מצוקה נפשית
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
מצוקה נפשית דריה 23/01/2011 | 12:47שלום, אני בת 20 וסובלת כבר מספר שנים מהפרעת חרדה המלווה בדיכאון. בגיל 17 התחלתי ליטול פריזמה ובמשך זמן מה המצב היה יציב והייתי מסוגלת לחיות חיים רגילים יחסית. לפני שנה היתה הידרדרות ועברתי לציפרמיל (בתוספת קלונקס). בזמן האחרון (כחודשיים) אני מרגישה פשוט נורא, הכדורים לא עוזרים למרות שהעליתי את המינון. הקלונקס אמנם עוזר במצבי פניקה אבל משתק אותי ומונע ממני ללמוד, לעבוד או לתפקד בכל צורה שהיא. אני מרגישה חסרת אונים, הפסיכיאטרית שלי לא מתייחסת לתלונותיי ואני כבר לא יודעת מה לעשות. בעוד חודש יש לי תור לפסיכיאטרית אחרת, בתקווה שזו תעזור יותר. אני מרגישה שהדיכאון שלי החמיר, בקושי יש לי רצון לצאת מהמיטה, איבדתי עניין בתחביבים שלי, אני לא מפיקה הנאה משום פעילות, הפסקתי לצאת, ניתקתי קשר מכל האנשים שהכרתי ואני בוכה 90% מהזמן. מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה? אני מרגישה שאני לא יכולה להירגע, לחץ הדם שלי גבוה וזה בא לידי ביטוי גם בתחושה פיזית גרועה - כאבי ראש, בטן, בחילות בלתי פוסקות, דקירות בחזה וכעת גם כאבי שרירים. כל הרופאים אמרו לי שהסימפטומים האלה נובעים מלחץ, חרדה, חוסר שקט נפשי. אני מפחדת לנסות להחליף כדורים שוב כי אני לא יודעת איך זה ישפיע עליי ואולי זה ידרדר אותי עוד יותר. יש אפשרות אולי לקבל טיפול טבעי? אפילו מריחואנה רפואית... אני פשוט מרגישה שאף אחד מהרופאים לא שם לב אליי ולא רוצה לעזור לי. בנוסף עליי לציין שאני נוטלת גלולות למניעת הריון וכל פעם כשאני צריכה לעשות הפסקה אני מרגישה עוד יותר גרוע. בבקשה תעזרו לי, אני לא יודעת למי לפנות.הוסף תגובה
ע24/01/2011 | 06:35שלום דריה. גם אני בדיוק כמוך מטופל בציפרמיל וקלונקס אני זוכר את ההתקף הראשון שהיה לי בגיל 18 ומאותו יום אני שבוי של המגבלה הארורה הזאת לפעמים היא נעלמת לשנתיים 3 ואז קופצת לביקור ויש כאלה שמצליחים להשביט אותה לגמרי או להשלים איתה ולחיות חיים טובים... הסימפטומים שתיארת הם סיפטומים זהים לשלי ואני יכול אפילו לספר לך שאצלי יש אפילו יותר ממה שציינת עלייך להבין שיחד עם התרופות שאת נוטלת את חייבת להכריח את עצמך לבצע פעילויות שפעם אהבה ובכך לגרות את חוש השמחה שלך חזרה ממש כמו דיסק מלוכלך שאנחנו מנקים בכדי שהנגן יקרא אותו טוב יותר קומי על רגלייך (למרות שזה מאוד מאוד קשה) בצעי פעילויות ומטלות בכדי לסלק או לפחות להרדים את מה שאת מרגישה צאי להליכה עם הכלב או אפילו לבד אם אין כלב לכי לחברה או לחבר צאי לקניון למרות שמאוד לא בא לך ולמרות שקשה לך להקים את עצמך מהמיטה זאת השיטה היעילה ביותר היא לא אמורה לבטל את התרופות שאת נוטלת אך היא תורמת להשפעתן בהחלט אם תצתרכי עזרה ויעוץ או סתם לשאול על סימפטומים שאת חווה אשמח לעזור לך כתובת המייל שלי במסנגר היא theguy694u@hotmail.com רק בריאות. ע.הוסף תגובה
תשובת מומחה מצוקה נפשית - דיכאון קשה דר' קרני רובין 08/02/2011 | 21:52לדריה שלום, נראה לי שטיפול במשך חודשיים בציפרמיל במידה והציפרמיל הוא במינון של לפחות 40 מ"ג, הינו ארוך דיו כדי להחליט על החלפת התרופה. לא נשמע לי שיש לך לאן להתדרדר וחשוב לעזור לך. בדרך כלל, אני נוטה לחזור לתרופה שעזרה, דהיינו במקרה שלך, לפרוזאק במינון גבוה יותר. אפשרותאחרת, היא לעבור לקבוצת תרופות אחרת, כלומר ל-SNRI והייתי מנסה או איקסל שהוא בסל, או סימבלטה שאינה בסל בהתוויה של דיכאון. לא נראה לי הגיוני להמשיך ולסבול כך. אשר לקנאביס רפואי, הוא יכול להגביר את הדיכאון ואת החרדות ואינו מומלץ במצב כמו שלך. בנוסף לטיפול התרופתי, במידה ואין לך כוח לעשות את מה שייעצה לך ע', עליך להתחיל טיפול התנהגותי קוגניטיבי. איני יודעת איפה את נמצאת, לכן איני יכולה להמליץ לאן כדאי שתפני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
דריה 09/02/2011 | 09:29אני גרה בראשון.. ניסיתי טיפול כזה לפני כמעט שנתיים בתחנה לבריאות הנפש בעיר. הייתי בפגישות ייעוץ במשך קצת יותר משנה והרגשנו שמיצינו, ובאמת מצבי השתפר באותה תקופה... ועכשיו אני לא יודעת אם יש טעם לחזור לאותו מקום. גם ניסיתי ללכת לפסיכולוג בתשלום אבל זה בכלל לא עזר והדיכאון רק התגבר בגלל ששרפתי את כל החסכונות שלי על זה \= אולי הפתרון הכי טוב הוא אשפוז?הוסף תגובה
אדריה 09/02/2011 | 09:31אני גרה בראשון... הלכתי לפגישות ייעוץ בתחנה לבריאות הנפש בעיר במשך קצת יותר משנה, לפני כמעט שנתיים, ועשינו עבודה די טובה שם והרגשתי שמיציתי את מה שהיה אפשר לעשות. מצבי השתפר באותה תקופה.. אני לא יודעת אם יש טעם לחזור לאותו מקום אם כבר הרגשתי בעבר שמיציתי. גם ניסיתי ללכת לפסיכולוג פרטי אבל הוא בכלל לא עזר והדיכאון רק התגבר כי שרפתי את כל החסכונות שלי על זה. אולי הפתרון הכי טוב הוא אשפוז?הוסף תגובה
חנה15/02/2011 | 09:09דריה, למה לא לחזור למקום שעזרו לך. למרפאה לבריאות הנפש בראשון, וגם לטיפול תרופתי שעזר בעבר כפי שהרופאה הציעה. את צעירה ועתידך לפניך. יש לך הורים? יש רופאים טובים במגזר הפרטי שאפשר לקבל זיכוי מקופ"ח תמורת התשלום. בהצלחה ושמרי על עצמך.הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול עדיף בדיכאון קשה דר' קרני רובין 15/02/2011 | 18:37לדריה שלום, אני מצטרפת לתשובתה של חנה. בשעתו, חשת שמיצית את הטיפול במרפאה מאחר ומצבך היה טוב. כיום, משהתדרדר שוב מצבך, סביר להניח שיוכלו לעזור לך שוב. איני בעד אשפוז במצב של דיכאון במידה ואין דחפים קשים לאובדנות ובמידה ויש תמיכה משפחתית. אני סבורה שעצם האשפוז הינו טראומה בפני עצמה ואם ניתן להימנע מכך - עדיף. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
טיפול בדיכאון וחרדות
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
פלופנתיקסול
מונחים קשורים
-
הזיה, הלוצינציה
-
נוהל 106
רופאים בתחום

ד"ר נטלה בלינסון גריאטריה
לשעבר מנהלת מחלקה גריאטרית בבית חולים ברזילי, כיום מנהלת מחלקה לקביעת נוהלים וסטנדרטים בגריאטריה, משרד הבריאות, אגף גריאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר