אינסומניה חמורה מלווה תופעות נוספות
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
אינסומניה חמורה מלווה תופעות נוספות xxx 09/01/2016 | 13:47שלום לך דר' קרני לצערי איני מטופלת מזה זמן ממושך. סובלת מדיכאון קשה המלווה בהפרעת אכילה קשה של דחף לאכול ללא תחושת שובע, לא מלווה בהקאות. כמו כן בעבר הצלחתי לישון עם תרופות אך במשך כחודשים כבר לא. כרקע, סובלת מתת פעילות של בלוטת המגן מבדיקות דם אחרונות אני מאוזנת. לצורך שינה בלבד נטלתי עד היום: 4 מג' קלונקס + זודורם. לעיתים הוספתי גם אנטי היסטמין "טונייט" והצלחתי אך כיום לא עוזר דבר. א. האם יתכן לנסות את התרופה "טרזודיל" במינון 100 בלבד בשילוב הקלונקס במינון 4 מג'? או פחות בשילוב כדור הזודורם? האם השילוב הזה אפשרי? ב. אם לא מה כן ניתן? הוצא לי בעבר טרזודיל כעזר לשינה אך משום שהוא גורם לעצירות (גם כאב ראש) הפסקתי היות ואני סובלת מעצירות כרונית ונוטלת משלשלים. התרופות שאני נוטלת לצורך התרוקנות הינן: תה סנה, שמן פרפין ומעט מאוד גרגירי אגיולקס - עד 10 גרגרים. אודה לך מאוד על תשובה מהירה משום שאיני מצליחה לישון זמן ממושך ובמקום מגורי איני מקבלת טיפול מפאת סיבות מורכבות. בברכת תודה x
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/01/2016 | 15:39ל-XXX שלום, 1. אין כל בעיה בלקיחת טרזודיל עם קלונקס או זודורום אך נראה לי ש-4 מ"ג קלונקס איננו טיפול סביר לשינה. 2. מה את מקבלת לצורך איזון בלוטת התריס. מניסיוני הן האלטרוקסין והן היוטירקס גם אם הם משפרים את התוצאה של TSH FT4 הם אינם משפרים את המצב הנפשי ורק הסינתרואיד עושה עבודה זו. העצירות שאת מתארת יכולה גם להעיד על ההיפותירואידיזם או על תגובתו לכך. שמן פרפין יכול לספוח את התרופות ולמנוע את קליטתן. לאורך זמן זה אינו טיפול סביר. אגיולקס גם כן סופח וצריך להקפיד לא לקחת את האגיולקס יחד עם התרופות. הייתי ממליצה על ניסיון לטפל בעצירות הן ע"י איזון אמיתי של הבלוטה והן ע"י 3-2 כדורי לקסין פורטה. בברכה, דר' קרני רובין
סינתרואידXXX 18/01/2016 | 16:30תודה דר' קרני ובהמשך אודות תרופה זאת שבנושא שייעצת לי במקום הטיפול הקבוע של היוטירוקס, קראתי בגוגל בעלון לצרכן שתי תופעות לוואי, שמרתיעות אותי: מגביר תיאבון (אני סובלת מהפרעת אכילה קשה שכזאת, יכול לגרום לנשירת שיער פתאומית, וכמו כן נשירות שיער קשה כבר יש לי שנים רבות כתוצאות לוואי של קלונקס וכד'. אז? מה לדעתך? בכול אופן , במה שאני מסכימה איתך שקלוקנס הינה תרופה שלילית ביותר. סם מסויים.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:27ל-XXX שלום, התוטפעות לוואי שאת ציינת אלו תופעות לוואי נדירות ביותר שנכונות לגבי הסינטרואיד, היוטירקס והאלטרוקסין. לעומת זאת, היפוטיירואידיזם מעבר לסיכונים שיש בו, אחדים ממאפייניו הם עלייה במשקל וקושי גדול מאוד לרדת במשקל כמו גם עצירות עיקשת, עייפות ואנמיה. בברכה, דר' קרני רובין
תודה לך חבל שמגיע לאחר זמן ממושך אך..XXX 25/01/2016 | 09:36בוקר טוב ד"ר קרני א. חבל מאוד שהתכתובת לוקחת זמן ממושך היות ואני ללא אף טיפול תומך וסובלת מכמה הפרעות שאיני מצליחה לפתור אותן בכוחות עצמי. ב. אענה לך: לגני בלוטת המגן: לאחר בדיקות דם שערכו לי אני מאוזנת. איני עולה במשקל אני רעבה משום שהאכילה מתבטאת בסימפטום של עצבנות, אני משערת שאני משליכה זאת על אוכל במצבי שאני יכולה להגדיר זאת במשבר וממושך. מזה כשנה וחצי וללא טיפול מתאים כלל. ללא עזרה ותמיכה מאף מקור. וחבל. מצבי הקבוע מוגדר כהפרעת אישיות גבולית (אין זה אומר שאני עונה על כל הסימפטומים של ההפרעה חרף כך שהיא מוגדרת כחמורה, אך לא הגעתי מעולם לשימוש בזנות, אלכוהול או סמים וכד'. מעולם לא). כמו כן יש עוד דברים שאיני עונה עליהם בהפרעה זאת. אך היא עמוקה וחמורה מילדות קשה שעברתי וכיום אני אדם מבוגר בגיל 50 ומעט. לפני כשנה וחצי (איך שהוא כאשר נרצחו שלושת הנערים בערך בזמן זה) הייתה לי תאונת עבודה קשה, בוצע ניתוח בזרוע ימין וקרו עוד דברים שליליים בגופי. מאז הפסקתי לעבוד ונוספו צרות משפחתיות שהגיעו עד ניתוק סופי מבני היחיד. נותרתי ללא קשרי אנוש. מאז התחילה הפרעת אכילה שהתחלתי להתנפל על מאכלים למינהם שמעולם לא נגעתי בהם. עד שהיום אין דרך לסגת מכך. נוסה פרוזק נוסה טופמקס עד היום בשימוש 100 מג אני נוטלת (כאילו ניתן לי כ"טובה" לעזרה מצד ..) אך באמת שלא מסייע משום שאני מאוד לא במצב לא ובחוסר שלווה ומאוד לא נינוחה בלשון המעטה, וזה מתבטא באכילה. אני חושבת שללא הטופמקס הייתי אוכלת ללא הרף. לכן איני מעלה במשקל. נוסף לזה בעיית אינסומניה תמיד הייתה ברקע. מאז שבני נולד לפני עשרים ואחד שנה אני זוכרת שגם צרכתי לשינה עוד טרם נולד וובן אחד בכדי לישון. וישנתי היטב. טוב מאוד לילה שלם. תרופות הן ממכרות. להגיע לקלונקס זה שלילי ביותר. מקלונקס קשה מאוד להיגמל ממנו. קל לפסיכיאטרים לרשום אותו אך לא קל להם לומר לאדם כיצד לגמול אותו ממנו. לכן כעת יש באמצאותי מס' תרופות לשינה איני יודעת בצורה נכונה כיצד להשתמש בהן בלי לעשות "מיקס" מיותר שלא יעבוד טוב ביחסי הגומלין ולכן אולי איני ישנה כמעט במשך הלילה ונותרת עירה ברובו. ברשותך ארשום לפניך את תרופות השינה שיש לי ואולי תייעצי לי מה לישון ביחד בלי לעשות שילוב לא יעיל בין התרופות ורק לצורך שינה (הערות: קיימת אצלי עצירות כרונית ואין לה כבר פתרון. אני מנסה להשתמש בתמצית של זרעי שומר שקונים בבית מרקחת פרטי, מעט מאוד מסייע לכן אין טעם בטרזויל והעצירות לדעתי לא נובעת מאי איזון הבלוטה מכיוון ששוב, לאחר הבדיקה אני מאוזנת, כמו כן משקלי הוא מתחת למשקל התקין אך אני אדם נכה פיסית ולכן איני מעוניינת לעלות במשקל, זה לא אומר שאני נראית כחושה. נראית בסדר. רזה וזהו). התרופות שיש לי לשינה או להרגעה הן: קלונקס זודורם סליפאייד אמביאןcr ביקשתי מרשם רק לנסות לא יודעת אם להתחיל קניתי ויש לי חפיסה. בברכה ובתודה, XXX ולא סתם אני מכנה עצמי כך...
תשובת מומחה תגובה ל- XXX הנהלת הפורומים 25/01/2016 | 09:46גולשת יקרה, כמצוין בראש העמוד, ד"ר קרני לא פנויה בימים אלה לענות על שאלות הגולשים מסיבות אישיות. ייאמר לזכותה שהיא עושה מאמץ ומשתדלת לענות ככל הניתן ואין זה מובן מאליו. ככלל, המידע בפורום ניתן כשירות לציבור ולא מהווה תחליף לייעוץ או טיפול המתחשב בצרכים ומאפיינים אישיים.
XXXXXX 25/01/2016 | 10:01אם היא היחידה שעונה פה בפורום ואין לה מחליף חבל. אך היא כמובן בסדר וזכותו של כול אדם לצאת לחופשה כלשהי או לא לעמוד בעומס באם הוא היחיד שמחזיק "פורום שלם"... לא מובן לי דברים שכאלה וכיצד הם עובדים. בהצלחה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 21:21לXXX שלום, 1. למרות כל מה שכתבת אני שוב מדגישה שכדאי להחליף את היוטירקס או אלטרוקסין בסינטרואיד. 2. כדאי מאוד להפסיק את הטיפול המזיק בשמן פראפין שמונע ספיגה של תרופות וכתבתי לך על תחליף. 3. לגבי השינה, בהחלט ניתן לקחת סליפאייד עם קלונקס או אפילו עם בונדורמין ולחילופין נוקטורנו. כדאי לעשות החלפות מדי כמה ימים או שבוע במיקס הזה. 4. לדעתי יש צורך לטפל טיפול נוגד דיכאון יעיל אשר בסופו של דבר אמור לסייע גם בשינה. 5. אינני סבורה שאת יכולה להישאר כך ללא פסיכיאטר מלווה. כיום הפסיכיאטריה היא באחריות הקופות, וניתן לקבל טיפול דרכן. 6. אני מסוייגת מהאמביאן C אשר משום מה מאוד קשה להיגמל ממנו. בברכה, דר' קרני רובין
תודה בכללי את צודקת אך...XXX 28/01/2016 | 08:02בוקר טוב ד"ר קרני א. אדבר עם רופא המשפחה (03/02) אודות תרופת הסינטרואיד (הוא אדם מקובע מאוד ונראה מה שיגיד אקווה שיפתח לדבר זה, ויחשוב כמוך). ב. לגבי השמן פראפין. את כל הדברים שקיימים נגד עצירות כולל הכדורים האלה ניסיתי בעבר לרבות נרות גליצרין.(אין תחליף נגד עצירות אותו שקיים אותו לא ניסיתי) מזמן כדורים אלו עד כמה שאני זוכרת לא שעזרו (קטנים וחומים עד כמה שאני זוכרת ואולי אני טועה). אולי אנסה שוב. השמן הזה הומלץ לי מרופאים במיון לאחר שנוצרו אצלי פעם תחורים קשים. אני צורכת שתי כפות ביום לאחר הארוחות. מה שידוע הוא שהתה סנה הוא שלילי וממכר. אדבר במועד הקרוב בעוד מס' ימים עם רופא המשפחה גם על הכדורים שרשמת נגד עצירות. 3.לגבי השינה: אני מנסה גם לעשות מה שאת כותבת: אני מנסה מזה ימים לישון עם 2 מג קלונס+ סליפאייד בלבד אתמול ישנתי. אך יום למחרת איני ישנה כך. אם יום אחד אני ישנה עם זה זה לא אומר שיום אחר אני אשן עם תרופות אלה.אך נכון עם התרופות אמביאן cr הבנתי מראש שקשה להגמל לכן לאחר כדור אחד שניסיתי שאגב, גם לא סייע כלל לא להירדם ולא לישון, עצרתי בזה. החפיסה שמורה אצלי ולדעתי לא יהיה בה צורך. השימוש בתרופות השינה שהזכרת לא הצליח לי למעט השימוש בזודורם שהוא לדעתי מאותה משפחה של הנוקטורנו (טעמו מר של הנוקטורנו וויתרתי) אך פעם נרדמתי עם הזודורם בשילוב הקלונקס כיום לא. עשיתי מיקס עם זורום+ קלונקס+ סליפאייס ואולי לא זכור לי כבר אך ישנתי בזמן שהרגשתי יותר טוב. אך כעת כבר לא מסייע היות ומצבי הוא קשה. ובאשר לטיפול פסיכיאטרי, נכון שהרפורמה עברה לקופה והכול כמו שאת כותבת אך ... יש דברים מסובכים בחיים לבני אדם למיניהם. אין ביכולתי לשלוט על משרד הבריאות או על ניהול הקופה וכד'. אני גרה בעיר לוד. יש מרפאה קהילתית בעיר. בה איני מקבלת טיפול. יכולתי לקבל בעבר אך כיום לא. הוזמנתי לפני כארבעה חודשים לפי בקשה לבדיקת פסיכיאטר אך הגיע לשם פסיכיאטר מבית חולים שלדעתי גישתו שלילית "באר יעקב" (אלי לפחות, כאדם ספציפי) והתייחס אלי בצורה לא נאותה, ולאחר שספגתי זאת החלטתי לוותר על כך. איני מסכימה שיתנו לי יחס מזעזע ולא נאות. לאחר מכן נסגר לי השרות שם. כיום אני יכולה לקבל שרות הכי קרוב לבית מה שנשאר זה בית חולים "קפלן". אין משהו שקרוב לעיר לוד. לא קיים. אסף הרופא גם ניסיתי בעבר והשרות כבר לא קיים. כך שאין לי מה לחפש. קיימים בני אדם שעבורם הדברים לא פשוטים. אני מוזמנת בקרוב מאוד לבדיקת נוירולוגית שעוקבת. אנסה לפתור איתה את בעית השינה. פעם היא רשמה לי את תרופה המירו. כמובן שלא התאימה לי היות והיא גורמת לתיאבון רב. אכן מרדימה אך.. לסיום: האם את מכירה תרופה נגד דיאכון שיכולה להועיל היטב ולהשרות שינה אך אין לה שום תופעת לוואי הגורמת לתיאבון ואכילה או לעצירות ומשהו הקשור בכך,ואפשר לשלבה עם תרופת הקלונקס במינון 2 מג? או/ו הסליפאייד? אודה לך מאוד על תשובה בנושא זה? בברכת תודה XXX
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 17:15ל-xxx שלום, 1. לא ייתכן שיסרבו לתת לך טיפול בלוד. באפשרותך לפנות לנציבות הקבילות בתלונה על כך. החוק קובע כי על הקופה לתת לך טיפול במרחק סביר מביתך. הכתובת לתלונה מסוג זה היא: kvilot@MOH.health.gov.il 2. בדיוק בגלל הסיבה שאת כותבת שלילה את ישנה עם משהו ולילה לא, ההמלצה היא לעשות החלפות. 3. עם הפרעת שינה כמו שלך הייתי ממליצה על צירקדין 2 מ"ג, נוסף לתרופות השינה, אשר מאחר ואת קרוב לודאי צעירה מגיל 55, רופא המשפחה ייצטרך לקבל אישור מיוחד עבורה. 4. לכל תרופה נוגדת דכאון או אחרת יש תופעות לוואי אשר לא בהכרח מופיעות אצל כל אחד. אין ברירה אלא למצוא את ההרכב המנצח על ידי ניסוי וטעייה. 5. אמנם ניתן לנסות להתאים תרופה באמצעות בדיקת רוק הבודקת את התגובה שלך לתרופות לפי הגנטיקה שלך, אולם בדיקה זו עולה אלפי שקלים ולא בהכרח נותנת את המענה. (מחקרים לתיקוף הערכה שנעשו בחו"ל הוכיחו כי בחולים דיכאוניים יעילות הבדיקה נמצאה אצל כ-80% מהמטופלים. אחוזי ההצלחה של הבדיקה באיתור הטיפול המתאים ביותר עולים ככל שהחולה לקחת פחות תרופות). בברכה, דר' קרני רובין
בעיות שינהמוגיץ' 01/10/2022 | 15:12שלום ד"ר קרני. אני סובל מבעיות שינה שנים רבות. כיום מצאתי פתרון של טרזודיל + זודורם. 1. אני ישן טוב. 2. תופעת לוואי - מסתובב סהרורי, מסוגל לאכול בלילה חצי מקרר. יום למחרת אני לא זוכר שום דבר שקרה בלילה כשאני מסתובב. 3. קשה להתאורר בבוקר, עקב זה מאחר כל יום לעבודה. 4. מצד אחד אני ישן טוב, מצד שני אני סהרורי. א. האם ניתן לשלב את שתי התרופות יחד? ב. אשמח להצעה למציאת פתרון אחר תודה מראש, בברכת חג שמח ושנה טובה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד