מצב נפשי גרוע,לא מצליחה לדבר ולתקשר כחודש וחצי.מרגישה שכושר הביטוי שלי נעלם.ממוטטת נפשית.הצילו
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מצב נפשי גרוע,לא מצליחה לדבר ולתקשר כחודש וחצי.מרגישה שכושר הביטוי שלי נעלם.ממוטטת נפשית.הצילו רונה 23/10/2013 | 22:49היי,שמי רונה בת36 לפני כ14 שנה אובחנתי כסכיזופרנית,בנוסף לדכאון הכרוני שיש לי.בחודש האחרון חלה הרעה חמורה במצבי הנפשי,עד כדי זומבי.לפני כן תקשרתי עם הסביבה,הייתי יוצרת שיחות,מדברת ומשוחחת,צוחקת ומצחיקה..בחודש האחרון אני מרגישה שכושר הביטוי שלי נעלם ונאלם.הפה שלי כבד וגם הלסתות והלשון.מרגישה שעבורי לדבר זו מעמסה גדולה וקשה לי.המצב הזה מלחיץ אותי אי היכולת להתבטא גורם לי חרדות רבות .עקב כך,אני רוב היום בוכה בהיסטריה ולא מתפקדת.אני מרגישה כמו פגר.ניתקתי את כל הקשרים עם חבריי המועטים.ואין לי חשק,ולא מסוגלת לדבר.האם זה יעבור לי?? אני מפחדת מאוד מהמצב.זה גורם לי חרדות.כל היום אני במיטה,לא יוצאת מהבית.לא בא לי לצאת החוצה,מלחיץ אותי.עד לפני שנתיים טופלתי באנפרניל ורספרידל,אך הוחלף לי הטיפול בשל עליה גדולה במשקל עקב התרופות. מזה כשנה אני נוטלת 400גרם סוליאן בלילה לפני השינה.ושני כדורים של איקסל25מ"ג פעמיים ביום.את האיקסל הוסיפו לי לפני כחודש וקצת,עקב המצב שסיפרתי לכם.אני נוטלת את האיקסל כחודש וחצי,ועד רגע זה לא חל שיפור משמעותי במצבי.דרך אגב הרופאה הוסיפה לי גם פרפאנן למשך חודש להרגעה.חוץ מכדורי שינה והרגעה שונים שאני נוטלת.האם כדאי לבקש מהרופאה לעלות את המינון של האיקסל? אני מיואשת וממוטטת.זה שאיני יכולה להתבטא ולדבר כמו שהייתי לפני חודש מאוד מציק לי ומטריד אותי.האם יש כדור אחר,שלא גורם להשמנה,שיכול לשפר את המצב?(בהתחלה הרופאה רשמה לי סימבאלטה אך בקופה שלי "כללית" לא אישרו לי אותה)ומה לגבי אדרונקס? ניסיתי אותו לפני שנה,לתקופה של חודשיים לא ממש עזר.אולי עכשיו במצב שאני היום זה יכול לעזור? יש לומר שאני לא עובדת כבר 15 שנה מאז שהשתחררתי מהצבא.חיה מביטוח לאומי,אלפיים שקל בחודש.גרה אצל משפחה שהחיים שם לא קלים בכלל.מרגישה שאין לי צורך בקיום שלי ומחכה שאלך כבר לעולם הבא.אני אסמטית,ומעשנת כ2 קופסאות ביום.נוסף על עוד כמה בעיות בריאות שיש לי.הנחמה היחידה שלי זה הסיגריות.איזה כדורים לדעתכם אני צריכה לקחת(והאם הכדורים שאני לוקחת כיום הם יעזרו לי לחזור לעצמי?)חשוב שלא יהיו כדורים שגורמים להשמנה.כי עליתי המון במשקל כ40 ק"ג מאז שנטלתי בעבר את הרספרידל והאנפרניל.יש לומר שאטימות הלב בבריאות הנפש הציבורית בחולון היא נוראית.לא מאשרים לי שיחות,ועד היום כמעט 20 שנה שלא קיבלתי סל שיקום.והיחס של הרופאים בתרצ"ו אכזרי ורשלני.כתושבת חולון זה המקום היחיד שאני שיייכת אליו.אף מקום אחר לא מוכן לקבל אותי.אנא מכם עיזרו לי אין לי לאן לפנות.הרופאה שלי בתרצ"ו בחולון לא מתייחסת אלי ברגישות ובאמפטיה.אלא באטימות לב וזילזול.יחס זוועת עולם.יותר נכון אין יחס.אני מתקשרת אליה למשרד או שתפוס או שאינה עונה כך זה במשך חודשים.משאירה לה הודעות היא לא חוזרת בכלל.מתי יעבור לי המצב הזה שקשה לי לתקשר ולדבר.בחיים זה לא קרה לי.אני בחורה וורבלית.ובחודש וחצי האחרונים נהפכתי לזומבי.האם האיקסל כן יעזור בסוף? או שישנו כדור אחר טוב יותר שיכול לעזור לי(שלא גורם להשמנה)המצב הזה מוטט אותי נפשית ופיזית,אני מרגישה חנוקה .כאילו מישהו לוקח מצילתיים ומועך לי את הראש.כך המצב הנפשי המדורדר שלי כבר חודש וחצי.(נ.ב.יש לומר שגם לפני כחצי שנה היתה לי התמוטטות נפשית מסוג אחר,קיבלתי פאבוקסיל,אך זה עשה לי תופעות לוואי איומות,נראתי והרגשתי כמו מסוממת.אנשים היו נבהלים שראו אותי אז לכן הפסקתי את הפאבוקסיל)ככה יראו כל חיי מנפילה נפשית אחת לשניה??? נמאס לי מהחיים.בבקשה תייעצו לי מה לעשות.תודה רבה.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 24/10/2013 | 20:59לרונה שלום, לעניות דעתי, אינך סכיזופרנית. סכיזופרן לא יכול לכתוב כפי שאת כתבת. המצב שתיארת כיום הוא של דיכאון מאוד עמוק. מאחר ואת כבר על איקסל, הייתי מנסה לעלות את מינונו אפילו עד 200 מ"ג כלומר 100 כפול 2. אינני סבורה שהאדרונקס יפתור את הבעיה. התרופות שהכי דומות לאנאפרניל זה מחד הפרוזאק (פלוטין, פריזמה), אשר איננו גורם להשמנה ומאידך הסימבלטה, שעל פי רוב איננה גורמת להשמנה. חשוב שתבצעי בדיקה של תפקוד בלוטת התריס, מאחר ובמצב של חוסר איזון של הבלוטה, כמעט לא ניתן לייצב מצב נפשי. במידה ובלוטת התריס מאוזנת, יש סיכוי טוב שהעלאת המינון תעזור לך. במידה והעלאת המינון לא תשפר את המצב, יש מקום לנסות ממריצים לתרופה נוגדת דיכאון, כמו מינון נמוך של אביליפיי (אריפליי), של 2.5 - 7.5 מ"ג. במידה ואת מאובחנת כסכיזופרנית (שזה אבסורד בעיני) אז האביליפיי הוא בסל עבורך. בברכה, דר' קרני רובין
האם הכדור לסכיזופרניה סוליאן גורם לחסימת הדיבור אי כושר התבטאות וגמגום?רונה 18/11/2013 | 03:05היי דוקטור קרני היקרה,בהמשך להתכתבותינו,מתאריך24/10 סיפרתי לך שקשה לי להתבטא.אני מאוד לא מאופסת.יש לי מחשבות טורדניות,ומחשבות שווא.בחיים לא גמגמתי,ועכשיו התחלתי לגמגם.לא מצליחה לחבר משפטים רציפים בדיבור,כל האוצר מילים שלי נעלם.מרגישה חסרת אונים ושיקול דעת.בהתכתבותינו הקודמת כתבת שאיני סכיזופרנית לדעתך,אבל לא הוספתי על תסמינים נוספים שיש לי,כמו מחשבות טורדניות,שחוזרות על עצמן ללא הפסקה,מחשבות לא הגיוניות בחוזרות על עצמן,,חוסר שקט ומוטיבציה.היסטריה,חרדות,פחד,ובילבול גדול. ,קשה לי לדבר ולזכור דברים.לא מצליחה לפתח שיחה.לא מצליחה להוציא משפט רצוף תקין מהפה.האם אני בכל זאת סכיזופרנית? והאם הכדור סוליאן,גורם לבעיות האלה של האטה בחשיבה,ובדיבור,חסימת הוורבליות,ופגיעה במערכת העצבים? אני חוששת.אני נוטלת400 גרם סוליאן/איקסל/פרפאנן,אסיבל,לוריוון וקלונקס וזודורם לשינה.האם שילוב של אחד מהכדורים האלה עם הסוליאן יכול לגרום לתופעת לוואי שכזו?(בלבול בדיבור,האטה בדיבור,חוסר וורבליות,וגמגום?)אני מרגישה שאני במצב פסיכוטי,כל היום בוכה,היסטרית,עם מחשבות לא רציונליות,קושי לתקשר עם אנשים.אני מפחדת להתאשפז ושיתנו לי שם כדורים שגורמים להשמנה.גם כך בעבר נטלתי רספרידאל ואנפראניל שגרמו לי,לעלייה של40 ק"ג במשקל.בריאות הנפש בחולון זה מקום אטום וחסר רגישות. לא נותנים לי סל שיקום,ולא מאשרים לי שיחות נפש.מתנהגים אלייי כמו לכלב.מציפים אותי בכדורים.ולא מאשרים לי לעבור למקום טיפולי אחר.אני מתמוטטת.אמא שלי חשבה לקחת אותי היום למיון באברבנאל,אבל לא הסכימו לקבל אותנו לטיפול.רק לאשפוז.ואינני מעוניינת לההתאשפז שם.הייתי שם באישפוז אחד בעבר,וזה גרם לי טראומה נוראית.מה לדעתך אני צריכה לעשות? מרגישה במצב פסיכוטי,והתנאים שאני חיה בהם גם מקשים עליי.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 18/11/2013 | 16:39לרונה שלום, אני שבה ואומרת שלדעתי אינך סכיזופרנית. ייתכן ואת סובלת מ-OCD וגם בכך אינני בטוחה. בטוח שאת סובלת בשלב זה מדיכאון מג'ורי עמוק. בנוסף, את מקבלת קוקטייל של תרופות בלתי אפשרי: סוליאן,איקסל,פרפאנן,אסיבל,לוריוון וקלונקס וזודורם לשינה. אסיבל,לוריוון וקלונקס וזודורם יכולים לגרום לאדם בלבול בדיבור, האטה בדיבור, חוסר וורבליות וגמגום ללא קשר לסוליאן או לאיקסל ולפרפנאן. בנוסף, סוליאן יכול לגרום לעלייה קיצונית ברמות הרולקטין וכדאי שיבדקו לך את רמתו בדם. הייתי ממליצה על החלפת הטיפול מאיקסל לפלוטין (פרוזק) לאור החשש שיש מרכיב של OCD. הייתי מנסה לרדת בהדרגה בכל הקלונקסים, לוריוונים, אסיבל וזודורם. בנוסף לפרוזק, הייתי משאירה את הפרפנאן בלבד. יחד עם כל האמור, לא ניתן לעשות טיפול ול ניתן להחליף טיפול באופן כזה והייתי ממליצה שתקבלי חוות דעת שניה. בברכה, דר' קרני רובין
אני לוקחת מעל14שנה,לוריוון,קלונקס,וכדורי שינה.מעולם לא היה לי מצב כזה של שכחה,בלבול,חוסר יכולת להתבטא,ושמילים נעלמות ליוגם תפקוד יומיומי ירוד.אולי זה לא מהכדורים?רונה 26/11/2013 | 18:21היי דוקטור קרני היקרה,אני עם הלוריוון והקלונקס וכדורי השינה כבר המון שנים מעל 14 שנה.זה מעולם לא גרם לי למה שקורה לי היום.אומנם אסיוול אני לוקחת כשנה,אבל קרובים אליי,לוקחים גם הם אסיוול,קלונקס ;לוריווןוכדורי שינה והם אינם מבולבלים ,ולא מצליחים לתקשר.הם מתבטאים רגיל,ללא שיכחה,וללא חוסר יכולת לחבר משפטים פשוטים בראש.כמו שאני הייתי עד לפני כ3 חודשים מדברת כרגיל,וורבלית,ללא גימגום וסניליות..יכול להיות שזה לא מהכדורים?וזה תוצר של מצב נפשי ירוד? החלטתי לפני יומיים,להפסיק עם הסוליאן,איקסל,(והאביליפי שהוסיפו לי).אולי אחזור לעצמי אם אפסיק איתם?אני מרגישה שהם לא מועילים לי.רק מדרדרים את מצבי.החלטתי לקחת רק כדורי הרגעה(לוריוון,קלונקס,אסיוול,וכדור שינה בלילה)האם זה בסדר?אולי הכדורים האלה האנטי פסיכוטים החזקים כמו סוליאן ואיקסל גורמים לי בעיות תיקשור והתבטאות? ולכבדות בראש ובגוף?אני מאגישה עם הכדורים האלה כאילו לקחו טון בטון,ןהושיבו אותו על הראש שלי.(בנוסף הוסיפו לי אביליפיי אך לא נגעתי)אני מאוד זקוקה לעזרתך,השארנו הודעות אחת לשניה בטלפון.אך לא שוחחנו.בבקשה תיצרי איתי קשר.אני הולכת לאבדון!אין מי שיעזור לי אני ערירית,ומבולבלת.אנא ממך,תני לי מזור לכל מכאוביי הנפשיים הקשים.תודה רבה.
לרונהשרון 27/11/2013 | 08:03מאוד הזדהתי עם הסיפור שלך, המצוקה מול הרשויות ואובדן יכולת הדיבור לאחר שהכרת והכירו אותך כוורבלית ומצחיקה. לצערי חוויתי בגיל 20 (הרבה לפני שאובחנתי כסכיזופרנית) משהו דומה. הדרך בה אני חושבת התערערה, הרגשתי שפשוט אין לי מה לומר לאף אחד, ובנוסף הרגשתי שאני מאבדת יכולות נוספות שלי כמו קריאה באנגלית. הייתי בחרדה מוחלטת שכנראה גם תרמה לעניין. הגעתי לשלב מסויים שלא ידעתי מה יהיה עם החיים שלי, ניתקתי קשר עם חברים, והעתיד התעסוקתי שחשבתי שיהיה לי בתור בחורה אינטיליגנטית נראה רחוק ולא ידעתי מי בכלל יקבל אותי. מתוך זה הבנתי שלא הכל אבוד לגמרי ואני יכולה תמיד ללכת לעבוד במקצוע איקס, שהוא מיומנות טכנית שהייתה לי ומקנה השתכרות מועטה. בקיצור, התחלתי את העבודה שם, חודשיים הייתי חרדה, ישבתי עם עיתון וקראתי אותו כמה פעמים עד ששולבתי בקבוצה של צעירים ולאט לאט נפתחתי. זו הפכה להיות בדיעבד התקופה הטובה של חיי. אני יכולה לומר לך שהיום אני סכיזופרנית מזה שנתיים ופשוט אין לי חוויות נפשיות כמו שאת מתארת, מבחינת העוצמות הרגשיות. מה העניין עם הלסתות, הפה והלשון? פיזית יש תחושת כובד? זה נשמע כמו משהו שצריך לבדוק, אבל אינני רופאה בשום אופן. מה שאני בעיקר אומרת זה שתהי חזקה ולאחר שתרגעי קצת הייתי ממליצה שתתחילי במסגרת קלה של עבודה. אני לא יודעת מבחינת הזכאות לסל שיקום, אבל אם את זכאית ומונעים זאת ממך זה ממש לא לעניין. אולי יש מקומות נוספים (עמותת ''ידיד'' שמייעצת ופועלת מול הרשויות, עובדים סוציאלים וכו') בהם יוכלו לעמוד על זכויותייך בשמך? כי נראה לי מניסיוני שמסגרת חברתית (אפשרות קיימת בסל שיקום) יכול להיות עבורך דבר חיובי. וכמובן להמשיך את הבירור הרפואי בעניינך.
עוד המלצהשרון 27/11/2013 | 08:06תמיד לקרוא את ההוראות שימוש ובכללן תופעות לוואי אפשריות של התרופות שאת נוטלת. זה יכול לתת מושג שעליו תוכלו לשאול (ואינו שולל תגובות בין תרופתיות וכו')
תשובת מומחה תגובה לשרון דר' קרני רובין 01/12/2013 | 20:27לשרון שלום, איני יכולה להמנע מלציין שתיאורך לגבי מה שקרה יותר דומה לדיכאון מאוד עמוק מאשר לסכיזופרניה, וגם דרך כתיבתך כיום אינה מאפיינת חולי סכיזופרניה. מסיבות אלו תרשי לי להטיל ספק באבחנה אשר ניתנה לך. מכל מקום, כל הכבוד. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 01/12/2013 | 20:36לרונה שלום, אינני דוגלת בהפסקה פתאומית של טיפולים המשפיעים על מערכת העצבים ובודאי לא הפסקה בו זמנית של מספר תרופות. הייתי מנסה להפסיק את הסוליאן ולהשאיר בינתיים את האיקסל ואולי אף לעלות במינונו ובמידת הצורך להוסיף פרפנאן 8 - 16 מ"ג ליום. הפרפנאן והאיקסל אינם גורמים להשמנה. יש לי ספקות לגבי האבחון שלך, אך איני יודעת מספיק עליך. לדאבוני, ההודעות שלך נמחקו לי. בברכה, דר' קרני רובין
דיכאוןסיגל 04/05/2015 | 15:04שלום אני בתמ37 אמא ל4 ילדים לפני ארבע חודשים קיבלתי פעם ראשונה התקף חרדה והרופא מישפחה המליץ לי על לוריון לקחתי אותו זה עזר לי היה לי התקפי חרדה רק בשעות הערב בשבוע הזה התחיל לי חרדה גם ביום הייתי שוב אצל הרופא והוא נתן לי כדור אסטו פלוס קלונס והמצב ממש מחמיר אני כול היום לא מתפקדת וממש רע לי בגוף אשמח לתשובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/05/2015 | 19:39לסיגל שלום, למרות שרופא המשפחה צדק כאשר הוסיף לך ציפרלקס, הייתי ממליצה שתתיעצי עם פסיכיאטר. ככלל, בדרך כלל לפני השיפור מופיעה ההחמרה. בברכה, דר' קרני רובין
⁰רו 25/10/2022 | 16:39טני לןקחץ סורוקל. ולןריון. וסיפרלקס. לא עוזר
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד