מצב הזוי ומעיק, סבל לא נורמאלי, האם חרדה סמויה?
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
מצב הזוי ומעיק, סבל לא נורמאלי, האם חרדה סמויה? בן 29 15/12/2015 | 10:44אני לא יודע מה יש לי, כבר שנתיים, הגוף סובל ולא מצליח לתפקד, כאבים בכל מיני נקודות בגוף, הרגשה של אי נוחות בגוף שקשה לתאר במילים, כאילו הרקמות בגוף במגננה ובמתח, קושי לישון, הרגשה כאילו הגוף מזדעזע, היסוס אי נוחות וקושי להתחיל השתנה וזרם חלש, בעיות תפקוד במערכת העיכול, עוד משהו מוזר זה שאם אני לובש תחתונים, מכנס או חולצה שזה אפילו רק קצת צמוד או לוחץ כל התופעות והזוועה של הגוף מוחמרות לשיא... עברתי שלל רופאים, נוירולוגים, ראמוטולוגים, אורולוגים, רופאי גסטרו, עברתי שלל בדיקות, לא נמצא שום סיבה אורגנית... אני באופן כללי כל החיים נחשב לבנאדם חרדתי אבל אני לא מרגיש טרוד ממשהו ספציפי באופן מיוחד, האם יש כזה דבר חרדה סמויה שנמצאת בעיקר בגוף ולא בראש? האם חרדה יכולה לגרום לכזה סבל וחוסר תפקוד גופני? איך אפשר לנסות לטפל ולעזור למצב כמו שלי?הוסף תגובה
החרדה אינה סמויה, הדיכאון סמויר.צ. 15/12/2015 | 19:43שלום, התופעות הפיזיות וההתנהגותיות שתיארת מוכרות לי כחולה. מאחר ואתה לאחר בירור רפואי מקיף, ישנה סבירות גבוהה כי המדובר בדיכאון מסוג דיכאון סמוי. זוהי מחלת עצבים פיזית/גופנית נפוצה, ולמרבה המזל ישנם טיפולים מצוינים. גש לפסיכיאטר לאבחנה והתאמת טיפול.הוסף תגובה
מאוד מעניין מה שאתה אומרבן 29 16/12/2015 | 06:13יכול להיות שיש משהו בזה, עברתי טראומות והחיים כל השנים קשים עבורי(יש לי בעיות חברתיות ולתקשר עם אנשים, אולי תסמונת אספרגר), וכל המצב של השנתיים האחרונות אצלי התחיל כמה חודשים אחרי אכזבה ענקית ביותר שהיתה לי בחיים, למרות שאני מרגיש שזה מאחורי ושאני כן יש לי עניין בחיים, אולי חלק אחר ממני שהוא סמוי הוא כבר מותש מהחיים האלה, גם דפוס נדודי השינה שלי מאוד מתאים לדיכאון, מתעורר אחרי 3-5 שעות בלי עייפות בכלל ויכולת להמשיך לישון, שגם השינה עצמה היא מעוררת כאילו לא עברתי לגמרי את מחסום הכרה-שינה... דוקטור קרני אם אכן מדובר בדיכאון סמוי, איך אפשר לטפל?הוסף תגובה
יכול להיות שהקונפליקט הזהבן 29 16/12/2015 | 06:40שחלק מהנפש כן רוצה את החיים האלה למרות שעבורי הם בכל מקרה מצומצמים בגלל בעיה של המנעות חברתית שיש לי כל החיים, וחלק שני כבר מותש, פצוע ובלי תקווה מכל מה שעבר בחיים, כאילו הגוף נמצא בין הקונפליקט הזה וסופג עינויים מזה, כל העוררות יתר, אי נוחות גופנית כאבים, וכל התופעות המעיקות...הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 16/12/2015 | 20:54לבן 29 שלום, מאוד ייתכן שמדובר בדיכאון סמוי. יש דרכים אנדוקרימיות להדגים זאת אך לא מבצעים בדיקות אלו באופן רוטיני. הייתי ממליצה שתתחיל טיפול בתרופה נוגדת דיכאון, בעיקרון הייתי ממליצה על ניסיון טיפולי עם סימבלטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
דיכאון סמויבן 29 17/12/2015 | 00:40לידע כללי אם הייתי רוצה להדגים את זה כמו שאת אומרת, למי עלי לפנות? אוקיי אני אתחיל להשתמש בנוגדי דיכאון, אני חושש מתופעות הלוואי לכן חשבתי שאולי עדיף לנסות קודם להשתמש בציפרלקס שיש הכי פחות, מה את חושבת? האם הסימבלטה נחשבת קשה מבחינת תופעות הלוואי? אני חושש מאוד מעצירות..הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/12/2015 | 21:42לבן 29 שלום, לא ניתן לבצע את הבדיקה שיכולה להדגים דיכאון סמוי. התגובה לציפרלקס היא מאוד אינדיבדואלית יש כאלה שבהן היא גורמת ליותר תופעות מאשר הלוסטרל לדוגמא או הסימבלטה ויש כאלה שההפך. בדרך כלל אנשים חווים את הסימבלטה כתרופה עם מיעוט תופעות לוואי למרות כל מה שכתוב. אשר לעצירות, כל הSSRI'S גורמים לעצירות והSNRI'S פחות ושוב זה מאוד אינדיבידואלי איזה יותר ואיזה פחות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
בכל זאתבן 29 21/12/2015 | 08:07לא עדיף אולי במקרה שלי להתחיל ניסיון טיפולי בציפרלקס ורק אם רואים שלא עובד לעבור לסימבלטה שהיא snri ותרופה יותר חריפה, ובגלל שתרופה די חדשה פחות נחקרה ובטוחה לשימוש???הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/12/2015 | 17:03לבן 29 שלום, היותר חדשה היא כבר למעלה מ15 שנים בארץ. המלצתי על הסימבלטה מאחר והיא יותר חזקה כתרופה נוגדת כאבים והיא נראית לי יותר מתאימה למצב שלך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
רכשתי את הסימבלטהבן 29 24/12/2015 | 07:49עדיין יש לי חשש להתחיל איתה גם כי מטריד אותי לא לנסות ציפרלקס הקלה יותר לפני למרות שאני מבין שסימבלטה יותר מתאימה לפרופיל שלי... אני גם קראתי שיש לסימבלטה השפעה מסויימת אנטי כולגרנית, כבר קיימת אצלי בעייה חמורה בהתרוקנות של השתן(שכבר אושפזתי פעם אחת בגלל עצירת שתן, הרופאים משערים שמדובר ב׳ ספסטיות של רצפת האגן וחוסר יכולת לשחרר את הסוגר מספיק), האם סימבלטה יכולה להחמיר עניין הזה?הוסף תגובה
אין ממה לחשושר.צ. 25/12/2015 | 16:32החששות וההססנות נובעים בעיקר מהמחלה. העלייה במינון היא הדרגתית כדי לתת לגוף להתרגל. ככה ניתן למזער את תופעות הלוואי מהן אתה חושש. תתחיל ב 30 מ"ג למס' ימים. לגבי עצירת השתן עקב ספסטיות- לדעתי זה רק מוכיח קיומה של מחלה דיכאונית קשה עם מאפיינים פיזיים ברורים ומצדיק שימוש בסימבלטה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/12/2015 | 21:17לבן 29 שלום, ההשפעה האנטי כולינרגית של סימבלטה זניחה. קורה שיש בתחילה קושי במתן שתן אך זה נדיר ביותר ותוך מספר ימים זה משתפר ולכן גם עולים במינון בהדרגתיות. אני ממליצה שתתחיל לקחת את התרופה כי חבל על הזמן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
חוסר נוחות בגוףא 05/01/2025 | 10:17הי מתעוררת כל פעם אחרי שש שעות לא מסוגלת להמשיך בשינה יש לי חוסר נוחות מזעזע בגוף שמלווה אותי למהלך היום ותחושת ניתוק מהגוף מה אפשר לעשות או איזה טיפול אפשר לקבל ?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
שיקום נפגעי נפש
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
ציקלוסרין
-
מתדון
מונחים קשורים
-
קנבינואידים
-
הספר הירוק
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר