שאלות התחום יחסים בינאישיים ופסיכיאטריה
פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שאלות התחום יחסים בינאישיים ופסיכיאטריה ל 30/04/2012 | 10:17הפנו אותי מפורום נוירולוגיה: . האם יש סיבה שנותנים תרופות אנטי פסיכוטיות לאנשים שנפגעו בראש שאיננה רגשיות ודיכאון ואובדנות? 2.אנשים מתאבדים בגלל תופעות לוואי של תרופות אנטי דיכאוניות. במקביל , אנשים שהם פגועי ראש מקבלים תרופות אנטי דכאוניות, והדיכאון שלהם מוחמר והם נהיים אובדניים. לפעמים פגועי ראש מתלבטים וחושבים שלמישהו אחר שהוא לא פגוע ראש זה יכול לעזור וממליצים לו ואז מישהו אחר מתאבד. פגועי ראש מקבלים טיפול פסיכולוגי גם אם הם לא רוצים , או אם הם רצו ושינו את דעתם, אם זה השיקום שהביטוח משלם בשבילם. פגועי ראש מתוייגים באופן אוטומטי כפגועי מח גם שנים לאחר הפגיעה. במכללת רמת גן ישנם קורסים בהם רותמים את כל המשאבים הנפשיים של תלמידים ללימודים, ולא משאירים להם משאבים. זה משהו שקרה לי ובגללו הבטחתי לבקר ולא ביקרתי מישהו שהיה במצוקה ויצא לחופשה לפגוש אותי ואף אחד לא שמר עליו והוא אבד והלך לתמיד.פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה רופאים ומטפלים:כתבות בנושאי הפורום:כאבי ראשמומחים באתר בנושא כאבי ראשכיצד בשר אדום קשור לאירוע מוחי?עוד סיבה להסתפק בעוף או בדג? חוקרים מצאו קשר בין צריכת בשר אדום ובשר מעובד לבין סיכון מוגבר לאירוע מוחי על רקע אוטם מוחיאירוע מוחי בראי הרפואה המשלימהשיפור התפקוד: שיקום חולים לאחר שבץ יכול להיות אפקטיבי יותר, כאשר לצד הטיפולים הקונבנציונליים נעזרים בטיפולי רפואה משלימה הוספת תגובה מחבר: (ניתן להשתמש בשם בדוי) אימייל: (לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר) כותרת: תוכן ההודעה: אבקש לקבל התראה ב-SMS לסלולרי כאשר מתקבלות תגובות להודעתי זו. (עלות 6 ₪) הכנס את מספר הסלולרי לקבלת קוד אישור: הקש כאן את הקוד שקיבלת לסלולרי ואשר את שליחת ההודעה: אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי. על פי תקנון האתר. RE: 2 שאלות ד"ר חן הלוי 11/04/12 16:18 [ סגור ] [סגור] RE: 2 שאלות מחבר:ד"ר חן הלויתאריך:11/4/2012שעה:16:18זו שאלה לתחום הפסיכיאטריפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה רופאים ומטפלים:כתבות בנושאי הפורום:כאבי ראשמומחים באתר בנושא כאבי ראשצרכנות רפואית מס' 103חדש בצרכנות: קוצב המושתל במוח ומסייע לחולי פרקינסון לחזור לתפקוד מוטורי נורמלי, וטכנולוגיית קצף לטיפול במחלות גניקולוגיות תימנים סובלים יותר מפרקינסוןמחקר שנערך בבילינסון מצא הבדלים ניכרים בין חולי פרקינסון אשכנזים ותימנים. המחלה הופיעה בקרב תימנים בגיל צעיר יותר וחומרתה הייתה גבוהה יותר הוספת תגובה מחבר: (ניתן להשתמש בשם בדוי) אימייל: (לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר) כותרת: תוכן ההודעה: אבקש לקבל התראה ב-SMS לסלולרי כאשר מתקבלות תגובות להודעתי זו. (עלות 6 ₪) הכנס את מספר הסלולרי לקבלת קוד אישור: הקש כאן את הקוד שקיבלת לסלולרי ואשר את שליחת ההודעה: אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי. על פי תקנון האתר. ועוד שאלה שלא התייחסת אליה, בניסוח משופר ש 11/04/12 17:05 [ סגור ] [סגור] ועוד שאלה שלא התייחסת אליה, בניסוח משופר מחבר:שתאריך:11/4/2012שעה:17:05האם יש הצדקה להתיחס למי שנפגע בראשו ובמוחו לפני הרבה שנים ונוירולוג כתב עליו שהשתקם לחלוטים כאל פגוע מח? איך אפשר להסביר לחברה שלא מאמינה לי- שבצד שמאל היתה לי פגיעת ראש ועין כי הפגיעה היתה ליד העין , ובמח היתה לי פגיעה בצד ימין מצידה הפנימי של הגוגולת? איך אפשר לשכנע אותה שכל מיני דברים שאמא שלי הסבירה לה לא בהכרח היו נכונים ושהיא תאמין לי? הפניתי את השאלה הראשונה לפורום כפי שאמרת.איך אפשר לשכנע אותה שהפגיעה במח השתקמה לחלוטין-זה מה שכתב הנוירולוג במחשב ונתן לי העתק.פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה רופאים ומטפלים:כתבות בנושאי הפורום:כאבי ראשמומחים באתר בנושא כאבי ראשהדיאטה הים התיכונית טובה למוח נוירולוגיה: דיאטה המבוססת על ירקות רבים, שמן זית ודגנים עשויה לספק הגנה מפני מחלות כלי דם קטנים במוח. כך לפי מחקר חדש מניו יורק שבו לקחו חלק כאלף אישנוירופתיה סוכרתית: המלצות לטיפולהאקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה בשיתוף גופים נוספים מפרסמים המלצות קליניות לטיפול בכאב נוירופתי כתוצאה מסוכרת. זאת, על סמך סקירה רחבה של מחקרים בתחום הוספת תגובה מחבר: (ניתן להשתמש בשם בדוי) אימייל: (לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר) כותרת: תוכן ההודעה: אבקש לקבל התראה ב-SMS לסלולרי כאשר מתקבלות תגובות להודעתי זו. (עלות 6 ₪) הכנס את מספר הסלולרי לקבלת קוד אישור: הקש כאן את הקוד שקיבלת לסלולרי ואשר את שליחת ההודעה: אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי. על פי תקנון האתר. תיקון שאלה תיקון מילים ש 11/04/12 16:52 [ סגור ] [סגור] תיקון שאלה תיקון מילים מחבר:שתאריך:11/4/2012שעה:16:52. האם יש סיבה שנותנים תרופות אנטי דיכאוניות לאנשים שנפגעו בראש שאיננה קשורה לדיכאון? .פגועי ראש מתוייגים כפגועי מח גם לאחר שנים,גם כשהאבחנות מסיטי ומנוירולוג הן אזורים היפודנסיים-עדות לספיגת דימום וחריצי מח מעט מורחבים-קל וכתוב שאלה שרידים.האם זה תיאור של אנשים פגועים ? האם פגיעה רגשית ועלבון מקביעות שרירותיות , יכולים להאיט את תפקוד המח?פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה רופאים ומטפלים:כתבות בנושאי הפורום:כאבי ראשמומחים באתר בנושא כאבי ראשניתוח מוח לטיפול באלצהיימריישומים חדשים של ניתוח להשתלת אלקטרודה חשמלית במוח יוצגו בהשקת מרכז חדש למדעי העצב ברמב"ם בקרב חולי פרקינסון, אלצהיימר, טורט ודיסטוניהצרכנות רפואית מס' 137טיפול בערמונית מוגדלת, טעמים חדשים באבחון סוכרת הריונית, בשורה לחולי פרקינסון וטיפולי שיניים חינם לילדים. כל העדכונים הצרכניים הוספת תגובה מחבר: (ניתן להשתמש בשם בדוי) אימייל: (לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר) כותרת: תוכן ההודעה: אבקש לקבל התראה ב-SMS לסלולרי כאשר מתקבלות תגובות להודעתי זו. (עלות 6 ₪) הכנס את מספר הסלולרי לקבלת קוד אישור: הקש כאן את הקוד שקיבלת לסלולרי ואשר את שליחת ההודעה: אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי. על פי תקנון האתר. RE ד"ר חן הלוי 16/04/12 00:03 [ סגור ] [סגור] RE מחבר:ד"ר חן הלויתאריך:16/4/2012שעה:00:03השאלות שלך הן בתחום היחסים הבינאישיים והפסיכיאטריה ואינני יכול לענות עליהןפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה רופאים ומטפלים:כתבות בנושאי הפורום:כאבי ראשמומחים באתר בנושא כאבי ראשנוירולוגיה - השפעותיה ודרכי טיפולסימפטומים נוירולוגים, הפרעות תנועה ושינה ומחלת הפרקינסון - ד"ר מריאטה אנקה, מומחית לנוירולוגיה משיבה לשאלות בנושאים אלו ועוד נוירופתיה סוכרתית: המלצות לטיפולהאקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה בשיתוף גופים נוספים מפרסמים המלצות קליניות לטיפול בכאב נוירופתי כתוצאה מסוכרת. זאת, על סמך סקירה רחבה של מחקרים בתחום הוספת תגובה מחבר: (ניתן להשתמש בשם בדוי) אימייל: (לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר) כותרת: תוכן ההודעה: אבקש לקבל התראה ב-SMS לסלולרי כאשר מתקבלות תגובות להודעתי זו. (עלות 6 ₪) הכנס את מספר הסלולרי לקבלת קוד אישור: הקש כאן את הקוד שקיבלת לסלולרי ואשר את שליחת ההודעה: אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי. על פי תקנון האתר. שאלות בנוירולוגיה ל 16/04/12 14:23 [ סגור ] [סגור] שאלות בנוירולוגיה מחבר:לתאריך:16/4/2012שעה:14:23אם נוירולוג כתב השתקמה לחלוטין עלי , אני יכולה להיות פגועת מח? אין לי הסברים מסודרים בקופת חולים ובבוודאי שאין לי הסברים נוירולוגיים אצל רופאת עיניים או רופא משפחה, ויש לי רק את הפה שלי ואני לא יודעת בדיוק איך להסביר שבצד שמאל, ליד העין, נפגעתי בארובה, ואילו פגיעת מח היתה לי בצד ימין , מצידה הפנימי של הגולגולת? האם יש תועלת נוירולוגית במתן תרופות אנטי דיכאוניות בשלבים שונים לאחר הפגיעה? מה המשמעות התפקודית של אזור היפודנסי קורטיקלי ותת קורטיקלי שכתוב שזאת עדות לספיגת דימום או לאוטם ישן, ולחריצי מח מעט מורחבים? האם קצב תפקוד המח מושפע מרגשות?
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/05/2012 | 19:18שלום, אינני מבינה האם אתה שואל שאלה, נואם נאום, או מדביק פרסומות. אנא תשאל בצורה שניתן יהיה להבין. דר' קרני רובין
אני שואלת שאלות של 04/05/2012 | 00:53שאלתי בפורום נוירולוגיה והפנו אותי לפורום פסיכיאטריה. הדבקתי את השאלות ששאלתי ואת התשובות שקיבלתי שם כפשוטן.זאת לא פרסומת.
חוץ מזהל 04/05/2012 | 00:57אני עייפה ואולי התשובה שנתתי לא בדיוק מתחברת אבל אני בהחלט אשמח אם תעני כי זה בהחלט משהו ששאלתי ושחשוב לי. תודה.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 06/05/2012 | 18:03שלום, למרות זאת אני עדיין לא מצליחה להבין מה שאלותייך למעט: 1. הרבה פעמים פגועי ראש (אשר אינם פגועי שכל) מבינים כי חלה ירידה ביכולת התפקודית שלהם והדבר גורם לדיכאון ולפעמים לדיכאון מאוד עמוק. במקרים אלה יש מקום לטפל בנוגדי דיכאון כמו גם בפסיכוטרפיה. 2. בשר אדום גורם לעלייה של כולסטרול ולכן אינו מומלץ למי שכבר עשה אוטם מוחי. בברכה, דר' קרני רובין
באמת תמיד היה לי קשה להסבירכנזכר לעיל 06/05/2012 | 20:33ובמיוחד זה גרם לי לדיכאון. באמת נתנו לי פסיכותרפיה וזה הגדיל לי את הדיכאון ובא לבד בלי ריפוי בעיסוק ו/או שיקום קוגניטיבי מהותי/רציני. 1.האם בשר אדום מומלץ למי שנפגע בראש ולא עשה אוטם מוחי? ושכחתי משהו מאוד חשוב. 2.אנאפרניל זה נוגדי דיכאון? נתנו לי את זה וזה עזר לי איכשהו אבל המשיכו לתת לי וזה עשה לי אובדנות, ואחר כך אחרי הרבה שנים הכרתי מישהו שבלי קשר אלי היה במשבר וקיבל אנאפרניל ושכנעתי את עצמי שזה אחרת ויהיה בסדר והאמנתי למה שהסבירו לי וזה הגיע לידי כך שהוא התאבד. אז אני טוענת שהמציאות הרבה פעמים מדגימה את ההפך ממה שטוענים רופאים פסיכיאטרים ורופאים נוירולוגים ועדיין שום דבר לא יזיז את הרופאים מדעתם ולא ישתנה ואנשים ימשיכו להפגע ולסבול מזה מבלי שיהיה להם סנגור, וזה שערורייתי ו3.כמה זה עוד ימשך ו4.מי יעצור את זה. ו5.איך זה אפשרי שהמחדלים הללו יפסקו, כי לי זה לא נראה אפשרי . יש פה יתרון עצום לרופאים שבא על חשבון אנשים שניטלה מהם הלגיטימציה לעזור לעצמם ולסנגר בעד עצמם, או למצוא מישהו שיסנגר בעדם. שכחתי מה היה השם כאן כי זה לא מה שחשוב .
תשובה חלקיתל 17/06/2012 | 08:39אנאפרניל אני מבינה שזה מיועד לדברים ספיציים אבל אני ראיתי שנתנו את זה בשני מקרים שלא בטוח שחופפים לדברים הספיציפיים, ואני ראיתי שאנאפרניל כאילו עוזר אבל אחר כך הוא עושה אנשים מיואשים. אני ראיתי איך הוא עושה אנשים מיואשים ואמנם אני לא בעמדה להגיד שהשימוש בתרופה הזאת זאת טעות אבל זה מה שאני בטוחה.
תוספתל 17/06/2012 | 08:51אני בעצם רציתי להגיד שפגועי ראש שאינם פגועים בשכל, שבגלל כשלים בתקשורת בין הגורמים המטפלים לא מקבלים המשך של טיפול קוגניטיבי בריפוי בעיסוק וטיפול שנועד לפתח יכולות שירדו אצלם מאוד , אלא מקבלים טיפול פסיכותרפי, יש סכנה שהיא לא תיאורטית שישקעו בדיכאון עמוק יותר ותרופות נוגדות דיכאון ינטרלו אותם יותר , וזה מעגל שקשה לצאת ממנו. כמו כן רציתי לשאול אם לנוגדי דיכאון ישנן התוויות נוספות בנוסף לנגד דיכאון. אני חושבת שמטפלים לא מבינים שטיפול לא מדוייק גם כשהו מדעי ומגובה, אם הוא לא מטפל בבעיה יכול לגרום ליותר סבל. אני חושבת במקביל גם על מישהו יקר שהכרתי שנאלץ לשאת בעול ענקי ובסוף קרס וטופל לא נכון והגיע למצב שלא היה יכול יותר. אני חושבת שבחלק מהגישות הפסיכותרפיות ובעיקר בטיפול פסיכיאטרי חסרים הרבה אלמנטים של עידוד ושל הבנת המטופל. כמו כן אני מרגישה שבכמה מקומותת שאני מסבירה בהם את עצמי, ובראשם אמא שלי, אני מובנת כתוקפת ולכן לא מקבלת יחס רציני ותשובות ויחס הוגן. תודה.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 24/06/2012 | 20:17שלום, יש שתי תקופות מסוכנות לאובדנות: 1. בכניסה לדיכאון. 2. בדיוק לפני שיוצאים מהדיכאון כאשר יש כבר מספיק אנרגיה אך עדיין לא מרגישים טוב. מסיבה זו, חשוב להסביר זאת למטופלים ולהשגיח עליהם ברגע שמסתמן שיפור ועד ליציאה מהדיכאון. זה נכון לגבי כל נוגד דיכאון בין אם זה אנאפרניל או אחר. אין ספק שפסיכוטרפיה זה חלק חשוב של הטיפול כמו גם יחס. תרופות נוגדות הדיכאון מקבוצת ה-SSRI'S והאנפרניל הן גם נוגדות חרדה וגם נוגדות OCD (כפייתיות). מאחר ובכל ההפרעות האלה יש אותו מנגנון והביטוי הוא רק לפי המיקום במוח שבו חלה ההפרעה. בברכה, דר' קרני רובין
אז עשיתי משהו נוראל 24/06/2012 | 21:25

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד