מינון ויאפקס והמלצה לשילוב תרופות איתו לדיכאון עמיד
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
מינון ויאפקס והמלצה לשילוב תרופות איתו לדיכאון עמיד נדב 14/03/2016 | 12:56שלום ד"ר רובין, רציתי לוודא שאני עושה נכון: הפסיכיאטר המליץ לעבור לויאפקס ואמר להתחיל מ75 מ"ג, האם זה נכון או שהבנתי לא נכון? אם וכאשר מתחילים ב75 מ"ג כמו שהוא אמר וזה אכן נכון, אחרי כמה ימים עולים במינון ולכמה ותוך כמה זמן מגיעים למינון המקסימאלי וכן מה המינון המקסימאלי? דבר נוסף, הבנתי שיש כמה סוגים של ויאפקס, תוכלי לצייו מהם ושמותיהם? ובמקרה שלא הגבתי להמון תכשירים, עם מה מומלץ לשלב את ויאפקס כטיפול שני או שלישי על מנת להילחם בדיכאון עמיד? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:36לנדב שלום, ניתן להתחיל עם 75 מ"ג של ויאפקס XR בבוקר ולאחר יומיים להעלות ל150 מ"ג. במידה ולא מסתמן שיפור לאחר כשבועיים, להעלות את הויאפקס ל225 מ"ג. במידה ומספר שבועות על 225 מ"ג אינו עוזר, ניתן להעלות עד 300 מ"ג. ידוע לי שיש הנותנים מינונים גבוהים יותר אך מעולם לא ראיתי שזה הועיל. ניתן לשלב עם ויאפקס אביליפיי 2.5-5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
אשמח שתתייחסינדב 14/03/2016 | 23:55תודה על התשובה הנהדרת ד"ר רובין, את עושה עבודת קודש נהדרת, שמח שאת כאן.. עכשיו ישלי שתי קופסאות של תכשירים: ויאפקס 75 xr ויאפקס מאה ומשהו xr, לא כל כך זכור לי, אני רושם את ההודעה לא בבית לצערי. את אומרת להתחיל עם כדור אחד של 75 ואחרי יומיים לעלות לעוד כדור ל150 סה"כ(בינתיים זה השימוש רק בסוג אחד של ויאפקס), מה לגבי הקופסה השנייה שקיימת אצלי? תוך כמה זמן הכי מהר אפשר לעלות ל200+ מ"ג?, אני מדבר כאן על מצב של דיכאון שלא הגיב לתרופות אחרי שהפסיכיאטר החליף לי המון תכשירים טיפוליים, ככה שיש סבל ורצון לעבור ולהגיע למינונים גבוהים כבר ושהמצב קצת ישתפר..יש אפשרות לחצות את הכדור? באופן כללי, מה את חושבת על ויאפקס במינונים גבוהים לעומת תכשירים אחרים לטיפול בדיכאון וחרדה(פוסט טראומתי) קשים עמידים ולא מטיבים עם תרופות עד הרגע הזה, בשילוב אבילפיי או ליתיום כתוספת לויאפקס או שילוב תרופות? חושבת שיש תכשיר יותר טוב לנסות מעבר לסימבלתה(יקרה לי מאוד), לעומת שאר המתחרים כגון איקסל וכו', פשוט שמתי לב שאת מחבבת סימבלטה, לצערי קשה לי להתמודד עם העלות. יש מצב שהפסיכיאטר שלי מפספס משהו בדרך? זה התרופות שקיבלתי בעבר, היו עליות מינונים אבל בלי הטבה: לוסטרול+אדרונקס+סורבון פבוקסיל++סורבון ציפרלקס+ אדרונקס וולבוטרין , האם נכון לעבור ישר לויאפקס או שהיה אפשרות לבחון תוספת של ליתיום או אבילפיי או כל דבר אחר לציפרלקס או לפבוקסיל ולא ישר למהר לעבור תרופה?הוסף תגובה
שילוב מתאים ומינון לדיכאון וחרדה קשים של מגיבים לטיפולנדב 15/03/2016 | 00:05חוץ מסיבלטה ואבילפיי שנראה לי שמבחינתך זה השילוב המנצח מקריאה מעמיקה שלי בפורום הנהדר שלך, קיימת אפשרויות נוסופות ופחות יקרות ואף זהות מבחינת תוצאות ויעילות כנגד דיכאון עמיד וקשה יחד עם חרדה שלא הגיב לתרופות אחרי טראומה, רק בתקווה לא להגיע לנזעי חשמל: תוספת של ליתיום אריפליי או אבילפיי מייצבי מצב רוח, שילוב של מספר תרופות: האם ויאפקס יכול להיכנס כאן למשוואה כתרופה בודדת או כתרופה עם שילובים נוספים? מה השילובים והמינונים שאת משתמשת במצב הזה? ציינתי בהודעה הראשונה את התרופות שקיבלתי, ואני חושש שלמרות שלקחתי כל תרופה זמן מאוד ארוך עם עלייה במינון, אולי הפסיכיאטר מפספס משהוא והיה יכול לשלב לי תרופה נוספת או גם ליתיום או אריפליי ואולי אף מייצבי מצב רוחהוסף תגובה
הכוונה שהפסיכיאטר היה יכול לשלב לי אבילפיי או נוגד פסיכוזה אחר או מייצב מצב רוח עם התרופות הקיימות במקום לעבור ישר לויאפקס?נדב 15/03/2016 | 00:08הכוונה שהפסיכיאטר היה יכול לשלב לי אבילפיי או נוגד פסיכוזה אחר או מייצב מצב רוח עם התרופות הקיימות במקום לעבור ישר לויאפקס, האם זה אפשרות בכלל, או שהחלטה נבונה לעבור לויאפקסהוסף תגובה
ויאפקסערן 16/03/2016 | 23:46הי נדב, ונלפקסין נמכר בארץ בדרכ כויאפקס ונמצא בסל התרופות. הגרסאות האחרות הן זהות מבחינת חומר פעיל. אלו תרופות ניסית שלא עבדו? מניסיון אישי הרבה תרופות לא עזרו אצלי עד שהגעתי לויאפקס שכן עזרה. זו תרופה חזקה שעוזרת להרבה אנשים ויתכנו גם תופעות לוואי, אבל במקרה שלי אני מתמודד עם התופעות כי התרופה יעילה. אני מציע את המינונים בזמנים שהרופאה הציעה. למינון 225 באופן אישי הייתי נותן חודש כדי לראות אם ישפיע. אם עוזר קצת אבל לא מספיק, שווה לשקול עליה ל300, או חיזוק עם אביליפיי או למיקטל, לפי שיקול הפסיכיאטר שלך. חיזוק עם תרופה נוספת הוא פתרון טוב למשל אם תראה שהויאפקס עוזר חלקית לדיכאון, אבל גם גורם קצת חוסר שקט. במקרה כזה הנטיה היא להוסיף מתגבר לויאפקס במקום להעלטת את מינון הויאפקס. בכל מקרה, אני לא רופא ולא מתיימר להיות כזה, כל שינוי תרופתי שתעשה, חייב להיות באישור וליווי הרופא שלך. אשמח לענות על שאלות בנוגע לויאפקס אם תרצה.הוסף תגובה
ויאפקסערן 17/03/2016 | 00:05בהמשך לתגובה הקודמת שלי, ראיתי איזה שילובי תרופות לקחת, ולדעתי יש מקום לנסות ויאפקס. חגבי מה שאמרת שאולי התפספסו שלובים, זה לא בטוח. בדרכ מנסים חיזוק לתרופה אם רואים שהיא עוזרת קצתהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 18:37לנדב שלום, כפי שהצעתי לך לגבי העליה במינון הויאפקס, ניתן להתחיל עם 75 מ"ג של ויאפקס XR בבוקר ולאחר יומיים להעלות ל150 מ"ג. במידה ולא מסתמן שיפור לאחר כשבועיים, להעלות את הויאפקס ל225 מ"ג (150+75 מ"ג). במידה ומספר שבועות על 225 מ"ג אינו עוזר, ניתן להעלות עד 300 מ"ג (150X2 מ"ג). לא ניתן לחלק את הכדורים מאחר והם יאבדו את תכונת הXR שלהם (ארוכי טווח). אשר לקומבינציות טובות אחרות, אפשר לתת פבוקסיל 200-225 מ"ג בשילוב עם אלטרול 75-100 מ"ג או לחלופין בשילוב עם אנפרניל 112.5 מ"ג (כדור וחצי). לדאבוני כיום אין מקום שניתן לעשות בו בדיקה של רמות דם כמותיות של התרופה. אם זה לא עוזר, ניתן להוסיף לכך את האביליפיי. מאחר ומדובר בפוסט טראומה, יתכן והבחירה באפקסור נכונה. מאחר ואקסל גורם לכאבי אשכים ב7% מהאוכלוסיה, אינני חסידה נלהבת של רישומו לגברים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובה לד"ר רוביןנדב 17/03/2016 | 20:01תודה על התשובה ד"ר: בנוגע לפבוקסיל: הוא נוסה עליי במינון של עד 150 מ"ג ללא תגובה, אם ככה כיצד אפשר לשלב איתו תרופות כגון אלטרול או לחלופין בשילוב עם אנפרניל, אם בכלל אין הטבה קטנה עם התרופה? איזה עוד שילובי תרופות ומינונים היית נותנת למצב שהפסיכיאטר שלי מכנה דיכאון שלא מגיב? כולל תרופות מהדור הישן? מהם האפשרויות שאת בדרך כלל מנסה עם מטופלים דומים לי? כמה שינויים וניסיונות עוד אפשר לעשות כדי שתהיה תגובה, ומתי הולכים על נזעי חשמל, וכמובן מה הסיכוי שאחרי שילובי תרופות ועלייה במינונים כולל תרופות ישנות ותוספת ליתיום, יהיה בכל זאת סיכוי שאצטרך מכות חשמל ולא תהיה תגובה לטיפול תרופתי? אלו התרופות שניסה עליי ללא שינוי, ציפרלקס+אדרונקס פבוקסיל+סורבון וולבוטרין, צריך לפנות כבר למכות חשמל?הוסף תגובה
תודה, נחכה לתשובה מלאה מד"ר רובין ו...נדב 18/03/2016 | 18:16תודה על התשובה ד"ר: אשמח שתתייחסי בפירוט בבקשה כמה שתוכלי להודעות הקודמות בפוסט הזה, בנוגע לפבוקסיל: הוא נוסה עליי במינון של עד 150 מ"ג ללא תגובה, אם ככה כיצד אפשר לשלב איתו תרופות כגון אלטרול או לחלופין בשילוב עם אנפרניל, אם בכלל אין הטבה קטנה עם התרופה? איזה עוד שילובי תרופות ומינונים היית נותנת למצב שהפסיכיאטר שלי מכנה דיכאון שלא מגיב? כולל תרופות מהדור הישן? מהם האפשרויות שאת בדרך כלל מנסה עם מטופלים דומים לי? כמה שינויים וניסיונות עוד אפשר לעשות כדי שתהיה תגובה, ומתי הולכים על נזעי חשמל, וכמובן מה הסיכוי שאחרי שילובי תרופות ועלייה במינונים כולל תרופות ישנות ותוספת ליתיום, יהיה בכל זאת סיכוי שאצטרך מכות חשמל ולא תהיה תגובה לטיפול תרופתי? אלו התרופות שניסה עליי ללא שינוי, ציפרלקס+אדרונקס פבוקסיל+סורבון וולבוטרין, צריך לפנות כבר למכות חשמל?הוסף תגובה
המלצהר.צ. 19/03/2016 | 09:30מניסיון שלי כצרכן תרופות: חוץ מאביליפיי שהומלץ על ידי הרופאה, ניתן לשלב עם ויאפקס בהצלחה רבה וולבוטרין או אדרונקס. לגבי מינוני ביניים: ניתן לשלב עם ויאפקס כדורי ונלה (זהה לויאפקס, אבל בשחרור מידי). למשל: למינון של 112.5 מ"ג ניתן לקחת ויאפקס 75 מ"ג ונלה 37.5 מ"ג (או חצי ונלה של 75 מ"ג).הוסף תגובה
ר.צ הבעיה שאני בינתיים לא מגיב לתרופותנדב 19/03/2016 | 11:56לא מגיבהוסף תגובה
תשובהר.צ. 19/03/2016 | 12:16אתה לא מגיב מכיוון שעוד לא מצאו שילוב שמתאים לך. אני במקומך הייתי מבקש מהרופא לשלב וולבוטרין עם ויאפקס, ואם לא תהיה תגובה מספקת לאחר 3 חודשים ניתן יהיה לשלב אביליפי כתרופה שלישית.הוסף תגובה
וולבוטרין יצר אצלי טנטון באוזניים ככה שזה לא אפשרינדב 19/03/2016 | 16:44וולבוטרין יצר אצלי טנטון באוזניים ככה שזה לא אפשריהוסף תגובה
כל שילוב בפני עצמור.צ. 19/03/2016 | 19:08וולבוטרין לבד או בשילוב תרופה אחרת (לא ויאפקס) גרם לך טינטון. בשילוב עם ויאפקס ספק אם יחזור הטנטון. אתה יכול לשלב אדרונקס במקום וולבוטרין.הוסף תגובה
נחכה לראות את התשובה של הרופאה הנהדרתנדב 19/03/2016 | 23:47ד"ר מקווה שתוכלי להתייחס בעומק והבנה לכל מה שרשמתי, החל מההודעה הראשונה ומההערות של ר.צ, תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/03/2016 | 21:33לנדב שלום, ראשית, פבוקסיל 150 מ"ג הינו מינון נמוך. מנסיוני בדרך כלל נדרשים 200-300 מ"ג וכ6 שבועות על המינון הזה עד שמקבלים תגובה. לעיתים קרובות כאשר יש תגובה חלקית הוספת אלטרול או אנאפרניל מביאה לשיפור מהיר. כנ"ל לגבי האביליפיי. אשר לשילובים עם ויאפקס שהציע ר.צ. אכן לעיתים הוולבוטרין עוזר. אשר לשילוב של אנדרונקס לי עצמי לא היו הצלחות בכך. אינני רואה כל צורך בשימוש בונלה מאחר ואין סיבה שלא לעלות בכל פעם 75 מ"ג. כפי שכתבתי לך, דווקא בפוסט טראומה הסימבלתה הינה בחירה טובה ויש עוד הרבה שילובים שבדרך כלל אחד מהם עוזר. חשוב לא פחות שתפנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT) המכוון לפוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
מהם האפשרויות לשילוב עם ויאפקס כתרופה שנייה ושלישית כנגדנדב 20/03/2016 | 22:09דיכאון קשה וחזק שלא הגיב למספר תכשירים? ובאופן כללי מהם התרופות והשילובים של תרופות כשתיים ושלושה תרופות שאת מנסה בטיפול כנגד דיכאון קשה שלא הגיב למספר תכשירים ואם זה משנה אז לאחר טראומה?הוסף תגובה
מהם השילובים?נדב 20/03/2016 | 22:10דיכאון קשה וחזק שלא הגיב למספר תכשירים? ובאופן כללי מהם התרופות והשילובים של תרופות כשתיים ושלושה תרופות שאת מנסה בטיפול כנגד דיכאון קשה שלא הגיב למספר תכשירים ואם זה משנה אז לאחר טראומה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 21/03/2016 | 18:52לנדב שלום, מאחר ולא קראת את תשובתי, אני חוזרת עליה: ראשית, פבוקסיל 150 מ"ג הינו מינון נמוך. מנסיוני בדרך כלל נדרשים 200-300 מ"ג וכ6 שבועות על המינון הזה עד שמקבלים תגובה. לעיתים קרובות כאשר יש תגובה חלקית הוספת אלטרול או אנאפרניל מביאה לשיפור מהיר. כנ"ל לגבי האביליפיי. אשר לשילובים עם ויאפקס שהציע ר.צ. אכן לעיתים הוולבוטרין עוזר. אשר לשילוב של אנדרונקס לי עצמי לא היו הצלחות בכך. אינני רואה כל צורך בשימוש בונלה מאחר ואין סיבה שלא לעלות בכל פעם 75 מ"ג. לעיתים הוספה של T3 (טריו-יודו-טירונין) יכול לעזור. ככלל, אתה צריך להבין שכאשר עושים שילוב, תרופה שלא עזרה קודם פתאום עוזרת. אבל בראש ובראשונה, חשוב שהמינון הנלקח יהיה ברמה טיפולית. למשל- 150 מ"ג פבוקסיל, איננה רמה טיפולית טובה לטיפול בחרדות. כפי שכתבתי לך, דווקא בפוסט טראומה הסימבלתה הינה בחירה טובה ויש עוד הרבה שילובים שבדרך כלל אחד מהם עוזר. חשוב לא פחות שתפנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT) המכוון לפוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
וויפקסגילה 30/01/2019 | 13:56לוקחת שלוש שנים וייאפקס 37.5 הרופא המליץ לעלות ל75 אני בת 63 בריאה לחץ דם נמוך לא מקבלת שום תרופות רק תוספי תזונה מה יקרה לי שמעלה את המינון?? מפחדת והאם ארגיש משהו שונה?הוסף תגובה
דכאון וחרדותקיקי 23/05/2024 | 00:00אני הרבה שנים עם תרופות .כרגע מקבלת וולביטרין וויפאקס. אבל לא יכולה בלי קלונקס .האם זה בסדר.לחכות עד שוולביטרין ישפיע. קודם לקחתי , ציפרלקס וויפאקס מחקה לתשובה.הוסף תגובה
וייפאקס וקלונקסמוש 02/07/2024 | 16:18מזה כ-10 שנים אני נוטל וייפאקס 75 מ"ג, כדור אחד ביום, בבוקר. רופא המשפחה אמר לי לקחת כי אני לא נראה טוב. מזה 5 שנים אני סובל מרגל רגיזה ונוירולוג נתן לי חצי כדור דופיקר ביום, לפני השינה, כי הקפיצות של הרגל מונעות ממני שינה. לאחרונה הייתי אצל נוירולוג אחר שאמר לי לקחת כלונקס 0.5 מ"ג בערב, בימקום הוייפאקס והדופיקר. אני אקח כדור אחד למשך שבועיים, אם לא עוזר אקח 2 כדורים לשבועיים שלאחר מכן וכן הלאה עד לקיחת כדור אחד של 2 מ"ג. שאלתי היא: איך אני מוריד את המינון של שני הכדורים? האם במקביל לקלונקס? האם אפשר לקחת את הווייפאקס בבוקר ואת הקלונקס בערב במקביל?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
סכיזופרניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול פסיכיאטרי
-
טיפול בסכיזופרניה
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
קארבאמאזפין
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
מיאנסרין
מונחים קשורים
-
THC
-
המפ, קנבוס
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר