מה עושים כבר
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מה עושים כבר גיל27 11/12/2016 | 21:27שלום דוקטור כבר כתבתי פה כמה פעמים. סובל מדיכאון וסומטיזציה והפרעת חרדה המון זמן ניסיתי את כל הכדורים בפסיכיאטריה ממש את כולם. רק לוריבן עוזר לי לתסמינים הפיזיים אבל גורם לי להיות אפטי וגם גרם לי לדיכאון חריף יותר ממה שהיה לי. הוא אבל עושה אותי ממוקד לכמה שעות. אני מכור אליו. אין לי כבר מה לעשות ומה לקחת זה רק לשרוד את היום בסבל פיזי קשה במיוחד. הכדורים המרגיעים כביכול כמו מירו בונסריןטרזודיל, סרוקוול 25 וכל אלה רק גרמו לי ליובש חמור בפה ובכל הגוף ולהרגשה שממש אין דמעות בעיניים סחרחרות והרגשת בלבול הרגשה ממש של OCd ואין הזעה בגוף והשרירים נוקשים יותר. אף רופא לא מבין את זה .. זה כבר לא תופעות לוואי של הכדורים האלה כי אף אחד לא מגיב ככה. אני חושב לפנות לראומוטולוג לבקש קנביס רפואי אבל אין לי אבחנה של פוסט טראומה אבל המצב שלי הוא כן פוסט טראומתי. אני אובד עצות . הגוף משפיע לי על הנפש ואני מנוטרל לחלוטין אני לא רוצה לקחת שום כדור אני רוצה קנביס רפואי ולא על מנת להנות איתו אלא להפיג את השרירים הנוקשים והרגשת הפרקינסון שאני מרגיש. בדיקות דם שקשורוות לראומטולוג תקינות. בדיקה נויורולית ידנית תקינה תני לי עצה דוקטור אני מיואש כבר . למה אני מגיב ככה לכדורים האלה למה.. למה ביובש לא נורמלי אי שקט ושרירים נוקשים זה גומר אותי. מרגיש שאין זרימת דם תקינה בגוף אבל לרופאים זה נשמע ישר כחרדה . אם חרדה אז מה הכדור הכי חזק נגד חרדה שיעזור לי? ולא סימבלתה . לא עזר 120 איך אני מחזיר את הזיעה לגוף אחרי מאמץ? את הדמעות לעיניים ואת הרוק לפה אם אני בא אלייך עם כל הסיכומים של האשפוז ורשימת כל התרופות שלקחתי ולקחתי ממש את כולם . יש דרך שתעזרי לי ללא קנביס רפואי או עם קנביס רפואי? אני לא רוצה להגיע למצב שאני סטלן אני רוצה לתפקד. תודה מראש
סובל בדיוק כמוךתום 11/12/2016 | 21:46יש לזה שם, זה דיכאון עמיד או עמידות לתרופות למחלות נפש שונות ולא יודע עד כמה כבר אפשר להתרפא, אפילו את ההקלה החלקית עדיין לא הרגשתי אחרי שניסיתי המון תרופות. נשאר לקוות לתרופה או חשמל ולוריבן עוזרת לכולם אבל אין סוף למינון שעולים עם התרופה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/12/2016 | 16:06ל"גיל 27" שלום, הייתי ממליצה שתפנה באופן דחוף לראומטולוג בשאלה של תסמונת שגרן (באנגלית: Sjögren's syndrome; קרויה גם תסמונות סיקה או מחלת מיקוליץ). זאת תסמונות אוטואימונית שבה מופיעים כל הסימפטומים שציינת. במידה ומדובר בתסמונת זו, אז הטיפול כולל תרופות להקטנת היובש בפה ובעיניים, להגברת ייצור רוק והמרצת פעילות בלוטות ההפרשה החיצוניות. נוסף על כך, יש מקום לטיפול בתרופות אנטי-דלקתיות ותרופות המדכאות מערכת חיסון. לאחרונה הוכח כי גם טיפול בתרופות ביולוגיות יעיל בחלק מהמקרים. בברכה, דר' קרני רובין
תוכלי להסביר?תום 14/12/2016 | 00:34תודה רבה חידשת על תסמונת שגרן (באנגלית: Sjögren's syndrome; קרויה גם תסמונות סיקה או מחלת מיקוליץ). מה מאפיין את המחלה והסבר כללי
תודה דוקטור . המשךגיל27 15/12/2016 | 00:02רציתי להרחיב שבדיקות דם שרופא משפחה נתן לי שבודקות מחלות שקשורות לראומטולוג יצאו תקינות. הוא מבחינתו אין צורך. אבל אני כבר עושה תור לראומטולוג פרטי יש לי תופעות נוספות של שרירים תפוסים וכמו קנאקים בכל האיזורים בגוף . זה בא ביחד הפה יבש עיניים יבשות אוזניים יבשות וקנאקים במפרקים והרגשת כאב במפרקים. ואחרי שאני אוכל אני מרגיש שאין לי אוויר. אפילו השרירים הפניימיים גם הם תפוסים.ושתן שורף זה כבר תופעה של שנים שלא מצאו לה פתרון. השאלה איך הראומטולוג יאבחן את זה? הוא יכול לעשות לי עוד בדיקות דם? או שישמע כבר את התופעות ויתן לי תרופות מעודדות ייצור רוק וכו..? כיום אני על לוריבן לפעמים פעם ביום ולפעמים פעמיים . אם אני יבוא אחרי לוריוון זה יכול לשנות את האבחנה שלו שיראה פתאום שהגוף פחות נוקשה וכואב? אשמח לדעת גם מה שמות הכדורים האלה שמעודדים תהפרשת רוק ואם בסופו של דבר זה הפרעת פוסט טראומה זה עד כדי כך מתבטא פיזי ? שוב המון תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/12/2016 | 14:47לגיל 27 שלום, ראומטולוג טוב אמור לאבחן זאת. אם תרצה תיצור איתי קשר דרך האתר. לעצם שאלתך, האבחנה מתבססת על מס' ממצאים: 1. יובש בעיניים אשר מתבטא בתופעות של גרד בעיניים ותחושה לא נוחה, לעיתים כאב, וכן אודם בלחמית העין והרגשת "גרגירי חול" בעיניים. האבחנה של הממצא בעיניים מתבצעת ע"י מבחן שירמר (Schirmer) הבודק את כמות הפרשת הדמעות. כמו כן נחוצה בדיקת העין במנורת סדק לגלוי של פגיעה אפשרית בקרנית עקב היובש. פגיעה כזו עלולה לגרום כיבים וזיהום בקרנית. 2. יובש בפה המתבטא בהפרעות בבליעה, תחושת יובש בגרון ובלוע, הופעת כיבים (פצעים בריריות הפה) ונזק מתקדם לחניכיים ולשיניים. לעיתים יכולה להופיע פטרת (דלקת מפטריות) בריריות הלשון והפה. ב - 50% מן החולים מופיעה הגדלה של בלוטות הפרוטיס.האבחון של פגיעה בהפרשת הרוק בפה מתבצע על ידי מדידת כמות הרוק בשיטות שונות, מיפוי איזוטופי (כלומר בעזרת חומר רדיואקטיבי) של בלוטות הרוק, או בצוע ביופסיה מבלוטת רוק בצד הפנימי של השפה ((Lip biopsy שזוהי למעשה ההוכחה הסופית של מחלה: המצאות מצבורי לימפוציטים (תאי דלקת מסויימים) בבלוטות הרוק ברירית הפה היא אופיינית אך ורק לתסמונת ע"ש סיוגרן. בדיקות המעבדה- גם אלו עשויים לסייע באבחון המחלה. בצורה הראשונית של המחלה נמצאים נוגדנים אופייניים הנקראים (La(SSB. בנוסף לכך ניתן למצוא גם נוגדנים אחרים כנגד (Ro(SSA, אך אלה מופיעים גם במחלות רקמת חיבור אחרות כמו SLE וסקלרודרמה ואינם אופייניים רק לתסמונת ע"ש סיוגרן. שקיעת הדם מוחשת ברוב החולים. בנוסף לנוגדנים שצויינו לעיל (נוגדנים ל SSA ול SSB), בדמם של רוב החולים נמצא גם את הגורם השגרוני (פקטור ראומטואידי), וכמו כן נוגדנים נגד מרכיבי גרעין יופיעו ב 70% של החולים. ניתן למצוא גם נוגדנים נגד טירוגלובולינים ושריר חלק בחלק מן החולים. אולם כל אלו אינם ייחודיים למחלה זו ויכולים להימצא גם במחלות אחרות. אבחנה מבדלת- לא כל יובש בעיניים ובפה היא בהכרח התסמונת ע"ש סיוגרן ויש להביא בחשבון מחלות אחרות כמו סוכרת, הפרעות אנדוקריניות (הורמונליות) שונות ושימוש בתרופות שונות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/12/2016 | 14:48לתום שלום, רצ"ב הקישור: www.rheumatology.org.il/adults5.asp בברכה, דר' קרני רובין
המשךגיל27 02/01/2017 | 20:09הראומטולוג כתב לי ככה בשלב זה אינני מזהה קווים מתאימים לתסמונת סיוגרן באחרונה הקריטריונים האבחנתיים הם אוביקטיבים לכן יש מקום לבדיקת רןפא עיניים בשאלה של יובש אוביקטיבי ממליץ ביצוע מיפוי בלוטות הרוק לבדוק יחס חבלון קריאטינין בשתן ולשלוח שתן לSTD בPCR יש מקום לברר תפקוד אנדוקריני של מערכות ומציע הערכת אנדוקרינולוג. לבדוק בדיקה קפילורסקופית זה כל מה שסיכם והוסיף לי בדבריו שגם אם יש בסופו של דבר תבעיה הזאת. לתת תתרופות להפרשת רוק זה בעיה ולא מתאימה לכולם כי זה יכול להפריש בלי שליטה רציתי לשאול אותך מה מכל הבדיקות האלה הכי חשוב לעשות? והאם זה יבדוק לי גם תבעיות של שריר נוקשים בגוף? ושאין זיעה כלל בגוף ? ואם בסופו של דבר אין לזה כלכך טיפול אז מה אני אמור לעשות? בנוסף האם זה לא פוגע בתוצאת הבדיקה לעשות תבדיקות האלה אחרי טיפול משולש להליקובקטר ועם כדורי לוריבן שאני לוקח או בונסרין וכדור שינה לפעמים רציתי לשאול גם איך אפשר להגמל מלוריבן 2 כדורים ביום במעבר לבנזו חלש יותר ? אני מנסה להפסיק ומרגיש רע מאוד פיזית ואני מעדיף משהו יותר חלש ממשפחת בנזו אולי אסיוול? איך עושים מעבר כזה? תודה רבה מראש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 30/01/2017 | 21:08לגיל 27 שלום, אינני בטוחה שיש בדיקה חשובה יותר וחשובה פחות בדרך כלל אבחנה נעשית לאחר מכלול תוצאות. קודם כל חשוב לדעת מה יש לך. הנוקשות של השרירים וחוסר הזיעה בהחלט יכולים להיות קשורים לכך. אני בטוחה שטיפול אנטיביוטי אינו פוגע בבדיקות אך צריך לשאול את הראומטולוג. כדור שינה ולוריבן וודאי שלא ישפיעו על הבדיקות. למיטב הבנתי הבונסרין כן יכול להטות את התוצאות. שוב, על הראומטולוג להחליט אם להפסיקו. איני רואה סיבה להגמל מהלוריבן בשלב זה. הוובן הינו הכדור החלש ביותר מכל הקבוצה. אסיוול בהחלט כדור יותר "חזק" מהלוריבן. אני בספק לגבי גישתו של הראומטולוג שפנית אליו שאין פתרונות ולו סימפטומטיים במידה ויודעים שזו ההפרעה. בברכה, דר' קרני רובין
באותה סירה גםמיכה 31/01/2017 | 00:49אינספור בדיקות וכו וכו ועדיין אין מענה לבעיה הזאת..מיואש מאוד זה סבל נוראי היה לי עמילאזה גבוהה בשתן ובדם אבל עדיין רופאים טוענים שאין קשר יש עוד פתרון מענה משהו? תודה
קשה כבר לסבול ככהגיל27 01/02/2017 | 17:46ערב טוב דוקטור, תודה על התשובות אני רוצה שהדם בגוף יזרום רגיל שתהיה זיעה במאמץ ושהמפרקים לא יהיו קשים אני בטוח שיגידו לי בסוף שאין לי תתסמונת הזאת למרות שה CRP יצא גבוה 11 וקורטיזול יצא קצת מעל הנורמה ( אולי זה מראה על העוררות יתר) ועוד עשיתי את הבדיקה ב 9 וחצי בבוקר, שעתיים וחצי הייתי ער) בבדיקת עיניים מבחן דמעות יצאו דמעות, אבל רגיל הפנים שלי יבשות לחלוטין איזה בדיקה בודקת חד משמעית למה אין זיעה בגוף? מרוב הסבל שיש לי אני חושב שאם לא מוצאים כלום אז אולי חסר לי דופמין במוח יש בדיקה שבודקת אם יש מחסור בדופמין? לא אכפת לי כמה היא עולה ואם אין. אז מה שם התרופה שתגרום לי לזיעה בגוף ובפנים ולפחות קשיון מפרקים? שוב תודה רבה מראש!!
המשךגיל27 01/02/2017 | 21:38קראתי עכשיו על תרופה בשם בטאניכול האם רופא משפחה יכול לרשום לי אותה? יכול להיות שזה קשור למערכת העיכול זה שאין לי זיעה? איך מאבחנים חסימת מעיים?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 22:00לגיל27 שלום, התיאור שלך הכי מתאים לתסמונת סיוגרן. הCRP מעט מעל לנורמה. אני לא יודעת לגבי הקורטיזול. הייתי מציעה שתתעניין בבלוג שקישורו: http://www.drgalavishai.co.il/sjogrens_syndrome/ אני די בטוחה שמדובר בהפרעה אוטואימונית. אם אתה רוצה צור איתי קשר טלפוני. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 22:06לגיל27 שלום, בטאניכול זו תרופה אנטיאלרגית ומסייעה בטיפול בכל צורות מחלת הפרקינסון ומסדירה הפרעות אקסטראפירמידליות הנגרמות ע"י תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית כגון פנותיאזינים. תרופה זו יכולה גם לגרום לאודם ויובש של עור, פריחות בעור. אינני סבורה שזה מה שדרוש לך. חסימת מעיים זה דבר לגמרי שונה ולא היית מכתב איתי לאורך זמן ממשוך שכזה אם היה לך חסימת מעיים. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 22:09למיכה שלום, האם העמילאזה גבוהה גם בשתן וגם בדם? והאם זה מלווה בכאבי בטן? בברכה, דר' קרני רובין
לדר קרנימיכה 03/02/2017 | 17:45רשמתי שאני באותה סירה למעלה אבל אצלי עמילאזה גבוה נמוך משחק בדם ובשתן גבוהה למה היתכוונת שרשמת לגיל 27 על עמילאזה מה זה קשור כי אני עברתי בדיקות מקיפות נשלל סוכר או דלקת לבלב תודה רשמח לתשובה גם אני באותו מצב
סליחה לא ראיתי שרשמת לי את זהמיכה 03/02/2017 | 17:54כן אצלי זה גבוהה..אבל עברתי בירור מקיף במיון וזה ירד בדם משום מה אבל זה משחק..בשתן זה אכן גבוה מה זה יכול להיות מנסיונך?האם יש קשר בין הדברים? תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/02/2017 | 18:20למיכה שלום, ראשית אין לי ניסיון בכך זה לא שייך לפסיכיאטריה, אבל ככלל רמות עמילאז בשתן נשארות גבוהות זמן רב יותר מאשר רמות העמילאז בדם. בזמן התקף של פנקריאטיטיס חריפה הרמות בדם נשארות גבוהות כ12 שעות ואילו בשתן כאמור זמן ממושך בהרבה. הסיבות לעלייה ברמת העמילאז רבות כמו: אבני כיס מרה, אלכוהול, חשיפה לתרופות, חסימה, פנקראטיטיס משפחתי ואוטואימוני, טראומה, סיבות מטאבוליות, וסיבות לא ידועות (אידיופטי). פנקראטיטיס עלולה להיות תוצאה של תהליך אוטואימוני, ולרוב היא מקושרת על מחלות אוטואימוניות אחרות כגון primary sclerosing cholangitis, תסמונת סיוגרן, ושחמת כבד ראשונית. קיימת גם צורה נפרדת ואוטואימונית המאופיינת ברמות IgG4 גבוהות בדם. מחלה זו מטופלת על ידי מתן סטרואידים. הרופא שצריך להתיעץ איתו הוא רופא ראומטולוג. בברכה, דר' קרני רובין
סובל בדיוק כמוךתשובה 03/10/2018 | 13:13איך אוכל ליצור איתך קשר?
מה עושים כבר יש לי עצה כנסיעקב 04/10/2018 | 05:25יש פסיכיאטר שהוא גם מהפנט מורשה וגם פסיכולוג אדם מאוד נחמד שיש לו גישה ייחודית בפסיכיאטריה השם שלו זה ד''ר יונתן דודאור זה המייל שלו davidmd64@gmail.com וזה האתר שלו davidor.co.il שלח לו במייל את כל ההודעה ששלחת בפורום הזה ותשאל אותו מה הוא ממליץ לעשות וגם תשאל אותו אם היפנוזה תוכל לעזור לך לדברים שאתה סובל מהם בהצלחה!

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד