פורום פסיכיאטריה - עמוד 1002
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כיפור
י 03/10/2014 | 17:31האם מותר לקחת תרופות פסיכיאטריות כפנרגן ואסיוול בצום או שחשוב עם אוכל... הכוונה היא האם מותר לצום כשלוקחים תרופותפתח בחלון חדש-
חוצפה
מבקר באתר 03/10/2014 | 21:35אני חושב שלא רשמת מספיק פעמים וגם או שיש לך או סי די קשה. בכל אופן זאת לא דרך מכובדת לקבל עזרה. -
ל"מבקר באתר"
* 03/10/2014 | 22:42אתה הוא החצוף. הוא לא אמר שום דבר לא מכובד. לפעמים אותה תגובה מתפרסמת כמה פעמים כי אנשים שולחים דרך הטלפון הנייד והוא לא מראה שההודעה נשלחה. אה, ותודה לך, ד"ר, על האבחון. או סי די קשה. אתה בא לפה כדי לרדת על אנשים שזקוקים לעזרה? משעמם לך? לך תבקר באתר אחר. -
לא חושב שמשמעותי
אני 03/10/2014 | 23:40אם יום אחד תיקח בלי אוכל גם אם צריך עם -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:27ל"י" שלום, אני מבינה שהתשובה שלי כבר איננה רלוונטית. אך, באופן עקרוני ניתן לקחת תרופות אלו גם בלי אוכל, למרות שתמיד טוב לקחת תרופות עם אוכל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדות ילדים
בן 12 03/10/2014 | 09:05ילדי כיום בן 12 מאז היותו קטן התמודד עם קושי בפרידות, פחדים דימיוניים, פחדים קיומיים וכו. החל מגיל 9 חלה הקצה ברגשות ובגדול אנו חוווים איתו התפרצויות זעם , קושי ביקיצה, קושי בשינה, מרד מוקדם וכו. בני הוא ילד שמח מאודד, חברותי, מקובל ואהוב אך מתמודד בבית עם רגשות מוקצנים. או בטיפול פסיכולוגי מתמשך, המטפלת טוענת כי לבני קשיים בויסות ריגשי . בימים האחרונים לאחר שנחשף לסרט אימה עם חבריו הוא חווה בלילות התקפי חרדה המלווים ברעד, נשימה קצובה, ומתח נפשי גבוה. הוא מגיע למיטתנו ואני עוזרת לו להסדיר נשימה, לא לפחד מהרעידות ומהפחד עד שהוא נרדם (נמשך כשבוע) שאלותי הן: 1. האם מהדברים האמורים נראה כי בני זקוק לאיבחון פסיכיאטרי בנוסף לסיוע הפסיכולוגי? 2. האם התופעות המתוארות מאפיינות ילדים בני גילו או שאכן הן מוקצנות 3. אנא הכוויני אותנו איך לסייע לופתח בחלון חדש-
המלצה
ר.צ. 03/10/2014 | 10:17שלום, מהיכרות אישית של הסימפטומים אכן מומלץ אבחון פסיכיאטרי ע"י פסיכיאטר של הילד. טיפול מתאים ישפר את איכות חייו וחייכם הן בהווה והן לטווח ארוך קדימה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:24ל"בן 12" שלום, ראשית ברצוני לציין כי אינני פסיכיאטר של הילד. עם זאת, אני סבורה שיש מקום שייבדק על-ידי פסיכיאטר. אשר לטיפול הפסיכולוגי, לדעתי יש מקום לכך שהטיפול יהיה התנהגותי קוגנטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם יש אנשים רגישים במיוחד לרסיטל, מסיבה פרמקולוגית?
ירון 03/10/2014 | 07:07לד"ר רובין שלום בני סובל מסכיזו-אפקטיביות עם נטיה ברורה ל high, לוקח כמה שנים 30 מ"ג זיפרקסה, 10 מ"ג רסיטל, מינון מירבי של ליתיום לפי הרמה בדם. הפסקת הרסיטל מפילה אותו בכיוון ההפוך. האם יתכן, במקרה שקיימת אצלו אפקטיביות מוגברת לרסיטל, שאם ננסה 5 מ"ג יתברר שזה עדיין מחזיק אותו וגם ממעיט את מצבי high ? (ברור שקודם ננסה 7 מ"ג באמצעות חלוקת המינון לפי ימים). לא שיש לי סיבה ברורה לחשוד שזה המקרה, אבל אם קיימים כאלה מקרים למה לא לנסות? בברכה, ירוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:19לירון שלום, ניתן לנסות, אך מאחר וזמן מחצית החיים של רסיטל אינו מאפשר לקחת אותו יום כן ויום לא, לא מומלץ לקחת יום 5 מ"ג, יום 10 מ"ג. ניתן לקחת כדור של 10 מ"ג ולחלק אותו לחצי ואת החצי לרבע ולקחת כל יום 7.5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עיפות
מיקה 27/09/2014 | 15:01האם מקור האנמיה שלי היא בתרופות שאני לוקחת אספרדל2ץ5 מרוניל אחד וחצי וקלונקס 0.5 יש לי צליאק 12 שנה ויש אנמיה, ברזל 53פתח בחלון חדש-
עיפות המשך
מיקה 27/09/2014 | 15:02בת 52. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 18:51למיקה שלום, מקור האנמיה שלך היא בצליאק. את כנראה מדממת כי הברזל מאוד נמוך והשאלה מה לגבי המחסנים של הברזל. בברכה, דר' קרני רובין -
עיפות
מיקה 03/10/2014 | 14:19קודם כל תודה. רופאת המשפחה אמרה שיש מחסן הבעיה שמשנה לשנה זה מתדלל. גם קשור לגיל המעבר? אין לי מזחור.באיזה שלב זה מגיע לעירוי דם? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:15למיקה שלום, לפני עירוי דם מתחילים לקחת ברזל או דרך הפה או לוריד. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סדר בדברים - דחוף
מיכאל 03/10/2014 | 02:16שלום רב דר, לקחתי ציפרלקס במשך חצי שנה. 4 חודשים 10 מג, ולאחר מכן 20 מג כמעט חודשיים ההשפעה הייתה מעטה על החרדה החברתית ולכן הוחלט לשנות לויאפקס. שיניתי לויאפקס- לקחתי יום אחד 75 מג ויום אחרי 150 ויום אחרי 225, ויום אחד זגזגתי ולקחתי ציפרלקס במקום (כי הבנתי שלא חיכיתי את כל הזמן הדרוש להשפעתו) ואז חזרתי לויאפקס-יומיים נוספים של 300 מג. לאחר מכן בעקבות התייעצות איתך והבנה שכדאי תכשיר יותר סרוטונרגי בגלל האובססיות שיש לי אז החלטתי להחליף לפלוטין שעכשיו אני לוקח יומיים. יום אחד במינון 40 מג והיום 60. ראשית, האם הגיוני שאין שום תופעות לוואי בלקיחה ראשונית (ללא הדרגתיות) של פלוטין 40 מג ויום אחד למחרת 60?? שנית, האם יכול להיות שתהיה בעיה בהשפעה של הפלוטין עכשיו לאור כל הזגזוגים שתיארתי?? האם בגלל זה, זה לא יגיע להשפעה המיטבית שלו? האם בגלל זה לא היו לי תופעות לוואי ממנו? בקיצור, האם הזגזוגים גרמו או יגרמו לכך שתהיה פחות השפעה לפלוטין מאשר אם לא היו הזגזוגים. בנוסף, שאלה פחות חשובה- אני אדם רזה וגובה סטנדרטי. אך עם זאת, שמתי לב שאין לי שום תופעות לוואי מ-SSRI ואף מוויאפקס. מה זה אומר? כמו כן, האם פלוטין יכול להיות יעיל להתקפי פאניקה, חרדה חברתית ו-BDD? כמה זמן צפוי שיפור בכל אחד מהמצבים? תודה רבה רבה! רציתי למסור לך שאת ד"ר יחיד במינו, בעל מיקצועיות רבה ורגישות רבה שני תכונות הכרחיים בעיני לפסיכיאטר טוב.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:12למיכאל שלום, סביר להניח שאם בזה הפסקת את הזגזוגים ותתמיד בלקיחת פלוטין 60 מ"ג וייתכן אף אחר-כך במידה וידרש 80 מ"ג, יתחיל אצלך שיפור. לגבי התקפי הפאניקה, לאחר כ-6 שבועות. לגבי ה-BDD, שהיום נחשב ל-OCD, לאחר כ-8-12 שבועות. לגבי חוסר תופעות הלוואי, קודם כל יש לך מזל. מוצאים זאת אצל אנשים אשר לקחו בעבר SSRI'S, ובמיוחד אצל גברים. אין בכך כדי להגיד שלא תהיה לך תגובה לתרופה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
החמרה החרדות בימים האחרונים
ניב 01/10/2014 | 23:30אני בן 27 וסובל מ-OCD. לוקח כדור ציפרמיל אחד ביום. החודשים האחרונים היו בסה"כ סבירים עד טובים (עם עליות וירידות) אך בימים האחרונים חלה החמרה וביממה האחרונה סבלתי ממחשבות קשות על השאלה האם נדבקתי בכלבת עקב שריטות שמצאתי ביד שלי. אני לא אכנס לשאלה האם זה מופרך מהיסוד, אני מאוד מקווה שהתשובה היא כן. מה שקרה הוא שמשעות אחה"צ המחשבות קצת נרגעו אבל הרגשתי שאני לא יכול לחזור לעיסוקי בשגרה ולדברים שאני אוהב כי אני מרגיש מעין "עננה" כזו של תחושה שלילית שדי מעיקה עלי. השאלה שלי היא מה כדאי לי לעשות בנקודה זו כדי לצאת מזה? שאלה נוספת (בעדיפות שנייה כמובן אך מעניינת אותי מאוד) האם לדעתך מחסור בסרוטונין גורם לתחושה כללית של חרדתיות "באוויר" ועליה מתלבש התוכן המילולי של החרדה שגורם לסבל? או שאולי זה הפוך - הירידה בסרוטונין גורמת לבעיות בתקשורת בין התאים במוח (ולבעיות בפיקוח בתיאום ובסינון המידע) ולכן נוצרות מחשבות וקשרים "לוגיים" שגויים שאנחנו מאמינים להם, שלא היינו מאמינים להם במצב רגיל - ולכן מתפתחת חרדה קשה? לגבי 2 השורות האחרונות - זו השערה שלי ואשמח אם תוכלי לומר לי גם אם לדעתך המנגנון הזה נכון. תודה!פתח בחלון חדש-
תוספת קטנה
ניב 01/10/2014 | 23:31התוכן של החרדה הנוכחית אומר שכביכול עטלף שהצליח להיכנס הביתה שרט אותי בלילה והוא היה נגוע בכלבת. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 22:02לניב שלום, אינך מקבל טיפול ל-OCD ולכן אין שום סיבה שתהיה נסיגה ב-OCD. ציפרמיל יעיל כנגד OCD במינונים של 60 מ"ג. מאחר וחל איסור של ה-FDA שאומץ על ידי מדינת ישראל, לתת יותר מ-40 מ"ג ציפרמיל, תרופה זו שגם כך לא הייתה חזקה כטיפול ב-OCD אינה טיפול מתאים. לדעתי עליך לפנות למרכז המתמחה ב-OCD או לרופא המתמחה ב-OCD כדי שיינתן לך טיפול הולם. אשר לשאלתך השנייה, הפגיעה ב-OCD היא במסילות הסרוטונרגיות המובילות מהמוח הקדום למוח החושב (האונות הקדמיות) וכתוצאה מכך הבן אדם נשאר נתון לגחמות של המוח הקדום שהוא גורם לנו לעשות פעולות חוזרות כמו לנקות לנקות ולנקות את הידיים או לבדוק ולבדוק ולבדוק וכו'. המוח החושב יודע שזה לא הגיוני אך אינו יכול להפסיק את הפעולות האלה או באותה מידה את המחשבות החוזרות הבלתי פוסקות. הטיפול הסרוטונרגי מתקן את חוסר הקשר בין שני איזורי המוח. בברכה, דר' קרני רובין -
אבל העניין הוא שהתרופות
ניב 02/10/2014 | 23:37דווקא כן עוזרות לי והיו הבדלים מאוד משמעותיים במצב הנפשי שלי בין התקופה שבה הפסקתי עם הכדורים לבין התקופה שבה חזרתי שאז איכות החיים שלי השתפרה מאוד. עוצמת ותדירות הלופים המחשבתיים ירדה מאוד. כשכתבת שיש חוסר תיאום בין שני האזורים האלה במוח - הכוונה היא שזה קשור גם למחשבות הקשות על הדבקה בכלבת - שחלק אחד של המוח מבין שאין סיכוי, אבל החלק האחר משדר תחושות של כאילו "סיכוי גבוה" ויש מאבק בין שני חלקי המוח? זאת אומרת מה שכתבת רלוונטי גם לחרדות מהסוג הזה נכון? כי אלה בעיקר החרדות ששיבשו לי תמיד את החיים (בתקופות שהן היו). -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 23:58לניב שוב שלום, זה בדיוק קשור. החלק החושב של המוח אומר תרגע אין סיכוי אך אינו יכול להעביר את המסר למח הקדום - האוטומטי שחוזר ואומר יש סיכוי גבוהה, יש סיכוי גבוה. זה לא מאבק זה חוסר קשר בגלל החסר בסרטונין או נכון יותר בשל הפגיעה במסילות הסרטונרגיות. בברכה, דר' קרני רובין -
ולכן הוא מנסה חזק יותר להעביר את המסר
ניב 03/10/2014 | 00:09ע"י ניתוחי יתר אבל זה מצליח חלקית. הטיפול ההתנהגותי (CBT) בעצם אומר (לא במילים האלה אבל מתכוון ל) "זה רק המוח הקדום, אבל אני אמשיך כרגיל כאילו הוא לא מפריע לי" וככה הוא עוזר לתכנת את המוח מחדש? אני אעיר רגע כדרך אגב שאני מקווה שריבוי השאלות לא מפריע, הנושא פשוט מעניין אותי וזה הפורום הראשון שבו באמת עונים בצורה מעמיקה. לבינתיים עולה לי עוד שאלה אחת - יש מאמר מאוד איכותי על OCD שטוען בין היתר שבמהלך החיים נוצר עומס יתר על המערכת והוא זה שגורם לשבירת הקשרים (ואני מסיק מכך שאולי גם השבירה בקשר שתיארת) כלומר אולי התכוון שזה משהו שהוא בכלל נרכש, או לפחות בחלקו הגדול נרכש ולכן בטווח הארוך ניתן לתיקון בחזרה גם ללא תרופות. מה דעתך על כך? ותודה על התשובות! -
הכוונה שבטווח הרחוק ניתן יהיה לתקן בצורה כזו שכבר לא יהיה
ניב 03/10/2014 | 00:12צורך בתרופות. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2014 | 21:02לניב שלום, בעיקרון, על-ידי "אילוף" ניתן להתגבר על קומפולסיות ולמעשה גם על אובססיות. כאשר עושים CT של המוח של הסובלים מ-OCD רואים ממש חסרים במוח. לאחר טיפול תרופתי, חסרים אלו מתמלאים. הבודדים שעומדים בטיפול התנהגותי קוגנטיבי ללא תרופות (ב"אילוף"), גם כן מוצאים אצלהם שיפור משמעותי. הבעיה הגדולה היא שהשיפור הוא הרבה יותר משמעותי כאשר עושים שילוב של טיפול התנהגותי וטיפול תרופתי. יתרה מכך, מעטים מאוד אלו שיכולים לעמוד בפני החרדה הנוצרת בטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי ללא תרופות. במילים אחרות, מדובר פה קודם כל בהפרעה אורגנית שניתן להתגבר עליה חלקית רק על ידי טיפול התנהגותי קוגנטיבי, אך לא משיגים את אותה איכות תוצאות כמו עם טיפול תרופתי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם הכל אבוד ?
מבובלבת 13/09/2014 | 20:30לד"ר קרני רובין שלום רב, מזה כ 18 שנה אני סובלת מחרדות קשות במתבטאות פיזית ומשבשות לי את הראציונליות בעת התקף. הפחד מלהשתגע , או למות, או מחלת לב או שיש בי מחלה שעדיין לא גילו. במקביל קיבלתי המון כדורים מכל מיני סוגים שפיתחתי אליהם עמידות, ועל כן החולפו לי כל הזמן כדורים. בשל החרדות לא יצאתי מביתי כ 10 שנים לעיתים גם לא לגרם המדרגות.הכדורים גרמו לי להשמנה של 30 ק"ג . כרגע אני נמצאת באישפוז יום כחודש (לוקחים אותי ומחזירים אותי קרובת משפחה שאחרת לא אבוא, כי קשה לי לבטוח באחרים וקשה לי בתחבורה ציבורית) אני עושה מאמצים רבים להגיע ומנסה לשנות גישה. מבחינת כדורים אני לוקחת קסנגיס 3 מיליגרם ליום, אריפלי 2.5 מילגרם וולבטרן 300 מליגרם. את הקסנגיס אני מכירה שנים, את ה2 האחרים לא, אני איתם קרוב ל 3 שבועות וללא שינוי, לא במצב הרוח ובטח שלא בהתקפי החרדה. בגדול לא נראה לי שאני מתאימה למסגרת אישפוז יום שיקומי של 12 שבועות מרוב מתח וחרדה אני מגיעה וממתינה שיבואו כבר לקחת אותי, שרק יגמר שם היום. גם בבית אני נתקפת בהתקפי חרדה. אי אפשר לחיות באופן כזה. אציין גם שאני חברת קופת חולים מאוחדת אינני יודעת מה לעשות, אולי תוכלי לתת לי הכוונה מקצועית ? כי כרגע הכל נראה אבוד והדרך לסיומת עולה וצצה למרות שגם מזה אני חוששת. אשמח לתגובתך המקצועית ואם אפשר המהירה בברכה, מבולבלת.פתח בחלון חדש-
המשך נתנו לי תוספת תרופות
מבולבלת 14/09/2014 | 21:12במקביל הוסיפו לי כדור בשם סורבון לחיזוק הקסנגיס ובמקום האביפלי נתנו לי תחליף שלו בשם אחר הנקרא פרפנאן. נדמה לי שממלאים אותי בכדורים ללא תועלת הפסיכיאטר של אישפוז היום אמר שהתחלתי את הוולבוטרין ב 18 לחודש ויש עוד זמן שצירך לעבור עד שהוא יעבוד.הכצעקתה ? מ ה 18 לחודש, עוד יומיים אני סוגרת חודש עם אותו כדור, אומנם 300 מ"ג מלפני שבועיים. -
ואחרי שהתלוננתי על הדרדרות
מבולבלת 16/09/2014 | 20:43הוחלט לתת לי דרך אינפוזיה זריקה אנפרניל כמובן שזאת בתנאי שבמסגרת האישפוז יום בית החולים יאשר זאת. בבקשה תעני לשאלותי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 15:46למבולבלת שלום, הייתי מבקשת חוות דעת פסיכיאטרית נוספת. ככלל, אם מדובר רק בחרדה או בהתקפי חרדה אני נוהגת לטפל באמצעות SSRI'S ואולם לא ברור לי שזה המצב אצלך. לא ברור לי אם יש לך דיכאון בנוסף, או שלא. למרות שהעובדה שיש לך מחשבות אובדניות מרמזת על כך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 15:47למבולבלת שלום, וולבוטרין בדרך כלל משפיע תוך כשישה שבועות. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 15:48למבולבלת שלום, זריקות אנפרניל לוריד הן מאוד יעילות. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
שלום לד"ר קרני, תגובה לשאלתך ועדכון
מבולבלת 23/09/2014 | 10:10את אכן צודקת, יש לי גם דיכאון שבא והולךעל דעת עצמו.לדעתי החרדה היא העיקר אצלי ולכן לא שמים דגש לדכאון שלי. כרגע יש שינוי בכדורים להלן הכדורים שאני לוקחת קסאנגיס 1מ"ג X 3 ליום. פרפנאן 4 מ"ג פעם ביום דרלין 10 מ"ג X3 ליום את הסורבון הפסקתי על דעת עצמי, הוא עושה לי רע (קיצורים חשמליים ועוויתות בפנים ) הפסיכיאטר הוריד לי את הוולוטרן , כי גם הוא לא הועיל לי ולא נתן שום אפקט לאחר שש שבועות. אשמח לחוות דעתך במקצועית והמלומדת בשנית. בברכת שנה טובה ובריאה, מבולבלת. -
תיקון משמעותי בנושא דיכאון
מבובלבת 28/09/2014 | 07:38נכון שלעיתים אני חווה אי חשק לחיות, ויש לי מחשבות אובדניות. מצב רוחי ירוד ואין לי חשק לעשות כלום. נראה לי שמישהו שם באישפוז יום מפספס אותי בגדול. ישנה איזו בדיקת דם שתמליצי לי לעשות על מנת "לברר" דיכאון ?יש כזה דבר ? ולמה נותנים לי קסנאגיס במינון גבוה? הלא התרופה ממכרת ואיתה רק מעלים מינון שגם ככה אני לוקחת ממנה יחסית הרבה, אז מה הטעם ? למרות שאני חוששת מקנביס רפואי, כי אני צריכה שליטה וחוששת מלהשתגע, האם רצוי להעלות את הנושא בפני הרופא הפסיכיאטרי באשר צריכת קנביס ? אני באמת מעוניינת להרגיש טוב, ואינני רואה שום קידום או שינוי בנצבי למרות שאני כבר חודש ושבועיים במחלקת אישפוז יום. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/10/2014 | 14:51למבולבלת שלום, אנני מבינה את הטיפול התרופתי שלך אין בו שום תרופה נוגדת דיכאון. ככלל במצב כמו שלך אני מטפלת או בSSRI דוגמת לוסטרל או בSNRI דוגמת סימבלטה שהם גם נוגדי דיכאון וגם נוגדי חרדה יעילים. עד שהם מתחילים לעבוד אני מוסיפה או קסנגיס, או לוריבן או קלונקס. במידה ויש דופק מהיר אני לעיתים מוסיפה דרלין. יצויין כי בשבועות הראשונים הטיפול קשה אך בהמשך בדרך כלל יוצאים מהמצב. בנוסף חשוב לבדוק את תפקוד בלוטת התריס שלך ואת הנוגדנים נגד הבלוטה וכן בדיקות של ANA, אנטי-DNA. רמת ויטמין D, B12 וחומצה פולית, וכן רמה של מגנזיום בדם, בנוסף לספירת דם מלאה, שקיעת דם ו-SMAC. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/10/2014 | 14:52למבולבלת שלום, לגבי הקנביס אנני סבורה שזה הפיתרון. זה גם יכול להעמיק את הדיכאון שלך. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני רובין היקרה, הפתעת אותי !
מבובלבלת 02/10/2014 | 07:39ראשית תודה על התגובה המקצועית והנרחבת. שנית את כה צודקת, ואין באפשרותי (לצערי למרות הנסיונות הרבים) לשנות את דעת הפסיכיאטר באשר לכדורים נוגדי דיכאון. משאמרתי לו שאני צריכה משהו שיתן לי דחיפה למצב רוח , הוא השיב ואמר "תצאי יותר מן הבית). ברור לי ואולי גם לך שזו תגובה מתחמקת ואם יורשה לי גם לא אחראית. אני די מאוכזבת מאשפוז היום מכוון שהמענה לא ניתן לי כראוי. בבדיקת דם שעשיתי נמצא שחסר לי ויטמין D בלוטות התריס בסדר ואף גם B12 , כל שאר הבדיקות שציינת לא נבדקו אצלי. אינני יודעת אם מותר לי במסגרת האשפוז לקבוע תור אצלך ? האם זה אינו נוגד לאינטרס שלהם ולנוהל באישפוז היום ? למה אני צריכה לסבול ? אגב, אינני מכירה את הכדורים נוגדי הדכאון שציינת, אך אני אישית מעדיפה כדורים שלא משמינים, גם ככה עליתי 25 ק"ג שלא מועילים למצב הרוח ואף קשה לי להוריד במשקל. שוב, אני מודה לך על תשובתך המקצועית בברכת חתימה טובה, מבולבלת. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 19:13למבולבלת שלום, אחרי שתסיימי את האשפוז תצרי עימי קשר. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני רובין להלן תגובתי
מבובלבת 07/10/2014 | 01:48אני בהחלט אגיע אלייך( יש לי עוד כחודש וחצי במחלקת אישפוז יום ) ואף המלצתי לעוד כמה מטופלים על פי תגובתך המקצועית בפורום , זה להגיע אלייך. תודה על ההתיחסות האנושית והמקצועית, נשתמע בעוד כ.... בברכת חג שמח, מבולבלת.
-
-
אובססיביות או חרדה?
אדם 26/09/2014 | 16:59בעקבות שימוש בסרוקסט שהשמנתי בו מעל 20 קילו והורדתי הכל תוך מספר חודשים התחלתי לפתח מיון אובססיביות לגבי המשקל שלי אני נשקל כמה פעמים במהלך היום לפעמים אחרי כל ארוחה מפחד כל הזמן להעלות במשקל זה הרבה במחשבות שלי למרות שאני אוכל מספיק אני לא במצב של אנורקסיה או משו החרדה להשמין כל הזמן קיימת ואני נשקל כמה פעמים ביום האם זה אוסידי? יש לציין שלפני השימוש בסרוקסט הייתי רזה כל החיים שלי ואכלתי המון בלי גבולות ונשארתי רזה(גנטיקה טובה במיוחד) ולא התעסקתי בכלל במשקל היו לי אובססיות אחרותפתח בחלון חדש-
דרך אגב
אדם 27/09/2014 | 14:53אני מייחס את העלייה למשקל רק לתרופה(ירידה חדה במטבוליזם שהתרופה גרמה לגוף)כי לפני הייתי אוכל כמויות מטורפות של אוכל שבן אדם ללא חילוף חומרים מהיר במיוחד היה כבר בעודף משקל רציני במיוחד ואני הייתי רזה מאוד על סף התת משקל למרות האכילה המוגזמת -
והעלייה במשקל הייתה חדה
אדם 27/09/2014 | 14:56ומהירה וקרתה במשך שנה תמימה יש לציין שהפסקתי את הטיפול כי התרופה הפסיקה להשפיע במינון של 40 מג ולא בגלל ההשמנה כי שהרגשתי טוב פחות הפריע לי העניין של ההשמנה -
אני בדיוק באותו מצב
זהבית 01/10/2014 | 07:00לאחר שימוש במירו ולאחר מכן בציפרלקס עליתי 22 קילו והשלתי הכול תוך כמה חודשים שבהם החלטתי על דעת עצמי להפסיק את הציפרלקס ולעשות דיאטת כאסח. במהלך הדיאטה נשקלתי כל יום בבוקר ערומה לאחר מתן שתן ולפני שתייה/אכילה (זה משקף את משקל הגוף נטו), כתבתי את המשקל בטבלה יחד עם מספר הקלוריות שאכלתי באותו יום ופירוט של מה שאכלתי. עכשיו אני נוטלת פבוקסיל שלא גורם לי לעלייה במשקל, אך אני גם לא מצליחה לרדת על אף יציאות מרובות ותזונה של 1200 קלוריות. אני עדיין נשקלת באובססיביות ומפחדת על כל גרם שאני אוכלת ועולה. לי יש OCD ואישיות אובססיבית. יש לציין שגם אני הייתי רזה ובמשקל קבוע לפני הכדורים, לא משנה כמה אכלתי לא עליתי ולא התעסקתי בזה, אך הכדורים האלה משפיעים על בלוטת התריס שאחראית על המטבוליזם בגוף, ולכן קשה לרדת גם למי שאוכל מעט ועוסק בפעילות ספורטיבית. יש לציין שיש קווי דמיון בין OCD לבין הפרעות אכילה. לדוגמה, אם הסובל מ-OCD שסובב סביב חיידקים עושה פעילויות טקסיות כמו שטיפות ידיים מרובות ומקלחות ארוכות, הסובלים מהפרעות אכילה מסוימות עלולים לעשות פעולות טקסיות כמו שקילה חוזרת, מדידת היקף המותן בסרט, רישום קלוריות וכו'. זה קורה לרבים וטובים מאתנו, לאחר שהצלחנו לרדת אנחנו חרדים לעלות שוב, ובמקרה של אישיות אובססיבית זה עלול גם להיות כרוך בטקסים. בתשובה לשאלתך "אובססיביות או חרדה" הייתי אומרת שניהם. לגבי OCD אני לא יכולה להגיד לך, אתה צריך לגשת לאבחון. -
אנורקסיה זה סוג של אובססיביות
אני 01/10/2014 | 17:48למשל את אומרת שהכדורים משפיעים עם בלוטת התריס אז לכי תבדקי אותה ותראי אם יש לך בעיה בפעילות שלה הם אומנם יכולים לגרום להאטה במטבוליזם אבל בדרכים אחרות ולא דרך בלוטת התריס דרכים שלא ממש ידועות למדע -
לזהבית
לזהבית 01/10/2014 | 19:12אמרת שחזרת למשקל הקודם שלך אז למה את רוצה להרזות עוד אולי זה המשקל שנוח לגוף שלך איתו וזה לא קשור לפבוקסיל שאת לא מצליחה לרדת? חשבת על פעילות גופנית כמו ריצה ספינינג וכדומה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 18:33לאדם שלום, מאחר והיו לך אובססיות אחרות אז קרוב לוודאי שזה OCD אך לא נתת מספיק מידע בכדי לאבחן זאת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 18:35לאדם שלום, האם בדקת את תפקוד בלוטת התריס באותה תקופה? בברכה, דר' קרני רובין -
לא בדקתי בתקופה ההיא את תפקוד בלוטת התריס
אדם 03/10/2014 | 23:48כי לא הפריע לי כל כך ההשמנה כל עוד הכדור עבד -
פשוט לא ייאמן
אדם 05/10/2014 | 20:01מה כדור עושה לך אתה משמין בצורה משמעותית וזה ממש לא מעניין אותך כנראה זה הכל עניין של כימיקלים במוח
-
-
שלום דר',
דפי 12/09/2014 | 09:33הפנתי אלייך שאלה אישית במייל - לגבי החלפת אובססיה באובססיה. תודה מראש ויום טוב.פתח בחלון חדש-
מה האימייל שלה?
בבקשה 12/09/2014 | 15:58. -
היכן שיש מידע על הדר'
דפי 12/09/2014 | 20:41ליד התמונה שלה. תלחץ על השם בכחול. יפתח חלון חדש, מתחת לתמונה כתוב "שאל אותי שאלה" - לחץ עליו ואז שלח את שאלתך. שבת שלום. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/09/2014 | 14:56לדפי שלום, אינני זוכרת אם עניתי לך או לא. חל עיכוב קל במתן תשובותיי עקב מחלה במשפחה. ככלל, החלפה של אובססיה באובססיה הינה תופעה ידועה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
הבנתי דר'
דפי 22/09/2014 | 16:59תודה רבה לך. שנה טובה ובשורות טובות. -
מייל חוזר
דפי 28/09/2014 | 19:25שוב שלום דר', אשמח שתקדישי לי מזמנך למייל חוזר, כאשר יהיה באפשרותך לענות. בברכת בריאות טובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 18:48לדפי שלום, אני אשתדל לענות לך במייל אך להבא השתדלי לכתוב בפורום מאחר ואני קורסת. בברכה, דר' קרני רובין -
דר' קרני,
דפי 03/10/2014 | 12:08ברצוני להודות לך על התגובות המקצועיות והכנות שלך. את רופאה נפלאה ויתרה מזו בנאדם מדהים. צום קל וגמר חתימה טובה:)
-
-
התאהבות במטפלת
מיטל 02/10/2014 | 09:05שלום ד״ר סובלת מחרדות ופוסט טראומה לא פשןטה נוטלת לוסטרל ואסיול שעוזרים חלקית התחלתי טיפול אתל פסיכולוגית מדהימה ואני מרגישה שאני מתאהבת בה מה עושים במצב כזה בורחים? אני אישה נשואה שבעבר היתה עם נשים מפחדת ללכת אליה סליחה על השאלה הטיפשית ותודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/10/2014 | 22:13למיטל שלום, למיטל שלום, חלק מהטיפול הפסיכולוגי הינו "ההתאהבות" במטפל או במטפלת ועיבוד רגשות אלה. מסיבה זו חשוב שתדוני עם המטפלת ברגשות הללו. באופן מאוד טבעי התאהבת מאחר ומדובר באדם שעונה על צרכי ההכלה שלך. היא מקשיבה לך, מגלה אמפתיה והיא שם רק בשבילך ויש להניח שמדובר באדם איכותי ומשכיל. ברור לי שהחוויה עבורך היא של התאהבות של ממש אולם זו התאהבות שונה. במידה והמטפלת תשכיל להכיל גם את רגשות האהבה שלך כלפיה, היא תוכל לעזור לך להבין מה באמת הביא אותך לחוש רגשות אילו. ההתאהבות במטפלת יכולה לבוא ממגוון סיבות. לעיתים משהו משתחזר מתוך קשרים ראשוניים בילדות. זה יכול להיות גם מעין ניסיון ``לשחרר`` את המטפלת מתפקידה הטיפולי (בפנטזיה). לעיתים מדובר בקושי לקבל יחס כזה מבלי, כביכול, לתת תמורה. את כל זה אפשר להבין בתוך הטיפול וזהו רווח טיפולי נהדר שיסייע לך להבין את עצמך טוב יותר. התובנה הזו גם תחזיר את הרגשות שלך למקום ``הנכון``. בברכה, דר' קרני רובין -
המון תודה.
מיטל 03/10/2014 | 08:17המון תודה קראתי כמה וכמה פעמים ונראה שכל מה שכתבת נכון כאילו יש לי את כל התסמינים של ההתאהבות ומדוע אני לא מפסיקה לחשוב עליה והלב פועם... כמובן שכל מה שאני תמיד צריכה זה חיבוק מוזר היתה מטפלת שאיפשרה זאת ולאט לאט זה דאך תודה רבה
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד