בעיה רפואית שלא מאבחנים
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
בעיה רפואית שלא מאבחנים רועי 13/05/2011 | 18:57שלום רב, (אני רוצה לתחיל בהתנצלות לאור כמות המלל הכתובה,מקווה שלא תתיאשו) שמי רועי ,בחור בן 27 עובד בחרת הייטק וסטודנט . בשנה וחצי האחרונות חיי השתנו מהקצה אל הקצה לאור בעיה שיתכן והיא רפואית אך לאור כל הבדיקת שבציעתי בשנה האחרונה מסתמן שהכל תקין והיא נובעת מגורם אחר. לפני כשנתיים ובמהלך שנתיים עישנתי לסירוגין מריחואנה/חשיש סה"כ 100 - 200 פעמים דבר שהרופאים שוללים כגורם אך תחושתי היא שיתכן שבזה מדובר ובנוסף ממש לקראת התחלת התסמינים הר"מ שתיתי במשך תקופה ארוכה של 3 שנים כמויות אסטרונומיות של אלכוהול בעיקר בירות ובקירוב להתחלת התסמינים כמעט כל יום ליטר. לפני כשנה וחצי הייתי בחור בריא לחלוטין, אני סובל כל היום ללא הפוגה מבוקר עד ערב מתחושת ריחוף (תחושת שכרות/סימום, קהות חושים כמו בתוך בריכה - קיימת תחושה של נזק מוחי) בלתי פוסקת,כמו כן אני סובל מקושי רב בזיכרון לטווח קצר שמחמיר מיום ליום(אני לפעמים שוכח שמות של אנשים שאני בקשר יומיומי איתם שנים ארוכות ואחרי מס' דקות של חשיבה הנ"ל חוזר אליי),כמו כן איני מצליח להתרכז וללמוד חומר חדש ,וכאשר אני נדרש לעמוד במצבי ריכוז /לימוד אני מתקשה לתפקד בצורה נורמלית, כמו כן לעיתים אחרי ריכוז רב אני סובל מבלבול וקושי התמצאות בסיסי (לדוג' היכן רכבי חונה או אי יכולת לנהוג בכלל בגלל הצורך בריכוז קושי בהיזכרות בשמות וכו),כמו כן אחד התסמינים המרכזיים הוא רגישות עיניים קבועה לאור יום (סוגיה שהופיעה ביחד עם התסמינים וללא שיפור) ואני רואה הכל כמו בהילוך איטי !כל הזמן! (כמו אי שקט בראיה ואי יכולת התמקדות בראיה וראיה מעוותת של צבע כחול כהה) ,בנוסף עליתי בשנתיים וחצי האחרונות ממשקל של 78 קילו ל 96 קילו ואחרי דיאטה מאומצת הצלחתי לרדת ל 87 ובנוסף טיפה לפני התחלת התסמינים התחילה לי בעיה בעור הרגליים כמו עור אכול בקצה בחלקן העליון של 2 כפות רגלי שעדיין נמשכת . ביצעתי בירור רפואי מעמיק ביותר שכלל רופאים של קופת החולים ורופאים פרטיים מהטובים בארץ וביצעתי עשרות בדיקות שיצאו תקינות לחלוטין,להלן פירוט: ביקרתי אצל 3 נוירוליגים מומחים וביצעתי :CT MRI EEG ובדיקת זיכרון ללא כל אבחנה לא תקינה. סיימתי בירור מקיף אצל ראומטולגית - בדיקת קרישת דם ובדיקות נוספות שיצאו תקינות. סיימתי בירור מקיף אצל רופא אף אוזן גרון וביצעתי בדיקת ENG שיצאה תקינה. סיימתי בירור מקיף אצל רופא מחלות זיהומיות - ביצעתי בדיקות EBV ו CMV ועוד מס' בדיקות שיצאו תקינות. ביקרתי אצל 2 פנימאים (פרופסורים) מאוד מוערכים אשר שלחו אותי למס' רב של בדיקות דם שיצאו תקינות. בדקתי ויטמנים כולל B 1 ו B6 וחומצה פולית - הכל תקין הייתי אצל פרופסור מומחה גסטרו לאור עלייה באנזימי הכבד ALT AST ועברתי אלוטראסאונד שגילה שיש לי כבד שמוני וטחול מוגדל אך הפרופסור שלל מחלות כגון ווילסון שחמת וכו (יתכן שדברים התפספסו). בנוסף גדלה ציסטה מעל פי הטבעת שכירוג שלל כגידול הייתי אצל 2 רופאי עיניים ששללו בעיות ראייה ואמרו שמה שאני סובל הינו נוירולוגי הייתי אצל רופאה אנדוקרינולוגית לאור עלייה ב TSH ואני מטופל באלתרוקסין ללא כל שיפור לבינתיים. הייתי אצל 2 רופאי עור שאמרו לי שהעור האכול הינו תוצאה של "בועות זיעה " כלשונם ואינן מזיקות פרט להיותן מפחידות. מאחר ואיני בדיכאון אך חששתי שיתכן מדובר במצב נפשי לא מודע פניתי ל 2 פסיכאטרים שהתעקשו שמדובר בבעיה אורגנית שלא מאבחנים וזאת לאחר טיפול של 5 חודשים ב 2 תרופות שאחת מהן היא ציפרלקס. חלק מן הרופאים הר"מ טענו שהנ"ל יתכן ממצב של עומס לחץ,איני מקבל את התשובה הנ"ל לקחתי חודש וחצי חופש מוחלט ללא לחצים והנ"ל לא השתפר אלא החמיר,אני מאמין שכל אדם הוא הרופא הטוב ביותר של עצמו וקיימת בי תחושה שמפספים פה ולא יתכן שחייו של בחור צעיר כמוני ישתנו מקצה לקצה בצורה כה קיצונית ללא סיבה רפואית ועצם אי מציאת הגורם אינה מספיקה בכדי לקבוע טענה מגוחכת לגבי לחץ. ברצוני לציין שעד לפני שנה וחצי הייתי בריא לחלוטין בעל יכולות MULTI TASKING ,עבודה,לימודים ללא כל בעיית זיכרון או תחושת ריחוף וללא ביקור אצל רופאים ,המצב הנ"ל התחיל בהדרגה,וגורם לי לשינוי יומיומי באישיותי וביכולתי הבסיסיות. אני אובד עצות ומרגיש חסר אונים לנוכח המצב,אודה לעזרתכם (מנסיונכם מנזקי סמים/אלכוהול ,האם הנ"ל יכול להיות קשור?) ואם כן האם יש לכם רעיון שיכול לסייע לי בפתרון הבעיה שישינתה את חיי מקצה לקצה? תודה,רועי
תשובת מומחה נזקי שימוש כבד בקנאביס/חשיש ובאלכוהול דר' קרני רובין 16/05/2011 | 16:17לרועי שלום, לדעתי, התופעות שאתה מתלונן עליהן, כנראה רובן הן תוצאה של שימוש ממושך בקנאביס ואלכוהול. טיפלתי במספר מטופלים אשר סבלו מחרדות כתוצאה מתחושה שהם כאילו בבועה, וזאת לאחר שימוש ממושך בחשיש/קנאביס. החרדות האלה היו העקשניות ביותר שנתקלתי בהן והקשות ביותר לטיפול. ככלל, לשימוש קבוע בצמח עלולות להיות תופעות לוואי רציניות כגון: פגיעה בזיכרון, בריכוז, וביכולת לעבד מידע מורכב. עדיין לא ידוע אם הפגיעה הקוגנטיבית במעשנים כבדים היא בלתי הפיכה. הקנאביס, מבחינה נפשית עלול לגרום לרבים מהמשתמשים בו חרדות, דיכאונות, לפגוע בחשיבה ובתנועה, ולהשרות פסיכוזות כמחשבות שווא כמו גדלות, פרנויות, מחשבות משיחיות והזיות. אשר לשימוש ממושך בכמויות גדולות של אלכוהול, ההשפעה העיקרית של אלכוהול הינה על מערכת העצבים המרכזית וכוללת פעילות מדכאת ברובה. פעילותו המדכאת דומה לפעילותם של חומרים מרדימים נדיפים. פעילות האלכוהול משפיעה על מספר מנגנונים תאיים: דיכוי פתיחת תעלות סידן, הגברה בפעילות GABA , דבר היכול להשפיע על מספר מערכות כגון המערכת הכולינרגית. במערכת העצבים המרכזית (CNS) אלכוהול גורם לעיכוב שחרור של אצטיל כולין. בנוסף מעכב אתנול רצפטורי NMDA glutamate דבר היכול לגרום לפגיעה בזיכרון. מלבד דיכוי במערכת העצבים המרכזית, האלכוהול גורם לירידה בהפרשת ADH ובכך גורם להשתנה מרובה, הרחבת כלי דם תת עוריים (אנשים ששותים פניהם סמוקים), פגיעה ביכולת האינטלקטואלית והמוטורית וירידה ביכולת הביצוע. במשתמשים כבדים נוצרת פגיעה נוירולוגית. בנוסף, מאחר והאלכוהול מתפרק בכבד יש פגיעה בכבד ובין השאר, עלייה באנזימי הכבד וכבד שמנוני. כמו כן, יש השתנות של העצב ורגישותו. בנוסף, לטווח הארוך, הפגיעה בכבד גורמת להשמנה. הפגיעה מתרחשת בעטיה של שתייה מוגזמת, בשל עומס יתר הנוצר על הכבד, אשר תפקידו, בין היתר, לסלק את האלכוהול מהגוף. משקה אלכוהולי אשר מזיק במיוחד לבריאות הוא הבירה, אשר נוסף על נזקי האלכוהול אשר משותפים לכל המשקאות החריפים, היא גם פוגעת בכליות על ידי עומס היתר שנוצר עליהן. השאלה היא, רועי, מה עושים מכאן? אין טעם להמשיך לבכות על חלב שפוך, או כמו שאומרים בערבית אילי פאט מאט. הטיפול, לדעתי, צריך להיות בכמויות גבוהות של וויטמינים ובמיוחד B1 ו-B6 למרות שלא נמצא חסר. ייתכן שיש צורך גם בתרופות נוגדות דיכאון ו/או מאזנות. כמו כן, חיוני שתהיה מאוזן מבחינת בלוטת התריס. כאשר בלוטת התריס איננה מאוזנת, המטבוליזם איטי והירידה במשקל היא מאוד איטית. אינני יודעת אם עניתי לך על כל שאלותיך, במידה ולא אנא פנה אליי שוב. בברכה, דר' קרני רובין
שאלהרועי 18/05/2011 | 11:31ראשית - מעריך את תגובתך המפורטת. מס שאלות: 1)לא הייתי משתמש כבד,עישנתי אך ורק אחרי שירותי הצבאי ולתקופה של שנתיים,האם זה משנה משהו? 2) ה TSH שלי היה ברמה שך 18 וירד ל 8 אך ללא שיפור,האם יש לחכות לאיזון מלא,או שהייתי אמור לחוש הטבה? 3)טופלתי ע"י ויטמינים B1 ו B6 ותרופה ממשפחתה SSRI שנקראת ציפרלקס במשך 5 חודשים ללא כל שיפור,האם זה משנה את הצעתך לטיפול? 4)האם התנזרות מוחלטת מאלכוהול למס' חודשים יכולה לשפר/לתקן את המצב? תודה רבה על העזרה
רועי תוכל לחזור אליי למייל? אני מרגישה אותו הדבר!מעיין 13/10/2011 | 01:48maayan458@walla.co.il
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 16/10/2011 | 14:13לרועי שלום, 1. שנתיים זו תקופה מאוד ארוכה לשימוש קבוע בקנאביס. התגובה היא מאוד אינדבידואלית, אבל היו כבר מספר מטופלים בדיוק עם אותה התופעה. 2. ללא איזון של בלוטת התריס לא ניתן להוציא מהדיכאון אדם הסובל מכך. TSH של 8 הינו, לכל הדעות, גבוה. בהיפותירואידים עדיף שה-TSH יהיה בגבול התחתון שהנורמה. חוץ מזה, דרושים ערכי T4 ו-T3 כי לפעמים אין את המעבר הדרוש של T4 ל-T3. בנוסף, T3 הינו תכשיר שמשמש כמגביר את ההשפעה של נוגדי דיכאון והוא בהחלט מהטובים. במידה וערכי ה-T3 בגבול התחתון של הנורמה, ניתן להשתמש בו כמגביר. 3. מה עם ה-B12 שלך? 4. לאור השלפוחיות, האם נבדקו פקטורים של מחלה ראומטית - דוגמאת ANA? 5. אלכוהול הינו טיפול גרוע לדיכאון ויש לו את הסיבוכים הרבים שלו. כמובן שכדאי להפסיק את שתיית האלכוהול ולקחת תרופה נוגדת דיכאון. אני מודעת לכך שכתבת שקיבלת ציפרלקס במשך 5 חודשים, אבל אם קיבלת ציפרלקס כשבלוטת התריס הייתה לחלוטין לא מאוזנת - זה לא יכול היה לעזור לך. יתרה מכך, יש את השאלה של המינון. במידה ותרצה, תוכל לפנות אליי טלפונית לנייד: 050-3242021. אם לא אענה, אנא השאר הודעה ואחזור אליך. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
אשמח לקבל קצת מידעפטט 10/03/2013 | 08:46ד"ר קרני שלום רב, הייתי רוצה קבל ממך אם אפשר נתונים על תופעת הפסיכוזה כתוצאה משימוש בקנאביס, אני מעוניין לדעת גם כמה אחוזים ממעשני הקנאביס צפויים לפתח את הפסיכוזות הנ"ל יחסית למצב באוכלוסיה. אני מכיר הרבה צרכני קנאביס והייתי רוצה לדעת מה רמת הסיכון שלהם. תודה רבה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 10/03/2013 | 21:13שלום רועי, ה- Lancet (שהוא עיתון רפואי מהחשובים שיש) במאמר בו הוא "מכה על חטא" נכתב כי: "ב- 1995 פתחנו את מאמר המערכת של ה"לנצט" במשפט שצוטט בהרחבה: "עישון קנביס, אפילו ממושך, אינו מזיק לבריאות". מחקרים שפורסמו מ- 1995, כולל הסקירה השיטתית של מור במהדורה זו של ה"לנצט" מביאים אותנו למסקנה ששימוש בקנביס יכול להגביר את הסיכון לתחלואה בפסיכוזה. יש צורך במחקר נוסף כדי לבדוק את הקשר בין קנביס לבין תחלואה בהפרעות במצב הרוח". באותה מהדורה של הלנצט דווח על: "עליה של 40% בסיכון לפסיכוזה בקרב המשתמשים בקנביס. קשר כמותי בין השימוש והסיכון לפסיכוזה. הסיכון נע בין 50% ל- 200% אצל משתמשים הכבדים". להלן הקישור למאמר בלנצט: www.thelancet.com Vol 370 July 28, 2007 בברכה, דר' קרני רובין
או....סוף סוף קצת נתונים שמתקרבים לאמתשי 25/03/2013 | 12:37טיפה הקדמה: אני בן 48 מהנדס תוכנה עצמאי מפתח עבור סטארטפים למינהם ובעל חברת פיתוח. בנוסףףףףףףף אני מעשן מריחואנה מאז גיל 20 ומאובחן כסכיזופרן מגיל 30 לערך( התפרצות ההפרעה נגרמה עקב לחץ נפשי עצום בפרוייקט ). מגיל 30 אני לומד על ההפרעה שלי ועל ההשפעות של חיי היום יום על מצבי הנפשי.( עשון מריחואנה, לחצים, שעמום,זכרונות וכדו'). יחד עם זאת למדתי עמוקות על השפעת הביולוגיה הגופנית על המצבים הנפשיים( חוסר בויטמינים, פעילות גופנית וכדו')ובנוסף אני מכיר את המערכת הפסיכיאטרית על בוריה. היות וקראתי את הודעתך והתשובות ומצאתי את רצינות כוונותיך לחקור את האמת למען מציאת פתרון אמיתי ויסודי ולא טיפול בסמיפטומים בלבד אשמח להיות לך לעזר במייל : sl888y5@yahoo.com
אני עובר בדיוק אותו דברעמית 27/03/2014 | 12:53גם אני עברתי תקופה של אלכוהול וקנאביס ויש לי את אותם בעיות, אני מנסה למצוא ריפוי אבל אתה הראשון שמצאתי שעובר את אותו דבר ואני מרגיש קצת אבוד מאחר ועבר קצת זמן מאז הפוסט הזה קיוויתי שאולי יש התפתחות ותוכל לתת לי כיוון ממש אשמח אם תחזור אלי למייל amitamram@yahoo.com
אני עם כל התופעות האלה כבר 4 שנים, הייתה רגיעה וזה שוב חזר.אבי 02/11/2019 | 01:05הייתי מעשן מריחואנה וחשיש כבד במשך 8 חודשים (אבל ממש ממש כבד). לאחר שהפסקתי, התחילו לי תופעות הזויות בגוף, הכוללים עקצוצים בכל הגוף וקפיצות שרירים, כאבים בעצמות ורגישות מוגברת למגע, אור ושמיעה ואפילו שינויים בחוש הריח. כמובן שהיו גם התקפי חרדה בלתי פוסקים כל יום יום ולמשך כל היום. לאחר תקופה של חצי שנה בערך, חומרת הסימפטומים פחתה אבל מדי פעם שוב הייתה מתעצמת. כשנה וחצי לאחר מכן, התחלתי לעבוד בבר כברמן והתחלתי לשתות והכל היה כמעט מושלם ואז שוב חזרתי לעשן מריחואנה וחשיש למשך שנתיים וחודשיים לאחר ההפסקה, שוב הכל חזר, רק בעוצמות חלשות משמעותית, אבל עדיין מטרידות. כיום אין את הכאבים בכל הגוף, אבל יש את אותם עקצוצים בכל הגוף ובעיניים, קפיצות שרירים בכל הגוף כמובן ועייפות מוגזמת במהלך היום, בלי קשר לשעות השינה. התחלתי ליטול תוספים של אשלגן, מגנזיום ו-b6 ואני שבועיים אחרי התחלת נטילת התוספים ועדיין מחכה לשינוי. מקווה שאחרים כבר מצאו את פתרון הבעיה ואשמח אם ישתפו. אני זמין גם במייל: avied134@gmail.com גם אם זה בשביל לנסות ולחקור את התופעות האלה יחד.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד