שלום רב. אחת המחלות הקשות שידע האדם ואף אחד לא הצליח לטפל בי .
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שלום רב. אחת המחלות הקשות שידע האדם ואף אחד לא הצליח לטפל בי . אדם 06/05/2014 | 18:07שלום רב גבר בן 23 כיום סובל מהפרעות שינה קטלניות מאוד כבר כ4 שנים בשנה וחצי האחרונות חלה הדרדרות משמעותית כמעט ולא ישן . ניסיתי כל הכדורים שיש בעולם הייתי אצל כל הפרופסורים שיש כיום בארץ כולל אחד מאוד מוכר בתחום של השינה .הייתי אצל 5 פסיכיאטרים בהתחלה חשבו שזה נוסע מדכאון לקחתי ציפרלקס לסטורל טרזודיל ואחריי זה כמו שתמיד ידעתי אמרו לי שהם טעו ואין לי שום בעיה הבעיה היחידה היא שיש לי הפרעות שינה קשות מסיבה לא ידועה וכתוצאה מכך יש לך דכאון . ניסיתי המון טיפולים המון כדורים מכדורי שינה ועד כדורים חזקים מאוד כולל שילובים ושום דבר לא צלח . אני סובל כיום מהפרעת שינה שמתבטאת גם בקושי בהירדמות וגם עד שאני נרדם אני קם אחריי 5 דק' כי החלום מגיע לי ראשון במקום שיגיע בשלב האחרון של השינה .אני הרוס שבור מדוכא ואין מה שיעזור לי .הרופאים הרימו ידיים . כמובן שהייתי במעבדת שינה ולא נותנים עוד ללכת למעבדת בטענה שזה לא יראה כלום חוץ מזה שאני לא ישן ואין להפ פיתרון . נואש לעזקה זועק!!
נדודי שינהמיה 06/05/2014 | 18:57היי בתור אחת שמאמינה בשילוב טיפול קונבציונלי וטיפול מהרפואה משלימה (אני אישית לוקחת כדורים אנטי חרדתיים עושה ספורט ואוכלת מזון מאד בריא וכלל אין לי נדודי שנה גם לפני הכדורים). העתקתי לך קטע ואני ממליצה לגשת לנטורופתית, אתה יכול דרך קופת חולים. " אכלו בארוחות הערב מזונות עשירים בחומצה האמינית טריפטופן, חומר כימי המעודד את ייצור הסרוטונין בגוף. הסרוטונין מסייע לנו להירדם ביתר קלות. מקורות טובים ודלי סוכר לטריפטופן כוללים עוף, הודו, דגי טונה, מוצרי סויה, יוגורט טבעי (לא ממותק) המכיל "חיידקים ידידותיים" חיים וקרקרים מדגנים מלאים. פחמימות מלאות תורמות גם הן לרגיעה של הגוף. שלבו אפוא בארוחות הערב שלכם דגנים מלאים, במיוחד אורז או פסטה מלאים. חסרים בסידן ובמגנזיום עלולים לגרום לנדודי שינה. ודאו שהתזונה שלכם עשירה בירקות עליים, בזרעי שומשום וחמניות, בשיבולת שועל, בשקדים ובאגוזי מלך. ויטמינים מקבוצה B נחוצים גם הם לשינה טובה. שמרי בירה הם המקור הטוב ביותר לוויטמינים אלה. תוכלו לפזר אותם על הסלט בארוחת הערב או להוסיף כפית שמרי בירה לכוס מים או לתה ירוק שאותם תשתו לפני השינה. שתו כוס מים נקיים מדי שעתיים, במהלך היום, כדי שלא תתעוררו בלילה בגלל יובש בפה. שתו את כוס המים האחרונה לאותו יום כשעתיים לפני השינה, אחרת תתעוררו מסיבות אחרות. מזונות שיש להימנע מהם הכלל הראשון, לכל הסובלים מנדודי שינה, הוא לפקח היטב על צריכת הקפאין. אל תצרכו כל מוצר המכיל קפאין כמו קפה, תה שחור או שוקולד, שמונה שעות לפחות לפני השינה. שתו מעט משקאות אלכוהוליים, ואל תשתו משקאות אלכוהוליים לפחות שעתיים לפני השינה. למרות שמשקה אלכוהולי יכול לגרום לכם להיות מנומנמים, האלכוהול מונע את השינה העמוקה המתרחשת בשלבים המאוחרים יותר בלילה והיא חיונית למנוחה שלכם. אם אתם סובלים מנדודי שינה כרוניים, הימנעו לחלוטין מצריכת משקאות אלכוהוליים. יש אנשים ששנתם מופרעת בשל אלרגיות או רגישות למזון. עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון, כדי לזהות את אותם מזונות בעיתיים. סוכר לבן הוא עוד גורם לנדודי השינה. הימנעו מצריכת מזונות המכילים סוכר, אפילו מפירות מתוקים, לאחר ארוחת הצהריים. אלה מכם שסובלים מנדודי שינה צריכים לראות בשוקולד, המכיל גם סוכר וגם קפאין, אויב של ממש.".
מיהאדם 06/05/2014 | 21:54תודה רבה התגובה .כל מה שאמרת זה אני אני ספורטאי מילדות ושומר על תזונה לצערי אני כבר לא יכול לעשות ספורט וגם מסוכן לי בעקבות חוסר שינה קטלני שכזה.!!! וניסיתי כמובן טיפול טבעי וכל דבר . תודה רבה !!
אדם שלוםר.צ. 07/05/2014 | 00:18יתכן מאוד שהמקור לבעיית השינה הנו דיכאון, אשר התחיל כדיכאון סמוי, פגע בשינה ובהמשך המחסור בשינה הביא לדיכאון חמור שבו אתה מצוי כיום. אם הדיכאון יטופל, הפרעת השינה תחלוף. תתפלא לשמוע אבל זה מאוד נפוץ. לפי מה שרשמת, ניסית ציפרלקס ולוסטרל בלבד כנגד הדיכאון (טרזודיל תרופת שינה אך לא יעילה בדיכאון). האם ניסית תרופה בשם מירו (או רמרון / מירטזפין)? תרופה אנטי דיכאונית מצוינת אשר תוקפת את הפרעת השינה מהר מאוד. ביחד עם תרופה זו ניתן לשלב תרופות אנטי-דיכאוניות נוספות שמגבירות ההשפעה ומזרזות החלמה (למשל ויאפקס). וכמובן שיש עוד הרבה תרופות אנטי-דיכאוניות וצריך למצוא את התרופה או שילוב התרופות הנכון. נראה, שבמצבך חייבים 'להרוג' את הדיכאון כצעד ראשון ומתחייב ולאחר מכן - אם עוד תהיה בעיית שינה - לטפל בה. בהצלחה
ר.צאדם 07/05/2014 | 11:10ניסיתי המון כדורי שינה מבונדורמין ועד זודורום נקטורנות וזה לא מזיז לי אני נשאר אם זה ער לגמריי כמו זומביט . כולל כדורי הרגעה הקטע שהוא שאני סובל המון משיתוקי שינה והזיות תוך כדי כאילו ואני יוצא מהגוף וחוזר לגוף בחזרה משהו לא נעים בכלל יום יום . הייתי אצל 3 פסיכיאטרים הם אומרים שהמקור לא בנפשי אבל אולי זה התחיל כמחסום פסיכולוגי כמו שאתה אומר והתגלגל . מירו ניסיתי עם בונדורמין ביחד לא עזר חחח . הכדור הפסיכיאטרי שעזר ליומיים בלבד זה "אטומין" חצי כדור כי אטומים במקור זה לפסיכוזה אך במינון נמוך זה לבעיות שינה . הבעהי העיקרית היא זה שהשלבי השינה שלי התהפכו שהחלום מגיע ראשון ואז אני כל 5 דק' אני חולם וקם חולם וקם עד שכבר הגוף מתעורר משמע נא יכול ישון ביום 20 דק' שכל הזמן הזה זה חלום. וחשוב להדגיש אני לא בדיכאון אני רק יושן יום אחד 3 שעות אני שמח והכל בסדר .רמון?מירטספין? לא ניסיתי עדיין .
גם אני ככהני 07/05/2014 | 14:30
הי אדםחני 07/05/2014 | 14:33הי תנסה כדור
הי אדםחני 07/05/2014 | 14:34הי תנסה כדור
שלוםאסתר 07/05/2014 | 14:35תנזה גינסינג סיברי יש לך חוסר דם ולגן אתה לא נרדם פעם ביום אחרי האוכל ובערב פרוביוטיקה ב7 וחצי עם ארוחת ערב אתה תודה לי על זה
שלוםאסתר 07/05/2014 | 14:35תנזה גינסינג סיברי יש לך חוסר דם ולגן אתה לא נרדם פעם ביום אחרי האוכל ובערב פרוביוטיקה ב7 וחצי עם ארוחת ערב אתה תודה לי על זה
שלוםאסתר 07/05/2014 | 14:36תנזה גינסינג סיברי יש לך חוסר דם ולגן אתה לא נרדם פעם ביום אחרי האוכל ובערב פרוביוטיקה ב7 וחצי עם ארוחת ערב אתה תודה לי על זה
שלוםאסתר 07/05/2014 | 14:36תנזה גינסינג סיברי יש לך חוסר דם ולגן אתה לא נרדם פעם ביום אחרי האוכל ובערב פרוביוטיקה ב7 וחצי עם ארוחת ערב אתה תודה לי על זה
אסתראדם 07/05/2014 | 15:04לא הבנתי מה יש לי חוסר ?.... ולא הבנתי תחבירית את התגובה שלך. מה שהבנתי זה לקחת ב7 וחצי עם האוכל גינסינג סיבירי ? זה מרדים?. (ניסיתי המון צמחים שורשי ווליראן למינהם ועוד)
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 16:55לאדם שלום, הפרעות עיקשות בשינה הן אחת התופעות הקשות לטיפול. אני נוטה להסכים עם ר.צ. שבשורש מדובר בדיכאון גלוי או סמוי. במקרים האלה חשוב קודם כל לפתור את הבעיה הזאת ובמצבים כמו שלך לפעמים עוזר שילובים כמו של פבוקסיל עם אלטרול תוך ניטור רמת האלטרול. ככלל, אלטרול הוא נוגד דיכאון מרדים. עליי לציין שצריך לבדוק איתך במדויק מה כן קיבלת ומה לא קיבלת. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה נוספת ד"ר קרני רובין 07/05/2014 | 17:00לאדם שלום, לגבי החלומות עליהם אתה מדבר האם ייתכן שמדובר בסיוטי לילה ולא בחלומות. סיוטי לילה מגיעים בד"כ בתחילת השינה ולא בסוף השינה. נגד זה אולי מדברת העובדה שאתה זוכר את סיוטי הלילה. אבחנה זו ייתכן ויכולה להשפיע על כיוון הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
ד"ר קרני רוביןאדם 07/05/2014 | 17:59הסיוטי לילה או שיתוקי שינה שמלווה בהזיות באים איך שאני נרדם נכון ! עכשיו שזה לא קורא פשוט אני ישר חולם ואז קם אחריי 5 דק' . כסיכום : כל מחזורי השינה שלי נדפקו . למשל עד לפני שנה וחצי היה לי קושי בהירדמות אבל שהייתי נרדם הייתי נרדם לפחות ל3 שעות . איך את מציעה לי לטפל או ליצור קשר עמך ?
קנביס ניסית?:) 07/05/2014 | 21:48עוזר יופי להירדם ברגע ולישון כמו מת לאורך הלילה.
היאסתר 08/05/2014 | 09:13בצהריים עם האוכל כדור גינסיג בערב כדור פרוביוטיקה עם משהו חלבי זה פלא שיעזור לך אנא נסה וספר לי
היאסתר 08/05/2014 | 09:13בצהריים עם האוכל כדור גינסיג בערב כדור פרוביוטיקה עם משהו חלבי זה פלא שיעזור לך אנא נסה וספר לי
שוב אסתראסתר 08/05/2014 | 09:20לפי הרואה הסינית יש לך חוסר דם סינסינג סיברי עם האוכל בארוחת צהריים יחזק אותך ויחזיר לך את הדם משהו חלבי פלוס פרוביוטיקה בלילה ירדים אותך זה קסם אל תקח תרופות פסיכיאטריות זה ישבש אותך יותר תאכל בשר אבארוחת צהריים ומשהו חלבי בערב
שוב אסתראסתר 08/05/2014 | 09:20לפי הרואה הסינית יש לך חוסר דם סינסינג סיברי עם האוכל בארוחת צהריים יחזק אותך ויחזיר לך את הדם משהו חלבי פלוס פרוביוטיקה בלילה ירדים אותך זה קסם אל תקח תרופות פסיכיאטריות זה ישבש אותך יותר תאכל בשר אבארוחת צהריים ומשהו חלבי בערב
סליחה על השגיאות התחבריות כותבת מהפלאפוןאסתר 08/05/2014 | 09:23סליחה על השגיאות התחבריות כותבת מהפלאפון ולא רואה מה אני כותבת
סליחה על השגיאות התחבריות כותבת מהפלאפוןאסתר 08/05/2014 | 09:24סליחה על השגיאות התחבריות כותבת מהפלאפון ולא רואה מה אני כותבת
קנאביס+אסתר+כדור דינסינגאדם 08/05/2014 | 11:30כל הפרופסורים+פסיכיאטרים המליצו לי בחום על שימוש בקנאביס ואפילו הם חושבים שזה יכול להיות לי טיפול שאחריי שבועיים הגוף יתרגל לישון ואז אני יחזו רלישון כרגיל. אבל הם לא רצו לתת לי אסמכתאות בנושא בטענה שבארץ קנאביס לא מורשה לחולי אינסומניה(בעיות שינה). חייב לנסות איכשהו ! אותם רופאים אמרו לי שאני חייב לנסות ! בדיוק לקחתי עכשיו חצי כדור אטומין נתן לי 4 שעות שינה . שברגיל הוא צריך לתת 9-10 שעות שינה ! אבל עדיין הוא הרדים אותי ואני מבסוט . לגבי הכדור אני לקחתי לתשומת ליבי אני יקנה אותו ואני ינסה אותו. המון תודה על ההקשבה ועל העזרה מצדכם אם יש לכם משהו נוסף אשמח לדעת או איכשהו לעזור לי אני ממש במצוקה .
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/05/2014 | 18:56לאדם שלום, מאוד קשה להמליץ כי חסר לי המידע של כל דבר שקיבלת אז סלח לי אם אני חוזרת על דברים שקיבלת כבר. מצד אחד הייתי נותנת לך מלטונין ארוך פעולה (צירקדין 2 מ"ג) ביחד עם טיפות נאולפטיל שהוא נרופלטיקה מרדימה ומנסה לטטר את המינון הנדרש. אולי מתחילה מ-30 טיפות ואם נחוץ עולה כלפי מעלה כשהמחשבה היא מצד אחד להשרות שינה ומצד שני להחזיר את השעון הביולוגי למוטב. יחד עם דברים אלה, אני עדיין תחת הרושם שיש מקום לנוגד דיכאון אך לצורך כל גם כן דרוש מידע. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/05/2014 | 18:56לאדם שוב שלום, במידה ואתה מעוניין, באפשרותך לפנות אלי טלפונית לנייד 0503242021. במידה ולא אענה, אנא השאר הודעה ואחזור אליך בהקדם. עוזר לי כאשר מתקשרים מהטלפון אליו רוצים שאחזור. ניתן לשלוח גם SMS. בברכה, דר' קרני רובין
ד"ר קרניאור 09/05/2014 | 14:13אני תמיד חשדתי שכל מקור הבעיה שלי ל"המשכיות ורצף השינה" הוא זה שקלחתי מלטונין לפני כשנה וחצי . שקלחתי אותו הרגשתי שהוא מקצר לי את שעות השינה ומשבש לי את שלבי השינה אבל לא ייחסתי לזה חשיבות במיוחד האם באמת יכול להיות שהסירקדין שלקחתי שיבש לי ? ניסיתי גם לקחת בהיוועצות עם פסיכיאטרים\ניורולוגים סירקדין עם לורייו ואז התחילו ההזיות ושיתוקי השינה ! האם יכול להיות שזה מה שהרס אותי בקטע של רצף ושלבי השינה ? ומזה טיפול נאולפטיל? מה שקורה לי הרבה שאני באמת עייף כ"כ עוצם את העיניים ולא קורה כלום ... ואין לי מחשבות..ואין לי חששות..פשוט לא קורה כלום ואז שאני לא נרדם אני מתחיל לחשוב על הזמן על כל מיני דברים. תודה רבה אני אנסה ליצור קשר איתך בהקדם האפשרי .
ד"ר קרני שובאדם 09/05/2014 | 14:15ואני לא אשכח שהרוקחת שלקחתי מלטונין אמרה לי חד משמעי "אתה לא תישן יותר לעולם אם תיקח" ולחשוב שקיבלתי את ההמלצה מפרופסור לשינה . אז לקחתי.
מזכיר לי אותי...ר.צ. 09/05/2014 | 17:28שלום אדם, תלונה על שינה אופיינית ביותר לחולי דיכאון אשר פונים לסיוע רפואי לראשונה, עוד טרם אובחנו כחולי דכאון. בתחילת דרכי כמטופל הגעתי לרופא עם 'בעיית שינה' וגם הוא ניסה לתקוף עם כדור שינה (טרזודיל) ואח"כ מלטונין. לאחר מס' שבועות נתגלו תחושות דיכאון אופייניות ביותר וכן הוחמרה בעיית השינה. מכאן המשכנו לנוגדי דיכאון אשר סייעו לאחר מס' שבועות. כלומר: אם בעייתך אכן דיכאון, שזו הבעייה הפסיכ' מהנפוצות (אם לא ה..), אז אין מה להאשים את המלטונין אלא להיפך - יתכן שהוא סייע לחשוף את הדכאון. כאשר מאבחנים דכאון מנסים למצוא פרמטרים האופייניים לחולים רבים, כגון: מחלה פיזית כרונית ממנה סובל החולה, קרוב מדרגה ראשונה הסובל מדכאון (או עצבנות מרובה), מגורים לבד, ארוע טראומטי שארע בסמוך לתחילת בעיית השינה. תשובה חיובית אחת או יותר מעלים חשד לדכאון. העדר חשק מיני ושינויים בתיאבון ובהרגלי האכילה גם הם סימן. האם שירתת בצבא ואיך הסתדרת שם? אם לא שירתת - מה הסיבה?
שלום אסתרר.צ. 09/05/2014 | 17:37מה שלומך? קראתי בהודעות שלך המלצות מעניינות (ויתכן אף מועילות במידת מה), כולל המלצה להימנע מתרופות פסיכ'. השאלה היא, מדוע נכנסת פה לפורום ששמו "פסיכיאטריה" ?? שהרי לפה נכנסים אנשים המעוניינים להיעזר בהישגים המדעיים של הרפואה המודרנית. האם לא מתאים יותר עבורך לכתוב המלצות כאלה בפורומים אחרים ? - כגון פורום רפואה סינית / הודית / אלטרנטיבית , או פורום הכנסייה הסיינטולוגית וכד'. ?
שאלה נוספת -ר.צ. 09/05/2014 | 17:42רשמת שטופלת בנוגדי דיכאון. האם טופלת בשילובים של 2 נוגדי דיכאון (הניטלים בו זמנית) ? אילו שילובים נטלת ומדוע הופסק הטיפול?
ל- ר.צאדם 09/05/2014 | 19:14שלום ר.צ. תראה הייתי אצל לא מעט פסיכיאטרים . אני חושב שאין לי דכאון ולא הייתה סיבה לדיכאון כי רק שאני ישן קצת משמע נניח 4 שעות ביום אני שמח מחייך מתאמן אוכל הכל טוב ויפה. שזה קורה פעם בשבוע נניח או פעם בשבועיים . אם בכלל . עכשיו הייתי ספורטאי מתמיד מקובל מאוד חברתית בן אדם עם שאיפות גבוהות וסטנדרטים גבוהים הייתי מתאמן אוכל טוב והכל היה טוב לא היה חסר לי דבר . ועכשיו בקשר לצבא- שירתתי 3 שנים מלאות הבעיות שינה התחילו מהצבא אבל הם לא היו קרובות למה שיש לי עכשיו בצבא הייתי ישן 4 פעמים בשבוע שהשאר לא הייתי ישן וזה היה בתקופות כאלו אבל ממש לא קרוב לעכשיו שכיום גם שאני נרדם אני קם אחריי 5 דק' . ולקחתי אין ספור כדורים . אם כדורים היו טובים לי סימן שהיה לי דיכאון או משהו נפשי . אין ספק שיכול להיות שזה התחיל כמשהו פסיכולוגי וזה התגלגל אין לי מושג . וכן לא הייתי ישן טוב אבל הייתי בן אדם חזק התגברתי על הכל עד שקרסתי לפני שנה וחצי פיזית ומנטלית . 4 פסיכיאטרים+4 פרופסורים - 15 סוגי כדורים שנים שום דבר לא עוזר !!!!\עשרות טיפולים שונים ושום דבר לא עוזר !!!!!! אז מההההההההההההההההה הבעיה שלי ? איפלו פסיכיאטרית נוספת שאני עכשיו בקשר עמה אמרה לי שאין לי בעיה נפשית ואני לא בדיכאון כי היא רואה שאני ישן קצת הכל טוב ובן אדם שלא ישן בדוק שיש לו דיכאון אבל זה לא המקור היא חושבת שזה קשור גם לקשב וריכוז אבל לא העיקר . אני בבעיה ואין לי עזרה .
ר.צאדם 09/05/2014 | 19:19לקחתי ציפרלקס טרזודיל ולוסטרל. כל אחת מהן הייתי במשך כ חודשיים ציפרלקס-10 מ"ג - גרם לי לי לחולשה וזהו . טרזודיל - גרם לי לכאב ראש . לסטורל - כאבי ראש ותחושת היפנוט לא עזרו לי להירדם ! הופסק כי הפסיכיאטרים ראו שאני לא בדיכאון !!! שהבעיות שינה גורמות לי לדיכאון כי אני בגיל שאני צריך לפרוח כי הייתי צריך לפרוח התקבלתי לאין ספור מקומות עבודה בכירים בשוק הישראלי ובגלל המחלה הזאת לא יכולתי כי הייתי צריך ללמוד כי אני מבוזבז בקיצור ומתוסכל מאוד אבל זה בגלל הבעיות שינה וזה שזה עוצר אותי בחיים . שתבין שזה קרה מתיי שהייתי בשיא שלי מבחינה תעסוקתית,מבחינה חברתית, הערכה צבאית וכו' והייתי שמח ומאושר .
היי אדםרונן 09/05/2014 | 19:24אני יכול להזדהות עם הקושי שאתה עובר,אני כבר כמה שבועות לא ישן ואני יודע איך זה הורס את החיים.אני לא רופא ולא יכול לייעץ לך כרופא אבל הטיפול שאני עובר שכרגע עוזר לי זה טיפול תרופתי של קלונקס וציפרלקס אימון גופני ומדיטציות. בין אם אתה מודע לזה או לא שקע אלך דיכאון מאוד עמוק שצריך לטפל בו ולא בהכרח בעזרת תרופות. צריך למצוא דרכים להירגע ושבור את מעגל האימים הזה. לתקופה ארוכה ללא שינה יש השלכות מאוד כבדות על הנפש. תנסה אולי גם מדיטציה טרנסצנטלית,זה מעולה לפגת מתחים.אני מניח שאתה שוכב במיטה שלך בלילה כולך מתוח ולחוץ ובועט בקירות. עם הרבה עבודה אתה יכול להגיע לשיפור
שאלתי האם לקחת שילובי תרופות. אם כן, אילו שילובים?ר.צ. 09/05/2014 | 19:24ולמה הפסקת את השילוב? אחרי כמה זמן? לעיתים קרובות בדכאון יש הירדמות מהירה, אך מהלך השינה אינו תקין. לעיתים יש דכאון גם ללא סיבה נראית לעין.
שילוביםר.צ. 09/05/2014 | 19:55אם לא נטלת שילובים של 2 תרופות אנטי דיכאוניות אזי ניתן להניח, ברמת ודאות גבוהה, שאתה קורבן של טיפול לא נכון. שילובי תרופות חזקים מאפקט של 2 התרופות יחדיו (סינרגיזם). דוגמא לשילובים שהייתי מנסה אילו הייתי אתה: אדרונקס + SSRI / SNRI אפקסור+מירו (california rocket fuel) הרקע לדכאון לא תמיד ברור, המחלה הזו עדיין תעלומה. המזל הוא, שמצאו טיפולים שעוזרים לרוב החולים וחוזרים לישון טוב בלילה. בהצלחה
ר.צאדם 09/05/2014 | 21:22אני שמח שאנשים לא ישנים אבל יש לי בעיה שאף רופא בארץ עדיין לא עזר לי איתה והיא רק הולכת ומחמירה זה עצוב שבשנת 2014 אני צריך להיות ככה ממש גוף שרירי,מחוטב(הייתי עד לפני שנה וחצי),בריא,שמח במיטה חולה ממש ככה !
הפייסבוק שלי שנוכל לדבר יותר ואם יש למישהו עצה או רעיון אשמח בחוך לדבר איתואדם 09/05/2014 | 21:24https://www.facebook.com/new.or.1
היהי 11/05/2014 | 12:18לך לרופא סיני וקח גינסינג באקוחת צהריים ומשהו חלבי בערב עדיף טוסטמאו גבינה רזה מבושלת
הי להיר.צ. 11/05/2014 | 21:47שלום מר הי, רופא סיני קשה למצוא בארץ (יש הרבה בסין). אתה כנראה מתכוון לאדם שלמד בקורס או תכנית השתלמות כלשהי לרפואה סינית באחת המכללות הרבות בשוק, ובלי לזלזל חלילה זה ממש לא כמו ללכת לרופא-ד"ר שעבר הכשרה רפואית-מדעית על פני שנים רבות במוסד אקדמי מוכר. רפואה סינית זה טוב כאמצעי משלים בלבד (מפה המושג 'רפואה משלימה') ליד טיפול רפואי אמיתי.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/05/2014 | 15:31לאור שלום, 1.מאוד לא סביר שהאשם הוא בסירקדיל. הפעילות שלו אמורה להסדיר את שעות השינה ולשפר את שעות השינה שזה בדיוק הפוך ממה שקרה לך. האם ייתכן שהתפתח דיכאון? 2.ניאולפטיל זה נירולקטיקה קלה שמאוד מרדימה. 3. במידה ויש לך גם דיכאון לדעתי הפיתרון הוא קודם כל שיפור המצב הדיכאוני שלך.. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/05/2014 | 15:32לאדם שלום, עם כל הכבוד לרוקחת היא עדיין איננה המומחית לשינה... בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/05/2014 | 15:41לאדם שלום, אין צורך בסיבה הלתפתחות של דיכאון. דיכאון זאת הפרעה ביולוגית והרבה פעמים היא איננה מאובחנת. ר.צ. צודק כי כאשר אין שיפור בטיפול בתרופה אחת יש מקום לשילובי תרופות. אינני מסכימה עם שילובי התרופות שר.צ. הזכיר כי יש שילובי תרופות הרבה יותר יעילים אך אני נוטה להסכים עם ר.צ. שהפרעות השינה לפחות התחילו כצורה של דיכאון. צריך לזכור ששינה היא גם הרגל שניתן לשנותו. כיום צריך לשבור אצלך את דפוס השינה אשר התפתח אצלך. בברכה, דר' קרני רובין
רונןאור 20/05/2014 | 13:09סליחה על הדילאייי אבל רונן תקשיב הבעיה שלי ממש לא בכיוון שלך אם אימון ספורט גורם לך להירדם אז מצבך טוב ... גם אם אני ירוץ 10 ק"מ+אימון משקולות ויקרע את עצמי אני לא יירדדם אההה וכן כן אני ספורטאי וכן כן אפילו עשיתי את זה יותר מ365 פעמים.... נקווה לטוב אצלי זה 4 שנים !!!! ללא שון תרופה .

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד