פורום פסיכיאטריה - עמוד 8
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
תסמונת קדם ויסתית חמורה והפרעת מצב רוח (לת)
מלי 10/10/2025 | 15:25הי, אני בת 35. מאובחנת בפוסט טראומה מורכבת (על רקע התעללות ופגיעה מינית בילדות). נוטלת לימקטל 200 מ״ג. אני חווה שינויים במצב רוח החל מהביוץ ועד יומיים אחרי קבלת המחזור. בנוסף קשיי הירדמות, צמרמורות וחוסר ריכוז. הדבר גורם לי סבל רב כי זה חצי מהחודש.. הפסיכיאטר אמר שהוא לא מייחס לכך חשיבות מיוחדת כי בהפרעות מצב רוח הגיוני שהדבר יתבטא במיוחד בתקופה זו. הטיפול התרופתי משפיע במידה מוגבלת.. חשבתי אולי אם אני אלך לפסיכיאטרית/מרפאה שמתמחה בנשים - תסמונת קדם ויסתית וגם הפרעות נפשיות - הטיפול יוכל להתאים יותר. האם זה נכון? האם יש מרפאות ייעודיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סימבלטה 120 מג מה התחליף? (לת)
עומר 10/10/2025 | 14:21שלום אני מחודש 6 שותה את התרופה סימבלטה יגעתי לצינון 120 מג אני שותה גם 3 כדורים של קלונקס 0.5 ומירו 45 מג . עדיין לא מרגישה שיפור .עצב בכי חרדה לצאת מהבית הזעות לילה לילות שקשה להרדם .יש לי כאבי בטן בבירור אמל גסטרו. מה מומלצ לנסות לקחת במקום ?אך אפשר לשפר את האיכות חיים .ניסיתי קנאביס עזר לי קצת .רופא פסכיאטר עוד חודש ואין לי כוח כבר להתמודד עם כל מה שמסביבי.מרגישה שאני חיה בעולם משלי עצוב וכולם מאושרים ואני צריכה לחייך ולהראות שהכל טוב . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תופעות לוואי סרוקסט - מתי חולפות? (לת)
רוצה להרגיש טוב 10/10/2025 | 10:56לאחר שנים של נטילת לוסטרל 100 לטיפול בחרדה כללית, יעילותו פחתה והוחלט להחליפו למירו 30. המירו לא היה לי טוב ולפני כשבועיים הוחלף לסרוקסט 20. אני כבר כמה ימים עם סחרחורת מבוקר ועד ערב, חוסר ריכוז ופוקוס, ישנוניות ותחושה מוגברת של חרדה. אני מבין שככל הנראה מדובר בתופעות לוואי שאמורות לחלוף, וכרגע נעזר גם בקלונקס כדי להירגע. האם יודעים לומר מתי צפויה הקלה מבחינת הטיפול בסרטקסט, והם זה מצב שכיח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ברינטליקס והשמנה
רוית 11/09/2016 | 11:39סובלת מדיכאון ומעודף משקל ומתלבטת על התחלת טיפול בברינטליקס. בשום מקום רשמי לא פירסמו שהתרופה מובילה להשמנה (כלומר לאכילה מוגברת שמובילה להשמנה). אולם באופן לא פורמלי נראה שזו תופעת לוואי קיימת. מה דעתך? ראי בבקשה פה - https://treato.com/VORTIOXETINE,Weight+Gain/?a=s#concernsהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ד"ר... פיספסת אותי?
רוית 13/09/2016 | 00:38ד"ר פיספסת אותי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/09/2016 | 19:49לרוית שלום, בפרסומים של החברה נטען שאין לתרופה השפעה על המשקל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ד"ר בבקשה... האם נכנסת ללינק?
רוית 17/09/2016 | 02:33האם נכנסת ללינק? בבקשה...הוסף תגובה
-
היי..
אנונימית 18/09/2016 | 02:35אני מכירה את הלינק מאתר מקביל... אני חושבת שאם 276 אנשים דיווחו על השמנה(כתוצאה מרעב מוגבר או השמנה בעקבות נטילת הכדור) יש לתת על זה את הדעת. הרי אם התרופה לא היתה משמינה, אנשים לא היו מדווחים על כך. העניין הוא שהתרופה חדשה יחסית בארץ ואין מחקרים על התרופה בארץ על אוכלוסייה שנמצאת במחקר, הנוטלת את התרופה, ואם 276 אנשים דיווחו על השמנה, כנראה יש משהו במה שהם טוענים. אם את חוששת משמנה, אולי עדיף לנסות תרופה אחרת. אם מיצית את כל התרופות והן כשלו, וזו התרופה האחרונה שנותרה לנסיון, הייתי מניחה את עניין ההשמנה בצד ונותנת לה הזדמנות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2016 | 15:47לרווית שלום, נכנסתי לחומר המדעי. הלינק הזה לא נותן דבר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2016 | 15:49לאנונימית שלום, השאלה היא 276 מתוך כמה אנשים. מהניסיון בעולם נטען שאין השפעה משמעותית. כככל כאשר יוצאים מדיכאון מג'ורי, יש עלייה בתיאבון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ברינטלקס
טלי 10/10/2025 | 10:48מניסיון אישי יש בהחלט עלייה במשקל עם נטילת בתרופההוסף תגובה
-
-
משהו שיעזור לי לישון טוב
12/05/2011 | 21:22שלום דר' קרני, אני מבקשת ייעוץ בנוגע לכדורי שינה או כדורים נגד חרדה שיעזרו לשינה. לפני ימים לחוצים בעבודה או אירועים מסוימים, אני לא נרדמת, יכול לקחת לי 4 או 5 שעות להרדם, ולפעמים גם מתעוררת מוקדם. זה מאוד קשה לי, כי מה שיוצא זה שדווקא כשיש אירוע או משהו שחשוב לי, אני לא מרוכזת כל היום. ולא משנה מה אני עושה כדי לישון טוב, ככל שזה יותר חשוב לי, אני לא נרדמת. אני זקוקה לכדור שינה או אנטי-חרדתי כדי ליטול בערך פעם בשבוע שבועיים. ניסיתי קלונקס, אבל כדי להרדם לא תמיד הספיק לי כדור אחד, הייתי צריכה 2. זה הרדים אותי, אבל הייתי לפעמים מתעוררת אחרי 5 שעות או קצת יותר, ואז לפעמים לוקחת עוד כדור, כי ברגע שהתעוררתי שוב לא הייתי נרדמת. לגבי לוריבן, הייתה לי התנסות אחת איתו, לקחתי שני כדורים בבת אחת, וזה השפיע עלי ממש לא טוב ולקח לי שבוע להרגיש שוב ממש בסדר. את ממליצה על כדורים אנטי חרדתיים או כדורי שינה ממש? איזה מהסוגים יתן לי שינה טובה, כמה שיותר טבעית, וגם ארוכה יחסית? (שחרור מושהה?). חשוב לי שהשינה תהיה איכותית וטבעית ולא עילפון. וגם להיות כמה שיותר כרגיל ומאופסת ביום שאחרי. מה כדאי לנסות ובאיזה מינון? תודה לך ושבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אם אפשר המלצה בבקשה, אני לא ישנה כבר כמה ימים
15/05/2011 | 13:53הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינה טובה
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 14:09שלום, קודם כל, איני יודעת בת כמה את. ככלל, הייתי ממליצה על צירקדין כטיפול ממושך ויחד איתו, במצבים מלחיצים מהסוג שתיארת, לנסות כדור שינה מהסוג של נוקטורנו במידה ואת לא נרדמת. צירקדין ככלל פותח שערי שינה ומאפשר שינה עמוקה יותר וטובה יותר. אין ספק שצירקדין גורם לשינה טבעית טובה. הוא עובד לאחר כשבוע. אני מקווה שעניתי על שאלותייך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה ד"ר רובין והסבר
16/05/2011 | 14:26תודה, אני בת 22. קראתי על הסירקדין - אבל אם הבנתי נכון זה טיפול קבוע, וההפרעות שינה מופיעות אצלי רק לפני ימים לחוצים, משהו כמו פעם בשבועיים.... במקרים מאוד מסוימים, כמו עכשיו, זה יכול להמשך כמה ימים, אבל זה ממש נדיר ותלוי באופן ישיר במה שקורה אצלי בחיים. כדאי במצב כזה להתחיל עם כדור קבוע? לא עדיף לקחת משהו רק לימים האלה? בשאר הימים אני ישנה די טוב. להפרעות שינה בלילות ספציפיים את ממליצה על נוקטורנו? שמעתי גם על אמביאן CR הרבה המלצות... מה ההבדל ביניהם? בכל מקרה, הם עדיפים על לוריבן, קסנקס וכו'? תודה רבה שובהוסף תגובה
-
סירקדין
דבי 16/05/2011 | 19:32האם כדור סירקדין עוזר גם להפרעות שינה כרוניות כתוצאה מדכאון וחרדה ?או שהוא מיועד לאנשים עם הפרעות שינה זמניים וחדשים תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסבר
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:18שלום, אני סבורה שלקחת חודשיים צירקדין, שזה בעצם חומר שיש לנו באופן טבעי במוח (מלטונין), עדיף על לקיחת תרופות שינה וזה גם גורם לשינה יותר עמוקה. על בסיס זה גם אפשר לקחת משהו קל כמו קסנקס או לוריוואן במידה ולא נרדמים מסטרס. אשר לאמביאן CR או נוקטורנו, אני מעדיפה את הנוקטורנו, אך זה עניין של טעם אישי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צירקדין
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:19לדבי שלום, צירקדין איננו פותר את הבעייה של החרדה או הדיכאון, אך הוא כן עוזר בהסדרת השינה לסובלים מחרדה או דיכאון ובעיני הוא חלק מהטיפול במצבים אלה, כמו גם בהפרעות שינה חדשות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
סירקדין
דבי 17/05/2011 | 13:35דר קרני אפשר לשלב את הסירקדין עם הטרזודיל שאני לוקחת בלילה לוקחת 100מג ובבוקר 100 לוסטראל כמה זמן מותר לקחת סירקדין האם לתקופה ממושכת? ואחרי כמה ימים מרגישים שיפור בשינה לקחתי אותו יומיים ולא השפיע עלי תודה מראשהוסף תגובה
-
תודה רבה על העזרה
20/05/2011 | 12:47בסופו של דבר ניסיתי את האמביאן בגלל שהבנתי שהוא היחיד עם שחרור מושהה. ישנתי בסדר וכמעט לא התעוררתי, אבל אני מרגישה די מטושטשת. אולי באמת אנסה את הנוקטורנו... לא מדווח על התעוררויות איתו, למרות שהוא לא בשחרור מושהה?הוסף תגובה
-
ושאלה אחרונה אם אפשר...
20/05/2011 | 12:51כדי להשיג שינה יותר רציפה ממה שהשגתי עם כדור אחד לפני השינה, מה מומלץ יותר: שני כדורים לפני השינה (12 מ"ג בערך, זה המינון המומלץ למבוגרים וגם המקסימלי) או לחילופין כדור אחד לפני השינה ועוד כדור כשאני מתעוררת לפנות בוקר? תודה ושבת שלוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 19:10לדבי שלום, אני ממליצה על צירקדין בשילוב עם נוקטורנו 7.5 מ"ג ורק במידה ואת מתעוררת, להוסיף עוד קסנקס או לוריוון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
קשיים בהירדמות נדודי שינה
rebecca 13/02/2014 | 16:40אני בת 78 ולא נרדמת. ורופאת המשפחה רשמה לי אמביאן CR12.25 בשבוע הראשון הכדור עזר אבל הרוקחת אמרה לי שלפי מחקר חדש לנשים אסור לקחת אמביאן רציתי לשמוע מהרופאה המלומדת את דעתההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/02/2014 | 16:00ל-rebecca שלום לא מצאתי כל עדות לכך. אולי תבקשי מהרוקחת את המקור לדבריה. בעיקרון, הדבר אינו נשמע הגיוני בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
חרדת טיסה
Tala 28/02/2019 | 17:02הי דוקטור קרני אני לוקח לפני טיסות קסנקס האם זה בסדר שאקח יחד עם הקסנקס טרזודיל כדי שיעזור לי להירדם ?הוסף תגובה
-
חרדת טיסה
Tala 28/02/2019 | 17:04הי דוקטור קרני אני לוקח לפני טיסות קסנקס האם זה בסדר שאקח יחד עם הקסנקס טרזודיל כדי שיעזור לי להירדם ?הוסף תגובה
-
כדורי שינה
שני02 10/10/2022 | 03:10זודורם/ סטילנוקס/ בונדורמין או נוקטורנוהוסף תגובה
-
נוקטורנו 3.75מ"ג
ליע 09/10/2025 | 23:33ניסיתי,הלילה בהמלצת רופא משפחה בדרך כלל ואבן עזר עד שהפסיק. הטעם נוראי לקחתי כדור נגד צרבת מקוה שהלילה,זה יעזור אדווח בהמשךהוסף תגובה
-
-
-
כדור ואיפאקס (לת)
ריקי 08/10/2025 | 19:40שלום רב , אשמח לעזרה . כבר חצי שנה אני לוקחת ואיפאקס Xr 150 אחרי שבמשך שנים לקחתי פריזמה שכבר לא השפיעה עלי לטובה . אני עדיין לא במיטבי . אני עדיין סובלת מאוד מתופעות לוואי , טעם מתכתי בפה , חוסר שינה . הרופא המליץ לי להוסיף 75 מ״ל ואיפאקס . האם כדאי לי לחזור לפריזמה שהיתה לי הרבה יותר טובה מ ואיפאקס . ואיך עושים את זה . יש לי תור לרופא רק בעוד כמה חודשים . אנא עזרתך . תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לא יודע מה לעשות כבר .. בבקשה תעזרו לי :/
אלברט 19/09/2015 | 20:47אז ככה, כבר שנה שלמה שאני עם הבעיה של התקפי חרדה .. אני מפחד לצאת בחוץ לבד ומתעלף שיש לי התקף .. ההתקפים שלי ממש קשים, אני בן 17 וחצי. אוקיי אני אגיד בקצרה כי כבר קשה לי לכתוב את כל הסבל הזה, זה התחיל תחילת שנה שעברה ב 1 לספטמבר ככה סתם על היום הראשון בשיעור השלישי התעלפתי, הרגשתי לפניי ממש מוזר ולא נוח ופשוט אמרתי למי שישבה ליידי שאני מתעלף .. נריץ 4 חודשים אחריי זה, אני כבר הצלחתי לצאת בחוץ עם חברים וזה הכול היה יותר נחמד אבל לא כלכך כי עדיין הייתי כזה .. היה לי פריזמה 20 מ"ג ברקע .. ועם טיפול CBT. עכשיו אני שוכב במיטה ולא זז, מפחד מכל דבר וזה קורה לי שאני גם עם ההורים בבית .. יש לי תמיד אבל תמיד מחשבות על התאבדות ואני לא ילד כזה! בחיים לא האמנתי שאחשוב על זה .. אבל זה לבד מושך אותי. בקיצור מה שקרה ברגע של ההידרדרות שלי ללשכב במיטה וכבר לא לצאת זה היה פגישה אחרונה אצל הפסיכולוג, ואיכשהו גם הפסקתי עם הפריזמה .. פתאום זה קרה שוב ושוב ואני לא היה לי אומץ לחשוב על לחזור ללימודים .. הגענו לפסיכיאטר, הוא אמר לחזור לקחת תרופות והביא לי פלוטין 20 מ"ג, זה לא עזר ואפילו חשתי בהרגשה של החמרה ויותר פחד.. אז חזרנו וסיפרנו לו שוב והוא אמר לעלות מ"ג 40 ליום. זה החמיר עוד ועוד .. אחר כך חזרנו שוב והוא הביא לי חצי כדור ריספונד לבוקר ולערב כדי לחזק את התרופה הנוכחית .. אני מחמיר עוד ועוד עד כמה שאני רוצה ומנסה לצאת מהבית! אני עכשיו במצב ממש דיכאוני לא יודע מה לעשות .. אתמול הייתה שיחה איתו והוא אמר זהו אין מה לעשות לקחת אותי לאישפוז בבית חולים לבריאות הנפש .. איך יעזרו לי שם ?! ועכשיו יום שני שיהיה הולכים אליו לקבל הפנייה ושיחה נוספת איתו .. אני לא יודע מה לעשות אני מת לחיות כמוכם לצאת בחוץ והכול לטייל ולא לפחדד אני לא מצליח להתגבר על זה .. מקווה שתעזרו לי אות תכוונו אותי ליציאה הנכונה :/הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עיון נוסף
ר.צ. 19/09/2015 | 22:17אלברט שלום, עד שהרופאה תענה תיאלץ "להסתפק" בתשובות של מתמודדים אחרים עם בעיות דומות וניסיון רב משלך: ניתן להבין מהתיאור שלך שאתה סובל מדיכאון ברמה קשה. הרופא שלך התרשם, שעל מנת למנוע מעשה אובדני, חס וחלילה, יש צורך באשפוז המהווה מסגרת השומרת עליך וזאת מעבר למתן תרופות. ניתן לטפל בדיכאון קשה בתרופות גם מחוץ לבית החולים, אבל קשה להתווכח עם דעתו של הרופא שראה ושמע אותך והתרשם שיש מקום להשגחה בבי"ח כפי שרשמתי. אבל: אם יש לך משפחתך תומכת מאוד, אשר מוכנה לקחת אחריות מלאה על מצבך - כלומר לשמור עליך מפני עצמך שחס וחלילה לא תזיק לעצמך- ייתכן שבכל זאת יש מקום לקבל טיפול מחוץ לביה"ח (ע"י הרופא הנוכחי או ע"י רופא אחר). שים לב: יש תרופות מצוינות למצבך וזה רק עניין של מספר שבועות עד שתצא מהמצב הנוכחי ותוכל לחיות חיים מלאים. אמנם קשה לך להאמין במה שרשמתי, אבל זוהי האמת לאמיתה. בהצלחההוסף תגובה
-
ר.צ. יעזור :-)
שמוליק 19/09/2015 | 22:40שלום אלברט. אינני רופא. לדעתי, אם פנית לפורום לבקש עזרה - זה צעד אחד קטן בדרך להתקדמות ולהשתפרות. נראה שלעת עתה אנשי המקצוע לא הצליחו; לא בטיפולים הפסיכולוגיים ולא בטיפול התרופתי. מה שנראה לי שחשוב מאוד לומר, זה שאם הם לא הצליחו - זה לא אומר שמשהו "דפוק" אצלך, ובגלל זה הטיפולים לא הצליחו. אל תנסה להאשים את עצמך בכך. אני מניח שר.צ. התותח ישמח לתת לך עידוד :-) הוא מכיר מקרים כאלה, בוודאי שיותר טוב ממני. אני התמודדתי עם סכיזופרניה וזה פשוט משהו אחר... בכל אופן, נראה לי שצריך לעשות איזו הבחנה ראשונית לפני האישפוז. האם המציאות היא שעברת משהו ואתה בטוח שבגללו המצב שלך התדרדר בתחילת שנת הלימודים הקודמת, וכל הבעייה היא שאתה מפחד לדבר על זה, (וכמובן שאינך צריך לפרט כאן בפורום) או שלא ידוע לך מה הסיבה לכך. כל טוב ושנה טובה, שמוליק.הוסף תגובה
-
שלום ר.צ.
שמוליק 19/09/2015 | 22:51שלום ר.צ. וואלה חשבתי עליך; כתבתי תגובה ואמרתי שאני בטוח שתשמח לעודד אותו, ותיכף אחרי ששלחתי את התגובה ראיתי שכבר הגבת. הנסיון שלך היה עם דברים כאלה; דיכאונות וחרדות. סכיזופרניה - זה משהו אחר... אין לי ספק שהדברים שכתבת אמורים לעודד. מצדיע לך. שמוליק.הוסף תגובה
-
אהלן שמוליק
ר.צ. 19/09/2015 | 23:01תודה רבה על המחמאות, יישר כוח גם אתה בתרומתך למשתתפי הפורום! גמר חתימה טובההוסף תגובה
-
תודה לכם!
אלברט 19/09/2015 | 23:18תודה לכם אנשים על התגובות המעודדות, באמת הכנסתם בי תקווה גם שאחד מכם אמר שיש תרופות מצוינות לזה. ממש תודה, אשמח אם תמשיכו לדבר איתי שנגיע לכיוון אחיד ואצא מזה :)הוסף תגובה
-
ציפרלקס ולוסטרל שתי תרופות הכי מומלצות.
תתיעץ לגביהן 19/09/2015 | 23:53ציפרלקס ולוסטרל שתי תרופות הכי מומלצות.הוסף תגובה
-
אתה תהיה בסדר גמור
ר.צ. 20/09/2015 | 00:26למזלנו הרב, בעשרים השנים האחרונות חלה התקדמות משמעותית ביותר, פריצת דרך של ממש, בטיפול התרופתי בדיכאון: גם פותחו מספר תרופות חדישות וגם נצבר ניסיון טיפולי רב בבעיה הרפואית הנפוצה הזו. תעדכן אותנו בהתפתחויות. שבוע טובהוסף תגובה
-
ואוו
אלברט 20/09/2015 | 01:21ואוו, שוב תודה רבה על העידוד. יום שני אני בנתניה אצל הפסיכיאטר אני אגיד לו על שני התרופות שהצעתם .. יש לכם מושג אולי מה הכי מומלץ לעשות והאם יהיה בסדר ?הוסף תגובה
-
לא רק תרופות!
אחת 20/09/2015 | 13:59אפשרי תרופות אם המצב חמור לפחות בתקופה הקרובה אבל אתה מאד צעיר. מעכשיו לקחת תרופות פסיכיאטריות זה לא צחוק בכלל. צריך בנוסף שיחות, תמיכה מהסביבה, להעלות לך את הדימוי עצמי והביטחון עצמי.. תחשוב למה כל זה התחיל? איזו סביבה או אנשים גורמים לך לחץ. זו הרבה עבודה עצמית וחיזוק מנטלי וכך אולי עם הזמן תגיע למצב שלא תהיה תלותי בתרופות. בסה"כ אתה ילד. הכי טוב לשלב ספורט ופחמימות מורכבות..זה מצויין וזו תרופה טבעית. תהיי חזק..הוסף תגובה
-
על הטיפולים הפסיכולוגיים
שמוליק 20/09/2015 | 15:06שלום אלברט. אני שמח שקיבלת עידוד ממשתתפי הפורום, ואני חושב שזה הדבר הכי חשוב שמשתתפי הפורום היו יכולים לתת לך. את העידוד להתמודד ממישהו אחר שהתמודד עם משהו דומה, אף רופא - מומחה ככל שיהיה אינו יכול לתת (כמובן מבלי לזלזל חלילה באף אחד). ישנם חילוקי דיעות לגבי השאלה מה יותר חשוב; הטיפול התרופתי או הטיפולים הפסיכולוגיים, אבל יש לפחות הסכמה שצריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו. אם הטיפולי הC.B.T. לא עזרו, יש מקום לשקול טיפול פסיכו-דינמי. טיפול C.B.T. בדרך כלל עוזר, ואין צורך "לחפור" ולחפש את סיבות או חוויות מהעבר שבגללן הדיכאון והחרדות הופיעו. מדובר בטיפולים שבדרך כלל עוזרים תוך זמן קצר. טיפולים פסיכודינמיים - מטרתם לאתר את הסיבה מתוך הלא מודע והם ארוכים יותר ולוקח הרבה זמן עד שמתחילים לראות תוצאות. אני מודה בכך שאני יותר בקטע של טיפולים פסיכולוגיים, ונראה לי שיש מקום להתייעץ עם הפסיכיאטר ולשקול את העניין, אך עם זאת, אין בכך כדי לשלול טיפול תרופתי. זו הצעה שאם היא נראית לך תוכל לשקול את העניין עם הרופא המטפל. שיהיה בהצלחה רבה. שמוליק.הוסף תגובה
-
תודה שמוליק!
אלברט 20/09/2015 | 15:21תודה רבה על התגובה, יש לי שאלה .. אתה חושב שכדי לחזור לתרופה שבזכותה כנראה פעם השתפרתי ? כאילו פריזמה ? כי פלוטין מחמיר אותי מיום ליום .. ואם אני חוזר לפריזמה אז אני אמור לקחת את ה 40 מ"ג או לעלות מחדש בהדרגה ? כי אני כבר לוקח 40 מ"ג פלוטין וחצי חצי ביום ריספונד. מה התרופה הכי מומלצת שתשפיעה עליי הכי מהר וכמה זה הכי מהר ? ולפי כמה זמן אתם יכולים לשער את החזרה שלי לחיים הנורמלים בצורה מלאה ? שבוע טוב :)הוסף תגובה
-
עדיף שר.צ. יענה :-)
שמוליק 20/09/2015 | 17:00שלום אלברט. אני רו.צ. חלוקים בדעותינו בשאלה מה העיקר; הטיפול התרופתי או הטיפולים הפסיכולוגיים. כמובן שאנו מכבדים זה את זה :-). כיון שר.צ. רואה בטיפול התרופתי כטיפול העיקרי, אז הוא יוכל לתת לך תשובה טובה יותר. אני מניח ששמת לב שהתמקדתי יותר בשאלה מה יכול להיות הטיפול הפסיכולוגי המומלץ. פשוט, לי הטיפול התרופתי הזיק יותר מאשר הועיל, ולכן יש לי נטייה חזקה מאוד להחשיב יותר טיפולים פסיכולוגיים. עם זאת, חשוב לי לומר שאני לא מהווה איזה מודל אידאלי, וכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ומי שהתרופות עוזרות לו, אינו אמור לחשוב שמשהו לא בסדר אצלו, רק מפני שהוא שונה ממני. סביר להניח שתרופה שעבדה עליך טוב בעבר תעבוד עליך טוב גם עכשיו, אם כי יכולות להיות סיבות לכך שהתרופה תשפיע פחות טוב. אני מניח שר.צ. יידע לתת תשובה טובה יותר. באופן כללי, יכול להיות שסמים "חזקים" (כמו למשל L.S.D שהוא בכלל סם לא חוקי) יוכלו לתת השפעה מהירה , אך אחר כך יהיה לכך מחיר כבד, ולכן צריך למצוא את האיזון הנכון גם של התרופה המתאימה וגם של המינון המתאים. כמה זמן יכול לקחת עד שתחזור לחיים תקינים - זה בידיים שלך :-). תאמין שאנשי המקצוע ייתנו בידך את הכלים להתמודד עם הקושי ולנצח אותו. כל טוב, שמוליק.הוסף תגובה
-
תרופות
ר.צ. 20/09/2015 | 20:51אלברט שלום, ניתן להניח שכאשר הרופא שלך בחר את הטיפול הנוכחי הוא לקח בחשבון מספר פרמטרים, וכן ניסיונו המקצועי. בנוסף, לפי המחקרים הכי טוב לשלב טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי. לדעתי התרופות הן העיקר , כפי שרשם שמוליק. פריזמה ופלוטין זה אותה התרופה אך מבתי חרושת שונים (שם נוסף: פרוזק). לגבי התרופה המומלצת- כדאי לשמוע את דעתה של הרופאה, למרות שקשה לייעץ שלא על סמך פגישת ייעוץ מסודרת. אני דווקא השתפרתי יותר עם תרופה ממשפחת SNRI ופחות עם תרופות ממשפחת SSRI שחלק מהם צוינו קודם. כמו כן, לפעולה מהירה ויעילה ניתן לחזק התרופות עם תרופה אנטי פסיכוטית- כמו ריספונד - או עם נוגד דיכאון אדרנרגי- וולבוטרין או אדרונקס - וזה גם מפחית תופעות לוואי מהתרופה העיקרית. ויש עוד שילובים רבים ומוצלחים. איזה תרופה לבחור ? בדרך כלל אין זה מתפקידו של החולה. מומלץ להשאיר זאת לרופאים, הם בעלי הידע והניסיון והכי טוב להישמע להוראותיהם. אל תשבור את הראש, תשאיר זאת למומחים. קצב ההחלמה הנו אינדיבידואלי וקשה להעריך זמנים. ככלל, ישנן עליות וירידות במצב הרוח ובתפקוד לאורך קו מגמה עם שיפוע חיובי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2015 | 21:27לאלברט שלום, ככלל כפי שר.צ כתב לך במידה ויש משפחה תומכת, אני נגד אשפוז במקרים של דיכאון וחרדה. האם יש לך משפחה תומכת שמוכנה להיות איתך ולהשגיח שלא תעשה מעשה שטות ותפגע בעצמך? אני משערת שאתה ילד שמרגיש צורך להיות בשליטה כל הזמן כפי שקורה עם כל האנשים שמפתחים התקפי חרדה. קרוב לוודאי שהתעלפת באותו בוקר כי לא אכלת ושתית או מכל סיבה אחרת. ההתעלפות גרמה לך לתחושה של איבוד שליטה והפחידה אותך ומכאן הכל התחיל להתגלגל. חבל כמובן שהפסקת את הפריזמה בפעם הראשונה כי אין ספק שזה תרם להדרדרות המחודשת, אך זה לא סוף העולם. אין לי ספק שבמצב כמו שלך טיפול עקבי בתרופה נוגדת דיכאון מתאימה בשילוב עם טיפול CBT טוב, יחזור וישפר את מצבך ויביא אותך למצב של תפקוד תקין והרגשה טובה. יש לציין כי בתחילת כל טיפול וגם בכל העלאה של המינון יש החמרה של המצב, שלמעשה אומרת שהטיפול מתחיל לעבוד. העובדה שהחרדות התגברו עם תחילת הטיפול החוזר בפלוטין והתגברו עוד יותר עם העלאת המינון רק אומרת שהטיפול יסייע לך תוך כחודש. הייתי ממליצה שלפני החלטה כה גורלית כמו להתאשפז, תפנה לחוות דעת פסיכיאטרית שנייה. במידה ותרצה באפשרותך לפנות אליי למייל האישי שלי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2015 | 21:30לר.צ, לשמוליק, לתייעץ לגביהן ולאחת שלום, ברצוני רק להודות לכולכם על התמיכה והעידוד שנתתם לאלברט. כל הכבוד ושנה טובה! בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה!
אלברט 21/09/2015 | 21:51היי, תודה רבה על התגובה המאוד "הולכת קדימה" אני מרגיש שאני מתקרב לכיוון אחד בזכותכם. ממש תודה, לגבי פלוטין .. כמו שאמרת שההחמרה היא כנראה תקופה בגלל העלאת המינון ושינון תרופה .. האם פלוטין יגיע למצב שהוא עוזר לי ולא מחמיר אותי ? שזה אומר שאני לא אשנה תרופה או משהו ? וכן יש לי משפחה תומכת שעוצרת את העבודה שלהם בשביל לשמור עליי בבית, מאוד תומכת. האם אני צריך להמשיך עם פלוטין ? ומה הצעד הבא ? אמא שלי משנה פסיכיאטר כי הוא תומך רק אישפוז ולא מאמין באפשרויות נוספות לעזור לי, בנוסף לכך אני חכם בלי להשוויץ חח אז לא אפגע בעצמי :) אז תודה רבה לך על התשובה דר' קרני רובין, לסיכום : האם להמשיך עם פלוטין וריספונד ? כמובן שאני אהיה עם CBT גם בקרוב כמו פעם ומה הצעד הכי נכון לזרז את תהליך ההחלמה וכמה זמן אני צריך לתת לפלוטין לקדם אותי בהחלמה ? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2015 | 22:26לאלברט שלום, לא הייתי מחליפה את הפלוטין כי כל החלפת תרופה גורמת בתחילה לירידה והחלפת הפלוטין היא מסובכת למדי כי הוא נשאר הרבה זמן בדם. ככלל אינני סבורה שיש צורך בריספונד, ובמקומו הייתי נותנת לך לוריבן וקלונקס בשעת הצורך. אני מקווה שCBT טוב, יזרז לך את תהליך ההחלמה. אם אתה רוצה אתה יכול לפנות אלי בנושא זה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על התשובה!
אלברט 21/09/2015 | 22:59אז אמשיך עם הפלוטין, הוא בקרוב יגרום לי להרגיש טוב יותר ? ולגבי תרופה נגד התקפים אני אבקש אחריי כיפור מהפסיכיאטר החדש שיהיה. אז אני עושה ככה : מתחיל CBT, ממשיך פלוטין 40 מ"ג, מנסה לצאת כל ערב (ככה אני עושה כל יום אבל אין שיפור). כל זה יגרום לי לשיפור ? כי כרגע אני רק נשכב מדוכא ולא יודע מה לעשות ..הוסף תגובה
-
תודה ד"ר. שנה טובה גם לך :-)
שמוליק 22/09/2015 | 11:37.הוסף תגובה
-
עוד שאלה
אלברט 22/09/2015 | 15:53היי, יש לי עוד שאלה .. האם התרופה "פלוטין" תמשיך להחמיר אותי או באיזשהו שלב אני אראה שיפור ? ואם כן מתי ? צום קל וגמר חתימה טובה :)הוסף תגובה
-
ועכשיו עוד שאלה D:
אלברט 23/09/2015 | 22:34אממ .. לפעמים יש מקרים שאני מרגיש כאילו יש בי משהו אחר, מחלה אחרת דיכאון חזק ייחד עם זה, מחשבות אובדניות וכאילו שוב דבר לא ישתפר מההרגשה שיש לי באותה רגע .. מה זה ? וזה קורה לי גם שההורים בבית כאילו אני ממש משתגע מזה, גמר חתימה טובה :)הוסף תגובה
-
אתם כאן ?
אלברט 26/09/2015 | 19:24סליחה שאני יוצא חופר אני פשוט נמצא ברגע זה במצב מלחיץ, יש לי התקף ואני בבית וכלום לא קורה (התעלפות לא מגיעה) זה קרה אחריי הריספונד .. האם יש קשר ? האם פתרנו את בעית ההתעלפות ? אבל כרגע אני עם התקף חזק שלא מפסיק כבר חצי שעה ואני מפחד שיש משהו אחר איתי .. יהיה בסדר ?הוסף תגובה
-
איזה התקף יש לך?
אוסנת 26/09/2015 | 21:23תראה קודם אם ההורים יכולים לעזור לך או אם מישהו אחר נמצא בסביבה. אם אתה שייך לקופת חולים אתה יכול להתקשר יש מוקד שמפנה לאחים/יות אתה יכול להתייעץ עם אח/ות (זה יש בקופת חולים מכבי לא יודעת לאיזו קופה אתה שייך). תסביר ממה אתה סובל ואיזה טיפול קיבלת. תשתדל למצוא מישהו בסביבה שלך שיכול לעזור לך, כי דרך האינטרנט יותר קשה, והכל יהיה בסדר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 12:52לאלברט שלום, התוכנית הזאת מצויינת. לדאבוני לוקח לתרופות נוגדות דיכאון כ6 שבועות עד שהן עוזרות. ייתכן שיהיה צורך להעלות במינון אך הייתי מחכה את מלוא ששת השבועות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 12:52לאלברט שלום, הצפי הוא כי אחרי כ6 שבועות יתחיל שיפור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על התשובה
אלברט 30/09/2015 | 12:56היי, תודה לך על התשובה! אז יש לי שלוש שבועות (אני שלוש שבועות במינון הכפול) לחכות ולראות אם זה יעזור לי, יש לי שאלה .. האם אני צריך לחשוש כמו כל יום שקורה לי כזה מצב שאני אומר אין דרך להפתר מזה, לא להחלים ולא כלום ? המחשבות האלה מפחידות אותי ובאות לבד גם אם אני מאמין בהחלמה .. זה בסדר ? ויש דרך לא לחשוב ככה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 13:03לאלברט שלום, עד שהתרופות יתחילו לעבוד, הייתי ממליצה שבזמן התקף חרדה תיקח או קסנגיס (אלפרוליד, אלפרוקס), או לוריבן, או קלונקס. אין סיכוי שתשתגע. התקפי החרדה גורמים לך לחשוב שאתה עומד להשתגע. מחשבה זו באה בעקבות מחשבה של איבוד שליטה. האמת היא הפוכה. אין סיכוי שתשתגע וגם אין סיכוי שתתעלף. למשוגע כלל לא אכפת אם הוא משתגע או לא. אצלך מחשבה כזאת גורמת לחרדה קשה. במילים אחרות אתה תמונת הראי ההפוכה של משוגע ואין סיכוי שתשתגע. מאחר ובזמן התקף חרדה לחץ הדם עולה ואילו בזמן התעלפות, לחץ הדם יורד, אין סיכוי שתתעלף. בCBT טוב צריכים לעבוד על כך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אלברט שים לב
ר.צ. 30/09/2015 | 14:16הרופאה רשמה לך: בזמן שיש התקף אתה צריך לבלוע כדור הרגעה: קסנגיס או לוריוון או קלונקס. תוך רבע שעה עד חצי שעה ההתקף ייעלם ביחד עם המחשבות. מסיבה זו אין לך כלל ממה לחשוש, תדאג שכדור ההרגעה יהיה תמיד בהישג יד.הוסף תגובה
-
תודה על התשובה
אלברט 30/09/2015 | 14:20לגבי הכדור הרגעה הבנתי אבל זה משהו אחר זה לא התקף זה כמו הרגשה שמגיעה לי בראש או בלב שאין טעם להמשיך שום דבר כי אין דרך לצאת מזה ואני ממש לא מבין למה אני מרגיש ככה ..הוסף תגובה
-
כדור ההרגעה יפתור את זה
ר.צ. 30/09/2015 | 14:23המלצה מנסיון שלי: קסנגיס.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:17לאלברט שלום, ראשית, אלה מחשבות שגורמות לרגש אבל הן לא רגש. הצפי הוא שתוך 6 שבועות יתחיל שיפור. השיפור הזה אינו מספיק והCBT אמור להשלימו ולתת לך כלים להתמודד במצבים כמו אלו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מה זה משוגע?
אוסנת 02/10/2015 | 13:10יש אבחנה כזאת?הוסף תגובה
-
התקפי חרדה
אסתר 31/05/2018 | 21:11בס''ד לדעתי הפלוטין רק מחמיר לך החרדה ,זה מהסוג הישן של הפרוזק שיש לזה תופעות קשות, יש היום תרופות חדישות בלי תופעות לוואי שאמור לעזור לך תוך שבועיים כמו הציפרולקס. צריך רק להזהר בין המעבר קודם להוריד בהדרגה ממה שיש לך, ואחר מכן להתחיל. לוריוון להרגעה מידי בערב ובבוקר 1/4 ציפרלקס של 10 מ''ג ואחרי 3 ימים לעלות לחצי ציפרלקס. אחרי 3 ימים ל3/4 ציפרלקס עד שתגיע לכדור שלם. כי אלו שסובלים מחרדות צריכים להתחיל מאוד בהדרגה ובזה תלוי ההצלחה. אני בטוחה שאתה אינטליגנטי ורגיש לכן אתה סובל מחרדות וברגע שתקח הכדור הנכון במינון הנכון תרגיש הקלה ותתחיל לחיות מחדש, מאחלת לך מכל הלב שתצא מזה מהר אתה צעיר ומחכה לך חיים יפים וטובים ומאושריםהוסף תגובה
-
אתה לא תתעלף
אלה 04/06/2019 | 13:02כאשר יש התקף חרדה יותר נכון התקף פאניקה הגוף שלנו יוצר אדרינלין ברמה די גבוהה ואתב מרגיש את כל הסימפטומים הללו כאשר יש אדרינלין בגוף לפעמים טיפה עולה לחץ הדם וזה בסדר זו תגובה פזיולוגית שלנו. בחים אבל בחים אף בן אדם לא התעלף פזיולוגית מהתקף פאניקה נכון זה הרגשה לא נעימה ואף מאוד מפחידה אתה חייב להבין ולהתחיל להתמודד כי חוץ ממך אף כחד לא יוציא אותך מהמצב שבו אתה נמצע כדורים? זה פתרון זמני אין מצב שאתה בחור כה צעיר תשתה כל החיים שלך כדורים . זו דרך מאוד ארוכה ואף לא נעימה אבל תהיה חזק אתה חייב להפנים שמהתקף פאניקה לא מתים ולא מתעלפים ולא היה ממנו התקף לב וכו מה שקורה בזמן הזה כאשר אתה כבר חובה התקף אתה מרגיש פזיולוגית את האדרינלין שיוצא לגופך מהתקף עז של פחד ככל שתבין שאין לך מה לפחד מההתקף ותתן להתקף לעבור ולחלוף בעצמו ואף תרצה להגבירו ותגיד לו שאת לא מפחד ממנו ככה מהר הוא יעבור איך שזה לא נשמע הזוי אתה חייב לקבל אותו ולעשות לעצמך רשימת מתלות היום כני לבד יוצא לסופר או לבחוץ לעמוד מתחת לבית 10 דקות גם עם תתחיל לחבות את ההתקף תראה לו שאתה לא מפחד (למרוד שזה קשה)אפילו עם הוא יתחיל תתישב תנסה לנשום עמוק ולהגיד לעצמך נו זה מה שאתה יכול יותר חזק ואתה תראה איך ההתקף יתחיל לעבור מכל יום אתה תוכל להתרחק מהבית יותר ויותר על תפחד מההתקפים והם יתחילו להיות יותר קצרים וגם עם הזמן יעברו ותזכור עד עכשיו שם בן אדם לא מת מי זה וגם אני לא כי אני היתי במצב שלך ואף אחד גם לא ימות תשתדל פחות לשתות את התרופות להוריד מינון ולהתחיל להלחם אל תחשוב שכדור זה קוסם הכל תלוי בך וברצון שלך לחיות כמו כולם ותזכור הגוף שלנו לא הורס הוא שומר אליו ויודע להתרפות לבד הכל בראש מתוק שהיה לך בהצלחההוסף תגובה
-
החלפת תרופה
ציפראלקס 02/12/2019 | 16:43לוקח ציפראלקס 13 שנים עקב חרדות קשות שהיו לרוב מרגיש טוב ללא תופעות לוואי יש סטרס אבל ללא התקפי חרדה קשים. למרות הציפראלקס יש בעיות שינה שמפריעות מתלבט מה לעשות . האם ניתן לשלב ציפראלקס יחד עם לוסטראל ? במידה לא ניתן לשלב האם כדי לעבור ללוסטראל ? האם כדי לעבור לקבוצת snri ?הוסף תגובה
-
אתה לא תתעלף
רוני 08/10/2025 | 00:44מסכימה עם התשובה של אלה להתחיל בהדרגה לצאת מהבית, אולי בהתחלה בליווי מישהו ולאט לאט להגביר את הזמן אבל בשום אופן לא להוריד במינון של הכדורים!!! מנסיון!!! ודאי לא במצב כזההוסף תגובה
-
-
סימבלטה 60 מג (לת)
תום 06/10/2025 | 12:08דר' מהניסיון שלך , עד כמה יעילה התרופה סימבלטה.. יש מצב שהיא משפיעה יותר טוב מאפקסור ...?? תודה על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכאון קליני
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קבוצתי
-
התמודדות עם לחץ
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
פנפלורידול
-
מתדון
-
מונחים קשורים
-
אידוי קנאביס רפואי
-
נוהל 106
רופאים בתחום
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטריה
5.0
( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
ד"ר אברהם יקיר
פסיכיאטריה
ד"ר עדי שוורץ
גריאטריה
5.0
( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר