משהו שיעזור לי לישון טוב
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
משהו שיעזור לי לישון טוב 12/05/2011 | 21:22שלום דר' קרני, אני מבקשת ייעוץ בנוגע לכדורי שינה או כדורים נגד חרדה שיעזרו לשינה. לפני ימים לחוצים בעבודה או אירועים מסוימים, אני לא נרדמת, יכול לקחת לי 4 או 5 שעות להרדם, ולפעמים גם מתעוררת מוקדם. זה מאוד קשה לי, כי מה שיוצא זה שדווקא כשיש אירוע או משהו שחשוב לי, אני לא מרוכזת כל היום. ולא משנה מה אני עושה כדי לישון טוב, ככל שזה יותר חשוב לי, אני לא נרדמת. אני זקוקה לכדור שינה או אנטי-חרדתי כדי ליטול בערך פעם בשבוע שבועיים. ניסיתי קלונקס, אבל כדי להרדם לא תמיד הספיק לי כדור אחד, הייתי צריכה 2. זה הרדים אותי, אבל הייתי לפעמים מתעוררת אחרי 5 שעות או קצת יותר, ואז לפעמים לוקחת עוד כדור, כי ברגע שהתעוררתי שוב לא הייתי נרדמת. לגבי לוריבן, הייתה לי התנסות אחת איתו, לקחתי שני כדורים בבת אחת, וזה השפיע עלי ממש לא טוב ולקח לי שבוע להרגיש שוב ממש בסדר. את ממליצה על כדורים אנטי חרדתיים או כדורי שינה ממש? איזה מהסוגים יתן לי שינה טובה, כמה שיותר טבעית, וגם ארוכה יחסית? (שחרור מושהה?). חשוב לי שהשינה תהיה איכותית וטבעית ולא עילפון. וגם להיות כמה שיותר כרגיל ומאופסת ביום שאחרי. מה כדאי לנסות ובאיזה מינון? תודה לך ושבת שלוםהוסף תגובה
אם אפשר המלצה בבקשה, אני לא ישנה כבר כמה ימים15/05/2011 | 13:53הוסף תגובה
תשובת מומחה שינה טובה דר' קרני רובין 16/05/2011 | 14:09שלום, קודם כל, איני יודעת בת כמה את. ככלל, הייתי ממליצה על צירקדין כטיפול ממושך ויחד איתו, במצבים מלחיצים מהסוג שתיארת, לנסות כדור שינה מהסוג של נוקטורנו במידה ואת לא נרדמת. צירקדין ככלל פותח שערי שינה ומאפשר שינה עמוקה יותר וטובה יותר. אין ספק שצירקדין גורם לשינה טבעית טובה. הוא עובד לאחר כשבוע. אני מקווה שעניתי על שאלותייך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תודה ד"ר רובין והסבר16/05/2011 | 14:26תודה, אני בת 22. קראתי על הסירקדין - אבל אם הבנתי נכון זה טיפול קבוע, וההפרעות שינה מופיעות אצלי רק לפני ימים לחוצים, משהו כמו פעם בשבועיים.... במקרים מאוד מסוימים, כמו עכשיו, זה יכול להמשך כמה ימים, אבל זה ממש נדיר ותלוי באופן ישיר במה שקורה אצלי בחיים. כדאי במצב כזה להתחיל עם כדור קבוע? לא עדיף לקחת משהו רק לימים האלה? בשאר הימים אני ישנה די טוב. להפרעות שינה בלילות ספציפיים את ממליצה על נוקטורנו? שמעתי גם על אמביאן CR הרבה המלצות... מה ההבדל ביניהם? בכל מקרה, הם עדיפים על לוריבן, קסנקס וכו'? תודה רבה שובהוסף תגובה
סירקדיןדבי 16/05/2011 | 19:32האם כדור סירקדין עוזר גם להפרעות שינה כרוניות כתוצאה מדכאון וחרדה ?או שהוא מיועד לאנשים עם הפרעות שינה זמניים וחדשים תודההוסף תגובה
תשובת מומחה הסבר דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:18שלום, אני סבורה שלקחת חודשיים צירקדין, שזה בעצם חומר שיש לנו באופן טבעי במוח (מלטונין), עדיף על לקיחת תרופות שינה וזה גם גורם לשינה יותר עמוקה. על בסיס זה גם אפשר לקחת משהו קל כמו קסנקס או לוריוואן במידה ולא נרדמים מסטרס. אשר לאמביאן CR או נוקטורנו, אני מעדיפה את הנוקטורנו, אך זה עניין של טעם אישי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה צירקדין דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:19לדבי שלום, צירקדין איננו פותר את הבעייה של החרדה או הדיכאון, אך הוא כן עוזר בהסדרת השינה לסובלים מחרדה או דיכאון ובעיני הוא חלק מהטיפול במצבים אלה, כמו גם בהפרעות שינה חדשות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
סירקדיןדבי 17/05/2011 | 13:35דר קרני אפשר לשלב את הסירקדין עם הטרזודיל שאני לוקחת בלילה לוקחת 100מג ובבוקר 100 לוסטראל כמה זמן מותר לקחת סירקדין האם לתקופה ממושכת? ואחרי כמה ימים מרגישים שיפור בשינה לקחתי אותו יומיים ולא השפיע עלי תודה מראשהוסף תגובה
תודה רבה על העזרה20/05/2011 | 12:47בסופו של דבר ניסיתי את האמביאן בגלל שהבנתי שהוא היחיד עם שחרור מושהה. ישנתי בסדר וכמעט לא התעוררתי, אבל אני מרגישה די מטושטשת. אולי באמת אנסה את הנוקטורנו... לא מדווח על התעוררויות איתו, למרות שהוא לא בשחרור מושהה?הוסף תגובה
ושאלה אחרונה אם אפשר...20/05/2011 | 12:51כדי להשיג שינה יותר רציפה ממה שהשגתי עם כדור אחד לפני השינה, מה מומלץ יותר: שני כדורים לפני השינה (12 מ"ג בערך, זה המינון המומלץ למבוגרים וגם המקסימלי) או לחילופין כדור אחד לפני השינה ועוד כדור כשאני מתעוררת לפנות בוקר? תודה ושבת שלוםהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 24/05/2011 | 19:10לדבי שלום, אני ממליצה על צירקדין בשילוב עם נוקטורנו 7.5 מ"ג ורק במידה ואת מתעוררת, להוסיף עוד קסנקס או לוריוון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
קשיים בהירדמות נדודי שינהrebecca 13/02/2014 | 16:40אני בת 78 ולא נרדמת. ורופאת המשפחה רשמה לי אמביאן CR12.25 בשבוע הראשון הכדור עזר אבל הרוקחת אמרה לי שלפי מחקר חדש לנשים אסור לקחת אמביאן רציתי לשמוע מהרופאה המלומדת את דעתההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/02/2014 | 16:00ל-rebecca שלום לא מצאתי כל עדות לכך. אולי תבקשי מהרוקחת את המקור לדבריה. בעיקרון, הדבר אינו נשמע הגיוני בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
חרדת טיסהTala 28/02/2019 | 17:02הי דוקטור קרני אני לוקח לפני טיסות קסנקס האם זה בסדר שאקח יחד עם הקסנקס טרזודיל כדי שיעזור לי להירדם ?הוסף תגובה
חרדת טיסהTala 28/02/2019 | 17:04הי דוקטור קרני אני לוקח לפני טיסות קסנקס האם זה בסדר שאקח יחד עם הקסנקס טרזודיל כדי שיעזור לי להירדם ?הוסף תגובה
כדורי שינהשני02 10/10/2022 | 03:10זודורם/ סטילנוקס/ בונדורמין או נוקטורנוהוסף תגובה
נוקטורנו 3.75מ"גליע 09/10/2025 | 23:33ניסיתי,הלילה בהמלצת רופא משפחה בדרך כלל ואבן עזר עד שהפסיק. הטעם נוראי לקחתי כדור נגד צרבת מקוה שהלילה,זה יעזור אדווח בהמשךהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
קלפטומניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול פסיכיאטרי
-
טיפול קבוצתי
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
תרופות קשורות
-
דסיפראמין
-
נוילפטיל (פריציאזין)
מונחים קשורים
-
פרחי קנאביס
-
ביפולרי
רופאים בתחום

ד"ר אילן וולקוב פסיכיאטריה
5.0 ( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר