פורום פסיכיאטריה - עמוד 1044
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לוסטרל ומחזור
דינדוש 01/08/2014 | 11:59שלום רב, אני על לוסטרל 200 זה השבוע השישי. התחלתי להרגיש הטבה ועכשיו יש רגרסיה .יכול להיות שזה קשור לזה שאני צריכה לקבל מחזור? אני כל כך מחכה לסיום השבוע השישי כדי להרגיש הטבה...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 17:17לדינדוש שלום, גם שלוקחים תרופות יש תנודות כמו שיש לכל בן-אדם. אצל נשים רבות לפני המחזור יש רגרסיה שנעלמת אחרי המחזור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פסיכיאטריה
יעקב 01/08/2014 | 10:47אני מרגיש מצב רוח דכאוני חוסר חשק לכלום, קם בבוקר יוצא מהבית ופתאום חושב לחזור הבייתה מרגיש שהיום בורח לי בין הדים וזה מאוד מתסכל אותי דיברתי עם יועץ חינוכי והגעתי להכרה שאולי זה בשילוב עם חרדה, יש לי משהו פרפקציוניסט שולט על סדר יומי הכל מתוכנן ואני מאוד סגור ולא חושף מעצמי כלום, לפני כשנה היה לי גם כזה מצב רחו ונתנו לי משהו שמזכיר את השם" אלמורטיב" אך אין לי שום מידע על זה. אשמח לקבל מידע ע"ז ויעוץ נוסף. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 17:14ליעקב שלום, התרופה שקיבלת הייתה כנראה רמוטיב. אני מבינה שהרמוטיב היטיב איתך וזה מצביע על כך שבעצם מדובר בדיכאון. כאשר אינך במצב הזה האם גם אז אתה סופר-פרפקציוניסט? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התקפי פאניקה
איתי 01/08/2014 | 09:58האם התקפי פאניקה עשויים להתרחש גם בלילה למרות שהטיפול בסימבלטה 60 מ"ג מצליח במהלך היום?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 17:10לאיתי שלום, התקפי הפאניקה בלילה נובעים מחלומות קשים אשר בשלב זה אינך זוכר אותם. העובדה שהמצב השתפר ביום מצביעה על כך שתוך זמן קצר גם המצב בלילה ישתפר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה האם אפשר לקחת קלונקס ואביליפיי ביחד
איריס 30/07/2014 | 11:28האם אין תגובות בין תרופתיות בין קלונקס לאביליפיי? האם זה לא נוגד לקחת אותם ביחדפתח בחלון חדש-
שלום דר קרני רובין
איריס 30/07/2014 | 17:29התחלתי לקחת אביליפיי כמה זמן לוקח לזה להשפיע אני העליתי בהדרגה את אביליפייי והורדתי בהדרגה את הזיפרקסיה אני לוקחת גם קלונקס אני עדיין בהתקף אחרי שהתחלתי את כל התהליך מה11.7 השבועיים הקרובים אני לוקחת 30 מג אביליפיי ו5 מג זיפרקסיה בנוסף קלונקס ואז אחרי שבועיים אני מורידה את הזיפרקסיה שאלה ראשונה כמה זמן יקח שהאביליפיי ישפיע וההתקף יגמר ושאלה שניה האם יש תגובות לא טובות בין תרופת אביליפיי והקלונקס -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/07/2014 | 17:10לאיריס שלום, 1. האם את מדברת על התקף מאני? 2. אביליפיי משפיע בדרך כלל תוך כשבועיים שלושה. 3. קלונקס ואביליפיי הולכים מצוין ביחד. 4. המעבר מזיפרקסה לאביליפיי נשמע מצוין. 5. יש בודדים שהאביליפיי אינו מתאים להם והם מגיבים דווקא טוב לספריס. ניתן יהיה לשפוט את תגובתך רק לאחר הורדת הזיפרקסה. בברכה, דר' קרני רובין -
דר קרני רובין שלום
איריס 31/07/2014 | 17:43אני סובלת מהתקף פסיכוטי בו שאני מרגישה כאבים חזקים בראש ולחץ נפשי חזק מאז ששיניתי את התרופה לאביליפיי עדין לוקחת 5 מג זיפרקסיה ההתקף הוא מאד כואב כרגע אני מעדיפה לא לצאת החוצה כי ההתקף מחריף בקרבת בני אדם כי יש לי חרדות קשות כרגע עכשיו עברתי לאביליפיי אחרי 11 שנה שאני לוקחת זיפרקסיה אחרי שבדיקות הדם שלי לא היו תקינות למרות שאני אוכלת נכון תפקודי כבד שלי לא היו טובים טריגליצירידים גבוהים קצת סוכר חומצה אורית גבוהה כרגע אני סובלת וזקוקה למנוחה מחכה שהאביליפיי ישפיע וההתקף יפסיק ההתקף התחיל בעקבות המעבר הרבה שנים לא היה התקף כזה קשה מה את מציעה לי לעשות כרגע לוקחת 30 מג אביליפיי בבוקר עם חצי מג קלונקס צהריים 5 מג זיפרקסיה וחצי מג קלונקס זה אני לוקחת יומיים לפיני זה לקחתי 10 מג זיפרקסיה קלונקס 20 מג אביליפיי במשך שבוע לפני זה לקחתי 10 מג זיפרקסיה קלונקס ו10 מג אביליפיי במשך שבוע ולפני זה לקחתי 20 מג זיפרקסיה ו10 מג אביליפיי וקלונקס במשך 5 ימים ההתקף התחיל לפני 5 ימים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/07/2014 | 18:28לאיריס שלום, ראשית אני ממליצה שתקחי את האביליפיי בלילה יחד עם הזיפרקסה מאחר והוא יכול לגרום לאי שקט. מאוד חשוב לקחת איתו קלונקס או לוריוון. המעבר לאביליפיי אחרי שנים של טיפול מאוד קשה. יש מקרים כפי שכתבתי שהאביליפיי אינו מתאים. במידה ולא תתאזני תוך זמן סביר הייתי מנסה להחליף את התרופה לספריס. בברכה, דר' קרני רובין -
סליחה זאת שוב אני והשאלה שלי האם האביליפיי טוב לבעיות חרדה בקרב אנשים
איריס 01/08/2014 | 05:14מצבי יותר טוב מאתמול לקחתי חופש מכל עבודה, טלפון וכל מגע אנושי עד שארגיש יותר טוב ואתאזן לקחתי בלילה את הזיפרקסיה אביליפיי וקלונקס מה יותר טוב האם הזיפרקסיה טובה לחרדות במגע עם אנשים וגם להיות בקרב הרבה אנשים ההתקפים שלי קורים כתוצאה מחרדה מאנשים והאם האביליפיי גם טוב לטפל בחרדה בקרב אנשים הרופאה שלי אמרה שאם עד יום ראשון לא ארגיש טוב יותר נחזור לזיפרקסיה מדוע המלצת על הספריס לא בטוח שלמכבי יש אישור לכך בסל הבריאות וקראתי יש לו תופעות לוואי כמו הזיפרקסיה דר קרני רובין היקרה מה את חושבת על כל מה שכתבתי תודה מקרב לב איריס -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 16:42לאיריס שלום, במידה ולא תתאזני על אביליפיי הייתי בכל זאת מנסה להשיג את הספריס אשר לדאבוני בסל רק לסכיזופרניה. הסיבה שהייתי מעדיפה את הספריס זה שבכל זאת יש איתו פחות השמנה מאשר עם הזיפרקסה. מה בבדיקות היה לא תקין, תפקודי הכבד או הפרולקטין? במידה וזה הפרולקטין, אז שווה להוסיף לזיפרקסה כמות מזערית של אביליפיי כדי שיוריד את הפרולקטין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מבקש עזרה 01/08/2014 | 03:56שלום ד"ר רובין היקרה! הרופאה הוסיפה לי אריפליי 5 מ"ג. מתחילת הטיפול ועכשיו כבר בחלוף חודש, אני חש חוסר שקט לא נעים בכלל. קשה לי לשבת במקום, קוצים בתחת, עצבנות ובעיית שינה. ממש לא יכול לשבת במקום ( זו עבודתי ממש). גם עצבני ואוכל יותר מחוסר השקט... קראתי בידיעון שזו תופעה שכיחה. שאלותיי בבקשה: 1. האם מה שכתבתי מתאים ל"חוסר שקט" 2. האם זה יחלוף? 4. העלאת המינון תחריף את המצב? 3. אם זה לא יעזור האם יש לדעתך טעם להעלות ל 10 מ"ג? וכמה זמן לחכות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 16:32למבקש העזרה שלום, יש מקרים שבהם אכן האביליפיי גורם לעצבנות וחוסר שקט. מומלץ לקחת אותו בערב ובמקרים כאלה להוסיף כדור לוריבן, שפותר את בעיית אי השקט. האם אתה מקבל את האביליפיי כתוסף לנוגדי דיכאון? אם כן, אז לא כדאי לעלות מעבר ל-7.5 מ"ג. במידה ואתה מקבל אותו כמייצב מאניה דפרסיה, אז ניתן בהחלט להעלות. בברכה, ד"ר קרני רובין
-
-
OCD, עד מתי?
עדידוש 31/07/2014 | 22:18שלום ד"ר, אני מטופלת בציפרלקס בהדרגה מ10 ל15 וכרגע 20 מ"ג. בסה"כ 9 וחצי שבועות, מתוכם 5 וחצי במינון של 20. ההפרעה התחילה כחרדה אובססיבית לשרירים בגוף, ומתחילת הטיפול זה הפך למחשבות ושאלות מציקות וקיומיות, כמו סוג השאלות של OCD, רק ללא טקסים. יש לי סבלנות וגם אמונה בכדור כי יש שיפור. בהתחלת הטיפול היה לי קשה לצאת ועכשיו ברוך השם אני יוצאת ומתפקדת אך עדין יש מחשבות. נכון שאני צריכה לחכות עוד למקסימום השפעה ולא להעלות מינון?? והאם השיפור מראה על כך שזה הכדור הנכון? גם מבחינת כדורי ההרגעה אני יורדת בהדרגה. עכשיו זה חזר לחרדת השרירים, ואני כביכול מרגישה אותם אבל לוקחת את זה בקלות כי אני יודעת שזה הכל בראש. אשמח לתשובה בהקדם, תודה גדולה.פתח בחלון חדש-
יש תרופות יותר מתאימות מציפרלקס
אני 01/08/2014 | 18:52כמו סרוקסט שהוא מאוד מרגיע או פבוקסיל או פרוזק -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 14:57לעדידוש שלום, השיפור ב- OCD לוקח כ- חודשיים-שלושה, במילים אחרות, עלייך לחכות עוד כחודשיים. המחשבות הכפייתיות הם חלק מ- OCD (אלו האובססיות). השיפור הצפוי הוא בכ-55%, לאחר מכן ואולי כבר יש מקום לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ממוקד ל-OCD מאחר ואת מתארת כבר הפחתה במחשבות וגם בעוצמה שלהם. לא ניתן לעלות מעל 20 מ"ג ציפרלקס. במידה ולא יהיה מספיק שיפור לאחר חודשיים נוספים, יהיה הכרח לעבור לכדור אחר כמו הפרוזק (פריזמה, פלוטין). בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 14:58לדר' אני שלום, אודה לך אם תפסיקי לתת עצות שלא במקום. דר' קרני רובין
-
-
שאלה לדר'
סתם מישהי 31/07/2014 | 20:48שלום רב! האם בן אדם נורמלי יכול לעבור התקף פסיכוטי? ואם כן, מה הסיבות שיכולות לגרום לכך? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/08/2014 | 14:35לסתם מישהי שלום, אינני יודעת מהו בן אדם נורמלי. יש אנשים אשר יכולים לעבור אירוע פסיכוטי ואח"כ לחזור לעצמם. באנשים כאלה יש נטייה לחזרה של האירוע במצבי סטרס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שלום ד"ר רובין
זהבית 12/07/2014 | 20:27שלום ד"ר רובין. כאן שוב זהבית, בת 28, מתאריך 2.5 נוטלת פבוקסיל. הייתי אצל הפסיכיאטר המטפל בי והוא הנחה אותי 1. להעלות את מינון הפבוקסיל מ-250 ל-300 מ"ג. זו הייתה ההנחיה המקורית, אך מאז המעבר מ-200 ל-250 מ"ג חלה אצלי ירידה בתיאבון. 2. להעלות את המירו מרבע לחצי כדור, רבע בבוקר ורבע בערב, שגם לזה הוא התכוון מלכתחילה אך הכדור מרדים. 3. להעלות את מינון הלוריבן מכדור אחד לשניים ביום "עד שאתאזן" כי אמרתי לו שהוא כבר לא עוזר לי. 4. להישאר על סטילנוקס לשינה "עד שאתאזן" והוא אמר שעם כדור השינה אפשר לשחק, להחליף בבונדורמין/נוקטורנו או להוריד את הסטילנוקס במינון. (אני מ-22.4 נוטלת סטילנוקס ובונדורמין לסירוגין, בעיקר סטילנוקס כי הוא יותר עזר לי) מנסיונך, כמה זמן נהוג להישאר על טיפול זה? בימים האחרונים אני סובלת מהתקפי חרדה מציאותיים וחיים יותר, כמו מחשבות על הכדורים (הלוריבן והסטילנוקס) ושאני מרגישה שאני לא רוצה להישאר על ארבעה כדורים אבל מצד שני מפחדת יותר מלא לישון אז לוקחת את הכדור שינה ומפחדת לחוות חרדה יותר גרועה ותסמיני גמילה אז לוקחת את הלוריבן. בשילוב הכדורים אני סובלת מחוסר ריכוז וחוסר מוטיבציה אז גם קשה לי להתעסק בדברים שיסיחו את דעתי, אפילו בטלוויזיה. בינתיים הזמנתי תורים לנוירולוג ולראומטולוג אבל זה לוקח חודשיים דרך קופת חולים. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית, עם מה את מסכימה ומה את היית ממליצה. בחום, זהביתפתח בחלון חדש-
מוסיפה
זהבית 12/07/2014 | 21:13מאז תחילת הטיפול התרופתי הדיבור שלי איטי יותר. הפסיכיאטר המטפל בי ונוירולוג שראה אותי פירשו את זה כסימפטום של חרדה. ברגע שהחרדה תיעלם הדיבור האיטי ייפסק. חשוב לציין שבערך שעה אחרי לקיחת מירו הדיבור שלי חוזר לעצמו. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 21:22לזהבית שלום, אני תומכת בכל המלצה שהפסיכיאטר שלך נתן לך וממליצה שתשמעי לו. ההחרפה שאת חשה מעידה שהתרופה מתחילה לעבוד. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 21:23לזהבית שלום, עצם העובדה שהמירו מעלים את האיטיות מעידה שזה מחרדה. הם שניהם צודקים. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה
זהבית 14/07/2014 | 21:38תודה על התשובה. האם ייתכן כי השילוב בין ארבעת הכדורים הוא זה שגורם לירידה בתפקוד ולהפחתת היכולת הקוגניטיבית? לכמה זמן זה "בסדר" להישאר על הלוריבן והסטילנוקס? כשאני לוקחת את הלוריבן אני מרגישה שהוא לא עוזר כמו פעם (מסרבת להעלות אותו במינון!)ואת הסטילנוקס אני לוקחת נטו מפחד לא לישון. אני מכבדת את הפסיכיאטר שלי, אך יש לי תחושה שזה לא נכון לי ומצד שני מכורה לכדורים. לא יודעת מה לעשות. -
היי זהבית
אני 14/07/2014 | 21:57הפבוקסיל גרם לך לחוסר תאבון?? מוזר כי לי עושה תאבון של פיל יש תרופות אחרות שלקחת והעלן את התאבון?? -
היי
זהבית 14/07/2014 | 22:09היי, ציפרלקס העלה לי את התיאבון בטירוף, גם מירו שזו התרופה הראשונה שלקחתי אי פעם (הייתי 44 קילו בגיל 23 :-/ ) זאת תרופה שנותנים לעלייה מהירה במשקל ועכשיו אני לוקחת רבע כדור ממנה שוב להעלאת התיאבון והוא לא עולה. על איזה מינון של פבוקסיל את כרגע? כמה זמן את לוקחת? היו לך תנודות בתיאבון כשעלית ממינון למינון או שנשאר אחיד? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 22:37לזהבית ואני שלום, זה רק בא להדגים את מה שאני כל הזמן אומרת שהתגובות הם מאוד אינדיבידואליות. זהבית אולי כדאי שתנסי לעבור לסרוקסט אשר יותר יעיל כ"משמין". בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
זהבית 14/07/2014 | 22:58שלום ד"ר. היום אזרתי אומץ והעליתי את הפבוקסיל ל-275 מ"ג. אני רוצה לציין שה-OCD שלי מאוד עקשן. יכול להיות שיש עדיין סיכוי לפבוקסיל במינון 300? הפסיכיאטר המטפל בי אמר שה-trial לתרופות מסוגה הוא שלושה חודשים ואפילו 16 שבועות. האם התהליך של הורדת המעטפת (אני לא בטוחה שאני מדייקת) קרה גם מיום ליום גם כשהייתי זמן רב על מינון 250? אני מרגישה שאני לא מכוסה מבחינה תרופתית. שרק הפבוקסיל והמירו יעזרו לי אם אעלה את שניהם במינונים, אך ה-OCD שלי מאוד חזק ואני מרגישה שלא משנה עם איזו תרופה, פבוקסיל, סרוקסט, עם תיאבון או בלי, אמשיך לתחזק את ה-OCD שלי תמיד... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2014 | 23:24לזהבית שוב שלום (אחרון להיום) הרופא שלך צודק, אך תפסיקי עם שיטת הסלמי ותעלי ל-300 מ"ג. OCD זו הפרעה אשר בה המסילות המקשרות בין המוח הקדון למוח החושב אינן עובדות בגלל חסר של סרטונין. זו הפרעה אורגנית. ניתן לראות ב- CT של המוח חסרים באיזורים ספציפיים. תרופות ה- SSRI מתקנות את החסר בסרטונין במסילות הסרטונרגיות. התרופות הללו משפרות את המצב בכ- 55%. את היתר צריך לשפר באמצעות CBT. לקחת מינונים נמוכים בהפרעה זו זה כמו להיות חצי בהריון ואין לכך טעם. בתקופה הראשונה בה עוצמות החרדה עולות עם התרופה, יש מקום לקחת הרגעה כמו קלונקס, לוריבן או קסנגיס. בחלק מהמקרים כאשר החרדה מאוד קשה יש אפילו מקום לתת מינונים נמוכים של סרקוול או זיפרקסה. המירו ניתן לך בנוסף לא ל-OCD. סבלנות זה שם המשחק. את חייבת להחזיק מעמד את התקופה הקשה הזו. בברכה, דר' קרני רובין -
את מקסימה
זהבית 19/07/2014 | 12:34תודה על העידוד. בערבים, עם נטילת המינון החדש, אני מקבלת כאב בטן על אף שאני מקפידה ליטול את התרופה עם אוכל תמיד. האם זה הגיוני שעדיין הגוף לא התרגל לתרופה ועדיין יש כאבי בטן? האם זו תרופה שתמיד יהיה צריך לקחת עם אוכל או שיום אחד יהיה אפשר בלי? האם אפשר לחלק את התרופה לשלוש מנות יומיות? מאז ההעלאה ל-275 מ"ג התיאבון שלי אף פחת עוד. אבל אני גאה בעצמי שהצלחתי לעלות במינון. אני מרגישה יותר טוב מבחינת "כיסוי" תרופתי, הריכוז שלי השתפר, אך עדיין מרגישה שהתרופה חלשה לעומת הציפרלקס שנטלתי במשך שנים ומרגישה שרבע של כדור מירו בערב נותן לי יותר חוזק נפשי מ-275 מ"ג פבוקסיל. -
הצילו
זהבית 22/07/2014 | 16:44כבר שבעה ימים על 275 מ"ג פבוקסיל, אני לא מחזיקה מעמד. המינון הגבוה גורם לי לעייפות קשה, פלוס פלונטר של תרופות והגוף שלי חלש ולא יכול לשאת בזה. ביומיים האחרונים התקפי בכי לאחר נטילת המנה של הערב. האם אפשר לחזור ל-250 מ"ג? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/07/2014 | 16:36לזהבית שלום, 1. אינני מבינה למה את לוקחת חצאי כדורים ומינונים משונים כמו 275 מ"ג. לדעתי, אין טעם בעינוי שאת עושה לעצמך. במקום 275 הייתי עולה ישר ל300, עם אוכל ובמידה ויש לך כאבי בטן מאוד עוזר לקחת פרוביוטיקה (חיידקים בריאים למעיים). 2. אני מאוד מקווה שאת לוקחת את התרופה פעמיים ביום, דהיינו 100 בבוקר ו-150 בערב, או עכשיו 150 בבוקר ו-150 בערב. במידה ותקחי את התרופה בשתי מנות מחולקות, עם אוכל ועם פרוביוטיקה, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. למרות הרגשותייך, מירו אינו מעלה ואינו מוריד לגבי ה-OCD. מניסיון של שנים, פבוקסיל יעיל באותם מקרים שעמידים לציפרלקס 20 מ"ג (אסור לעלות במינון מעבר לכך). בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה דוקטור
זהבית 23/07/2014 | 16:54אני יודעת. פשוט קשה לגוף שלי (בלי שום קשר לתרופה, היום לא אכלתי במשך הרבה שעות ואני משלשלת את מיצי הקיבה שלי). עכשיו אני מצליחה לאכול קצת ומתלבטת אם לקחת 150 או 175 מ"ג. אני מחלקת לשתי מנות יומיות בטווח של 6-7 שעות ביניהן. אתמול והיום היו לי יומיים גרועים, תסמינים של הרעדת הרגליים וחוסר יכולת להירגע, (אפילו עם לוריבן ומירו שקצת עוזר לי להירגע), אכילה מועטה, חולשה. בבקשה תעזרי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/07/2014 | 18:43לזהבית שלום, ההוראות לגבי פבוקסיל הן לא לקחת מנה גדולה מ-150 מ"ג בפעם אחת. אני חוזרת שאין טעם לחצות את הכדור ל25 מ"ג. ככל שתמשיכי לא לאכול עם לקיחת הכדורים כך ימשיך המצב הגרוע. אינני יודעת מדוע את משלשלת אבל אין ספק שאם היו לך רעידות ברגליים וכל מה שתיארת אז יש צורך באיזון המלחים אצלך. לדעתי עלייך לפנות לרופא המשפחה לצורך איזון מצבך. בברכה, דר' קרני רובין -
פרוביוטיקה
זהבית 29/07/2014 | 16:06סליחה על השאלה, אני רוצה לקנות פרוביוטיקה, גם לפבוקסיל וגם לדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. איזה לקנות? יש סוג/חברה שאת ממליצה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/07/2014 | 15:45לזהבית שלום, פרוביוטיקה זה לא לדרכי השתן זה חיידקי מעיים שלא משנה איזה תקני. את כנראה מתכוונת לחמוציות לגבי דרכי השתן. בברכה, דר' קרני רובין -
נטילת סטילנוקס מעל 3 שנים
מרינה 05/08/2014 | 00:55ד׳ר שלום, אני בת 29 נוטלת כדורי סטילנוקס כבר 3 שנים ובשנה האחרונה העלתי למינון של 2.5 כדורים בלילה כי איני מצליחה להירדם. הבעיה העיקרית שמדאיגה אותי היא שאני נורא רוצה להיכנס להריון , מה עלי לעשות??? איך להוריד מינון???
-
-
לוסטרל וסימבלטה
מיה 25/04/2014 | 16:40שלום יש לי תור עוד חודש לפסיכיאטר ואני רוצה שירשום לי סימבלטה. יש לי בבית איקסל ולוסטרל, רציתי בינתיים לקחת עד שיגיע התור אחד מהם. לקחתי לוסטרל 50 היום בבוקר ואני לא יודעת מה לקחת מחר. מה עדיף? תודהפתח בחלון חדש-
תשובה: לוסטרל
ר.צ. 25/04/2014 | 18:36לא מחליפים כדור מידי יום! בנוסף, לדעתי יש שילוב בין לוסטרל לסימבלטה כלומר אולי אפילו תרוויחי בהמשך מהנטילה המוקדמת של הלוסטרל. -
אבל אני פוחדת פחד מוות להשמין!! השמנה תגרום לי לרצות למות!
מיה 25/04/2014 | 19:07איקסל נראה לי פחות משמין! בגלל זה רציתי סימבלטה ובינתיים איקסל אבל אין לי מושג מה לעשות?? תודה בינתיים תרשום אם יש לך עוד משהוא ונשמע גם את הדוקטור. אני יודעת שהיא אוהבת את הסימבלטה... -
בעצם מדוע לא להמתין לפגישה עם הרופא ולא ליטול את 2 התרופות?
ר.צ. 25/04/2014 | 20:13ממה את סובלת? האם כעת את ללא טיפול בכלל? מה את נוטלת כעת? מדוע ליטול תרופה למשך חודש ולאחר מכן להחליפה? - אין בזה היגיון. יתכן שכדור הרגעה יכול להחזיק אותך עד הפגישה. -
המשך
מיה 25/04/2014 | 20:40היי אני סובלת ממצב רוח בינוני ומטה ולעיתים סבבה לגמרי אבל בגדול לא טוב לי בחיים. אין לי ספק שמצב חיי הוא בגללי כי פעלתי לא נכון מגיל 20 ולא חשבתי על ההשלכות לדוגמא: לא חיפשתי קשר רציני ונשארתי רווקה בת 40 ללא ילדים אז ייתכן שאני בדיכאון בגלל זה, מצד שני גם בצבא הייתי בדיכאון ולאחר פיתחתי הפרעת אכילה כך שאני לא יודעת אם רווקותי המאוחרת היא הגורם להפרעות מצב רוח שלי (הרי בגיל צעיר גם הייתי ללא קשר להבאת ילדים) או שאולי אין לי איזון עם הסרוטונין כי שלקחתי ציפרמיל חודשיים השתניתי לטובה אבל הבעיייה המציקה הזו! של התיאבון המוגבר! כדורים הם גרועיייים לבולימיות הפחד להשמין הוא חולני אצלן. בינתיים קיבלתי כדור הרגעה ALPROX אבל זה ממכר וחודש זה הרבה זמן וחוץ מזה שכדור הרגעה לא עובד על הסרוטונין, לא נראה לי מתאים. תודה רבה -
תשובה
ר.צ. 25/04/2014 | 22:30הי מיה, לפי כל מה שרשמת, נראה שהכי טוב להמתין לפגישה עם הרופא, ובינתיים תיעזרי בקסנקס (=אלפרוקס). אין לך בכלל מה לדאוג מנטילה של חודש או אפילו שנה ויותר, מאחר ואת צפויה להתחיל טיפול בשורש הבעיה. אחרי שהטיפול העיקרי יתאזן, לא תהיה כל בעיה או קושי להפסיק את הקסנקס בהדרגה על פני מס' שבועות. אגב, לקסנקס יש אפקט מצוין על מצב הרוח, כלומר הוא כדור הרגעה אך גם מעלה את מצב הרוח. כמובן שאם הוא נלקח לבדו על פני חודשים רבים אז יש אפקט ממכר, אבל לא כאשר הוא מתלווה לטיפול שורשי/עיקרי. בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:00למיה שלום, אני מסכימה איתך שחודש זה הרבה זמן לחכות כאשר יש דיכאון. לגבי השאלה האם לקחת בנתיים לוסטרל או איקסל: מחד, סיפרת שציפרלקס, שהוא SSRI, עזר לך מאוד, אך גרם להשמנה. מאידך, טרם ניסית SNRI, שהאיקסל הוא אחד מהם. מאחר וההשמנה מאוד חשובה לך הייתי מנסה להתחיל איקסל 25 מ"ג פעמיים ביום ועולה לאחר שבוע ל-50 מ"ג פעמיים ביום ולאחר שבוע נוסף ל-75 מ"ג פעמיים ביום. ניתן להגיע עד 200 מ"ג אך את זה אשאיר לפסיכיאטר שלך. במידה וכדור זה יתאים לך יש לו שני יתרונות. אחד - הוא בסל וזול, והשני - שאינו גורם להשמנה. בברכה, דר' קרני רובין -
יותר חשוב מהשמנה אם תרופה תעזור
אני 02/08/2014 | 13:31עדיף להיות בעודף משקל ומאושר מאשר להיות בדכאון -
לא במקרה הזה
ר.צ. 03/08/2014 | 22:48תקרא טוב ותבין, שזה לא מקרה של דיכאון רגיל/פשוט, וההשמנה עצמה ייתכן שתמנע שיפור במצב הרוח ואף החמרה מסוכנת.
-
-
רסיטל ותופעות לוואי (לת)
קייט 03/08/2014 | 16:20בהמשך לתשובותייך, רציתי לשאול אם להפסיק לקחת את הרסיטל (בגלל תחושות השריפה בגוף והטעם המר בפה-תחושה שבאה בגלים ולא כל יום) ואז נדע אם זה בגלל הרסיטל? ואני מוצאת את עצמי לוקחת כל יום לוריוון בלילה לעזרה להירדם כי הרסיטל מקשה על ההירדמות שלי. זה לא יותר מידי? כל יום לוריוון??פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד