מקרה שקרה לי ואני שואל מה הוא..
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מקרה שקרה לי ואני שואל מה הוא.. אלמוני 25/05/2017 | 19:23שלום וברכה, אני רוצה לתאר מקרה שקרה לי לפני מס' שנים (ב-2013 כשהייתי בן 25) מה שקרה שהייתי בזמנו על מינון של ציפרלקס 20 מ"ג במשך חודש, ואז הייתי אצל הפסיכיאטר שטיפל בי והוא דיבר עם הפסיכולוג שטיפל בי אותו זמן ורשם בפרוטוקול לאחר מכן: Psychologist feels he is cyclothymic; has grandiose fantasies w/o insight, lacks boundaries לאחר מכן הרופא החליף לי את הציפרלקס 20 מ"ג בפאקסט 60 מ"ג בעקבות כך שהוא חשב שיש לי "חשיבה אובססיבית".. לאחר חודש וחצי דיברתי איתו טלפונית ואמרתי לו שהמצב לא השתנה והוא החליף לי את התרופה מפאקסט לונלפקסין 150 מ"ג ועשיתי את ההחלפה בהדרגה, הורדתי את הפאקסט והעלתי את הונלה, ממש בסמוך לכך התחילו לי סימנים מוזרים שאיני יודע מה הם.. השינה שלי לא הייתה "עמוקה" באותו זמן וישנתי מעט שעות שינה והייתי בלחץ בחיים ובעבודה ובעייפות מתמדת.. באותו זמן עבדתי בבית קפה והיה שם את הילד של בעלת הבית שנורא אהבתי אותו והיה מתוק אבל משום מה התחלתי לפחד נורא שאני הולך לרצוח אותו, כי באותו זמן ראיתי סרט שוב ושוב ממש באופן אובססיבי על מישהו שהיה לו פיצול אישיות והוא רצח את גרושתו והמאהב שלה ופחדתי שיש לי גם את אותה הבעיה ופחדתי מאוד ש"האישיות הרעה או יצר הרע" ישתלט עליי ואאבד שליטה. אני זוכר שהלכתי לדודה שלי ואמרתי למשפחה שלי כל הזמן ש"צריך למנוע את הרצח של הילד הקטן", נתקעתי על המשפט הזה והם לא הבינו מה קרה לי ועל מה אני מדבר ולקחו אותי לאותו פסיכיאטר שנתן לי את הפאקסט והונלה, באותה פגישה עם הפסיכיאטר אני גם כן זוכר שאמרתי לו על ה"רצח" שאני חושש שיתבצע, והוא שאל אותי איך זה יתבצע ואמרתי "עם סכין" והוא הסתכל עליי ושאל אותי אם אני רוצה להתאשפז, אני לא הבנתי מה קורה איתי והתחלתי לפחד, שמתי את הידיים על הפנים שלי ושפשפתי אותן ואמרתי לעצמי "אני מרגיש שאני משתגע" וחשבתי שעוד שנייה נכנסים רופאים עם חלוקים לבנים ולוקחים אותי לאשפוז ממש כמו בסרטים.. עוד אני זוכר שאמרתי לרופא ש"אתם הפסיכיאטרים משוגעים מספר אחת אבל רק לא מאובחנים" אבל אז אמרתי לו שאני צוחק.. בפרוטוקול של הפגישה הרופא רשם says he fears killing children at work, or himself, attempts humour but there are no signs of mania. No evidence of cognitive impairment. הרופא הפסיק לי את הפאקסט ונתן לי הלידול ולאחר מכן נתפס לי הצוואר והלשון והפסקתי אותו.. עוד אני זוכר שבאותו זמן קניתי טלית והתחלתי ללבוש אותה ורציתי לחזור בתשובה ואני זוכר ששלחתי לאימא שלי הודעות בטלפון שאני רואה בראש את התאריך שבו היא תיגמל מסמים (היא הייתה מכורה לסמים), ושזו "הארה" ושלא תספר על כך לאף אחד כי זאת "נבואה", ואם היא תספר את ה"סוד" הזה הנבואה לא תתגשם. פסיכיאטר אחר שראה אותי גם כן באותו זמן רשם עליי בפרוטוקול "הרגיש "הארה" שהוא נביא, מדבר עם דמויות דמיוניות כגון "אלוהים ושטן" בראש, שמע אותם מדברים אתו בגוף שלישי." אני זוכר גם שחשבתי שאני נענש על חטאים שהמשפחה שלי עשתה ומקבל עונשים מהשמיים "על מעשה אבותיי" אני זוכר גם שחילקתי את האנשים מסביבי ל"טובים ורעים", לאופוזיציה וקואליציה עוד אני זוכר באותה תקופה שהייתי מנהל שיחה ופתאום פורץ בבכי ללא דמעות לשנייה ואז חוזר לנהל שיחה כרגיל, כאילו עברו עליי מלא מלא דברים בראש שלא דיברתי עליהם ולא הבנתי מה קורה איתי, פשוט הראש שלי היה מפוצץ במחשבות ומשום מה ה-SSRI שלקחתי במקום להרגיע אותי, עשה יותר גרוע. כל המצב הזה עבר לי בערך אחרי פחות מחודש.. האם זו הייתה חרדה או מצב פסיכוטי או מאניה או פרנויה? כיצד זה נקרא במושגים הקליניים? אני פשוט לא מצליח להשתחרר ממה שעבר עליי ולא מבין מה עברתי, למרות שעברו כמה שנים.. אשמח להתייחסות, תודה מראש וסופ"ש נעים
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 13:39לאלמוני שלום, כבר עניתי לך בעבר וגם ב-5.1.17. אין ספק שהפקסט יחד עם הונלה זרקו אותך למצב פסיכוטי פרנואידי. כמו כן, היה לך גל של מחשבות גדלות שאתה נביא וכו'. התמונה שתיארת דומה להפרעה סכיזואפקטיבית וזו הסיבה שכתבתי לך בעבר שצריך להיזהר עם ה-SSRI'S וחייבים לתת אותם עם הגנה אנטי פסיכוטית. בנוסף, ההתעסקות שלך באבחנה היא די כפייתית אך אפשר להבין זאת. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה חוזרת לד"ר קרני היקרהאלמוני 02/06/2017 | 15:41תודה לך על התשומת לב והמענה, יש לי עוד מס' שאלות (ארוכות) חשובות אני אשמח אם תעני לפנייתי.. שלום וברכה, יש לי מס' שאלות אני בן 29, וחוץ מהאבחנה הסכיזואפקטיבית, ברקע גם "מבנה אישיות גבולי" ובעבר אבחנה של הפרעה דו-קוטבית והפרעת אישיות (גבולית ותלותית) 1) רציתי לדעת האם "דיכאון עמיד" יכול להתקיים גם כשאין תמונה מלאה של "דיכאון קליני", ז"א רק סימפטומים בודדים של דיכאון עמיד? 2) האם יכול להיות התקף מאני-פסיכוטי או התקף פסיכוטי פרנואידי כתוצאה מנטילת ssri במינון גבוה? ז"א התקף מ"עודף סרוטונין"? הרי ידוע שהתקפים כאלה נובעים מעודף דופמין ולא מעודף סרוטונין, איך זה מסתדר? 3) האם שילוב של 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג לוסטרל ו-250 מ"ג למיקטל יכול לגרום לערך נמוך של טסטוסטרון ו"היפוגנדיזם" (הערך של הטסטוסטרון טוטאל עם התרופות הללו היה אצלי 5.40 nmol/L) ובכך לגרום להשמנה ולנפיחות ולהאט את קצב הירידה במשקל ולעשות דחף לפחמימות ומתוקים? האם יש טיפול לזה? יש לציין שאני שוקל 104 קילו והגובה הוא 1.78 למרות שזה לא נראה כ"כ, ז"א שהשומן מתפזר באופן די פרופורציונלי אצלי, אבל ההשמנה היא בעיקר בבטן.. אני עושה ספורט ריצה של 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע ומקפיד להימנע מפחמימות ומתוקים, אבל כשאני נוטל את התרופות הנ"ל שציינתי זה יותר קשה.. בלעדי הלוסטרל והאביליפיי זה יותר קל וכמעט אין תיאבון או דחף לכך.. מאידך יש לציין שבלעדיהם יש תחושה של חוסר הנאה מדברים, אי שקט והתעסקויות כפייתיות במחלות נפש, אבחנה, רוחניות מיסטיקה ודת.. כמו כן אבחנו לי ברקע חשיבה "overvalued idea" (בעיקר מחשבות דתיות..), מה הטיפול לזה? איך מבחינים בין חשיבה אובססיבית והתעסקויות טורדניות לבין overvalued idea? אני לא יודע אם אצלי זה OCD פעם אבחנו שיש לי"מרכיבים טורדניים כפייתיים".. את תמיד אומרת לי לקחת מינון גבוה של ssri עם הגנה של אנטי פסיכוטי, אבל אני פוחד פחד מוות לעשות זאת ולקחת את הסיכון הכי קטן שמא המצב שהיה לי יחזור.. מה גם שזה עובד על שני מוליכים עצביים שונים דופמין וסרוטונין.. ואם יהיה לי הרבה סרוטונין זה יעשה לי פסיכוזה לא? אז מזה משנה אם האנטי פסיכוטי יפחית דופמין? עדיין יהיה יותר מדי סרוטונין.. 4) מה יותר יעיל בייצוב מצב רוח? למיקטל ואריפליי או ליתיום ולמיקטל? למי יש יותר תופעות לוואי של השמנה והורמונים שציינתי (תסמונת מטבולית וחוסר בטסטוסטסטרון), לליתיום או לאביליפיי? איזה מינון של אריפליי לדעתך מתאים לי? (יש לי אישור מהקופה עד 10 מ"ג) עוד שאלה (מוזרה קצת) - האם נטילה של התרופות הנ"ל (אריפליי לוסטרל ולמיקטל) יכולים לעשות בעיות בכניסה להיריון או לגרום למום בילד שיוולד חלילה וחס? כרגע הורדתי על דעת עצמי כבר בערך כחודש את הלוסטרל והאריפליי בכדי לבדוק את רמת ההורמונים בדם כי היה לי חוסר בטסטוסטרון.. ביום ראשון יש לי בדיקת דם חוזרת בנוסף אני חושש שיש לי אנמיה כי אני חיוור לפעמים ויש לי נשירת שיער מתמדת ועייפות במשך היום בבדיקה האחרונה (עם התרופות) ההמוגלובין (HGB) שלי היה 13.0 g/dl בנוסף הערך של MCHC היה 30.7 TSH היה 1.90 mIU/L CORTISOL-BLOOD היה 655 nmol/L וכן כמו שציינתי TESTOSTERONE- TOTAL היה 5.40 nmol/L סליחה על ה"חפירה" ותודה מראש על המענה (אשמח להתייחסות לכל השאלות..) שבת שלום
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/06/2017 | 15:01לאלמוני שלום, 1. אני לא יודעת למה אתה מתכוון. 2. בהחלט יכול להיות אם יש נטיה לכך. 3. השילוב יכול לגרום לדחף לפחמימות. השמנת יתר מורידה את ערכי הטסטורסטרון. אין לי ספק שיש לך OCD. (דרך אגב, רק אורך השאלות שלך עושה את האבחנה מבלי לקרוא את הדברים). הטיפול במצבים מהסוג שיש לך, דהיינו נטיה לפסיכוזה ממינון גבוה של SSRI ומצב כפייתי, הוא שילוב של SSRI עם אנטי פסיכוטיים. יתכן והתשובה לשאלתך היא שיש לך דופמין גבולי גבוה (זה לא ניתן להוכחה). מעבר לכך לא מצאתי תשובה מספקת. 4. זה אינדיבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין
עוד שאלה לד"ר יקרה..אלמוני 14/06/2017 | 12:03אני נוטל כרגע אריפליי 2.5 מ"ג סרנדה 100 מ"ג למיקטל 250 מ"ג מה המינונים שאת ממליצה לבעיה שלי? האמת אין לי כ"כ טקסים כמו שטיפת ידיים וכו', אז איך זה OCD? אני פוחד לעלות את הלוסטרל.. יש יותר חשיבה אובססיבית מאשר טקסים ואכן התעסקות יתר באבחנה אבל גם בגלל שאני אוהב להתעניין בקשר של גוף-נפש, רוחניות ופילוסופיות.. לצערי לא מצליח למצוא עבודה קבועה ויציבה יש לי חרדות מלהכנס למקום חדש בגלל יחסים בינאישיים בעבודה ועמידה בלחצים ואני מתייאש מהר.. או שלעתים יכול להיות לי "פתיל קצר" מה עושים במצב כזה ולגבי מינון - מה יתאים? תודה, סופ"ש נעים
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/06/2017 | 21:09לאלמוני שלום, יש לך OCD. אובססיות (ללא קומפולסיות) זה גם כן OCD. כתבתי כבר שאני לא מבינה את הטיפול ולכן אינני יכולה להעיר עליו, הוא נראה לי לא סביר ויתכן שהוא תורם על הבעייתיות. אני שבה וממליצה על חוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
היי, עוד שאלה (בבקשה)אלמוני 19/06/2017 | 00:05אמרת שלבעיה שלי צריך טיפול בSSRI ואנטי פסיכוטי, אכן אני מטופל בזה (סרנדה ואריפליי).. אז מה הבעיה המינון? ד"א השאלה ששאלתי מקודם היא האם יכול להתפתח פסיכוזה מ"עודף סרוטונין"? הרי ידוע שפסיכוזה מתרחשת רק כשיש עודף בדופמין ולא בסרוטונין.. אז מה הטעם אם אקח אנטי פסיכוטי הרי הוא עובד על דופמין וSSRI על סרוטונין ויעשה לי בלאו הכי פסיכוזה לא? איפה את ממליצה לי לעשות חוות דעת שנייה (אני בקופת חולים כללית)? אני כבר לא סומך על רופאים עברתי כמה וכמה וכמעט על אף אחד אני לא סומך ואני נוטה לקבוע את המינונים לעצמי גם על סמך התייעצות וקריאה באינטרנט, יש לי הרגשה שאני יודע מה הכי טוב בשבילי..
אח יקרדני 19/06/2017 | 03:52אריפלי במינון 2.5 מג משמש כמחזק אנטי דיכאונים חרדתיים שילובו עם הssri יכול אולי ליגרום מצב פסיכוטי בשל עודף עוצמה מהסרטונין ?,שיכול ליקרות למי שיש ניטייה לכך כמו שדר קרני כבר אמרה לך. כרגע אין לך אנטי פסיכוטי שזה אולי הבסיס בה הידיעה. סכיזואפקטביות זה סכיזופרניה ומשולב מנייה דיפרסיה באופן כללי ביותר ולמצב הפסיכוטי צריך אנטי פסיכוטי - אני לא שמעתי על מיקרה שלא כך הם פני הדברים. כל זאת זה נושא לשיחה עם הפסיכיאטר/ית בחוות דעת השנייה . בהצלחה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/06/2017 | 23:40לאלמוני שלום, הורדת הדופמין מגנה מעודף הסרוטונין. גם רופא שמטפל בעצמו הוא החולה הכי גרוע והמטפל הכי טיפש. בברכה, דר' קרני רובין
ה"מטפלים" הכי טיפשיםאוסנת 23/06/2017 | 09:02הם אלה שסוגרים אנשים ב"בתי חולים", טוענים שהם חסרי תובנה למצבם וחולי נפש פסיכוטים עם מחשבות שווא, ומכריחים אותם לקבל טיפול "רפואי" בכח על ידי הזרקת חומרים אנטי-פסיכוטים הכי זולים שיש שמזיקים לגוף ולמח. לא נותנים להם להתגונן באמצעות עורך דין כי הם ישר מזריקים להם חומרים למח שלא מאפשר להם לחשוב צלול ולדבר גם בשם עצמם בנוסף לעורך דין וגם אם לא מזריקים להם ישר נותנים להם מספר ימים ספורים להתגונן ואח"כ ישר זריקות. סוגרים את ה"חולים" בתת תנאים, תוך כדי שמתוך התקציב שמוקצב ל"בית החולים" הם לוקחים משכורות גבוהות כי הם כאילו רופאים. משכנעים את הסובבים של הכלואים שהם מסוכנים וחולי נפש. טוב הם לא רק טיפשים, הם גם אכזרים.
הפקידת אישורים במכבי היא אולי מעצבנתאוסנת 23/06/2017 | 09:13ועונה לא יפה. אבל בזכותה הופסקו האנטי-פסיכוטי המזיק לגוף. ברגע שהיו צריכים לאשר כדור שעולה כסף אז אפשר לדבר לא יפה, לסגור טלפון בפנים, פתאום זה לא דחוף. פתאום יש בירוקרטיה. לא משנה בסוף יצא טוב. הרגשה יותר טובה בלי. אביליפי אנטי-פסיכוטי שאולי עם פחות נזקים אבל עדיין אנטי-פסיכוטי לא צריך להתפשר גם עליו.
אברהםאברהם 13/07/2020 | 14:27שלום אני לא מבין גדול לצערי כמוכם בעניין המוליכים העצביים וכו' לפחות אני יודע שאני לא יודע ולא מבין כלום במוח הבעיה מתחילה כשחושבים שמבינים תפסיקו להגיד שאתם מתקנים דברים וממלאים חסרים שאתם חושבים שאתם יודעים עליהם אתם לא יודעים כלום וזריקת המילים המנופחות מחשיבות "כנראה מדובר על עודף דופמין גבולי " ועוד משפטים מיופייפים מזכיר לי את ילדי בשעה שהם מדמיינים

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד