פגיעה בזיכרון
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
פגיעה בזיכרון יעל 07/04/2016 | 00:43קבלתי את הספר פרקים נבחרים בפסיכיאטריה וקראתי שתרופות אנטי פסיכוטיות פוגעות בזיכרון לתווך קצר 1. האם זה נכון? 2. למה לא כותבים את זה בעלון של תופעות הלוואי? האם גם במינונים נמוכים נפגע הזיכרון? 4. האם זה הפיך משמע שאם מפסיקים את התרופה הזיכרון חוזר למה שהיה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/04/2016 | 21:07ליעל שלום, גם לי יש את הספר, אך לא מצאתי את המשפט שאת מציינת. 1. למיטב ידיעתי תרופות אנטי פסיכוטיות אינן גורמות לבעיות בזיכרון לטווח הקצר. 2. לו זו הייתה המציאות זה היה כתוב. 3. אינני בטוחה מה בדיוק קראת ולכן אני לא יודעת מה לענות לך בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
יש טענה של אפשרות לנזק מוחימיכאל 13/04/2016 | 17:49יש הטוענים שתרופות אנטי פסיכוטיות גורמות תוך שנה להתכווצות של המוח, איבוד נפח ומשקל המוח. הדבר נקרא atrophy. בגדול, עדיין לא ברורה לחלוטין ההשפעה של הדבר הזה בפועל מבחינה קלינית על המטופלים, אבל כפי הנראה זהו לא דבר חיובי. בגדול, מדובר בחוקרים רציניים שמעלים טענה זו כגון joanna moncrieff, פסיכיאטרית בריטית מוערכת. בנוסף, פסיכיאטר אמריקאי בשם פיטר ברגין- peter breggin, העלה טענה זו של התכווצות המוח לפני שנים רבות ונתקל בזלזול. היום יודעים שכנראה הוא צדק והקדים את זמנו. דוגמה לנזק מוחי שעשוי להיות בלתי הפיך כתוצאה מתרופות אנטי פסיכוטיות הוא טרדיב דיסקינזיה, הפרעה של תנועות לא רצוניות, שמלווה בדרך כלל בפגיעה/ירידה קוגניטיבית. מדובר בנזק מוחי משום ההשפעה של התרופות הללו על האזור של מערכת התנועה (המוטורית) במוח. לצערנו, יש סוג של קשר שתיקה בעניין זה של נזק מוחי של תרופות אנטי פסיכוטיות (ושל נזק גופני גם כן), ופסיכיאטרים היום רושמים תרופות אלה גם לדיכאון, חרדה, נדודי שינה, בעיות התנהגות אצל ילדים, ואי שקט אצל קשישים עם דמנציה, מבלי להתריע, להזהיר או ליידע את המטופל לגבי נזק אפשרי.הוסף תגובה
לשאלתך לגבי עניין הזיכרוןמיכאל 13/04/2016 | 17:55היי לגבי עניין הזיכרון- האם הפגיעה בזיכרון היא הפיכה או לא, אני לא יודע בדיוק, אבל אפשר לחפש כמובן חומר באינטרנט (בעיקר באנגלית). בכל מקרה, אני יודע לספר למשל שטרדיב דיסקינזיה היא פעמים רבות בלתי הפיכה, כלומר גם כשמפסיקים התרופות הללו, היא פעמים רבות לא חולפת. טרדיב דיסקינזיה זהו למעשה נזק מוחי, שמתבטא בהפרעת תנועה שנוצרת משימוש בתרופות אנטי פסיכוטיות, ומלווה בירידה קוגניטיבית. הדבר נגרם עקב פגיעה באיזור שאחראי במוח על המערכת המוטורית. קשה לעכל את העובדה שזהו נזק מוחי, אבל זו המציאות. ראי הוזהרת!הוסף תגובה
למיכאלשרון 13/04/2016 | 21:32את צודק אבל הבנתי שם תרופות מהדור החדש יש פחות תופעות לווי כי הן חוסמות פחות דברים. וגם עם יש זה בעיקר במינונים גבוהים ולאורך שנים רבות על פי הסטטסטיקה אחד ממאה יפתח את זה.הוסף תגובה
תרופות פסיכוטיותשולי 22/09/2025 | 14:01אז אני אחת שלוקחת כבר 17 שנה את הויפאקס וחד משמעי פגע לי בזכרון לטווח קצר ,ולא החרדה כפי שטתם או מרים כי אני לא בחרדה עם הויפאקס אבל כן עם בעית זכרוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
מיזופוניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תיאום טיפול פסיכיאטרי בקהילה
-
טיפול בבולימיה
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
קארבאמאזפין
תרופות קשורות
-
מאפרוטילין
-
נלוקסון
מונחים קשורים
-
אישיות סכיזואידית
-
הידרותרפיה
רופאים בתחום

ד"ר עדי שוורץ גריאטריה
5.0 ( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"

ד"ר אילן וולקוב פסיכיאטריה
5.0 ( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר