פורום פסיכיאטריה - עמוד 1066
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
פבוקסיל מעיין 23/06/2014 | 12:02שלום ד״ר סובלת מחרדה חברתית התקפי פאניקה ואו סידי כולל טקסים במשך 10 שנים נוטלת ציפראמיל בדילוב עם אסיול חודשיים אחרי לידה ומרגישה שהחרדותמהתעצמו ניגשתי לפסחכיאטר ושם ביקשתי להחליף את הציפראמיל נטלתי 40 מיליגרם ציפראמיל עכשיו נוטלת פבוקסיל 150 מיליגרם האם זה מינון זהה לציפרמיל 40? האם אצטרך לעלות במינון? את כל זה שכחתי לשאול את הרופאה והאם יתכן שאני מרגישה קצת עייפות? תודה מראש.פתח בחלון חדש
המשך שאלהמעין 23/06/2014 | 16:43אם לקחתי 40 מיליגרם רסיטל במשך 10 שנים מה הסיכוי שפבוקסיל יעזור? במינון של 150? האם אלו לא תרופות מאוד דומות? ומה עלי לעשות אפ החוסר שקט וההתפרצויות? מייצבים גרמו לתופעות קשות תודה מראש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 17:40למעיין שלום, המינון היעיל ב-OCD הוא לפחות 200 מ"ג ולעיתים תכופות 300 מ"ג. התרופה הרבה יותר יעילה למרות ששתיהן SSRI. לוקח לתרופה זו כמו לשאר תרופות SSRI's בין 8 ל-12 שבועות עד שמופיע השיפור. לדעתי עלייך להעלות את המינון ועדיף להכפיל אותו. לגבי האי שקט הייתי בשלב זה נותנת לך כדורים מרגיעים כמו קלונקס או לוריבן. מדובר על תקופה קצרה עד להתייצבות. בתחילת הטיפול עם פבוקסיל יש בתחילה עייפות אך זה חולף תוך מספר שבועות. בברכה, דר' קרני רובין
המשך פבוקסילמעיין 23/06/2014 | 19:27תודה רבה על התגובה המהירה אני חייבת לציין שאני לא סובלת רק מאו סי די אלה גם מהתקפות פאניקה וחרדה חברתית.. המעבר מציפראמיל לפבוקסיל נעשה בבת אחת וזה המינון שהרופאה נתנה לי האם כדי לנסות לבקש את הצינון הגבוה? או שאולי היא מעדיפה לתת בהדרגה? האם המינון זהה ל40 מיליגרם ציפראמיל? והאם כלמפעם שמעלים מינון צריך לחכןת חודשיים עד להשפעה הטובה?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 21:36למעיין שוב שלום, פבוקסיל היא תרופה מצוינת גם לOCD, גם להתקפי פאניקה וגם לחרדה חברתית. כדאי לבקש מהרופאה שתעלה את המינון כל ארבעה ימים ב50 מ"ג ולהגיע ל300 מ"ג. אכן, עם כל עלייה במינון, במידה והמינון הקודם לא היה מספיק, צריך שוב לחכות כחודשיים. מסיבה זו אני מעדיפה לעלות למקסימום ולאחר שיפור לנסות לרדת. בברכה, דר' קרני רובין
קווטיאפין במקום סרווקאל ליאור 23/06/2014 | 16:35שלום רב, אני לוקח מזה שנים סרווקאל ובבית המרקחת לא היה במלאי את הכדור ונתנו לי במקום קוואטיפין. האם יש הבדל ביניהם? האם עדיף ללכת לבית מרקחת אחר ולקנות סרקוואל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 19:05לליאור שלום, קוואטיאפין הינו תחליף של חברת טבע לסרקוול. התחליפים של חברת טבע עוברים ביקורות רבות בארצות הברית ולכן הם מצוינים. ככלל, תחליף (גנריקה) של תרופה נדרש למידת דיוק של פלוס מינוס 20% (בין 80% לבין 120% של פעילות תרופת האם)ובטווח דיוק שכזה התחליף נחשב לתחליף טוב. מהסיבה הזו, לפעמים צריך לעשות תיקון של המינון של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
ניתוח באוזניים בזמן נטילת ציפרלקס דניאל 23/06/2014 | 16:25ד"ר קרני שלום לך קודם כל רציתי להודות על מגוון השאלות בעבר ששאלתי אותך ועל ההתייחסות הנפלאה שלך לשאלות ומתן תשובות מעולות. אני חייל בן 21 נוטל כחודש וחצי ציפרלקס (הפרעות חרדה) חשוב לי לציין שלא הצהרתי על כך שאני נוטל את הכדורים מכיוון שהצבא יכול להוריד לי פרופיל על העובדה. בכל אופן מצאו לי חור בעור התוף ואני צריך לעבור בדיקת mri וct השאלה שלי היא האם אין בעיה לעבור את הבדיקות האלה תחת נטילת ציפרלקס? והאם אין לחשוש מלעשות ניתוח כמובן בהרדמה מלאה תחת נטילת התרופה? תודה רבה לך!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 18:52לדניאל שלום, אין חשש לעשות CT וMRI תוך כדי נטילת ציפרלקס. לגבי הניתוח, הייתי ממליצה שתפסיק את התרופה 3 ימים לפני הניתוח ותחדש אותה יממה אחרי הניתוח, למרות שזה איננו הכרחי בתרופה זו. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 18:50לגיא שלום, זו אינה תרופה מקובלת לטיפול בPTSD. במידה ויש התפרצויות או תנודות קשות במצב הרוח, ניתן לנסות תרופה זו כתוספת. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקת פרפנאן תיאור יותר מפורט של הבעיה המתוסכל 23/06/2014 | 15:34לקחתי פרפנאן לתקופה של כשנתיים לטיפול בדיכאון וחרדה התחלתי עם 4 מג ועם הזמן עליתי ל 8 מג ולאחר מכן ל 12 מג ו 16 מג ומאחר והעייפות שלי הייתה קיצונית מדי הפסיכיאטר הוריד אותי ל 8 מג בחודשיים האחרונים הרגשתי שאני מסומם וחוויתי בלבול עז שמאד הפחיד אותי ביקשתי מהפסיכיאטר להוריד אותי מהכדור והוא נענה לשלילה ולכן החלטתי לרדת מהכדור על דעת עצמי אני לא לוקח את הכדור מזה שבועיים וחצי בשבוע הראשון חוויתי כאבי בטן מעין שריפה בקיבה ובחזה וכאבים בכול הגוף וכמו כן טששטש בראייה והרגשה של ראש ריק קיהות חושים והאטה פסיכומוטורית ישנוניות יתר וניתוקים שמלווים בחרדות מאד קשות שלעולם לא חוויתי בלילה לפעמים אני ישן טוב ולפעמים אני מרגיש שאני מתווכח עם המחשבות שלי ומתעורר בבהלה ממש על סף פארנויה וכמו כן יש לי רעד ברגליים ותנועות בלתי רצויות בידיים וברגליים ויושבש בפה ולבידו מאד חלש רציתי לדעת עם התפעות לוואי הללו חולפות מעצמן או שזה מצריך טיפול נוגד כי חלק מהתופעות עברו לי כמו כאבים בגוף בקיבה ובחזה וטשטוש הראייה אך כול השאר נשארו לי ועם זאת אני מרגיש שישנה מגמת החלמה מהסימפטומים משום שהם נחלשים יש לציין שהפסיכיאטר אבחן אותי כזכיזוטיפל למרות ששני פסיכיאטרים אחרים אבחנו אותי רק עo הפרעת חרדות ודיכאון וגם המטפלת שלי לא רואה שום מאפיינים אצלי של זכיזוטיפל רציתי לדעת האם הטיפול בפרפנאן היה מוטעה מלכתחילה והאם עקב הטיפול יכולים להיות לי נזקים בלתי הפיכים ורציתי לדעת תוך כמה זמן הפרפנאן יוצא מהגוף לאחר הפסקתו אשמח מאד לתשובה והמון תודותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 18:44למתוסכל שוב שלום, כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, ניתוקים הם בד"כ מנגנון הגנה לחרדה מאוד גבוהה. מסתבר כי הרושם שלי שהפרפנן כיסה על דיכאון ממושך וכי מדובר במצב דכאוני וחרדתי היה נכון. לעניות דעתי, פרפנאן איננו הטיפול המומלץ למצב של דיכאון וחרדה וכנראה ששני הפסיכיאטרים האחרים שנועצת בהם צדקו. הייתי פונה לחוות דעת נוספת לגבי המשך הטיפול. זמן מחצית החיים של הפרפנאן הוא 9-12 שעות. מכאן, שהתרופה נעלמת מהדם תוך יום יומיים. מסיבה זו, אני בדעה כי אתה כבר נקי לחלוטין מהתרופה ולכן הסימפטומים שאתה מתלונן עליהם כיום אינם בגלל הפסקת התרופה אלא בגלל מה שהיה מתחת לכיסוי של התרופה - דהיינו, בגלל הדיכאון והחרדה. לדעתי יש מקום להתחיל אצלך טיפול נוגד דיכאון / חרדה בSSRI או בSNRI, בתחילה עם כיסוי של בנזודיאזפין כאנטי חרדתי. בברכה, דר' קרני רובין
עזרה דחופה באגורופוביה דינדוש 19/06/2014 | 07:18ד"ר שלום. קראתי את כל עצותייך לאחרים ואני חשה במקום אחראי ובטוח. אני סובלת אגורופוביה ודיכאון המון שנים. הייתי על ציפרלקס ועכשיו לפני 20 יום התחלתי לוסטרל.אחרי שניסיתי סימבלטה ולא היה לי טוב. בתקופה האחרונה יש לי קושי לנשום בעיקר כשאני יוצאת.לוקחת קסנקס אבל עדיין מתקשה כשאני יוצאת.האם זה טוב לאלץ את עצמי לצאת עם הקוצר או לחכות בסבלנות להשפעת הכדור.האם זה קורה בגלל שאני לא באיזון עם הכמות שאני מקבלת? הייתי על 40 ציפרלקס והבנתי ממך שאני צריכה להגיע ל200 לוסטרל. התחלתי 150 מ"ג אתמול. כמה זמן לחכות עד שאעלה ל200? תודה על היחס האדיב והמבין.ישר כוח!!!פתח בחלון חדש
תשובהד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 14:54לדינדוש שלום, הקושי שלך לצאת זה אכן אגורפוביה. אכן צריך טיפול במינון שיכסה אותך אך בוא זמנית יש מקום להתחיל טיפול התנהגותי קוגניטיבי בכדי להתגבר על האגורפוביה. החשוב הוא ההדרגתיות. לפעמים עושים תחילה חשיפה בדמיון ואלחר מכן במציאות וגם אז מתחילים מהקל אל הכבד. חשוב שתמצאי מטפל התנהגותי קוגניטיבי טוב. בברכה, דר' קרני רובין
אגורופוביהדינדוש 23/06/2014 | 16:08תודה על התגובה, עליתי ל200 מ"ג לוסטרל.אני כבר ארבעה שבועות בתהליך הלקיחה. תוך כה זן תהיה ירידה בחרדות ולא אחרד מהמחשבה לצאת והיציאה ממש? איך אדע כי המטפל ההתנהגותי בסדר? אני עושה לעצמי חובת יציאה ותמיד מלווה בקוצר. אבל לא מוותרת. האם זה בסדר או לחכות קצת עד ש200 "ג יתחילו לעבוד? תודה רבה
אגורופוביהדינדוש 23/06/2014 | 16:09תודה על התגובה, עליתי ל200 מ"ג לוסטרל.אני כבר ארבעה שבועות בתהליך הלקיחה. תוך כה זן תהיה ירידה בחרדות ולא אחרד מהמחשבה לצאת והיציאה ממש? איך אדע כי המטפל ההתנהגותי בסדר? אני עושה לעצמי חובת יציאה ותמיד מלווה בקוצר. אבל לא מוותרת. האם זה בסדר או לחכות קצת עד ש200 "ג יתחילו לעבוד? תודה רבה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 18:27לדינדוש שלום, הירידה בחרדה מופיעה כ4-6 שבועות לאחר שנמצאים על מינון טיפולי גבוה. מסיבה זו נראה לי שמתחיל להגיע הזמן שבו יש טעם לעשות ניסיונות של גיחות קצרות. חשוב לחזור על אותו מסלול פעם אחר פעם עד שהוא מאבד את הגורם החרדתי שבו, חשוב שתוכלי לעמוד בו ובשעה שפחות מעוררת חרדה (שיש פחות אנשים או יותר אנשים בכביש). במידה ואת מעוניינת, באפשרותך לפנות אלי במייל karny.rubin@gmail.com. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 18:27לדינדוש שלום, הירידה בחרדה מופיעה כ4-6 שבועות לאחר שנמצאים על מינון טיפולי גבוה. מסיבה זו נראה לי שמתחיל להגיע הזמן שבו יש טעם לעשות ניסיונות של גיחות קצרות. חשוב לחזור על אותו מסלול פעם אחר פעם עד שהוא מאבד את הגורם החרדתי שבו, חשוב שתוכלי לעמוד בו ובשעה שפחות מעוררת חרדה (שיש פחות אנשים או יותר אנשים בכביש). במידה ואת מעוניינת, באפשרותך לפנות אלי במייל karny.rubin@gmail.com. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקת פרפנאן המתוסכל 23/06/2014 | 14:56לקחתי פרפנאן לתקופה של כשנתיים במינונים שונים התחלתי עם 4 מג ולאחר מכן ל12מג ו16מג וירדתי ל8מג ובחודשיים האחרונים הרגשתי מסומם ותחושה של בלבול עז מאד נבהלתי וירדתי מהפרפנאן על דעת עצמי מאז יש לי ניתוקים בעיות קשב וריכוז ופרנויות בלילה כאשר אני ישן אני מרגיש שאני מתווכח עם מישהו עם זאת יש לי קהות חושים והאטה פסיכומוטורית האם התופעות הנ"ל אמורות לעבור מעצמן הפסקתי לפני שבועיים וחצי כמה זמן לוקח לפרפנאן לצאת הגוף?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 18:02למתוסכל שלום, ראשית , מה זה "פרנויות בלילה"? ניתוקים הם בד"כ מנגנון הגנה לחרדה מאוד גבוהה. הרושם שלי הוא שהפרפנן כיסה על דיכאון ממושך וכי מדובר במצב דכאוני וחרדתי. התרופה נעלמת מהדם תוך ימים ספורים ולדעתי כבר אתה נקי לחלוטין מהתרופה ולכן הסימפטומים שאתה מתלונן עליהם אינם בגלל הפסקת התרופה אלא בגלל מה שהיה מתחת לכיסוי של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
למיקטל מינונים חגית חסרת אונים 23/06/2014 | 11:26שלום ד"ר. מבקשת עזרה בלהבין ובקבלת עצה. אני דו-קוטבית ולכן לוקחת למיקטל 200מ"ג לפי עצת הפסיכיאטר. הוא נתן לי להבין שזה המינון המינימאלי הדרוש. בשל התפרצויות זעם ועצבנות קיצונית פניתי אלייך בפורום זה והבנתי שעדיף לרדת במינון, שכנראה הלמיקטל גורם לכך (ואכן אינני זוכרת התנהגות כזו לפני). הדעות הסותרות מבלבלות אותי ואשמח לקבל הסבר. אפחית למיקטל בשמחה. בנוסף, בעבר התלוננתי על חרדות ודיכאון במקביל ללמיקטל. המליצו לי באחד הפורומים להעלות למיקטל, כעדיפות על הוספת פרוזק. אז מצד אחד אני אמורה לרדת במינון, מצד שני לעלות. מבולבלת וסובלת. אנא יעצי לי כי כרגע אין באפשרותי לפנות לפסיכאיטר תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 17:46לחגית שלום, כמי שמטפל באנשים עם הפרעה דו קוטבית ראיתי לא אחת איך מינונים גבוהים כמו זה שאת מקבלת גורמים לפריצה של מאניה. לעיתים כאשר מופיע דיכאון אצל חולים מסוגך שהוא אחד הדיכאונות העקשניים ביותר יש נטייה לעלות למינונים אלה אך לא אחת לפתע פורצת המאניה. בנוסף, ראיתי לא אחת עצבנות גבוהה ביותר כתוצאה מלמיקטל במינון גבוה. כאשר מופיע דיכאון בחולים ביפולריים אני ממליצה על הוספת תרופה נוגדת דיכאון עם זמן מחצית חיים יותר קצר מאשר הפרוזק כמו ויאפקס, סימבלטה במינון לא גבוה ואם דרוש הוספה של אביליפיי במינון נמוך אשר ניתן להעלותו במהירות כדי לאזן מאניה. אינני יכולה להגיב על הסיבות שהמטפל שלך המליץ את אשר המליץ. בברכה, דר' קרני רובין
ocd שי 22/06/2014 | 22:46האם ניתן לטפל בocd אני כבר מיואש כל יום המוח טוחן את אותן המחשבות בלופ ואיתן מגיעים הטקסים.התחלתי טיפול במרוניל לפני שבוע אחרי ש150 מיליגרם ויאפקס לא עזר.רוצה את חיי בחזרהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 17:28לשי שלום, בהחלט ניתן לעזור ל-OCD בתנאי שנותנים טיפול ב-SSRI'S במינונים מקסימליים ובמשך זמן של חודשיים עד שלושה. הטיפול התרופתי מפחית את לחץ המחשבות ואת החשיבות שלהם בערך ב-55% ואת היתר צריך לעבוד עליו בטיפול התנהגותי קוגניטיבי לאחר שחל השיפור. 150 מ"ג ויאפקס איננו טיפול הולם ל-OCD. ככלל, ויאפקס איננה התרופה האידיאלית ל-OCD אך מפעם לפעם ראיתי שהיא עוזרת אולם במינונים של 300 מ"ג. מרוניל הייתה התרופה הראשונה אשר ניתנה ל-OCD בהצלחה. הבעייה היא שהמינון הנדרש לצורך טיפול יעיל ב-OCD הוא כ-250-300 מ"ג. מינון זה גורם לתופעות לוואי קשות ביותר. על הדופק המהיר (טכיקרדיה) שהתרופה גורמת במינון זה ניתן להתגבר ע"י דרלין אך סה"כ תרופה זה אינה נוחה לטיפול ב-OCD וכיום כשיש חלופות אחרות אין הצדקה לכך. הטיפולים היעילים ב-OCD הם פרוזק (פלוטין, פריזמה) 60-80 מ"ג, פבוקסיל (פלובוקסמין) 300 מ"ג, סרוקסט (פרוקסיטין) 60 מ"ג. טיפולים אלה מצריכים טיפול במשך כשלושה חודשים עד שמתחיל להופיע השיפור. בברכה, דר' קרני רובין
מדוע להמתין זמן כה רב? חביבי 22/06/2014 | 21:58הרופא שלי רשם לי סימבלטה 30 מ''ג לטיפול בחרדה ודיכאון. הוא אמר לי שניתן לעלות מינון ל60 מ''ג רק לאחר חודש. לא מבין מדוע צריך להמתין חודש עד שאפשר לעלות ל60 מ''ג? האם לגוף לוקח כל כך הרבה זמן להתרגל לתרופה? גם ממה שהבנתי 30 מ''ג הוא מינון כמעט לא אפקטיבי לטיפול בחרדה ודיכאון? הייתי מתקשר לשאול את הרופא שלי אבל הוא נסה לחו''ל. האם זה שכיח שממתנים זמן כה רב להעלאת מינון בתרופה זו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 17:19לחביבי שלום, אינני יכולה לענות בשמו של הרופא שלך. ככלל, אני ממליצה לקחת 30 מ"ג יומיים לעלות ל-60 מ"ג למשך שבוע ואז לעלות ל-90 מ"ג ולהמשיך במינון זה למשך חודש ימים. לדעתי מינון של 30 מ"ג איננו אפקטיבי ואיננו עוזר לשום דבר. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד