מישהו הצליח לצאת מדיכאון קליני שנמשך שנים?
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
מישהו הצליח לצאת מדיכאון קליני שנמשך שנים? רון 01/04/2017 | 13:59היי, מישהו אי פעם הצליח לצאת ממצב של חוסר זוגיות,חוסר עבודה,חוסר השכלה,חוסר חברים, שנמשך מעל שנים כמו אצלי? כולל מועקה מתמשכת,דיכאון ברמה הכי קשה שיש, מישהו הצליח לצאת מזה? זה אפשרי בכלל?הוסף תגובה
חד משמעית כןדני 01/04/2017 | 19:05הנתונים מדברים שלרוב המוחלט הסובלים מדכאון יש מזור בתרופות וטיפולים קונבנציונליים . אך האבסורד הוא שהרוב הסובלים מהמשך ההפרעה, ניגרם עקב חוסר הסבר ידע וטיפול אחראי. שם המשחק הוא ניסוי וטעייה. ומילת המפתח היא סובלנות! וראש אופטימי לא מזיק או חשיבה מאומצת חיובית לפני הטיפול . תצליחהוסף תגובה
אני אישית לא מצליח לצאתעובר לפראג 01/04/2017 | 19:21לא רוצה לקלקל את המצב אבל האמת ש4 שנים בטיפול ולא יוצא מהמצב הזה סובל מדיכאון 9שניםהוסף תגובה
עובר לאמריקהרוני 01/04/2017 | 21:47חופשי במיוחד שאתה גם פרפקציוניססט עם חלומות גדולים אולי בסוף נצטרף לאילומינטיהוסף תגובה
ספר לי על זהש 01/04/2017 | 22:01היתי בקליפורניה חצי שנה עישנתי כל יום גראס רפואי אחרי עבודה במכירות המעפנות האלה היה נחמדד אבל גם לא ריפא לי דיכאון גראס רפואי חזק ביותר זנים שאין בארץ וגם בחלומות לא יהיו בארץ הבררה הזאת. בכל מקרה אני אומר לעצמי אם גראס רפואי לא עזר לי מה יעזור לי תרופות יותר ? קשה להאמיןהוסף תגובה
אצלי הדיכאון התחיל מטראומהעובר לפראג 01/04/2017 | 22:19אולי זה קצת שונה גם באופן הטיפולהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 21:03לעובר לפראג שלום, כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת יש מקום לטיפול ששונה מטיפול בדיכאון עמיד רגיל. שילוב של סימבלטה 120 מ"ג עם אביליפיי 5 מ"ג וגראס רפואי שניתן להתוויה של פוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 21:05לש שלום, גראס רפואי אינו מרפא דיכאון כפי שאינסולין אינו מרפה סכרת. הוא כן עוזר מאוד לדיכאון של פוסט טראומה. ייתכן ומערכת הציפיות שלך אינה מציאותית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 21:06לדני שלום, תודה על העזרה. אתה צודק בכל הדברים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
רכזתי את השאלות שלי לגבי קנאביסעובר לפראג 04/04/2017 | 21:40היה לי ניסיונות חיוביים בפראג במשך שבועיים הרגשתי סוף סוף בן אדם שהחיים לא חולפים לו מול הפנים אם אעשה שימוש תחת רישיון קנאביס עם פיקוח רפואי ושימוש בטוח הדיכאון לא יחמיר? איך אפשר לברר את זה כי היו לי ניסיונות טובים עם קנאביס כשהייתי בפראג ולא יודע איך יהיה לטווח ארוך? ולטווח הארוך במצב שלי של דיכאון כהפרעה שנייה האם בשימוש תחת מעקב רפואי הדיכאון לא יחמיר עם שימוש בקנאביס רפואי? כדאי לשקול טיפול בect במצבי או שהטיפול הוא כנראה קנאביס? אם במילא אצטרך בסוף קנאביס אז אולי עדיף רק קנאביס בלי סימבלטה? איך אפשר לזהות שזה פוסט טראומה אם עברתי סוג של התעללות מינית אבל יש לי דיכאון כהתוויה נוספת שבשימוש לטוווח הארוך הקנאביס יחמיר את הדיכאון למרות שזה לא נשמע או נראה כך משימושים ראשונים בפראג שהיו מוצלחים העניין הוא מה את חושבת על זה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 19:31לעובר לפראג שלום, בPTSD יכול להיות דיכאון נלווה. התעללות מינית היא בהחלט טראומה שבגינה יכול להתפתח PTSD. לדעתי כאשר יש PTSD כדאי לשלב סימבלטה או נוגד דיכאון אחר עם קנאביס רפואי. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תודה רק ש..עובר לפראג 06/04/2017 | 22:03אם תוכלי להתייחס יותר למה ששאלתי בבקשה היו לי ניסיונות חד פעמיים גם גראס והניסיונות היו חיוביים האם זה מרמז לטובה? כדאי לעשות בנוסף טיפול בחשמל? לטווח הארוך הדיכאון הפוסט טראומתי שלי לא יחמיר עם קנאביס לטווח הארוך תחת פיקוח רפואי ושימוש בטוח?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 06/04/2017 | 22:57לעובר לפראג שלום, הדיכאון יכול להחמיר ולכן המלצתי על שימוש בו זמני בסימבלטה וקנאביס רפואי. אין דרך לדעת אם כן יחמיר או לא ואני לא חושבת שכדאי להסתכן. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
דיכאוןחבצלת 15/07/2025 | 23:45הדיכאון עובר עם רצון חזק וטיפול פסיכולוגי לפחות ורצון לסלוח לעצמך ולהיות טוב עם עצמך!!!!הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
מייצבי מצב רוח
-
טיפול בדיכאון וחרדה
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
קארבאמאזפין
תרופות קשורות
-
פלופנתיקסול
-
כלורפרומאזין
מונחים קשורים
-
ביפולרי
-
אישיות סכיזואידית
רופאים בתחום

ד"ר פבלו אריאל רויטמן פסיכיאטריה
4.9 ( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר