ספק דיכאון
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
ספק דיכאון אילן 03/07/2018 | 16:40שלום, לפניי כ3 חודשים לאחר תקופה מאוד לחוצה שעברתי גם בעבודה בבית במשפחה והפסד כספי , חשתי פתאום באמצע העבודה שאני לא יכול לראות או לשמוע לקוחות ניהייתי מאוד לחוץ סחרחורות ואי יציבות ורק רציתי ללכת הביתה, הימים שעברו לאחר מכן לא השתנו עד אשר הפסקתי ללכת לעבודה הייתי שבוע בביית הסתגרתי עד לילה אחד שכבר לא יכולתי לישון והמחשבות בראשי לא הפסיקו ניגשתי לרופא בבוקר והוא המליץ לי על ציפרלקס וקלונקס הוא אמר לי שעברתי היתקף פאניקה. היום לאחר 3 חודשים הפסקתי ליטול את הציפרלקס שלא תרם לי בידיעה של הרופא הורדתי את המינון והפסקתי היום לאחר 3 חודשים אני השתפרתי אולם המחשבות שלי הישתנו וזה מנטרל אותי מללכת לעבודה זה גורם לי לחוסר אנרגיות וחוסר מוטיבצייה מהדברים שהיו עושים לי כייף המחשבות שלי מוזרות זה כאילו אני לא אני כאילו מסתכל על עצמי מהצד הרגשה שאני בחלום ולא במציאות כל הזמן יש לי שאלות מוזרות של מי אני , מה אני , מה זה מה שאני רואה האם חלום או מציאות האם הכל שיקרי אמיתי , המחשבות האלו קשות ובגללם אני לא הולך לעבודה שאם אני חושב על זה וזה תוקף אותי אני מקבל סחרחורות וחוסר יציבות כאילו הכל מתנדנד לי ואני מתחיל לפחד , אני יודע שהכל בראש שלי אבל לא מצליח לשחרר את זה מפחד לאבד את זה ולהישתגע, אני מנסה להעסיק את עצמי כל היום מהבוקר, טיפול בילדיי , הליכות ניקיון בבית רק בשביל לא לחשוב הרבה, אבל הפרנסה כרגע נפגעה לי ואינני יודע מה לעשות .אשמח לתשובה וייעוץ , תודה אילן.
תשובההפרשן 03/07/2018 | 19:24שלום, מומלץ שתשאל בפורום נוסף שבו הרופא מחויב יותר לפונים. למשל באתר סטארמד: http://www.starmed.co.il/forum-123#axzz5JTe2n6il בתור מטופל: ציפרלקס תרופה יעילה למצבך. לא כתבת איזה מינון נטלת מהציפרלקס. אם לא הגעת ל 15-20 מג למשך 6 שבועות לפחות אז הניסיון הטיפולי אינו רציני. כדאי לפנות לרופא מקצועי, פסיכיאטר , ולבדוק אפשרויות טיפול יעיל ורציף, רק כך תוכל להרגיש טוב ולתפקד כמו בעבר.
נשמע שאתה סובל מדה-אסוציאציהתמרי 04/07/2018 | 14:55התיאורים שלך מאוד מתאימים לדה פרסונליזציה ודה ריאליזציה.עניתי כבר לכמה אנשים בפורום לגבי דברים שעשויים לסייע מלבד תרופות, מוזמן להציץ ולבחון.
לתמריאילן 04/07/2018 | 15:17קודם כל תודה על התשובה אשמח לדעת מה ההבדל בין שני המושגים שכתבת לי ואם אפשר שתכתבי לי את תוספי התזונה שאת חושבת שיכולים לעזור לי אני כרגע ישן בלילה עם כדור שינה אם יש לך תחליף גם לזה אני אשמח ממש ממש תודה. דרך אגב את החוויה הזאת עברתי כבר בגיל 21 בפעם הראשונה זה היה אחריי עישון מריחואנה , פשוט חלף אחריי כמה חודשים ללא תרופות או שיחות אבל הסיטואציה שלי היתה שונה, היום אני נשויי עם ילדים ולא יכול לשקוע יותר מידיי. עברו מאז 20 שנה בשנה האחרונה שוב נגעתי במריחואנה שזה חלק לא מבוטל ממה שקרה לי כנראה ,למדתי לקח לכל החיים לגביי העישון זה בטוח.
מושגיםתמרי 04/07/2018 | 15:29דה פרסונליזציה- https://he.wikipedia.org/wiki/הפרעת_דה-פרסונליזציה דה ריאליזציה- https://he.wikipedia.org/wiki/הפרעת_דה-ריאליזציה מדובר במנגנוני הגנה על הנפש מפני כאב נפשי או טראומה, מנגנונים אלו גם יכולים לצוף מנטילת מריחואנה כפי שציינת. הם מאפשרים לאדם לעבור תקופות קשות מבלי להתמודד עם המטען הרגשי. ההפרעה עצמה קשה מאוד שכן היא מלווה בירידה קוגניטיבית חזקה כגון בעיות בריכוז, זיכרון, התמצאות, דיכאון וכיוצא בזה. ככה נראה אדם שסובל מדה ריאליזציה- https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=JuAX4uRc&id=740A7E67B188B72A887CB9A5BD282B24EFE4005F&thid=OIP.JuAX4uRcO6J_VHBkPo8ZvwHaJ3&mediaurl=http%3a%2f%2fimg04.deviantart.net%2fd4d0%2fi%2f2014%2f166%2f3%2f5%2fdepersonalization_by_mheely-d7mjywz.jpg&exph=1365&expw=1024&q=Depersonalization&simid=608000288704039814&selectedIndex=15&ajaxhist=0 באשר לתוספים: רשמתי אותם פה בשרשור ארוך, לדעתי הוא מופיע בעמוד הראשון או השני של הפורום. יש שם מינונים ועוד מספר המלצות. ממליצה לך לא לגעת בסמים יותר שכן המנגנון הזה הוא איתות לגוף שהמערכת העצבית נמצאת במצב של הרעלה מהסם. תקשיב לגוף שלך.
באשר לתחליף לכדור שינהתמרי 04/07/2018 | 15:33ניתן לקחת צירקדין/ מלטונין. זה טבעי אבל קשה להשיג אותו בארץ- בירוקרטיה שלמה. תזמין את כל הדברים דרך iherb. האתר בטוח לחלוטין- מוזמן לברר דרך חנויות ניצת הדובדבן.ככה אני הגעתי לאתר הזה. הצירקדין עלול לגרום לתחושות כמו קפיצות קלות של הגפיים- אפשר לשתות סודה שמרגיעה את זה( יש בה חומר שמנטרל מעט את ההשפעה של צירקדין). את כל מה שרשמתי ניתן למצוא ברשת בחיפוש זריז בעברית או באנגלית. בהצלחה :)
לתמריאילן 04/07/2018 | 15:37אני לא כל כך מתמצה בפורום פה וחיכיתי למישהו שיוכל לעזור לי שמחתי שהגבת לי ואני רוצה לשמוע לעצתך בבקשה אם תוכלי לרשום לי למייל שלי את התוספים , וגם תוסף טבעי שאת מכירה שיוכל להחליף את כדור השינה שאני נוטל בלילה . ממש תודה ומי ייתן שתמשיכי לעזור ולעודד אנשים פה ובכל מקום . המייל ilan__b@hotmail.com. תודה ושוב תודה.
לתמריאילן 04/07/2018 | 15:57סליחה על זה שאני מפריע לך אבל אשמח אם תוכלי לרשום לי למייל איזה סוג בדיוק לקנות של התוספים הכוונה שלי לחברה שאת השתמשת , מחכה לתשובתך ומשם ללכת לקנות ולהתחיל את הטיפול.
לאילןתמרי 04/07/2018 | 16:01יש לקחת מינון גבוה של אומגה 3, בסביבות ה-8 ביום כדי שזה ישפיע. תופעות הלוואי: ריח דגים, פה יבש, אולי מעט כאבי בטן מכמויות השמן,זה נעלם אם מפחיתים מעט את המינון, לא משהו בלתי נסבל, צריך לשחק מעט עם המינונים. בנוסף, הייתי ממליצה לקחת בקופה, זה תוסף מהרפואה האירוודית(ההודית)), זה אדפטוגן שעוזר במצבי לחץ, לגבי פוספטידיל סארין(בתוסף התזונה זום), אני נטלתי 4 ביום, כפול מהכמות המומלצת, כי מצבי היה קשה מאוד, ואבץ- יש להיזהר עמו, שכן הנטילה שלו עשויה לפגוע בערכי ספיגת ברזל וסידן בגוף. יש להימנע מנטילת מוצרי חלב אם נוטלים אותו שעתיים לפני ואחרי,אני נטלתי 5 ביום( שוב, כפול מהכמות המומלצת כי מצבי היה קשה) . יש להפסיק אחרי כל שלושה שבועות כדי לאפשר לערכי הברזל והסידן בגוף להתאזן, למשך חודש, ואז להתחיל שוב. אם מופיעות מחשבות אובדניות( זה עשוי לקרות כי אבץ פועל כמו נוגד דיכאון ,רק טבעי)יש להפסיק מיד- הוא אינו ממכר ולכן זה אפשרי. ממליצה גם על טיפות של ויטמין d3, שלוש טיפות לכל היותר כי מעבר לזה זה עושה תופעות מוזרות. בנוסף הייתי ממליצה לרדת ממוצרים המכילים סוכר לבן כי הם מגבירים את הדיכאון ( ובאופן פרדוכסלי נוגדי דיכאון גורים לנו לצרוך כמויות של סוכר לבן!!) . ישנם תוספים נוספים( כמו רודיולה) ואשווגנדה( עוזר לאזן את בלוטת התריס ומשקם הפרעות בתחום התפקוד המיני) אבל לטעמי כדאי להתחיל עם מה שהמלצתי למעלה- אומגה 3, בראש ובראשונה, כי יש לו תכונות אנטי דלקתיות שנלחמות היטב בדיכאון( לפי מחקרים נוירולוגיים דיכאון הוא תהליך דלקתי במוח).הייתי ממליצה גם לרדת ממוצרים המכילים שמן קנולה, חמניות - לצרוך רק שמן זית( שאר השמנים פוגעים בפעילות המיטוכונדריה ותהליך הפקת האנרגיה בגוף), לאכול אגוזי מלך, פירות יער קפואים( זה מאזן סוכר בדם למקרה שתרצה לזלול משהו מתוק, ומכיל מעט מאוד סוכר), זרעי צ'יה, זרעי דלעת...בנוסף הייתי ממליצה לך לבצע בדיקות דם בדגש על ערכי דלקת בדם( זהו המדד האמיתי לדיכאון), TSH , אבץ, ויטמין d3 כדי לראות את החסרים ולקבל תמונה ברורה יותר.לגבי חברות התוספים: סולגאר, now, הימלאיה.... האתר בטוח, אני הסתכלתי בכמות ההמלצות ובעלות ולפי זה בחרתי.
עוד משהותמרי 04/07/2018 | 16:02נוסף למה שרשום, אני ממליצה לנסות את תוסף התזונה שיסנדרה מהרפואה הסינית- הוא מגביר חומציות בקיבה, ומכאן מונע התפתחות דלקות שיכולות לתרום גם ללקות בקוגניציה. לי הוא עזר בטירוף. אני לקחתי מינונים גבוהים-6 ביום. כיוון שכל המינונים הללו גבוהים ולא ניתן לקחת את כל התוספים בבת אחת- ממליצה לך לנסות כל פעם שלושה סוגי תוספים- ולראות מה יטיב עמך. כמובן שאם אתה נוטל תרופות בדוק היטב שאין אינטרקציה עמן.דברים נוספים שיכולים לעזור- כף שמן פשתן/שמן קוקוס גם בעלת יתרונות לשיפור מצב הרוח והקוגניציה. בהצלחה ואם יש שאלות מזומן לשאול פה.
הכי חשובתמרי 04/07/2018 | 16:04לבדוק שהתוספים אינם מתנגשים לך עם התרופות. ישנם מחשבונים ברשת כדי לבדוק אינטרקציות- אבל ליתר ביטחון רצוי להתייעץ עם נטורופת או רופא.בשום פנים ואופן לא להפסיק תרופות על דעת עצמך.
לתמריאילן 04/07/2018 | 16:05תודה רבה . את נפלאה.
בכיף :)תמרי 04/07/2018 | 16:09המון בריאות. :) לשאלות מוזמן להתייעץ
לתמריאילן 04/07/2018 | 16:11אני עם התרופות הפסקתי כבר לפניי שבועיים עם הציפרלקס , משתדל גם בקלונקס לא לגעת בע"ה יהיה בסדר.הכדור היחיד כרגע שאני לוקח זה את השינה כי אם אני לא ישן טוב למחרת הכל הפוך יכול להיות שזה גם כבר פסיכולוגי אצלי ואני מפחד לא לישון טבעי אז אני רץ לכדור בע"ה גם את זה אני יוריד כשהביטחון יחזור אליי . מחכה כבר לרגע הזה.(:
לתמריאילן 04/07/2018 | 16:40היי זה בסדר שאני יתחיל את האומגה 3 , 2 בוקר 2 צהריים 2 ערב סה"כ 6 כדורים.להתחלה ? רשמת שכל שלושה שבועות צריך לעשות הפסקה זה כולל גם את האומגה 3?
לאילןחסוי 04/07/2018 | 23:04אילן מה שתיארת זה בדיוק מה שעברתי ועדיין עובר כבר שנה..למזלי בחודשים האחרונים יש קצת שיפור אבל עדיין זה לא זה.
לתמריאילן 05/07/2018 | 00:17היי תמרי מחר אני אקבל את האומגה 3 של בולגאר 950 , ראיתי שהערכים שם מאוד גבוהים 508 ו 380 רשום על האריזה 1 ליום , הכמות הכפולה תיהיה 2 , האם לדעתך.עדיין אני צריך לקחת 8 כדורים ? מחכה לתשובה ואז אתחיל לקחת .תודה אילן.
היי אילןתמרי 05/07/2018 | 18:03לגבי אומגה 3,אין צורך להפסיק כל עוד אין לך תופעות לוואי כמו כאבי בטן.כמובן שברגע שהמצב הניתוקי יחלוף,יש להוריד את המינונים של האומגה 3,כי הכדורים מכילים כספית,לא רצוי שזה יצטבר בגוף כי זה רעיל.אפשר לנטרל את הרעלים האלו בסיום הטיפול עם חומצה אלפא ליפואית,שמנקה את הגוף ממתכות כבדות.ניתן לקחת את האומגה לפי שיקול הדעת,אין הוראות מדויקות לנטילה.כעקרון,משרד הבריאות ממליץ על כדור אחד או שניים ,אולם השפעת מינונים אלו זניחה וכדי לטפל במצב הדלקתי במוח שלך יש צורך במינונים גבוהים יותר.אם אינך בטוח בעצתי(זה בסדר ומובן לי ) אתה יכול לקבל מידע נוסף בספר של ד"ר מרק היימן-מוח מנצח.יש שם הסבר מקיף על התוספים ומה הם עושים בדיוק בגוף,במידה ותרצה להעמיק.
לאילןהפרשן 05/07/2018 | 18:13אילן, במצבך אתה חייב לקבל טיפול תרופתי. התוספים לבדם לא יעזרו. התרופות נבדקו במחקרים מדעיים ונמצאו יעילות ביותר ואילו לגבי התוספים לא הוצג כל מחקר שמצביע על איזושהי תועלת מהם. לאיזה מינון של ציפרלקס הגעת ?
לתמריאילן 06/07/2018 | 16:35היי תמרי התחלתי את הטיפול שהמלצת אןמגה 3 ובתוספת לוקח גם את האודיולה רציתי לדעת האם את מכירה את התוסף הזה ?
בהחלטתמרי 08/07/2018 | 14:49רודיולה תורמת במדדי קוגניציה,אולם פחות מומלצת למצבי פיבולריות/מאניה-דפרסיה.יכולה לגרום לעצבנות במצבים כאלו.אז צריך לשים לב.
לתמריאילן 08/07/2018 | 14:56רודיולה לגביי המצב שלי דה ראילזציה הכדור יכול לתרום?
לתמריאילן 08/07/2018 | 15:14היי תמרי רשמתי לך את מצבי ואיך אני מרגיש לדעתך הרודיולה יכולה לתרום לי או לוותר על זה?
לתמריאילן 08/07/2018 | 16:10אורח החיים שלי מגיל 24 מנוהלים בעצבנות ולחץ זה היה השיגרה בחיים שלי כנראה שזה משהו מולד היום אני בן 42 ובתוספת שבשנה האחרונה עישנתי מריחואנה זה מה שהכניס אותי כנראה לעולם הניתוקי הזה , לכן אני שאלתי אם הרדאולה יכולה לתרום למצבי לדעתך או לא?

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד