מצב בלבולי חריף לאחר טיפול של גמילה מאופיאטים בהרדמה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
מצב בלבולי חריף לאחר טיפול של גמילה מאופיאטים בהרדמה יעל 09/07/2013 | 11:28עברתי גמילה אולטרה מהירה בשיטת Anr שלאחר 4 שעות התעוררתי במצב בלבולי חריף:״ 17/6- מצב בולבולי קשה, איננה מזהה את זולתה מתנגדת לטיפול וצועקת, הופיעו התכווצויות לא קלוניות בשרירים, הקאה ויציאות ספונטניות. בדיקת נוירולוגית - הכרה מעורפלת, מחוסרת דיבור, לא משתפת פעולה והבדיקה מופסקת. בבדיקות מעבדה ערכים מוגברים של רמות ast, ldh, cpk. בשלב זה מרדימים אותי ומנשימים אותי לביצוע בדיקות ומעבירים אותי לטיפול נמרץ. לאחר 3 ימים עדיין הייתי באותו מצב. לאחר כשמונה ימים מההרדמה המקורית חזרתי בהדרגה לזהות ולדבר תחילה מילים מעטות ולאחר מכן משפטים. היום כשלושה שבועות אחרי אני מרגישה תחושת ניתוק וגם ירידה בתפקוד הקוגניטיבי. כשנבדקתי ע״י פסיכיאטר בבית החולים התרשמותו הייתה -״ התרשמות אחרונה לפני שיחרור- הציגה תמונה של ירידה קוגניטיבית והתבקשתי להשלים בירור בשאלה פגיעה אורגנית מרכזית???״ יש לי גם פזילה בעיין שהתעוררתי איתה ומקווה שהיא הפיכה אבל שאלתי היא מה הסיכויים שאשאר כך, רק שלשום נכשלתי בפגישה אצל פסיכיאטר במובחן של להוריד 7 מ100 אחורה מהי ברור פגיעה אורגנית מרכזית? ואיך עושים אותה? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 09/07/2013 | 21:25שלום יעל, ככלל, המוח מחלים באופן מאוד איטי. יחד עם זאת, רואים החלמה של המוח, חלקית או מלאה גם לאחר פגיעות חמורות ביותר. נראה לי כי כיום מוקדם מידי לצפות האם הכל יחזור לקדמותו או רק חלק, אך ברור לי שלאחר מספר חודשים מצבך יהיה לעין ארוך יותר טוב. ברור פגיעה אורגנית (פגיעה במערכת העצבים המרכזית) נעשה על ידי מבחנים פסיכו-נוירו-קוגניטיביים. בנוסף, יש מקום לעשות MRI ולפעמים בדיקת PET בכדי לקבוע האם היו נזקים למוח עצמו. באיחולי החלמה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
Mriיעל 09/07/2013 | 21:40לצערי בגלל קוצב שמושתל לי בגב אסור לי לעבור mriהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 09/07/2013 | 22:05שלום יעל, רק בבית חולים איכילוב יש MRI שמאפשר בדיקה גם בחולים אשר הושתלו עם קוצב. בזמן הבדיקה חייבים כמובן לסגור את הקוצב. במידה ותפני ליחידה של MRI בבית חולים איכילוב עם דוח ההשתלה יתנו לך את כל הפרטים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
מצב בלבולי חריף לאחר גמילהיעל 15/07/2013 | 11:17לצערי, mri לא ניתן לעשות כי אני מושתלת קוצב בעמוד השידרה. נשלכתי לנוירו- אופטימולוגית שרצתה מאוד mri ושלחה למגוון בדיקות. השאלה אם ללא mri ניתן לדעתך לשלול אירוע מוחי ( יש לי ברקע קרישיות יתר וקבלתי משלב מסוים בוודאות קלקסן 40 )הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 19/07/2013 | 15:22שלום יעל, הסברתי לך כבר 3 פעמים שניתן לעשות MRI במכשיר מיוחד, הנמצא רק באיכילוב! תאמרי לאופטלמולוגית שלך שתפנה לבית חולים איכילוב ותבקש שיעשו לך MRI במכשיר עם ה-Coil וכי דרוש להפסיק את הקוצב לזמן ה-MRI. אינני מכירה בדיקה אחרת שיכולה לשלול CVAבוודאות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה בנוסף דר' קרני רובין 19/07/2013 | 15:24אני יודעת על האפשרות לעשות MRI עם קוצב מאחר ומושתלת שלי של קוצב לווגוס (VNS) ביצעה MRI עם הקוצב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
שאלה לגבי גמילה בהרדמהגינפר 25/10/2025 | 17:06קראתי על יעל ונורא נבהלתי מימה שקרה לה אחרי ההרדמה טיפול נמרץ בילבול פזילה וכו כמעט והלכתי לעשות תגמילה הזאת עכשיו פוחדת מוות מיזה דר קדוש איזה גמילה מטרמדקס כבר לא עוזר מה אתה מציע לי הכי טוב אני חיה מתה הכאבים לא מרפים ממני מאזן שאני נוטלת טרמדקס הכאבים רק התגברו לי?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
סכיזופרניה גבולית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול EMDR
-
טיפול בסכיזופרניה
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
נלוקסון
-
לבומפרומאזין
מונחים קשורים
-
דיסלוגיה
-
משגב
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר