תי שאלות על טיפול באפקסור
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
תי שאלות על טיפול באפקסור מיק 22/11/2010 | 18:53היי אני בת 32, מטופלת במשך שנה וחצי באפקסור, חצי שנה ראשונה ב 150, שנה אחרונה ב 75. מרגישה טוב, מאוזנת, יציבה, חזקה, החיוניות חזרה. שני דברים מטרידים אותי מאוד : 1. במהלך 11 החודשים האחרונים עליתי במשקל בצורה דסרטית של למעלה מ 20% במשקל הגוף, כ 15 קילו, ללא שינוי מהותי בהרגלי אכילה/ספורט. גם כששמתי לב יותר מהרגיל, לא עליתי אבל לרדת לא ירדתי, בשאר הזמן עליתי. המוזר הוא שאם זה מהאפקסור, למה זה התחיל אחרי ירידת המינון דווקא ? וגם - בעלון לרופא כתוב שהאפקסור עלול לגרום איבוד משקל, לא עליה. תופעה משוהנ אחרת היא שבשנה האחרונה, אותה תקופה של ההשמנה, אני סובלת מנטיה לחום וגלי חום מטורפים (גם בחורף הקודם) . ואני תמיד הייתי בנטיה לתחושת קור בכלל... בדיקות דם כולל פרופיל הורמונלי ובלוטת התריס - הכל תקין. 2. אני רוצה לנסות להיגמל מהאפקסור, גם בגלל ההשמנה וגם כי אני באמת מרגישה מצוין. כמובן בליווי רופא ובצורה מבוקרת. אבל - אני קוראת ברשת המון על תופעות לוודאי מזעזעות של מי שניסו לרדת במינון בצורה מבוקרת, כולל תחושות עיקצוצים חשמליים בראש ובחילות קשות שממש משביתות את התיפקוד. זה מאוד מבהיל ואני תוהה אם יש לזה תיעוד בספרות ומה אפשר לעשות. תודה מיקהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובות על טיפול באפקסור דר' קרני רובין 23/11/2010 | 18:24למיק שלום רק ב-3% יש שינוי במשקל או כלפי מטה, או כלפי מעלה. לדאבוני, את שייכת לאותם 3%. יחד עם זאת, כדאי לבדוק אם בכל זאת יש ירידה הדרגתית בתפקוד בלוטת התריס תוך בדיקה מלאה של כל הפרמטרים, מאחר וכל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את תפקוד הבלוטה ואם התפקוד שלך הוא גבולי, הוא עשוי להפוך להיפו או להיפו-סמוי. אשר להפסקת הטיפול, במידה ומורידים את התרופה מאוד בהדרגה לא צפויות תופעות לוואי קשות, במיוחד אם ההורדה מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג לא גרמה לכך. יחד עם זאת, מומלץ להוריד את הטיפול ל-37.5 מ"ג לפני הפסקה מוחלטת של התרופה. יש להדגיש כי הפסקת הטיפול עשויה לגרום לחזרה של הדיכאון או החרדה בגינם התחלת את הטיפול, באופן מיידי או לאחר זמן מה. מהסיבה אמורה, חשוב כי תיוועצי עם הרופא המטפל. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תודה ! מכירה קשר בין אפקסור לגלי חום ?מיק 23/11/2010 | 19:57היי במקביל לעליה במשקל ב 11 חודש האחרונם צצה גם תופעה חדשה של תחושת חום כללית ושל גלי חום מטורפים. אני כזו שכל השנים נטתה לקור בכלל... ואני לא מדברת עכשיו או על הקיץ אלא על החורף שעבר, כולם במשרד ישבו בסריג ואני ישבתי בגופיה בלי שרוולים... יכול להיות קשר ? בדיקות בלוטת התריס ופרופיל הורמונלי בכלל יצאו לגמרי תקינות פרט למחסור בקלציום (נבדק באיסוף שתן) שלטענת הרופא שלי לא קשור... ולגבי ההשמנה - אני מדברת על עליה של למעלה מ 20% במשקל הגוף בפחות משנה, זה ייתכן במסגרת ה 3 % ? זה נורמאלי ? תודה מיכלהוסף תגובה
תשובת מומחה הקשר בין אפקסור לגלי חום דר' קרני רובין 23/11/2010 | 20:16למיק שלום העלייה במשקל עלי ה את מדברת אפשרית במסגרת ה3% אם את נופלת בתוכם. לגבי גלי חום, לא ידוע לי על קשר ולא ראיתי זאת כשעברתי שוב על כל תופעות הלוואי של אפקסור. אנסה לברר לך זאת עם החברה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
צודה רבה על הנכונות לעזור, מעריכה זאת מאודmic 23/11/2010 | 23:34הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
מיזופוניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שיקום נפגעי נפש
-
התמודדות עם לחץ
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
תרופות קשורות
-
קלומיפראמין
-
מיאנסרין
מונחים קשורים
-
קנאביס רפואי
-
דפרסונליזציה
רופאים בתחום

ד"ר סמואל זיתון פסיכיאטריה
5.0 ( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר