חברי הפורום בבקשה, SOS
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תגיד לי איך לעצור את הדמעותזהבית 06/01/2015 | 22:55תגיד לי איפה יש עולם אחר לחיות
לזהביתשיר 06/01/2015 | 23:36אין לי מה להגיד, אבל שולחת לך חיבוק... תחזיקי חזק, אני רואה איך את כזו טובה ותמיד מעודדת את כולם, ה' ישלח לך הרבה טוב! תאמיניבו... דרך אגב את בטיפול? אם לא אני רוצה להמליץ לך על מטפלת מדהימה באישיות ובמקצועיות שלה, אם את באיזור הדרום
לזהביתר.צ. 07/01/2015 | 00:05אם הבנתי נכון את מקבלת פבוקסיל, לאחר שלוסטרל לא התאים לך מאותן הסיבות של החמרה במצב. אני יכול לספר לך, שאנשים רבים מגיבים לא טוב לתרופות, כגון מחשבות אובדניות כמו אצלך, עייפות קשה ןעןד. זה גורם לתסכול רב ולחוסר אמון בתרופות. אני מכיר זאת מניסיון אישי שלי. הפתרון הנו לשלב תרופה נוספת עם הקיימת ומקבלים שיפור מיידי במצב. השילובים נותנים הרגשה שונה לחלוטין מכל תרופה בפני עצמה, קשה להאמין אבל זו האמת. לדעתי עלייך לשוחח כבר מחר עם הרופא ולבקש תרופה נוספת עם הפבוקסיל. אם אינני טועה אפשר לשלב אם אנפרניל שכבר הכרת, או עם אדרונקס או וולבוטרין. הרופא מניסיונו יכוון אותך. אופציה נוספת הנו מעבר לויאפקס, לבד או בשילוב עם תרופה נוספת, שהנו יעיל יותר מSSRI לחלק גדול מהחולים בדיכאון. נראה לי שאת יותר דיכאונית מאשר OCD ולכן זו אופציה טובה להמשך, אם יהיה צורך. בהצלחה
הפסיכיאטר המליץ על סרקוולזהבית 08/01/2015 | 16:11בנוסף לפבוקסיל 300, מירו 22.5, קלונקס 0.5 וסטילנוקס 10. הוא המליץ על 12.5 סרקוול בנוסף לתרופות הנ"ל. אני לא רוצה לקחת אנטי-פסיכוטיים!!! :( כרגע העליתי את המירו מחצי ל-3/4 כדור. הוא המליץ גם להעלות את הקלונקס לשני כדורים.
לפני שלושה ימים העליתי את המירו ל-3 רבעים ביוםזהבית 08/01/2015 | 18:48המצב עבר היום ממצב של בכי 10 שעות רצופות ביום למצב של זומבי, כל היום עייפה מהמירו ולא מסוגלת לעשות כלום. כבר לא יודעת מה עדיף. אני לא מסוגלת ליטול אותו רק לפני השינה אז אני לוקחת אותו 3 פעמים ביום. מרגישה שאני משתגעת. למה צריך לסבול ככה? מה עליי לשנות בטיפול התרופתי? האם יכול להיות שאחת התרופות בקוקטייל מכניסה אותי לדיכאון? אציין שבמשך שנים הדיכאון היה מאוזן עם תרופה אחת בלבד. ציפרלקס. אך אם אחזור אליו עכשיו אוותר על הטיפול באוסידי. באמת כבר מיואשת. עושה השתדלות עצומה ושום דבר לא עוזר לי. ד"ר בבקשה תעזרי לי!!!
חד משמעית הקלונקסחיים 08/01/2015 | 19:08לדעתי זה מהקלונקס . מנסיון איתו עם סיבלטה שהיא הכי חזקה והוא דיכא עד לרמה שהיא לא עזרה
אני לא רוצה להיות נטל על המשפחה שליזהבית 08/01/2015 | 21:45ההורים שלי שבורים. כל היום בוכים איתי. אני לא רוצה להמשיך לגרום להם סבל.
ערב טוב זהביתר.צ. 08/01/2015 | 23:02ההורים שלך לא צריכים להדאיג אותך, בשביל זה יש משפחה- לתמוך בזמן שצריך. הבעיה היא שהבכי שלהם מחליש אותך יותר ואת צריכה לבקש מהם להימנע מזה. התפקיד שלהם לעודד אותך ולהראות חוזק עד כמה שניתן. ברור לך שבסה"כ זה רק עניין של זמן עד שמצבך ישתפר עם השילוב התרופתי הנכון. מה שלא ברור, למה את לוקחת מירו במהלך היום? את הכדור הזה לוקחים לפני השינה, או אפילו שעתיים לפני השינה. ברור שאת עייפה בצורה כזו.
אני יודעת שאני חייבת לעשות שינוי תרופתיזהבית 09/01/2015 | 00:43אך לא מצליחה להביא את עצמי לעשות זאת בפועל. קשה לעבור את כל זה מההתחלה. כל הכדורים שאני נוטלת נחוצים לי כרגע. על המירו אני לא מוכנה לוותר בשום אופן כי רק בזכותו אני ישנה. עם כל כדור שלא יהיה, אני אקח גם מירו. (לגבי שעות הנטילה אני יודעת שזה בעייתי אך יש לי הסיבות שלי). הרופא אמר שנתייעץ לגבי שינוי הפבוקסיל, אך אני לא מתכוונת להחליפו בפרוזק כי יש לי בעיות שינה גם ככה, ומרגישה שאם אבחר לחזור לציפרלקס (הסוס המנצח שלי) הדיכאון יעבור כלא היה. פבוקסיל לא עושה את זה בשבילי. אבל אני מרגישה שאם הדיכאון לא יהרוג אותי האוסידי יהרוג אותי. ולכן אני כל כך מתלבטת לגבי הפבוקסיל. לו רק הוא היה מכסה אותי מבחינת דיכאון...
אפשר לשאול האם את בטיפול חוץ מהנושא התרופתי?שיר 09/01/2015 | 01:39את נשמעת לי בחורה רצינית מאוד.. טיפול יכול רק להקפיץ אותך למעלה. מאחלת לך הצלחה רבה בדרך שלך
לשירזהבית 09/01/2015 | 14:14את מקסימה. כרגע אני במצב שאני מפחדת אפילו להחליף כמה מילים עם בני משפחתי. אני כל היום באטרף. מפחדת ומחפשת אישורים. התרופות עדיין לא איזנו אותי אחרי שמונה חודשים.
לזהביתשיר 09/01/2015 | 14:42אני בטוחה שאת תצאי מזה!! זה רק עניין של זמן.ואמונה. אני מאוד רוצה לתת לך את השם של המטפלת, היא מספר 1 בארץ..באמת, אני בספק אם יש מישהו שיש לו את הידע המקצועיות וההבנה האנושית כמו שיש לה.. הוציאה אנשים ממצבים מאוד קשים. תדברי איתה בטלפון או הורייך, ותתיעצי איתה אם יש מה להתחיל טיפול במצבך. איך אוכל לתת לך את הפרטים שלה? לא נח לי על גבי הפורום..זה חושף אותי וקשה לי. היא פשוט משהו אחר, שווה כל שקל.
לשירזהבית 09/01/2015 | 16:32הייתי נותנת לך את האימייל שלי אך אני נמצאת במצב כל כך רע שאפילו מייל חדש, צלצול טלפון או מכתב בדואר מסעירים אותי. לא מסוגלת להתמודד עם כלום. לגבי המטפלת שלך תודה אך לא רלוונטי מבחינת מיקום. אני מעריכה את הרצון שלך לעזור. אני בשלב זה כבר באפיסת כוחות. חושבת יותר על המשפחה שלי מאשר על עצמי ושוקלת לחזור לציפרלקס כדי לא לבכות מולם כל היום. ובכך להזניח את הטיפול באוסידי שבסוף יכלה אותי.
לזהביתאלכס 10/01/2015 | 14:3810מג סאפריס+ סימבלטה או 5 מג זיפרקסה + 40מג פרוזק. מירו רק מזיק לך . עייפות מחמירה דיכאון. כל כדור הרגעה בלקיחה יומיומית רק יחמיר את מצבך. פבוקסיל גורמת לטשישות. בנוסף לעייפות שכבר יש לך. את צריכה נוגד פסיכוזה שיתן לך לישון טוב ולמחרת לא ירדים ויתן לך שקט מהמחשבות האין סופיות.בנוסף את צריכה נוגד דיכאון מעורר. סימבלטה היא הטובה מכולם אחריה אפקסור פרוזק ואנפרניל. סרוקוול אמנם עוזרת לישון אבל במינון שפחות מ 150 מג גורמת לעייפות קשה במשך היום. אז גם היא לא יעילה עבורך. בקוקטייל התרופתי שאת לוקחת היום יש את כל הטעויות האפשריות . הפחד שלך מנוגדי פסיכוזה יותר גדול מהפחד שלך מהמחלה .שזה אבסורד. תמצאי פסיכיאטר שיסכים לרשום לך אחד משני השילובים שרשמתי. ואת תחלימי.
לזהביתשיר 10/01/2015 | 18:28חשבתי עלייך הרבה... מתפללת להחלמתך במהרה! בע"ה את תצאי מזה! המון כוח..
לד"ר קרניזהבית 11/01/2015 | 17:03האם יש דרך כלשהי לשלב ציפרלקס עם התרופות הקיימות שלי? אני לא מוצאת דרך אחרת ואני כבר מיואשת. הפבוקסיל עוזר לי מבחינת האוסידי. בלי המירו אני לא ישנה ויש דיכאון. בנוסף נוטלת סטילנוקס וקלונקס. כרגע אני על 3/4 מירו (היום זה היום השישי במינון זה). המחשבות האבדניות נפסקו אך יש עייפות קשה מנשוא. הפסיכיאטר אומר שזה המינון המקסימלי של מירו שניתן לקחת עם 300 מ"ג פבוקסיל. עצתך בבקשה, אני כבר לא יודעת מה לעשות.
מירו לא לוקחים במהלך היוםר.צ. 12/01/2015 | 19:50זה כדור מעייף מאוד ולוקחים לפני השינה. לא פלא שאת עייפה. אם את מבצעת פעולות שדורשות ערנות (כמו נהיגה ברכב) זה עלול להיות מסוכן. הרופא שלך יודע על זה?
תגובהזהבית 12/01/2015 | 21:51אני לא יוצאת מהבית, ר.צ. יש לי אוסידי מאוד מאוד קשה שסובב סביב חיידקים. באשר לסיבות שאני נוטלת את המירו ברבעים במשך היום, זה קשור לריבוי יציאות שפשוט שובר אותי נפשית ופיזית. הרופא שלי לא יבין ואני כבר הרמתי ידיים ממנו. הוא המליץ לי על כדור אנטי פסיכוטי, סרקוול, כשהוא יודע כמה קשה לי עם תופעות הלוואי של ה-SSRIs. אני כבר לא יודעת מה לעשות. מרגישה שאין תרופה שטובה בשבילי ותספק מענה לאוסידי קשה אבל גם לדיכאון קשה ולא תמנע ממני שינה.
דעהר.צ. 13/01/2015 | 03:45שלום זהבית, אם הבנתי נכון, חלוקת מירו על פני היום מפחית את מספר היציאות. כלומר מצד אחד הוא מסייע בענין אחד, אך מצד שני את סובלת מתופעת לוואי קשה של עייפות שאינה מאפשרת לתפקד, עקב נטילה לא נכונה. לכן הטיפול הזה גרוע עבורך. הייתי שוב מנסה לקחת מירו לפני השינה, ייתכן מאוד שענין היציאות יסתדר גם בנטילה מירו באופן רגיל. אולי בעבר זה לא היה כך, אבל זה לא אומר שעכשיו זה לא יעזור. בנוסף, ריפוי של הדיכאון יכול להביא להפחתה משמעותית ביציאות. בנוסף, אם כבר לחלק למנות במהלך היום אז כדאי דווקא את הפבוקסיל ולא את המירו. ניסית ? אם ניסיון כזה לא יעזור (כולל הגעה למינונים רצויים במירו) הייתי חושב בכיוון של החלפת המירו באנפרניל ביחד עם פבוקסיל, בהנחיית רופא שיש לו ניסיון עם השילוב. לילה/בוקר טוב
מירורוני 14/01/2015 | 09:24לאחר ניסיון דומה במירו גרם לי בדיוק את אותה התופעה של שינה רצופה מעל 12 שעות עם ישנוניות בערנות. אם תוכלי לבקש מהפסיכיאטרית החלפה לבונסרין עדיף לך לא תהיה לך את מצב ההירדמות המתמדת אבל אולי עייפות כללית במשך היום ובכל מקרה לכל אדם התגובה שונה. כדאי לשקול מעבר לבונסרין מומלץ יותר מהמירו, בכל מקרה תתייעצי עם הפסיכיאטרית שלך.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 20:38לזהבית שלום, הייתי ממליצה בשלב זה על שילוב של פבוקסיל עם אנאפרניל או עם אלטרול. אלטרול מאוד מרדים וייתכן שייתר את הצורך במירו. הבעיה הגדולה היא שצריך לעשות בדיקות דם כמותיות לרמות של האנאפרניל או של האלטרול מאחר והשילוב מקפיץ את רמת האנאפרניל או האלטרול וצריך להגיע למינון גבוה אך, לא גבוה מדי. במידה ושילוב זה לא יספיק הייתי מוסיפה 2.5 מ"ג אביליפיי אשר הינו המתגבר היעיל ביותר כנגד דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
למי יכאב אם לא אתעורר מחר...זהבית 04/02/2015 | 23:48למי אחסר? כבר לא יכולה. אני שונאת את החיים שלי.
לזהביתאבי 05/02/2015 | 01:12איזה קוקטייל זהבית חסר שנרים לחיים אם כל השילובים הנמרצים והמרגיעים האלא תביאי חזקה אם המחשבות גם לי יש מחשבות טורדניות הפסכיאטר רוצה לתת לי סרווקל אח לא בבית רק צחת השגחה וההטלות שחזרתי ממנו נתן לי אפקסור ודפאלט ונגד הסרווקאל בלבלה רצינית כי לפני זה לקחתי מודל אפקסור וגמילה קשה וגם קלונקס עכשיו חודש ללא תרופות שוקל אם להתחיל טיפול תזרקי את הקלנוקס ומהר תרגישי טוב
את מבקשת עזרהלזהבית 06/02/2015 | 20:58את זועקת לעזרה את לא באמת רוצה למות תאמינינלי
לפעמים זה קשהזהבית 07/02/2015 | 19:17אני לא עושה לעצמי כלום כי זה יהרוס את אבא שלי, יגמרו לו החיים. הוא ממש דואג לי לכל דבר שאני צריכה, ואני חושבת שהמצב צריך להיות הפוך אך לא מסוגלת. אמרו לי כמה פעמים שהבעיה היא הקלונקס, אז אני מנסה להפחית אותו עד להפסקה מוחלטת. מקווה שאצליח ושהמצב ישתפר בעקבות ההפסקה.
לזנביתאניייי 08/02/2015 | 17:37תמיד זה קשה אף אחד לא הבטיח לנו זר של שושונים
זה לא תמיד קשה, חומדזהבית 08/02/2015 | 18:25אני סובלת מדיכאון מג'ורי חוזר. זה אומר שלתקופות יכול להיות יותר טוב. אל תכתוב/תכתבי שטויות אם את/ה לא יודע/ת על מה את/ה מדבר/ת.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2015 | 20:30לזהבית שלום, אני שמחה שאת מבינה שתחסרי לאבא שלך. לגבי השילובים האפשריים כבר כתבתי לך וניראה לי שזה מיותר לחזור על הדברים. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד