משבות לא הגיוניות,הזיות
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
משבות לא הגיוניות,הזיות
מורי 12/03/2014 | 15:42שלום ד"ר קרני אני בטוחה שכבר אין לך כוח לראות הודעות ממני אבל הסרטים שאני עוברת כל יום זה משהו לא הגיוני כבר אני פשוט חיה בתוך סרט. כנראה בגלל שקראתי בזמנו שסכיזופרנים חושבים שרוצים לפגוע בהם, דמיינתי שחבר שלי בעלי לעתיד היקר לי מכל רוצה לפגוע בי ואז הדמיון התרחב ודמיינתי שאני אפגע בו בעקבות כך וכיביכול ישים לי משהו באוכל ואז דמיינתי שהוא מת ובעצם במציאות הוא חי וכאילו אמא שלו רוצה לפגוע בי בעקבות כל באתי לשלוח לו הודעה ודמיינתי כאילו הוא מת ומישיענה לי זה מתחזה שלו אולי גם כי קראתי ממזמן שיש הפרעה מסויימת שבה אנשים חושבים שיש מתחזים, דמות כפולה לאותו בנאדם זה מצחיק אותי שאני בכלל חושבת על הדברים הכל כך טיפשיים הללו אני מפחדת שאני אחשוב שזה נכון ואני אתנהג לפי המחשבות שלי ויפגע בו בדרך כלשהי עצוב לי אין בטוח שזה מחלת נפש איך בנאדם נורמלי,נורמטיבי ואובייקטיבי יכול לדמיין דברים כאלו מאיפה זה מגיע למוח מה דעתך???בבקשה תעזרי לי מה את חושבת על המחשבות הללו, הם לא הגיוניות בכלל.אני מפחדתתתת מהמחשבות שלייי-
איזה טיפול טיפול את מקבלת?
ר.צ. 12/03/2014 | 22:09איזו תרופה? איזנ מינון? לכמה את אמורה להגיע? -
שלב הפודרום
מורי 13/03/2014 | 09:31יש את שלב הפודרום המתאפיין במחשבות מוזרות אולי אני בשלב הפודרום? -
מפחדת
מורי 13/03/2014 | 13:33מפחדת שלא מאבחנים אותי נכון ושהכדורים שאני לוקחת יגרמו לי להתקף פסיכוטי כי חולי סכיזופרניה אסור להם לקחת את הכדורים הללו כי נראה לי שאני בשלב הפודרום ואני מפחדת שהכדורים לא יגרמו לי להתקף פסיכוטי -
ונניח שאת צודקת..
ר.צ. 14/03/2014 | 01:20...ותקבלי 'התקף פסיכוטי'. מה יקרה אז??? - ישנו לך את הטיפול התרופתי ותבריאי מההתקף, ואז תהיה לך אבחנה נכונה יותר עם טיפול נכון יותר, ותוכלי להרגיש יותר טוב! כלומר: רק טוב יכול לצאת לך מזה שתבלעי את התרופות שרשמו לך. אמרו לך לקחת פבוקסיל במינון 300 מ"ג או פרוזאק 60 מ"ג. האם עשית את זה?? -
פאקסט
מורי 14/03/2014 | 08:04אני עדיין לוקחת פאקסט צריכה ללכת לפסיכאטרית שתחליף לי טיפול אני חסרת כוחות כל יום נכנסת לי מחשבה יותר גרועה לא יודעת מה עשיתי לעצמי עם הקריאה המטופשת הזאת כל היום אני מדמיינת שיש מאחורי דמות עם סכין ממש אני מרגישה שאני על הקצה שזה משתלט עליי כאילו אני חושבת שזה אמיתי לא יודעת מה עשיתי לעצמי אף פעם לא היו לי מחשבות כאלו אני מרגישה שאני מאבדת את הדעת אני הוזה דברים שלא קיימים אני יודעת שאין שום דמות מאחורה עם סכין בהיגיון הבריא שלי אבל אני ממש מרגישה שזה משתלט עליי כאילו זה מציאותי מה קורה לי האם אני בתוך פסיכוזה מה יהיה אם פתאום אחשוב שזה נכון אני מרגישה שאני ממש על הקצה -
למנוע הידרדרות נוספת
ר.צ. 14/03/2014 | 11:25שלום, מתקבל הרושם שהמצב שלך מחמיר. קשה לעיתים להבחין בזה, כי להפרעות/מחלות הללו יש התנהגות סינוסואידית. הדרך היחידה לעצור הידרדרות מסוכנת נוספת היא ליטול תרופות במינון מתאים, לפני שהעניינים יוצאים משליטתך. קחי יום חופש מהעבודה וגשי לרופאה. פאקסט לא מתאים להיריון אז מחליפים לתרופות אחרות. מאוד רצוי להוסיף כדור הרגעה ל-4 חודשים הבאים. תשמרי על עצמך -
שלום מורי,
י.מ. 15/03/2014 | 22:54מורי היקרה, אם תמישיכי לא!!! לשמוע בעצתה של ד"ר קרני,שהיא ממש מלאך עם סבלנות של ברזל,אשר חוזרת ואומרת לך,שא-י-ן!!! לך ס-כ-י-ז-ו-פ-ר-נ-י-ה!!! (דבר מאוד מנחם,לכשעצמו),ובמקום זה: פשוט כן!!! תכבדי את דעתה של רופאה מוסמכת ומלאכית כמוה,אשר למדה בשביל להיות פסיכיאטרית דיי ויותר (7 שנים לפחות וסטאז',שצלחה+שנים רבות של ניסיון),במידה ותבחרי לא להקשיב לד"ר כמו שאת עושה עד-כה,במקום כן,אז סבלך ימשיך,וזה מאוד מאוד חבל,לא?,תחשבי על כך... עצם העובדה,שאת בעצמך לא מאמינה כי מחשבותייך/דברייך הגיוניים/אמיתיים/מציאותיים,מצביעה על העובדה,שכמו רבים לפניי אמרו לך: יש לך OCD חמור מאוד,ואת מחריפה את מידותיו מידי יום ויום,בזמן שאת עסוקה במיטב זמנך בקריאה באינטרנט על סימפטומים ואבחנות של אחרים,אשר את כל אבחנות אילו,ואת כל השאר,שאת קוראת באינטרנט - את "מדביקה" לעצמך.תופעה מוכרת לסובלים מOCD,בשילוב עם חרדה/פוביה,שמחזקת לכאורה את הרגשתך,כאילו מחשבותייך אילו,אכן נכונות. מציע לך,שתכירי במציאות:אין לך סכיזופרניה ולא תהיה לך!!!,אפילו פסיכוזה אין לך.! עצתי:הקשיבי לד"ר קרני,המנוסה ממני וממך עשרות מונים,או לפחות תני לה צ'אנס.התחילי מייד!!! את הטיפול שהומלץ לך על ידה במשך חודשיים-שלושה והקשיבי לעצותיה השוות זהב,ולאט לאט תיראי ותרגישי,שעוצמת ה"אבחנות",שאת מייחסת לעצמך - תלך ותפחת,כך גם עוצמת החרדה שלך.ולאחר מכן,המאמץ יניב פרי שהוא בריאותך (לא ב100%,כי דרושים לשם כך,עוד 2 טיפולים שנעשים ע"י פסיכולוגים/פסיכותרפיסטים,ששמם: CBT,וERP). אה...עוד דבר מאוד מאוד חשוב!!!:הפסיקי לקרוא מהאינטרנט - כל יום נוסף של קריאה=עוד ועוד הטרדה עצמית והוספת סבל ודאגות מיותרות לחלוטין!!! לעצמך.! לצערך ולצער כל הסובלים מOCD,זאת בעצם הדבר,שממנו את כה סובלת. בהצלחה והרבה בריאות,בלי אינטרנט. -
אני מכיר את זה יותר מדי טוב
אורח 15/03/2014 | 23:24אני מבין מה שאת עוברת כי גם אני סובל מ-OCD ועובר בדיוק את אותם הדברים. כל מה שאת מתארת בהודעות שלך מוכר לי יותר מדי טוב מנסיון אישי. ממה שאת כותבת ברור לגמרי שהאבחנה שלך זה OCD ולא סכיזופרניה או פסיכוזה. בדיוק כמו שאצלי יש רק OCD למרות שביקשתי שוב ושוב מהרופאים המטפלים שלי לבדוק שבאמת אין אצלי משהו פסיכוטי. הבעיה ב-OCD היא שהמוח פשוט ננעל על משהו ואין דרך פשוטה לשחרר אותו, לכן צריך טיפול יסודי בבעיה ויפה שעה אחת קודם. אל תחכי למצב שבו הסבל שלך יהפוך להיות בלתי נסבל ! -
אבחנה
מורי 16/03/2014 | 01:54רפאים לי סכיזופרניה אז למה יש לי הזיות כל כך קשות היום הייתי בבית כנסת הלכתי לשמוע מגילה ופתאום ממש הזיתי כאילו חונקים אותי ממש כולי התמלאתי חרדה רק יצאתי מבית כנסת מרוב הפחד של ההזיה התחלתי לבכות בלי סוף הגעתי לבית וסיפרתי לבן זוגימה קרה לי בבכי רב אז ממה נובעות ההזיות הוויזואליות הללו אם לא מסכיזופרניה הרי אלו סוג של מחשבות רדיפה שבאות לי לבד לראש ממש הזיות אז גם זה נובע מocd הרי בocd אין הזיות ממש חשתי כאילו זה אמיתי אז איפה ההיגיון של זה -
אבחנה
מורי 16/03/2014 | 01:54רפאים לי סכיזופרניה אז למה יש לי הזיות כל כך קשות היום הייתי בבית כנסת הלכתי לשמוע מגילה ופתאום ממש הזיתי כאילו חונקים אותי ממש כולי התמלאתי חרדה רק יצאתי מבית כנסת מרוב הפחד של ההזיה התחלתי לבכות בלי סוף הגעתי לבית וסיפרתי לבן זוגימה קרה לי בבכי רב אז ממה נובעות ההזיות הוויזואליות הללו אם לא מסכיזופרניה הרי אלו סוג של מחשבות רדיפה שבאות לי לבד לראש ממש הזיות אז גם זה נובע מocd הרי בocd אין הזיות ממש חשתי כאילו זה אמיתי אז איפה ההיגיון של זה -
טעות בהקלדה
מורי 16/03/2014 | 01:56אם אין לי סכיזופרניה... -
אורח
מורי 16/03/2014 | 11:30אורח נוכל לדבר במייל -
אם זאת לא סכיזופרניה
מורי 16/03/2014 | 15:39אם זה לא סכיזופרניה למה כל היום אני אפילו עם אנשים פתאום בא לי הזיה שדמות עם סכין באה לעברי כל היום אני חוזרת בראש דמות עם סכין כאילו משהו תקוע חי בראש ואני לא מצליחה להוציא את זה וזה רק מתפתח ואז אני מדמיינת קולות קשה לי לחיות כך מה אפשר לעשות, מה עובר עליי, מה זה יכול להיות כולי רועדת מפחד מההזיות הללו אני מרגישה שאני מתחילה לאבד את עצמי, בבקשה ד״ר קרני תעזרי לי.. -
אם זאת לא סכיזופרניה
מורי 16/03/2014 | 15:39אם זה לא סכיזופרניה למה כל היום אני אפילו עם אנשים פתאום בא לי הזיה שדמות עם סכין באה לעברי כל היום אני חוזרת בראש דמות עם סכין כאילו משהו תקוע חי בראש ואני לא מצליחה להוציא את זה וזה רק מתפתח ואז אני מדמיינת קולות קשה לי לחיות כך מה אפשר לעשות, מה עובר עליי, מה זה יכול להיות כולי רועדת מפחד מההזיות הללו אני מרגישה שאני מתחילה לאבד את עצמי, בבקשה ד״ר קרני תעזרי לי.. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2014 | 19:16למורי שלום, אני מתחילה להאמין שאת נהנית מהסבל של עצמך או שאת רוצה להבריח את בן זוגך. אין הסבר הגיוני מדוע אינך הולכת לקבל טיפול הולם. אני מסכימה עם ר.צ., י.מ. ואורח שהיטיבו לענות לך ממני. אין לך ולא הייתה לך סכיזופרניה. יש לך אינטרנט'יטיס ועקשנות של פרד. אין לי איך לעזור לך אלא שתקבלי טיפול תרופתי הולם ואחרי חודשיים שלושה תתחילי טיפול התנהגותי קוגנטיבי. לאשר להזיות ראייה- אלו אינן אופייניות לסכיזופרניה, אלא למצבים אחרים. אולם אין לך אפילו הזיות ראייה מאחר ואת יודעת שזה לא אמיתי!!!!! עצם העובדה שאת שולחת את אותה השאלה 5 פעמים גם היא מעידה שיש לך OCD. בתקווה שסוף סוף תחליטי שהגיע הזמן לטפל בעצמך ובברכה, דר' קרני רובין -
אז ממה נובעות המחשבות הללו
מורי 16/03/2014 | 19:31שלום ד״ר מועדים לשמחה, קודם תודה לך אז ממה נובעות דמיונות כל כך חמורים אם לא ממחלת נפש ובקשר לבן זוג את ייעצת לי לשתף אותו בבעיה בגלל שאנו מתחתנים אז סיפרתי לו על הכדורים ועל ההפרעה -
שאלות חוזרות
מורי 16/03/2014 | 19:41בגלל שאני שולחת מהאיפון אז קופצת לי מספק פעמיים אותה השאלה -
כן...
אורח 17/03/2014 | 22:01איני יודע אם אוכל לעזור לך מאחר ואני בעצמי כל הזמן בתוך החרדות, אבל את יכולה לפנות אלי במייל אם אתה רוצה : a1703@kmail.mooo.com -
אמא
מורי 18/03/2014 | 08:58ד״ר אני כבר מותשת לא יודעת מה לעשות אם זאת לא סכיזופרניה מאיפה באים לי המחשבות הללו הפסקתי כבר לקרוא איך אני יכולה לחשוב שחבר שלי ישלח מישהו להרוג אותי עכשיו אני בדרך לתא מהעבודה דמיינתי שחבר שלי משתף פעולה עם בעל במסעדה להשים לי משהו באוכל עצוב לי נורא שאני חושבת עליו מחשבות כאלו אני כל כך אוהבת אותו אם זה לא מסכיזופרניה מאיפה זה בא לי אנחנו כל כך אוהבים אני כותבת עם דמעות את הדברים הללו אני לא מאמינה שאני בכלל חושבת דברים כאלו הוא בכלל לא מכיר את בעל המסעדה ואוהב אותי נורא איך אני יכולה לחשוב עליו מחשבות כאלו המחשבות מלחיצות אותי מה קורה לי עד כדי כך יכול להיות שהקריאה השפיעה עליי שנכנסות לי מחשבות כאלו אף פעם לא חשבתי שמישהו רוצה לפגוע בי לפני הקריאה אבל איך יכול להיות שכל פעם קופצת לי מחשבה יותר גרועה ממה זה נובע ההזיות האלו אם לא ממחלת נפש אם פתאום אחשוב שזה אמיתי מציאותי ואתנהג מוזר ואפחד מחבר שלי אמא מה קורה לי -
פחדים קשים
מורי 18/03/2014 | 13:20ד״ר אני יודעת שאני כבר משגעת אין לי אף אחד שיכול לעזור לי דיברתי עם מישהו שלי וביקשתי ממנו שיגיד לרב שלו שיברך אותי ואז הוא התחיל לדבר איתי על זרע לבטלה ושיש מזיקים שגורמים לבנאדם לכל מיני דברים דמיונות וכו׳ ואז ישר נכנס לי לראש שמזיקים יהרגו אותי ואני כולי רועדת מהפחד מהמחשבה אני מפחדת שהיא תשתלט עליי מה קורה לי האם אני מאבדת את הדעת האם אני יכולה לדמיין דברים כאלו ככה סתם האם אני יכולה בסוף לחשוב שזה אמיתי כולי רועדת מפחד זהו יש לי סכיזופרניה של רדיפה אני מדמיינת שמזיקים יהרגו אותי זה נראה לך הגיוני!?!? מה קורה לי -
תיקון
מורי 18/03/2014 | 13:40עם מישהו שעובד איתי -
זה פשוט לא אמיתי
מורי 18/03/2014 | 15:58זה פשוט לא אמיתי שכל היום מהבוקר עד שאני עולה לישון הדמות החונקת והדמות עם הסכין מופיעה לי בדמיון זה פשוט גומר עליי אני לבד במשרד וכל שנייה יש לי את הדימיון הזה אני פשוט לא מצליחה להוציא את זה מהראש זה לא אמיתי מה זה דיבוק -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 18:15למורי שלום, ב-OCD יש פגיעה במסילות הסרוטונרגיות המחברות בין המוח הקדום למוח החושב. כתוצאה מכך אנשים שסובלים מOCD יודעים שהדימיון הוא דימיון ולא מציאות אך המוח הקדום ממשיך לירות את הדימיונות. אולי יותר קל להבין את זה בנושא המחשבה שהידיים מלוכלכות, קורבן הOCD נתון לחסדי המוח הקדום שאומר לרחוץ לרחוץ את הידיים. המוח החושב יודע שהידיים כבר נקיות אך ההוראה שלו להפסיק לרחוץ את הידיים אינה עוברת למוח הקדום. OCD זו הפרעה אורגנית. ניתן לראות בCT של המוח איזורי חסר סביב החדר השלישי. איזורי חסר אלה מתמלאים כאשר המטופל מקבל טיפול ומתחיל להגיב אליו. שוב מורי, ללא טיפול תרופתי אפקטיבי במינון הולם ובמשך זמן ארוך איני רואה איך תוכלי להתקדם. אשר להזיות ולהזיות הראייה- אלו אינן אופייניות לסכיזופרניה, אלא למצבים אחרים. אולם אין לך אפילו הזיות והזיות ראייה מאחר ואת יודעת שזה לא אמיתי!!!!! כל הכבוד שסגרת את האינטרנט ושסיפרת לבן זוגך. זו כבר התקדמות גדולה. לא כתבת אם הטיפול הוחלף או לא ולמה. לסיום, אני חוזרת ואומרת לך שאין לך ולא הייתה לך סכיזופרניה. אין לי איך לעזור לך אלא שתקבלי טיפול תרופתי הולם ואחרי חודשיים שלושה תתחילי טיפול התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
טיפול תרופתי
מורי 18/03/2014 | 19:30ערב טוב ד״ר קרני ותודה על הסובלנות עימי, עוד לא החלפתי טיפול תרופתי מכיוון שביקשתי מהפסיכיאטרית פבוקסיל והיא לא כל כך רצתה בזה והציעה לי פרוזאק ואני לא יודעת אם כדי לי להתחיל אותו בגלל ההריון לפני חודש עברתי קופה לכללית וב1 למאי אני יהיה שייכת לכללית ואוכל ללכת לפסיכיאטרית ולהתייעץ עיצב מה לעשות את האמת שאני ממש מתייסרת אני חיה מתה הדמות עם הסכין והדמות החונקת שכל פעם באים לי לראש הרגו אותי כבר וגם החזירה הכפייתית בראש על דמות עם סכין דמות חונקת בראש בכלל הרגה אותי. מאוד מעציב אותי שהגעתי למצב הנ״ל כל כך השתדלתי לשרוד את החיים למרות הילדות שעברתי עם הוריי שגרושים עשיתי תואר בכוחות עצמי למדתי, עבדתי והכל ועכשיו כל היום אני אמורה להתמודד עם המחשבות הקשות הללו לפעמים אני מרגישה ממש לפעמים שאני משתגעת שיש לי מחלת נפש -
דמות עם סכין,דמות חונקת
מורי 19/03/2014 | 08:34ד"ר את רואה למה אני עוד יותר מפחדת שאני מדמיינת כל היום את הדמות עם הסכין והדמות החונקת כי אחרי שזה בא לי הרבה פעמיים במשך המון זמן קראתי באינטרנט את מה שאני מוסיפה לך עכשיו- "ובכללה גם סכיזופרניה פרנואידית בה אדם עלול להזות קולות או עיוותי ראיה מפחידים ומבהילים". בגלל זה אני עוד יותר לחוצה כי אני גם מדמיינת קולות לפעמים של הדמות מזה זה פשוט דבוק לי בתוך המוח ולא מרפה -
זהו זה בדוק שיש לי סכיזופרניה פרנואידית
מורי 19/03/2014 | 10:47זהו אני מרגישה שאני לפני אישפוז מה אעשהההה???מה???זה הגיוני שאני יושבת במשרד לבד ומדמיינת דמות שחונקת אותי ואומרת לי אני אהרוג אותך מה יש לי זהו גמרתי את החיים יש לי סכיזופרניה פרנואידית קולות הזיות תעזרי לי ד"ר אני מתחננת תנסי לפגוש אותי בצפון מתי את מגיעה לצפון? -
בשביל מה לפגוש את הרופאה? את הרי לא מקשיבה לה..
מ. 19/03/2014 | 22:33... -
פחדים קשים
מורי 20/03/2014 | 15:40ד"ר היום הייתי אצל רב כי אני מאוד מאמינה בדת לספר לו על מצבי ומה שאני עוברת הוא לקח את שמי ואת שם אימי ואז הוא אמר לי שאני עוברת את זה כי עשו לי כישוף ואז התחלתי לאכול עוד יותר סרטים על אנשים ועל הקרובים אליי שהם כביכול ישימו לי משהו באוכל וכל מיני כאלה ד"ר את האמת זה יכול להשתלט עליי ולהפוך לסכיזופרניה מהמחשבות עכשיו אני מדמיינת שכולם כביכול רוצים לפגוע בי ואני מפחדת שזה ישתלט עליי ויחשוב שזה נכון ואתרחק מהאנשים החשובים לי כולי רועדת מפחד הצטערתי שהלכתי בכלל מה אעשה???? האם אני בדרך לאבד את הדעת?? -
הי מורי,
שירן 20/03/2014 | 18:11מה שלומך? ליבי יוצא אלייך כשאני קוראת את ההודעות שלך. בתור אחת שמאובחנת עם סכיזופרניה פרנואידית אני יכולה לומר לך בוודאות כי המחשבות שלך הן אינן התקף פסיכוטי, מכיוון שאת מודעת אליהן ומבינה שהן לא מציאותיות. אני לא רופאה אך אני חושבת כי טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי פרטני יועיל לך מאוד וכן יעזור לך להתמודד עם המחשבות הטורדניות. בהצלחה! שירן -
שלום שירן
מורי 20/03/2014 | 23:00איזה מקסימה את תודה על טוב ליבך בת כמה את? מתי אובחנת? ואיך את מרגישה? -
הי מורי,
שירן 20/03/2014 | 23:41הי מורי, אובחנתי לפני שנתיים בגיל 23 בזמן שלמדתי לתואר ראשון ושכרתי דירה. ההתקף הפסיכוטי ערער את חיי לחלוטין, נאלצתי לעזוב את הלימודים,העבודה ואת הדירה ואשופזתי בבית חולים פסיכיאטרי למשך 5 חודשים. אחד הקריטריונים לאבחון סכיזופרניה הינו ירידה בתפקוד ואת לפי הבנתי עובדת. חשוב לי שתדעי שבזמן ההתקף הפסיכוטי היה לי ברור כי רודפים אחרי ורוצים להרע לי, כמו כן הטלוויזיה העבירה לי מסרים.. לא היתה לי אחיזה במציאות כלל וכל אדם שראיתי ברחוב היה ״חשוד״. אני כיום מרגישה מצויין ונוטלת בקביעות טיפול תרופתי. אני מקווה כי תגשי לקבל טיפול תרופתי ושיחתי בהקדם.. רק בריאות, שירן -
זה קרה לך פתאום
מורי 21/03/2014 | 00:21זה קרה לך פתאום? או שהיו לך סימנים מקדימים? בעקבות מה זה פרץ? -
מורי, מתי תפסיקי לנסות לאבחן את עצמך ??
ר.צ. 21/03/2014 | 02:43תפסיקי לנסות להיות רופאה! אין לך שום יכולת לאבחן את עצמך - לא מקריאה באינטרנט ולא מבדיקת סימפטומים של חולים אחרים עם בעיות אחרות. אמרו לך כבר - את החולה, ולא הרופאה. את זו שצריכה לקחת תרופות, וזה הכל. את מתעקשת לבדוק אולי את סובלת ממשהו אחר - מחלה אחרת, תופעות מיסטיות/דתיות (דיבוקים וכישופים) - העיקר לא להאמין לרופאים. עלייך להתרכז אך ורק בטיפול שנתנו לך. עלייך להתמקד בעניינים הבאים: 1. האם התחלת כבר בהחלפת תרופה לפרוזק / פבוקסיל? 2. האם נרשמה לך תכנית להחלפת הפאקסט ולהתקדמות במינון התרופה החדשה? 3. האם ההחלפה נעשית 'בהצלבה' (ירידה בתרופה אחת ועלייה באחרת) ? כיצד בדיוק ? 4. מהו מינון היעד ובתוך כמה זמן את אמורה להגיע אליו ? -
שיאי גינס של מחשבות
מורי 21/03/2014 | 10:24ד"ר אם זה לא ביזארי אז מה מחשבה ביזארית אתמול הייתי אצל הרב נתן לי תרופה של דת דמיינתי כאילו הוא הכניס לי משהו לגוף רע כרגיל בגלל שקראתי שחולים חושבים שרוצים לפגוע בהם ואז עלה לי מהעצבים מה הוא יכול להכניס עלה לי לראש חתולה לא יודעת אם זה קרה לי כי שלשום חלמתי שחתולה שורטת אותי ואז זה מה שהתחבר לי למחשבה זה נראה לך שפוי לחשוב שהכניסו חתולה לגוף לבנאדם גם זה אני לא יודעת אם בגלל שקראתי בעבר שהם חושבים שמכניסים להם דברים לגוף מצלמות וכו' כדי לעקוב אחריהם מחשבה מתחברת למחשבה ואחת יותר סתומה מהשנייה מה קורה לי אם זה ישתלט עליי אין נדפקתי בדוק אני כבר לא יודעת אם לבכות או לצחוק על המחשבות שלי -
אני מפחדת
מורי 21/03/2014 | 11:00אני מפחדת שאין לי סכיזופרניה מזה המחשבה הזאת ד"ר תעזרי לי -
גם סכיזופרניה זה לא סוף העולם
א. 22/03/2014 | 18:18גם אם זו המחלה שלך, אפשר לחיות אתה בצורה טובה מאוד. יש תרופות וטיפולים גם לזה. האמת היא, שמיום ליום ניתן להתרשם שאולי זו באמת סכיזופרניה ולא OCD. חולה עם OCD רוצה לטפל בבעיה שלו, הולך לרופא ולוקח כדורים. אצלך לא רואים את זה , והמצב הזה שלא רוצים לטפל מתאים לסכיזופרניה. מנין הרעיון שאת סובלת מסכיזופרניה? האם יש במשפחתך הקרובה מישהו עם סכיזופרניה? -
טיפול
מורי 22/03/2014 | 19:16שלום ושבוע מבורך!! יכול להיות שאתה אכן צודק וההבחנה שלי עברה מOCD לסכיזופרניה, יש הבדל בין אנשים שלא רוצים לקבל טיפול כמו הסכיזופרנים שחושבים שאין להם כלום לבין אנשים שרוצים לקבל טיפול כמוני אבל פוחדים מההשלכות שלו כי הם רוצים להתחתן ולהביא ילדים ושהטיפול לא יגרום נזק לעובר! את האמת שהתחילו אצלי הבעיות היה לי ocd קלאסי דמיינתי שאני לסבית למרות שבפועל היה לי בן זוג פחדתי למות ודמיינתי שאני לוגעת באנשים, פחדתי לשמור על ילדים קטנים הייתי מדמיינת שאני פוגעת בהם ועוד בהתחלה חשבתי שזה קורה לי בגלל דברים שרואים בטלוויזיה וכנראה נכנסו לי לראש התביישתי מהמחשבות שלי מאוד אם הזמן הגיע הפחד להשתגע והייתי מציירת לעצמי מה זה בנאדם משוגע כי אח של אימי נבהל בצבא ומאז מאושפז בבית-חולים פסיכאטרי, את האמת שחשבתי שסכיזופרניה זה פיצול אישיות ואנשים שומעים קולות אז דמיינתי שאני שומעת כל הזמן כלב נובח אם הזמן התחלתי לחקור את המלחה לעומקה את התסמינים את סוגי מחשבות השווא, רדיפה, גדלות, יחס , סומאטיות ועוד.. קראתי על ההזיות , ויזואליות, אודטריות, מדע , ריח שהם יותר נדירות והתעמקתי בזה באיזה גילאים זה מתפרץ, איך זה נראה, את תאוריית הדופמין , את זה שנשים בגיל המעבר נוטות לפתח את המחלה בגלל ההורמונים שמפסיקים להופיע אצלם חוסר באסטרוגן ועוד.. ומי פה נכנסתי ללופ אין סופי של דמיונות , פחדים , כל מחשבה מתקשרת לי למה שקראתי ואז אני כל היום מדמיינת דברים הזויים שלא קיימים ואני פשוט פוחדת שבסוף זה השתלט עליי ואחשוב שהמחשבות שלי אמיתיות ואפעל לפיהן ואתנהג מוזר, יאמר דברים מוזרים לאנשים. בקיצור יכול להיות שאתה צודק ומה שיש לי זה כבר סכיזופרניה.. -
אגיד לך שוב מנסיון אישי
אורח 22/03/2014 | 20:03מה שאת מתארת זה חד-משמעית OCD ולא סכיזופרניה. יותר מזה, את מתארת דברים שממש לא אמורים להתרחש אצל מישהו שיש לו סכיזופרניה. אולי אפילו במידה מסויימת בסכיזופרניה אמיתית יותר קל לטפל מאשר ב-OCD שכולל פחד מסכיזופרניה. כי לסכיזופרניה יש פתרונות תרופתיים שאמנם לא פשוטים ולא תמיד נעימים אבל בדרך כלל עובדים. מה שאין כן ב-OCD, במיוחד OCD עמיד לטיפול, לא תמיד יודעים איך לטפל בזה, אולי בגלל שזה בעיה פחות נפוצה מבעיות נפשיות אחרות (כך לפחות שמעתי ממנהל מחלקה בבית חולים פסיכיאטרי). ולא, כמעט אין סיכוי כלשהו ש-OCD יחמיר עד כדי כך שיהפוך לסכיזופרניה. OCD יכול להחמיר מאוד מאוד, עד כדי חוסר תפקוד מוחלט וצורך באשפוז ובטיפול בתרופות לא פשוטות, אבל זה עדיין ישאר OCD ולא יהפוך לסכיזופרניה או לפסיכוזה. נכון שלפעמים קשה להבדיל ולשים את הגבול בין פסיכוזה ל-OCD קשה עם מודעות נמוכה (היינו שהמטופל לא מבין לגמרי שהפחדים והמחשבות שלו לא הגיוניים), אבל אפילו זה לא המקרה שלך. במקרה שלך ברור שמדובר ב-OCD. גם אני בדיוק כמוך חקרתי הרבה על סכיזופרניה, על התסמינים, דרכי טיפול, סוגים שונים של הזיות ומחשבות שווא, גם על מחלות נפש אחרות כגון מאניה-דיפרסיה והפרעות אישיות שונות, אני כל הזמן מוצא אצל עצמי תסמינים של מחלות שונות ומפחד מזה נורא. היו תקופות שפחדתי בעיקר מסכיזופרניה. היום אני רוב הזמן מאמין שאין לי סכיזופרניה אבל זה לא ממש מרגיע אותי כי החרדות החליפו נושא, אני מפחד מהחמרה במצב הנפשי שלי בלי קשר לסכיזופרניה, מפחד מתחושת החרדה העזה שתוקפת אותי בלי הגיון, מפחד מאשפוז פסיכיאטרי (כבר עברתי אשפוז יום פסיכיאטריה ואני חושש שהלאה רק יהיה יותר גרוע חס וחלילה ואולי עוד אצטרך אשפוז מלא), מפחד מתרופות ומתופעות הלוואי שלהם (יש לי נסיון עשיר של תרופות שניסיתי ושל תופעות לוואי לא שגרתיות שהם גרמו לי). בימים האחרונים אני שוב בגל של חרדה קשה למרות התרופות שאני לוקח ואני כבר רואה בדמיון שלי את המיטה במחלקה הפסיכיאטרית. אני מאוד מקווה שזה לא מה שיהיה בעזרת השם. בכל מקרה, דווקא מנושא של נזק לעובר לא הייתי מציע לך לפחד, הרבה נשים עברו הריון וילדו תינוק בריא למרות שלקחו תרופות פסיכיאטריות והיום יודעים על רוב התרופות איך הם משפיעות על העובר ככה שכשתיכנסי להריון ידעו להתאים לך את הטיפול בצורה כזאת שלא תפגע בעובר. לעומת זאת, אם תהיי בחרדה קשה בהריון שלך זה בטוח לא בריא לעובר. דיכאון, חרדה ו-OCD הם גם דברים שלפעמים נוטים להחמיר עם ההריון והלידה, בין השאר בגלל הורמונים, אז ממש לא כדאי להגיע לתקופה הזאת בלי טיפול מתאים. -
נזק לעובר?
א. 23/03/2014 | 01:02מי אמר לך שייגרם נזק? ישנן תרופות לא מזיקות. אמרת שאת קוראת הרבה, אז את בטח יודעת שמה שכתבתי הוא נכון. -
אורח/ד"ר קרני תעזרו לי
מורי 23/03/2014 | 08:04ד"ר קרני מה אעשה???כאילו משהו בראש רוצה לשגע אותי כל יום נכנסת מחשבה יותר גרועה ויותר מלחיצה ושמפחידה אותי עצם זה שאני חושבת דברים כאלו אני נכנסת לחרדה ומרגישה שאני פסיכוטית בהודעה הקודמת כתבתי שדמיינתי על החתולה הדמיון הדפוק ביותר נוסף על זה עכשיו אני מדמיינת שהבעלים של החתולה שכביכול לקחתי להם את החתולה ירדפו אחריי ואני ממש מדמיינת את זה אם זה לא סכיזופרניה אז מה זה?????????.מה????מחשבות סומאטיות חתולה בגוף+ מחשבות רדיפה.. איך בנאדם נורמלי יכול להגיע לרמה כזאת של מחשבות מורכבות איך??אם זה לא מחלת נפש איך מגיעות לבנאדם מחשבות כל כך לא מציאותיות לראש מה גורם לכך.. כולי כבר רועדת מפחד אני מרגישה שאני עומדת לאבד את הדעת שאני עוד דקה יחשוב שזה נכון ואהיה פסיכוטית זה ממש מציק לי, אני חיה מתה -
אמא יש לי הזיות
מורי 23/03/2014 | 08:32פתאום אני מדמיינת דמות שחונקת אותי מאיימת עליי תחזירי את החתול מה קורה לי אני משתגעת לגמרי???? איזה חתול???נדפקתי בדוק.. -
שלום ד"ר קרני
מורי 23/03/2014 | 16:29ד"ר קרני שלום...מה שלומך?? אני בטוחה שנמאס לך לראות את ההודעות שלי בפורום אבל אני מתחננת תחשבי שאני בת בשבילך אני מבקשת בפעם האחרונה שתקראי את כל ההודעות שלי מהימים האחרונים, אני רוצה שתגידי לי מה זה נראה לי כי באמת שיש לי מחשבות הזויות ואני אובדת עצות תבחני לעומק את ההודעות שלי ותאמרי לי מה בגדול את חושבת על המצב שלי ומה את מציעה לי לעשות לאור ההרעה במחשבות, אני חיה מתה הולכת לעבוד כי צריך וחייב, מסדרת את הבית כי חייב הכל אני עושה בכוח רע לי אני מרגישה כאילו משהו במוח שלי רוצה לחרפן אותי, לא נותן לי מנוח כל יום מחשבות יותר הזויות וקשות שנותנות לי לבכות ולהרגיש שאני מאבדת את הדעת, בocd יכולות להיות ככה מחשבות כל כך מורכבות, יש אנשים עם ocd שמגיעים לחשיבה כל כך הזויה,אני מתחננת תקראי את ההודעות שלי מהימים האחרונים ותגידי לי בפעם האחרונה מה נראה לך.. -
כן
אורח 23/03/2014 | 22:20אמנם איני ד"ר קרני רובין, אבל כמו שאמרתי לך קודם, יש לי OCD קשה ואני כל יום מגיע למחשבות מורכבות בצורה מפחידה ולחשיבה הזויה לגמרי - הרבה יותר ממה שאת תיארת כאן ואני לא מגזים. אני מרגיש כל הזמן שאני משתגע וכל פעם מוצא אצלי תסמינים של מחלות נפש שונות. ובכל זאת בכל הביקורים אצל מגוון פסיכיאטרים מה שאבחנו אצלי זה OCD ! -
טיפול
מורי 23/03/2014 | 22:35איזה טיפול אתה נוטל? בן כמה אתה? מחשבות יותר גרועות ממה שאני מתארת..? -
נקודה למחשבה
ר.צ. 23/03/2014 | 22:39ערב טוב, לדעתי, הכתיבה שלך בפורום זה חלק מההתנהגות הקומפולסיבית, שנועדה להרגיע אותך. גם אם יגידו לך שזו סכיזופרניה, תמשיכי לשאול פה- אולי זה דבר מה אחר וכו'. תשובה שונה כנראה לא תקבלי כאן, גם אם תמשיכי לתאר את המחשבות שלך בעוד 20-30 הודעות. ייתכן שכדאי לך להשקיע ברופא פרטי ברמת מנהל מחלקה ולקבל ממנו ייעוץ נוסף. ייתכן שהוא גם ישכנע אותך שרוב התרופות ל-OCD לא מזיקות לעובר, כמו שאת חושבת. לרופאה פה את כנראה לא מאמינה בעניין הזה. אם את חושבת שאת יכולה ללדת ולתפקד כאם במצבך הנפשי- את טועה! סביר שהעובר ובהמשך הוולד יסבול מאוד מהמחלה הנפשית שלך ויהיה חולה בעצמו, וחבל (כידוע עוברים מושפעים מהמצב הנפשי של האם). כרגע את פשוט עושה בדיוק הפוך ממה שצריך! קחי את עצמך בידיים. -
אכן
אורח 24/03/2014 | 10:52יש לי את כל המחשבות שאת תיארת פה וגם הרבה יותר מזה, לפעמים המחשבות שלי מורכבות במיוחד ומוזרות במיוחד, לפעמים אני ממש מרגיש "עומס מחשבות" עד כדי כך ש-"כואב" לי לחשוב ועוד כל מיני דברים שונים ומשונים שמסובכים מדי בשביל להסביר אותם. בנוסף ל-OCD אובחנתי גם עם תסמונת אספרגר, אבל זה סוג של אוטיזם ומשהו שמתבטא כבר בגיל קטן, ולא משהו שקשור לסכיזופרניה. ובכל מקרה הסיבה הגורם הישיר לחרדה שלי ולמחשבות זה ה-OCD ולא משהו אחר. את כותבת שלמרות החרדות את עובדת ומתפקדת, אפילו שזה במאמץ גדול. תדעי שהמצב שלך עוד טוב, אני לפני כשנה לא יכולתי לתפקד בכלל מרוב חרדה, לא הייתי מסוגל לאכול או לישון, לא הייתי מסוגל להישאר לבד בבית (אני בן 31 !) וגם היום קשה לי לתפקד, איני עובד בצורה מסודרת וקשה לי להישאר לבד להרבה זמן. הטיפול שאני נוטל זה לוריבן, ויפאקס ובונסרין - למרות כל זה החרדה עדיין רודפת אותי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/03/2014 | 15:43שלום מורי, כפי שכבר אמרתי לך אין לך סכיזופרניה. יש לך OCD קשה וזה מספיק. מאחר ואת מתחתנת רק בנובמבר וקרוב לוודאי שלא תיכנסי להריון הרבה לפני זה, ניתן גם לקחת פרוזק(פלוטין או פריזמה) במינון גבוה של 60 מ"ג ליום ולהחליף את הפריזמה מיד לאחר החתונה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/03/2014 | 15:44שטויות מורי, זה לא פרודרום ולא בן דוד של הפרודרום. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/03/2014 | 16:06שלום מורי, כפי שכבר אמרתי לך אין לך סכיזופרניה. יש לך OCD קשה וזה מספיק. מאחר ואת מתחתנת רק בנובמבר וקרוב לוודאי שלא תיכנסי להריון הרבה לפני זה, ניתן גם לקחת פרוזק(פלוטין או פריזמה) במינון גבוה של 60 מ"ג ליום ולהחליף את הפריזמה מיד לאחר החתונה. אני מסכימה עם ר.צ., י.מ. ואורח שהיטיבו לענות לך ממני. אין לך ולא הייתה לך סכיזופרניה. יש לך OCD עם אינטרנט'יטיס ועקשנות של פרד. אין לי איך לעזור לך אלא שתקבלי טיפול תרופתי הולם ואחרי חודשיים שלושה תתחילי טיפול התנהגותי קוגנטיבי. ואשר להזיות ראייה- אלו אינן אופייניות לסכיזופרניה, אלא למצבים אחרים. אולם אין לך אפילו הזיות ראייה מאחר ואת יודעת שזה לא אמיתי!!!!! בתקווה שסוף סוף תתחילי טיפול יעיל בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/03/2014 | 17:23מורי! מספיק ודיי. שירן כותבת לך בכנות מדהימה שהיה לה ברור כי רודפים אחריה ורוצים להרע לה, כמו כן שהטלוויזיה העבירה לה מסרים.. ושלא היתה לה אחיזה במציאות כלל. לא הייתה לה שום תובנה לכך שהדברים אינם במציאות וזה בניגוד מוחלט למה שאת כותבת. בברכה, דר' קרני רובין -
חסרת כוחות
מורי 31/03/2014 | 18:57גם זה לא סכיזופרניה לחשוב על אנשים שעושים לך דווקא וכל דבר קשור אלייך הנה המנהל הלך מוקדם בגללי מכונית חנתה בגללי דווקא אני מפחדת שהמחשבות שלי השתלטו עליי ואני אחשוב באמת שאנשים עושים לי דווקא ואתנהג לא בשיקול דעת יפגע בהם הוא יגיד להם דברים סתם מה קורה לי!? אני לא יודעת אם זה בגלל שקראתי על מחשבות יחס אבל עכשיו כל דבר נכנס לי דווקא אני באה לטפס לנקות את החלונות לפסח נכנס לי דווקא עשו חלונות גבוהים מה קורה לי ד״ר אני משוגעת זהו בדוק שיש לי סכיזופרניה איך בנאדם נורמלי יכול לחשוב מחשבות כאלו אין לי כבר כוח המחשבות רוצות לטמטם אותי בכוח היום נכנס לי לראש את סתומה את לא רואה שאנשים רוצים לפגוע בל כנראה בגלל שקראתי שיש קול שמזהיר אותם מפני סכנות מה יש לי השתגעתי למה עכשיו כל דבר אני חושבת שאנשים עושים לי דווקא למה שיעשו לי דווקא אין אני מאבדת את השפיות בדוק אני מפחדת לאבד שליטה להתחיל לצעוק על אנשים להגיד להם שהם עושים לי דווקא וכאלה -
מורי שלום
ר.צ. 01/04/2014 | 08:49תעדכני אותנו: האם התחלת להחליף את הפאקסט? מהו קצב ההחלפה? לאיזו תרופה ? אגב, לא ברור לי מדוע נתפסת דווקא לסכיזופרניה? האם ישנו רופא שאבחן אותך כסכיזופרנית (בפורומים או בפגישות פנים מול פנים)? יום טוב -
לא
מורי 01/04/2014 | 09:40לא אף רופא לא איבחן אותי כסכיזופרנית נראה לי שכבר התחלת לחשוב בעצמך שאני סכיזופרנית יש לי בן דוד שנפגע בצבא ואובחן כסכיזופרן ואז התחילו לי פחדים מהמחלה אני מרגישה שפשוט קיבעתי את כל מה שקראתי אצלי ואני לא מצליחה לצאת מזה כל יום מחשבות יותר גרועות אני מרגישה שזה השתלט עליי שבאת אני סכיזופרנית התחילו לי מחשבות רדיפה, יחס כולי רועדת מפחד אין אני מרגישה שטעמתי את זה אצלי ואני בשלב הפודרום שעוש שנייה זה משתלט עליי יש רגעים שאני ממש מרגישה שאני בתוך זה שהמחשבות שלי "כביכול" מציאותיות ואני מפחדת שפתאום אני אחשוב שרודפים אחריי שרוצים לפגוע בי ואברח ואפחד מאנשים ולא אתנהג בשיקול דעת הוא יפגע במישהו אני עצובה מאוד יש לי אחות אחת ואני מפחדת שיאשפזו אותי ולא יהיה מי שידאג לה ויתמוך בה והיא תתבייש במחלה שלי. ושאני לא אתחתן אני ממש מרגישה על סף האשפוז מיום ליום אני מרגישה שהמחשבות מתחילות לשלוט בי ועוד שנייה זהו ההתקף מגיע כי המחשבות שלי ממש לא הגיוניות ואני מרגישה שמרוב שחקרתי וקראתי אני מתחילה להאמין בהם וממש יצרתי אצל עצמי את המחלה תמיד הייתי בנאדם שמלווה חברות בלילה עולה בטרמפים למכללה אף פעם לא היו לי דמיונות כאלו תמיד הייתי זאת שלא מפחדת להסתובב לבד בלילה, תמיד האמיצה מבין כל החברות בדברים הללו, הכי מתחברת לאנשים, אהובה על כל הבריות אחת שעבדה במלא מקומות עם אנשים אולמות, מסעדות, חנויות בגדים, תחנות דלק. סטודנטית אחת שמשתפת כל אחד בדברים שלה אוהבת להתייעץ לשוחח עם אנשים והנה עכשיו עוד שנייה אני סכיזופרנית אני ממש מרגישה שאני כזו שעוד שנייה זה משתלט עליי יצרתי לעצמי פשוט מחלה מהקריאה הארורה הזאת. את האמת שהרופאת משפחה הביאה לי ציפרלקס אבל עוד לא התחלתי לשנות טיפול כי אני חושבת שעדיף לראות פסיכאטר את האמת המחשבות הקשות על סכיזופרניה התחילו לי לפני שנתיים, אבל שנה שעברה זה ממש היה חזק זה נראה לי בדיוק היה השלה הפודרום ועכשיו אני על הקצה של ההתקף הפסיכוטי המחשבות שלי מתגברות על ההיגיון שלי מה אעשה??? -
אם תראה תמונה שלי
מורי 01/04/2014 | 09:43אם תראה תמונות שלי לא תאמין בכלל שאני סובלת כך -
השתהות בטיפול
ר.צ. 01/04/2014 | 20:47מורי ערב טוב, עכשיו ברור מדוע 'נדבקת' לסכיזופרניה - מסתבר שזוהי המחלה של בן דודך ולא אובחנת בה בעצמך! בגלל אופי המחלה שלך את נדבקת לרעיונות מפחידים בקלות. את יודעת כמה הפרעות מתוארות ב-DSM ?? עשרות אם לא מאות של מחלות. אם אותו בן דוד היה חולה בהפרעה אפקטיבית-ביפולארית אז היום את מספרת פה שיש לך מאניה-דיפרסיה ולא היו עוזרים ההסברים של הרופאים, ממש כמו היום. כל השתהות שלך בטיפול עלולה להחמיר את מצבך ולפתח עמידות לתרופות ולהנציח את הסבל שלך. קיבלת פה המלצה לטיפול מרופאה מעולה אז מומלץ שתתחילי לטפל מיד ובמינונים המקובלים. לילה טוב -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/04/2014 | 16:19שוב שלום מורי, אכן צודק ר.צ. שנדבקת דווקא לסכיזופרניה בגלל מחלתו של בן דודך. שוב, אין לך סכיזופרניה ולא פרודרומה שלה. תחשבי על כך, האם קראת בפורום ספקות מהסוג שלך אצל סכיזופרנים. אני מקווה שתשמעי לעצותי ותמירי את הטיפול לטיפול יעיל ולמינון יעיל. בברכה, דר' קרני רובין -
זה לא נכון
חולה נפש 24/06/2017 | 16:42אני מאובחן כחולה סכיזופרניה - מאיך שהמחלה אצלי יש תמיד 2 שלבים של חוסר שפיות: שלב שבו אתה מעורער - כלומר אתה רואה סימנים מוזרים אבל לא מאמין שהם באמת קיימים או לא באמת באופן מלא מאמין בכך. שלב שבו אתה משוגע - זה יכול לקרות דקה. ברגע שאתה מאמין בסימנים - אתה מחליף סטטוס. במחלה שלי זאת אמת של מאה אחוז. -
חולה נפש
חולה נפש 24/06/2017 | 16:46הזיות כאלה יכולות לנבוע גם מהתת מודע שלך ואומר לך משהו פשוט - את מרגישה חנוקה מהמציאות, מהמצב. במקרה הספציפי הזה זה קורה גם לאנשים בלי פסיכוזה, מעין סימנים מקדימים למשהו - תחושה שהגוף או המח משדר לך. כשאני מרגיש רגש מסוים לפעמים מתלווה אליו גם תחושה פיזית - למשל כשאני נגעל ממשהו אני מרגיש בחילה וכו'.. -
חולה נפש
חולה נפש 24/06/2017 | 16:48לדעתי להזיות יש חשיבות, מ3 הקטעים שתיארת מהמחלה עולה אצלי ההשערה שיש מתחים כלשהם מבן זוגך, יש טיפולים אלטרנטיבים שעוזרים לפרוש את התת מודע ולהפוך דברים יותר מובנים. הלכתי פעם לסוג של תראפיסטית והיא אמרה לי לדמיין כל מיני אימג'ים וכאלה וכבר לא זוכר, אבל זה עוזר כשמנתחים את מה שאומרים במצב כזה לגלות דברים שנסתרים בתוך התת מודע. את חולמת על בעלך בלילות? מה את חולמת עליו? -
דוקטור קרני אתה פשוט בור בתחום שלך. סורי
חולה נפש 24/06/2017 | 16:52רשמתי על זה כבר תגובה, בשלב העירעור של הסכיזופרניה שבו אתה לא רואה את החולים כי הם לא מאושפזים אצלך ואתם אף פעם לא מדברים עם חולים אז בעצם אין לכם שמץ כמעט איך זה מבפנים, כי זאת טעות חזקה. אני מאובחן כסכיזופרן - ובמשך חודשים ראיתי אנשים ברחוב שרומזים לי דברים אף שאני לא מכיר אותם, בהתחלה לא האמנתי בסימנים ולא האמנתי באמת בשיגעון וזה נמשך חודשים - ראיתי אותם אבל לא באמת הייתי בטוח שהם אמיתיים, רק מרגע מסוים שבו אתה מאמין בהם שהם אמיתיים כמו שהגברת המאד חכמה אומרת אז ורק אז אתה משוגע - סכיזופרן זה גם כשאתה שפוי לגמרי אחרי שאתה מחלים. -
סכיזופרניה
שירה 15/07/2018 | 10:36התחלתי לשמוע קולות בגיל 12 שאומרים לי כל הזמן שאני צריכה להיזהר. שהעולם הזה מסוכן. מאז אני חיה עם זה כמה שנים וזה בא לי בגלים. הייתי מאושפזת פעמיים ואני נוטלת תרופות אך יש להם תופעות לוואי קשות. האם יש טיפול אחר? -
U
U 21/11/2019 | 07:24https://blinker.co.il/שרון/פרדס-חנה/אצלי-הכל-בסדר/97567/
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד