דעתך על ריספרדל
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
דעתך על ריספרדל אורי 28/07/2011 | 00:44שלום ד'ר רובין, אשמח לדעת מה גישתך לגבי נטילת ריספרדל במינון נמוך (0.5 מ"ל) במשך תקופה ארוכה (חצי שנה) - האם עלולות להתפתח תופעות הלוואי הקשות שיש לתרופה הזו? נתון רלוונטי הוא רמת הפרולקטין שלי אחרי כחודש-חודשיים בשימוש - 490 miu. מה דעתך? אני לא רוצה לקחת שום סיכון של הפרעות בתפקוד המיני, צמיחת שדיים וכל יתר הדברים הנוראיים שהתרופה הזו עושה...הוסף תגובה
תשובת מומחה ריפרידל ועליה של פרולקטין דר' קרני רובין 29/07/2011 | 16:03לאורי שלום, רספרידל היא תרופה אנטיפסיכותית מאוד יעיל. למה אתה מקבל אותה? יש כמובן צורך לעקוב אחרי הרמות של הפרולקטין. במידה ויש הכרח לקבל תרופה זו, ניתן להוסיף לה מינון מזערי של אבילפיי אשר מונע את העלייה של הפרולקטין, אך קודם כל השאלה היא למה אתה מקבל 0.5 מ"ג של תרופה זו? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
המטרה של המינון הנמוךאורי 29/07/2011 | 18:50היא "הרגעה" - כך בפי שני הפסיכיאטרים שהחליטו לתת לי את זה (אחד צבאי ואחד אזרחי) הם גם אמרו שזה מחזק את ההשפעה של התרופה האנטי-דכאונית (סימבלטה), אלא שאת האחרונה הפסקתי ליטול כבר לפני 3 חודשים... את לא מכירה שום פרוטוקול לפיו נותנים 0.5 או 1 מ"ג ריספרדל בשביל "החזקה" או משהו כזה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 01/08/2011 | 13:47לאורי שלום, אחזקה של מה?! של דיכאון, בהחלט לא. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
זה בשביל הורדת אימפולסיביותאורי 01/08/2011 | 14:09אני לא יודע אם זה בכלל עוזר, אבל כשכן ירדתי מזה לכמה ימים לפני כמה חודשים היתה נפילה. בכל אופן, אבילפיי עצמה גורמת לתופעות לוואי אחרות? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה ??? דר' קרני רובין 01/08/2011 | 14:14לאורי שוב שלום, על איזה נפילה אתה מדבר? במצב רוח? אני לא מבינה עדיין במה אתה מטפל. רספרידל זו תרופה אנטי פסיכותית שיש שמוסיפים אותה במינון נמוך לנוגדי דיכאון, אבל אם ההפרעה היא דיכאון, מה ההיגיון להמשיך את התרופה במקום להמשיך את התרופה נוגדת הדיכאון? אביליפיי זו תרופה שבמינון גבוה היא אנטי פסיכותי, במינון ממוצע היא מאזנת מניה דיפרסיה ובמינון נמוך יכולה לעשות תיגבור של תרופה נוגדת דיכאון, וזאת מבלי להעלות את הפרולקטין. מתאורך, אינני רואה שום היגיון לתת לך אביליפיי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
ובכןאורי 02/08/2011 | 01:14היתה נפילה במצב רוח. ע״פ הפסיכיאטרית לא הבעיה איננה דכאון ולכן היא הורידה את התרופה נוגדת הדכאון. היא השאירה את ריספרדל כדי ״להרגיע״ אותי. את לא מכירה שעושים דבר כזה? לקחת רק מינון נמוך של אבילפיי או ריספרדל או זיפרקסה?? פשוט אני מבקש מהפסיכיאטרית לרדת מהתרופה הזו כיוון שאני מאמין שכשם שאני מסתדר ומרגיש אותו דבר ללא הנוגדי דכאון כך אסתדר בלעדי תרופה זו, אך היא רוצה להשאיר אותי עליה עוד כמה חודשים טובים! מה את חושבת? ובהנחה ואמשיך לקחת את הריספרדל לאורך זמן - איזה סיכון אני לוקח?הוסף תגובה
תשובת מומחה הצעות דר' קרני רובין 04/08/2011 | 15:46לאורי שלום, ככלל, אינני מכירה טיפול נגד ירידה במצב רוח רק על ידי מינונים נמוכים של רספרידל, זיפרקסה או אביליפיי. אין שום בעיה בהמשך לקיחת רספרידל במינון נמוך, למעט באם התרופה גורמת לעליה הולכת וגוברת של פרולקטין. אתה יודע, כאשר שואלים יותר מדי רופאים, הולכים לאיבוד כי לכל רופא יש את הדעה שלו ואת הגישה שלו. אני מבינה שיש לך קשר טוב עם הרופאה שלך, ולכן לדעתי, עליך להמשיך טיפול לפי הוראותיה. כן הייתי מנסה טיפול התנהגותי קוגנטיבי שעשוי להועיל לך מאוד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נשמע לי שאת צודקתאורי 04/08/2011 | 16:08ולכן אני כנראה אמשיך לקחת את המינון הנמוך ואבדוק את הפרולקטין לעיתים תכופות. לגבי טיפול - אני בטיפול אינטנסיבי ביותר בשנתיים האחרונות ( = תודה רבה על הייעוץ!הוסף תגובה
ריספרדלאברהם 16/12/2018 | 16:55אני מטופל בריספרדל 4 חודשים הרופא אמר לי בגלל כל מיני מחשבות אני מאושפז באברבנאל במחלקת נוער א קוראים לי אברהם כהן הריספרדל עושה לי אי שקטהוסף תגובה
ואם מדובר בילד בן 6 עם 0.5 ccאיריס 27/12/2024 | 08:47שלום ד"ר. אני סבתא מודאגת. נכדי אובחן על הרצף תפקוג גבוה. האם התרופה בטוחה לשימוש בילדים? האם ישנה דרך בה נוכל לוותר עליה? תודה רבה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פסיכותרפיה
-
תרופות פסיכיאטריות
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
קלומיפראמין
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
פרחי קנאביס
-
אינפנטיליות
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר