מירו ועליה במשקל
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מירו ועליה במשקל רונה 04/04/2013 | 17:46אני נוטלת כשנתיים איקסל במינון 100 מ"ג + מירו 45 מ"ג ליום. כאשר איקסל 50 מ"ג בבוקר+50 מ"ג בערב+מירו 45 מ"ג לפני השינה. הטיפול מושלם! אני מרגישה נפלא ישנה טוב, הדכאון עבר ומצב רוחי השתפר ולכאורה הכל פרפקט. אבל....עליתי במשקל כ10 ק"ג כתוצאה מהמירו. זה שובר אותי לגמרי שאני מרגישה טוב נפשית אבל חיצונית אני נראת רע. 1} האם יש אפשרות להמשיך לקחת מירו וע"י תזונה מועטת יותר אוכל לרדת במשקל או שמא המירו לכשעצמו מוריד את המטבוליזם ולא ניתן להוריד במשקל כשנוטלים אותו? 2} האם אפשר להתחיל להפסיק בהדרגה את נטילת המירו, ולהשאר עם האיקסל ולקחת משהו לפני השינה? אני חייבת לציין שלפני המירו שום כדור להשראת שינה לא עזר. כולל כדורי שינה שהאפקטיביות שלהם נמוגה כתוצאה מנטילה ממושכת. אשמח אם תענו לי בהקדם. אני מרגישה טוב אך נראת רע! וזה מעיב עלי מאד.
זו בעיה בטיפול תרופתישי 04/04/2013 | 19:47אני באותה סירה כמוך, מאוזן נפלא בטיפול תרופתי אבל מצבי הפיסי גרוע, אני שמן( למזלי אני גבוה אז לא רואים את זה) מעשן כמו קטר, תזונה קטסטרופלית ופעילות גופנית שואפת לאפס) סביר להניח שהתקף לב הוא רק שאלה של זמן..אבל לפחות אני אמות מאוזן:-). אבל....אני לא מוכן לוותר על האיזון ומרוצה מהטיפול התרופתי שלי אז נרשמתי לעמותת עמיתים לפעילות גופנית וב"ה גם אפסיק לעשן ואולי נגיע למצב בריאותי טוב... אם את מאוזנת...לא לגעת....זו דעתי...הבחירה שלי היא לקבל את תופעת הלוואי של ההשמנה כחלק מהתתמודדות שלי מאשר לעבור עוד שינויים במינונים והסיכונים הנלווים לכך.אני מניח שיהיו דעות שונות משלי וזה לגיטימי, יכול היות שבשינוי תרופתי מסויים ניתן לשלוט על רמת המשקל...את המידע על ההחלטה הזו רק רופא יכול לענות. אני מקווה שלא הכעסתי אף אחד ..הלכתי על ביצים בתגובה הזו.
לרונה ושיאנו 05/04/2013 | 01:46שלום אני הייתי מאושפזת פעמיים ובאישפוז השני דחפו לי המון כדורים וזריקות ועליתי שלושים קילו!! אני אומנם הייתי קצת ב"תת משקל" אבל הגעתי לעודף... העיקר שכשיצאתי הפסקתי המון מהתרופות והזריקות וירדתי מהר מאוד כי היה לי המון נוזלים וגם התחלתי לזוז ולא לשבת בחדר פצפון או קשורה למיטה שמונה שעות ביום במשך כמה חודשים וגם הפסיקו לי את הטיפולי חשמל שהוציא ממני כל טיפת מוטיבציה לעשות משהו... והיום אני שוקלת קצת פחות ממה שאני אמורה לשקול אבל אני בכל זאת מרגישה רע ושמנה... מה שאני רוצה להגיד בזה שתזונה נכונה, קצת פעילות גופנית וטיפוח עצמי וכו' זה טוב ומומלץ לבריאות הפיזית אבל אם את מרגישה רע בגלל שאיך שאת נראית אז הפתרון הוא לקבל את מה שיש... אם חס וחלילה תצאי מאיזון אז את תרגישי רע ואז גם תיראי רע כי הנפש מקרינה על הסובבים ולא יהיה לך חשק לטפח את עצמך... אני בטוחה שאת נראית טוב בעיני האנשים שבאמת רואים אותך... אני למשל לפני האישפוז הראשון ירדתי במשקל המון ועדיין הייתי שמנה בעיניי אבל הם אישפזו אותי וכתבו שאני "אנורקטית" וכשעליתי והגעתי למשקל ש"אני אמורה להיות בו" לדעתם ופגשתי אנשים שלא ראיתי המון זמן כי יצאתי מהבית חולים לבית רק אחרי עשרה חודשים בפעם הראשונה כולם אמרו לי "איך השמנת" הם התכוונו להגיד משהו טוב כביכול משהו כמו: "את לא נראית כבר כמו שלד חיוור שהולך למות כל רגע" (ככה היו אומרים לי שאני נראית) אבל אני הסתגרתי בבית ולא רציתי לראות אף אחד ובכיתי בלי הפסקה והגעתי לקצה וכמעט שמתי קץ לחיי... העיקר שאני אטמתי את אוזניי כשאמרו "השמנת" ולא שמעתי את החלק:: "עכשיו את נראית טוב", כולם אומרים לי היום שיש לי גוף "יפה" אבל אני שונאת אותו, הוא שמן, הוא מלא צלקות שעשיתי במו ידיי ואף אחד לא יודע עליהן אבל אני יודעת שאפילו אם אני אגיע למשקל עשרים קילו אני עדיין ארגיש שמנה ובמקרה שלי אני גם לא מאוזנת... אם על המאזניים שמים מצד אחד את המראה החיצוני ועל הכף השנייה להרגיש טוב הבחירה הייתה קלה כי כשאת בוחרת באפשרות השנייה את מקבלת את שתי האפשרויות... אבל כדי שאני אהיה כנה איתך אני לא מכירה את ההרגשה שמכנים "להרגיש טוב", לא הרגשתי טוב אף פעם, אני סובלת מדיכאון ועוד כמה דברים מאז שאני זוכרת את עצמי בגלל דברים שקרו לי בגיל מאוד צעיר - שלוש בערך - וכיום אני בת 24 ועדיין משלמת את המחיר... אבל אם הייתה לי את האפשרות שאני אעלה במשקל עשר קילו ולהרגיש טוב אפילו לשעה הייתי עושה את זה, אז עד כמה וכמה להיות שם רוב הזמן... לסיכום במקומך הייתי עושה ספורט מתון שזה גם טוב לנשמה, והמלצה חמה היא ללכת למישהו שמתמחה בתזונה כמו דיאטנית למשל כי כדי לשמר את ההרגשה הטובה את צריכה להיות מאוזנת מבחינת תזונה מאחר שחסר למשל של פחמימות גורם לדכדוך וחוסר אנרגה וגם אדם שמרגיש רעב נהיה עצבני ומתוסכל וכו', בהצלחה לך ותעבדי על לקבל את עצמך כי מגיע לך להרגיש טוב אחרי שאני מתארת לעצמי שסבלת לא מעט לפני שקיבלת את הכדורים... ושי אתה חמוד, תמיד אני מחכה לראות מה אתה עונה, אני ממש ממליצה לך להיגמל מהסיגריות אני התחלתי לעשן בבית חולים והגעתי למצב שעישנתי שתי קופסאות ביום וזה רק עלה ועלה עד שלא יכולתי לנשום יותר והייתי חייבת להפסיק, היום אני לא מסוגלת לסבול אפילו את הריח של הסיגריות...
היי אנו,שי 05/04/2013 | 08:16רק חמוד? אני מקסים ומיוחד ומצחיק וטוב לב ו....חחחחחחח...עף על עצמי עכשיו חחחחחחח (תראי למה גרמת) תגידי, את נפגשת עם עוד בנות שבמצב שלך? מחליפה תובנות? מנסיון שלי בסכיזופרניה יש לשיחות האלו ערך בלתי יתואר ביעילותו. אנחנו לומדים האחד מהשני המון וזה מקל עלינו. עשיתי לך חיפוש: https://www.google.co.il/search?sourceid=navclient&aq=&oq=%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA+%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%94+%D7%91%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%94+&ie=UTF-8&rlz=1T4TEUA_en___IL527&q=%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA+%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%94+%D7%91%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%94+&gs_l=hp..0.0i22i10i30.0.0.0.9264...........0.GHOJrBmrR-I חובה לנסות. את מקסימה שי
לשיאנו 05/04/2013 | 20:45הי שכחת לציין שאתה גם צנוע חחחחחחחחחחחחח לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שצחקתי, תודה :) אני הייתי בקבוצות תמיכה שונות אבל כשהייתי עם בנות עם הפרעות אכילה זה עשה את המצב יותר גרוע כי כולן היו רזות ואני השמנה היחידה וגם אני לא חושבת שיש לי הפרעת אכילה... בקבוצה של נפגעות של התעללות מינית ו- PTSD (אצלי זה עם סממנים פסיכוטיים) לא הצלחתי לסיים אפילו את המפגש הראשון וזה הוריד אותי לקרשים והסתיים ממש לא טוב... הייתה לי אפשרות להיפגש עם אנשים שמתמודדים עם פגיעה עצמית (אצלי זה התחיל מגיל שמונה) אבל זה רק טריגר... ובקשר לאובססיה שלי לניקיון אין לי את הכוחות לעשות את זה... בקשר לדיכאון אני פשוט תומכת נפשית בהמון אנשים שאני בקשר איתם ואני שואבת מהכוחות שאין לי על מנת להיות זמינה בשבילם בשעות הקשות אז אין לי אפשרות להוסיף עוד אנשים תחת חסותי כרגע... אני דפוקה אני יודעת אך הדבר הכי הזוי שאלה חלק מהדברים שאני מתמודדת איתם ולמרות החרדות והתקפי החרדה אני מתפקדת, מבחוץ הכל נראה בסדר אבל כשאני לבד או אצל הפסיכולוג אני מתמוטטת, אך תמיד יש לי כוח לאלה שצריכים אותי, ולאט לאט הכוחות דועכים ואני מרגישה ממש על הקצה בתקופה האחרונה...
ואיך את עושה כיף?שי 05/04/2013 | 21:50מה את עושה שגורם לך הנאה? את צריכה מנוחה. כמו שאני עכשיו ולכן אני הולך לדבר עם הכרית שלי...כשאתעורר אכתוב לך קצת יותר ביי
יש פרק של חבריםשי 06/04/2013 | 04:48שבו ג'ואי מנסה לשנן לעצמו שהחיים הם תן וקח. תחפשי את הפרק הזה, זו תהייה הזדמנות לצחוק שוב :) וגם להפנים כלל בחיים. המייל שלי: sl888y5@yahoo.com ישנו מקום בו מתקבצים אנשים כמונו ומשתפים את העובר עליהם.משתפים רגשות, מחשבות, שאלות , שירים וכל מה שבא. אני חושב שזה יהיה מקום נחמד בשבילך לקחת ולא רק לתת למרות שאני בטוח שתמצאי בו גם מה לתת. אין דרך אחרת להעביר לך את הלינק בפרטיות אלא רק דרך המייל. אני דואג אז אנא תעני בחיוב
תודה שי, אתה מתוק אמיתי!רונה 07/04/2013 | 10:19תודה שי, אין ספק שניכרת עליך הבנה יתרה במידה ואינך מתעסק בתחום הרפואה, שזה טוב מאד לדעת ולהבין אך אני מניחה שזה בא ממקום אחר והוא הניסיון המר אותו צברת ולכן הידע. אני איתך לחלוטין בעיניין שאם אני מאוזנת אזי חצי נחמה, אבל בכל זאת אני מפנה את שאלתי לד"ר רובין מאחר ויתכן שתזונה נכונה לא בהכרח תהווה פתרון לירידה במשקל, אולי במרכיבי ה"מירו" נמצאים הבעיות של חילוף חומרים איטי, הרגשת רעב מתמדת וכמיהה לסוכרים, ואגירת נוזלים בגוף שכל אלה מהווים את הסיבות לעליה במשקל. כלומר המשפט אחד: האם תזונה נכונה יכולה לעשות את העבודה? אני ממתינה לתשובתה של ד"ר רובין אך משום מה היא מתעכבת.
אותה שאלה לדר' לגבי אבליפיישי 07/04/2013 | 10:38מאז שהפסיכיאטר שלי העלה את המינון אני אוכל ומעשן יותר והדבר מדאיג אותי.. מהיא המלצתך?
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 14/04/2013 | 16:27לרונה שלום, בהמשך לתשובתי הקודמת, ניתן להוריד את המירו בהדרגה ל-30 מ"ג ואחר כך ל-15 מ"ג ולהפסיק. המירו בהחלט גורם להשמנה וזו סיבה טובה להפסיקו. בדיכאון יש הפרעות שינה שאינן מגיבות טוב לאורך זמן לתרופות שינה. היציאה מהדיכאון משפרת את ההפרעות האלה. במידה והפסקת המירו תגרום להפרעות בשינה לחזור, הייתי ממליצה על לקיחת צירקדין 2 מ"ג שעה עד שעתיים לפני השינה (זה מלטונין ארוך פעולה). יצויין כי בקופה ניתן להשיגו בהנחה במידה והמטופל הוא בן 55 ומעלה. במידה ומדובר בגיל צעיר יותר, ניתן לקנות אותו בבית מרקחת עם מרשם רופא. בהצלחה. דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 14/04/2013 | 16:40שוב שלום רונה, כל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את המטבוליזם על ידי הורדה קלה של תפקוד בלוטת התריס ואולי ע"י מנגנונים נוספים. המירו מצויינת כאשר רוצים שחולה תעלה במשקל. מניסיוני, רק הפסקת המירו מפסיקה את העלייה במשקל. לכן, למרות שאני, כמו שאר הכותבים, תמיד בדעה שלא מחליפים סוס מנצח, במצב של השמנה מהמירו אני בעד הפסקתו, מה עוד שהסיבות להתחלתו קרוב לוודאי שכבר אינן קיימות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 14/04/2013 | 16:47שלום שי, אביליפיי בדרך כלל אינו גורם לעלייה משמעותית במשקל. לאחר שהתרופה יצאה לשוק, הגיעו דיווחים על עלייה במשקל, אשר בדרך כלל היו של חולים עם גורמי סיכון נוספים כמו היסטוריה של סכרת, הפרעה בתירואיד או אדנומה של יתרת המוח(pituitary). נראה לי שיש מקום שתבקש שיעשו לך בדיקות נוספות וביניהן בדיקות של הורמונים, הן של בלוטת התריס והן של יתרת המוח וכמובן בדיקה לשלילה של סכרת. בברכה, דר' קרני רובין
אני נוטל מירו גם כןדימה 28/05/2013 | 02:43אוקיכנאורים אז ככה אני בן 24 גם כן שונא כדורים ואת בעובדה שאני לוקח אותם אבל אני כניראה צריך דחיפה קטנה לאחר תקופה שטיסרטתי את עצמי נטלתי מירו בשילוב של נוקטורנו שזה כדור שינה וזה לא עזר להחזיר לי את השינה שלי אז ניגמלתי ממנו ונישארתי רק עם המירו עכשיו... בגדול אין ממש חרדות יש לפעמים קצת חוסר שקט כי אני רוצה לחזור לחיים נורמטיביים בלי כדורים אבל מפחד שזה יפגע לי בשינה לאחר חודשים של 2-3 שעות שינה בלילה והיתעוררויות במהלך השעות האלה לא יאכלתי להיתמודד בלי עכשיו הסיפור שלי הוא כזה אני בעל רקע וניסיון בסמים עשיר אבל בחיים שלי לא היתי צריך שום דבר היתמודדתי עם הכל לבד גם בעבר ועישון קנאביס עזר לי מאוד לחשוב טוב ולהרגיש טוב עם הכדורים אני מרגיש בסדר לא בשיא אבל חשיבה לא כזאת טובה נטייה אובדנית ליפעמים שמשהו רע יקרה לי בגלל בחוסר שינה למרות שאני משנה את זה לאט לאט כי יש פוטנציאל אבל רוצה ליפתור את זה בלי אז בקרוב אתחיל גמילה ממירו כי אני לא אוהב את הרעיון של נטילת תרופות זה לדעתי סמים לכל דבר חבל לי לאכול אותם שאני יודע שאני יכול לעשות תיקונים בעזרת LSD וקטנאביס רפואי כמו בעבר הטעות שלי היתה השינוי בדרך החשיבה שלי ששמרתי עליה במשך שנתיים ובאסה מסויימת וחוסר סיפוק מהחיים וקיצוניות גם כן אבל אני יודע לשנות דברים בחיים שלי וגם הרגלי חשיבה שוב כמו שאמרתי אני בנוי לזה ובגדול השאלה שלי היא כזאת מה הסיכונים בנטילת מירו סירקדין ואם יש בכלל ועישון קנאביס עם תרופות אלו נעשה שיקולים ובלי לנסות להאכיל אותי לא יעבוד גם ככה.... אגב שכחתי לציין שאני עוסק בפעילות גופנית ואני בכושר לא רע מסוגל לרוץ 30-40 דקות בקצב טוב ואימוני כח גם כן כדי לשפר את במראה שהמירו הזה הרס חרא של דבר אין אקסטות במרשם גם מרזה וגם אחלה מצב רוח לא סתם אבל אשמח לקבל תשובה בקשר לשאלות לגבי המלטונין והמירו והקנאביס תודה.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 28/05/2013 | 19:59לדימה שלום, אני מוכרחה להגיד שפנייתך ממש הזויה. לקחת סמים זה בסדר, אך תרופות זה לא בסדר. האם אינך סבור שסמים זה בעצם סוג אחר של תרופות שמשפיעות על המוח? לשאלה הספציפית ניתן לקחת מירו, צירקדין וקנאביס, אך לאור הנתונים שנתת אינני סבורה שרצוי שתיקח קנאביס ובוודאי שלא LSD. בברכה, דר' קרני רובין
אין בעיהדימה 29/05/2013 | 00:55אוקי אני מקבל את זה כמחמאה שאני הזוי אני גם חושב ככה ושלם עם עצמי, עכשיו ככה אני מסוגל להימנע מסמים אין בעיה אבל אני רוצה להיות בטוח שמירו וסירקדין זה שילוב לא מזיק וגם יש לי עוד שאלה קטנה האם אדם הסובל מחרדות מסוגל לצאת מזה בעזרת מחשבה חיובית ושינוי כללי במחשבה תוך כדי שאתה בטוח בעצמך ואשמח לישמוע כל הצעה שתעזור לי להיתמודד ולהימנע מלקיחת כדורים ולחזור לעצמי כמה שיותר מהר. :)
אגבדימה 29/05/2013 | 12:24קראתי איזה מאמר של רוקח שמסביר כמה זה באמת לא טוב גל הכדורים האלה וכמה הם מסממים את הבעיה וגורמים לתלות ואינם פותרים כלום אלה מחמירים את הבעיה ובסוף מוסיפים עוד סמים כדי להרגיע אותה עד שהחולה משתגע לגמרי או במקרים אחרים מת אני לא מאמין שנתתי לעצמי ליפול לזה ככה כולה ביקשתי כדור הרגעה למידי פעם עכשיו אני חיי עם מירו מנסה כדורי שינה וכל מיני כאלה עדיף ללכת על תוספי תזונה כמו שהבנתי לחזק את האדם ולא לגמור אותו לגמרי חברה הטיפול שאתם מקבלים רק מרחיקים אותכם מעצמכם ולא מחברים איך אדם מסומם יכול לדעת מה באמת רצונו שהוא פשוט בהיי מסויים והכל טוב מבחינתו טוב אני מתחיל גמילה מהדבר הזה מזל שלא נפלתי עמוק ממש ויש לח סיכוי גדול לצאת מזה ולא בנזק גדול ממש בהצלחה לכל החולים פה אבל תיזכרו אתם לא פותרים את הבעיה אלה רק מסממים אותה וזה רק עניין של זמן עד שזה יתפרץ שוב בכם
לא חושבאני 04/06/2013 | 15:47האטה מטורפת במטבוליזם שלך עקב לקיחת התרופה שגורמת כנראה לתת פעילות של בלוטת התריס יש לי עצה בשבילך לכי לוינגייט תעשי בדיקת rmr בודק כמה קלוריות הגוף שלך צורך ביום אחרי זה תפסיקי את הכדור לחודש חודשיים ותעשי את הבדיקה שוב ותראי אם יש הבדל בקלוריות שגופך דורש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 04/06/2013 | 19:39לדימה שלום, 1. ניתן לקחת צירקדין ומירו ביחד. 2. בדרך כלל, לחשוב מחשבות חיוביות איננו יעיל. זה כמו לשכנע את עצמך שהקיר הזה הוא לבן כשהוא שחור. כנגד זאת, טיפול CBT שמלמד אותך לשנות את המחשבות מאוד יעיל. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 04/06/2013 | 19:40לדימה שוב שלום, אני מאחלת לך הצלחה. במידה ויתעוררו לך בעיות, באפשרותך תמיד לחזור ולפנות. בברכה, דר' קרני רובין
מה שגורם למחשבות חיוביות הוא ההרגשהאני 06/12/2014 | 16:58ההרגשה אחראית אם המחשבות תהיינה חיוביות או לא ההרגשה נובעת מכמות הסרוטנין שהמוח מפריש יש אנשים שאצלם המוח מפריש רוב הזמן כמות גובהה של סרוטנין והם אנשים אופטימיים עם מחשבות חיוביות יש אנשים שמבחינה גנטית מגיל צעיר או פתאום המוח מפסיק לעשות את העבודה ואז לא יעזור המחשבות יהיו שחורות זה הכל עניין של כימיה במוח
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:42לאני שלום, תפסיק לתת עצות אחיתופל. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/12/2014 | 19:43לאני שלום, תחכימי אותי איפה קראת את זה? בסיינטיפיק ידיעות אחרונות?? בברכה, דר' קרני רובין
לאנילאני 17/12/2014 | 14:47תגיד משעמם לך? אתה בכוונה חוזר אחורה ומחפש הודעה מלפני חצי שנה ומקפיץ אותה? הרופאה ביקשה ממך להפסיק לתת עצות אז מספיק!!! אנשים נואשים מחכים פה לתשובה!!! לא אכפת לך שאתה מעכב להם את התשובות??? אתה פשוט אידיוט לך תחפש חיים!
כמו שאמרתי בלתי ניסבלהוא עושה את זה בכוונה 17/12/2014 | 15:07חהוכו
ניסיון שני שלי לרדת ממירואלכס 03/04/2017 | 20:43התחילו לי הפראות שינה חזקות מאוד קבר שבוע. מנסה את הכדור שינה לחצות ל חצי כדי להירדם ו חצי לקראת בוקר. ההרגשה כמו כש יש דיכאון למרות ש לאחר כחצי שנה הרגשתי שעבר. השאלה כמה זמן עד שזה יעבור.?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/04/2017 | 22:12לאלכס שלום, מירו איננו כדור שינה אלא כדור נוגד דיכאון שבנוסף מרדים וגורם לתאבון מוגבר. המסקנה ממה שאתה כותב שהכדור עוזר לך, אך אינך יכול להפסיק אותו כי הדיכאון נשלט על ידי הכדור כל עוד אתה לוקח אותו. הייתי מפסיקה עם המשחקים האלה או מחליפה את הכדור. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
חרדהדליה 01/08/2022 | 10:19אני לוקחת לפני שינה בלילה מירו 30 רבע כדור ...לפני זה הייתי מטופלת בציפרלקס ובלוריון 2 חצאים פעמיים ביום ומרגישה טוב עכשיו בעקבות לחץ דם דם הפסיקו לי את הכדורים נגד חרדה נתנו לי מירו להרגעה ושינה וללחץ דם לוקחת קנדור 8 ואמלודיפין 5מג....שאלתי האם אני יכולה לקחת בבוקר חצי כדור לוריון של 1 מג ...היות ןאת המירו אני לוקחת רק יומיים ןעדיין לא התחיל להשפיע תודה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד