שילוב של תרופות ועדיין ההטבה היא מועטה!
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
שילוב של תרופות ועדיין ההטבה היא מועטה! ליאת 12/04/2011 | 21:35שלום ד"ר קרני אני מאובחנת עם דיכאון,משנת 1992.היו לי תקופות שונות של ירידה משמעותית בתיפקוד,הייתי מצליחה להתרומם,אפילו ללא כדורים,לאחר חצי שנה או שנה ויותר.(ההטבה לא הייתה מושלמת) במשך השנים,קיבלתי פרוזק. סרוקסט.ההטבה הייתה חלקית! לפני שנה,קיבלתי פריזמה60 מ"ג ופלוטין20 מ"ג+ריטלין60 מ"ג SR לאחר המינון הזה שוב נכנסתי לדכאון עמוק! לפני3-4 חודשים הרופא הוסיף לי וייפקס,היום אני מקבלת 225 מ"ג,נוסף לטיפול הפריזמה,פלוטין וריטלין. אני רוצה לאמר שיש לי שיפור,במצבי,אך עדיין מרגישה דיכדוך,מועקה,עייפות,קשה לי לעשות דברים! כמו כן אני מאובחנת בפיברומיאלגיה קשה,מעוניינים לתת לי ליריקה. שאלתי האם שילוב תרופות אלו,טוב עבור הדיכאון מימנו אני סובלת?(הרוקח בקו"פח,כל הזמן מפחיד אותי שזה שילוב לא טוב) למה עם כמות כל כך גדולה,אין הטבה משמעותית במצבי? למרות שאם ניתן להשוות בין מצבי לפני שלושה חודשים,מצב של דיכאון קשה,ללא תיפקוד,רק שינה,ללא כוח לתקשר,או לעשות פעולות מינימליות! היום אני עושה הרבה יותר דברים,לא ישנה כל הזמן,אך עדיין הרבה פעולות קשות לי. תודה לכל תשובה.הוסף תגובה
תשובת מומחה שילוב של תרופת אם והגנריקה שלה דר' קרני רובין 13/04/2011 | 13:14לליאת שלום, קודם כל, בת כמה את? שנית, האם נבדקה פעילות בלוטת התריס? אני מתכוונת לבדיקה מלאה של TSH, FT4,FT3 או T3. במיוחד חשוב הרמה של ה-T3/FT3 מאחר והרבה פעמים ניתן להוסיף T3 כמתגבר לנוגדי הדיכאון. לא ברור לי הרעיון של לתת פריזמה ופלוטין. שניהם הם אותה תרופה. במילים אחרות, לפני שנה קיבלת 80 מ"ג של פרוזאק. אשר לטיפולך כיום, האם את מקבלת 80 מ"ג פרוזאק (60+20) ו-225 מ"ג וויאפקס? אם כן, נראה לי שהרוקח צודק. אשר לפיברומיאלגיה, הייתי ממליצה על סימבלטה במקום הפרוזק, הוויאפקס והליריקה, ייתכן שיחד עם T3 (תלוי ברמתו בדם). כמו כן, לדעתי יש מקום לבדוק שקיעת דם, רמה של ANA, נוגדנים נגד DNA, נגד ריבוזומים וכן רמות של פקטור C3. בקיצור, בדיקות לאפשרות של מחלה אוטואימונית. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
המשך לשאלתי...ליאת 13/04/2011 | 21:10ד"ר קרני תודה לתשובתך! גילי 49 בקרוב. אכן פריזמה ופלוטין אותה תרופה,אני אמורה לקבל 80 מ"ג(נראה לי שהשילוב לעזור לי כספית) התרופות שאני אכן מקבלת.... וויפאקס225 מ"ג 80 מ"ג ריטלין SR פרוזאק 80 מ"ג השיקול לתת לירקא,היה בגלל שהסימבלטה דומה לוויפקס,הרופא חושב שלא כדאי לגעת בוייפקס,גם שמנתי בגלל הסרוקסט.הוויפאקס חדש עבורי(שלושה חודשים) בבדיקות לפני 3 שנים הB12 היה ברמה של 111 מקבלת זריקות. ויטמין D היה לאחרונה ברמה של 4.7 נותנים לי טיפות ויטמין D 4000 יחב"ל ליום לאחרונה אני במעקב של אנדוקרינולוג,בגלל ויטמין D ,גם הפראטירואיד גבוה. לאמר את האמת אני דיי מיואשת,מרוב כאבים,עייפות,קושי,בכל דבר, נוסף לזה החרדות! הרבה פעמים נראה לי שבגלל ההבחנות שיש לי,הדיכאון והפיברומיאלגיה.לא ממש מתייחסים למה שעובר עלי!!!! תודה לך ד"ר קרני חג שמחהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך לתשבתי דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:14לליאת שלום וחג שמח, עדיין איני מבינה את השילוב שאת מקבלת. נראה לי כי יש מקרים שכדאי לקבל חוות דעת נוספת (פסיכיאטרית) לגבי הטיפול המומלץ. לאור הרמות הגבוהות של הורמון הפרהתירואיד בשילוב עם הכאבים המפושטים - האם נשללה פרהתירואיד אדנומה? האם בנוסף לכך נעשתה בדיקה של צפיפות העצם בכדי לשלול התחלה של אוסטיאופורוזיס. על פניו נראה לי שיש לשלול דברים אלו לפני שמדברים על פיברומיאלגיה, אבחנה אשר הדעות עליה חלוקות. יתרה מכך גם חוסר בויטמין D תורם ויתכן אף גורם לדיכאון ואותו דבר נכון לגבי חוסר בויטמין B12. לדעתי יש הכרח לשיתוף פעולה בין האנדוקרינולוג לבין הפסיכיאטר כי יש כנראה שילוב של מספר גורמים אשר תורמים למצבך. אני מקוה שאני לא הכבדתי עליך יותר מדי עם כל הנ"ל, אך אני מאמינה כי חולה חייב קודם כל להבין ואז להחלןיט כיצד רצונו להתמודד. אשמח להמשיך ולעמוד לרשותך. בברכת חג שמח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך לתשבתי דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:14לליאת שלום וחג שמח, עדיין איני מבינה את השילוב שאת מקבלת. נראה לי כי יש מקרים שכדאי לקבל חוות דעת נוספת (פסיכיאטרית) לגבי הטיפול המומלץ. לאור הרמות הגבוהות של הורמון הפרהתירואיד בשילוב עם הכאבים המפושטים - האם נשללה פרהתירואיד אדנומה? האם בנוסף לכך נעשתה בדיקה של צפיפות העצם בכדי לשלול התחלה של אוסטיאופורוזיס. על פניו נראה לי שיש לשלול דברים אלו לפני שמדברים על פיברומיאלגיה, אבחנה אשר הדעות עליה חלוקות. יתרה מכך גם חוסר בויטמין D תורם ויתכן אף גורם לדיכאון ואותו דבר נכון לגבי חוסר בויטמין B12. לדעתי יש הכרח לשיתוף פעולה בין האנדוקרינולוג לבין הפסיכיאטר כי יש כנראה שילוב של מספר גורמים אשר תורמים למצבך. אני מקוה שאני לא הכבדתי עליך יותר מדי עם כל הנ"ל, אך אני מאמינה כי חולה חייב קודם כל להבין ואז להחלןיט כיצד רצונו להתמודד. אשמח להמשיך ולעמוד לרשותך. בברכת חג שמח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול EMDR
-
התמודדות עם לחץ
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
ברומאזפאם
-
נלטרקסון
מונחים קשורים
-
קנאביס רפואי
-
אשליה (אילוזיה)
רופאים בתחום

ד"ר אחמד אבו אליונס גריאטריה
4.9 ( 20 חוות דעת )
"ד"ר אחמד איבחן את אמא שלי בצורה מדוייקת, היה נחמד ורגיש הסביר הכל בסבלנות יתרה"

ד"ר רננה איתן פסיכיאטריה
פסיכיאטרית מומחית, מנהלת יחידת מחקר ומרפאה בנוירופסיכיאטריה, המרכז הירושלמי לבריאות הנפש והאוניברסיטה העברית, יו"ר יוצאת האיגוד לפסיכיאטריה ביולוגית

ד"ר עדי שוורץ גריאטריה
5.0 ( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר