תרופה: סרנדה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
תרופה: סרנדה סמיון 17/12/2016 | 12:06דוקטור שלום רב! אני כבר חודשים ושבוע ללא התרופה סרנדה נטלתי את התרופה 4 חודשים, הפסקתי לקחת את התרופה לפי ההוראות של הרופא במשך שבועיים. ביום השני ללא התרופה התחילו לי כאבי ראש,סחרחורת ותחושות של מכות חשמל בראש וזה ממשיך עד עכשיו, חוץ מה זה יש לי גם חרדה וחולשה. לפני שהתחלתי לקחת את התרופה היו לי רק התכווצויות באזור הבטן לא היה לי דיכאון לא היה לי חרדה ולא היה לי התקפות פאניקה רק התכווצויות. הרופא אמר שזה ניקרא התקפות פאניקה ונתן לי את התרופה סרנדה, כשהפסקתי לקחת תרופות קיבלתי את תופעות הלוואי שהזכרתי מקודם. כמה זמן התופעות ימשיכו? כי הרופא אמר שזה תקין ושפיזי אני בריא. תודה רבה!!הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 17:38לסמיון שלום, ההתכווציות בבטן הם למעשה תסמין של חרדה שיכולה לבוא לידי ביטוי בהתכווציות אלה בחרדה או בהתקפי פאניקה. התחושה של מכות חשמל מאפיינת הפסקה מהירה מדי של SSRI'S וזה אמור לחלוף תוך תקופה של שבועיים שלושה. מאידך, חזרת התסמינים של חרדה מעידה על כך שאתה חייב טיפול. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תרופה: סרנדהסמיון 03/01/2017 | 08:33תודה דוקטורהוסף תגובה
תרופה: סרנדהסמיון 03/01/2017 | 17:46שלום דוקטור! תודה על תשובתך. רשמת שהסימנים של מכות החשמל בראש צריכים לעבור לאחר שבועיים שלוש ואני כבר חודשים וחצי עם סימנים אלו ובזמן האחרון בערך שבוע יש לי בעיה עם לחץ דם הוא לפעמים גבוה ולפעמים נמוך,לפני זה לא היה לי בעיות לחץ דם מה זה יכול להיות? תודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/02/2017 | 22:16ליסמין שלום, ראשית, בת כמה את? מדוע הפסקת את הטיפול? עד כמה לחץ הדם הוא גבוה ועד כמה הוא נמוך? ככלל, לחץ דם יכול להופיע במצבי מתח אך בלי ערכים אי אפשר לענות על זה. לגבי "מכות החשמל" בראש, האם הם מופיעים בזמן שלחץ הדם הוא גבוה? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תרופה: סרנדהסמיון 03/02/2017 | 07:59שלום דוקטור.אני לא בת אני בן בן 53 לחץ דם הוא 140 150 על 90 100 אבל דופק 90 או100 וזה לא קשור למתח מכות חשמל בראש לא קשורים ללחץ דם עכשיב זה כמת עבר לי את זה אבל מתחיל כאבי ראש חזקות לוחץ כיילו יש על ראש קסדה והיא לוחצת.חוץ מי זה חולשה בכול הגוף וכאבי שרירים בידיים ורגליים.רופה מתפל אומר שהאו לא ידעה מה זה ושאני כבר 4 חדשים בלי תרופה ושכול החומר כבר יצא ממני וזה לא יכול להיות. תודה מראש. סמיוןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/02/2017 | 21:42שלום סמיון, סליחה על הבלבול. מדוע אתה מסתובב עם לחץ דם כל כך גבוה בלי טיפול ללחץ דם? תחושות של לחץ בראש והקסדה יכולים לנבוע מלחץ הדם. לדעתי עלייך לראות רופא שמתמחה בטיפול בלחץ דם, ונויורולוג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תרופה: סרנדהסמיון 23/02/2017 | 14:27שלום דוקטור תודה רבה לשובה.לחץ דם עכשיב בסדר רק דופק גבוה 90 100 אבל תחושה של לחץ בראש והקסדה לא עובר חולשה בגופ אדיש ואין חשק לכלום זה הכול יתחיל אחרי שירדתי מהתרופה.יכול להוד בגלל התרופה סרנדה?5 חדשים בלי תרופה.ועוד כוך הזמן הטיפול של התרופה לא ירגשתי טוב. תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:44לסמיון שלום, מדוע יש לך דופק כל כך מהיר? האם נבדק תפקוד בלוטת התריס? מה זה לחץ דם תקין? איזה תרופה אתה מקבל ללחץ דם? בהחלט ייתכן שגם הדיכאון חזר כי הפסקת את הטיפול אך לחץ הדם והדופק המהיר אינם נובעים מכך. חשוב שתפנה לרופא שמתמחה ביתר לחץ דם. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תרופה: סרנדהסמיון 08/03/2017 | 10:53תודה לשובה. בלוטת התריס תקין לחץ דם 115/80 דופק פעם 65 פעם 75 תרופה ללחץ דם נורמיטן לקח חצי כדור מי 25 מג כי עם אני יקח 25 דופק נמוך. אבל תחושה של לחץ בראש וקזדה בראש לא עובר וגם מהתחלה תיפול לא היה לי דיכאון רק היה התקבצות באזור הבטן העליון.נראה לי שאבחון של רופא התקפות פניקה לא היה נכון כול התופעות לווה קיבלתי אחרי תרופות סרנדה.תודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 21:29לסמיון שלום, קשה מאוד להבין ממך מה קדם למה. בעיקרון ההיסתגלות להורדת לחץ דם יכולה לגרום לתחושה שיש לך בראש. יתרה מכך נורמיטן ידוע ככדור שיכול לגרום להתגברות של דיכאון אך הכמות שאתה מקבל היא כל כך קטנה שקשה לי להאמין שזה מזה. הייתי שוקלת אפשרות של טיפול בציפרמיל או בתרופת האם לוסטרל בנוסף לטיפול בלחץ הדם. לדעתי עליך להיות במעקב פסיכיאטרי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תרופה: סרנדהסמיון 20/03/2017 | 12:57נתנו לי טראזודין 50 מלהוסף תגובה
הפסקתי סרנדהאיציק 06/07/2024 | 07:22לקחתי סרנדה מעל שנה, הפסקתי לפני 7 חודשים. פתאום התחלתי להרגיש כאבי בטן ולרוב גם כאבי ראש. עשיתי קולונסקופיה ומסתבר שיש לי פוליפ שפיר בגדול 1.5סמ בתרסיון יש לי תור בעוד חודש להסרת הפוליפ. אני מבולבל אם יש קשר להפסקת הסרטלין? מה לדעתך עלי לעשות?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
קלפטומניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
מייצבי מצב רוח
-
טיפול פסיכיאטרי
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
פנפלורידול
-
קלומיפראמין
מונחים קשורים
-
שמן ריק סימפסון
-
קנאביס רפואי
רופאים בתחום

ד"ר אברהם יקיר פסיכיאטריה

ד"ר מאשה קרני פסיכיאטריה
5.0 ( 8 חוות דעת )
"פסיכיאטרית מקצועית, מאד רגישה גם לילד וגם להוריו. מסבירה את המצב היטב, נותנת מענה מהיר לבעיות בירוקרטיות שצצות, ומאד נגישה. ממליצה בחום"

ד"ר פבלו אריאל רויטמן פסיכיאטריה
4.9 ( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר