לא מבין מה ישלי.
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
לא מבין מה ישלי. חייל משוחרר 29/11/2016 | 23:09היי דוקטור אחרי כל כך הרבה רופאים\אנשי מקצוע מקווה שתצליחי אולי לתת לי תשובה מספקת ושתעזור לי איך לדעת להמשיך קדימה הכול התחיל לפני 4-5 שנים היתי באילת עם חברים שנה לפני הגיוס.. נהנתי הכול טוב ויפה ביום השלישי אחרי שתייה מרובה מאוד של אלכוהול, התחיל אצלי חרדה ממש ענקית שכוללת קושי בבליעה,דפיקות לב.. פחד והיסטריה חשבתי זה משהו רפואי אחרי זה התברר שזה חרדה קשה כל הסימנים של חרדה הופיעו..כנראה בגלל האלכוהול שתתי ממש הרבה. לאחר מכן חזרתי איכשהו לא יודע איך זה חלף המשכתי בחיים עבדתי הכול טוב, התגייסתי אם הגיוס..גם עברו עלי דברים דומים שבקרוב אפרט מה הם אבל בדרגה ממש ממש קלה, שוב אחרי כמה חודשים זה חלף.. אחרי שנה ו 7 בשירות שלי נפל לעדי טיל קרוב ל70 מטרים.. זה העלה בי חרדה ממש גדולה ושוב עם כל הסימנים שעוד מעט אכתוב לך.. שוב אחרי זה זה עבר איכשהו לבד..עם הרבה אמונה שיהיה טוב. ראיתי תוך כדי 7 מפגשים עם פסיכולוגים 3 פסיכאטרים מתוכם 2 פרטיים.. כל הסימנים שאכתוב התחילו מתי שאמרתי לך ועכשיו הם שוב חזרו לפני חודשיים והם ממש חמורים ומקשים עלי למרות העבודה שאני עובד מרגיש שזה רק מחמיר ומחמיר!! : 1- הרגשה שאני עומד להשתגע ולאבד את השליטה בעצמי ושהשיגעון קרוב מממש לבוא שעוד שניה הוא פה ואני לא שולט על עצמי. 2- בלבול ממש מבולבל 3- עצבים פנימים+אי שקט כל כך מרתיח שלא מבין מאיפה הוא מגיע! 4-מחשבות שלא פוסקות, מין קולות שמדברים איתי אבל לא שולטות בי.. לפעמים אני יכול לעמוד מול בן אדם והקול יקלל אותו בלב,אבל אני יודע בתוך תוכי שזה לא אמיתי ושזה רק בא להציק לי לא משהו ששולט עלי ונותן לי ממש פקודה! 5- מרגיש ממש 2 אנשים לפעמים מידי פעמים ביום יום 6-מסתכל במראה לפעמים ומתקשה להבין מה אני מי אני, תוקף אותי חרדה ממש גדולה של מי אני מי זה בעצם! ככה פתאום 7- ממש מרגיש הפרעה בזהות באישיות שלי 8- לפעמים הולך למקום של מסעדה למשל ורואה אנשים שאני רק מכיר בשם וישר הקול המחשבה.. המוח או אני עצמי איך שתיקראי ליזה מכליל אותם לקבוצה של אנשים שהם רעים לא טובים אלי אנשים שהם לא בסדר.. סתם ככה מרגיש שהם נגדי כזה מבלי לדעת אולי הם טובים 9- בשינה, במקלחת המחשבות הקולות שוב לא קולות של סכיפוזניה אבל קולות ומחשבות ממש מציקים זה יותר מתגבר.. מהרגיל וכמובן בזמן פחד אחר 10- מידי פעם המוח מכריח אותי לבדוק עם הדלת סגורה משהו שקשור לocd אני יודע.. או לא סגורה מעל פעמיים ואחרי פעמים אני שולט בזה אותו דבר עם הרכב, מפתחות של חנות בעבודה למשל.. 11- יכול להתעצבן על בן אדם סתם ככה.. ואחרי 3 דק להתצטער כי הוא ממש חשוב לי הבן אדם אני ממש הפכפך 12- קשה לי להלחליט מתווכח חושב 200 פעם עם עצמי עד שאני מחליט! הפסכיאטרים והפסיגולוגים טוענים 13- לפעמים מרגיש שאני הדמות בסרט או רוצה להיות כמוהו אבל מיד אני מכניס לעצמי לראש שאני זה אני ומעביר מחשבה.. אבל מין מרגיש תחושת שיכות לדמות הזאת למשל או סתם לבן אדם אחר 14- וזה כבר שאלה, אמרו לי שיכול להיות חוסר בויטמינים במיוחד ויטמין b12 יכול לגרום להפרעות נפשיות\פסכופתיות.. זה נכון? האם השלמה של חוסרים כאלה לפעמים עוזרת? הפסכיאטרים והפסיגולוגים טוענים: אחד מהם ocd אחד מהם חרדה ממש קשה אחד מהם סכיזפורניה ואחד מהם הפרעת אישיות כל אחד נתן דעה אחרת ממה שאני קראתי באינטרנט שמתי לב שזה הפרעת אישיות+ ocd כל הסימנים מראים לי את זה! אני היום חייל משוחרר שכל כך רוצה לצאת מיזה אבל כל רופא אומר משהו אחר.. ומפחיד אותי לנסות כל פעם כדור אחר הבנתי שיש לזה תופעות לוואי ממש חזקות נסיתי כבר מודאל ולא עזר בתקופת הצבא רק התופעות לוואי היו קימות. משהו טיבעי הבנתי לא עוזר, אז מה כן? אשמח לתשובה מורחבת אני ממש רוצה להציל את החיים שלי ולדעת עם הם צדקו ואם אני צדקתי וזה באמת ocd והפרעת אישיות או סתם חרדה אחרת מתחנן ומבקש את העזרה שלך כמה שיותר מהר,ושוב למרות שאני כרגע כותב והכול טוב ויפה המצב שלי ממש לא טוב ואני מרגיש את השיגעון בדרך..ואת האי שליטה של מי אני והעלמת הזהות שלי קרובה תודה.
דוקטור אני מבקש בכל לשון של בקשהחייל משוחרר 30/11/2016 | 20:07עזרי לי, תני לי הסבר כיוון.. לדעת מה לעשות איזה תהליך להתחיל רוצה לצאת מיזה רוצה לחיות נורמלי!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/12/2016 | 21:13לחייל המשוחרר שלום, אני עונה מהסוף להתחלה ולכן הקפצת השאלות רק מעכבת את התשובה. אשר לעצם השאלה, חולה סכיזופרני אינו מפחד להשתגע. הפחד מההשתגעות מאפיים חולים חרדתיים ובעצם זה בגלל מחשבה שהם מאבדים שליטה. המחשבות שלא פוסקות והקולות שמקללים אנשים שאין לך כוונה לקלל אותם הם מאפיינים OCD. יש אנשים דתיים שהמחשבות הן של קללות נגד אלוהים. זה נקרא באנגלית BLASPHEMY. נראה לי כי הOCD אצלך הוא יותר אובססיות (מחשבות חוזרות) מאשר קומפולסיות (מעשים כפייתיים) כמו בדיקות האם משהו סגור או לא. בדרך כלל אנשים עם קומפולסיות עוסקים בבדיקות ובטקסים למעלה משלוש שעות ביום. הקושי להחליט גם כן אופייני לOCD. אחד המאפיינים שלו הוא אמביוולנטיות (כן להחליט או לא להחליט, כן לצאת מהחדר או לא לצאת מהחדר וכו'). זה לא חוסר בויטמין B12. חוסר בויטמין B12 דורש טיפול מאחר והוא יכול לגרום לנזקים נוירולוגיים אך לא לOCD. אינני סבורה שיש לך הפרעת אישיות, מספיק הOCD. צר לי שניסו בצבא מודאל שלא היה לו כל סיכוי לעזור לך. הטיפול היחיד היעיל הוא תחילה טיפול במינון גבוה של SSRI'S. זו ההפרעה הכי עיקשת שנובעת מחוסר בסרוטונין, במסילות הסרוטונרגיות שמחברות בין המוח הקדום להמיספרות (המוח החושב) זה כאילו יש קצר בין השניים והסובל נותר קורבן למוח הקדום. המוח החושב יודע להגיד שזה שטויות ואילו המחשבות חוזרות וחוזרות. הSSRI'S גורמים לעלייה בסרוטונין במסילות האמורות. כאשר הסרוטונין עולה יש ירידה ברגישות היתר של הקולטנים הסרטונרגיים. תהליך זה ממושך ולכן השיפור מופיע לאחר כ8-12 שבועות. בגלל הצורך במינונים גבוהים של תרופה מהקבוצה של הSSRI'S התרופות הטובות ביותר הן פרוזק 60-80 מ"ג (שיכול בהתחלה לגרום לעצבנות יתר ולכן לא הייתי נותנת לך אותו), פבוקסיל 250-300 מ"ג (שיותר מרגיע ויכול לתת בתחילה תחושה של עייפות) או סרקוסט 60-80 מ"ג (שגורם ליותר תופעות לוואי מיניות ולנטייה יותר גדולה לעלייה במשקל). לתקופה שעד להשפעה של התרופה, שכאמור לוקחת כ8-12 שבועות יש צורך לתת הרגעה בקלוניקס או בלוריבן במידה והחרדה פחות קשה. כאשר חל שיפור בעוצמת תופעות הOCD ובחרדה שזה גורם יש מקום להתחיל טיפול התנהגותי קוגנטיבי ספציפי לOCD. בברכה, דר' קרני רובין
איך יוצאים מיזה דוקטורחייל משוחרר שרק רוצה להבריא 02/12/2016 | 12:06אני מרגיש ממש בגיהנום ומאז שהתחלתי לעבוד בתחנת דלק לפני 3 שבועות התופעות שלא דיברת עליהן בתגובה מרגיש 2 אנשים! לא יכול להסתכל על עצמי במראה אי שקט ועצבים פנימים! מרגיש ממש מבולבל כיאלו אני זה לא אני מרגיש בעיה ממש בזהות זה משהו שלעולם א היה לי חמוררר זה התחיל לעלות בדרגה ב 3 שבועות האחרונוץ אני כבר לא דואג לעצמי לא יודע מי אני כאילו משהו השתלט עליי. ולא הבנתי מה לקחת שוקטור שלא יהיה לי תופעות לואי אני צעיר מה לקחת כתבת הרבה תרופות מה הכי טוב ומה זה לא הפרעת אישיות?אולי זה היה תמידocd וב 3 שבועות זה החמיר ל הפרעת אישיות כי זה לא היה חמור הענין של 2 אנשים ולא יודע מי אני והבלבול באישיות תודה דוקטור
היא התכוונה שתתחיל עם פבוקסילהפרשן 02/12/2016 | 13:57מבחינת הגיל שלך והמין שלך ותופעות הלוואי של התרופות שצוינו, זו התרופה המועדפת מהניסיון שלה. אך מכיוון שאין וודאות של 100% שהתרופה תתאים, לך, היא ציינה 2 תרופות נוספות כאופציה , אם הפבוקסיל תיכשל. שים לב שיש לעלות במינון באופן מדורג. קבל המלצה מרופא פסיכיאטר מומחה. זה טיפול שמצריך מומחיות אחרת הוא עלול להיכשל.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/12/2016 | 16:33לחייל המשוחרר שלום, הצדק עם הפרשן. היה לך OCD ויש לך OCD וצריך להתחיל טיפול באחת משלושת התרופות שציינתי. אנא פנה לפסיכיאטר שמתמחה בOCD. בברכה, דר' קרני רובין
דוקטור אני סומך עליך בבקשה תכנסי.חייל משוחרר. 05/12/2016 | 22:00מבין אותך ואלך לטיפול אבל כל מה שהיה לי היתי מתמודד איתו? זה החמיר מלפני 3 שבועות בול אותו זמן שתיתי ביום אחד המון אלכוהול והתחלתי לעבוד בךחנת דלק יכול להיות שזה הגורמים להחחמרה שתיה אחכוהול ואדים של תחנת דלק? משהו שלא מעולם לא היה חזק אצלי..וה3 שבועות אחרונות התגבר!! זה: מפחד להתסכל במראה.. מרגיש 2 אנשים לא מרגיש שזה אני מרגיש בעיה בזהות/ אישיות כאילו זה לא אני.. כל זה לא היה ואם היה היה קצת.. האם חרדה+ocd יכול לגרום לזה או זה משהו מעבר?לתופעות של המראה ואי שקט ועצבים ומרגיש שאני זה לא אני האם אני יוכל לצאת מיזה זה מרגיש לי אבוד! עד עכשיו היה לי עבדתי הכולל מלפני 3 שבועות שזה התחיל... נפרדתי מהחברה ועזבתי תעבודה למה זה החמיר ככה מה הסיבה מה שרשמתי?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/12/2016 | 21:08לחייל המשוחרר שלום, OCD זו הפרעה כרונית שיכולה להופיע בצורה גלית ואתה צריך טיפול. בברכה, דר' קרני רובין
דוקטור בבקשה תצילי אותי.חייל משוחרר. 13/12/2016 | 15:23אני ילך לטיפול אין בעיה מה הכדור לדעתך הכי פחות תופעות לואי שיש בו ל ocd עכשיו בבקשה תעני לי בהרחבה האם עבודה בתחנת דלק כלומר שאיפת אדים מידי פעם +שציה מרובה של אלכוהול יכולה להחמיר באופן קיצוני את הocd? שוב אני מרגיש שיש לי ביחד עם הocd או הפרעת אישיות או דה פרנסיולה או סכירספורניה כי רק בשבועים האחרוניפ ששתיתי הרבה אלכוהול והתחלתי לעבוד בתחנת דלק זה החמיר ובא לידי ביטוי ב: מרגיש 2 אנשים ממש כבר לא רוצה להחלים התאיישתי מרגיש פחות דואג לעצמי לא מתקלח כבר שבוע מרגיש שאני לא מזהה את עצמי במראה כאילו זה לא אני מרגיש משהו מוזר במוח מרגיש שבטילוזיה מעבירים לי מסרים..כאילו מדברים עלי והכי הכי גרוע יש קול שאומר לי מה לעשות כל הלילה במיטה וכל היום כאילו כל שהוא נוסף אלי! מהשבועים האחרונים ששוב אלכוהול ושאיפת דלק החמירו את זה? האם עדין זה ocd או התפתח משהו בנוסף בגלל השבועים האחרונים של הסמים אחכוהול ותחנת דלק? כי כל הסימנים החדשים שכתבתי לא היו לי. עוד שאלה האם מערכת העצבים קשורה לנפש ואם מערכת עצבים בריאה אז יש שיפור במצב נפשי? האם לפני התקף פסיכוטי מרגישים כמה ימים לפני? מרגיש שעוד שעה או יום יומים אני עומד להתפרץ ולאבד תהמציאות אני כבר לא מזהה עצמי במראה מדבר עם עצמי בלילות מרגיש שהתחפרנתי האם קריאב כל מחלות נפשיות? יכולה לדרדר אןתי לזה? דוקטור יקרה, מתחנן אליך שהפעם תעני לי על כל השאלות אחת אחת בבקשה בבקשה בבקשה זה חשוב לי על הכול.. תודה רבה מקווה שתצילי אותי אני מרגיש שזהו מאבד את זה עוד רגע כבר לא יכול לצאת לראות אנשים כי אני מקנא בהם שהם נורמלים טילוזיה לא יכול לראות כי נותנים לי מסרים והקול הזה שלא עוזב אותי עזבתי תבת זוג תעבודה כל היום יושן ולא אוכל האם כל זה ocd או צורף משהו מאז השבועים של התחנת דלק/סמים אל אלכוהול בבקשה תעני בהרחבה
עוד סימנים חדשים שלא רשמתי.חייל משוחרר. 13/12/2016 | 16:04בנוסף לכל מה שרשמתי שעלה מדרגה בהודעה הראשונה ראשונה ועכשיו בהודעה של לפני זאת יש גם את הסימנים האלה שהתחילו מלפני שבועים 3 מאז שתית אלכוהול מרובה, עבודה בתחנת דלק, ריח של חשיש של אנשים שעישנו לעדי ברחוב אני רואה אנשים והמוח והראש אומר לי וגורם לי להאמין שהם אנשים אחרים יענו שאני מכיר כמעט כל בן אדם שני אני הוזהה את זה לא עונה להורים שלי לפעמים הכול אומר לי לא לענות ולפעמים מצליח להתגבר ולפעמים לא.. התרחקתי מכולם מזניח את עצמי לפעמים יש ויכוח בין אנשים לעדי והראש חושב ומאמין כאילו זה עלי אני מרגיש שהתפתח משהו חדש מ כל זה יש בocd? האם התפתח לי משהו חדש כמו סכיסזפורניה? או בעית אישיוץמאז השבועים או שזה עדין ocd שהחמיר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/12/2016 | 17:29לחייל המשוחרר שלום, סמים + אלכוהול יכולים לגרום לתמונה דמויית מחלת נפש שלפעמים מאוד קשה להבדיל בינה לבין מחלת נפש. חרדה מפני מה שאתה קורא באינטרנט יכולה גם היא להגביר את הדברים. אתה חייב, חייב לפנות לפסיכיאטר ולהתחיל טיפול רפואי. ככל שתחכה יותר, כך יקח יותר זמן. בברכה, דר' קרני רובין
אז זה ocd או משהו אחר ?חייל משוחרר. 13/12/2016 | 18:30זה ocd או משהו אחר, זה שזה מדומה מחלת נפש זה באותו יום אבל עבר שבועים זה עדין דימוי או מחלת נפש ממש כמו סכיפורזסניה או שפשוט זה ocd בocd קורה כל הדברים האלה אני מרגיש כבר לא בן אדם.. תעני לי בבקשה אל שאר השאלות את מאוד עוזרת לי.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/12/2016 | 14:15לחייל המשוחרר שלום, זה OCD ולא שום דבר אחר. גם הצורך שלך באישור שזה OCD ולא סכיזופרניה זה OCD. בברכה, דר' קרני רובין
סתם בשביל להרגיע אותךיוני 20/12/2016 | 00:23שמע אחי עברתי את אותם דברים בדיוק לקח לי 3 חודש לצאת מזה ולגמרי לקח לי חצי שנה אתה בחרדות יומיות וסתם אתן לך קצת טיפים ממישהו שעבר את זה תמצא איש שיחה שאתה תוכל לספר לו את זה אני יצאתי מזה מהר כשמצאתי חבר שגם עבר את זה והתחיל לעזור לי תנסה לחיות את החיים רגיל אני יודע כמה זה קשה תאמין לי אבל אתה חייב להילחם בזה אם אתה רוצה לצאת מזה תחפש עיסוקים שונים משהו שיוציא אותך מהפרעות אני אהבתי שהייתי אם חבר טוב והוא היה סתם נוסע זה היה מוריד לי את כול החרדות אבל לכול אחד זה שונה תחפש מה מרגיע אותך תנסה להיות בריאותי לשתות תה ירוק לאכול בריא זה ממש עוזר ובאמת שהכי חשוב זה לדבר עם אנשים זה בהבטחה אבל רק תמצא את האנשים שמתאים לדבר איתם על זה כי לא כול אחד מבין את זה וזה יכול להקשות אלייך אם אתה רוצה אני באשמחה יעזור לך בשיחת טלפון רק תגיד ואשמח לעזור לך כמה שיותר כי אני הכי מבין אותך בעולם שמח אם עזרתי
כן אשלח לך ווטצפ מה המספר, מי עוד יכול לעזור דוקטורחייל משוחרר 28/12/2016 | 03:20אני מאוד מפחד ולא רגוע, ההחמרה עלתה כמה רמות בכמה שבועות בלבד, מרגיש שעוד רגע זהו.. אני יהיה ממש על הפנים, מרגיש שאני מבזבז זמן רוצה לצאת מיזה, אבל מרגיש לי שזה הרבה יותר מocd וחרדות זה דברים ממש נוראיים שכוללים הזיות, קולות שנגדי ולפעמים אומרים לי מה לעשות, והרגשה שאני זה לא אני או שאני 2 אנשים ולפעמים לא באלי לצאת מהמיטה לא באלי לדאוג לעצמי, כל כך עצוב לי. היתי לוחם בצבא לאיזה ומצב הגעתי איך מצב של בן אדם משתנה תוך כמה ימים ה' ישמור אותנו, אשמח לפאלפון שלך שתעזור לי אני ממש רוצה לצאת מיזה, אבל לא רוצה את הסוף של זה. מרגיש לי מעל מעל לחרדה, איך בחרדה הגיוני שיש הזיות קולות הרגשה שאני זה לא אני, הזנחה, לא מתקלח, רק רוצה לישון, אין שאיפות..! מרגיש הרבה יותר חס וחלילה, אם עוד מישהו יוכל לעזור אני ישמח ,תודה!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 17:18לחייל המשוחרר שלום, אני שוב חוזרת על דבריי, זה רק OCD המלווה בדיכאון. אתה חייב להתחיל טיפול תרופתי וכאשר יחול שיפור יהיה מקום לטיפול התנהגותי קוגנטיבי מתאים (CBT). בברכה, דר' קרני רובין
פירוטלול 24/04/2019 | 21:56היי אתה יכול לפרט כלומר איזה אוכל בריא לאכול ומה עשית
בקשר לחייל המשוחררליאור יוליש 09/11/2021 | 21:12היי, אני חווה אותם דברים כרגע, יצאת מזה?
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד