Mdam
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
Mdam גדעון 13/06/2017 | 17:32לקחתי לפני חודש וחצי סם שנקרא mdam לקחתי מימנו כימעט גרם וערבבתי אם זה סמים כגון חשישי וגראס ואלכוהול יום אחרי אמא שלי אמרה לי שחבר שלי מת בגלל שהוא לא קם בבוקר באותו רגע ירדו לי דמעות ונכנסתי לזה ואחרי כמה דקות היה לי זעה מרובה דפיקות לב מהירות ולא הרגשתי תרגליים ונעלמו לי התחושות בגוף חשבתי שאני הולך למוות או להשתגע וכל כמה זמן היה לי מין התקפים כאלה גם אם תסמינים אחריים כגון הזעה סחרחרות איבוד שווי משקל הקאות רעד והזעה לא מבין מזה עד עכשיו למרות שעשיתי בדיקות רפואיות כמו בדיקות דם כלליות אולטרסונט בדיקת ראיות הכול יצא תקין לחלוטין הרופא אמרה לי שזה התקפי חרדה ואני לא מאמין לזה אבל בכול זאת זרמתי איתה והיא הביאה לי ציפרילקס כיום שבועים אחרי הציפרלקס מרגיש מין שהריאה שלי מתושתשת מרגיש בסוג של בועה שאני בעולם משל עצמי ומרגיש שכול שנייה אני עלול להידפק במילים האחרות להשתגע זה הגיוני להידפק מסם אחרי תקופה של חודש כי אם לא אני לא יודע מה עובר אליי אני מרגיש ממש אומלל ומתחיל להתייאש בבקשה צריך עזרה דחוףף
בתור סטלן לשעבר יגיד לך שהלבן בארץ ממש גרועהקטור 13/06/2017 | 22:52רעללל ממש רעללל בקטע של חיקוי מסריח שיותר מרגישים הרעלה מאשר סטלה בארץ לעומת אמדי של אמריקה.. בכל מקרהה יותר מגראס אל תקח כלום בשביל להוריד את החרדות... אקסטות/אמדיי ואסידד זה רעללל אם אתה חרדתי זה רק יגביר את זה לטווח הארוך
מצטער על החבר שלך יהיה זכרו ברוך, הוא נפטר מהאמדי?הקטור 13/06/2017 | 22:53עצוב :(
אגב יכול להיות שחבר שלך היה רוסי ? :-(הקטור 14/06/2017 | 01:51יכול להיות שחבר שלך המסכן היה רוסי ? למה שמעתי שאלו יותר רגישים לסמים ומתים מזה בקלות, אפילו יותר מהתיופים. אל תכעס פשוט זה מה ששמעתי (בלי קשר לזה שזו עדה זבל גם ככה). קיצר העיקר שאתה נשארת חי אחי. ואת תשתה לי חשיש אתה שומע ? ;-)
זה ילד רוסי חנון בתול אוטיסט התחזה אלי בתגובה האחרונההקטור 14/06/2017 | 13:38בכל מקרה רוסים ממש לא יותר רגישים אם כבר רוסים עמידים לזה כי אמא שלהם כבר היתה זונה נרקומנית
אה ועוד משהו בקשר לרוסים חחח...הקטור 15/06/2017 | 01:15שלא תחשבו שאני סתם מלכלך זה הכל מבוסס על עובדות מהשטח חחח... https://www.youtube.com/watch?v=Ys3hDAdJBcc
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/06/2017 | 22:14לגדעון שלום, לדעתי השילוב של הידיעה שחברך מת מסם או מסמים ושאתה לקחת קוקטייל של סמים גרם לך פחד מוות. התגובה של הזיעה, דפיקות הלב והתחושות שאתה מתאר טיפוסית לטראומה. הרופאה שלך צודקת שמה שחווית מאז זה התקפי חרדה. תחושת הבועה טיפוסית לאנשים שעברו פחד מוות מסמים. הפחד להשתגע הוא גם טיפוסי להתקפי חרדה. זה יותר פחד לאבד שליטה מאשר פחד להשתגע. לדעתי עליך להמשיך לקבל את הציפרלקס ולעלות עד מינון של 20 מ"ג עם כדור הרגעה בשלב זה. עם טיפול זה יש לשלב טיפול ב-EMDR (טיפול פסיכולוגי שיעיל בטראומה). בברכה, דר' קרני רובין
תודהגדעון 18/06/2017 | 00:05אבל עדיין יש לי את הסיפטומים האלו עבר כבר חודש וחצי מאז ועדיין אני מרגיש כאילו המוות רודף אחרי וקושי לינשום ואני לא מרגיש מ100 אחוז במוח שזה אומר שאני לא מבסוט כמו פעם לא צוחק לא מאושר מרגיש גם שלעולם אני לא יחזור להיות מי שהייתי פעם ודרך הגב הסם יצא מהגוף אחרי שלושה ימים אז אני לא מבין מה התופעות האליו כולם אומרים לי חרדה אבל משהוא בי לא מאמין ומפחד שאולי זה משהוא אחר וגדול יותר אני לא יודע מה לעשות כי אני כל הזמן מפחד ללכת לישון כי אני חושב שאני לא יקום בבוקר ויש לי כזה חוסר באוויר זה יכול להיות מחלה כל שהיא או שאני פשוט צריך לאמין לכולם ולהבין שזה באמת רק חרדה ואם הציפרילקס זה יעבור כי אני כבר שלוש שבועות איתו ויש סוג של שיפור אבל עדיין המוות רודף אחרי ומרגיש מוזר ומרגיש חוסר באוויר כאילו כל שנייה הנשימה שלי הולכת לעצור ומרגיש כאילו שכחתי אך הייתי לפני שלקחתי תmd בבקשה תעזרי לי להבין מזהה אני לא רוצה למוות
תודהגדעון 18/06/2017 | 13:28אבל עדיין יש לי את הסיפטומים האלו עבר כבר חודש וחצי מאז ועדיין אני מרגיש כאילו המוות רודף אחרי וקושי לינשום ואני לא מרגיש מ100 אחוז במוח שזה אומר שאני לא מבסוט כמו פעם לא צוחק לא מאושר מרגיש גם שלעולם אני לא יחזור להיות מי שהייתי פעם ודרך הגב הסם יצא מהגוף אחרי שלושה ימים אז אני לא מבין מה התופעות האליו כולם אומרים לי חרדה אבל משהוא בי לא מאמין ומפחד שאולי זה משהוא אחר וגדול יותר אני לא יודע מה לעשות כי אני כל הזמן מפחד ללכת לישון כי אני חושב שאני לא יקום בבוקר ויש לי כזה חוסר באוויר זה יכול להיות מחלה כל שהיא או שאני פשוט צריך לאמין לכולם ולהבין שזה באמת רק חרדה ואם הציפרילקס זה יעבור כי אני כבר שלוש שבועות איתו ויש סוג של שיפור אבל עדיין המוות רודף אחרי ומרגיש מוזר ומרגיש חוסר באוויר כאילו כל שנייה הנשימה שלי הולכת לעצור ומרגיש כאילו שכחתי אך הייתי לפני שלקחתי תmd בבקשה תעזרי לי להבין מזהה אני לא רוצה למוות
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/06/2017 | 19:17לגדעון שלום, אין טעם לשלוח את הפניה פעמיים, אתה סתם מבזבז את זמני. אתה כנראה סובל משילוב של חרדה קשה עם דיכאון. הסיבה לדבר היא הפחד לאיבוד שליטה. זה מאוד טיפוסי שאנשים עם התקפי חרדה מפחדים להשתגע, והסיבה לכך היא הפחד מאיבוד שליטה. עד לאירוע לא חששת לאבד שליטה ופתאום הדברים יצאו לך משליטה ומכאן הפחד. "משוגעים" אינם מפחדים מאיבוד שליטה ואתה תמונת הראי ההפוכה שלהם ואין סיכוי ש"תשתגע". בברכה, דר' קרני רובין
סליחה לא התכוונתי לשלוח פעמיים זה ביה בטעותגדעון 19/06/2017 | 22:05אז למה אני כל כך מפחד למות או להשתגע למה כל הזמן אני עייף ואני גם מרגיש שהמוח שלי מרחף מרגיש גם קושי לנשום את בעצם אומרת שהכול בראש? ועוד שאלה אני שלוש שבועות אם הציפרילקס הוא יכול לעשות לי נזק למה אני מרגיש שהמוח שלי רדום ויש לי גם טישטוש בראיה אם זה קשור ומה את מציא לעשות ותודה רבה על התשובות
ציפרלקסציפרלקס 19/06/2017 | 22:58אני יכול להגיד לך שקרה לי מקרה כמו שלך עברתי חודש התקפי חרדה מטורפים ואז התחלתי עם ציפרלקס ושהחמיר וכמעט הרג אותי,אצלי הפחדים גם התחילו מעישון סמים בנתיים אני 10 ימים ללא כדורים מרגיש טוב אבל סחרחורות ומוזר לי קצת אבל מתחיל לחזור לחיים נראה לי,אל תיגע בציפרלקס לדעתי כי הוא ישגע אותך יותר,קלונקס לחודש ככה יכול לעזור לך מאוד..
ציפרלקסציפרלקס 19/06/2017 | 23:37אל תשכח גם שmd מעלה סרטונין וגם ציפרלקס ככה שעדיף שלא תיקח,תשמע לי אני עמוק בחרא הזה ונראה לי שבדרך החוצה בעזרת השם אחרי 4 חודשים של גהינום,אל תקרא באינטרנט כלום אל תנסה להבין מה יש לך זה רק ישגע אותך יותר,קח כדורים מרגיעים בנתיים ואם אתה יכול שלא עוד יותר טוב..אם יש לך אפשרות סע לחול תנקה תראש ותפסיק לחשוב על העבר אתה תצא מיזה..
נסעתיגדעון 19/06/2017 | 23:40ואללה נסעתי שום דבר לא עוזר זה גהינום על פני האדמות תגיד כל מה שכתבתי היה גם לך וגם זה נבע מסמים ??
אפשר לדבר איתך בפרטי אחשהואגדעון 19/06/2017 | 23:42אפשר לדבר איתך בפרטי אחיי אם זה אותם תופעות אתה מאוד תוכל לעזור לי
תודהגדעון 19/06/2017 | 23:46Gezzz662@gemil.com זה המייל שלי אני מאוד ישמח אם תוכל לדבר איתי
ציפרלקסציפרלקס 19/06/2017 | 23:49אין פה מספיק מקום לרשום את מה שעברתי עם הציפרלקס,אבל בקצרה ככה נרשום..בחילות הקאות כאבי שרירים קפיצות שרירים מטורפים הידיים זזות לבד פתאום,אי שקט מטורף לא יכול לשבת לרגע,חלומות מוזרים,איבוד העצמי הייתי זומבי לא ידעתי מה קורה איתי,לא ישנתי חודשיים אולי שעה בלילה,הרגשה של איבוד הכרה,סוכר גבוהה,לחץ דם גבוהה,כל יום לא תופס תמציאןת או שרואה אותה לא מפחידה בקיצור טרור.......
ציפרלקסציפרלקס 19/06/2017 | 23:52שלושלים,זרמים בגוף,הגוף נרדם,ועוד..תרשום פה בנתיים אם יש לך שאלות,אני מתכוון לא להכנס לפה יותר ממחר זה רק מחרפן לי תשכל יותר,
ציפרילקססבבגדעון 19/06/2017 | 23:53הדבר היחיד שזה עשה לי זה רעידות בידיים חוסר שקט ונראלי שהטישטוש בראייה כגם נבע מיזה וגם מרגיש כזה לא אני כאילו אני משתגע כאילו המוח שלי רדום לא יודע מזה ולגבי התופעות שאמרתי לפני זה בחרדה מהסמים גם לך היה את זה ??? זה חשוב לי למה המוח שלי משגע אותי שאני הולך למוות כל שנייה
ציפרלקסציפרלקס 19/06/2017 | 23:57כן כן גם טשטוש ראיה הכל זה עשה לי..וזה משגע תמוח,גם ככה המוח שלך חלש אחרי ההתקף חרדה שקיבלת אל תדחוף לו ציפרלקס זה רק דופק אותו יותר,לפחות לי עד שלא יכלתי לסבול והפסקתי,עכשיו אני בחרדה מהציפרלקס לא מצליח לשכוח את הסיוט שלא נגמר חודשיים עם החרא הזה..
טוב שאתה אומר ליגדעון 20/06/2017 | 00:01טוב שאתה אומר לי למה היום אכלתי עליו תסביך וובקשתי מאלוקים שישלח לי מישהוא שמבין עד סוף היום לדעת אם להפסיק או לא ואני רואה שהוא קיבל את הבקשה שלי ואני בהלם כי בקשתי מישהוא שקרה לו אותו דבר והוא שלח לי אותך ואללה תודה אח שלי ודבר שני אתה הפסקתה אותו במכה ?? כי זה מסוכןן לא ??
ולגבי החרדהגדעון 20/06/2017 | 00:06תגיד לגבי החרדה אני קיבלתי את זה מאמדי ממה אתה קיבלתה את זה ודבר שני היו לך בחרדה אותם תופעות לוואי כמו שרשמתי
ציפרלקסציפרלקס 20/06/2017 | 00:06תקשיב אחי,אני מבין אותך תאמין לי ,ראיתי את עצמי כבר מתאשפז והכי רע חשבתי שזה בגלל המצב שלי אבל הפסיכיאטר הארור המשיך להגיד לתת לזה צ'אנס אפילו שהסברתי לו מה אני עובר..התחלתי אותו ממצב לא יציב מאוד מבולבל אחרי ההתקפי חרדה וזה בלבל אותי יותר,גם עכשיו שאני מרגיש טוב זה השאיר לי משהו לכל החיים פשוט את הגיהנום שלי עברתי כאן! אי אפשק להסביר מה עברתי..ובקשר להורדה תלוי כמה אתה לוקח,אני לקחתי 15 מ״ג ירדתי שבוע ל10 ואז ראיתי שיש שיפור הייתי צריך לרדת עוד שבוע לחצי ולהפסיק אחרי שלושה ימים עם חצי זרקתי אותם לפח כי לא יכלתי לסבול ופתאום התחלתי לישון טוב!
ציפרלקסציפרלקס 20/06/2017 | 00:11עשנתי חשיש כמעט חצי אצבע במכה,והוא גם היה מרוסס,הקטע שזאת פעם ראשונה שלי ולא ידעתי מה זה עושה אחרי סיגריה ראשונה לא הרגשתי כלום הדלקתי את השניה וקיבלתי פיצוץ! דפיקות לב מחשבות של שגעון מהירות,הרגשה שהנשמה יצאה מהגוף לחצים בצוואר הגוף ניהיה קל כזה,התחלתי ללכת סתם ברחוב,נכנסתי לישון במצב הזה חשבתי שאני יתעורר טוב,אבל קמתי אותו דבר עם ריחוף כזה ואז נלחצתי והתחילו המון התקפים..ומשם הסיפור ארוך...4 חודשים כבר! אפשר להגיד שהפסיכיאטר שיגע אותי יותר עם כל הכדורים שהוא דחף לי..
ציפרילקססבבגדעון 20/06/2017 | 00:14אני חייב להבין אבל משהוא אחד לפי מה שקראתה יש לנו אותם תופעות למה זה משגע אותי ואני מדבר על החרדה לא על הציפרליקס כי אני עדיין בווכוח אם עצמי שאין לי חרדה ואני הולך למוות ואני גם רציתי לאשפז את עצמי אבל אמא שלי לא נותנת לי היה גם רגעים שלא רציתי לחיות יותר אתה חייב לעזור לי אני מאוד מודה לך
ציפרלקסציפרלקס 20/06/2017 | 00:15עוד פעם אני לא רופא,תחכה לתשובה של קרני אולי,אבל כרגע אני די רגוע רק מבולבל מאוד מאוד מכל מה שעברתי זה לא נתפס פשוט..וסחרחורות והכל נראה לי רגיל אבל אני לא מתחבר כלכך כנראה יקח זמן..להתאושש
אתה גם חשבתה כמוניגדעון 20/06/2017 | 00:16אתה גם חשבתה כמוני שאתה לא תחזור לעצמך שאין יותר מהות לחיים שיש לך מחלה וסתם הרופא אומר שזה התקפי חרדה אתה גם עשיתה את כל הבדיקות בארץ ועדיין שיצא תקין אמרתה המוות קרוב ולא האמנתה לאף אחד ?
ציפרלקסציפרלקס 20/06/2017 | 00:19אל תאשפז את עצמך הם ישגעו אותך יותר אחי! אתה לא משוגע פשוט בלחץ בגלל מה שקרה לחבר שלך,אתה לא תמות הכל טוב אם שרדת עד עכשיו,פשוט תנסה להרגיע את עצמך לך לים תשמע מוזיקה אל תחשוב על מה שהיה,אם היית צריך למות היית כבר מת..תיקח כדורים מרגיעים והכל יהיה בסדר אחי זה הכל בראש! תיהיה חזק אחי ! ואל תתקרב לסמים בחיים שלך..
ציפרלקסציפרלקס 20/06/2017 | 00:23כן אחי,הייתי 3 פעמים בבית חולים אמרתי להם אני לא יוצא מכאן עד שאתם לא פותרים לי את הבעיה,אבל כל הבדיקות יצאו תקינות..והכי מעצבן שהפסיכיאטר לא יודע מה להגיד רק התקף חרדה, הוא לא יודע שאתה עובר טרור בראש..אבל אני אומר לך שאני הרבה יותר רגוע אבל שאני מנסה להבין מה עברתי אני מרגיש שגעון וחוזר אחורה כי זה לא נתפס בראש..אז עדיף לנסות להתייחס לזה כמה שפחות,אני עדיין מרגיש שיש משהו לא פתור בעבר,וכאילו הרדימו אותי כמה חודשים ורק הגוף היה כאן אז קשה לי להבין מה קרה לי וזה רק מתסבך יותר..
כל הכבודגדעון 20/06/2017 | 00:24האמת מחזיק מימך אתה חזק לא יודע אך הצלחתה לשרוד 4 חודש ככה מקווה שתחזור לחיים שלך כמה שיותר מהר ותשכח מהמחלה הרורה הזאת אתה מאוד עזרתה לי ויש לי רק עוד שאלה עלייך אך אתה גילתה שזה חרדה ?
מזה הרגעתה אותיגדעון 20/06/2017 | 00:31אני מקווה שימציאו משהוא חדשני שיגלה חרדה ויעלים אותה במהירות כי הסבל והחוסר וודאות הזה משגע אותך ונותן חוסר שליטה על החיים מרגיש בגהינום כאילו קרס העולם שלי אבל אחרי שדברתה איתי ואמרתה לי שזה קרה גם לך הבנתי שהכול בולשיט זה רק במוח והכדורים האלו זה לא פותר תבעיה רק מרדימה אותה וזה סתם חרא עלק מעלה את רמת הסורטונין מוכרים לנו חארטות ואנחנו אוכלים אותם הכי טוב מה שהבנתי מימך שהכי טוב להתמודד לבד למרות המחשבות האלו כי זה הכול בראש לא באמת יכול לקרות לנו משהוא תקן אותי אם אני טועה
ציפרלקסציפרלקס 20/06/2017 | 00:32בוא נגיד שאני רחוק מלהיות בסדר ורציתי כבר להתאבד כי לא יכלתי לסבול יותר,אבל עכשיו זה איכשהו נסבל ..וידעתי שזה חרדה כי הייתי בלחץ מטורף שאני ישן וקם יותר עייף שינה לא מרעננת ולא תופס תמציאות ומלא מחשבות של שגעון והתקפי חרדה עם רעידות..מקווה שנעבור את הגיהנום הזה כמה שיותר מהר..הייתי בנאדם רגיל לגמרי עד לפני 4 חודשים..יהיה טוב אחי רק תאמין! שיהיה לילה טוב תיהיה חזק ואל תוותר!
ציפרלקסציפרלקס 20/06/2017 | 00:36כל הכדורים פסיכיאטרים זה סמים! ועוד לתת לנו שזה קרה לנו מסמים רק דופק ומבלבל אותו,תשמע המוח יודע לתקן את עצמו אל תדחוף לו ציפרלקס ותפריע לו לדעתי זה מיותר אבל עוד פעם לא יודע כל בנאדם הוא שונה! אותי הוא היה קרוב לחסל מקווה שלא עשה לי נזק בלתי הפיך כי עדיין העולם קצת מוזר לי..
אהי פה תמידגדעון 20/06/2017 | 00:37אם יגיד לך משהוא חדש אני פה אחי וכל מה שאתה צריך אני פה ותודה רבה מקקוה שאני ידע בעתיד מי אתה שאני יכול להחזיר לו באותו מטבע אתה אחלה גבר ואם אתה רוצה לדבר ב4 עיניים יש שם תמייל של אני ישמח לשוחח איתך ואם אתה מאשקלון זה עוד יותר טוב 👊
אמתגדעון 20/06/2017 | 00:41כל מה שרשמתה עכשיו זה אמת כי זה בדיוק מה שחשבתי היום אם עצמי חבל שהם נותנים לנו דברים שמרדימים את המוח במקום לתת לנו שיחות ומסזאים שיפתרו את מקור הבעיה ולא ישתיקו אותה 👿👿
בואו אני יעשה לכם סדר בראשדן 20/06/2017 | 02:28לגבי מה שאמר ציפרלקס שום דבר לא נכון. כדורים זה דבר טוב לפעמים הם לא מתאימים אז מחליפים. לכדורים לוקח 3 שבועות להתחיל להשפיע אבל בהתחלה הם עושים תופעות לוואי מוזרות ומפחידות במיוחד למי שיש חרדות מסמים. למי שיש חרדות מסמים אז יש לו בעיה עם כדורים פסיכיאטריים כי הוא חושב שהם ישגעו אותו והוא סתם משגע את עצמו ... לגבי החרדות האלה אני יסביר לכם לשניכם בדיוק מה קורה לכם! ברגע שבנאדם עבר התקף פניאקה מסם הוא נתקע כמו תקליט שרוט, הוא עובר טראומה! המוח לא מצליח לעבד את אותו מקרה כי הכל קורה מהר מדי. המחשבות הבלבול החושים הרגשות... המוח זוכר בדיוק את אותם התחושות שהרגשת בהתקף וזה חוזר לרדוף אותך. יש המון דברים שיכולים להעיר לך את הטראומה ואתה תרגיש את אותה הרגשה שהרגשת בהתקף גם אם עבר שנה. החרדות האלה גובות מחיר כבד ממך! אם תזניח ולא תטפל בזה זה יעבור לך אבל אחרי הרבה זמן . הבעיה הרצינית היא שמהטראומה הזאת אתה יכול לפתח דיכאונות הפרעות ניתוק ועוד הרבה בעיות נפשיות. אתה צריך לצאת הרבה מהבית לעשות דברים להתעסק בדברים וטיפול עם כדורים זה יעזור לך . אחרי חודש נעלם כל התופעות לוואי ... קרה לי בדיוק כמוך על אל אס די !! אני יודע שהבחור פה מנסה לעזור לך אבל אל תקשיב לו כי הוא מפחד כמוך והוא לא יודע מה הוא אומר אפילו כי הוא טועה לגמרי . ועוד דבר חשוב תיזהר לנגוע בגראס או חשיש!!! אל תיגע בכלום לא אלכוהול לא כלום . אפילו תפחית קצת בקפה וסיגריות . הם ממריצים והם מעוררים חרדות . תרגישו טוב
מתי זה עוברגדעון 20/06/2017 | 15:03לך זה עבר כי אני מרגיש עכשיו שהמוח שלי תקוע מין תחןשה מוזרה כזאת כאילו אני בעולם אחר מכיר את הסביבה שולט בכול מה שקרה סביבי אבל מרגיש סוג של משוגע כזה כאילו המוח לא משתחרר התחושה הזאת מפחידה אותי כי אני חושב שאנ יתקע ככה עד סוף ימיי ולגבי הסמים אתה אומר לא לגעת בטווח הקצר בגלל החרדות או לא לגעת עד שהמוות יבוא ??
אפילו אחרי המוות אסור לך סמיםדן 20/06/2017 | 15:33איך עדיין את חושב על סמים בעתיד? יש לך בעיה גם של הרס עצמי !!! מי שעבר אירוע נפשי עם סמים אסור לו לגעת יותר בחיים בסמים גם אם הוא ירגיש טוב בעתיד. אתה שולט בכל מה שקורה סביבך בגלל הפחד לאבד שליטה ולהשתגע.אם אתה תתמודד עם זה לבד זה לאט לאט יעלם אבל זה יכול לקחת שנים! גם במידה לא עברת בהמשך עוד איזה משהו .... הדרך הקצר היא טיפול עם כדורים נגד חרדה ושיחות אצל פסיכולוג. נראה לי שיש גם מקומות של נפגעי סמים שהם מטפלים בדיוק בבעיה שלך והם מאוד מנוסים!! אני הייתי בלופ כמוך ולא קיבלתי עזרה והייתי מתענה סתם ! ככל שהזמן עבר זה התחלש אבל לוקח הרבה זמן
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/06/2017 | 23:20לגדעון שלום, דן צודק. סביר להניח שתופעות הלוואי והדה ראליזציה שאתה חווה כתוצאה מהטראומה יחלפו עם הזמן. ייתכן והציפרלקס אינו הכדור המתאים עבורך וייתכן גם שניתן לעבור את הטראומה הזו רק באמצעות טיפול בEMDR. אין לי ספק שהאשם והפחד ממות החבר שלך גרמו לטראומה ולהתקפי החרדה. אני מאוד ממליצה שתפנה לטיפול בEMDR בין אם תחליט להמשיך בטיפול התרופתי ובין אם תחילט להפסיק אותו. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/06/2017 | 23:22לדן שלום, הצדק איתך. חבל שהיית צריך להיפגע ולצאת מכך ללא עזרה אך כל הכבוד. בברכה, דר' קרני רובין
תודה רבה ד"רדן 20/06/2017 | 23:37זה מאוד מחמיא לי לקבל ממך תגובה כזאת :) זה מאוד מאוד קשה לנפגעי סמים שכמעט השתגעו לקחת טיפול של כדורים! רק המחשבה על זה מעלה את החרדות לשמים. ואל תשכחי גם את המיתוסים והסטיגמות הרעות שיש על הכדורים! עברתי ענוי מאוד קשה בכך שהתמודדתי לבד עם הבעיה הזאת ובגלל זה כואב לי על הילד שעובר את זה כרגע , מאוד כואב לי עליו . חוסר וודאות זה דבר מפחיד וככל שאהיה לו יותר ידע על המצב שהוא נמצא בו ויבין את האמת זה יורד ממנו את הפחד ויתן לו יותר ביטחון ... מקווה בשבילו שהוא אכן יבין . בכל אופן אני מבין שאת פה שנים ואת עוזרתכלכך הרבה לאנשים על הדרך . בשבילי את צדיקה
תודהגדעון 21/06/2017 | 12:56יש לי חלומות מוזרים ותחושות מוזרות כאלו שאני חושב שאני זה לא אני עייפות אני חושב שאני כל שנייה יכול להשתגע חוסר שקט כל היום מזיע מחשבות על המוות לא עוזבות אותי אין לי כוח לזה יותר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/06/2017 | 20:19לגדעון שלום, אין סיכוי שתשתגע. אתה חווה דה-ריאליזציה וכפי שכתבתי אתמול סביר להניח שתופעות הלוואי והדה ראליזציה שאתה חווה כתוצאה מהטראומה והם יחלפו עם הזמן. ייתכן והציפרלקס אינו הכדור המתאים עבורך וייתכן גם שניתן לעבור את הטראומה הזו רק באמצעות טיפול בEMDR. אין לי ספק שהאשם והפחד ממות החבר שלך גרמו לטראומה ולהתקפי החרדה. אני שבה וממליצה שתפנה לטיפול בEMDR בין אם תחליט להמשיך בטיפול התרופתי ובין אם תחליט להפסיק אותו. בברכה, דר' קרני רובין
תודהגדעון 22/06/2017 | 17:37מזה הטיפול הזה שאת ממליצה עליו
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/06/2017 | 21:12לגדעון שלום, EMDR הינם ראשי התיבות של Eye Movement Desensitization and Reprocessing (הקהיה ועיבוד מחדש בעזרת תנועות עיניים) ומתייחסת לשיטה טיפולית אשר פותחה לראשונה על ידי הפסיכולוגית האמריקאית ד"ר פרנסין שפירו בשנת 1987. הטיפולים הראשונים ב EMDR כוונו לעבודה עם אנשים הסובלים ממצוקה שנבעה מאירועים טראומטיים, עם הזמן ועם ריבוי הממצאים הקליניים והמחקריים שהוכיחו את יעילות השיטה, החל השימוש ב EMDR להתרחב למגוון רחב של בעיות אחרות – פחדים ופוביות, חרדה, התמודדות עם אבדן, אבל ושכול, חרדת בחינות וביצוע, בעיות סומטיות ועוד. חלקים לא מבוטלים בטיפול בעזרת EMDR מבוססים על גישות טיפוליות אחרות ובעיקר מהאסכולה הקוגנטיבית-התנהגותית אבל עליהם מתווסף הערך המוסף הייחודי והעוצמתי של ה-EMDR – הגירוי הדו צידי ( Bilateral Stimulation) – בדרך כלל בעזרת תנועות עיניים אבל פעמים רבות בעזרת גירוי שמיעתי או תחושתי. השימוש בגירוי הדו-צידי מאפשר עיבוד מחדש של חוויות שליליות, חרדות ופחדים במהירות רבה תוך מפגש רגוע ובטוח עם מקורות הקושי. בברכה, דר' קרני רובין
מה שאתה מרגיש זה התקפי חרדה נטוזומזום 09/09/2018 | 00:44עברתי את זה בגלל איזה פחד מריפרוף בלב שהיה לי, פחדתי למות, פתאום התחילו סיוטים וסחרחורות, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות הכל חזר תקין, התחלתי ציפרלקס לפני 5 חודשים ובחודש חודשיים הראשונים מהטיפול אתה מרגיש מוזר מאוד, שתבין התרופה לוקחת בערך 3-4 חודשים עד שהיא מתחילה להשפיע, עד אז אתה תרגיש מאוד מוזר לפעמים, כאילו אתה חי בסרט, או חלום, אתה תרגיש מנותק מהמציאות וכמעט בלי רגשות, זה עובר אל תדאג, ביום בהיר אחד אתה תקום חדש ותחזור לעצמך, ציפרלקס העלים לי לגמרי את החרדות שסבלתי מהם כמעט חצי שנה, מה שבעסה בציפרלקס זה שזה מוריד את החשק המיני, אבל חוץ מזה זו תרופה מעולה, ושוב מה שאתה מרגיש זה טבעי לגמרי אין לך שום דבר, זה סתם הגוף מגיב לפחד ממשהו מסויים, זה עובר עם הזמן
גרם אמדי?? מנה מומלצת זה סביבות ה0.1 גרםלמה לא לקרוא לפני שצורכים 16/02/2019 | 21:17גרם אמדי?? מנה מומלצת זה סביבות ה0.1 גרם

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד