בונדרמין או נוקטורנו
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
בונדרמין או נוקטורנו דוד 09/08/2016 | 22:05שלום ד"ר יש לי בעיות שינה ולאחרונה אני לא נרדם עם 2 כדורי בונדרמין האם אני יכל להחליף את הבונדרמין לנוקטורנו וכמה נוקטורנו עליי לקחת?? גם 2 כדורים או כדור אחד של 7.5 מ"ג??הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/08/2016 | 20:34לדוד שלום, נוקטורנו 7.5 מ"ג. במידה וזה לא יעזור היה כדאי להוסיף צירקדין 2 מ"ג, אך יש בעיה להשיג זאת אם אתה מתחת לגיל 55. ככלל, כדאי לעשות החלפות בין כדורי השינה בכדי למנוע את יצירת העמידות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
בונדרמין או נוקטורנודוד 13/08/2016 | 15:44כל כמה זמן כדאי לעשות את ההחלפה בין כדורי השינה ?והאם נוקטורנו הוא לא אותו המשפחה של בנודרמין? ואם אני מתחת לגיל 55 איך אני אשיג את הצירקדין? אני לוקח בנוסף סרוקאל xr 150 וקספליון75 מ"ג האם התרופות הנוספות מגבירות או מפחיתות את ההשפעת השינה של הבונדרמין או הנוקטורנו?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 14/08/2016 | 19:54לדוד שלום, בונדורמין ונקטורונו אלה הן שתי משפחות שונות. הבונדורמין שייך לבנזודיאזפינים. יש שמחליפים יום בונדורמין יום נוקטורנו ויש שמחליפים פעם בשבוע, ויש שמחליפים פעם בחודש. אין לזה חוקים. לגבי הצירקדין לדאבוני זו בעיה מרגיזה משום שהחברה מזמן הוכיחה שזה מתאים גם לצעירים. יש בתי מרקחת פרטיים שבהם ניתן להשיג את הכדור בלא תלות בגיל. במקרה אחד רופאת המשפחה פנתה וביקשה לפנים בשורת הדין ואישרו לה וידוע לי שיש שלוקחים את זה על שם ההורים. לדעתי הסרוקוול מגביר את האפקט של הבונדורמין או הנוקטורנו ואילו הקספליון אין לו השפעה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
בונדרמין או נוקטורנודוד 17/08/2016 | 17:30שלום תודה על ההתייחסות לפני כן רציתי לדעת בנוסף לאיזה משפחה שייך הנוקטורנו והאם מותר לקחת בונדרמין אחד ונוקטורנו כדור אחד היות ועם אחד מהם ללא השני אני לא נרדם בנוסף האם כדאי לי להוסיף איטומין 40 מ"ג כדי להגביר את האפקט של השינה ולכמה מ"ג סרוקאל שווה האימטומין 40 מ"ג? תודה ויום טובהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/08/2016 | 22:17לדוד שלום, הנוקטוקנו (זופיקלון) מיועדת לטיפול בהפרעות שינה (אינסומניה). התרופה שייכת לקבוצת תרופות היפנוטיות ומרדימות. עם זאת, זופיקלון דומה בחלק מהתכונות לתרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים. זופיקלון מתחיל לפעול מהר, לכן עוזר גם כאשר מטופלים מתקשים להירדם. אינני סבורה שראוי לקחת את שניהם ביחד. ובהחלט לא כדאי להוסיף לשניהם אטומין. כן כדאי להחליף את האחד בשני כל כמה ימים. לא קורא כלום אם ישנים פחות עמוק. אני חושבת שאתה צריך ללכת לטיפול התנהגותי קוגניטיבי לאינסומניה (I-CBTׂ), כי אחרת תגיע למצב שבו יהיו לך הפרעות שינה קשות ביותר וכלום לא יעזור. התרופות האנטיפסיכוטיות אינן נמדדות במידת ההיפנוטיות שלהן (עד כמה הן מרדימות). לכן, זה לא רלוונטי לכמה סרקוול שווה אטומין 40 מ"ג. השאלה היא איזה כמות מרדימה אותך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
בעיות שינהדוד 23/08/2016 | 08:56שלום ד"ר ניסתי להשיג את הצירקדין בבתי מרקחת פרטיים אך הם מבקשים רק עם מרשם אולי יש לך בית מרקחת שאת ממליצה שמוכרים שם בלי מרשם בנוסף איפה אני יכל להשיג את הI-CBT שאלתי את הפסיכולוגית שלי במרפאה באברבנל ולא ידוע לה על זה ובנוסף שאלתי גם בקופת חולים והם לא ידעו מה לומר לי..איך אני יכל ללכת לטיפול בביות שיננה? והאם זה באמת עוזר?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 10:39לדוד שלום, צירקדין זו תרופה עם מרשם. לגבי CBT תתקשר אולי למרפאה הפסיכיאטרית בהדסה עין כרם ותשאל אותם. לגבי טיפול ICBT (טיפול התנהגותי להפרעות בשינה) זה בהחלט עוזר באחוז גבוה של המקרים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
בעיות שינהדוד 24/08/2016 | 17:29שלום ד"ר השגתי את הסירקדין דרך מרשם רופא השאלה מתי לוקחים אותו ותוך כמה זמן הוא משפיע הבנתי שצריך לחכות חודש עד שזה ישפיע מה אני אעשה בינתיים? האם אני יכל לקחת שני כדורי נוקטורנו אם אני לא נרדם עם אחד?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 21:31לדוד שלום, לוקחים את הצירקדין שעה עד שעתיים לפני השינה. בדרך כלל הוא מתחיל להשפיע לאחר שבועיים. זה לא כדור שינה, זה פותח את שערי השינה וגורם לשינה איכותית יותר. אתה לא יכול לקחת שני נוקטורנו אם אתה לא רוצה שיהיו לך הזיות מהכדור. אתה יכול לקחת כדור הרגעה יחד עם הנוקטורנו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
כדורי שינהנימה 30/07/2020 | 15:56אני נוטלת כדורי שינה כבר כמעט 20 שנה. כיום אני לוקחת בונדרומין וזודורם 2.5 מ"ג כל כדור. לא תמיד מצליחה להרדם. רופאת משפחה, אין בסמכותה כניראה לתת מינון גבוה יותר מה אפשר לעשות בנדון? תודה.אני בת. 79.הוסף תגובה
כדורי שינהנימה 30/07/2020 | 15:59אני נוטלת כדורי שינה כבר כמעט 20 שנה. כיום אני לוקחת בונדרומין וזודורם 2.5 מ"ג כל כדור. לא תמיד מצליחה להרדם. רופאת משפחה, אין בסמכותה כניראה לתת מינון גבוה יותר מה אפשר לעשות בנדון? תודה.אני בת. 79.הוסף תגובה
הפראות שינהIrena 08/02/2022 | 02:10שלום דוקטור היקר אני לוקחת 20 שנה לוסטרל , היה לי חרדות ממש. היום ברוך השם. בנוסף אני חולה פיברומיאלגיה עד ליפי חצי שנה לא היו לי כל כך בעיות עם שינה. ועכשיו זה משנה לא ברור. כל כדור שאני לוקחת, עוזר שבוע ימים בלבד וזהו . מה אפשר לעשות במצב שלי? תודה 😊הוסף תגובה
כדור שינה בונדורמיןצפורה ליאור 03/06/2025 | 09:20משתמשת שנים בבונדורמין הגוף התרגל ולא משפיע. יש תחליף מתאים?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
קלפטומניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
תיאום טיפול פסיכיאטרי בקהילה
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
תרופות קשורות
-
אסנאפין
-
סרטינדול
מונחים קשורים
-
אסינדזיס
-
יק"ר
רופאים בתחום

ד"ר אילן וולקוב פסיכיאטריה
5.0 ( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."

ד"ר פבלו אריאל רויטמן פסיכיאטריה
4.9 ( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר