חסרת אונים
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חסרת אונים מורי 20/02/2014 | 12:58ד"ר קרני אני יודעת שאני מגזימה שאני כותבת הרבה אבל אין מי שיעזור לי. אין המחשבות שלי אני פשוט לא יודעת מה לעשות איתן חזרתי ל2 פאקסט ביום אבל המחשבות שלי ממש מוגזמות נראה לי שאני מפתחת פסיכוזה בבקשה תני לי עצה שאני אדע אם אני צריכה לעלות לבית-חולים. אני מדמיינת עכשיו גם כנראה שכתוצאה מהקריאה אמא שלי ישבה עם בעלי לעתיד היום בבוקר אני אפילו מתביישת לומר איזה מחשבה הייתה לי שהם מתכננים תביני לבד קשור למחשבות רדיפה ושאני כביכול שומעת אותם איך אני יכולה לשמוע אותם בלי שהם לידי ולמה שהם ירצו לעשות לי משהו אין אני בטוחה שיש לי סכיזופרניה זה מחשבות שואא של רדיפה+ הל וציונות אוד וטריות חייבת עצה ממך מה לעשות?
מורימורי 20/02/2014 | 13:00דרך אגב הדמיון רק מתרחב אני לא מצליחה לעצור אותו אני מפחדת שזה ישתלט עליי בסוף.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/02/2014 | 15:48למורי שלום, לדעתי בשל עוצמת המחשבות הכפייתיות שלך, את חייבת להחליף את הטיפול לפרוזק (פלוטין, פריזמה) ולהעלות את המינון ל-60 מ"ג בשלב זה ולהבין שהשיפור יתחיל רק בעוד כחודשיים שלושה. האפשרות השנייה היא להחליף את הטיפול לפבוקסיל כפי שכתבתי לך (אשר ניתן לקחת אותו בהריון) ולהעלות את המינון ל-300 מ"ג. כל יום שעובר מתבזבז וחבל. כפי שכתבתי לך, את לא סכיזופרנית. אלו לא מחשבות פרנואידיות מאחר ואת יודעת שאינן נכונות. חולה פרנואידי משוכנע שמחשבותיו נכונות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/02/2014 | 15:51למורי שלום, אכן דמיון יש לך למכביר, אך שום דבר לא יעזור אם לא תתחילי טיפול כפי שכתבתי לך. האם האמא שלך יודעת על סבלך? בברכה, דר' קרני רובין
תשובהמורי 22/02/2014 | 20:47שלום ד״ר שבוע טוב אימי יודעת על המצב אבל זה לא כל כך עוזר לי היא לא מתגוררת בבית שאן כבר 4 שנים הוריי התגרשו מהיותי בת 7 שכך אין לי כל כך תמיכה בנושא הזה! אני פשוט מפחדת שלא מאבחנים אותי נכון לא הגיוני שבנאדם נורמטיבי יכול לדמיין ברמות בהן אני מדמיינת אין לדמיון שלי גבול הוא רק מתרחב חזרתי עכשיו לפאקסט 2 כדורים ביום אבל הפחד שלי שלא יהיה לי התקף פסיכוטי יש לי דמיונות ואני חושבת על דברים לא מציאותיים בכלל
תשובהמורי 22/02/2014 | 20:47שלום ד״ר שבוע טוב אימי יודעת על המצב אבל זה לא כל כך עוזר לי היא לא מתגוררת בבית שאן כבר 4 שנים הוריי התגרשו מהיותי בת 7 שכך אין לי כל כך תמיכה בנושא הזה! אני פשוט מפחדת שלא מאבחנים אותי נכון לא הגיוני שבנאדם נורמטיבי יכול לדמיין ברמות בהן אני מדמיינת אין לדמיון שלי גבול הוא רק מתרחב חזרתי עכשיו לפאקסט 2 כדורים ביום אבל הפחד שלי שלא יהיה לי התקף פסיכוטי יש לי דמיונות ואני חושבת על דברים לא מציאותיים בכלל
התקף פסיכוטימורי 23/02/2014 | 09:45אני מפחדת נראה לי שאני בתוך התקף פסיכוטי שתכף אחשוב שבאמת רוצים לפגוע בי המחשבות לא מפסיקות לי רק מתגברות הדמיון רק מתרחב מחשבה גוררת מחשבה יותר גרועה יש לי עלילות שווא יוצאות דופן על אנשים קרובים אליי אני מדמיינת דברים מטורפים טיפשיים מרגישה שזה עומד להשתלט עליי מרגישה פסיכוטית איך אדע אם אני סכיזופרנית. בבקשה תעזרי לי אין מי שיתמוך בי תגידי לי מה קורה לי
חרדה פסיכוטיתמורי 23/02/2014 | 13:25נראה לי שלפי איבחון שלי יש לי חרדה פסיכוטית כי אני בעצם מפחדת מדברים לא מציאותיים
ערב טובר.צ. 23/02/2014 | 23:01נראה לי שאת זקוקה לסיוע פסיכולוגי, שיעזור לך בתקופה של מס' חודשים עד שהתרופות יתחילו לעבוד. כדאי לבדוק עם קופת החולים. ייתכן שתרופות הרגעה מסוימות יכולות לסייע בתקופה של מס' שבועות (ביחד עם הפבוקסיל/פאקסט/פרוזאק). את יכולה להתעודד מ-2 נקודות: א. התחלת לקבל טיפול רפואי. ב. הרפואה מצאה פתרונות טובים למחלה שלך והסיכויים שתחלימי מצוינים, בתנאי שתקבלי טיפול נכון.
ר.צמורי 24/02/2014 | 09:01למה יש לי סכיזופרניה?
סכיזופרניהמורי 24/02/2014 | 12:44בנוסף קראתי שחולי סכיזופרניה מדמיינים שחוטפים אותם ושהם הוזים רואים את החוטפים ושומעים אותם הל וציונות אודוטריות+הלוציונות ויזאוליות רואים את החוטפים ושומעים אותם עכשיו אני מדמיינת איזה חטיפה שראיתי פעם בתוכנית בויוה ואז נכנס לי למוח שאני שומעת את החוטפים ורואה אותם איך זה נכנס לי לראש אני חיה בסרט אם פתאום אחשוב שזוהי המציאות ואתנהג באופן מוזר אין זהו יש לי סכיזופרניה פרנואידית , אני כל היום קוראת על המחלה באינטרנט יש לי דחף לקרוא איך אדע אם אני סכיזופרנית יש לי הזיות השתגעתי ד"ר תעזרי לי אני מתחננת האם אני סכיזופרנית?האם המחשבות הללו מעידות על תחילת המחלה?האם הם יכולות להשתלט עליי ופתאום אחשוב שאני בחטיפה ואני ישמע קולות ויראה חוטפים בדמיון מה קורה לי מה אני משתגעת?
חד משמעית לא!ר.צ. 24/02/2014 | 21:17יש לך OCD קשה. זה גורם לך לחשוב מחשבות כמו שאת מתארת ולהרגיש פחדים חזקים. בת כמה את? במה את עוסקת ביומיום? האם יש לך רופא שמטפל בך? מתי את נפגשת אתו?
ועוד..ר.צ. 24/02/2014 | 21:35לצד נטילת התרופות, אני מציע לך למצוא עיסוק קבוע לשבועות הקרובים. משהו שאת נהנית לעשות ואינו מצריך ריכוז. זה אמור להעביר את הימים והשבועות, עד שהשיפור יתחיל להיות מורגש. למשל: הליכות ארוכות באוויר הפתוח, או דברים אחרים שאת נהנית לעשות. תימנעי מלחפש בעצמך סימפטומים של מחלות אחרות, שאת לא סובלת מהן.
בת 27 ושלושה חודשייםמורי 24/02/2014 | 22:04אני בת 27 ושלושה חודשיים אני עובדת אצל קבלן לעבודות עפר גדול אני מזכירה אצלו בחברה , יש לציין שיש לי תואר בסוציולוגיה ומשאבי אנוש אני מתחתנת בנובמבר בעזרת השם יש לי חבר שנה וחצי כיום אנו מתגוררים ביחד היו לי לפניו שני חברים כל אחד שלוש שנים יש לי המון חברות, תמיד הייתי חברותית ועבדתי בהמון מקומות במיוחד בחנויות בזמן שהייתי סטודנטית בגלל שאני אמורה להינשא אני חושבת המון על הטיפול התרופתי ולא רוצה להכניס כל דבר לגוף שלי, כי אני לא רוצה שהתינוק שיהיה לי יסבול מתופעות גמילה קשות אחרי שיולד, כמובן שאחרי החתונה אני רוצה להיכנס להריון כולי מלאת חששות ולבטים מה יהיה שהכל יעבור בשלום שלא תתפרץ לי מחלת נפש
בת 27 ושלושה חודשייםמורי 24/02/2014 | 22:04אני בת 27 ושלושה חודשיים אני עובדת אצל קבלן לעבודות עפר גדול אני מזכירה אצלו בחברה , יש לציין שיש לי תואר בסוציולוגיה ומשאבי אנוש אני מתחתנת בנובמבר בעזרת השם יש לי חבר שנה וחצי כיום אנו מתגוררים ביחד היו לי לפניו שני חברים כל אחד שלוש שנים יש לי המון חברות, תמיד הייתי חברותית ועבדתי בהמון מקומות במיוחד בחנויות בזמן שהייתי סטודנטית בגלל שאני אמורה להינשא אני חושבת המון על הטיפול התרופתי ולא רוצה להכניס כל דבר לגוף שלי, כי אני לא רוצה שהתינוק שיהיה לי יסבול מתופעות גמילה קשות אחרי שיולד, כמובן שאחרי החתונה אני רוצה להיכנס להריון כולי מלאת חששות ולבטים מה יהיה שהכל יעבור בשלום שלא תתפרץ לי מחלת נפש
לילה טוב מוריר.צ. 25/02/2014 | 00:58ראשית, טוב שאת עובדת ויש לך תעסוקה, זה מסייע לשיפור הצפוי במצבך. שנית, עלייך לסמוך על רופאים, אשר מתמחים באבחון מחלות/הפרעות וטיפול בהן. רופא לומד המון שנים, במיוחד פסיכיאטר, כולל התמחויות רבות שנים, ויש גם ניסיון שרוכשים בטפול. זה לא דומה, אפילו לא קצת, ללימודי תואר ראשון בסוציולוגיה (בלי לזלזל חלילה). כלומר אין טעם לנסות לאבחן את עצמך מקריאת חומר ברשת. תני לרופאים לעשות את העבודה שלהם, זה לא התפקיד שלך פה בסיפור. תפקידך הוא לקבל טיפול ולהישמע להוראות הרופא, וזהו. שלישית, התרופות למצבך נחשבות בטוחות ביותר, עם ניסיון של עשרות שנים ומיליוני מטופלים. אין המדובר בסמי רחוב (קוקאין וכד'), המזיקים לבריאות וגם אין התמכרויות כמו שאת רושמת וגם לא תופעות גמילה- הכל קשקוש. זה טיפול רפואי יעיל ובטוח (בתנאי שנשמעים להוראות הרופא). רביעית, הומלץ לך להחליף את הפאקסט. כדאי שתעשי זאת בהקדם, כי התרופה נחשבת לפחות מתאימה לנשים בהריון. האם עשית זאת כבר?? בהצלחה!
עוד לאמורי 25/02/2014 | 07:54עוד לא הייתי אצל הפסיכיאטרית המטפלת אז עדיין לא עשיתי זאת את האמת אני גם מפחדת מהסתגלות שוב לתרופה חדשה רק השבוע סיפרתי ממש בקטנה לבן זוגי שאני סובלת מפחדים ודמיונות קשים ורוצה ליטול כדור כך שאני לא יודעת מה לעשות אני מפחדת שאם אתחיל טיפול זה יפגע לי בעבודה עד שאתרגל לכדור בגלל התופעות לוואי בקיצור אני לא יודעת מה לעשות מרגישה חסרת אונים וממש טיפשה לאור הדמיונות הקשים והמפגרים שיש לי כל היום כאילו אני בתוך סרט
עוד לאמורי 25/02/2014 | 07:54עוד לא הייתי אצל הפסיכיאטרית המטפלת אז עדיין לא עשיתי זאת את האמת אני גם מפחדת מהסתגלות שוב לתרופה חדשה רק השבוע סיפרתי ממש בקטנה לבן זוגי שאני סובלת מפחדים ודמיונות קשים ורוצה ליטול כדור כך שאני לא יודעת מה לעשות אני מפחדת שאם אתחיל טיפול זה יפגע לי בעבודה עד שאתרגל לכדור בגלל התופעות לוואי בקיצור אני לא יודעת מה לעשות מרגישה חסרת אונים וממש טיפשה לאור הדמיונות הקשים והמפגרים שיש לי כל היום כאילו אני בתוך סרט
היי, מה שלומך ?ר.צ. 25/02/2014 | 21:24זה טוב לשתף את האדם הקרוב לך ביותר. המילה 'דמיונות' אינה מתאימה למצבך ומעלה קונוטציות לא רלוונטיות, יותר מדויק להגדיר זאת כמחשבות טורדניות שמקורן בחוסר איזון כימי. ומאחר והרפואה יודעת לרפא את המצב עם תרופות קלות יחסית אז בתוך מס' שבועות זה יחלוף לגמרי. לגבי החלפת התרופה- לדעתי אין מה לחשוש מאחר והתרופות הן מאותה הקבוצה ותופעות הלוואי דומות. בקשר לתחושות הרעות שעולות אצלך עקב מצבך - זה חלק מההפרעה וזה גם כן יחלוף בקרוב, ביחד עם שאר התופעות שתיארת. לילה טוב.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2014 | 22:23למורי שלום, ראשית, אני מצטרפת לכל מילה שר.צ. כתב לך. אין לך סכיזופרניה, לא הייתה לך ולא תהיה לך. הדברים שאת מתארת, אינם דומים כלל למה שרואים בסכיזופרניה. הייתי ממליצה שתפסיקי לחפור באינטרנט ואפילו תנתקי אותו. אני שבה וממליצה שתחליפי את הפאקסט ושתעברי לפבוקסיל, כדי שתוכלי להמשיך אותו ברצף לתוך הריון. אני ממליצה שתעלי ל-300 מ"ג של פבוקסיל ותעשי זאת בהצלבה עם הירידה מהפקסאט. ייתכן וההחרפה כרגע מעידה על התחלת תגובה לטיפול דווקא, אבל אין לי ספק שהמינון שאת מקבלת של הפאקסט, איננו מספיק. מאחר וזה לוקח כ-8 - 12 שבועות עד שיש תגובה מלאה, תפסיקי לבזבז זמן. בברכה, דר' קרני רובין
טיפולמורי 26/02/2014 | 19:35זה בסדר שלבנתיים עד שבוע הבא שיש לי תור אצל הפסיכיאטרית כדי להחליף טיפול אני לוקחת פאקסט אחד ב12 בצהריים ואחד ב8 בערב או שעדיף לקחת אותם ביחד בשעה מסויימת . את האמת אני מזה מפחדת להחליף טיפול פעם הביאו לי פרפנאן 4 מיליגרם ואחרי שבוע התעקם לי הפה וישר הפסיקו לי אותו עכשיו כל כדור חדש אני מפחדת
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2014 | 16:23למורי שלום, אין טעם לקחת את הכדורים בשעות מפוזרות. קחי את שני הכדורים בבת אחת. גם מינון זה הוא תת מינון ל-OCD כפי שיש אצלך. אני מקווה שבנתיים החלפת את הטיפול. במידה ואין תגובה לגנריקה(תחליף) מסוג אחד יש מקום לנסות להחליף לגנריקה אחרת או לתרופת האם (פה- סרוקסט). בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תוספת ד"ר קרני רובין 07/03/2014 | 16:26למורי שלום, ברצוני להדגיש בפנייך שפרפנאן זו תרופה אנטיפסיכוטית ואילו הכדורים עליהם מדובר הם אנטידיכאונייים. זה שני דברים שונים לגמרי ואין לכדורים האנטידיכאוניים תופעות לוואי כמו אלו של האנטיפסיכוטיים. לכן אין לך מה לחשוש. בברכה, דר' קרני רובין
הרופאה המליצה לי על פרוזקמורי 07/03/2014 | 17:03אני מעדיפה לנסות לא להגיע לשלושה כדורים ביום בגלל ההריון והרופאה המליצה לי פרוזאק את האמת שאני הולכת אליה היא מפחידה אותי יותר היא אצרה לי שבהריון והלידה יחמירו עוד יותר את המצב ויכול להיות שאני עדיין יכולה לפתח סכיזופרניה
הרופאה המליצה לי על פרוזקמורי 07/03/2014 | 17:03אני מעדיפה לנסות לא להגיע לשלושה כדורים ביום בגלל ההריון והרופאה המליצה לי פרוזאק את האמת שאני הולכת אליה היא מפחידה אותי יותר היא אצרה לי שבהריון והלידה יחמירו עוד יותר את המצב ויכול להיות שאני עדיין יכולה לפתח סכיזופרניה
אין חצי היריון ואין חצי טיפולר.צ. 07/03/2014 | 20:10מורי שלום, 2 כדורים כנראה לא יעזרו לך. בפסיכיאטריה אין חצי טיפול - אם לא מגיעים למינון המתאים אז כאילו לא קיבלת טיפול בכלל! סביר מאוד, שעד אשר תתחתני ותרצי להתעבר כבר לא תהיה במינונים הגבוהים של 4 כדורים. הרופאה שלך מתייחסת ככל הנראה לאותם המקרים - אמנם נדירים אבל אכן קיימים בספרות הרפואחת - שבהם חולה לא משתף פעולה עם הוראות הרופא ואז משתנה מהלך המחלה והדיאגנוזה מתחלפת למחלה אחרת, קשה בהרבה לטיפול. שבת שלום
שינוי מחלהמוריס 08/03/2014 | 18:33אז ocd יכול להפוך לסכיזופרניה?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2014 | 20:37למורי שלום, מנסיוני ומהספרות בזמן הריון יש לפעמים הקלה אך מיד הלידה יכולה להופיע החרפה של הOCD. לא נתקלתי בהתפתחות של סכיזופרניה מOCD ואינני יודעת על סמך מה אמרה את הדברים, כדאי לשאול אותה או שמא לא הבנת אותה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2014 | 20:50לר.צ. שלום, תיקון לתגובתך- בדרך כלל בOCD בניגוד לחרדה ודיכאון הורדה של המינון יכולה לגרור בעקבותיה נסיגה. יש מקרים שבהם OCD מופיע בנוסף למניה דיפרסיה (לפעמים זה כתוצאה מהטיפול במינונים גבוהים של SSRI'S) ויש מקרים אחרים שבהם הOCD מופיע בנוסף להפרעה פסיכוטית. אני לא מכירה מקרים שמתנהלים כפי שאתה תיארת. הבעיה הגדולה היא עוצמת החרדה כפי שרואים במקרה שאנו דנים בו. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2014 | 20:52למוריס שלום, לא, OCD איננו הופך לסכיזופרניה, ראה תשובתי למורי ולר.צ.. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד