פורום פסיכיאטריה - עמוד 10
פרופ' ערד קודש 5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
אתמול קיבלתי איומים (לת) אנונימית 01/10/2025 | 05:52אנשים עם התופעות לוואי של התרופות איימו עלי. זה יגיע לחקירת משטרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
לוסטרל ואמדי (לת) אדם 30/09/2025 | 21:52שלום אני מטופל בלוסטרל 200 ואני מנסה אמדי עוד יומים דיברתי על זה עם פסיכיאטר והוא פשוט אמר לא לעשות את זה אבל אני קורא מלא דברים ולא מקבל תשובה אני מאוד אשמח לטלפון של מישהו שמבין בזה או ליעוץ מה יכול לעזורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שימוש בסמים תוך כדי לוסטרל אלון 05/09/2023 | 19:44הי. הבנתי שלוסטרל עובד על סרוטונין ויש סם שנקרא ממסי/דוקטור שאני לוקח בערך כל 3-4 חודשים שגם הוא עובד על סרוטונין.. האם זה מסוכן לקחת את זה ביחד עם השימוש בלוסטרל? ואם כן אז בזמן השימוש בממסי פשוט לא לקחת לוסטרל באותו יום יכול בעצם לפתור את עניין העירבוב או ששימוש ממושך בלוסטרל עדיין ייצור "עירבוב" גם אם לא לקחתי באותו יום גם את הסם וגם לוסטרל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב לוסטרל וסמים ד"ר אילן וולקוב 06/09/2023 | 14:23שלום לך, ראשית אתחיל בכך שדוקטור mmc הינו סם שהשימוש בו מסוכן מסיבות רבות, אך בעיקר מדובר בחומר סינטטי, לא יציב, ו״מלוכלך״ (המבוסס על ה״חגיגית״ של פעם, רק גרוע פי כמה מונים). השילוב עם תרופות ממשפחת ה ssri (מעקבות פירוק הסרטונין) כגון לוסטרל, יכול להוביל לדבר שנקרא הרעלת סרטונין (תסמונת סרטונינרגית), דבר לא נעים בלשון המעטה (כאבי שרירים, חום, שלשולים, הפרעות בקצב הלב, בלבול ועוד׳), ואף מסכן חיים. היות וזמן מחצית החיים (הזמן שנדרש לגוף על מנת לפנות מחצית מהתרופה מתוכו) של לוסטרל בינו ארוך (כ 30 שעות, ז״א אחרי שלושים שעות עדיין מחצית מהתרופה נוכחת בגוף, אחרי שלושים שעות נוספות עדיין רבע וכד׳...), אין ערך ממשי ב״להפסיק לקראת הסם״. מה גם, שהפסקה של טיפול, אותו אתה מקבל להתמודדות עם תסמינים נפשיים, הינה מסוכנת בפני עצמה - הצעתי (הלא פופולארית...) היא להמנע כליל. מציע לפנות לפסיכיאטר, או פסיכיאטר פרטי המתמחה בשימוש בסמים, או פסיכיאטר דרך הקופה - ולקבל את ההמלצות המדויקות עבורך לכיצד להתנהל ולנהל את שימושי הסמים שלך. רפואה שלמה!הוסף תגובה
לוסטרל עם אמדיאדם 30/09/2025 | 21:48הי אני מטופל בלוסטרל 200 ועושה פעם ראשונה אמדי עוד יומים אשמח לשמוע איך היה לךהוסף תגובה
פחדים (לת) לי 28/09/2025 | 20:49אמורה לעבור קולונסקופיה, בחורה בת 72 חרדתית. נכנסתי ללחץ שיש לי מחלה בגלל שינוי במרקם הצואה. נמצאת בחרדה נוראית , לא ישנה , מתקשה לאכול. הבדיקה בעוד חודשיים. כיצד אעבור את התקופה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
דיכאון אחרי הפלה יעל 28/09/2025 | 02:47בת 35, מעל שנה מנסה להרות. ברקע מתמודדת עם cptsd. חוויתי שתי הפלות רצופות ( האחרונה הריון חוץ רחמי). מרגישה שאני שוקעת בדיכאון עמוק. אני מס שבועות אחרי ההפלה. זה נעשה רק יותר קשה. מרגישה שהחיים חסרי משמעות אני על סימבלטה 60 וקלונקס sos כבר שנים.אבל כלום לא עוזר האם הדיכאון הזה קשור להפלה? זה צפוי לחלוף מעצמו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיכאון אחרי הפלה פרופ' ערד קודש 28/09/2025 | 08:54סביר להניח שההפלה היא טריגר, אבל לאור ההיסטוריה הייתי ממליץ להבדק ע"י פסיכיאטר ולהיות במעקב על מנת לשלול התפתחות דיכאון ולתת מענה טיפולי למצבךהוסף תגובה
לוריוון לקשיי שינה איריס שחר 11/04/2017 | 16:32שלום ד"ר קרני אני בת 51 עם מחזור שהשתבש בשנה האחרונה כנראה על רקע גיל המעבר. אני חווה קשיי שינה די קשים, עם לילות שלמים בהם איני ישנה. אני לוקחת כרגע לוריוון כדור ביום במשך שבוע וחצי ומעוניינת להוריד את המינון כדי לא להתמכר. האם תוכלי להמליץ לי כיצד להתגבר על קשיי השינה ולישון טוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
יש כדורי שינה טוביםה. 12/04/2017 | 14:08עדיפים על לוריוון שהוא כדור הרגעה. למשל נוקטורנו או בונדורמין.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 15:55לאיריס שחר שלום, הכדור הטוב ביותר הוא הצירקדין אשר לדאבוני רשום מגיל 55. אני משערת שבבית מרקחת פרטי עם מרשם רופא תוכלי לקבל אותו. המומלץ הוא להמשיך את הלוריון עם הצירקדין לעשרה ימים ואז ניתן להורידו או בבת אחת או לחצי כדור למשך כמה ימים ואז בכלל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
צירקדיןמריה 27/09/2025 | 18:32אני נוטלת צירקדין circadian 2 m לפני שינה. התכנית היתה לסדר את השעון הביולוגי וחרדת מהנוקטורנו. עד כה אצלי הצירקדין גורם להרדמות בנועם ובטבעיות תוך כחצי שעה , אולי קצת יותר, אך מתעוררת כעבור חצי שעה גג שעה... ניסו לתת לי מה כפולה- 2,צירקדין ז"ל יחד 4 מ"ג. לא האריך זמן שינה רק העמיק שינה ואף גרם לי לחלומות רעים ולפעמים הרגשת חרדה לכמה דקות בעת התעוררות. חזרתי כעבור זמן מה לכדור אחד. איך אתם מסבירים את זה ? מה לא עובד פה . איך משפרי נוטלת אחרי אוכל כמו כוס קוואקר . ושומרת על הגיינת שינה כמו שצריך. חבל לי לוותר על הצירקדין כי הוא נותן הרגשה נעימה והדרגתית של רצון לישון ונרדמים בנעימים ולא בבום מעירות כמו שמשפיע כדור שינה. מצד שני הוא לא ממלא ייעודו כמובטח ותוהה כמה זמן מותר לקחת אותו, בטח לא בלי גבול....הוסף תגובה
מחשבות אובדנות (לת) נחמה 23/09/2025 | 19:44לוקחת 60 סימבלטה 15 מירו וכדור וחצי לוריוואן במשך חודש , ויש לי מחשבות קשות ממה זה נובע??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
טיפול בבולימיה
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
תיורידאזין
מונחים קשורים
-
קנאביס
-
הידרותרפיה
רופאים בתחום

ד"ר נטלה בלינסון גריאטריה
לשעבר מנהלת מחלקה גריאטרית בבית חולים ברזילי, כיום מנהלת מחלקה לקביעת נוהלים וסטנדרטים בגריאטריה, משרד הבריאות, אגף גריאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר