שילוב וולבוטרין+ציפרלקס+רספרידל
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
שילוב וולבוטרין+ציפרלקס+רספרידל המבוהל 12/03/2012 | 22:18שלום רב, אני מקבל את השילוב הזה בשל חרדה דכאון והתקפי זעם. 15 מג ציפרלקס,1 מג רספרידל,300 מג וולבוטרין. אני מרגיש עכשיו הרבה יותר טוב. האם השילוב הזה מוכר?האם תסמיני הגמילה יהיו קשים? קראתי את הביקורת על ד"ר אילן רבינוביץ שנתן את הקוקטייל הזה למשתפים ב"אח הגדול" ונבהלתי. אמרו שרספרידל לא נותנים לאנשים לא פסיכוטיים.אני יודע שהתקפי הזעם והאלימות נעלמו לגמרי. אני חושב שהוולבוטרין עוזר מאוד לדכאון וגם החרדות נעלמו. בקיצור-אפשר להיגמל מהשילוב הזה?הוסף תגובה
מקפיץ את ההודעה14/03/2012 | 13:34מקפיץ את ההודעההוסף תגובה
ד"ר קרני - אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך על העניין! תודה רבה !14/03/2012 | 13:57ד"ר קרני - אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך על העניין! תודה רבה !הוסף תגובה
מקפיץ שובהמבוהל 14/03/2012 | 14:32הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 14/03/2012 | 14:59למבוהל שלום, אולי תסביר לי מה זה להקפיץ את השאלה. קצת הגזמת , השאלה הראשונית נשאלה לפני יומיים ואינני מסוגלת באתר זה לענות באותו רגע. נראה לי כי המסקנה ממה שקרה לך זה להפסיק להסתכל באח הגדול. אין כל בעיה להוריד כדורים פסיכיאטריים במידה ויורדים בהדרגה ואחד אחד ולא עושים ירידות של יום כן יום לא. הכוונה היא למשל להוריד חצי כדור רספרידל ולראות מה קורה. אשר לשילוב , קודם כל החשוב הוא שזה עוזר לך ושהדיכאון , החרדה והתקפי הזעם נעלמו. שנית , יש בשילוב זה היגיון ביוכימי. ככלל מנחה אותי הכלל שלא מחליפים סוס מנצח. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תודה רבה! ויש עוד שאלה :-)14/03/2012 | 16:07תודה רבה על התשובה. אני רוצה לחדד את השאלה: היו לי התקפות זעם בודדות בלבד אך משמעותיות. הרספרידל נועד לרסן את האגרסיה אבל אני חושב שאם יורידו לי אותו , לא אשוב לאגרסיה שהיתה כי זה קשור גם לדברים נפשיים שמטופלים אצלי במקביל. אני חושש שבגילי הצעיר(40) אני אאלץ להיות מכור לתרופות הללו ולכן שאלתי על תסמיני גמילה. ככלל, אם שילוב מצליח - משאירים אותו קבוע ? מתי מחליט הפסיכיאטר להוריד מינון? אני מפחד מהרספרידל.תופעות לוואי קשות בגמילה,כך שמעתי. אני רוצה לציין שמאז שעליתי ל 300 מג וולבוטרין יש לי טנטונים באוזן - התרגלתי אבל זה מעצבן. האם יש קשר לשילוב המשולש או שזה קשור רק לתרופה אחת ? ולגבי האח הגדול - את צודקת :-) אבל אני כועס על ה"עלייהום" שעשו לאילן רבינוביץ. זה לא הוגן. שוב תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 14/03/2012 | 16:18שלום, יש צדק בדבריך שאולי כדאי לנסות להוריד את הרספרידל. כפי שאמרתי,הייתי מורידה זאת לחצי מ"ג ואם אין החרפה מפסיקה. למיטב נסיוני, אין שום בעיה בהפסקה. אשר לטינטון קשה להגיד ממה הוא נובע. היה לי מטופל שזה הופיע אצלנו עם העליה במינון הציפרלקס, מכל מקום אם השילוב של ציפרלקס עם וולבוטרין הוא טוב עבורך כדאי ללמוד להרחיק את הטינטון באמצעות הרפיה. זה עובד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
עדכון מצבי לכון להיום + שאלה חדשה :-)האופטימי (מחדש) 02/07/2012 | 14:58שלום רב ד"ר רובין, כותב לך זה ששאל גם את השירשור הבא : http://www.infomed.co.il/forum-141/msg-55073/%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a2%d7%aa+%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%aa+%d7%94%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa ולעניין : היות ואני מרגיש יותר טוב , הרבה פחות חרדתי (כמעט אפס חרדות) ולא מרגיש בדכאון או בדכדוך וגם לא אלים ביקשתי מהפסיכיאטר לשקול הורדות מינון. יש לציין שאני סובל מטנטון מציק מאז שאני לוקח וולבוטרין 300 מ"ג (אולי היה קודם , אני לא זוכר ממש אבל ברור שהחמיר מאוד עם מינון ה 300) המצב סטטי כבר מספר חודשים. בחודשיים האחרונים ירדתי לחצי מ"ג (חצי כדור) רספרידל ול 10 מ"ג ציפרלקס (הייתי עם 15 מ"ג). כעת הרופא הנחה אותי לרדת ל 150 מ"ג ולבוטרין , להישאר עם חצי מ"ג רספרידל ולהמשיך עם 10 מ"ג ציפרלקס. שאלתי : האם ההורדה של הוולבוטרין עלולה להחזיר את הדכאון ? האם תפחית את הטינטון ? והאם חצי מ"ג רספרידל הוא מינון כך כך נמוך עד כי אפשר יהיה להורידו לגמרי (למשל לרבע כדור בהדרגב עד להפסקה מוחלטת). הפסיכיאטר טוען שכעת המינונים שאני לוקח הם נמוכים מאוד גבוליים ממש - האם זה הגיוני ? האם אפשר לבקש בשלב הבא להוריד רספרידל וולבוטרין לגמרי? החשש הגדול שלי הוא בגלל שהדכאון חלף לו (את קראת לזה "זנה של דכאון" בתגובה האחרונה שלך) - האם ההורדה ל 150 מ"ג יעילה ? אומנם אני ביקשתי את ההורדה בגלל הטנטון אבל אני לא יודע האם זה יעזור בכלל. אני חושש מחזרתו של הדכאון. תודה רבה על ההתייחסות !הוסף תגובה
תיקון שגיאות כתיב... סליחה.... + שאלה נוספת - ממתין לתשובה02/07/2012 | 16:09שלום רב ד"ר רובין, כותב לך זה ששאל גם את השירשור הבא : http://www.infomed.co.il/forum-141/msg-55073/%d7%94%d7%a4%d7%a8%d7%a2%d7%aa+%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%aa+%d7%94%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa ולעניין : היות ואני מרגיש יותר טוב , הרבה פחות חרדתי (כמעט אפס חרדות) ולא מרגיש בדכאון או בדכדוך וגם לא אלים ביקשתי מהפסיכיאטר לשקול הורדות מינון. יש לציין שאני סובל מטנטון מציק מאז שאני לוקח וולבוטרין 300 מ"ג (אולי היה קודם , אני לא זוכר ממש אבל ברור שהחמיר מאוד עם מינון ה 300) המצב סטטי כבר מספר חודשים. בחודשיים האחרונים ירדתי לחצי מ"ג (חצי כדור) רספרידל ול 10 מ"ג ציפרלקס (הייתי עם 15 מ"ג). כעת הרופא הנחה אותי לרדת ל 150 מ"ג ולבוטרין , להישאר עם חצי מ"ג רספרידל ולהמשיך עם 10 מ"ג ציפרלקס. שאלתי : האם ההורדה של הוולבוטרין עלולה להחזיר את הדכאון ? האם תפחית את הטינטון ? והאם חצי מ"ג רספרידל הוא מינון כך כך נמוך עד כי אפשר יהיה להורידו לגמרי (למשל לרבע כדור בהדרגה עד להפסקה מוחלטת). הפסיכיאטר טוען שכעת המינונים שאני לוקח הם נמוכים מאוד גבוליים ממש לגבול התחתון של ההשפעה- האם זה הגיוני ? האם אפשר לבקש בשלב הבא להוריד רספרידל וולבוטרין לגמרי? החשש הגדול שלי הוא בגלל שהדכאון חלף לו (את קראת לזה "זנב של דכאון" בתגובה האחרונה שלך) - האם ההורדה ל 150 מ"ג יעילה ? אומנם אני ביקשתי את ההורדה בגלל הטנטון אבל אני לא יודע האם זה יעזור בכלל. אני חושש מחזרתו של הדכאון. תודה רבה על ההתייחסות !הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 02/07/2012 | 16:46לאופטימי שלום, לא ניתן לדעת אם הורדה של מינון תחזיר את הדיכאון או לא. זו בעיקר הסיבה שמומלץ להוריד בהדרגה והפסיכיאטר שלך אכן עושה זאת באלגנטיות. לא ניתן גם לדעת אם הטינטון יוחלש. מכל מקום, יש לזכור שדיכאון וחרדות הם הפרעות כרוניות שחוזרות בגליות, ולכן לא הייתי לחלוטין מפסיקה את הטיפול. אני חוזרת על המלצתי לטיפול בהרפיות בטינטון (ללמוד להרחיק את הרעש ולהתעלם ממנו). בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
ציפרלקס וולבורטיןאאאא 09/09/2022 | 17:28הי אשמח לדעת איך אתם עושים את השילוב בין וולבו טרין וצפרלקס אתם לוקחים את שני הכדורים ביחד או מפרידים ביניהם ??הוסף תגובה
ציפרלקס ווולבוריןליאור 07/03/2025 | 13:15אני נוטלת ציפרלקס 20 +וולבוטרין 150 מזה שנתיים וחצי לפני 9 חודשים הרגשתי סימנים של חזרה אצלי זה מלווה במתח בגוף וחוסר חשק ועניין לקחתי פטריות מרפא זה עזר ומאז 3 אפיזודות חוזרות כולל עכשיו האם השילוב כבר לא משפיע?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
גמילה מעישון
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
אבחון פסיכיאטרי
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
פלופנתיקסול
מונחים קשורים
-
הזיה, הלוצינציה
-
אונומטומניה
רופאים בתחום

ד"ר רננה איתן פסיכיאטריה
פסיכיאטרית מומחית, מנהלת יחידת מחקר ומרפאה בנוירופסיכיאטריה, המרכז הירושלמי לבריאות הנפש והאוניברסיטה העברית, יו"ר יוצאת האיגוד לפסיכיאטריה ביולוגית

ד"ר אברהם יקיר פסיכיאטריה

ד"ר סמואל זיתון פסיכיאטריה
5.0 ( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר