טרזודיל לשינה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
טרזודיל לשינה דוד 04/09/2016 | 21:40שלום דוקטור קיבלתי מהפסיכאטר שלי טרזודיל לשינה 100 מ"ג מה ידוע לך על הכדור הזה ואיזה תופעות לואיי יכולות לצוץ ממנו? באיזה מצבים נותנים טרזודיל 100 מ"ג לשינה? תודה מראש על ההתייחסותהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/09/2016 | 19:22לדוד שלום, טרזודיל היא תרופה נוגדת דיכאון אשר מאוד מרדימה. נותנים את התרופה הזו כאשר יש הפרעות בשינה מתמשכות. תופעות הלוואי הנפוצות של טראזודון הינן: סחרחורת, בעיקר במעבר מהיר משכיבה לעמידה, טשטוש, יובש בפה, בחילה וכאב ראש. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
הפרעות שינהדוד 08/09/2016 | 09:11שלום דר לקחתי בלילה 100 מ"ג טרזודיל ולא ישנתי איזה כדור אני יכל לקחת כדי לתגבר את הפעילות שלו? לפני כן הספקתי לקחת שבועיים צירקדין ולפעמים בלילות כשלא הייתי נרדם הייתי לוקח נוקטורנו וקלונקס זה היה מרדים אותי ל5 שעות האם אני יכל לקחת נוקטורנו עם הטרזודיל או אולי לוותר על התרופה הזאת לגמרי?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/09/2016 | 21:08לדוד שלום, עדיף לקבל צירקדין עם נוקטורנו וקלונקס עד שהמצב הדכאוני חולף. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
בעיות שינהדוד 11/09/2016 | 21:49יש סיכוי שההפרעות שינה שמהם אני סובל הם כתוצאה מדיכאון והם יחלפו לי? אם כן למה אף גורם מטפל לא עידכן אותי בעיניין? יש לציין שאני סובל מהצבא בערך מאז פרוץ המחלה מהפרעות שינה 13 שנה כבר רוב הזמן הזה הייתי על סרוקאל מה שהיה מרדים אותי ופותר לי תעניין של ההפרעות שינה. היום אני מקבל קספליון כתרופה ראשית חשבתי שזה מה שגורם לי להפרעות שינה וסרוקאל כאנטי דיכאוני 150מ"ג XR לא עוזר לי בעניין השינה כיום אולי עקב הסתגלות כבר ועמידות לתרופההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/09/2016 | 20:03לדוד שלום, קספליון איננו טיפול נגד דיכאון. סרקוול במינון של 300 מ"ג ליום יש לו אפקט נוגד דיכאון. שתיהם אינם כדורי שינה, וקרוב לוודאי שעקב ההסתגלות הסרקוול כבר לא מרדים אותך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
שינהריטה 03/10/2019 | 15:47כל הכדורים הפסיכיאטרים דרעק אחד גדול!!! למה מלא כדור שינה ? הרי את תוצאות הכדורים נראה בעוד 20 שנה, כשהמוח שלנו יראה כמו בצקהוסף תגובה
שימוש המשאף בעת נטילת טרזטדילשרה 01/05/2021 | 15:36רופט משפחה חלופי אמר לי שאסור באיסור חמור להשתמש במשאף לאור נטילת טרזודיל ( לוקחת 50 מ" ג) להקלה בנדודי שינה. האמנם?הוסף תגובה
מתעוררת בלילה כ 5 פעמיםטל ומטר 24/05/2021 | 13:59ניסיתי את רוב התרופות הטבעיות כמלטונין 10 מג,ולריאן,רגיעון,באבא,ועוד ששכחתי.יש לי תור עוד 3 שבועות למעבדת שינה.מה יכול לעזור לשינה רציפה?הוסף תגובה
טרזודילאשמח ליעוץ 28/01/2022 | 21:14אפשר שאלההוסף תגובה
טראזידול 100עדי 27/03/2024 | 19:06מתי מומלץ ליטול לשינההוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול בנדודי שינה ד"ר אילן וולקוב 28/03/2024 | 08:43היי, טרזודיל הוא תרופה שאני מאוד מחבב, שכן במינונים נמוכים היא עוזרת לישון (ויותר טוב מרוב כדורי השינה, כי הפעילות שלה ארוכה יותר ומאפשרת שינה ממושכת יותר), ובמינונים גבוהים יותר (עד 400 מ״ג) היא נוגד דיכאון מאוד מוצלח (ולא פעם נדודי שינה הם משניים לבעיה של דיכאון). תופעות הלוואי לרוב די נוחות, פחות עלייה במשקל, פחות פגיעה בחשק המיני. אך כמובן לא חסר, תעבור על העלון ותכיר, תופעת לוואי אחת מסויימת שכדאי לדעת עלייה היא זקפה שעשויה להופיע למספר שעות ולא לחלוף. מדובר במשהו **סופר סופר נדיר (מאוד נדיר, לא להבהל), אך אם זה קורה, ויש זיקפה שלא חולפת פרק זמן ממושך, יש לפנות למיון. רפואה שלמההוסף תגובה
מינוניים מומלציםמוחמדאל 12/12/2024 | 20:41היי דוקטור. מה המינונים המומלצים של טרזודיל לשינה? מה הטווח?הוסף תגובה
טראזודילפרפרית 24/01/2025 | 00:20כבר הרבה זמן שאני נוטלת ציפרלקס, עכשיו התחילו לי כאבי ראש נודדים והוחלט להוסיף לי חצי כדור טראזודיל 100מיליגרם. האם מותר לי לקחת את הטראזודיל?הוסף תגובה
להחליף אולניזיפיןאביגיל 03/02/2025 | 11:51שלום ד"ר לפוסט טראומה ומאניה דפרסיה אני לוקחת אולניזיפין מזה כמה חודשים 5 מ"ג. - מרגישה שעוזר בעיקר בשינה. למוגין 200 השינויים כרגע: 1. לאור זה שהדפרסיה עוד לא מאוזנת הוחלט להוסיף סרנדה. 2. לאור זה שהאולנזיפיןמגורם לי לעליה חדה במשקל הוחלט לנסות להוריד ל 2.5 שאלתי היא : קראתי על טרזוידיל. שאלתי את הרופא האם במקום להוסיף סרנדה, אוכל להחליף את האולנזיפין והסרדנה בטרזידול. הרופא חושש שאם יוריד אולניזיפין אעלה למאניה. אני מרגישה שהלמיקטל ימנע את המאניה גם ללא אולניזיפין . מה דעתך?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
סכיזופרניה גבולית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
גמילה מעישון
-
טיפול פסיכיאטרי
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
פנלזין
-
סרטינדול
מונחים קשורים
-
יק"ר
-
נוהל 106
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר