פורום פסיכיאטריה - עמוד 1027
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
-
חוסר פופולריות של פבוקסיל
אלדד 07/08/2014 | 14:30האם התרופה פחות פופולרית מהאחרות לטיפול בדכאון וחרדה כי יש לה אינטרקציות רבות עם תרופות שלשאר ה ssri אין? או בגלל הענין של שילוב עם קפאין או בגלל שהיא פחות יעילה? או בגלל שיש לה המון תופעות לוואי ביחס לשאר התרופותפתח בחלון חדש-
ד' - כל התשובות נכונות!
אני 09/08/2014 | 17:10חייבים להוציא עוד SSRI לשוק. שלוש התרופות היעילות ל-OCD מותוות גם להפרעות אכילה. מדוע אין SSRI שלא משפיעות על האכילה? -
ssri
אני 10/08/2014 | 19:55ממה ששמתי לה לא משפיע על האכילה הוא יכול להשפיע על המטבוליזם בגוף ובכך לגרום להשמנה -
ול "אני"
אני 10/08/2014 | 19:56מאיפה לך שהיא פחות יעילה מהשאר לדכאון וחרדה ? ערכת מחקר על זה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2014 | 17:47לאלדד שלום, 1. פבוקסיל איננה פחות יעילה משאר ה-SSRI. 2. בתקופה הראשונה פבוקסיל גורמת לבחילות שיכולות להיות קשות ולכן מוכרחים לעלות עם תרופה זו מאוד לאט. 3. כנראה שהיו לה סוכני תרופות פחות יעילים מאשר לשאר ה-SSRI. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2014 | 17:52לאני שלום, הסרוטונין שייך לקבוצת מוליכים עצביים מונואמינים ואחראי על מגוון רחב של תפקודים, בין השאר משפיע על תחושות הקשורות למצב הרוח, תיאבון, הנאה מינית וויסות הטמפרטורה בגוף. במילים אחרות, הסרוטונין עובד גם על מצב רוח וגם על התיאבון ולכן לא ניתן להפריד אותם. הפיתרון הוא מציאת תרופות שעובדות במנגנון אחר. בברכה, דר' קרני רובין -
היא גם בדרך כלל
אני 19/08/2014 | 01:33לא מגבירה חרדות בתחילת הטיפול זה נכון? שמתי לב שהמבנה הכימי שלה שונה מאוד משאר התרופות בקבוצה זה אומר משו ? וזה נכון לגבי ההתנגשות עם קפאין ועם הרבה תרופות אחרות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 21:05לאני שלום, כל התרופות היעילות יכולות בדיוק לפני השיפור לגרום להחמרה מאחר ויש עדיין רגישות יתר במעטפת הפוסט סינפטית ויש הצפה של הרווח הבין תאי בסרטונין. ההצפה הזו גורמת כאילו להחמרה שמביאה לירידה ברגישות (ירידה בכמות הקולטנים במעטפת הפוסט סינפטית). אכן המבנה הכימי שונה כי הפבוקסיל מתפרק ע"י הציטוכרום הפולימורפי P450 (CYP) 2D6 וע"י הציטוכרום שמושפע ע"י עישון CYP1A2 (המפרק גם קפאין). בנוסף, מינון טיפולי של פבוקסיל מעכב גם את הציטוכרומים CYP1A2 ו- CYP2C19. הניצול של תכונות אלה של הפבוקסיל מאפשר טיפולים משולבים מאוד יעילים כנגד דיכאון עמיד. למשל, פבוקסיל עם אלטרול או פבוקסיל עם אנפראניל, תוך ניטור האלטרול או האנפראניל. הייתרון הוא כפול: 1. העלאת הריכוז בדם של האלטרול או אנפראניל עם כמות קטנה של תרופה. 2. שינוי מסלול הפירוק של האלטרול כך שלא יהיה קרדיו טוקסי. מאידך, יש רגישות גבוהה יותר לקפאין מאחר והפירוק שלו מואט. בברכה, דר' קרני רובין -
זה אומר שלא כדאי לשתות קפאין עם פבוקסיל?
אני 20/08/2014 | 16:18נגיד 2-3 כוסות של חליטות תה ירוק כפית גדושה של תה ירוק לכוס זה יכול לעשות בעיות? קפה אני לא שותה בכלל -
שאמרתי שהמבנה הכימי שלו שונה
אני 21/08/2014 | 15:11התכוונתי לצורה שלו בויקיפדיה מראים ציור של המבנה הכימי של כל תרופה ושמתי לב שיש שוני מוחלט בינו לבין שאר ה ssri(הציור של המבנה הכימי שונה לגמרי) בין שאר ה ssri יש דמיון כלשהו אולי הוא דומה במבנה הכימי שלו טיפה לפרוזק -
האם קושי בהטלת שתן חולף עם אדרונקס?
ירון 23/08/2014 | 16:30היי רציתי לשאול האם קושי בהטלת שתן כתוצאה מאדרונקס/איקסל חולף עם המשך השימוש או שהוא בדרך כלל נשאר כל עוד ממשיכים ליטול התרופה? דבר נוסף הוא שניסיתי בעבר ויאפקס וגם סימבלטה ולא היה קושי בהטלת שתן, ואילו עם אדרונקס ואיקסל זה היה קיים. בנוסף על בעיה בזקפה וכאב לאחר השפיכה, ושפיכה בשני גלים (דבר שכאמור לא היה עם ויאפקס וסימבלטה) רציתי לשאול מדוע לדעתך אדרונקס ואיקסל גורמים לבעיה בהטלת שתן וכאב לאחר שפיכה, ואילו ויאפקס וסימבלטה לא גורמים לכך? הרי גם תרופות אלה עובדות על החומר נוראדרנלין.. בתודה...! -
אדרונקס
ר.צ. 23/08/2014 | 20:49ירון שלום, התופעות שאתה מתאר כולן מוכרות לי. הן חולפות לאחר מספר שבועות. על מנת למזער תופעות אלו, נהוג להתחיל התרופה בהדרגה ולהעלות מינון באטיות. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 16:01לאני שלום בתה רגיל יש יותר קופאין מאשר בכוס קפה. אין לי מושג כמה ואם בכלל יש קופאין בתה ירוק. בברכה דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 16:07לירון שלום בחלק מהמקרים תופעות הלווי של קושי בהטלת שתן חולפים ובאחרים הם מתמידים. לשאלתך השנייה, ויאפקס הוא 10% אדרנרגי ו90% סרטונרגי, הסימבלטה הוא 30% אדרנרגי ו70% סרוטונרגי, האיקסל הוא 50% אדרנרגי ו50% סרטונרגי ואילו האדרונרקס הוא למעשה 100% אדרנרגי. כניראה מעל 30% אדרנרגיות גומרת לך לתופעות. בברכה דר' קרני רובין -
בתה ירוק
אני 25/08/2014 | 15:5615-20 מג לכוס
-
-
כדורי הרגעה שאינם ממכרים
אני 19/08/2014 | 01:46למה לא מייצרים כדורים שעובדים על הגאבא שלא ממכרים ? אפשר לפי השיטה של ספיגה חוזרת לא ברור לי עד היום למה חברות התרופות לא חשבו על זהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 16:49לאני שלום ראשית מי אמר שהבנזודיאזפינים ממכרים? אנשים שסובלים מחרדות בדרך כלל אינם מתמכרים. שנית, לשאלתך מדוע לא מייצרים תרופות "לפי השיטה של ספיגה חוזרת?" - לדעתי עליך לשאול את חברות התרופות. בברכה, דר' קרני רובין -
בטוח יש שיקולים מסחריים
אני 25/08/2014 | 15:54לא לפגוע במכירות של ה ssri \snri
-
-
דר קרני רובין שלום האם אפשר לקחת אביליפיי עם קלונקס
איריס 30/07/2014 | 20:43התחלתי לקחת אביליפיי כמה זמן לוקח לזה להשפיע אני העליתי בהדרגה בהמלצת פסיכאטרית את אביליפייי והורדתי בהדרגה את הזיפרקסיה אני לוקחת גם קלונקס אני עדיין בהתקף אחרי שהתחלתי את כל התהליך מה11.7 השבועיים הקרובים אני לוקחת 30 מג אביליפיי ו5 מג זיפרקסיה בנוסף קלונקס ואז אחרי שבועיים אני מורידה את הזיפרקסיה שאלה ראשונה כמה זמן יקח שהאביליפיי ישפיע וההתקף יגמר ושאלה שניה האם יש תגובות לא טובות בין תרופת אביליפיי והקלונקספתח בחלון חדש-
אביליפיי
חוה 20/08/2014 | 23:24התחלתי לקחת אביליפיי 2.5 מ"ג והרגשתי ממש חולה רצון להקיא ותחושה כללית של חולשה האם זה אמור לעבור עם הזמן? -
ברור שכן
בן 21/08/2014 | 14:02ברור שכן -
ברור שכן
בן 21/08/2014 | 14:02ברור שכן -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 18:31לאיריס שלום, אני מבינה שאת מדברת על התקף מאני. על פי רוב, האביליפיי פועל יחסית מהר. יתרה מכך, את עדיין מקבלת זיפרסה. עליי לציין שיש בודדים אשר בהם האביליפיי יכול לגרום להדרדרות במצב ולהתגברות המאניה. בדרך-כלל זה אותם אלו שלא הגיבו גם לגאודון. בחולים מהסוג האחרון, המענה הטוב הוא לעבור לספריס. לדאבוני, הספריס בסל לסכיזופרניה אך, לא למצב מאני-דיפרסיבי. מומלץ, וודאי בתקופה הראשונה לקחת עם האביליפיי או קלונקס או לוריבן כדי להוריד את אי השקט.ובנוסף, מומלץ לקחת את האביליפיי לפני השינה כדי לא להרגיש אי שקט זה. בברכה דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 18:32לחוה שלום, לא ברור לי למה, איך, מדוע לקחת את האביליפיי. לכן, אינני יודעת את התשובה לשאלתך. בברכה דר' קרני רובין -
אביליפי
חוה 24/08/2014 | 23:42כרגע אני לוקחת אולנזפין 2.5 מ"ג בעקבות היפומניה , שנגרמה כתוצאה מלקיחת תרופות נגד דיכאון. בעקבות השמנה מהאולנזפין ועייפות כרונית הפסיכיאטר המליץ לי לעבור לאביליפיי 2.5 מ"ג וכעבור 5 ימים להעלות ל5 מ"ג התחלתי לקחת אביליפיי והרגשתי ממש רע חולשה רצון להקיא וכו' האם תופעות אלו אמורות לעבור עם הזמן או שהגוף משדר לי שהתרופה לא מתאימה לו? תודה חוה
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 22:32לבן שלום, ניתן לאבחן הפרעה מאנית דיפרסיבית (ביפולארית) במידה ויש גם גלים מאניים ודיכאוניים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
החלפת כדור לוסטרל
ליחי 24/08/2014 | 13:35שלום דר קרני. אני לוקחת כדורים נגד חרדה כבר 5 שנים אחרי דיכאון אחרי לידה במינון של 200 מ."ג. ולפעמים יש תחושות של אי שקט חרדה קלה וריקנות מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב יש לומר שניסיתי cbt ולא עזרפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 22:31לליחי שלום, ראשית, יש לבדוק את תפקוד בלוטת התריס. אם התפקוד הוא תקין יש בהחלט מקום לשקול את החלפת הכדור בד"כ במצב כזה הייתי מנסה לעבור לתרופה מקבוצת ה-SNRI. לדוגמה: לויאפקס או לסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לרץ ולרופא
מוטי 24/08/2014 | 17:43סימבאלתא חייבת להצליח במינון של 120?או שהיא יכולה להצליח גם במינון של 60?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת חוזרת
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 22:26למוטי שלום, בדרך-כלל המינון הממוצע היעיל הוא 90 מ"ג. יש חלק שמגיבים ל-60 מ"ג וחלק נדרשים ל-120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לרץ ולרופא
מוטי 24/08/2014 | 17:43סימבאלתא חייבת להצליח במינון של 120?או שהיא יכולה להצליח גם במינון של 60?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 22:25למוטי שלום, בדרך-כלל המינון הממוצע היעיל הוא 90 מ"ג. יש חלק שמגיבים ל-60 מ"ג וחלק נדרשים ל-120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לרץ ולרופא
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 22:25למוטי שלום, בדרך-כלל המינון הממוצע היעיל הוא 90 מ"ג. יש חלק שמגיבים ל-60 מ"ג וחלק נדרשים ל-120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אשפוז כפוי ממושך לא מוצדק והמצאה של סכיזופרניה קשה
תומר 16/08/2014 | 06:13הייתי מאושפז 4 חודשים ו4 ימים המציאו לי סכיזופרניה קשה ביותר המציאו לי מצב פסיכוטי חריף המציאו מצב פסיכוטי אובדני המציאו נסיון אובדני שלא היה ולא נברא נתנו לי רספירדל דקינט סרוקסט ואסיוול והתוצאה עלייה במשקל כ25 קילוגרם בנוס,ף לאיומים אם לא תתקלח מהר תקבל מכות וחולה במצב פסיכוטי קשה שעשה צרכים במקלחת ואמר שהוא ראש ממשלה ויש לו חתולים בבטן והוא מקיים יחסי מין עם מספר נשים בו זמנית חולה אחר העיף אותי מהשולחן בחדר האוכל בהמשך למרות שמשפחתי ביקרה אותי והייתי שפוי לחלטוטין המציאו מסוכנות גבוהה לעצמי שיפוט פגום ורגשי אשמה ואמרו לי אנו מפנים אותך למטומחים בדיוק כמו מקודם בנוסף המציאו לי סכנה ממשית לאובדנות וחוסר רצון לחיות הפרעות סומטיות וניהליסטיות המציאו לי סכיזופרניה שמקורה 22 שנה קודם וכביכול חלה החמרה במצב בהעברה לבית החולים השלישי קיבלתי איומים באשפוז ממושך שהתממשו במלואם והמציאו לי נסיון אובדני בנוסף לעברין שנגע לי באיבר המין והאוכל היה מגעיל וחולים קשים שדיברו שטויות המציאו שמצבי חמור ומחייב אשפוז בכפייה בבית החולים הרביעי המציאו החמרה במצב הפסיכוטי ונסיגות במצב והחמרות נוספות ואשפוז בהסכמה כאשר הובלתי בליווי ממחלקה סגורה ובכיסא גלגלים הובלתי לפסיכיאטריה איימו עליי באשפוז חוזר במחלקה סגורה אם לא אקח רספירדל איימו עליי אם תברח נחפש אותך טענו אין אישור לקבלת טיפול רפואי מחוץ לבית החוליםנ המציאו מחלות ברקע 17 שנה קודם ואשפוז ממושך לצרכי שיקום לבסוף שחררו אותי ושלחטו אותי למפעל מוגן ל5 שנים בניגוד לחוק החייןם שלי נהרסו חולי נפש מסוכנים הטרידו אותי בקרוב אהיה במחלקה סגורה לכל החיים ללא שיפור בתרופות או מכות חשמל בגלל עברינים שסחטו אותי בשילוב חולי הנפש המסוכנים ובשילוב רשלנות רפואית חמורה ביותר למה זה מגיע לי האם אפשר למנוע את האסון שעומד להתרחש בגלל שיאשימו אותי בכל מה שיקרה בעתיד הקרוב אני יודע כל דבר שיקרה מעולם לא קרה שחזיתי משהו והוא לא התגשם ופסיכיאטר פרטי מומחה לא מצא עידות למחלת נפש קשה כמו שהמציאו או מסוכנות אין סימן קלוש ביותר המעיד על מחלת נפש הפחתתי את המינון במקום שני כדורים ביום לשני כדורים בשבוע ומתכוון להפחית לכדור בלבד בשבוע בהתיעצות עם הפסיכיאטר המומחה בנוסף איימו עליי בזריקות בגלל התלונה נגד הפסיכיאטרים וכפו עליי בדיקות מיותרות כל הזמן לבדוק את מצבי הנפשי במקרה נוסף ניסו שוב לאשפז אותי סירבתי בתוקף ומנעתי אשפוז נוסף ומיותר כרגיל מקווה מאוד להיענות ולא להתעלמות או מחיקה כמו בכל המקרים הקודמים תודהפתח בחלון חדש-
בוקר טוב,
דפי 16/08/2014 | 09:11היי תומר, קודם כל אין לך מימה לחשוש! לאף אחד אין זכות לעשות לך את הדברים שאתה מתאר, או כל דבר אחר. אני ממליצה לך לחפש פסיכיאטר פרטי טוב, שיאבחן אותך. גם פסיכיאטרים טועים! מניסיון. שבת שלום ובהצלחה. -
תגובה
תומר 16/08/2014 | 09:47תודה סוף סוף פורום נורמלי שאין הגנה על פסיכיאטרים או התעלמות או מחיקת הודעות נבדקתי על ידי פסיכיאטר פרטי מומחה הוא יודע שמצבי מצוין אבל לגבי מצבי העתידי אני רציני מאוד בקשר לכך מעולם לא קרה שחזיתי משהו וטעיתי בו תמיד הכל התגשם בדיוק כפי שחזיתי לא יתכן חולה נפש מסוכן חופשי ומאושר ללא טיפול תרופתי והרס לי את החיים ולי נהרסו החיים מכל ההמצאות בתחום הפסיכיאטריה ומחולה הנפש המסוכן -
היי תומר,
דפי 16/08/2014 | 10:46אומר לך רק דבר 1 - "מחשבה יוצרת מציאות". אגב, ניסית טיפול אצל פסיכולוג? או לדבר עם מישהו קרוב שמכיר אותך טוב? -
הכוונה שלי טיפול בשיחות.
דפי 16/08/2014 | 10:49:) -
תגובה
תומר 16/08/2014 | 14:59איני צריך טיפול בשיחות כי ניסיתי טיפול במקרה אחד טענו שלא ניתן לעזור לי בשיחות במקרה שני טענו שכן ניתן לעזור לא ברור מה האמת לגבי מחשבה יוצרת מציאות הגורל ידוע והרשות נתונה וכאשר כולם מסביב טועים ועושים הכל לפגוע בי ואף אחד לא קיים כדי לעזור לי אז זאת התוצאה כל דבר שקורה בעתיד ניתן לחזות אותו עד 4 שנים לפנ שהוא מתרחש ניתן למנוע כל בעיה רפואית עתידית או נפשית עתידית בטיפול המתאים ובזמן הנכון עכשיו מאוחר מידי להציל משהו האם אני אשם שחולה נפש מסוכן הטריד אותי האם אני אשם שאושפזתי ללא הצדקה האם אני אשם שעברינים סחטו ממני כספים אם הייתה לי משפחה נורמלית וחברים טובים הכל היה בסדר 32 שנה מתעללים בי כל הגופים במדינה כולל המשפחה וחברים שנטשו אותי אם הייתי מקבל טיפול פסיכולוגי רציף מהילדות שלי שנהרסה על ידי ההורים אז הכל היה בסדר בגלל שנולדתי פג ההורים שלי התעללו בי מבחינת החינוך המופרע שלהם והרסו לי את החיים אם הייתי מועבר למשפחת אומנה הכל היה בסדר -
הכי קל להאשים על הגורל, לא!?
דפי 16/08/2014 | 15:44ידידי, הגורל שלך בידיים שלך! אל תשכח. אני מאמינה שאלוהים יצר ונתן לנו חיים, ואת ההמשך אנו יוצרים. זו טעות להאשים על ההורים, קח אחריות על החיים שלך ואל תנסה לחפש אשמים, תעזור לעצמך ותחשוב חיובי. בהצלחה. -
תגובה
תומר 16/08/2014 | 16:21משפחה קיימת לעזור לא להרוס כליל בן משפחה וחברים גם אמורים לעזור בשעת צרה ולא לנטוש בשעת הצורך המשפחה זרקה אותי לרחוב גרתי בבתי כנסת בעצים במקלט בכניסה למקלט בבתי ספר גם בקור ובגשם או במחסן בגינה חליתי במחלת עור קטלנית בגלל משפחתי וגרתי בתנאים לא אנושיים תמיד ביקשתי עזרה ומעולם לא עזרו לי וזו התוצאה כיום 7 שנים סבלתי מסיוטים בגלל הפסיכיאטריה שהמציאו לי סכיזופרניה כמעט ואיבדתי כליות בגלל יחס מגעיל במרפאה במאוחדת של האחיות והרופאה בנוסף משפחתי הגישה תלונה במשטרה על אלימות דמיונית ו5 שנים אני במפעל מוגן עם חולי נפש בגלל שהמציאו לי מחלת נפש קשה ביותר -
אני מאמינה לך.
דפי 16/08/2014 | 17:39משפחה אכן אמורה לעזור בשעת צרה ולא רק. תהיה חזק. משפחה לא בוחרים, ולא תוכל לשנות בני אדם, מה שכן התפקיד שלך הוא לדאוג לעצמך, ואם התנאים הנוכחיים לא מתאימים לך, תמיד תוכל לשנות, שום דבר לא קבוע, פשוט אתה צריך לחשוב איך לצאת, כביכול מהמצב שאתה מתאר. וגם אם היית מאובחן כביכול בסכיזופרניה, זה לא אמור לשנות לך את העתיד שאתה מייחל לו. -
תגובה
תומר 17/08/2014 | 12:44דרך אגב אני לוקח מינון מזערי 800 מיליגרם בשבוע במקום 800 מיליגרם ביום סוליאן מה זה אומר על מצבי הנפשי חשבתי לרדת ל400 מיליגרם בשבוע אבל הפסיכיאטר הפרטי לא מאשר זאת אני יודע שמצבי הנפשי מצוין והיה טוב גם בזמן האשפוז אני זוכר הכל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2014 | 19:55לתומר שלום, אני חוזרת על שאלתי מאחר ואינני מבינה למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על 800 מ"ג סוליאן לשבוע. סוליאן לוקחים פעם ביום או פעמיים ביום. לקחת את זה פעם בשבוע נראה לי חסר תוחלת. אני לפחות שמחה שיש לך פסיכיאטר פרטי ואני מקווה שמקובל עליך שהוא רוצה את טובתך, בניגוד לכל אלה שאתה טוען שרצו ברעתך. שאלת השאלות היא, אחרי שכולם אשמים וכולם טועים, האם יש לך איזשהי אחריות בדבר? אני יודעת שתגיד לי שלא, וזו בדיוק הבעיה. בברכה ובתקווה שתתמיד בטיפול אצל הפסיכיאטר הפרטי, דר' קרני רובין -
תודה רבה
תומר 20/08/2014 | 06:10אני מחלק את ה800 מיליגרם סוליאן לפעמיים בשבוע וא זה יוצא שכביכול אני לוקח כ100 מיליגרם ליום זה כבר חצי שנה כך והכל מצוין מינון לוקחים בהתאם למצב ואין שום הצדקה לקחת מינון גבוה כשהמצב מצוין אין סימן מזערי ביותר לקיומה של מחלת נפש קשה או קלה בזכות הטיפול שאני לוקח כמובן שאם הייתי מפסיק לחלוטין את הטיפול אז המצב היה משתנה וכמובן שאיני רוצה להגיע לכך למרות שאני מודע היטב למצבי הנפשי ואם היה שינוי לרעה הייתי מודע לכך ולכן אני לוקח אחריות וממשיך בטיפול זה באישור הפסיכיאטר הפרטי שבדק אותי כמובן -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 15:58לתומר שלום אינני מדברת על מינון גבוה אלא על לקיחה של מינון יומי. למשל במקרה שלך 100 מ"ג ליום. אם הטיפול המשונה שלך הוא באישור הפסיכיאטר שלך אין לי מה להוסיף. בברכה דר' קרני רובין -
תודה
תומר 24/08/2014 | 16:40הוא המליץ לקחת 100 מידי יום אז אני לוקח 400 אחת ל4 ימים וזה מצוין כך כבר חצי שנה והוא כמובן יודע על כך הוא אמר שאם ארגיש בהחמרה אז להעלות במינון או לצמצם את ההפרש בין נטילה אחת לשנייה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 17:51לתומר שלום, מאחר ואתה עושה בין כה מה שבראש שלך, אז למה אתה בכלל שואל? הן הפסיכיאטר שלך אומר לך את אותו הדבר שאני אומרת לך ואתה עושה מה שאתה רוצה, אז תמשיך כך. דר' קרני רובין -
תגובה
תומר 24/08/2014 | 21:34גם הוא לא כל כך מבין איך כדור אחד משפיע ל4 ימים הוא אמר שזה מעט מאוד אז 400 מתפרש ל4 ימים זה מצוין כי לוקחים פחות כדורים למרות שהאפקט זהה מבחינת פעילות התרופה והעוצמה של התרופה חוץ מזה שאיני יודע לבלוע כדורים וכדורים כמה שאפשר פחות כך טוב יותר מבחינת הבריאות וההשפעות השליליות כמובן בתנאי שהמצב מאוזן תמיד מה שכן הוא לא אישר לקחת רק כדור אחד בשבוע של 400 מיליגרם ואני שומע לעצתו כי סביר להניח שהמינון מזערי מידי ועלולה להיות בעיה שאיני מעונין בה למרות שאני מודע למצבי הנפשי ומדוע אני שואל כי יש תאימות בין מינון הנמוך ביותר לבין מצב נפשי מעולה בתנאי שיש כמובן איזון תמיד וזו הסיבה ששאלתי הייתי שמח להגיע למינון של 400 מיליגרם פעם בשבוע אבל כנראה זה בלתי אפשרי תודה רבה על תשובותייך
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד