הפרעת שינה קטלנית ביותר הכי קשה בעולם !!!!
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
הפרעת שינה קטלנית ביותר הכי קשה בעולם !!!! אדם מלמד 08/05/2015 | 23:25שוב אני עם ההפרעת השינה הכי נדירה בעולם והקשה ביותר (ככה אני חושב וגם הרופאים כי אין לאף אחד מענה ואני במצוקה קשה וכולם אדישים כלפיי למרות שניסו) אז ככה אני יגיד את זה חד וחלק .. קיבלתי אישור לקנאביס רפואי ואני נורא חושש ומפחד שגם זה לא ישפיע עליי ..ממש מפחיד ! כי אם זה לא ישפיע עליי אז אני לא רואה דרך מוצא לצאת מהחרא הזה שנמשך 3 שנים .הוסף תגובה
קנאביס ??ר.צ. 09/05/2015 | 13:01נשמע לא טוב.. זה כמו לעשות ניסוי רפואי על המוח של עצמך, שמצוי כעת במצב של מחלה. ניסית כבר ECT ? ניסית שילוב של נוגדי דיכאון? נכון שעוד לא ? בעצם למה לא?הוסף תגובה
ר.צאדם 10/05/2015 | 11:19תגיד את זה את מה שאמרת לכל ה8 פסיכיאטרים שהייתי אצלם !! שניסו אצלי לא מעט כדורים וכולם נחלו כשלון ואף אחד לא זיהה אצלי דכאון סמוי למרות שאמרתי שיכול להיות שאני סובל מדיכאון סמוי ... ונתנו לי כדורים כמו לסטורל וציפרלקס שעשו לי תופעות לוואי חמורות . אם היה לי כסף מיותר הייתי הולך לפסיכיאטר שהוא מומחה בהפרעות שינה ויש 1 כזה בארץ והוא נמצא בבאר שבע למיטב ידיעתי אבל לצערי אין לי ! ביטוח לאומי לא מכיר בי !! ואין לי עזרה מאף אחד .הוסף תגובה
לגבי הקנאביסאדם 10/05/2015 | 11:263 פסיכיאטרים \ פרופסור הכי גדול המליץ לי על זה בלי שום קשר . שווה לנסות !!!! אפרופו לוסטרל וציפרלקס נודע לי שהם נוגדי גכאון מעוררים !!!!! וזה הטעות . אם כבר היו צריכים לתת לי נוגדי דכאון שמרדימים (לא ולא טרזודיל שלקחתי לשינה - כדורים לשינה או שםהם עובדים או שהם לא עובדים !)הוסף תגובה
לפי התרופות שקיבלת, דווקא אבחנו דיכאוןר.צ. 10/05/2015 | 19:04אתה עסוק בחיפוש אחר פתרון לסימפטום במקום למחלה. לא מתאים לך לטפל בדיכאון, יותר נוח לטפל ב'הפרעת שינה'. אני מסכים אתך שתופעות הלוואי מכדור יחיד יכולות להטריף חלק מהחולים. אבל אם ישלבו אצלך 2 כדורים אתה לא צפוי לסבול מתופעות לוואי אלא רק באופן קל, ובהתחלת הטיפול בלבד. השאלה היא האם אתה מסוגל להבין את מה שרשמתי ולגשת לטפל בדרך המקובלת.הוסף תגובה
ר.צאדם 11/05/2015 | 15:55קודם כל מה שאבחנו בהתחלה זה היה חרדה (למרות שלא הייתי חרד בחיים) אבל הלכתי עם זה ונתנו לי ציפרלקס לאחר מכן הלכתי לעוד פסיכיאט שהביא לי לסטורל ובאמת לקחתי את זה . אבל פסיכיאטרים אחרים אמרו לי שאין לי דכאון בכלל . ושאני סובל מהפרעת שינה חמורה . ועצם זה שכדורים לא משפיעים זה הבעיה . בוא תגיד לי אתה למרות שתאה לא רופא אבל אני מניח שיש לך ניסיון . מה צריך לעשות?הוסף תגובה
ואל תשכח !!אדם 11/05/2015 | 15:57אני הפסקתי לישון לאט לאט . הבעיה שלי כיום בכלל שאיך שאני נרדם יש לי הזיות(חלומות קלים) ואני מתעורר . ויש לזה כמה אפשרויות : 1. בגלל שלא ישנתי מספיק המוח עושה קיצורי דרך ובמקום להגיע לשלבים העמוקים של השינה אני מגיע יישר לשינת חלום 2. או שבתת מודע אני נועל את השינה ע"י עירנות מטורפת שיש לי וקח איך שאני נרדם אני חולם וחוזר לעירנות כי היא תמיד נמצאת . 3. דכאון סמוי (שכל הרופאים אמרו לי שבחיים דכאון סמוי לא יכול להגיד לרמות האלה שאני נמצא ..בחיים)הוסף תגובה
שאלהר.צ. 11/05/2015 | 20:56האם ניסית תרופה בשם 'מירו' (או רמרון)? נסה להיזכר: האם לפני מס' שנים, כאשר התחלת לפתח את הבעיה, הייתה אצלך תופעה של בכי (הסיבה לא חשובה) ?הוסף תגובה
ר.צאדם 11/05/2015 | 22:56מירו לקחתי ו4 פסיכיאטרים אמרו לי פשוט לא להתקרב לתרופה הזאת יותר !! איזה בכי ? הייתי בשיא של השמחה שלי . ספורטאי מצטיין . מה שכן לפעמים הייתי חושב הרבה לפני השינה וזה היה דוחה לי את השינה אבל הייתי נרדם בסופו של דבר . אין ספק שזה התחיל ממשהו פסיכולוגי .הוסף תגובה
לאדםר.צ. 12/05/2015 | 21:35איזה מינון לקחת ממירו? כמה זמן? האם לקחת מירו כתרופה בודדת? איך הרגשת? האם ישנת איתו? למה הפסקת? ניסית ויאפקס או סימבלטה? מלבד בעיית שינה, מהם הדברים שמפריעים לך בחיי היומיום?הוסף תגובה
ר.צאדם 13/05/2015 | 10:37מינון אני לא זוכר . לקחתי מירו+בונדורמין בהתחלה היה נחמד ז"א יום יומים ישנתי סביר והתחלתי לצאת לתפקד וואפילו להתאמן אבל זה הפסיק אחריי יומיים והתחילו לי תופעות לוואי מוזרות כמו שיתוקי שינה ועוד (לקחתי גם רק מירו ואז הפסיכיאטרים האחרים אמרו לי לא להתקרב לזה ) ויאפקס\סימבלטה.... ויאפקס לא ניסיתי. סימבלטה לא אישרו לי וגם הרופאה אמרה שזה לא יעזור . אין שום בעיה ! ברגע שאני רק יישן אני יהיה בריא 100% . תן לי לישון רק זה הכל לא רוצה יותר . אמיתי וכנה !הוסף תגובה
לאדםר.צ. 14/05/2015 | 18:36התגובה הטובה שלך למירו בהתחלת הטיפול מראה שסיכוי טוב מאוד שנוגדי דיכאון יסייעו. הייתי מנסה במקומך ויאפקס, כאשר לידו ניתן לקחת וולבוטרין או אדרונקס לזירוז הפעילות של הכדור וביטול תופעות הלוואי (הכוונה לחרדה , עייפות, בחילות - כל אלה מופיעים לעתים קרובות עם ויאפקס כשלוקחים אותו לבד). רק דרך רופא מומחה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/05/2015 | 20:16לאדם שלום, שינה הינו תהליך של הרגל. כאשר יש שבירה של ההרגל יכולה להתפתח הפרעה מהסוג הזה שלך. כבר ר.צ. תחקר אותך בשבילי כך שאין צורך שאחזור על כך. העצה היחידה שהייתי יכולה לתת הוא ניסיון עם תרופות אנטיהיסטמיניות אשר חלקן מאוד מרדימות. במצב כמו שלך הייתי פונה לטיפול התנהגותי של שינה הנקרא CBT-I. לטיפול זה 70%-80% הצלחה במקרים כמו שלך. אם תרצה תוכל ליצור איתי קשר למייל האישי שלי ואכוון אותך למטפלים שעוסקים בכך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
רונירוניבר 25/09/2022 | 19:45סובלת מבעיה דומה, מה שמו של הרופא? והאם ישנה הקלה כלשהי? מקווה שכןהוסף תגובה
רוניבר מקרה דומה לא מטופלרוניבר 25/09/2022 | 19:49לי יש מקרה דומה ולפני זה היה בכי ואז התמכרות לכדורי שינה ש"השטיחו" לי את השינה. מה עושים?הוסף תגובה
לצערי באותו מצברוצה לישון 12/06/2024 | 13:56האם הצלחת לצאת מזה??? באותו מצב אחרי שחליתי בקורונה. לא ישנתי כבר חצי שנה ושום כדור לא עוזר. ליתר דיוק 6 ו7 כדורים לא עוזרים. גם ככה יש לי טראומה קשה מהשינה אחרי שהפסקתי לישון כמוך ביום בהיר אחד לפני עשור אבל במשך כמה שנים הצלחתי להתייצב עם כדורים באופן חלקי. ועכשיו מצבי אבוד גם קנאביס לא עוזר. אם הצלחת איכשהו בבקשה תן מענה. מצבי הנפשי והפיזי קשים מאוד אחרי שחליתי בקורונהוהחוסר שינה רק מחמיר את זה. באמת לא יכולה עוד חושבת ללכת לים ולשים לזה קץהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול פסיכיאטרי
-
טיפול EMDR
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
דסיפראמין
-
רבוקסטין
מונחים קשורים
-
המגדלות
-
הידרותרפיה
רופאים בתחום

ד"ר מאשה קרני פסיכיאטריה
5.0 ( 8 חוות דעת )
"פסיכיאטרית מקצועית, מאד רגישה גם לילד וגם להוריו. מסבירה את המצב היטב, נותנת מענה מהיר לבעיות בירוקרטיות שצצות, ומאד נגישה. ממליצה בחום"

ד"ר נטלה בלינסון גריאטריה
לשעבר מנהלת מחלקה גריאטרית בבית חולים ברזילי, כיום מנהלת מחלקה לקביעת נוהלים וסטנדרטים בגריאטריה, משרד הבריאות, אגף גריאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר