ברינטליקס - למישהו יש חווייה חיובית?
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
ברינטליקס - למישהו יש חווייה חיובית? דיכאון 14/10/2016 | 16:24לקוראים ולרופאה המעולה שלום, האם משהו התנסה בתרופה ברינטליקס ויש לו חווייה חיובית מהתרופה? ניסיתי 12 תרופות שונות. לחלקן היו תופעות לוואי קשות (בעיקר ל ssri's) אבל כולן לא הועילו. הרופא רשם לי אותה השבוע ושמעתי שהיא עתירת תופעות לוואי.הוסף תגובה
הנ"למ 16/10/2016 | 12:30הנסיון שלי: בזמן הלקיחה היא לא הועילה ולא הזיקה מבחינת מצב רוח. תופעת הלוואי העיקרית הייתה גירוד חזק מאוד. לאחר שהפסקתי לקחת (לפני כחודשיים) התחלתי לסבול מתופעות גמילה דומות לגמילה מאפקסור (שעדיין לא חלפו): עצבנות, חוסר ריכוז, חוסר שקט, "מכות חשמל" במוח וכו'.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/10/2016 | 18:06לדיכאון שלום, אני לא יודעת מה זה "ניסיתי 12 תרופות שונות"... "אבל כולן לא הועילו". אין תרופה שאין לה תופעות לוואי. אף תרופה לא תעזור אם לא תיקח מינון מתאים במשך זמן של כ6 שבועות על המינון הגבוה. אשר לברינטליקס, יש לה תופעות לוואי ויש כאלו להם היא מאוד עוזרת וכאלו שפחות. הבעיה היא שאלו שמגיבים בתופעות לוואי קשות, אינם מסוגלים לעלות במינון ולקחת את התרופה במשך זמן מספיק. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/10/2016 | 18:09למ שלום, אין ספק שאם התחיל גרד חזק אין ברירה אלא להפסיק את התרופה. העובדה שאת מתארת "תופעות גמילה" דווקא מדברת על כך שכנראה שהתרופה כן השפיעה. אני בספק שכל התופעות שאת מתארת הן מהפסקת הברינטליקס ומאוד יתכן שהן דווקא מעידות שהתרופה כן השפיעה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
ברינטליקסדליה נאור 09/09/2018 | 11:12לאחר לקיחת הכדור יש לי בחילה שעוברת לאחר כשעתיים האם זו תופעת לוואי אני לוקחת 10 מי'הוסף תגובה
האמת שלי היא לא עשתה כלום...אני 09/09/2018 | 15:43לא לטובה ולא לרעה.. (אחרי ניסיון של קרוב ל20 תרופות שונות בשנתיים האחרונות)הוסף תגובה
תגובה חיובית מאוד לברינטליקסיורם ש. 04/11/2018 | 02:47אני סובל מדיכאון מג'ורי עמיד באופן חריג לתרופות כבר 3 שנים. ניסיתי המוני תרופות ממשפחות נוגדי דיכאון שונות עם הטבה זניחה ביותר – SSRI,SNRI טריציקליות, אטיפיות ועוד. כבר שנה שאני נוטל ברינטליקס עם הטבה משמעותית ביותר, אבל צריך סבלנות עד להתחלת ההשפעה. להבנתי זה מאוד אינדבידואלי. אין לי בכלל תופעות לוואי כל שהן למעט תופעת לוואי בלתי צפויה חיובית – איבדתי את החשק לעשן לאחר כ-3 שבועות. שכחתי לקנות קופסאת סיגריות ונזכרתי בזה רק אחרי מספר ימים. כבר למעלה משנה שאני חופשי מסיגריות. גילוי נאות: במקביל אני ממשיך ליטול גם 30 מ"ג מירטאזאפין ו-100 מ"ג למודקס, כשלבדן לא הועילו הרבה.הוסף תגובה
בנוגע למיןלירון 04/12/2018 | 11:14איך זה משפעה לטובה או לרע עם יש חשקים ופשוט נשכחהוסף תגובה
היי יורםאסף 24/02/2019 | 09:52נכון להיום אתה מרגיש שיפור בדיכאון וחרדות מאז שאתה לוקח ברינטליקס? תודההוסף תגובה
גם לי אותה תופעה של בחילותאיז'ו 26/06/2019 | 13:32התרופה כן עוזרת לי ולא היו לי כמעט התקפי חרדה בשנתיים האחרונות מאז נטילתה אבל כן יש לי בחילות שעתיים אחריהוסף תגובה
ברינטליקסדליה 01/10/2022 | 14:59אני לוקחת ברינטליקס 10 מג כבר חודש וחצי מרגישה ממש לא טוב לחץ בחזה חרדה איומה....בתוספת רבע מירו ללילה וישנה טוב...הרופאה נתנה לי תוספת חצי כדור קלונקס עד שהברינטליקס..ישפיע אני ביקשתי ממנה לוריוון....מה לקחת לעזר קלונקס חצי כדור או לוריוון חצי כדור...וכמה זמן עד שהברנטליקס מתחיל להשפיע...אני לוקחת חודש וחצי....ולא מרגישה שינויהוסף תגובה
דליהדליה 11/10/2022 | 14:08אני לורחת ברינטליקס חודשיים ומרגישה מאוד לא טוה ממש מיואשתהוסף תגובה
דלהדלינ 15/10/2022 | 16:55אני לוקחת ברינטליקס 10 מג חודשיים ולא עןזר לי מרגישה חרדות ...רבע כדור מירו לשינה....הרופאה המליצה לי לרחת חצי קלונס 0.5 מג פעמיים ביום....בטענה שהברינטליקס לבד לא יעזור....מה עושים המיואשתהוסף תגובה
אל תקחי את הכדור מירו הזה הוא נוראילירן 15/12/2022 | 00:37היה לי ניסיון של פעמיים איתו וחבל שלא הפסקתי בניסיון הראשון. סה''כ התנסות של שתי כדורים (לא בפעם אחת) נגיד כדור אחד ואז אחרי שבוע לקחתי עוד הפעם. שתי החוויות היו מזעזעות ברמה שאני אשקרה מגיב כאן בתגובה כדי להזהיר מהכדור הנוראי הזה. אצלי החוויה הייתה שהגוף שלי משותק ועייף אבל המוח עדיין נמצא בתפקוד ולא במצב שינה. כתוצאה ההרגשה היא של שיתוק. וגם הכדור הזה משפיע לאיזה 12 שעות. נוראי נוראי לא ממליץ!הוסף תגובה
ברינטליקסעממי 04/03/2025 | 17:53משתמש בברינטליקס 17 חודשים, 5 מ"ג בלבד. שיפור טוב במצבי שהתחיל שבועיים אחרי התחלה ועד היום. ברקע פוסט טראומה. יש לי היום יותר יציבות ויותר עמידות/רזיליאנס... פחות דיכאון וכמעט ללא אירועי חרדה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
מיזופוניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אשפוז פסיכיאטרי
-
פסיכותרפיה
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
סכיזופרניה גבולית
תרופות קשורות
-
רבוקסטין
-
פנלזין
מונחים קשורים
-
אקופרקסיה (פעולת הדהוד)
-
קנבינואידים
רופאים בתחום

ד"ר מאשה קרני פסיכיאטריה
5.0 ( 8 חוות דעת )
"פסיכיאטרית מקצועית, מאד רגישה גם לילד וגם להוריו. מסבירה את המצב היטב, נותנת מענה מהיר לבעיות בירוקרטיות שצצות, ומאד נגישה. ממליצה בחום"

ד"ר רונן בן יוסף גריאטריה
5.0 ( 39 חוות דעת )
"ביקור הבית של דקטור בן יוסף היה לאמא שלי חולת אלצהיימר. זהו ביקור הבית השני של הרופא אצלה. דוקטור בן יוסף הוא רופא מקצועי מאוד. אדיב, רגיש למצבה, מכבד מאוד וגם לאחר סיום הביקור הוא זמין לנו (המשפחה) בכל עת שנחפוץ. ממליץ עליו בחום"

ד"ר איגור קלמן פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר