שקרים של פסיכיאטרים
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שקרים של פסיכיאטרים חיים גרינשפיין 17/05/2016 | 13:20למה כל פסיכיאטרים אומרים לגבי תופעות לוואי שזה המחלה ? למה הם משקרים למטופלים ומטייחים את תופעות לוואי החמורות?? לרופאים יש התעניינות לתת תרופות כי זה תעשייה שמגלגלת כסף והם לא רוצים לקחת אחריות.
אתה טועהמת לחיות 3 17/05/2016 | 13:54התרופות עוזרות לך. תחשוב באיזה מצב היית ללא תרופות. אגב התרופות הממכרות הן מקבוצת הבונזו כמו קלונקס. קסנקס לוריבאן וכו
למה הם משקרים????רינת 17/05/2016 | 14:48הם משקרים, כי מבחינתם אתה חולה נפש והם יכולים לעשות בך כאוות נפשם. הם נותנים תרופות שגורמות לתופעות לוואי איומות ונוראיות שעושות שמות בגוף וחלקם אפילו בלתי הפיכות. לדעתי צריך להוציא את התרופות האלו מחוץ לחוק. מילא אם הן היו עוזרות, אבל הן לא!!! מה שכן, הן ״ מפילות״ ומשקיטות את הסכיזופרנים ואז הם לא מפריעים לאנשים הבריאים לחיות את חייהם בשקט. והכל בחסות הפסיכיאטרים, שיודעים את האמת אבל משתפים פעולה עם חברות התרופות. אלוהים יודע למה הם עושים את זה, אבל אני מקווה שיום אחד הפסיכיאטרים האלה יקבלו את המגיע להם וצדק קוסמי ייעשה.
לי יש במשפחה...סובלת מאוד 18/05/2016 | 19:22לי יש במשפחה הרבה חולי נפש והם לא לוקחים תרופות. את חושבת שמצבם יותר טוב משל אלו הלוקחים תרופות ? מצבם הרבה יותר גרוע. ואגב, אני גם דיי אנטי תרופות, כי אני חושבת שעל החברה לפתור טת הבעיות באופן הרבה יותר שורשי ולא להגדיר את הקורבנות כבעלי מחלות נפש.
הנושא הזה מורכברינת 19/05/2016 | 14:27שום תרופה אנטי פסיכוטית לא מרפאת סכיזופרנייה!!!! מי שאומר שכן, משקר!! אבל, יש סכיזופרנים ששומעים קולות, אלימים, עצבניים, נמצאים במצב של מאניה ועוד סימפטומים קשים. הבעייה היא שחוץ מתרופות אנטי פסיכוטיות, אין מה לתת להם. התרופות האלה אמנם לא מרפאות את הסכיזופרנייה אבל הן ״מרגיעות״ את החולה ומורידות את המאניה. כמובן שהסכיזופרן ממשיך להיות חולה, אבל עם התרופות הוא פשוט נגמר לאט לאט ונהפך להיות שקט יותר. אבל וזה אבל גדול!! באיזה מחיר?? תופעות לוואי (שלדעתי המילה תופעות לוואי לא מתאימה כי מדובר בפגיעות ממשיות ופזיות בגוף) כמו אי שקט נוראי כזה שלא ניתן לשבת יותר מדקה אחת בשקט ורצון לזוז כל הזמן עד שבא לך לתלוש את העור מעצמך, שרירים תפוסים במיוחד ברגליים שגורמים לכאבים פיזיים קשים מאוד ורצון ללכת בלי הפסקה, תסמינים של פרקינסון שזה רעידות בגוף ובמיוחד בידיים, תנועות לא רצוניות של השפתיים ואפילו שרבוב של הלשון מידי פעם, הזלת ריר באופן קבוע, טשטוש בראייה ועוד תופעות שונות. והכי גרוע ומדאיג הוא שלאחר כשנתיים של שימוש בתרופות התופעות הללו לא יעברו ויישארו לצמיתות גם אם הם יפסיקו את התרופה!!! כן אתם קוראים נכון! והתופעות הללו ממש לא נדירות, הן קורות כמעט לכל מי שלוקח את התרופות האלו ומי שלוקח את התרופות יותר משנתיים שלוש, כל! אבל כל! התופעות שציינתי ייקרו לו. לא אולי - בטוח! ולצמיתות. עוד תופעת לוואי חמורה היא דיכאון. הרי נוגדי פסיכוזה גורמים להורדת הדופאמין במוח, נוירוסמיטור שקשור להרגשה טובה וליכולת ריכוז. ברגע שמורידים להם את הדופאמין אז החולים הופכים להיות עצובים וחסרי חיים, דכאוניים, חסרי יכולת ריכוז והנאה. בקיצור, מסכנים! מי שלא מאמין, שילך לבקר במחלקות בבתי חולים לחולי נפש ויראה שמאה אחוז מהמאושפזים שם ( שנמצאים שם כמה שנים, לא אלו שהתאשפזו לא מזמן) נמצאים במצב שתארתי למעלה. אכן מחיר קשה וכואב פיזית ונפשית וכל זה בשביל לגרום לסכיזופרנים להיות יותר שקטים. יש לציין שישנן תרופות מדור חדש, אך גם להן יש סיכוי גדול לתופעות הלוואי שרשמתי למעלה, והכי אבסורד שלהן יש עוד כמה תופעות לוואי כמו השמנה קיצונית (כמו להעלות 20 קילו בחודשיים) סיכוי גדול לסכרת ובעיות בעיניים ובעיות בבלוטת התריס. כלומר המציאו תרופות לדשות עם כל תופעות הלוואי הצחרידות שציינתי למעלה, אבל ב " תוספת״ של עוד תופעות לוואי קשות כמו השמנה קיצונית וסכרת ועוד תופעות לוואי שרשומות בעלון. ואל תגידו שלכל תרופה יש תופעות לוואי. התרופות אנטי פסיכוטיות מדובר על תופעות לוואי מחרידות שממש פוגעות פיזית בגוף וגורמות למחלות מחרידות אחרות. אם לדוגמא, אדם שבלוטת התריב אצלו לא מתפקדת ויתנו לו תרופה שיגידו לו שרוב הסיכויים תגרום לו לפרקינסון, כאבים , הזלת ריר ועויתות בפנים. האם יסכים לקחת את התרופה?? תופעות לוואי לדעתי זה למשל יובש בפה או שתן מוגבר לדוגמא, לא מחלות וכאבים מחרידים שהאנטי פסיכוטיים גורמים להם. לא יודעת מה לחשוב על הפסיכיאטרים שנותנים את התרופות האלה. אולי אין להם ברירה, כי אין להם מה לתת חוץ מהתרופות האלו. אבל לפחות שלא ייתנו אותן לחולים שלא מסוכנים לסביבה ולעצמם ולתת אותם רק במקרים בודדים שבהם אין ברירה. בכל מקרה, שומר נפשו ירחק מהתרופות האלה ומסכן מי שחייב לקחת אותן.
אוףאוף 20/05/2016 | 14:36מאיפה את יודעת שזה כ"כ מזיק ולכולם ? ניסית ? והאם גם האנטי דכאוניות מזיקות ? מה עושים במידה ויש סיבה אמיתית לדכאון קשה או אוסידי קשה והתקפי פאניקה רבים - אך הפסיכיאטרים רוצים לתת מינון קטן של האנטי פסיכוטים ? הרי בלי הדופאמין אין גם סיכוי להנות בכלל...אז לא ברור איך יוצאים מהמלכוד הזה...בטח כשאדם יכול לפתח מאניה מכדורים אנטי דכאוניים. ואיך בכלל אפשר לחשוב שתרופות יגרמו לי לא לחשוב על מישהו שסובל 24/7 ? הבעיה היא בי ? כי אני חושבת עליו ? לא. הבעיה היא במורכבות המצב ןבכך שהוא סובל נורא ומצבו לא ישתנה.
אז תיקח אתה אחריות על חייך.שירה (בעלת הידיים השמאליות) 20/05/2016 | 18:33הם לא חייבים לציין בפנייך את תופעות הלוואי, זה לא מתפקידו של הפסיכיאטר לדאוג לבריאותך הגופנית אלא רק הנפשית. ואם תופעות הלוואי של תרופה מסויימת רבות בישבילך תידרוש להחליפה באחרת. אתה צריך לפקח על מה שניתן לך על ידי הפסיכיאטר. הפסיכיאטר לא האבא והאמא שלך שידאג לך וישב ויסביר בפנייך ארוכות את מספרן הרב של תופעות הלוואי שלכול תרופה יש תופעות לוואי כאלה או אחרות. זה המחיר לבריאות נפשית .ותוציא מהראש שלך שמשקרים לך, יותר טוב שלא תגיד לאף פסיכיאטר בפנים שהוא משקר לך אחרת אתה תיראה מהר מאוד מה זה פסיכיאטר שמשקר לך ואיך תופעות הלוואי שלך גדלות ממספר מועט של תופעות כ-3-4 למספר קצת יותר ניכר ויותר מורגש 10 -11 יש גם הרבה יותר כמובן...תמיד ניתן להגדילן...
רינת את התחלת יפה את תשובתך אבל בנקודהשירה (בעלת הידיים השמאליות) 20/05/2016 | 18:47מסויימת חלה תפנית חדה בתשובתך. רשמת שהפסיכיאטרים מתייחסים אל החולים כחולי נפש ויכולים לעשות בהם כאוות נפשם וזה נכון מאוד ובאמת כך זה בחיים עד לכאן צדקת אחר כך דיברת על התרופות האיומות שעושות שמות בגוף ואם תוצאות בלתי הפיכות וגם כאן צדקת..אבל התפנית שלך חלה כאשר התחלת לדבר בצורה מסולפת על הסכיזופרנים? מה הבעיה שלך עם הסכיזופרנים? יש הרבה אנשים עם מחלות נפש שונות ומשונות שהם קצת יותר לא רגועים ושקטים מהסכיזופרנים שהגדרת אותם כאנשים שהתרופות צריכות להשקיט אותם/להפיל אותם (את המושג להפיל לא הבנתי, להפיל לרצפה? למה התכוונת שם תסבירי לי בבקשה...מחכה להסברך פה בנידון) ושאנשים אלה צריכים לקבל את התקופות המפילות אותם כהגדרתך בישביל שלא יפריעו לאנשים הבריאים? מי הם הבריאים חמודל'ה..את מאוד תבניתית כזו את בעלת דעות קדומות שמקטלגת אנשים..באמת את חושבת שמגדירים אנשים בריאים את הסכיזופרנים לעומת הבריאים? את באמת חושבת שככה הולכים דברים בחיים? איזה קיצונית את בדעותיך או שאולי ביגלל שאת בריאה מאוד את קיצונית שם בדעותייך? את באמת חושבת כך? בריא? מי הוא בריא? מה את פסיכיאטרית או פסיכולוגית שאת יכולה להגדיר באופן מדעי בהתאם לנלמד באוניברסיטה מי בן אדם בריא ומי חולה ואיך החולה מפריע לבריא? ואולי הבריא מפריע לחולה? וחוץ מסכיזופרנים יש עוד מחלות נפשיות אם אינך יודעת...אינך רוצה ליתלות בהם את האשמה להפרעה בחיים לבריאים, וכמובן ההפרעה לך (הבריאה) המשתייכת כהגדרתך פה לצד הבריא. מי אמר שאת ביכלל בריאה? את היית פעם אצל פסיכולוג? כי אם לא הייתי מציעה לך ללכת לאחד כזה שיעזור לך לעשות קצת "סדר" בראש. ניראה שיש לך שם קצת בלאגן בראש בנוגע לגישה אל אנשים לצורת התייחסות אל אנשים באם הם חולים או בריאים. ודרך אגב זו שרושמת לך פה את זה היא בחורה בריאה עם תואר בפסיכולוגיה וסוציולוגיה שתוכלי להתייחס ברצינות אל הנאמר פה ..ובאמת ללכת לפסיכולוג לבדוק שם את עצמך. ניראה מדברייך שאת פעם נוקטת בעמדה בריאה ופעם נוקטת בעמדה חולה...תחליטי איפה את, ורצוי יחד עם הפסיכולוג שרק הוא יוכל לעזור לך בכך
לא הבנת נכוןרינת 21/05/2016 | 07:38כשכתבתי אנשים בריאים אז כתבתי את זה בציניות. התכוונתי לאנשים שמסתכלים על חולי הסכיזופרניה בהתנשאות ובפחד ובזלזול. לאנשים האלו לא אכפת איזה כדורים הסכיזופרנים מקבלים העיקר שהם יישבו בשקט, חלשים והמומים פיזית ונפשית מהתרופות החזקות שקיבלו ובכך לא יפריעו לאנשים הנורמאלים כביכול לחיות בלי הנוכחות של חולי הנפש סביבם. גם אני קיבלתי אנטי פסיכוטיות והיו לי את כל תופעות הלוואי האיומות שלהן. ואכן, לאף אחד לא היה אכפת אפילו לא למשפחה שלי שהרופאים הצליחו לשכנע אותם שהתרופות הן תרופות מעולות ושאני סתם ככה לא רוצה לקחת אותן. כמובן שלא סיפרו להם את האמת על התרופות הקטלניות האלו ועד עכשיו משפחתי כועסת עלי שהפסקתי איתן. אבל הם לא אשמים. אשמה החברה בישראל שמשתפת פעולה עם הפסיכיאטרים שנותנים לחשוב שאלו תרופות שמחלימים מהם מסכיזופרניה ותופעות הלוואי קלות והחולים סתם ככה לא רוצים לקחת אותן. והשקר הזה ממשיך ומתעצם וגורם להרבה כעסים על החולים שלא לוקחים את התרופות (כי איך אפשר לקחת תרופות מחרידות כאלה שאפילו לא עוזרות) ובכך גורם לאנשים הסובבים את החולים לכעוס עליהם וכל דבר הכי קטן שהם עושים ישר מתחילים לצעוק עלהם שזה בגלל שהם לא לקחו את התרופות. אז לזה התכוונתי. לאנשים שלא יודעים מהי מחלת מפש ובטח שלא יודעים שהתרופות לא מרפאות את המחלה וכועסים על החולים שלא לקחו תרופות כשהם לא מבינים שאי אפשר! לקחת אותן ואז הם מבקשים לאשפז את החולים שיהיו רחוקים מהם ויתנו לחיות את חייהם בשקט!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 16:22למת לחיות 3 ולכל המתכתבים שלום, הצדק עם מת לחיות 3. בתקופה טרם שהיו תרופות, חולי נפש היו מאושפזים שנים ולא ניתן היה לעזור להם. מאז שהופיעו התרופות הראשונות (הלרגקטיל), נפתחו שערי בתי החולים ומספר החולים המאושפזים באופן כרוני הלך וירד. התרופות רחוקות מלהיות אידיאליות אך זה טוב לאין ערוך מאשר להיות מאושפז באופן כרוני. כל הזמן מנסים לפתח דור חדש של תרופות אשר יפעלו על המערכת של הגלוטמאט. יש כבר סנוניות ראשונות ואני מקווה שזה שוב ישנה את פני הפסיכיאטריה. נכון, התרופות אינן מרפאות בדיוק כפי שתרופות נוגדות ליתר לחץ דם אינן מרפאות וכפי שתרופות לסכרת אינן מרפאות את המחלות הכרוניות. אך כפי שתרופות ליתר לחץ דם, להורדת רמת כולסטרול, להסדרת הסוכר ועוד מאריכות חיים, כך התרופות הללו על כל מגרעותיהן מאפשרות למטופלים לחיות מחוץ לבית החולים אם בהוסטלים ואם בחברה הרגילה. בברכה, דר' קרני רובין
אתה צודק אני מקבל אבחון של סכיזופרן ותרופות בניגוד לרצוניאבי 27/08/2018 | 01:16אבא שלי מכריח אותי בגיל 28 לנטול את הזבל של הרופאים הפסיכיאטרים אחרי שסיפרתי לפסיכיאטרית המדינית שאינני חולה וחבל שמשלמים לי קיצבת נכות לחינם
הם סוג של אנשי מכירות שמשווקים רפואה לא יעילה יעשו הכולהם נואשים והם שקרנים , חלקם הומואים בסתר חלקם מתעללים אוהבים לאשפז ולהתעלל 28/08/2018 | 03:20הם נואשים והם שקרנים , חלקם הומואים בסתר חלקם מתעללים אוהבים לאשפז ולהתעלל במיוחד האלה שעדיין בדור המיושן ונגד קנאביס רפואי.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד