אטומין ותחושה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
אטומין ותחושה נופר 22/06/2017 | 17:05שלום, אני נוטלת איטומין 120 מג בלילה.. ואני חושבת שמאז שהתחלתי ליטול אותו הרעב שלי מוגבר... אני כמעט בטוחה שזה התחיל מאז שהעלנו מינון.. אני אוכלת ממש כמו חיה ורעבה כל הזמן, מה שלא אופייני לי בכלל.. יש מצב שיש קשר? לא כתוב בתופעות הלוואי על השמנה, אבל אולי במינונים כאלו זה יכול להגביר תיאבון.. גם שמעתי שהאנטי פסיכוטיים בכללותם מגבירים תיאבון, האם זה נכון?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/06/2017 | 22:56לנופר שלום, אני לא יכולה להתווכח עם עובדות. בדרך כלל, אטומין איננו גורם לבולמוסי רעב. האם לא ניתן לרדת ל-80 מ"ג? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
אנטיפסיכוטים מגבירים תאבוןאוסנת 23/06/2017 | 07:37לא כולם באותה מידה אבל אם את מחפשת אנטי-פסיכוטי שלא מגביר תאבון הוא לא קיים. זה תלוי בסוג של הכדור למשל פרפנן, פלודיקט (דור ראשון), רספירדל (דור שני) מגבירים מאוד את התאבון. תלוי גם במינון, ככל שהמינון גבוה יותר מגביר יותר תאבון. לאנטי-פסיכוטים השפעה על הדופמין במח ויש להם את אותם נזקים ("תופעות לוואי"), לא כולם באותה מידה. מעבר לזה הם מעייפים וגורמים לחולשה ותפיסות, שגם יכול לתת הרגשה שצריך לאכול כדי להתחזק. אנטי-פסיכוטים עושים נזקים חבל להיות במלחמה מתמדת עם הנזקים האלה, להוריד מינון/לחפש אחר זה סתם, זה מאמץ מיותר.הוסף תגובה
תודהנופר 23/06/2017 | 13:11תודה, קשה לי בשלב זה להתאמץ.. זה לא בא לי בקלות.. כמו כן, יש לי חברות שלוקחות את אותם המינונים ולא חוו התקפי רעב.. מוזר לי ומבלבל מאוד. הלוואי שמשהו אחר היה עוזר ליהוסף תגובה
תודה ד"רנופר 23/06/2017 | 13:13תודה.. לא מצליחה להירדם עם 80מ"ג.. אני גם לא מתעייפת מספיק, אני סטודנטית וכל מה שאני עושה זה לשבת ולהקשיב או ללמוד והכל בישיבה. על אף שאני משכימה מאוד מאוד מוקדם בחמש וחצי בבוקר. אבל הולכת לישון בשמונה בערב... בעיקר כדי לברוח מהמציאות ולקצר לעצמי את הימיםהוסף תגובה
אנטי פסיכוטי אינו כדור שינהאוסנת 23/06/2017 | 14:38לפעמים הראש ממשיך לעבוד גם אחרי שאת מסיימת ללמוד וגם כאשר מנסים לישון הראש ממשיך לעבוד ולחשוב, גם אם היה מאמץ גופני. אנטי-פסיכוטי אמנם מרדים, אבל מזיק לגוף. הפתרון הוא ללכת לרופא משפחה ולבקש כדור שינה שמיועד לשינה ולא לבעיות אחרות. לא נראה לי שיש מישהו שלוקח אנטי-פסיכוטי ולא מרגיש רעב, פשוט יש כאלה שיכולים לשלוט על הרעב ויש כאלה שלא.הוסף תגובה
תודהנופר 23/06/2017 | 17:18זה הדבר היחידי שהרדים אותי, ניסינו כמה כדורי שינה. חליתי באנורקסיה עשר שנים, מגיל 13, אני יודעת מה זה לשלוט ברעב, אבל עכשיו אני ממש לא שולטת, גם כשאני אוכלת מסודר ומספיק- אני עדיין רעבה מאוד ו24 שעות ביממה רעבה. יש קשר את אומרת?הוסף תגובה
אנטי פסיכוטי בעיקר במינון גבוה גרם לי לתאבון מוגבראוסנת 23/06/2017 | 18:11הדרך לשלוט ברעב היתה לותר על התפקוד עד שהפסיקו לי את הכדור/זריקה. אם את סטודנטית ולומדת, לא יכולה להרשות לעצמך להתעסק עם לשלוט על הרעב או ללמוד למבחן בהרגשה שאת רעבה. היה לי מקרה אחרי אישפוז שהתחלתי לעבוד ולא הפסקתי את הרספירדל, לא יכולתי לתפקד מהרעב, אבל הפתרון שלי לא היה להתנפל על האוכל, פשוט עזבתי את העבודה (טעות - במקום להפסיק את הכדור תוך כדי), ורק אחרי שהפסקתי אותו המשכתי הלאה. כרגע 0.5 מ"ג קלונקס מאפשר לי לישון טוב ואין לו שום תופעות לוואי, לא ידוע לי לגבי נזקים. לדעתי תמשיכי לנסות כדורי שינה, אין טעם לקחת אנטי-פסיכוטי.הוסף תגובה
עוד משהו נוסף לד"ר מנופרנופר 24/06/2017 | 11:28רציתי גם לשאול מה במקום איטומין יכול להיות? שיעשה את אותו האפקט, ניסיתי בונדרמין, רספרידל, סרווקאול (גרם להתעלפויות), סטילונקס (גרם להזיות), מירו (גרם לבולמוסים) נוקטורנו, קלונקס עשה לי גם לאכול בלי הכרה, כי מעין איבדתי שליטה כשלקחתי אותו, מעין עירפול. איזה כדור שינה יש שאינו גורם להשמנה, אך מרדים באמת? כי לדוגמא מהבונדרמין כדי להירדם אני צריכה לקחת ארבע..הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/06/2017 | 21:45לנופר שלום, לפעמים כדאי לנסות את האנטיהיסטמינים, כמו אוטרקס, פניסטיל או דוקסילאמין (טונייט, סליפ אייד) 25 מ"ג שהוא אנטיהיסטמיני עם הרבה פחות בעייתיות.. כמו כן, כדאי לשלב את זה עם מלטונין ארוך פעולה (צירקדין). בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
קלונקס לאוסנתקלונקס לאוסנת 02/07/2017 | 00:59כמובן שיש לקלונקס נזקים. ירידה ביכולות הקוגניטיביות: ירידה בזיכרון, ירידה בריכוז ובקשב, ירידה בקצב החשיבה ובמהירות שליפת המילים, בלבול בין מילים, שיכחה. הוא עלול לגרום לתופעות דמויות אלצהיימר. זה מה שהופיע אצלי מהקלונקס. חדות המחשבה וחדות הדיבור שלי לא כפי שהיו. יכולת הזיכרון נפגעה משמעותית. :( מפחדת מהשלכות גם אחרי הפסקת הכדור כי לא תמיד זה הפיך עם כדורים פסיכיאטרים לאחר הפסקת הנטילה.הוסף תגובה
מסכים עם התגובה מעליEe5003 02/07/2017 | 14:13אין על בנזודיאזפינים! באמת! עושים את העבודה יותר מכל תרופה וכמו שצריך. אך יחד עם זאת אני נמנע מלקחת אותן כי יש להן תופעות לוואי מסוכנות ביותר. לא מזמן יצא מחקר שאפילו הראה שיש קשר בינן לבין דימנציה ואלציהיימר תוכלי לקרוא עליו אם תרצי: http://www.bmj.com/content/349/bmj.g5205הוסף תגובה
מפחיד משהונופר 02/07/2017 | 18:15מפחיד... אני סטודטית עם הפרעת קשב וריכוז.. וצריכה את הזיכרון שלי בשיא שלו למבחנים. הבעיה היחידה שזה הדבר היחידי שמרדים אותי. ניסיתי הכלללל כלכך הרבה כדורים. מה אשאר עם הקלונקס לכל החיים?הוסף תגובה
קלונקסEe5003 02/07/2017 | 23:17חברה הכי טובה של אמא שלי מכורה לבנזודיאזפינים והיא רק מתלוננת שהיא לא מסוגלת להפסיק איתם. גם אני סובל מבעיות שינה ממליץ על טונייט ממשפחת האנטי היסטמנים כדאי שתנסי, אבל לא לפני שאת נגמלת מהבנזודיאזפינים בליווי רופא אישי.הוסף תגובה
לנופראוסנת 03/07/2017 | 20:11את כותבת לגבי נזקים לטווח קצר מהקלונקס. אצלי הם לא מופיעים. הכדור מאפשר לי לישון, ולא מרגישה את הנזקים שציינת. אני חיפשתי כדור שינה. אז נתנו לי אנטי-פסיכוטי ואמרו לי שאם אני לא נרדמת שאקח קלונקס. בגלל שאני לא נרדמת כל יום אז אני לוקחת כל יום. אני לא יודעת לגבי נזקים לטווח ארוך, יכול להיות שאם הייתי יודעת לפני שיש לקלונקס סיכון גדול לנזקים לטווח ארוך לא הייתי לוקחת. אבל אין לי כל כך הרבה כסף ורצון להעדר כל שני וחמישי מהעבודה ולהתחיל לנסות על עצמי כדורי שינה אחרים. אני לקחתי אנטי-פסיכוטי לבד בלי קלונקס, הוא אמנם מאוד מרדים אבל עם הרבה נזקים לטווח קצר, ומקשה על תפקוד. עם הקלונקס לבד אני מסתדרת. אם יש לך זמן למצוא כדור שינה טוב ואת לא רוצה לקחת כדור שיש לו סיכון גבוה לנזקים אז תמיד אפשר לבדוק לפני שלוקחים.הוסף תגובה
בנזודיאזפינים לאוסנתEe5003 03/07/2017 | 22:24אם את חושבת שאת כל כך אמיצה ושקלונקס כדור כל כך טוב ויעיל תנסי להסתדר בלעדיו כמה ימים בלי ונראה אם תשרדי את ההתקף אפלפסיה..הוסף תגובה
ל Ee5003מודאגת 04/07/2017 | 21:15בהכרח יש התקף אפילפסיה אם מפסיקים קלונקס? זה ודאי? לא שאני יכולה להפסיק אותו בקרוב (אם בכלל), הגוף שלי התמכר לסם הזה, אבל אני מודאגת מההשלכות שלו על הזיכרון, ושהזיכרון לא יחזור לכשהיה לעולם. ומודאגת מאוד מאלצהיימר בעקבות נטילה ממושכת של קלונקס במשך שנים.הוסף תגובה
בנזודיאזפינים למודאגתEe5003 04/07/2017 | 21:37למודאגת שלום, תראי אני לא רופא ולא מתיימר להיות אחד כזה אז להגיד לך שבהכרח תחווי אחד כזה אני לא יכול להבטיח לך. אני נשען על העלון לצרכן ולקרוביי שלוקחים את הסמים האלו. מישי שאני מכיר שהייתה מכורה לבנודורמין עשתה את הגמילה שלה בצורה מאוד מאוד מדוייקת ( הייתה חוצה כדורים ל8 והגיעה למצב שהיא לוקחת 2 בכדי להירדם) ובכל זאת העבירה ימים שלמים ללא שינה (תארי לעצמך מה היה קורה אם היא הייתה מפסיקה בבת אחת), החברה הכי טובה של אמא שלי מכורה לזאנקס ולא מסוגלת להפסיק, זה הגיע למצב שהיא לוקחת את זה גם אחרי מריבה עם בעלה. מנגד, לשימושים לא רצופים אלו הכדורים הכי טובים שלקחתי . לגבי על האלציהיימר והתפקודים בזיכרון- יש עדויות ומחקרים רבים על כך.הוסף תגובה
ל- Ee5003אוסנת 04/07/2017 | 22:12הבעייה שלי להרדם היתה לפני שלקחתי את הקלונקס. גם העברתי ימים ללא שינה. השאלה היא מה קורה אם מפסיקים את הקלונקס בהדרגה ובמקום לוקחים כדור שינה אחר, כי בטוח אם אני לא אקח כלום אני לא ארדם כמו שהיה לפני כן. האמת שאין לי בעייה להמשיך עם הקלונקס ולא הייתי מבצעת שינוי אבל אני תמיד בעד שתהיה אלטרנטיבה ולא רק אפשרות אחת.הוסף תגובה
דרכים אחרות להירדםEe5003 04/07/2017 | 22:24לאוסנת שלום, תראי , שוב אני חוזר ואומר- אני לא רופא. האמנם, יש שתי דרכים שגרמו לי למצוא דרך להירדם גם מבלי להיות מכור לבנזודיאזפינים: 1) הראשונה וקצת פחות מומלצת זה לעשן כל יום לפני השינה מריחואנה מזן אינדקה שמאוד אבל מאוד יעילה להירדמות. החסרונות שאני חיוותי מהשיטה הזאת היו שביזבזתי 200 שקל בשבוע על מריחואנה בשביל להירדם וגם העלתי במשקל ולכן להמשיך עם מריחואנה לא הייתה אופציה 2) לקחת כדור טונייט ממשפחת האנטי היסטמינים. אולם, הוא לא משפיע על כל אחד ולי היה המזל והוא משפיע עלי חצי שעה מרגע ליקחתו. אני לוקח אותו כבר קרוב לחודש לא כולל ימי שישי ושבת ( שבהם אני גם נרדם ללא הכדור, אמנם בשעות מאוחרות אבל זה לא מפריע לי לתפקוד בעבודה- הסיבה ממנה התחלתי לקחת אותם). אני מבין את הצורך לתפקד - שינה היא דבר חשוב. אבל הבנזודיאזפינים מוחקים לך את המוח. אם יש אלטרנטיבות (ויש אלטרנטיבות) טובות יותר אז עדיף.הוסף תגובה
תודהאוסנת 04/07/2017 | 22:37שומעת המלצות טובות על טונייט. לפני הקלונקס הייתי לוקחת רסקיו, בהתחלה 4 טיפות ואז כל פעם היה צריך להעלות את הכמות כדי שזה ישפיע. בסוף אפילו כלכלית לא משתלם לקנות בקבוק יקר קטן של רסקיו שבקושי משפיע. מבחינת השפעה לפי מה שזכור לי בזמן שהרסקיו הצליח להרדים בבוקר היתה יותר עייפות, מה שאני לא מרגישה עם הקלונקס. אתה לא מרגיש עייפות במשך היום? מה המחיר של טונייט?הוסף תגובה
טונייטEe5003 04/07/2017 | 22:40כשאני לוקח את הטונייט אני מקפיד לקחת אותו לפחות 8 שעות לפני השינה. כאשר מתועררים יש עייפות קלה שעוברת עד שעתיים מרגע היקיצה (לפחות אצלי). המחיר שלו נע בין 18-36 שקלים, תלוי איפה .הוסף תגובה
זיפרקסהזיפרקסה 04/07/2017 | 22:45זיפרקסה גם יכול למחוק זכרון אם לקחתי אותו שבועיים? כי ככה זה מרגיש..הוסף תגובה
לגבי הקלונקסEe5003 04/07/2017 | 22:47במידה ואת מחליטה לרדת מהקלונקס חשוב מאוד שתעשי את זה בליווי רופא ( משפחה/פסיכיאטר/נירולוג) כי התופעות גמילה של בנזודיאזפינים עלולים להיות קשים מאוד. זה פשוט כל כך מתסכל שמשפחה של תרופות שיש לה אפקט כל כך מדהים על הנפש עלולה לגרום להתמכרות כל כך קשה. אליה וקוץ בה מה שנקרא.הוסף תגובה
קלונקס אוסנתרונית 05/07/2017 | 06:57אני לא מבינה באיזו זכות את מלחיצה כאן אנשים ומוסיםה להם חרדות על אלה שיש להם ממילא. מי נתן לך את הסמכות להחליט שקלונקס גורם לנזק הזה ולנזק ההוא? ממליצה לך להפסיק,תניחי לאנשים. רוצה לסבר את אוזנייך במידע אמיתי שיפתיע אותך, 5ני נפגשתי עם הפסיכיאטר שנחדה להכי טוב בארץ. יודעת מה אמר לי? שלוריוון,קלונקס וכל המשפחה,זוכים ליחסי ציבור גרועים, והם לא עושים יותר נזק מssri או snri. כך שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שמשפר את מצבו, כל כדור וכוכדו ולא חשוב איזה עושה נזקים לטווח ארוך גם אקמול. ברור שעדיף היה לכולנו לא לקחת כדורים פסיכיאטרים. אבל איזו ברירה יש? לצערינו עדיין לא המציאו את כדור הפלא ונראה שזה גם לא יקרה בקרוב, זה מה שיש,עצוב, אבל הפסיכיאטריה תקועה וגם הכדורים מהדור החדש הם לא להיט. אז להוביף כאן לאנשים, דאגות זה לא לעניין. פשוט די עם זה.הוסף תגובה
קלונקסאורית 05/07/2017 | 18:29מנסיון אישי וממה שקצת קראתי קלונקס ושאר הבנזואיפיינים גורמים לדכאון די מהר. הם טובים לכמה ימים או למקרה חרום אבל מהר מאד חשים ירידה במצב הרוח.הוסף תגובה
אופציה אחרונה לשינה ושאלה ל eeאחד שניסה הכל 05/07/2017 | 19:24במקרים הכי קשים של שינה רושמים טריכלונם בסירופ שנחשב הכי ממכר שיש אבל זה אחרי שכבר ניסו ממש הכל אני לא מכיר את הטונייט הזה הוא מייבש כמו שאר האנטיהסיטמנים וכמו מירו? לגבי חששות גמילה מבנזו(קלונקס וכו) יש מדריך של פרופסור אשטון כיצד להיגמלהוסף תגובה
טונייט לאחד שניסה הכלEe5003 05/07/2017 | 19:29תראה לי הוא ממש לא עושה שום תופעה. נהפוכו אפילו אני לא מתעורר באמצע הלילה כמו שקרה לי פעמים רבות. שוב, זה נראה לי מאד אינדבדואלי. אם קנאביס לא היה כזה משמין ויקר הייתי נשאר איתו, אם אתה לא מפחד מהשמנה ויש לך מצב כלכלי טוב. אז תנסה קנאביס מזן אינדקה מאוד מרדים - תחושה נהדרת.הוסף תגובה
הבעיהאחד שניסה הכל 05/07/2017 | 21:01שקשה להשיג את הזן הטוב (הרפואי) 200 שקל לשבוע זה לא אסון רק חבל ש כמעט אף פסיכיאטר לא מוכן לרשום קנביס אפילו למצבי ptsd קשיםהוסף תגובה
ל - Ea5003אוסנת 05/07/2017 | 21:16לא הבנתי איך זה משפיע עליך חצי שעה אחרי שאתה לוקח טונייט, ואתה לוקח אותו 8 שעות לפני השינה. מה מרגישים במשך 8 השעות האלה, אין עייפות? עם הקלונקס אני בכלל לא מרגישה עייפות בבוקר, אפילו לא דקה, לוקחת שעתיים לפני השינה. איזה מינון אתה לוקח אם אפשר לשאול? מותר לקחת טונייט באופן קבוע?הוסף תגובה
לרוניתאוסנת 05/07/2017 | 21:26את כנראה לא קראת את כל השרשור הארוך הזה. פסיכיאטר נתן לי קלונקס בנוסף לאנטי-פסיכוטי, הוא אמר לי קחי את האנטי פסיכוטי אם את לא נרדמת עד 22:00 תקחי קלונקס (לא הכרתי ולא בדקתי מה זה קלונקס). הוא נתן לי מינון מאוד גבוה של אנטי-פסיכוטי שאמנם הרדים אבל לא אפשר לתפקד. הורדתי אותו למינימום שגם איתו קשה לתפקד והתחלתי לקחת קלונקס כל יום כדי לישון. לפני שבועיים הפסקתי בכלל עם אנטי-פסיכוטי. ומבחינתי הקלונקס מצויין שהוא בנפרד ואין לי בעייה איתו, ללא נזקים לטווח קצר. מרגישה איתו מעולה. Ea5003 ולא רק הוא טוענים שהקלונקס לא טוב לשימוש ארוך טווח. אני בהחלט בעד לשמוע דעות של אנשים שמכירים וניסו כדורים, ולכן על מנת להמנע ממצב שצריך להעלות מינון רוצה לברר לגבי אלטרנטיבות אחרות אם אצטרך. הפסיכיאטר שלך יכול לאמר לך מה שהוא רוצה. הם בד"כ מציירים את התמונה בצבע ורוד, גם אם הם נותנים אנטי-פסיכוטי והבן אדם זז לאט, הידיים שלו רועדות, השרירים שלו תפוסים והוא עובד במפעל מוגן וצריך ביטוח לאומי הם טוענים שהם שיפרו את מצבו. אז ממש לא מעניין אותי מה הוא אומר.הוסף תגובה
טונייט לאוסנתEe5003 05/07/2017 | 21:36אחרי חצי שעה את מרגישה עייפות והרפייה מסויימת, תחושה שאפילו קשה לפתוח את העיניים. בשעתיים הראשונות בבוקר את קמה עם עייפות אבל זה ממש עובר אחרי זה ומאפשר לך תפקוד מלא לאורך היום. אם שעתיים של עייפות בבוקר זה משהו שבלתי נסבל בעינייך, את צריכה להשים את היתרונות מול החסרונות: או למחוק את המוח מבנזודיאזפינים או עייפות קלילה של שעתיים על הבוקרהוסף תגובה
אז למה אתה לוקח 8 שעות לפני השינה?אוסנת 05/07/2017 | 21:57אם אחרי חצי שעה מרגיש עייפות. למה לא חצי שעה לפני שינה ולמה לא להפחית מינון אם מרגישים שעתיים אחרי הקימה? זה לא נורא שעתיים עייפות אני מתחילה לעבוד שעתיים אחרי שאני קמה.הוסף תגובה
לאוסנת, לא הבנת אותיEe5003 05/07/2017 | 22:00טוב כנראה לא הייתי מספיק ברור, אז אני אסביר שוב: חצי שעה לפני שאני הולך לישון אני לוקח את הכדור. בו בעת, אני מקפיד לישון לפחות 8 שעות בלילה בשביל להימנע ככל האפשר מהעייפות בבוקר ( נניח אני צריך לקום ב8 אז אני לוקח את הכדור ב11 וחצי בלילה)הוסף תגובה
תודה רבה, עכשיו ברוראוסנת 05/07/2017 | 22:12...הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:04שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:05שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רוביןהוסף תגובה
שילוב איטומין וטרזודילטל שחר 21/01/2019 | 15:57היי שמי טל שחר שאלתי האם שילוב של איטומין וטרזודיל עוזר לישון טוב בלילה?הוסף תגובה
בבקשה לקרוא זה חשובהאנונימית 02/05/2019 | 02:29תוך כמה זמן האטומין יוצא מהדם ומתנקה מהגוף? האם אפשר לראות שהאטומין נמצא בגוף בעזרת בדיקת דם?הוסף תגובה
בבקשה לקרוא זה חשובהאנונימית 02/05/2019 | 02:30תוך כמה זמן האטומין יוצא מהדם ומתנקה מהגוף? האם אפשר לראות שהאטומין נמצא בגוף בעזרת בדיקת דם?הוסף תגובה
בבקשה לקרוא זה חשובהאנונימית 02/05/2019 | 02:30תוך כמה זמן האטומין יוצא מהדם ומתנקה מהגוף? האם אפשר לראות שהאטומין נמצא בגוף בעזרת בדיקת דם?הוסף תגובה
קישור למדריךרוני 06/09/2022 | 17:28היי אפשר קישור למדריך מכורה גם לבנזו ודם לכדורי שינההוסף תגובה
איטומין12345678 29/06/2024 | 15:34היי אני הבנתי שבועיים ראשונים ויש כאלה שבועות עדיף לקחת תחליףהוסף תגובה
איטומין12345678 29/06/2024 | 15:37היי דוקטור אני לא הבנתי למה האסור אם אנשים רוצים לצאת מכדור מגעיל שכזה ואפשר לומר על תחליף במקוםהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול רגשי למבוגרים
-
תרופות נוגדות דיכאון
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
רבוקסטין
-
פמולין
מונחים קשורים
-
סם
-
קנאביס רפואי
רופאים בתחום

ד"ר איגור קלמן פסיכיאטריה

ד"ר מיכאל בנימין פסיכיאטריה
5.0 ( 19 חוות דעת )
"בתור חייל הלום קרב, ד”ר מיכאל בנימין הוא פסיכיאטר פשוט מצויין. הוא הפגין מקצועיות, רגישות והבנה עמוקה שלא חוויתי אצל אף רופא אחר, למרות שנפגשתי עם פסיכיאטרים רבים בעבר. הוא עזר לי בצורה משמעותית, ואני ממליץ עליו מכל הלב."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר