בעיה חמורה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
בעיה חמורה אנה 15/11/2010 | 21:13שלום, אני רוצה לדבר על אמא של החבר שלי. אתן לך סיפור רקע, חבר שלי בן יחיד לשני הורים אשר עלו לישראל לפני כ10 שנים מאוקראינה בגלל חוסר מזל בתחום הכלכלי ויש לציין שזאת לא הפעם הראשונה שהם נדדו לארץ אחרת בגלל זה.אחרי שגרו כאן 8 שנים החליטו לחזור לאוקראינה בגלל ששיכנעו אותם (בני משפחתם היותר מבוססים) שהחיים שם יותר טובים,אך זה לא התגשם,חבר שלי נסע לשם ראשון כדי ללמוד באוניברסיטה והם באו אחריו בהתחלה הכל היה נראה בסדר הם עבדו אצל משפחתם והחיים התנהלו בצורה סבירה.אחר כך התחילה תקופה קשה שבה ההורים של חבר שלי החלו לריב בינהם היו ימים ושבועות שלמים שלא החליפו מילה בינהם ואפילו אמו של חבר שלי הייתה ישנה בחדר נפרד ולא הייתה נמצאת בבית כלל עד שעות הלילה חוזרת והולכת לישון ובבוקר שוב יוצאת לכל היום. אביו של חבר שלי איבד את עבודתו ונאלץ לעזוב לעיר אחרת כדי לעבוד והשאיר את אמו של חבר שלי לבד בדירה.היא שבדרך כלל הייתה אשה שאהבה לדבר ולתקשר עם כולם התנתקה מהכל ולא יצאה מדירתה כמעט,מאחר שבילתה הרבה זמן עם עצמה היא התמלאה בכעס כלפי כולם גם כלפי האנשים הכי קרובים אליה.אחרי תקופה כחודש שהיא הייתה כך היא התחילה לבזבז את החסכונות שלהם ונסעה לחופשות וביזבזה הכל ,הייתה נעלמת ואי אפשר היה לתקשר איתה.בכמה מהמפגשים שלה עם בנה (חבר שלי) היא התנהגה מאוד מוזר הייתה הולכת בציבור ונתקלת באנשים בכוונה מסתכלת להם בעיניים ולוחשת דברים,הייתה טוענת שהיא יכולה להפנט אנשים והייתה מתעניינת מאוד בדברי כישוף. ניסתה לשנות את תדמיתה בכך שצבעה את שיעראה לצבע אדום עז,התחילה לעשן בכמויות והתנהגה לכל סובביה במגננה שהם רוצים לפגוע בה. סופו של דבר היא אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי בעיר חרקוב שבאוקראינה בזמן שהייתה שם היא הראתה השתקמות השלימה עם בעלה ועם בני משפחתה אמרה שהיא בקושי זוכרת מה היא אמרה ואיך היא התנהגה בכל התקופה ההיא.לקראת סוף האשפוז שלה בנה (ואני) חזר לישראל היא כבר שוחררה מהבית חולים וחזרה לחיות עם בעלה במקום הולדתם של שניהם ובמקום שבו הם גדלו הכירו והתחתנו. לאחר כמה זמן הכל התחיל לחזור אליה היא קיבלה מרשם לכדורים בשם SOLEAN שבהם הייתה משתמשת באופן קבוע.לאחר שהכדורים השפיעו עליה בצורה רעה(עייפות מתמדת ניתוק מהעולם אבל גם חוסר שינה) היא הפסיקה ליטול את התרופות,ואז הכל השתבש לגמרי! היא הגיעה לשיא של שלושה ימים שלמים ללא שינה,הזיות שבנה מחכה לה בחוץ ויצאה יחפה בקור החוצה לחפש אותו,אושפזה שוב ללא הצלחה בטיפול ,חזרה לאותם הכדורים והמצב נרגע .לאחר תקופה חשבה שהיא נרפאה אז היא הפסיקה לשתות שוב את הכדורים ומאז המצב רק מחמיר,היא אושפזה שוב בפעם במחלקה פסיכיאטרית לפני כחודש היא שוחררה ללא איפיון מחלה ועכשיו היא קיבלה מינון של אותם הכדורים (SOLEAN כדורים לסכיזופרניה) רק הפעם במנה כפולה. היא אומרת שהיא מרגישה עיוותים בכל הגוף כאבים מתמשכים לא יכולה לשבת הרבה זמן צריכה להסתובב אחרת כואב לה הכל מסתובבת ובוכה מכאבים. הייתי רוצה לבקש את עזרתך אולי נתקלת בכזה מקרה או שמעתם עליו מה יכולה להיות הסיבה לכל הסימטומים האלה האם זה ניתן לטיפול והאם המצב הפיך אשמח מאוד אם תחזרו אלי ואולי יהיה לך פתרון תודה רבה מראש!!!!הוסף תגובה
תשובת מומחה ניסיון לעזור בבעיה חמורה דר' קרני רובין 01/12/2010 | 18:05לאנה שלום רב, קשה מאוד לשפוט על מצבו של חולה ולהצביע באופן מדויק ממה הוא סובל מבלי לראות אותו, ולכן כל מה שאכתוב יכול להיות שאינו מדויק כלל. התיאור שלך לגבי אימו של החבר שלך מרמז על מחלה סכיזואפקטיבית. חוסר התובנה שלהם לצורך בטיפול מצביע על כך שלא ניתן יהיה לפתור את הבעיה ללא זריקות ארוכות טווח. כיום, יש את הריספרידל קונסטה אולם בפתח עומדות זריקות ארוכות טווח כמו אינווגה ארוכת טווח, זיפרקסה ארוכת טווח שבהחלט יכולים להתאים. מהעובדה שהתופעה התחדשה נראה מדובר במחלה כרונית ודרוש טיפול כרוני. אין בדבריי אלה תחליף להתייעצות עם הרופא המטפל. אני מקווה כי סייעתי לכם. בברכת חג אורים שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
קלפטומניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התמודדות אובדן
-
תרופות פסיכיאטריות
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
תרופות קשורות
-
ברומאזפאם
-
אימיפראמין
מונחים קשורים
-
אסינדזיס
-
הזיה, הלוצינציה
רופאים בתחום

ד"ר עדי שוורץ גריאטריה
5.0 ( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"

ד"ר סמואל זיתון פסיכיאטריה
5.0 ( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."

ד"ר אברהם יקיר פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר