פורום פסיכיאטריה - עמוד 1064
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
20 מ"ג זיפרקסה+50 מ"ג סרוקוול XR?
אילנית 28/06/2014 | 10:24לד"ר רובין שלום, האם ניתן לשלב/לטפל בזיפרקסה 20מ" בשילוב עם 50 מ"ג סרוקוול XR,כאוגמנטציה - לטיפול בסכיזופרניה+OCD+להורדת סטרס? תודה.פתח בחלון חדש-
ניתן לשלב אבל
אלכס 28/06/2014 | 10:46שתי התרופות לא נועדו לטיפול באף אחת מההפרעות הנ״ל. פרוזק-פבוקסיל-סרוקסט הן קו ראשון לטיפול בהפרעות הנ״ל ואם יש שיפור חלקי ניתן בהחלט להוסיף נוגד פסיכוזה במינון נמוך שהמקובלים מבניהם הם ריספרדל או אביליפיי . -
זאת תגובה לאיתי לא לאילנית
אלכס 28/06/2014 | 10:48עניתי בטעות לאילנית תשובה שאמורה הייתה להיות מופנית לאיתי עם ה OCD -
האם ניתן לטפל ב2 תרופות אילו ביחד בסכיזופרניה?
אילנית 28/06/2014 | 12:14בכללי בכלל,מותר לטפל בסכיזופרניה מלווה בסטרס ב2 תרופות אילו,במינונים האילה ביחד? שוב תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 20:33לאילנית שלום, אכן זיפרקסה 20 מ"ג הינו טיפול טוב בסכיזופרניה עם OCD ולכשעצמו הוא אמור להוריד את הסטרס. בעיקרון ניתן להוסיף סרוקוול מאחר ו20 מ"ג זה טיפול מקסימלי בסרוקסט. מבחינת הסל וחובת קופת החולים לממן את הטיפול לא ניתן לשלב את שתי התרופות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מטפל עם בעייה נפשית
חגי 27/06/2014 | 15:46שלום ד"ר אינני יודע אם זה המקום לשאול, ובכלל היכן אפשר להתייעץ. מה דינו של מטפל נאמר פסיכולוג, פסיכיאטר שסובל בעצמו ממחלת/הפרעת נפש? האם מוטב לו לשמור את הדבר בסוד? מה השלכות החשיפה? בהנחה שהוא מאוזן ומטופל?..פתח בחלון חדש-
המשך לשאלה
חגי 27/06/2014 | 15:50אם המטפל מטופל דרך קופת-חולים, האם המידע אודות מחלתו יהיה גלוי למקומות תעסוקה? האם ליתר ביטחון עדיף לפנות לטיפול פרטי? -
ייעוץ תעסוקתי
אליאנה 29/06/2014 | 06:42יש ייעוץ תעסוקתי , אני עבדתי עם ילדים ונבדקתי בייעוץ התעסוקתי ברמת גן -
ייעוץ תעסוקתי
אליאנה 29/06/2014 | 06:43יש ייעוץ תעסוקתי , אני עבדתי עם ילדים ונבדקתי בייעוץ התעסוקתי ברמת גן -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 20:26לחגי שלום, ככלל מטפל שסובל מהפרעה נפשית, כל עוד הוא מאוזן לעניות דעתי הדבר לא אמור לפגוע בעבודתו אך מאחר ויש גישות שמרניות יותר יתכן ויש מקום שהדבר לא יוודע. הרישום בקופת חולים אמור להיות חסוי אך אין ספק שבזמן שמחפשים עבודה הדבר עלול להיחשף ומסיבה זו אולי דווקא במקרה מסוג זה, ראוי ללכת לטיפול פרטי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ocd
שי 22/06/2014 | 22:46האם ניתן לטפל בocd אני כבר מיואש כל יום המוח טוחן את אותן המחשבות בלופ ואיתן מגיעים הטקסים.התחלתי טיפול במרוניל לפני שבוע אחרי ש150 מיליגרם ויאפקס לא עזר.רוצה את חיי בחזרהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 23/06/2014 | 17:29לשי שלום, בהחלט ניתן לעזור ל-OCD בתנאי שנותנים טיפול ב-SSRI'S במינונים מקסימליים ובמשך זמן של חודשיים עד שלושה. הטיפול התרופתי מפחית את לחץ המחשבות ואת החשיבות שלהם בערך ב-55% ואת היתר צריך לעבוד עליו בטיפול התנהגותי קוגניטיבי לאחר שחל השיפור. 150 מ"ג ויאפקס איננו טיפול הולם ל-OCD. ככלל, ויאפקס איננה התרופה האידיאלית ל-OCD אך מפעם לפעם ראיתי שהיא עוזרת אולם במינונים של 300 מ"ג. מרוניל הייתה התרופה הראשונה אשר ניתנה ל-OCD בהצלחה. הבעייה היא שהמינון הנדרש לצורך טיפול יעיל ב-OCD הוא כ-250-300 מ"ג. מינון זה גורם לתופעות לוואי קשות ביותר. על הדופק המהיר (טכיקרדיה) שהתרופה גורמת במינון זה ניתן להתגבר ע"י דרלין אך סה"כ תרופה זה אינה נוחה לטיפול ב-OCD וכיום כשיש חלופות אחרות אין הצדקה לכך. הטיפולים היעילים ב-OCD הם פרוזק (פלוטין, פריזמה) 60-80 מ"ג, פבוקסיל (פלובוקסמין) 300 מ"ג, סרוקסט (פרוקסיטין) 60 מ"ג. טיפולים אלה מצריכים טיפול במשך כשלושה חודשים עד שמתחיל להופיע השיפור. בברכה, דר' קרני רובין -
אני שבוע עם המרוניל לטיפול בOCD והוא גורם לחוסר שקט
27/06/2014 | 12:37המרוניל עושה לי חוסר שקט נוראי.אני כבר שבוע איתו בשילוב עם ויאפקס 150 ועם 4 מיליגרם פרפנן.אני מקבל את הטיפול לOCD חרדה ודכאון.שאלה נוספת שרציתי לשאול היא האם OCD גורם לחוסר שקט ודריכות אם הוא מספיק חריף.או שיכול להיות שיש פה בעיה נוספת.בנוסף אני חושב שאני סובל מבעיה של קשב וריכוז או לפחות איבחנו אותי ככזה,אבל יכול להיות שזה בגלל הOCD -
27/06/2014 | 12:42האם המרוניל או באופן כללי כל הSSRI אמורים להגביר את העוררות ואת חוסר השקט ואם כן במשך כמה זמן עד שמתחילים להרגיש את ההשפעה המרגיעה ונוגדת החרדה.בנוסף המרוניל החריף לי את הדיכאון וממש התפרקתי בבכי מאז שהתחלתי אותו בגלל חוסר השקט שהוא גרם לי מדוע והאם זו תופעה שאמורה לחלוף או שעליי להחליף תרופה? סליחה על המגילה -
לשי
אלכס 27/06/2014 | 14:19כדאי לך להקשיב לעצות של דר רובין. אם תקשיב ואף תיישם יש סיכוי גבוה שתעלה על דרך חדשה. דר רובין ציינה שוויפקס היא לא ככ יעילה ל OCD ובטח שלא במינון 150. מרוניל יעילה ל OCD אבל במינון של 250-300, האם אתה על מינון זה? האי שקט שאתה חווה הוא לפי דעתי הלא מקצועית מה פרפנאן ולא ממרוניל. פראפנן היא לא ככ מוכחת כתוסף לחיזוק בהפרעת OCD (גם לא לדיכאון וחרדות) . מינון נמוך של ריספרדל או אביליפיי יכול להיות יותר טוב עבורך. דר רובין ענתה לך מהן התרופות והמינונים אשר משמשות היום כקו ראשון לטיפול בהפרעת OCD עיקשת. פרוזק-פבוקסיל-סרוקסט. הייתי מציע לך אם כבר אתה מבקש את עזרתה של דר רובין שלפחות תקשיב ותיישם את ההצעות שהיא נותנת לך. לפי דעתי הקוקטייל שלך הרבה פחות מוצלח מאשר להתחיל ליטול אחת מ ssri שדר רובין המליצה לך , לחכות חודשיים ולפי הצורך להוסיף חיזוק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 20:20לשי שלום, לא כתבת כמה מרוניל אתה מקבל. מסיבה זו קשה לי לענות לך לגבי האפקט שלו. ככלל כתבתי לך שויאפקס אינה התרופה האידיאלית לOCD ובוודאי שלא במינון של 150 מ"ג . ויאפקס בשילוב עם מרוניל יכול לגרום להקפצה של רמות הדם של מרוניל ואז ניתן גם להגיע למנות טוקסיות. יש מקום לבדיקות של רמת המרוניל כאשר עושים שילובי תרופות איתו. שוב אינני יודעת למה האי שקט, מעודף תרופה או מחוסר תרופה. ובוודאי שאינני יכולה לענות כמה זמן זה יקח להתאזן אם בכלל, כאשר אני לא יודעת כמה מרוניל אתה מקבל. OCD קשה יכול לגרום לאי שקט קיצוני. בתחילת טיפול בכלל יכולה להופיע בחרפה ורק אחר כך השיפור אך אינני בטוחה שזה השלב שבו אתה נמצא. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בקשת עזרה
""""" 25/06/2014 | 19:13שלום דר האם את מקבלת באזור נתניה? אשמח לקבל המלצה על רופא לא פחוצ טוב שמתמחה בבעיות שלי הפרעתצאישיוצ גבולית ועודצפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 20:05שלום, אינני מקבלת בנתניה ואינני חושבת שהפורום הוא המלצה שמית של אנשי מקצוע. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מלודיל 25גר פלוס למיקטל 25
דבורי 24/06/2014 | 18:48האם ניתן לשתות יחד אין ראקציה זה גורם לי לכאבי ראש חזקים2פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/06/2014 | 13:34לדבורי שלום, יש אינטראקציה בין שתי התרופות אשר יכולה לגרום לתופעות לוואי. במתן שתי התרופות יחד, צריך לשקול את התועלת מול תופעות לוואי אלו. לעיתים יש צורך לשנות את המינון של אחת התרופות. בברכה, דר' קרני רובין -
למוגיל 25 ומלודיל 25 פלוס הרבע דר קרני לאיזה מינון אני צריכה להגיע
דבורי 25/06/2014 | 18:19לאיזה מינון עלי להגיע תודה על התשובה והאם ניתן ליצור קשר טלפוני דר קרני אני מאוד אשמח -
דבורי 25/06/2014 | 18:20לאיזה מינון עלי להגיע תודה על התשובה והאם ניתן ליצור קשר טלפוני דר קרני אני מאוד אשמח -
דבורי 25/06/2014 | 18:20לאיזה מינון עלי להגיע תודה על התשובה והאם ניתן ליצור קשר טלפוני דר קרני אני מאוד אשמח -
מלודיל 25 פלוס רבע ולמוגיל 25
דבורי 25/06/2014 | 18:23תודה על התשובה איזה מינון עלי לקבל והאם ניתן ליצור קשר טלפוני -
דבורי 25/06/2014 | 18:23תודה על התשובה איזה מינון עלי לקבל והאם ניתן ליצור קשר טלפוני -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:52לדבורי שלום, לא כתבת לצורך מה את מקבלת את הטיפול בלמוג'יל 25 מ"ג ומלודיל 25 מ"ג פלוס רבע. לכן אין לי דרך להגיד לך לאיזה מינון צריך להגיע. ככלל למוג'יל כתרופה מייצבת מצב רוח (נוגדת דיכאון) במחלה ביפולרית נהוג לא לעלות על 75-125 מ"ג ליום. אשר ללמודיל זו תרופה נוגדת דיכאון אשר המינון הטיפולי שלה הוא 150-300 מ"ג אשר כיום כמעט ואין משתמשים בה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:53לדבורי שלום, לא כתבת לצורך מה את מקבלת את הטיפול בלמוג'יל 25 מ"ג ומלודיל 25 מ"ג פלוס רבע. לכן אין לי דרך להגיד לך לאיזה מינון צריך להגיע. ככלל למוג'יל כתרופה מייצבת מצב רוח (נוגדת דיכאון) במחלה ביפולרית נהוג לא לעלות על 75-125 מ"ג ליום. אשר ללמודיל זו תרופה נוגדת דיכאון אשר המינון הטיפולי שלה הוא 150-300 מ"ג אשר כיום כמעט ואין משתמשים בה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:54לדבורי שלום, ככלל אני מעדיפה לענות באינטרנט. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:54לדבורי שלום, ככלל אני מעדיפה לענות באינטרנט. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התקפי בולמוס
ליטל 25/06/2014 | 16:30שלום סובלת ממחשבות כפייתיות וחרדות למינהם מטופלת המון זמן ברסיטל בנוסף סובלת מאכילה כפייתית בערך 3 פעמים בשבוע אוכלת כמעט 2000 קלוריות לחא שליטה מפחדת להקיא אז משתמשת במשךשלים אי אפשר לתאר את רמת הגועל אחרי התקף איזו תרופה ממשפחת הssri יכולה לעזור לי התנסתי עם הרבנ אחרים שגרמו לסבל בשל תופעות לואי... ככה גם לא מצליחה לשמור על משקלי ;((פתח בחלון חדש-
היי ליטל
אלכס 26/06/2014 | 21:45פרוזק הוכחה כעילה כנגד כפיתיות בכלל ואכילה כפייתית בפרט. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:46לליטל שלום, אכן אלכס צודק, פרוזק (פלוטין, פריזמה) הינה תרופה נוגדת כפיתיות יעילה ובשל העובדה שאין עלייה במשקל איתה היא יעילה במיוחד באנשים עם הפרעות אכילה ואכילה כפיתית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כשרות לצוואה
שמואל 24/06/2014 | 12:51האם מבחן מיני מנטל,ותבחינים קוגנטיבים פורמאליים .הם חלק בלתי נפרד לבדיקת כשירות לצוואה? האם יתכן שלא יהיה ניתן להעביר תבחינים אלו ועדין המצווה יהיה כשיר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/06/2014 | 13:19לשמואל שלום, יש מצבים שבהם אין למימנטל כל משמעות למשל אצל אנשים אנאלפבתים וגם אצל אנשים שהם עיוורים. החשוב הוא האם האדם שכותב את הצוואה מבין את המשמעות של הצוואה, יודע מהו רוצה ולמה. כמו כן, חשוב להבין אם אותו אדם מתמצא ברכושו. לדעתי למרות שיש הגורסים אחרת, אין משמעות לכך אם בנאדם יודע בדיוק מה הסכום שיש לו בבנק ומה ערך כל רכוש (גם לי אין מושג בזה). בברכה, דר' קרני רובין -
כשרות לצוואה
שמואל 25/06/2014 | 15:05אז אם יש בפנייך אחד שתהליכי החשיבה ופתרון הבעיותך וכן דיכאוני וכן סובל מבעיות זיכרון פגועים איפה יהיה לבדיקה שלך אפקטיביות? הרי לא כל אדם שבהכרה ומדבר לעינין זה שולל דמנציה לדוגמא? יכול להיות אדם עם בעיות מוחיות או נפשיות ומדבר לעיניין ועדיין הוא לא כשיר אשמח לתשובתך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/06/2014 | 19:28לשמואל שלום, צר לי אך אינני מבינה את שאלתך. האם התכוונת לשאול לגבי אדם שיש לו פגיעה בתהליכי החשיבה ובפתרון הבעיות, עם הפרעות בזיכרון ודיכאון- סביר להניח שתהיה למינימנטל משמעות. לגבי החצי השני של שאלתך של אדם עם בעיות מוחיות או נפשיות לא הבנתי כלל מה אתה רוצה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה מפושטת ודיכאון
ג 30/09/2012 | 15:29שלום ד"ר רובין, סובל מחרדה מפושטת(עם חברתית). נוטל 100 מ"ג לוסטרל 3 שבועות ונעזר(לצערי) בקלונקס יום יום במינון ממוצע של בין 0.5-0.75 מ"ג. ניסיתי חיזוק בהמלצת הרופאה שלי - אולנזפין. נטלתי 5 ימים, התחושה הייתה מהירה ומרגיעה, אולם כבר חלה עליה במשקל יחד עם פגיעה בזיקפה. חשוב לי לציין, כי נטלתי בעבר מס' רב של תרופות ssri(לרב גנריות, אסטו, פקסט, פבוקסיל), לרב עם בנזודיאזפינים ולעתים מייצבים כמו פרפנן ואנפרניל. לא הייתה תועלת רבה, למעט התקופה שהתחלתי עם הכדורים לפני מס' רב של שנים וקיבלתי סרוקסט 20 מ"ג עם קסנקס 0.75. ניסיתי אף אדרונקס 3 שבועות עם הלוסטרל, ללא השפעה ופגע באונות. כמו כן גם אפקסור ומירו שגרמו להשמנה. עם ssri תופעת הלוואי השכיחה אצלי היא ירידה בדחף המיני ועיכוב בשפיכה, לפעמים משמעותי. לפני ה-3 שבועות על מינון 100 מ"ג לוסטרל הייתי על 50 מ"ג שבועיים ולפני אף 25 מ,ג לשבועיים. לאחר 5 ימים בעצת הפסיכ' שלי הפסקתי את האולנזפין. שאלתי אותה לגבי שילוב של ריספורדל(ריספונד). בעבר נטלתי אותה למס' חודשים, אך כמדומני היא הייתה התרופה היחידה שלקחתי(לא בטוח וגם לא זוכר אם הייתי עקבי). האם יש מקום להעלות את הלוסטרל, עכשיו כשהפסקתי את הזיפרקסה ל150 מ"ג(הרופאה שלי מעדיפה להמתין חודש), או לשלב במינון זה או בכל מינון ריספונד? האם ריספונד פחות גורם להפרעות אונות והשמנה ביחס לזיפרקסה? סרוקוול אין לי אפשרות, כי אין התוויה. אני בתחילת טיפול קבוצתי למצבי חרדה ולחץ ומתכוון להיכנס לקבוצת עזרה עצמית לחרדה חברתית. את מכסת הטיפולים הפרטניים בקופ"ח מכבי כיסיתי ואין לי משאבים לטיפול פרטני( כנראה cbt). אני בודד חברתית ועוסק בעבודה שאינה הולמת את יכולותיי. יש לי פוטנציאל רב. עברתי לא מעט קשיים בחיי. סליחה על המגילה, ממש אודה לדעתך המקצועית. חג שמחפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 02/10/2012 | 21:22לג שלום כפי שאמרתי לך טלפונית אני ממליצה להעלות את המינון ל150 מ"ג לוסטרל מיידית ואם לא יחול שיפור תוך שבוע-שבועיים להעלות את מינון התרופה למאתיים מ"ג. בנוסף, במידה ודרושה הרגעה ובנזודיאזפינים כמו לוריוון, קסנקס או קלונקס אינם עוזרים הייתי מנסה את הספריס שדומה לזיפרקסה אך אין לה את אפקט ההשמנה. הבעיה עם הספריס היא שהתרופה בשלב זה איננה בסל ואני בספק שתהיה בסל להתוויה לה נדרשת התרופה עבורך. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
תודה ועוד שאלה ברשותך
ג 02/10/2012 | 21:37ראשית אני נוטל קלונקס סביב 0.5 מ"ג ליום, עדיין יש חרדות, אבל אני שורד. חסר לי boost. האם סימבלטה יכולה להינתן כחיזוק ללוסטרל? מאידך, אני חושש מתופעות לוואי של אין אונות, כי עיכוב בשפיכה וחוסר דחף יש לי כבר עם הלוסטרל. אני צריך משהו מרגיע חזק ומעורר בו זמנית. אדרונקס לקחתי 3 שבועות ולא היה לי טוב. הסערה שלי היא פנימית. כלפי חוץ החרדות והסימפטומים. חשבתי גם על אופצייה של וולבוטרין. האם זה כדאי כתוספת ללוסטרל? הבנתי שהוא לא פוגע מינית ולא במשקל ויש את אפקט הדופמין. נטלתי אותו לשבוע על 100 מ"ג, כשהייתי עם 25 מ"ג לוסטרל ולא חשתי במשהו, האם זה קנה מידה בכלל? ושאלה אחרונה לגבי הסימבלטה - זה נכון שמעשנים צריכים מינון גבוה יותר שלה?(אני מעשן די כבד) תודה -
תשובת מומחה
תשובה נוספת
דר' קרני רובין 03/10/2012 | 19:18לג שלום, לדעתי עדיף לשחלף את הלוסטרל לסימבלתה ולעלות את המינון תוך זמן קצר ל-120 מ"ג במקום לקחת שילוב. לסימבלתה הרבה פחות תופעות לוואי מיניות והאפקט לגמרי שונה מהשילוב של אדרונקס ולוסטרל. ניתן להוסיף וולבוטרין ללוסטרל ואולי זה רעיון לא רע אצלך מאחר והוא עשוי לעזור לך לרדת בכמות העישון. לגבי העישון אכן אתה צודק, אני צריכה עוד לברר את הנושא אך עישון כבד יכול להוריד את המינון בדם באופן משמעותי. לא נהוג לפצות על כך במינון גבוה יותר. אברר זאת, אך זאת עוד סיבה להוריד את כמות העישון. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה, אבל..
ג 03/10/2012 | 19:48ראשית, לא מיציתי את הלוסטרל. לא צריך לתת לו עוד זמן? מה אפקט הסימבלטה באמת, כשהלוסטרל(שנחשב מוצלח לחרדות) לא נותן עדיין? הרופאה שלי אמרה שבמקרה שלה אין לה הצלחה מרובה עם הסיבלטה אצל המטופלים. האם לוולבוטרין יש אפקט נוסף בשילוב עם לוסטרל? (עניין הדופמין). ולסיום, אני נוטל קלונקס 0.5-0.75 ואני יודע שהוא הכי "בטוח" בגלל זמן מחצית החיים, אבל יוצא שאני כן נתקע לפעמים עם חרדות וחושש להעלות מינון. חשוב לי לומר שהגוף שלי מסתגל מאוד מהר לתרופות. חשבתי על קסנקס או לוריבן, אך קצת חושש גם. אם כן, באיזה מינון ואיך מחלקים את המנות? תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה נוספת
דר' קרני רובין 03/10/2012 | 20:19לג' שלום, כדאי למצות את הטיפול בלוסטרל ולהעלות עד 200 מ"ג ורק אם במינון זה לא יחול שיפור לאחר 4 שבועות לעבור לסימבלתה. בניגוד לרופאה שלך יש לי נסיון מצויין עם סימבלתה וחרדות. הבעיה היא שע"פ רוב יש צורך לעלות את המינון ל-120 מ"ג. בעיקרון ניתן לקחת קסאנקס עד 6 מ"ג ליום אך מעולם לא הגיע אצלי חולה למינון זה. המקסימום היה 3.5 מ"ג. בד"כ אני ממליצה לקחת חצי כדור של 0.5 מ"ג פעם ב-3-4 שעות או לפי הצורך. אשר ללוריוון, מומלץ לא לעבור 3 מ"ג ואני מגבילה בד"כ ל-2 מ"ג ליום וגם כן ממליצה לקחת חצי כדור 4 פעמים ביום או לפי הצורך. בברכה, דר' קרני רובין -
והבעיה?
ג 03/10/2012 | 20:55לגבי המינון של 120 מ"ג סימבלטה? עדיף זה כטיפול לבד, או השילוב בין לוסטרל ללוריבן? אני חייב משהו חזק שמרגיע ןמאידך נותן לי שקט ל"התעורר" ולהיות אקטיבי וחיוני. כשנטלתי זיפרקסה למשל(5 ימים 2.5 מ"ג) היה לה אפקט מרגיע מאוד חזק(אם כי שמעתי שזה הולך ופוחת עם הזמן), אך התופיות לוואי של השמנה ואין טונות היו בלתי נסבלות. משהו דומה לזה בלי השמנה ופגיעה מינית, זה מה שאני צריך. -
והבעיה?
ג 03/10/2012 | 20:58לגבי המינון של 120 מ"ג סימבלטה? עדיף זה כטיפול לבד, או השילוב בין לוסטרל ללוריבן? אני חייב משהו חזק שמרגיע ןמאידך נותן לי שקט ל"התעורר" ולהיות אקטיבי וחיוני. כשנטלתי זיפרקסה למשל(5 ימים 2.5 מ"ג) היה לה אפקט מרגיע מאוד חזק(אם כי שמעתי שזה הולך ופוחת עם הזמן), אך התופיות לוואי של השמנה ואין טונות היו בלתי נסבלות. משהו דומה לזה בלי השמנה ופגיעה מינית, זה מה שאני צריך. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2012 | 20:59לג שלום, הרבה דרישות לך. עדיף מה שעוזר. תנסה את הקומבינאציה ואם היא לא עוזרת תעבור לסימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה
ג 03/10/2012 | 21:06על הסבלנות והייעוץ -
תשובת מומחה
תשובה אחרונה
דר' קרני רובין 03/10/2012 | 21:43לג שלום כבר אמרתי לך חזור ואמור שהמלצתי למצות תרופה שמתחילים בה - להעלות את המינון של הלוסטרל עד 200 מ'ג ואם אין הטבה אחרי 3 שבועות לרדת ל150 מ"ג ולהוסיף וולבורין 150 מ"ג ואחרי שבוע שבועיים ל-300 מ"ג. אם לאחר חודש אין הטבה להפסיק את הוולבוטרין בשני שלבים ולהתחיל בשיחלוף הלוסטרל עם סימבלטה כל חמישה ימים להמיר 50 מ"ג של לוסטרל ב-30 מ"ג סימבלטה. לוריבן, קסנקס וקלונקס, זה כמו אספירין בדלקת ריאות - אין בעיה להוסיפו לנוגד הדכאון ולא חשוב איזה ודאי לתקופה הראשונה. בברכה דר' קרני רבין -
האם מותר לקחת אולנזפין ולוסטרל יחד ?
חיה 29/06/2014 | 13:53האם מותר לקחת לוסטרל ואולנזפין יחד ?
-
-
לוסטרל (לת)
אפרת 29/06/2014 | 07:05לדר רובין שלום וברכה! אני נוטלת 150 מ"ג של לוסטרל עבור דיכאון קל כפיתיות שמטבאת בעיקר בכל נושא האוכל את את הכדור אני נוטלת כחודש בערך ללא כל תוצאות חיוביות אני מרגישה עייפה וחוסר מעש רמת התיפקוד שלי ירדה בהרבה מתחילת הטיפול לציין אני אחרי לידה כחודשיים וחצי בזמן ההריון הייתי לוקחת סרוקוול במינון של 25 מ"ג גם ללא השפעה לאחר הלידה הפסקתימאת הכדורים ואחרי כחודש בהמלצת פסיכאטר התחלתי לוסטרל מה את מציעה לי לעשות על מנת שמצב רוחי יעלה הכפיתיות תעבור ורמת התיפקוד תעלה בברכה אפרתפתח בחלון חדש -
לוסטרל (לת)
אפרת 29/06/2014 | 07:05לדר רובין שלום וברכה! אני נוטלת 150 מ"ג של לוסטרל עבור דיכאון קל כפיתיות שמטבאת בעיקר בכל נושא האוכל את את הכדור אני נוטלת כחודש בערך ללא כל תוצאות חיוביות אני מרגישה עייפה וחוסר מעש רמת התיפקוד שלי ירדה בהרבה מתחילת הטיפול לציין אני אחרי לידה כחודשיים וחצי בזמן ההריון הייתי לוקחת סרוקוול במינון של 25 מ"ג גם ללא השפעה לאחר הלידה הפסקתימאת הכדורים ואחרי כחודש בהמלצת פסיכאטר התחלתי לוסטרל מה את מציעה לי לעשות על מנת שמצב רוחי יעלה הכפיתיות תעבור ורמת התיפקוד תעלה בברכה אפרתפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד