שאלה לגבי רסיטל
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
שאלה לגבי רסיטל ידיד 09/05/2011 | 20:33דוקטור קרני רובין שלום. אני בחור בן שלושים ושלוש נשוי פלוס אחד. לפני צבא התעוורתי בתאונה ומאז שיקמתי את חיי יופי והקמתי משפחה וגם עסק וסיימתי שלושה תארים. כחלק מהטיפול בפוסט הטראומה לקחתי טיפול cbt שמאד מאד עזר לי. בשנה האחרונה התחלתי גם לקחת רסיטל עשרים מילגרם וזה ממש מסייע לי וגם אין לי תופעות לוואי מהתרופה הזאת. אני נוטל אותה כבר ארבעה חודשים וחוץ מטיפול בחרדות שקצת היו בחיי, היא עוזרת לי בהתמודדות עם משהו שמאד הציק לי לפני כן ורציתי לדעת מה הקשר בין נטילת תרופה זאת לבין העובדה שהבעיה שעתה אציין בפנייך נפתרה לי. מה שקורה בשנים האחרונות אופפת אותי תשישות כרונית וזה בא לידי ביטוי במיוחד לאחר שנת צהריים למשל, או הרדמות של חצי שעה ומעלה. לדוגמה ביום שישי הייתי ישן שעה בערך בצהריים, ואז משמעות הדבר שהייתי קם הרבה יותר עייף ומנמנם כל היום כאילו לא ישנתי שבוע. עוד דוגמה זה למשל אם הייתי נרדם למשך עשרים דקות על ספה הייתי קם באותו המצב וכל שאר היום מנמנם ונרדם בכל מקום שהייתי יושב. עשיתי בדיקת סוכר ויצא לי טוב ותקין, ואני רק אציין בפנייך שאני בכלל לא סובל מעודף משקל וגם עוסק הרבה בספורט במיוחד ריצה. מאז שהתחלתי ליטול רסיטל תופעה זאת נפתרה לי לגמרי, האם את יכולה להסביר לי מה הקשר ואם יש כזה בכלל ?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה לגבי רסיטל דר' קרני רובין 11/05/2011 | 18:18לידיד שלום, קודם כל, הרשה לי להביע את הערכתי ליכולת ההתגברות שלך ולהשתקמות הנפלאה שלך. לא רבים יש להם כוחות נפש כמו לך. אשר לשאלתך, אם להודות על האמת, אין לי תשובה. השערתי היא שייתכן והרסיטל גורם לך לישון פחות עמוק במשך היום, ולכן אתה קם פחות מטושטש. אתה יודע, אני לא מתווכחת עם הצלחה. תמשיך לקחת את הרסיטל ולהינות מהאפקט הזה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תודה רבה דוקטור רק עוד שאלה אחתידיד 13/05/2011 | 18:02ראשית כל תודה רבה על התשובה ועל הפירגון. דוקטור קראתי באחד האתרים שהתרופות כגון רסיטל מורגשות פחות בהשפעתן לאחר פרק זמן ממושך שנוטלים אותם, ושרצוי לרדת במינון ולאחר מכן שוב לעלות כדי לחדש את ההרגשה של ההשפעה שלהן, וזאת במקום לעלות במינון, האם זה נכון ? אני שואל זאת מכיוון שלאחרונה לאחר כמה חודשים שאני נוטל רסיטל, נראה לי כאילו זה פחות משפיע עלי, וזה מתבטא במחשבות טורדניות קצת בעוצמות שאני לא רגיל אליהן ושאיפיינו את מצבי לפני תחילת הטיפול. להזכירך אני נוטל כדור של עשרים מילגרם ביום ולא סובל בכלל מתופעות לוואי כבר במשך שלושה חודשים בערך מאז תחילת הטיפול. לכן אני לא ממהר לעלות את המינון ורציתי לדעת אם אכן שיטה זאת טובה או סתם חסרת בסיס. תודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/05/2011 | 13:18לידיד שלום, קודם כל, השיטה האמורה חסרת בסיס לדעתי. אשר למחשבות הכפייתיות, אלו בדרך כלל עוברות עם מינון יותר גבוה של SSRI ולוקח כ-3 חודשים עד אשר מתחיל האפקט. בדיוק לפני השיפור מופיעה החרפה. בדרך כלל, המינון המשפיע, הוא יותר גבוה מכדור אחד. במידה והמחשבות הטורדניות לא ישתפרו בעוד שבועיים שלושה, הייתי מנסה לעבור לציפרמיל, ואם זה לא עוזר אז לעלות במינון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
סכיזופרניה גבולית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
טיפול בדיכאון וחרדות
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
נלוקסון
-
תיורידאזין
מונחים קשורים
-
אשליה (אילוזיה)
-
אידוי קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר