דיכאון עמיד ופיברומיאלגיה
פורום פסיכיאטריה
פרופ' ערד קודש
5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
דיכאון עמיד ופיברומיאלגיה גלית 16/12/2010 | 13:36שלום דר' יקרה. אני סובלת מדיכאון עמיד שהוחמר לאחרונה והתווספה לו פיברומיאלגיה.אני ממש טוטאל לוסט. הרופא החליף לי את הסימבלתה 30 מג'(5חודשים של שימוש) בנורטילין בעליה הדרגתית. בנוסף אני נוטלת כמייצב לדיכאון העמיד 200 מג' למיקטל 0.5 קלונקס לחרדה ו100 מג' טרזודיל בלילה לשינה. חשוב לי מאוד לצאת מהדיכאון שלפי הבנתי הביא לפיברומיאלגיה. כמו כן הרופא אמר שהנורטילין יותר יעיל מהאלטרולט והסימבלתה. החשש שלי הוא תופעות הלוואי וכמות הכדורים שאצטרך לקבל בהמשך מאחר שאצטרך לקחת כמות רבה של 25 מג' בכל פעם. בשלב הזה אני סובלת מטישטוש,ירידה בשמיעה,בעיות בעיבוד נתונים,בלבול,שכחה,חוסר ריכוז והבנה.אני עושה טעויות במטלות פשוטות אפילו לא מצליחה לבטא את עצמי,נתקעת במילים ואני אדם אחר לחלוטין מבחינה קוגנטיבית,הכל מאוד איטי . קיים. מהאדם השנון והחד נהייתי ממש עילגת,לא מצליחה להעביר מסרים בסגנון שלי. פשוט מישהו אחר. מבחינת כאבי שרירים של הפיברו הסימבלתה החלישה את הכאב ב-30 מג' ולא הרגשתי צורך לעלות מאחר ולא רציתי לסבול מתופעות הלוואי. הפסיכ' שלי מאמין שהפיברו נובע מהדיכאון ותעבור עם טיפול ראוי אך לפי מאמרים ולפי דר' בוסקילה זה משהו שלא מחייב לקרות ביחד ויש לחיות איתו,להקל על הכאב ולדעת למתן את הקצב מה דעת הרופא על ההחלפה? כיום כשבוע עם נטילת נורטלין 25 מג' פעמיים ביום ועם הפסקת הסימבלתה. השינה התחילה להתקצר ויש לי יקיצה מוקדמת.(גם ככה יש לי בעיות שינה שלא נפתרו רק ע"י הטרזודיל והקלונקס) יש לי יובש נוראי בפה ,בגרון וטעם חמוץ בפה וריח מאוד רע מהפה,פשוט לא מסוגלת לחיות עם זה..ולא יודעת מה לעשות זה מאוד מפריע. דבר שני יש לי טשטוש ראיה,מרגישה מוזר מין פעימות כאלה מאחורי הראש, התחלתי להרגיש קצת יותר מרץ(שזה בסדר) ואפילו עצבנית לפעמים(לפני כן הייתי מאוד רגועה ואדישה) אני לא מאמינה שבעיות אלה יחלפו....אני מכירה את עצמי מאוד כי החלפתי בחיי מס' כדורים ולא היו לי קשיי הסתגלות וחייתי בסדר עם תופעות הלוואי. דבר אחרון דר' אני רוצה להכנס להריון ומאוד פוחדת מכל הקוקטיל הזה. בבקשה עני לי אם אפשר בפירוט כי אני מרגישה שהסתבכתי יותר מידי. תודה אל הכלהוסף תגובה
תשובת מומחה דיכאון עמיד ופיברומיאלגיה דר' קרני רובין 17/12/2010 | 16:56לגלית שלום, איני יכולה להגיד על הטיפול שאת מקבלת. על כך תתייעצי עם הרופא המטפל. ככלל, במיוחד מאחר ואת רוצה להיכנס להריון, אני הייתי: 1. מחזירה אותך לסימבלטה ומעלה את המינון בהדרגה אפילו עד 120 מ"ג. מותר לקחת סימבלטה בהריון. 2. אני ממליצה כי ישלחו לך בדיקות ראומטיות ובכללן ANA. לדעתי, יש מקום לחזור על בדיקות אלה מדי 6-12 חודשים מאחר ולפעמים הסימן המקדים הוא דיכאון עמיד ורק אח"כ הבדיקות נעשות חיוביות. הסיבה שאני ממליצה על כך היא ש-15% מהחולות המאובחנות בפיברומיאלגיה, מסתבר בהמשך כי הן סובלות ממחלה אוטו-אימונית. 3. חשוב לדעת מה תפקוד בלוטת התריס שלך ובמיוחד מה רמת ה-T3. לעיתים הוספה של T3 מסייעת בתגבור ההשפעה של הסימבלטה. 4. חשוב לדעתי שתוסיפי גם אומגה 3. הטיפול באומגה 3 בהחלט עשוי לסייע גם להתפתחות עובר בעתיד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תודה רבה דר' יקרה-אם אפשר עוד קצתגלית 18/12/2010 | 19:28ממש תודה על התגובה המהירה! תפקוד בלוטת התריס תקינה.לא חליתי בלופוס או במחלת הנשיקה. כל מה שקורה לי הינו בעקבות הדיכאון. לא יודעת למה הרופא החליט להעביר אותי לנורטילין אולי יכול להיות שלא הגבתי בעבר לSSRI ו- SNRI.ואז קיבלתי למיקטל.(אמרתי בנוגע להריון והוא אמר שקודם כל חשוב שאני אתייצב ואחלים וזה מה שחשוב עכשיו)(נאמר לי כי ניתן לקחת רק 60 מג' סימבלתה לפיברו ומעבר לזה אין יעילות- בדוק ומנוסה) אבל בהריון הבנתי שאסור קלונקס וטרזודיל לא? ולמיקטל מותר? והקוקטל עם הסימבלתה מותר? מאוד מדאיג אותי. למרות הכל יש כמה דברים חיוביים שמראים שהכדור עזר אבל גם אני מאוד עצבנית,הלבידו גובר ויש לי מרץ ויציאות תקינות (עם סימבלתה היתה לי עצירות נוראית).זה מזכיר לי סוג של היפומאניה.פשוט אני לא סובלת את הטעם בפה ממש מגעיל ובעיית היקיצה המוקדמת. כמו כן כל פעם שמזיזה את הראש יש לי בחילה וסחרחורת.כאילו משהו תפוס לי מאחור. אבל אני לא ממש יודעת אם זה גמילה מהסמבלתה והקליטה של הנורטילין באותו הזמן...קשה לי לשים את האצבע בדיוק איפה אני עומדת בנטילה. אני נוטלת אומגה 3 צמחי פעמיים ביום וגם צמחי מרפא להרגעה ואיזון. יש לי תור בעוד שבועיים...וזה במסגרת ביה"ח ציבורי. לכן לא יכולה לבדוק לפני כן ואשמח מאוד לכל תשובה שתוכלי במסגרת זו לתת.הוסף תגובה
תשובת מומחה ייעוץ לגבי תרופות בזמן הריון דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:36לגלית שלום, בהריון ניתן ליטול סימבלטה, קלונקס, למיקטל עד 200 מ"ג. לגבי טרזודיל, אני לא בדיוק יודעת אך אני תמיד בודקת את הדברים במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי אשר מספק מידע בנוגע לסיכון למומים כתוצאה מנטילת תרופה מסוימת בזמן ההריון: 02-6243663 או 02-6243669. אשר למידע על סימבלטה, איני מסכימה עם הנאמר. יש מקרים שבהם רק כאשר מגיעים ל120 מ"ג רואים שיפור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
התמודדות עם לחץ
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
תרופות קשורות
-
דסיפראמין
-
מיאנסרין
מונחים קשורים
-
משגב
-
דפרסונליזציה
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר