פחד קשה מסכיזופרניה וחרדות במשך שנה וחצי
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פחד קשה מסכיזופרניה וחרדות במשך שנה וחצי אורי 14/10/2014 | 19:48שלום לך דוקטור אני נער בן 17 ויש לי כבר שנה שלמה חרדות מכל מיני דברים ימוזרים היה לי פחד מדיבוק היה לי פחד שאני אפגע בהורים שלי ובקרובים שלי היה לי גם פחד שאני פדופיל וגם זה עבר החרדותהאלה עברו חזרו ועברו שוב אבל ביום שבת בבוקר איך שקמתי שמעתי קול בתוך הראש שאמר לי בוקר והתעוררתי ובדקתי על זה באינטרנט וקראתי שזה יכול להיות פסיכוזפרניה ואני ממש רועד מפחד יש לי דודים שסובלים מחרדות אבל לא ממחלות נפש שונות יש לי גם פחדים ממחלות וחשוב לציין שאני לבד בלי תעסוקה הפחדים של הדיבוק והחשש מפגיעה בבני משפחתי חוזרים ואני מנסה לדחות אותם אבל הם באים יותר ויותר אני יוצא עם חברים אני לומד אני ילד חייכן לא לקחתי לעולם שום כדור נגד דיכאון או חרדה או משהו לא הייתי אצל פסיכולוג אבל כרגע אני ממש מפחד מהמחלה הזאת סכיזופרניה אני שומע רעש קטן אני הולך לבדוק מזה כי אני פוחד שאני מדמיין בבקשה ממך דוקטור תרגיעי אותי אני רואה סתם צללית בעין לבנה אני ישר מתחיל לפחד שמתחילים לי דימיונות ויש פעמים שאני מפחד שיהיה לי פחד י מרגיש שהפחדים שלי לא נורמלים ואין אותם לאף אחד תעזרי לי דוקטור
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/10/2014 | 16:04לאורי שלום, עצם העובדה שאתה מפחד מצביעה על כך שאין לך סכיזופרניה. המודעות היא מה שאין לסכיזופרנים. מספיק מה שיש לך ולא צריך להדביק דברים נוספים. סוג החרדות והפחדים שאתה מתאר יכול לרמז על הפרעה כפייתית ויכול מצב שני להיות "סתם" חרדות. הייתי ממליצה שתפנה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי קודם כל כדי להתמודד עם המחשבות שגורמות לפחדים. בנוסף, ייתכן ויהיה צורך לתת לך טיפול ב-SSRI כדי להפחית את החרדות ואת האובססיות במידה ואלו אבוססיות. שוב, אני מדגישה אין לך סכיזופרניה. בברכה, דר' קרני רובין
שוב אניאורי 01/11/2014 | 18:00דוקטור תודה על התשובה שלך הרגעת אותי מאוד אבל עכשיו קראתי על שחולי סכיזופרניה חווים דז׳ה וו ובאמת שאני חושב על משהו פתאום מדברים עליו או שאני רואה מישהו אני אומר לעצמי ראיתי אותו פעם אחת אבל אני לא זוכר או שאני בבית ויש אווירה של פעם כזה ואני ממש מתחיל לפחד שזה חלק מהסכיזופרניה האם זה קשור? תודה ענקית דוקטור
לפי זה, לכולם יש סכיזופרניהר.צ. 01/11/2014 | 18:17מה שאתה מתאר , כל אחד מרגיש מידי פעם. עזוב את החומר הרפואי, תשאיר את האבחנות לרופאים. לך לטיפול התנהגותי כמו שהמליצו לך.
כן אבלאורי 01/11/2014 | 18:40אצלי המוח מנתח כל דבר ואני חושב שזה דברים שקשורים לסכיזופרניה אני שומע למשל מוזעקה מפחידה אני מתחיל לפחד ממנה ואני בעצמי אומר מה אני מפחד ממנה זה כולה מוזיקה וזה קורה לי במלא דברים אני פשוט לא יודע החיים לא מחייכים אליי אני כל היום שקוע בעצמי וכל רעש קטן אני חושב שאני מדמיין ושמדברים איתי אני שואל מה אמרת? ואז הוא אומר לי את מה ששמעתי ואני נרגע זה הורג אותי
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 21:24לאורי שוב שלום, מה שאתה מתאר איננו דז'ה וו. תפסיק עם האינטרניטיס הזאת. אתה כמו סטודנט לרפואה שיודע טיפונת אך לא מספיק ומפחד שיש לו את כל המחלות שבספר. אין לך סכיזופרינה. אני חוזרת על המצלתי שתפנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 21:30לאורי שוב שלום, אני סבורה שעליך לדבר עם הוריך ולהגיע לטיפול פסיכיאטרי כי יש לך OCD עם חרדות. כפי שאמרתי אין לך סכיזופרינה. אך זה לא אומר שאתה לא סובל. בגלל הסבל לדעתי יש צורך בטיפול בנוגדי דיכאון שהם גם אנטי כפייתיים. בנוסף כמו שאמרתי, יש מקום לטיפול התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
אין לך מושג כמה אני מודה לך אבלאורי 01/11/2014 | 21:37אני מודה לך מאוד שאת מרגיעה אותי כי אני במצב ממש קשה ואני מתמודד עם המוח שלי ועם המחשבות האלה בקושי רב ואני כבר כמעט נכנע לזה אבל הבעיה שאין לנו ממש כסף לטיפול התנהגותי קונקטיבי האם יש שיטות טיפול אחרות לOCD?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 22:23לאורי שוב שלום תתחיל בתרופות מקבוצת ה-SSRI'S כמו פרוזק (פלוטין) ורק אחר כך יש מקום לדבר על טיפול ב-CBT (התנהגותי קוגניטיבי). אינני יודעת מאיזה איזור אתה ובאיזה קופת חולים אך במרפאו שונות של בתי החולים יש טיפולי CBT. למשל בשלוותה, בגהה, בהדסה ובשניידר. ניתן דרך המרפאות לקבל טיפול זה. בברכה, דר' קרני רובין
שוב אניאורי 02/11/2014 | 21:15שלום דוקטור זה שוב אני אורי בתחילת הפחד שלי מסכיזופרניה לפני כחודש היה לי שקמתי משינה בבוקר קול בתוך הראש שאמר לי ״אורי אין להרבה הפרעות קשב כמוך״ נלחצתי מזה ועכשיו אני עדיין מפחד מזה ששמעתי קול בראש והראש שלי בכלל מפוצץ במחשבות שאין לי מושג מה לעשות לבינתיים עד שיהיה לי את התור לפסיכיאטר אני מפחד שאני ישתגע או שהסכיזופרניה תתפרץ פתאום
אורי שלוםר.צ. 02/11/2014 | 21:54אתה יכול להירגע בענין של הסכיזופרניה. אתה מתאר תופעות 'קלאסיות' של OCD וזה ממש לא דומה לסכיזופרניה. אתה מתאר בעצם סוג של מחשבות ולא קולות כמו שחולה סכיז' שומע. כמו כן OCD לא הופך לסכיזופרניה. זו מחלה אחרת לגמרי. תסמוך על מה שהרופאה רשמה לך קודם, אם היא לא הייתה בטוחה, היא לא הייתה כל כך נחרצת בתשובתה. ייתכן שכדאי לך לגשת לרופא משפחה ולהתחיל לקחת פלוטין 20 מ"ג (פרוזאק, פריזמה - שמות נוספים), עד הפגישה עם הפסיכיאטר. זה כדור יעיל שיכול בתוך מספר שבועות לסייע לך וחבל לחכות ולסבול. אם הפסיכ' ירצה להחליף לך את התרופה, לא תהיה שום בעיה לעשות זאת.
הרגשות מוכרותאורי 03/11/2014 | 21:26שלום שוב אני אורי אני עדיין מאוד בלחץ מזה ויש לי הרגשות מוכרות שאני מאוד מפחד מהם, אני למשל יושב עם המשפחה בסלום פתאום יש לי תחושה כזאת מוכרת כאילו זה היה כבר ואני קם למשל בבוקר ויש חושך כזה כי מעונן אני נזכר באותו מקרה מפעם ואני נלחץ שזה מהסכיזופרניה אין לי מושג מה לעשות עד התור עם הפסיכיאטר הרופאה לא מוכנה לתת לי כדורים היא אמרה לי אתה סתם תתמכר והפסיכיאטר בכל זאת יחליף לך אותם אני בכללי מאוד בחרדה ביום יום אני מחפש תשובות אם יש לי סכיזופרניה ולמרות שאומרים לי שאין לי אני לא מבין המוח לא מבין את זה ! שיש חושך מוחלט בבית עולות לי מחשבות כאילו על דברים של שקט ודברים דיכאוניים וחשוכים אני לא יודע מה יהיה איתי למה בגיל 17 אני צריך לסבול דברים כאלו ? האם דברים שקורים כרגע וזכרונות מהעבר זה דז׳ה וו? אני מאוד לחוץ תודה ענקית
ערב טוב,ר.צ. 03/11/2014 | 21:56ראשית, זה שאתה ממשיך להיות מוטרד מאותו הענין רק מראה ומחזק את זה שהמדובר בOCD. זה בדיוק הכפייתיות שמאפיינת כל כך את המחלה הזו. אתה כנראה תמשיך בהתעסקות הזו במהלך הזמן הקרוב, וזה 'טבעי' בOCD. זה צפוי לחלוף כאשר התרופה תתחיל לעבוד. שנית, מאכזב לדעת שרופאת משפחה בשנת 2014 מפגינה בורות וחוסר רגישות ומסרבת לתת כדור שנחשב קל כמו פלוטין ועוד מפחידה אותך בהתמכרות. הכדור הזה ואחרים ממשפחת SSRI אינם ממכרים. תדפיס את התשובה של הרופאה פה מהפורום וגש אליה, אם היא עדיין לא מסכימה תיגש למנהלת המרפאה שתדאג לך למרשם. ודבר אחרון, לגבי הסבל שלך בגיל 17 - למזלך כיום יש טיפולים מוצלחים בהפרעה הזו, תשמח שאתה לא חי בתחילת המאה הקודמת. אתה צפוי להחלים בתוך מס' שבועות מתחילת טיפול ותחיה חיים רגילים לגמרי, כמו רבים אחרים עם OCD וחרדות.
אני כל כך מודה לךאורי 04/11/2014 | 18:45אבל הבעיה שאם אני יפסיק את התרופות מתי שהוא זה יחזור שוב... וזה נורמלי שיש לי שינוים במצבי רוח? כאילו בערב אני בדיכאון חרדה ועצבנות ובבוקר אני במצב רוח מורם וזה גורם לי עוד יותר לחשוש שיש לי הפרעה נוספת למשל אני רושם במקום ״לי״ אני רושם ״לו״ אני נלחץ כאילו יש לי פיצול אישיות ואני לא מבין מה עובר איתי חושך עושה לי דיכאון ובכלל כל דבר קטן עושה לי פחד האם הכדורים יורידו את זה לחלוטין? ושוב תודה רבה רבה לך את עוזרת לי המווון
תשובהר.צ. 04/11/2014 | 22:23ראשית, אני לא הרופאה אלא חולה (בלשון זכר) עם ניסיון. שנית, תנודות במצבי רוח במהלך היום אופייניים למצבי דיכאון וחרדה. שלישית, התיאורים שלך ממשיכים לחזק את האבחנה של OCD / חרדה/ דיכאון. אתה נוטה להילחץ מעניינים פעוטים ושוליים והחרדה מביאה אותך למחשבות מפחידות. כמו שרשמתי קודם, אתה צפוי להמשיך ולהיות מוטרד בזמן הקרוב וזה אופייה של המחלה. עם התקדמות הטיפול המחשבות המטרידות תיעלמנה. הטיפול צפוי לרפא אותך. לאחר מכן אתה לא תהיה מוטרד לגבי זה שאתה לוקח כדורים, אלא אתה תהיה מרוצה מזה. אני יודע שיש סיכוי גבוה שלא השתכנעת.. וזה בסדר כרגע.
התגברו החרדותאורי 06/11/2014 | 18:44זה שוב אני ותודה רבה לך על התשובות שלך הייתי דיי בסדר חוץ מהחרדות לקראת הערב שבאות כל ערב עכשיו סתם ישבתי במיטה וראיתי סתם צל של אמא שלי עובר ופתאום אמרתי לעצמי מה אני מפגר מה אני מדמיין? התחילו לי דפיקות בלב ועכשיו התחלתי לדמיין דמיונות אני פוחד מצל שעובר שמה דימיינתי אני פוחד מהלילה כי כל לילה אני קם באמצע הלילה ואני מבולבל אז אני אומר לעצמי וואי למה אני מבולבל מה עכשיו זה חלק מהסכיזופרניה ? אני מאוד נלחץ מזה למשל בשבוע הבא קונים לי אייפון חדש ואני מנסה להיות שמח אבל המוח משדר לי דברים שליליים ומראות מפחידות ואני לא מסוגל להתמודד עם זה יותר אני ממש מקווה שזה OCD ולא הדבר שממנו אני חרד האם גם הדברים האלה קשורים לOCD ? תודה ענקית לךךך וסליחה שאני חופר פשוט אני ממש בחרדה
תופעות מוכרות-ר.צ. 06/11/2014 | 20:23ערב טוב, לדעתי אתה מתאר סימפטומים של אחת משתי הפרעות: OCD או דיכאון עם סימני OCD. 2 ההפרעות מלוות בחרדה. אתה מתאר תופעות ברורות של דיכאון וחרדה, כולל סימפטומים פיזיים, מחשבות שליליות, חוסר הנאה מחוויות, הפרעת שינה, בלבול. בשתי הבעיות מטפלים באמצעות נוגדי דיכאון באופן מוצלח. ככל שתקדים את הטיפול כך יותר טוב. עד שתגיע לרופא מקצועי, לדעתי כדאי שתיטול נוגד חרדה כגון קסנקס במינון נמוך (0.125 מ"ג, 3 פעמים ביום). זה יעלים מידית חלק משמעותי מהבעיה. גש מחר לרופאת המשפחה.
הינה כרגע עוד משהואורי 06/11/2014 | 20:40תודה על תשובתך עכשיו משהו חדש היה לנו קצר בביית אז התחלתי לפחד שאיך שהוא זה אני עשיתי את זה ונלחצתי וגם היום נגמרה סדרה שגדלתי עליה והתחלתי לבכות ועכשיו אני מפחד שיש לי שינוי מצב רוח ואני לא מודע לזה אני מפחד מהכל פשוט מהכל ומה שאמרת זה יכול להיות משהו יותר גרוע מOCD ? והאם יכולה פתאום להתפרץ סכיזופרניה? תודה ענקיית
אין קשר בין OCD לסכיז'ר.צ. 06/11/2014 | 21:07אין כזה דבר שאדם המאובחן עם OCD מקבל פתאום גם סכיז'. לגבי שינויים במצב רוח - זה כן יש לך, וזה אופייני לדיכאון וגם לOCD. בכי הוא מאפיין מובהק של דיכאון.
אני פורק הכל פהאורי 07/11/2014 | 13:37שוב אני אני יודע שחפרתי אבל פשוט נמאס לי יש לי פחד מדיבוק,פחד ממחלות,פחד שמה אפגע במישהו קרוב,פחד שאני אשתגע,פחד שאני פדופיל,פחד מסכיזופרניה,וחרדות מכל דבר קטן ופחד מחלומות מוזרים שמה יתגשמו . ואין לי מושג מה לעשות עכשיו . כל דבר שקורה אני מפחד ממנו , יש לנו קצר בחשמל אני מפחד שאיכשהו אני קמתי ועשיתי את זה בשביל לגרום למשפחה שלי משהו רע אני הולך ברחוב אני עובר ליד בן אדם אני מדמין בתוך הראש שהוא תוקף אותי היה לי חלום שיורים עליי ועל אבי עכשיו כל דפיקה בדלת אני מפחד שזה הולך להיתגשם ואני מפחד מהפחד שאני מפחד שזה הולך להיתגשם כי קראתי שחולה סכיזופרניה מפחד שהולכים לרצוח אותו אז אני מפחד מהפחד המוח שליייי מלללא ונכנעתי לזה כבר אני כל היום שקוע באייפון מחפש סימפטומים שואל אנשים כל קול שאני שומע אני מפחד שדמיינתי את זה כל ריח שאני מריח אני מפחד שאני מדמיין את הריח הזה כמו חולה סכיזופרניה אני שואל אנשים את אותה שאלה מספר פעמים כדי להיות בטוח שלא דמיינתי שהם אמרו את זה אני נוטל ידיים המון פעמים ביום מחשש שאני טמא יש לי מחשבות דיכאוניות על יום שישי בערב ובכלל בערב אני לא נהנה מדברים חיובים אני קונה אייפון חדש ביום ראשון ואני מנסה להיות שמח מזה והמוח שלי גורם לזה להיות שלילי אני כותב לך את זה ובוכה יש לי שינוים במצבי רוח אף אחד לא מבין מה עובר עליי אני מפחד שאני יקבל התקף פסיכוטי ואני ידמיין דברים בבקשה ממך תגיד לי שזה רק OCD ולא משהו גרוע יותר תודה רבה רבה
זה היה צפוי-ר.צ. 07/11/2014 | 14:24אורי שלום, בהודעות קודמות רשמתי לך שאתה צפוי לעסוק בפחדים שלך במהלך הזמן הקרוב. זה אופייני לOCD. גם מחר ומחרתיים תמשיך לחפש סימפטומים.. אתה לא שולט בזה, הפחדים מנהלים אותך כעת, בגלל הOCD. גש לרופאה ובקש קסנקס במינון נמוך, כמו שרשמתי לך. בתוך יום אחד אתה תחוש הקלה משמעותית. זה טיפול סימפטומטי מצוין לחודשים הקרובים. בנוסף צריך להתחיל בטיפול בשורש הבעיה, וזה עושים עם כדור ממשפחת SSRI כמו פלוטין. בלי כדורים אתה תמשיך לפחד ולהסתבך עם עצמך, כמו שעולה מדבריך. טפל בבעיה ללא שיהוי נוסף!
תודהה רבה אבלאורי 07/11/2014 | 14:53תודה רבה לך אבל האם הסיכוי שזה סכיזופרניה הוא אפסי? דוקטור קרני אמרה לי בבירור שזו לא סכיזופרניה ואני עדיין לא קולט האם הסיכוי הוא נראה לך אפסי ? תודה רבההה
חד משמעית לא סכיז'ר.צ. 07/11/2014 | 15:38אתה לא יכול לקלוט כי אתה בשלב אקוטי של OCD/דיכאון. תתחיל את הקסנקס ותראה שאתה מתחיל לקלוט. אל תשתהה!
סליחה על החפירהאורי 08/11/2014 | 19:43שוב אני וסליחה גדולה על החפירות אני מרגיש לא נעים כבר לרשום פה אבל המוח שלי לא מפסיק להתעניין בפחדים הללו ואני מחפש תשובות ואישורים שאין לי סכיזופרניה אני מפחד שיש לי כי יש לי גם ניתוקים אני מרגיש מנותק מהמציאות כזה אבל זה לעיתים קרובות ולפעמים אני חושב על משהו יותר מדיי לעומק לא יודע איך להסביר אני מנסה לא להראות את הפחדים שלי בציבור ומול כולם כי אני כבר מתבייש אז אני מתנהג רגיל רק שבתוך הראש אני אוכל סרטים אני רואה סרטון שבן אדם התנצר פתאום אני מפחד שגם אני יתנצר ואני אומר לעצמי בחיים אני לא יתנצר והמוח פשוט אומר כן יש פעמים שאמא שלי שואלת משהו למשל ואני עונה לה יפה והכל ובתוך הראש כאילו אני מקלל אותה ואני לא רוצה בזה ואני אומר לעצמי מה יש ליי למה אני מקלל בתוך הראש זה הורג אותי ושוב אותה שאלה האם זה בבירור לא סכיזופרניה? וכמה אמור לעלות טיפול התנהגותי קונגטיבי תודה רבה לך
זה מוכר לי גם כן-ר.צ. 08/11/2014 | 20:40מה שאתה מתאר מוכר לי אישית. אתה חייב לקחת תרופות כדי שזה ייעלם. טיפול פסיכולוגי/התנהגותי לא עוזר בשלב זה, אלא רק לאחר שהמצב הכימי טופל. יש אצלך חסרים כימיים באזורים מסוימים במוח ורק תרופות מסדרות את זה. בסכיז' התמונה שונה לגמרי, גם האזורים במוח שפעילותם השתבשה אינם אותם האזורים כמו בדיכאון/OCD. גש מחר לרופאת משפחה וקבל תרופות. עד לטיפול ההתנהגותי יש עוד כמה חודשים טובים.
שוב חרדותאורי 09/11/2014 | 19:55שלום לך שוב אני אז אחרי יום רגוע יחסית זה חזר היה לי שתי מקרים שראיתי כתם לבן בצד האחר ושהסתכלתי על זה זה לא היה וכתם שחור ברצפה ובאתי להסתכל על זה וזה נעלם אז התחלתי להיות בחרדה ופחדתי פחד ממות אז רציתי לשאול הזיות שיש לסכיזופרנים זה ממש הזיות כאילו ממש רואים דמויות? ויש לי גם הרבה פעמים שאני חושב על משהו ואז פתאום מדברים עליו ואני נכנס לחרדה שמה אני יתחיל לחשוב שקוראים לי את המחשבות תודה רבה על תשובתך ואשמח גם שדוקטור קרני תענה לשאלותיי תודה :)
היית כבר אצל רופאת המשפחה?ר.צ. 09/11/2014 | 20:42התחלת קסנקס? פלוטין?
לא עוד לאאורי 09/11/2014 | 20:51עדיין לא הלכתי לרופאת המשפחה אבל יש לי תור למחר אבל אשמח אם תענה לי על השאלה הקודמת תודה
תשובהר.צ. 09/11/2014 | 21:07כל מה שאתה מתאר זה חרדות, שנתפשות בכל דבר שאפשר להיתפש בו. לפי המידע שקראתי על סכיז', זה לא דומה לזה אפילו לא בקצת. תראה, אין לי בעיה לענות לך אפילו כל יום, אבל כמו שרשמתי לך - זה לא יעזור לך להירגע. אפילו אם עשרה פסיכיאטרים יכתבו לך שאין לך סכיז', אתה לא תירגע ותמשיך לבדוק ולבדוק ולבדוק. זה לא שאתה עושה דווקא, זה פשוט לא בשליטה שלך. הפתרון היחידי בשבילך, שתתחיל לקבל טיפול תרופתי. קסנקס יעלים לך את החרדות באופן מידי (בתוך יום אחד). כדור כמו פלוטין ירפא את המחלה בתוך מספר חודשים. בהצלחה
הייתי אצלהאורי 10/11/2014 | 18:19זה אורי שלום הייתי אצל הרופאת משפחה ואמרתי לה על הכדורים הללו והיא אמרה לי שכדאי שאני אחכה לפסיכיאטר כי כדורים כאלה אם מפסיקים אותם ישירות יש להם תופעות לוואי לא טובות אז אני אחכה כמו שהיא אמרה ועכשיו שוב לקראת הערב מתחילות לי חרדות ודיכאון עכשיו כל דבר שקורה לי ביום יום אני נזכר באיזה משהו מפעם וגם כל הזמן שאני בחרדה אני לא שם לב למה שאני אומר כאילו אני לא מדבר מסודר ואני מפחד שזה חלק מסכיזופרניה ואני גם מרגיש ניתוקים אני יודע שחפרתי על הסכיזופרניה אבל זה לא עוזב אותי לא נוח לי מנוחה וכל דבר שאני חושב עליו אני בדיכאון אני חושב עכשיו מה לקחת כדורים עכשיו ואם אני אתמכר ואם זה ואני יודע שכדורים זה טוב פשוט זה מדכא אותי שהגעתי למצב כזה ואשמח גם שדוקטור קרני תענה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 19:20לאורי שלום, תשובתו של ר.צ. נכונה. אתה מתאר מחשבות ולא קולות של סכיזופרני. ההבדל הוא שאתה מבין שזה לא אמיתי וסכיזופרן חושב שזו המציאות ואיננו מפחד. ההבדל הוא גם בתובנה ובחרדה שלך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 19:29לאורי שלום, גיל 17 הוא גיל טיפוסי בו מתחילה הפרעת הOCD. OCD איננו הופך לסכיזופרניה ואין סיכוי שתהפוך לסכיזופרני. הייתי פונה למנהלת המרפאה ומבקשת ממנה שעד שתגיע לפסיכיאטר יתחילו לך פלוטין יום כן יום לא במשך שבוע ואחר כך קפסולה כל יום במשך שבוע ואז לעלות ליום שתי קפסולות יום קפסולה אחת. ובשבוע שלאחר מכן להמשיך בשתי קפסולות ביום. בדרך זו יש פחות תופעות לוואי. צריך לדעת שעם כדור זה יכולה להופיע כעסנות בשלושת השבועות הראשונים ולכן חשוב שתקבל או לוריבן או קסנגיס (אלפרוקס) לשבועות הראשונים. אני מעדיפה שלא להביע את דעתי על תשובתה של רופאת המשפחה שלך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 19:32לאורי שוב שלום, אתה מתאר OCD המלווה בדיכאון ובחרדה. זה נורמלי להפרעה זו. יש צדק בדבריך שאם מפסיקים את הטיפול בOCD ההפרעה חוזרת. צריך לדעתי להתייחס לכך כמו לדוגמה למחלת הסכרת. כל עוד לוקחים אינסולין בריאים וברגע שמפסיקים אותו המחלה חוזרת. יחד עם זאת תתכן תקופה ארוכה בה ניתן יהיה לקחת מינון נמוך של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
שלום לך דוקטוראורי 10/11/2014 | 19:34אבל האם בכל מה שרשמתי זה מצביע על OCD ? ואין מצב שזה יכול להתפתח למחלת נפש? תודה רבה רבה ר.צ ודוקטור קרני אתם עוזרים לי ממש אין לכם מושג כמה ודוקטור יש לי גם בעיה שבשינה אני קם הרבה פעמים באמצע הלילה סתם פתאום נפתחות לי העיניים וגם לקראת הערב מתחיל לי דיכאון וכל דבר שקורה אני נזכר במשהו שקרה לי מהעבר ואני מפחד מזה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 19:41לאורי שלום, אתה מתאר OCD קלאסי המשולב עם דיכאון. זה גורם למספיק סבל ולא דרושה הפרעה נוספת. אין כל דימיון בין ההפרעה שלך לבין הסכיזופרניה והייתי ממליצה שתפסיק לחפש באינטרנט. מתי התור שלך לפסיכיאטר? אנא תבקש מהרופאה שלך שתנסה להקדים את התור עד כמה שניתן. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 19:47לאורי שלום, יש אפס אחוז סיכוי שתהיה לך סכיזופרניה. הקללות שאתה מתאר הן טיפוסיות לOCD. לדוגמה היה לי חולה דתי שסבל מקללות בראשו נגד האלוהים. הסבל שלו היה נורא. הוא קיבל את התרופות והכל נעלם. הטיפול הוא ארוך עד שמשיגים את התוצאה הרצויה אך אין לי ספק שהוא יעזור לך. רק בשלב בו מופיע שיפור והחרדה יורדת ניתן להתחיל בטיפול התנהגותי קוגנטיבי. כרגע אין שום טעם לכך. האם הוריך יודעים על מצבך? לדעתי יש מקום לשתפם בכדי שיתמכו בך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 19:56לאורי שלום, זו חד משמעי לא סכיזופרניה. אין לי ספק שיש לך OCD המשולב בדיכאון ובחרדות. שוב אני שואלת מתי התור שלך לפסיכיאטר? זה לא הגיוני שתסבול כל כך הרבה זמן. איפה אתה גר? לאן פנית לתור לפסיכיאטר? אשר לכדורים, כדורים ממשפחת הSSRI אינם ממכרים. אכן כן עליך לקחת כדורים אבל תזכור שאתה בר מזל ויש אותם. בעבר אנשים עם הפרעה כמו שלך המשיכו לסבול שנים. כאשר תקבל את התרופות תראה שהמצב הולך ומוקל. במידה והתור שלך עדין רחוק אנא רשום לי את הטלפון של המרפאה ואנסה להקדים לך אותו. אורי הרבה אנשים חשובים סבלו וסובלים מOCD. למשל מי שכתב את הלקסיקון הראשון (מר לקסינגטון) סבל מOCD קשה ולא יצא מפתח ביתו אך כן כתב את הלקסיקון הראשון. לך יש מזל שלא היה לו שהתרופות האמורות קיימות. בברכה, דר' קרני רובין
את מיוחדת....מירי 10/11/2014 | 19:59לא להאמין שיש עוד אנשים במיוחד רופאים עם לב כמו שלך לא להאמין....
שוב שלוםאורי 10/11/2014 | 20:04שלום לך דוקטור וסליחה שלא עניתי על כל השאלות נשלח לי במייל רק עכשיו , יש לי תור ב4/12 ובכיתי למזכירה אמרתי לה שאני לא יכול לסבול והיא אמרה לי אל תדאג זה לא יכול להחמיר ואני אומר לה זה מחמיר היא אומרת לי אין זה התור היחיד הכי קרוב ותודה רבה על כך שאת מרגיעה אטתי אין לך מושג כמה את עוזרת לי ויש לי בתוך הראש למשל סתם אמא שלי בטעות סתם דורכת עליי לדוגמא אז אני לא אומר כלום אני רגוע והכל ובתוך הראש אני ממש צועק ואני בכללי רגוע רק בתוך הראש כאילו אני צועק עליה ומקלל אותה ואני יורד על אנשים בתוך הראש זה ממש מוזר לי וכדאי להתחיל כדורים מסוג SSRI עד התור ? תודה רבה רבה לך דוקטור תוודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 21:00לאורי שלום, כשיש דיכאון יש הפרעות שינה ואז מתעוררים הרבה פעמים בלילה. דיכאון מאופיין בזה שהוא יותר גרוע או בבוקר או בערב. אולי כדאי לך להגיד לעצמך כשאתה נזכר במשהו שקרה בעבר שזה רק זיכרון ולא מציאות ואין ממה לפחד. בברכה, דר' קרני רובין
חרדה קשה בלילהאורי 12/11/2014 | 08:02שלום דוקטור זה שוב אני סליחה על החפירות היום בלילה קמתי משינה ופתאום עלתה לי מחשבה מפחידה כזו שאמורים לבוא אליי רופאים ולקחת אותי לבית חולים ואני עומד להקיא בהתחלה זה לא הפחיד אותי כי ידעתי שזה לא אמיתי אבל לאחר 5 דקות התחלתי לרעוד ולבכות וישנתי בחרדה כל כך קשה האם זה גם חלק מהOCD? תודה רבה דוקטור את מלאך
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/11/2014 | 16:44לאורי שלום, החלומות בלילה עוסקים בבעיות שמעסיקות אותנו במשך היום. אתה כל הזמן פוחד שמא אתה סכיזופרני (ואתה לא), והחלום הזה הוא המשך ישיר לפחדים האלה. אורי, האם הוריך יודעים על מצבך? מתי התור שלך לפסיכיאטר? בברכת עידוד, דר' קרני רובין
תודה דוקטור אבלאורי 12/11/2014 | 20:51תודה רבה על תשובתך ולא היה לי חלום על זה פשוט קמתי באמצע בלילה כי היה לי חם והלכתי להחליף חולצה ובאתי לישון עצמתי עיניים ועלתה לי מחשבה שלא קשורה לפחד היומיומי ואני מקבל ממש התקף חרדה עד שאני נרדם וזה קרה לי 6 פעמים שקמתי והתחלתי לרעוד היה לי פעם אחת חלום מפחיד קמתי ממנו והתחלתי לרעוד ולפחד שהוא יתגשם והיה לי עוד 5-4 מקרים כאלו אני מפחד לישון שמה זה יקרה לי שוב וכן ההורים שלי יודעים ואומרים לי אל תתייחס למרות שאני בוכה ובחרדה הם לא ממש מתייחסים לזה אני לא יודע יש לי כל היום כמו דיכאון בתוך הראש כאילו אני מדמיין חושך ואפור כל דבר טוב שאני חושב עליו המוח הופך אותו לדיכאוני אני משתגע אני כותב לך את זה ובוכה דוקטור בחיים לא היה לי ברמות כאלו כל השנה וחצי של החרדות היו לי הפסקות אבל כרגע אין לי מנוח אם זה לא ביום זה באמצע הלילה אין לי מושג מה עשיתי רע בחיים שז קורה לי כל החברים שלי מאושרים יוצאים אומרים לי בוא איתנו אני לא זז כבר מהבית מהדיכאון האלו והחרדות נמאס לייי דוקטור באמת שנמאס לי התור לפסיכיאטר זה ב2/12 אם אני לא טועה וגם שהוא יביא לי כדורים יקח זמן עד שזה יתחיל להשפיע ודוקטור שאלה הכדורים האלה יש להם תופעות לוואי של סחרחורות או בחילות? כי אני ממש מפחד שיש לי סחרחורת ובחילה תודה רבה לך דוקטור
ודוקטוראורי 15/11/2014 | 20:08דוקטור זה שוב אני יש לי כמו פחד כזה שחלום רע שחלמתי הולך להתגשם וכל דבר קטן שקורה אני מקשר את זה לחלום ויש לי גם פחד מדמיונות אני מפחד שיום אחד אני יתחיל לדמיין וגם קורה לי הרבה פעמים שאני חושב על משהו פתאום מדברים על מה שחשבתי ואני לא יודע למה אבל אני מפחד מזה אני מפחד מהכל אפילו סרטים מצוירים אני מפחד שמה שקורה שמה יש דבר כזה גם פה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 16:28לאורי שלום, הדיכאון שלך נשמע מאוד עמוק. נראה לי כי אתה זקוק להתייחסות הרבה לפני ה-2.12. אם תעביר לי את הטלפון של המרפאה שלך והפרטים שלך, אטלפן בעצמי למרפאה לנסות להקדים את התור שלך. התגובה של הוריך היא תגובה של אנשים שאינם מכירים את התופעות ושעומדים חסרי אונים מול הסבל שלך. אשר לתרופות, יש להן תופעות לוואי כאשר העיקרית היא בחילות אם לוקחים את התרופות על בטן ריקה. הבחילות האלה הן תופעות לוואי חולפות שנעלמות תוך שלושה שבועות מהתחלת הטיפול, אך הן יכולות להפריע כשבוע כל פעם שעולים במינון. במצב כמו שלך, אין ברירה אלא להתמודד עם תופעות הלוואי כדי לחזור להרגיש טוב ושהעולם יראה ורוד במקום אפור. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 16:49לאורי שלום, כפי שכתבתי, החלומות בלילה עוסקים בבעיות שמעסיקות אותנו במשך היום. מאחר ואתה דיכאוני ורואה את הכל בשחור, כך גם החלומות. יחד עם זאת מדובר רק בחלומות ולא במציאות. אתה חייב להזכיר לעצמך שזה רק חלום ולא המציאות. כל אחד מאיתנו קורה לו שהוא חושב על משהו ופתאום מדברים על זה. נסה לומר לעצמך שזה רק מחשבות ושזה דבר נורמלי. בברכה, דר' קרני רובין
דוקטור אני יודע שאני חופר אבלאורי 17/11/2014 | 18:02חפרתי לך ואני ממש מצטער דוקטור אני מנסה להשיג את הטלפון של המרפאה שלי אבל דוקטור הבעיה שלי שפעם בשבועיים ככה סליחה שאני פותח ככה ממש סליחה קורה לי קרי באמצע הלילה ואני קם וחוזר לישון ואיך שאני עוצם עיניים חרדות מוזרות שגורמות לי להתקף של ממש ואני מקיא ממש אני מזיע כולי רועד ומרכיש שאני עוד רגע מתעלף מה אני יכול לעשות כדי שלא יגיעו חרדות כללו גם שקורה לי הדבר הזה... תודה רבה רבה לך דוקטור אין לך מושג איך אני מעריך אותך והלוואי שהיית המטפלת שלי הלוואי
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 18:43אורי שוב שלום, לפני שאנחנו נרדמים וכשאנחנו בשלבי התעוררות, יש הזיות שהן נורמאליות והן יכולות להפחיד. יש להן שמות מאוד מצחיקים - לפני ההרדמות אלו הזיות היפנוגוגיות ובזמן ההתעוררות אלו הזיות היפנופומפיות. אני חוזרת אלו הזיות נורמאליות. נראה לי שמה שאתה מתאר זה בדיוק זה. עליך לחזור ולומר לעצמך שזה נורמאלי. בברכה, דר' קרני רובין
דבר אחרוןאורי 17/11/2014 | 19:02דבר אחרון דוקטור השבוע קניתי אייפון חדש ולא עוזבות אותי המחשבות שאני יעקם אותו או אשבור אותו או אזרוק אותו למים והבעיה שהיום היה לי תמחשבה הזו שאני יעקם אותו ובאתי לעקם אותו ואז אמרתי מה אני עושה והכנסתי אותו לכיס עכשיו אני מפחד שזו סכיזופרניה שהמחשבות האלו הם מחשבות כמו של סכיזופרני כאילו אני חייב לעשות את זה תודה רבה על התשובות שלך
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 19:19לאורי שוב שלום, מה שתיארת זה OCD טיפוסי. בברכה, דר' קרני רובין
הינה עוד משהו חדש דוקטוראורי 18/11/2014 | 17:31שוב אני דוקטור היום שמעתי על הפיגוע הקשה הזה ומהיום בבוקר אני מפחד מפיגועים, למרות שאני גר בעיר שכמעט ולא היו בה פיגועיפ אני עדיין מפחד אני מסתכל על בן אדם זר אני מפחד שהוא מחבל ואני מפחד שיכנס אלינו מחבל לבית ויעשה בנו טבח אין לי מושג מה הפחדים האלו עכשיו שהיה לנו רקטות כל דקה לא פחדתי ככה ועוד משהו דוקטור כל בן אדם שאני רואה בביניין שלנו זר אני פוחד שהוא הולך להרוג אותנו בגלל החלום הזה שחלמתי אין לי מושג למה זה לא עובר אני עדיין מפחד מאותו חלום מה לעשות דוקטור תודה רבהה
בן אדם עם לב זהבורה 18/11/2014 | 18:23הלוואח וכל הרופאים היו כמוך
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/11/2014 | 14:42לאורי שלום, קודם כל כולם מפחדים מפיגועים וכולם הזדעזעו מהפיגוע הנורא. בדיכאון יש נטייה להשליך על עצמך כל דבר. לדעתי עליך להמשיך ולהגיד "זה היה רק חלום זו לא הייתה המציאות". בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד