ציפרלקס - ציפרמיל - תכנון הריון והתקפים בגלים
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
ציפרלקס - ציפרמיל - תכנון הריון והתקפים בגלים phili 05/09/2010 | 09:06שלום , לאחר תקופה ממושכת של העדר התקפי חרדה , חזרתי לחוות כמה בעוצמה גבוהה בשבועיים האחרונים; לפני חצי שנה סיימתי הטיפול בציפרלקס והורדתי אותו בצורה מדורגת במקביל לשיחותיי עם הרופא המטפל; השבוע נועצתי בו והוא בעד להמתין עם חזרה לטיפול תרופתי של ציפרלקס וביקש כי אמשיך להשתמש בקלונקס עד 1 מ"ג ליום ונראה איך נמשיך. כבר יומיים אני מתחבטת מאד בעניין התרופתי : ביום אני סובלת שעות והקלה משמעותית נכרת אחר הצהריים כאילו לא היה כלום במשך היום. התפקוד היומיומי חשוב לי : עבודה , נהיגה , משפחה וכו. ההתקפים מעייפים ומעציבים אותי ומתיש אותי להמתין במשך היום שהם יעברו לבד ... אם בכלל ; בא לי לקום בבוקר רגיל ולהתנהל רגיל ולא להתעסק בגלים של התקפים. כבר כמעט לא אכפת לי אפילו מדוע ההתקפים חזרו אני רק רוצה שייפסקו וכרגע נראה לי שאני מבזבזת זמן יקר בו התרופה כבר יכולה להתחיל לעבוד שהרי גם ככה לוקח האפקט אינו מיידי . התלבטות נוספת חשובה מאד היא כי בתקופה האחרונה ניסיתי להרות ; את ההריון והלידה הראשונים צלחתי עם 0.5 מ"ג קלונקס בלבד , סיימתי את נטילת הציפרקלס אף בטרם הכניסה להריון. זכור לי היטב כי כל עוד נטלתי ציפרלקס רופאי המליץ כי אם יהיה הריון נכון יהיה לעבור לציפרמיל שכן הוא יותר בטוח אך בסופו של דבר הורדנו ציפרלקס לגמרי והיה בסדר גמור. אם אחליט יחד עם הרופא לחזור עכשיו לטיפול תרופתי - האם נכון יהיה בהנחה ואלו התרופות שתעמדנה על הפרק , האם ציפרמיל אכן בטוח יותר ? אני קוראת את העלון שלו ונלחצת מתופעות הלוואי חוששת לעלות במשקל , חוששת שהטיפול ייקח יותר זמן עם ציפרמיל ( אני פוחדת מאד מעליה במשקל בגללה ומכך שזה ייקח הרבה זמן להרגיש טוב יותר ( הציפרלקס היטיבה איתי מאד בשעתו וללא תופעות לוואי מיותרות כמו השמנה זולת פגיעה בחשק המיני ) אודה להתייחסותך המקצועית גם לסוגיה הטרטולוגית וגם לשאלה האם ההתקפים שנעלמים אחרי חצי יום הם סימן טוב לבאות במשמעות של דעיכה וניתן יהיה לצלוח אותם ללא תרופות נוספות ? תודה פיליהוסף תגובה
תשובת מומחה תכנון הריון והתקפי פניקה דר' איתי שוב-עמי 11/09/2010 | 17:44שלום לך פילי, קודם כל, אני מאחל לך שנה טובה של בריאות שלמה והרחבת משפחה מאושרת. את מעלה סוגיה מורכבת משני רבדים משתלבים:1. מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את התקפי החרדה? 2. השפעת רצון להכנס להריון על ההחלטה לגבי טיפול תרופתי. בעיני התייחסות ראויה לנושא זה דורשת פגישה טיפולית בת שעה שלמה. אנסה להתייחס בקצרה לכל אחד מהשלבים, אך אולי הדבר החשוב ביותר בעיני הוא להדגיש שאין כאן פתרון אחד. בצורה אופטימלית, ההחלטות תתקבלנה תוך שיחה ומעין "משא ומתן" בינך ובין הרופא המטפל, כאשר אתם שוקלים יחדיו את יתרונותיה וחסרונותיה של כל דרך פעולה בהקשר המאד אישי שלך. הפתרון צריך להיות תפור במדויק למידותיך. 1. ראשית, איני מכיר את ההיסטוריה הרפואית ונפשית שלך, אך ראשית יש להבין כמובן אם ישנה סיבה רפואית כלשהי הגורמת להתקפי הפניקה. במידה ונשללה, ניתן לטפל בהפרעת פניקה ביעילות במספר דרכים. אפשרות אחת היא טיפולים תרופתיים כמפורט, אך גם בטכניקות שיחתיות כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אשר ככלל הינו בעל יעילות דומה בשליטה על התסמינים כמו טיפול ב-ssri כגון ציפרלקס או ציפרמיל. פעמים רבות קורס טיפולי של מספר מפגשים בטיפול קוגניטיבי יכול לפתור הפרעת חרדה למשך שנים, וללא צורך בטיפול תרופתי. ניתן לשלב טיפול זה עם טיפול תרופתי. 2. הנושא של שיקולים הנוגעים לטיפול תרופתי במהלך הריון הוא מורכב. עקרונית, יש לאזן בין חשש מהשפעות התרופה על התינוק- הן בטווח הקצר כגון השפעות טרטולוגיות (הווצרות מומים מולדים) והן בטווח הארוך, לבין חשש מהחמרה במצב הקליני אשר גם לו ישנה השפעה ביולוגית ישירה על התינוק, וכן עקיפה דרך השפעתו על הקשר אם-ילד. ציפרלקס הינה תרופה חדשה יותר מציפרמיל ולפיכך המידע שהצטבר לגביה בהקשר של שימוש בהריון מועט יותר. בכל מקרה, טוב מאד שיש קשר טוב עם הרופא המטפל ויש לשוחח עמו על הסיכונים והסיכויים. 3. היותך חופשיה מתסמינים במשך חצי יום הינה עובדה בהחלט מעודדת ביחס למצב בו התקפי הפניקה הינם תדירים ונמשכים כל שעות היום. אני ממליץ בחום לבחון עם הרופא המטפל את האפשרות לשלב טכניקות יעילות לא תרופתיות לסיוע בשליטה על תסמיניך. חג שמח! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
מיזופוניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אשפוז פסיכיאטרי
-
תרופות נוגדות דיכאון
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
תרופות קשורות
-
מיאנסרין
-
פמולין
מונחים קשורים
-
שמן ריק סימפסון
-
אונומטומניה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר