פורום פסיכיאטריה - עמוד 1082
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מינון נמוך
לי 25/05/2014 | 01:25היי איך יכול להיות שכל פעם בחיי שלקחתי את המינון הנמוך של כדור ספציפי היתה הטבה ולא הייתי זקוקה להעלות מינונים? לדוגמא: בעבר פריזמה 10 מ"ג 10 מ"ג ציפרלקס חצי כדור ציפרמיל ועכשיו... הכי טוב שהיה 50 מ"ג לוסטרל וגם זה גרם להטבה (סבלתי מסטרס, כפייתיות באכילה ומצבי רוח). זה אומר שחסר לי סרוטונין אבל מעט? או שהספיגה יעילה אצלי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:50ללי שלום, יש אנשים שמגיבים למינון נמוך של תרופות אולם הם במיעוט. גם אצלם כאשר יש סטרס גדול יותר ומצוקה הרבה פעמים המינונים האלה אינם מחזיקים אותם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ריטלין ונרבן
אמא שלו 25/05/2014 | 09:11שלום בני בן 10 ומטופל בריטלין כ3 שנים מאחר והוא סובל גם מבעיות רגשיות וחרדות רופא ילדים המליץ לנו להוסיף לו גם נרבן כיום מקבל ריטלין 40 LR האם מותר לקחת את הנרבן בגילו והאם זה יכול ללכת ביחד עם הריטלין? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:47לאמא שלום, אינני פסיכיאטר של ילדים ואינני רופא ילדים. הנרבן מכיל בתוכו ארבעה חומרים צמחיים מרגיעים ואם רופא ילדים נתן לו אותו כנראה הם מותרים גם לילדים. אינני רואה שום התנגשות בין הריטלין LA לבין תכשיר זה. נראה לי שכדאי לך להתייעץ עם פסיכיאטר הילדים אשר רשם לבנך את הריטלין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קסנקס
מנחם 24/05/2014 | 17:25שלום ד"ר, אני סובל מחרדה חברתית מסוימת, לאחר התייעצות עם רופא משפחה הוא המליץ על קסנקס למצבי SOS בלבד. אני נוטל מזה כחודשיים כדור קסנקס 0.5 מ"ג כפעמיים בשבוע, אין לי שום צורך ביותר מכך. שאלתי היא האם ההשפעה של הכדור תפסיק בשלב מסוים? בנוסף, למרות נטילת הכדור אני עדיין נרגש מאוד שאני עומד מול קהל (דפיקות לב מואצות, קושי לדבר), האם עדיף לעבור קלונקס?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:42למנחם שלום, סביר להניח שהשפעת הקלונקס לא תשתנה מאחר ואינך צורך אותו יום יום. יחד עם האמור, ולאור התיאור שלך הייתי מנסה ליטול דרלין 10 מ"ג לפני אירועים כאלה. כמו כן, לא יזיק טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כדורים מעכבים ירידה במשקל
אנונימוס 24/05/2014 | 14:02שלום, אני מטופלת בכדורים פסיכיאטריים כבר קרוב לארבע שנים. התחלתי בציפרלקס, עברתי לסימבלטה 120 מ"ג, ואז ללוסטראל, ויפאקס, ועכשיו אני לוקחת אי-אקסל 100 מ"ג. מאז שהתחלתי ליטול את הכדורים, הגוף שלי מאוד השתנה, העלתי 20 קילו ואני נראית מאוד נפוחה. אני מנסה דיאטות שונות ומקפידה מאוד והן לא עוזרות לי לרדת. האם זה קשור לכדורים. בעבר, לפני הכדורים, עשיתי דיאטות וירדתי יפה מאוד. ועכשיו אני לא מצליחה להוריד במשקל בכלל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:39לאנונימוס שלום, בראש ובראשונה צריך לבדוק את תפקוד בלוטת התריס כי במידה ויש לך תת פעילות של בלוטת התריס זה יכול להסביר את הכל. שנית, עם דיאטה עשירת חלבון, פחמימות מורכבות וללא פחמימות פשוטות בשילוב עם פעילות גופנית סביר שתרדי במשקל. בברכה, דר' קרני רובין.
-
-
לוסטרל או סימבלטה?
צחי 09/05/2014 | 23:47שלום ד"ר.בן 33.לפני כשבועיים התחלטתי טיפול בלוסטרל בעקבות דיכאון, חרדה ואוסידי. אני חושש מעלייה במשקל, בתחילת הטיפול התיאבון פסק, אבל עכשיו התגבר. אני שוקל לעבור לסימבלטה מחשש לעלייה.כמו כן אני נוטל אטקנד פלוס שמכיל דיזותאיזיד, קראתי ברשת שקיים סיכון בנטילת לוסטרל ותרופות משתנות.מה דעתך בעניין? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/05/2014 | 16:07לצחי שלום, לא ידוע לי על בעייה בלקיחת לוסטרל עם תרופות משתנות (דיזותאיזיד) ואני ממליצה שתמשיך את הטיפול בשתיהן. בברכה, דר' קרני רובין -
המון תודה ד"ר! ובקשר לסימבלטה..
צחי 15/05/2014 | 20:14האם כדאי לבקש להחליף את הלוסטרל בסימבלטה? הבעיה שלי היא- OCD משולב עם חרדה. לחץ שמגביר את ה-OCD, לעיתים גם טקסי , ודיכאון- כל אלו מופעים ונעלמים לסירוגין. הצלחתי להתגבר במהלך השנים ללא טיפול תרופתי- למעט הומאופתיה וכדורי הרגעה מידי פעם. אני נטול כמעט שלושה שבועות את הלוסטרל, התחלתי עם 25 מ"ג בשבוע הראשון. לאחר מכן עברתי ל-50 מ"ג. ואיני מרגיש שנוי ממשי,למעט תופעות לוואי כמו עייפות ונידודי שינה, ופגיעה בליבידו. אני גם חושש מעלייה במשקל בהמשך, מכוון שגם כך אני סובל ממעט משקל עודף. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/05/2014 | 22:19לצחי שלום, 50 מ"ג לוסטרל אינם טיפול ל-OCD. OCD מצריך מינונים מקסימליים: בלוסטרל 200 מ"ג, בפבוקסיל 200-300 מ"ג, בפרוזק 40-60 מ"ג ולפעמים 80 מ"ג. השיפור לוקח זמן רב, בין 8-12 שבועות. הלוסטרל הוא דווקא נחשב להכי פחות פוגעני מבחינת ההפרעות המיניות. מבחינת המשקל, בדרך כלל אין עלייה במשקל עם פרוזק אך זה אינדיווידואלי. הייתי ממליצה שתפנה לייעוץ למרכז או לרופא העוסקים ב-OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה ד"ר! את מדהימה!
צחי 16/05/2014 | 13:16אחרי כמה זמן בדרכ מעלים במינון ל-100מ"ג עד שאסתגל ל-50 , את ממליצה ליטול טרזודיל לשינה?. מכיוון שאני כבר נוטל לעיתים קרובות כדורי כמו סטילנוקס ונוקטורנו וחושש להתמכר. אני לא נרדם בכלל בלילה ומאז הנטילה של הלוסטרל לפני שבועיים ומרגיש כמשתוק וחסר יכולת לתפקד עוד יותר מאז שתקף אותי הדיכאון שוב השנה. שוב תודה, ושבת שלום -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/05/2014 | 18:48לצחי שלום, בדרך כלל ההמלצה שלי היא לקחת 50 מ"ג יומיים, 100 מ"ג שבוע, 150 מ"ג שבוע ואח"כ להמשיך עם 200 מ"ג. אני בכל זאת ממליצה על לקיחת כדור שינה מהסוג שהזכרת או בונדורמין או להחליף מדי כמה ימים בין סוגי הכדורים כדי לא להסתגל. כאשר יחול שיפור במצב הנפשי אני צופה שיחול שיפור בדפוסי השינה. בברכה, דר' קרני רובין -
שוב תודה ד"ר ,ושאלה חשובה
צחי 23/05/2014 | 15:45הלוסטרל-סרנדה גורם לי לעייפות תשישות ומעט עלייה במשקל, אני צורך כמות פחיממות מוגברת מאז נטילת הלוסטרל. כמעט כחודש, הציעו לי לעבור לאיקסל (בגלל שהסימבלטה לא בסל) אני זקוק לתרופה שתעורר אותי מעט, כאמור אני סובל מדיכאון , חרדות, ומעט OCD שמופיע במצבי לחץ, מחשבתי בעיקר ומעט טקסי.כל זה הופיע בגלים במשך 18 שנה. היו תקופות טובות ופחות טובות, בגלל זה ויתרתי על טיפול קובנציונלי ונטלתי טיפול הומאופטי, נטלתי גם בעבר רמוטיב- שלא עזר לחרדות לאוסידי אלא רק לדיכאון, האם כדאי לעבור לאיקסל? ההשמנה זה הדבר שהכי מדאיג אותי. כאמור אני סובל מלחץ דם גבוה ונוטל אטקנד פלוס ויוטירוקס לבלוטת התריס , שוב תודה ד"ר. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2014 | 17:27לצחי שלום, ראשית, איקסל יכול להיות בעייתי אצל גברים (ב7% יש כאבי אשכים שחולפים עם הפסקת הכדור). שנית, הכדור הזה אינו פתרון לOCD. אשר ללוסטרל-סרנדה, יש אנשים אשר אינם מגיבים לאחת מהגנריקות (למשל לסרנדה וכן מגיבים לסרטרליין). מה אתה נוטל? סרנדה או לוסטרל? בנוסף, יש את שאלת המינון- מאחר ויש לך מרכיב של OCD יש צורך במינון של 200 מ"ג. אם אינך יכול להשתלט על צריכת כמות פחמימות מוגברת הייתי מחליפה את הטיפול לפרוזק (פלוטין, פריזמה) אשר פחות גורם להשמנה. עלייך לדעת שחלבונים משביעים הרבה יותר מפחמימות. אם היית מצליח להכריח את עצמך לאכול קופסאת קוטג' במקום לקחת ממתקים או ביסקוויטים, אין ספק שהדבר היה עוזר. בברכה, דר' קרני רובין -
יעוץ מקצועי, תודה אינסופית..
צחי 23/05/2014 | 18:45נטלתי עד עכשיו( כ-25 יום) לוסטרל והיום התחלתי ליטול "סרנדה" אני מרגיש יותר יובש בפה, וחוסר חשק ורצון לתפקד, קשה לי מאוד לצאת מהמיטה אפילו יותר. נעשתי אפאטי, הייתי פעיל יותר בעבר ועוסק בספורט בתקופות מסיומות, אני ממש מעוניין למעט תופעות לוואי בעיקר של שינה והשמנה. אשאל את הפסיכיאטרית לגביי הפורזק. המוןן תודה.., את עושה עבודת קודש. שבת שלום -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:13לצחי שלום, לעיתים קרובות רואים שכאשר עוברים מגנריקה אחת לאחרת או מגנריקה לתרופת האם יש ירידה במצב. הדבר קשור במידת הספיגה של התרופה. נראה לי שהפרוזק (פלוטין,פריזמה) עשויים לסייע לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אובססיה ותלישות שיער
דפנה 19/05/2014 | 09:42היי ד"ר אני בת 33, חד הורית לילד בן 7, בשנים האחרונות אני מוצאת את עצמי מפצלת שיער כל היום עד שהוא נחלש ונתלש. כמו כן יש לי הפרעות אכילה ואני אוהבת להיות מאוד רזה ומתעסקת בחיצוניות המון, לאחרונה פיתחתי אובססיה לבחור שאני בקשר איתו עד כדי כמעט הרס של מערכת היחסים.אם לא עונה אני נכנסת לסטרס ומסמסת ללא הרף.לפני 3 חודשים התחלתי טיפול בציפרלקס שמעט עזר אך גרם להשמנה רבה ואני בשלבי הפסקה ממנו, יש לך המלצה לכדור טוב לבעיות שלי? אחרי בדיקה ההתלבטות שלי היא בין פרוזק, איקסל ,סימבלטה וולבורטין...אשמח לכל עזרה שהיא לכדור ללא תופעות של עליה במשקל.אך יעזור לאובססיה.תודה מראשפתח בחלון חדש-
בבקשה אל תשכחי אותי ד"ר
20/05/2014 | 15:50חשוב לי מאוד המענה שלך -
בבקשה אל תשכחי אותי ד"ר
דפנה 20/05/2014 | 15:51חשוב לי מאוד המענה שלך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/05/2014 | 20:40לדפנה שלום, מאחר ומדובר בהפרעה כפייתית, לדעתי התרופה הטובה ביותר שאיננה גורמת להשמנה היא הפרוזק מאחר וזו תרופה ממשפחת ה-SSRI'S אשר יעילה ב-OCD ואיננה גורמת להשמנה. בדרך כלל דרוש מינון של 40-80 מ"ג. בתקופה הראשונה בטיפול בתרופה זו חשוב לקחת תרופת הרגעה מאחר והתקופה ראשונה של הטיפול עשויה להיות קשה. בברכה, דר' קרני רובין -
אובססיה ותלישת שערות- שאלה נוספת
26/05/2014 | 11:21תודה ד"ר על המענה,מאוד מעריכה את עזרתך והזמן שאת משקיעה פה ללא תמורה. שאלה קטנה נוספת מכיוון שהפרוזאק גרם לי לתופעות לוואי של חולי כמו שפעת עד כדי אי תפקוד יום שלם רציתי רק לשאול אם ויפאקס תהיה טובה לOCD? -
אובססיה ותלישת שערות- שאלה נוספת
דפנה 26/05/2014 | 11:21תודה ד"ר על המענה,מאוד מעריכה את עזרתך והזמן שאת משקיעה פה ללא תמורה. שאלה קטנה נוספת מכיוון שהפרוזאק גרם לי לתופעות לוואי של חולי כמו שפעת עד כדי אי תפקוד יום שלם רציתי רק לשאול אם ויפאקס תהיה טובה לOCD? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:07לדפנה שלום, אני יודעת שיש מטפלים שמטפלים ב-OCD בויאפקס. הניסיון שלי אינו מדבר בעד טיפול זה ב-OCD. ניתן להחליף את הפרוזאק או בפבוקסיל או בסרוקסט במינונים מקסימאליים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:08לדפנה שלום, אני יודעת שיש מטפלים שמטפלים ב-OCD בויאפקס. הניסיון שלי אינו מדבר בעד טיפול זה ב-OCD. ניתן להחליף את הפרוזאק או בפבוקסיל או בסרוקסט במינונים מקסימאליים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טיפול בסימבלטה
מבקש עזרה 21/05/2014 | 23:41ד"ר רובין שלום רב, אני פונה אלייך בהמשך לעצה ועזרה שקיבלתי ממך בראשית החודש וגם עזרת לי בעבר. אני אחרי נסיון טיפול בציפרלקס, אדרונקס, וולבוטרין וויאפקס. אף אחד מהם לא עזר. בציפרלקס (הראשונה שניסיתי) וויאפקס (האחרונה שניסיתי) היו גם תופעות לוואי בלתי נסבלות קיצוניות (אדרונקס וויאפקס בכלל לא). אז לפני מספר ימים התחלתי טיפול בסימבלטה. והנה שאלותיי - 1. כשביקשתי להתחיל את הטיפול הגעתי לרופא המשפחה לקחת מרשם. הוא אמנם רשם לי מרשמים אבל ממש הזהיר אותי מתופעות לוואי מבהילות של התרופה. כך גם הרוקחת אמרה לי שאחשוב טוב טוב לפני שאתחיל כי זו תרופה "שעושה המון בעיות". אין פה ממש שאלה אבל הם קצת הלחיצו אותי... מה דעתך? 2. לקחתי יומיים 30 מ"ג ואח"כ כבר שבוע 60 מ"ג ואני סובל מתופעות לוואי די נסבלות ביחס למה שעברתי עם הציפרלקס או הויאפקס - החמרה קלה של נעילת הלסתות שיש לי, קושי מסויים בתפקוד מיני, עייפות קלה. כל אלו עם הציפרלקס והויאפקס היו גהנום (!) ועם סימבלטה המצב לא כל כך קשה... הבעיה היא שמצב הרוח ירד עוד יותר ודי החמיר והתיאבון נעלם לחלוטין (שזה דווקא טוב כי ה BMI שלי הוא 32). גם החשק המיני די נעלם. האם תופעות הלוואי הללו עוד יכולות לחלוף? איך תרופה שאמורה לעזור מחמירה את המצב? וזה רק כשאני שבוע על 60 מ"ג ומחר עולה ל 90 מ"ג... מה דעתך? תודה תודה תודה על העזרה!!!!!!פתח בחלון חדש-
סליחה, טעות קטנה
מבקש עזרה 21/05/2014 | 23:49במשפט השלישי נפלה טעות - לא סבלתי מתופעות לוואי בכלל מאדרונקס ומוולבוטרין. רק הטיפול בתרופות העובדות על הסרוטונין היו מלוות בתופעות קשות. לכך התכוונתי: "בציפרלקס (הראשונה שניסיתי) וויאפקס (האחרונה שניסיתי) היו גם תופעות לוואי בלתי נסבלות קיצוניות (אדרונקס ווולבוטרין בכלל לא)". תודה רבה! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2014 | 16:30למבקש עזרה שלום, התגובה שקיבלת מרופא המשפחה ומהרוקחת הן פשוט בערות והבעת דעה לא מושכלת. לסימבלטה, כמו לכל התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה, יש תופעות לוואי אך דווקא בסימבלטה הן הקלות ביותר כפי שנוכחת. אני לא יודעת מדוע יש רופאי משפחה ורוקחים שמגיבים כך אך יש כאלה. טוב עשית שלא התייחסת לכך. לגבי נעילת הלסתות, הייתי מנסה לעשות הרפיות של הלסתות, במיוחד לפני הליכה לישון. אני מקווה שהתופעה תחלוף אך לא בטוחה בכך, ואם לא, הייתי מאוד ממליצה שתיגש למרפאת שיניים שמתמחה בכך ושיעשו לך סד לילה כדי למנוע נזקים לשיניים. לגבי הקושי בתפקוד המיני, בדרך כלל בסימבלטה זה פחות מאשר בשאר התרופות, אך אם הדבר לא יחלוף ניתן להעזר בסיאליס. לגבי ההחמרה במצב הרוח, הדבר מעיד על כך שהתרופה עובדת. בדרך כלל לפני שיפור יש החמרה. אני תמיד מדמיינת לעצמי שזה כמו שעושים סדר בחדר, בהתחלה יש הרבה יותר בלאגן עד שכל הדברים חוזרים למקומם. הדבר נובע מכך שעדיין יש רגישות יתר של מערכת העצבים (עודף קולטנים במעטפת התא הנגדי ועודף סרוטונין או אדרנלין שגורם להפגזה). השיפור יגיע כאשר רגישות היתר של מערכת העצבים תעלם. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על התשובה! הבהרות קטנות בבקשה -
מבקש עזרה 24/05/2014 | 15:13תודה רבה על העזרה! ברשותך, הבהרות קטנות - 1. דומני שנעילת הלסתות אינה מתרחשת בלילה. כשהתופעה היתה מתרחשת בלילה הייתי מרגיש אותה היטב בבוקר. אולי זה קשור לקלונקס 0.5 שאני לוקח לפני השינה. הפעם היא מתרחשת ביום ואני משתדל פשוט לשים לב. אני מקווה שהיא תחלוף. האם יש לה טיפול ביום? 2. הקושי בתפקוד המיני מתבטא רק ב-חשק מיני. האם לדעתך החשק המיני הירוד ואובדן התיאבון הם תוצאה של ההחמרה במצב הדיסטמי/דיכאוני, בשל תחילת העבודה האפקטיבית של הסימבלטה, או שהם תופעת לוואי מנותקת ו"עצמאית" של התרופה? 3. סיאליס ודומיו אינם פתרון לבעיית החשק, לא? אבדן החשק (אבדן שהגיע רק בעקבות התחלת הטיפול בסימבלטה) ישתפר עם סיאליס ודומיו או שפשוט כדאי להמתין לשיפור מצב הרוח? תודה רבה רבה מכל הלב! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 16:03למבקש עזרה שלום, 1. הטיפול הטוב ביותר ביום הוא לעשות הרפייה של הלסת ברגע שמרגישים שיש מתח בלסת. במידה ויש ממש נעילה אז חצי כדור לוריבן גורם להרפיית השריר. קרוב לוודאי שבלילה זה אינו מופיע בגלל הקלונקס. 2. בשלב זה קשה לומר האם הירידה בחשק המיני היא בגלל הכדור או בגלל הדיכאון. בשלב זה אולי החשוב ביותר זה להאריך את ה-FOR PLAY. 3. הייתי מנסה להמתין עד לשיפור במצב הרוח ואז קובעת איך לטפל בבעיה מעבר למה שאמרתי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
למיקטל ופריחה
דוד 19/05/2014 | 05:12ד״ר שלום, לפני כשבועיים התחלתי טיפול בלמיקטל. אני כרגע לוקח 50 מ״ג. מקווה להגיע למינון 100-150. אני די חושש מכל הנושא הזה של הופעת פריחה בזמן הטיפול. אני יודע שבמקרה וזה מתרחש אז זה בדרך כלל בשבועות הראשונים. רציתי לדעת האם יש ממה לחשוש ומה הסיכוי שתופיעה פריחה בפתאומיות לאחר תקופה ארוכה של טיפול בתרופה? האם זה תלוי במינון? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/05/2014 | 20:37לדוד שלום, בדרך כלל רואים את הפריחה בשבועות הראשונים וזה גם תלוי מהירות העלייה במינון. לאחר תקופה זו לא נתקלתי במקרים בהם מופיעה הפריחה. סך הכל אין ממה לחשוש אך במידה וכן מופיעה פריחה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רובין -
עלייה במינון - הוספה של 25 מ"ג כל שבוע. שאלה
דוד 23/05/2014 | 19:21התחלתי לפני שבועיים וחצי. הוראת הרופא הייתה להוסיף 25 מ"ג כל שבוע. כרגע אני לוקח 75. לפי מה שקראתי באינטרנט אמורים לעלות במינון כל שבועיים. בנוסף (כפי שציינת) כתוב שהסיכון לפריחה גובר אם מעלים את המינון "מהר מהמקובל". כמה זמן את ממליצה לי להמתין עד שאעלה ל100? ועוד שאלה: בכל מקרה של הופעת פריחה המשמעות היא שלא אוכל להמשיך לקחת את התרופה? תודה -
שאלה לגבי עלייה במינון
דוד 23/05/2014 | 19:27התחלתי לפני שבועיים וחצי. הוראת הרופא הייתה להוסיף 25 מ"ג כל שבוע. כרגע אני לוקח 75 וחש גירודים במקומות שונים בגוף. לפי מה שקראתי באינטרנט אמורים לעלות במינון כל שבועיים. בנוסף (כפי שציינת) כתוב שהסיכון לפריחה גובר אם מעלים את המינון "מהר מהמקובל". כמה זמן את ממליצה לי להמתין עד שאעלה ל100? ועוד שאלה: בכל מקרה של הופעת פריחה המשמעות היא שלא אוכל להמשיך לקחת את התרופה? תודה -
שאלה לגבי עלייה במינון
דוד 23/05/2014 | 19:27התחלתי לפני שבועיים וחצי. הוראת הרופא הייתה להוסיף 25 מ"ג כל שבוע. כרגע אני לוקח 75 וחש גירודים במקומות שונים בגוף. לפי מה שקראתי באינטרנט אמורים לעלות במינון כל שבועיים. בנוסף (כפי שציינת) כתוב שהסיכון לפריחה גובר אם מעלים את המינון "מהר מהמקובל". כמה זמן את ממליצה לי להמתין עד שאעלה ל100? ועוד שאלה: בכל מקרה של הופעת פריחה המשמעות היא שלא אוכל להמשיך לקחת את התרופה? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 15:56לדוד שלום, ההמלצה שלי היא בד"כ לעלות ב-25 מ"ג כל שבוע. אני מודעת לכך שיש המלצה על שבועיים בתחילת הדרך אך נראה לי שהעלייה פעם בשבוע הינה זהירה למדי. במידה ואתה סובל מהפרעה ביפולרית הייתי משתהה בין 75 מ"ג ל-100 מ"ג שבועיים. לדעתי במידה ויש פריחה שהופיעה לאחר התחלת הטיפול יש מקום להפסיק את הטיפול ולא לתת אותו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 15:56לדוד שלום, ההמלצה שלי היא בד"כ לעלות ב-25 מ"ג כל שבוע. אני מודעת לכך שיש המלצה על שבועיים בתחילת הדרך אך נראה לי שהעלייה פעם בשבוע הינה זהירה למדי. במידה ואתה סובל מהפרעה ביפולרית הייתי משתהה בין 75 מ"ג ל-100 מ"ג שבועיים. לדעתי במידה ויש פריחה שהופיעה לאחר התחלת הטיפול יש מקום להפסיק את הטיפול ולא לתת אותו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת חוזרת
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 15:56לדוד שלום, ההמלצה שלי היא בד"כ לעלות ב-25 מ"ג כל שבוע. אני מודעת לכך שיש המלצה על שבועיים בתחילת הדרך אך נראה לי שהעלייה פעם בשבוע הינה זהירה למדי. במידה ואתה סובל מהפרעה ביפולרית הייתי משתהה בין 75 מ"ג ל-100 מ"ג שבועיים. לדעתי במידה ויש פריחה שהופיעה לאחר התחלת הטיפול יש מקום להפסיק את הטיפול ולא לתת אותו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה וסטרס
ימית 21/05/2014 | 19:34שלום דוקטור אני בת 30 , לפני 12 שנים סבלתי מחרדות וטופלתי בסרוקסט במשך שנה שעזר . מאז לא היו חרדות . מלבד עצם היותי דאגנית ומתוחה מאוד. לפני שנתיים ילדתי את ביתי ומאז הבחנתי שאני נמנעת לנהוג בכביש , אומנם נוהגת אך רק בכבישים עירוניים . לפני 9 חודשים ילדתי ילדה נוספת ומאז החרדות התגברו . אך ללא דיכאון כלל . בנוסף , בחצי שנה האחרונה אימי חלתה ואני מלווה אותה לאורך כל טיפול ובדיקה , הדבר הקשה עלי מאוד והרגשתי שאני לא עומדת בלחץ . בנוסף עזבתי מקום עבודה לאחר מספר שנים רב שעבדתי בו . מאז המחלה של אימי נהייתי נורא פחדנית , וכל כאב קטן אני בטוחה שהוא סימן למחלה מסוכנת . הלחץ מתבטא בעיקר בקשיי נשימה ובחרדות . גם לחץ הדם היה גבוה בחודשים האחרונים אך לאחר שאני נחה ונרגעת הוא יורד , לכן הרופאה החליטה שאין טעם לטפל בלחץ הדם אלא בחרדות . והתחלתי טיפול לפני שבוע ב 5 מג ציפרלקס . ישנן מעט תופעות לוואי כמו סחרחורות וכאבי ראש ותחושה של הגברת החרדה . שאלתי היא האם לא כדאי לעבור לסרוקסט שהרי בעבר הטיב עימי ? או שכן לתת הזדמנות לציפרלקס ולעלות מינון ? קראתי על התרופה סורבון שמיועדת לטיפול בחרדות ללא דיכאון ? מה דעתך ? מודה לך מאוד .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2014 | 16:18לימית שלום, אני בדרך כלל תמיד בעד "סוס מנצח" ואם לא השמנת מאוד בשנים האחרונות הייתי חוזרת לסרוקסט. מכל מקום, 5 מ"ג ציפרלקס לא ידגדגו אפילו את החרדות, לדעתי נחוצים 15 - 20 מ"ג. בנוסף, הייתי מאוד ממליצה שתפני לטיפול התנהגותי קוגנטיבי אשר יקנה לך כלים להתמודדות עם המתחים והלחץ הקשה שאת עוברת. בברכה, דר' קרני רובין -
עוד שאלה ..
ימית 23/05/2014 | 17:47תודה על התשובה האם מינון של 20 מ"ג סרוקסט יועיל לחרדות ? בעבר (לפני 12 שנים כאשר הייתי בת 18 , זה היה המינון ) .. האם יש צורך לעשות הפסקה בין התרופות , או חפיפה ביניהן ? שו פשוט לעבור מיד ..? -
עוד שאלה ..
ימית 23/05/2014 | 17:48תודה על התשובה האם מינון של 20 מ"ג סרוקסט יועיל לחרדות ? בעבר (לפני 12 שנים כאשר הייתי בת 18 , זה היה המינון ) .. האם יש צורך לעשות הפסקה בין התרופות , או חפיפה ביניהן ? שו פשוט לעבור מיד ..? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 15:50לימית שלום, הייתי מתחילה עם 20 מ"ג סרוקסט ומחכה שלושה - ארבעה שבועות ואם אין שיפור עולה ל-30 ואפילו 40 מ"ג. אין מה לעשות חפיפה עם 5 מ"ג ציפרלקס, אפשר פשוט להפסיק ולהתחיל למחרת את הסרוקסט. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 26/05/2014 | 15:51לימית שלום, הייתי מתחילה עם 20 מ"ג סרוקסט ומחכה שלושה - ארבעה שבועות ואם אין שיפור עולה ל-30 ואפילו 40 מ"ג. אין מה לעשות חפיפה עם 5 מ"ג ציפרלקס, אפשר פשוט להפסיק ולהתחיל למחרת את הסרוקסט. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רוצה להשמין
אביב 03/11/2013 | 20:01אני לא סובל מחרדה או דיכאון או משו אבל אני בתת משקל רציני (1.80 שוקל 55) בן 29 ולא משנה כמה אני אוכל(לפעמים מעל 5000 קלוריות ביום) אני לא עולה במשקל בדקתי את בלוטת התריס היא בסדר אין לי יתר פעילות היא באמצע הסקאלה בערך גם ה t3 ו 4 תקינים כנראה זה גנים כי שני ההורים שלי גם מאוד רזים וכולם אצלי במשפחה ככה אני רוצה להשמין משו כמו 10-15 קילו ושמעתי שהתרופות הפסיכיאטריות גורמות להשמנה איזה תרופה את ממליצה לי שתעזור לי בזה?פתח בחלון חדש-
סיבה גרועה לקחת כדורים מיותרים
נועם 04/11/2013 | 22:32קשה להאמין שאתה אוכל כמות קלוריות כזאת כל יום ולא משמין אבל אם זה נכון, הייתי מנסה רפואה סינית אולי יש לך קרוהן? שלשולים וחוסר ספיגה של מזון? -
יש כדור משמין
Daniel 05/11/2013 | 16:48קודם כל אין דבר כזה השמנה סתם ככה מהכדור. ההשמנה היא מהגברת התיאבון. בד"כ רוב התרופות הטובות היום לא גורמים לזה כל כך. אבל יש כדור נוגד דיכאון שגורם לרעב מוגבר ברמה גבוהה ומורגשת קוראים לכדור מירו. גם קנאביס גורם להתקפי רעב במיוחד לדברי מתיקה ודברים טעימים, הוא מחדד את חוש הטעם מאוד. לא הייתי ממליץ לך לצרוך את שתי אלו רק בגלל שאתה רוצה להשמין, בד"כ אנשים רוצים לרדת במשקל ולא להשמין... -
יש לי חבר שלקח
אביב 05/11/2013 | 19:28איזה כדור מה ssri הוא היה יחסית רזה לפני זה והיה אוכל הרבה לפני הכדוא כשהוא התחיל לקחת הוא השמין מלא למרות שהוא הקפיד על דיאטה דלת קלוריות פלוס פעילות גופנית מבחינה הגיונית הוא היה אמור להרזות והוא לא הפסיק להשמין אז הוא הפסיק את הכדור ושהוא הפסיק הוא חזר לאכול כרגיל והמשקל ירד ללא בעיה -
כן
Daniel 06/11/2013 | 15:38הכדור נקרא סרוקסט, זה ה SSRI הכי משמין. אני מניח ששילוב של סרוקסט עם מירו יביא להעלה משמעותית מאוד במשקל... אבל זה לא רציני לקחת אותם רק להשמנה! אלה נוגדי דיכאון וחרדה. -
לא זוכר את השם של הכדור
אביב 06/11/2013 | 15:56אני רק זוכר שזה מהקבוצה הזו והוא ממש לא אכל יותר מהרגיל אפילו פחות מהרגיל הוא אמר לי ככה שזה לא מהגברת תאבון זה נטו משו עם החילוף חומרים שלו -
מירו פאקסט וזיפרקסה ביחד
אני 09/11/2013 | 16:15אם אתה לא משמין 15 קילו בחודש אתה אחד הברי מזל אם לא תשמין מאחד תשמין מהשני בוודאות -
לדניאל
אני 09/11/2013 | 16:44השמנה נגרמת כתוצאה מהגברת התאבון ו\או האטה במטבוליזם במקרה שלו זה יקרה רק אם המטבוליזם יואט -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 12/11/2013 | 19:07לאביב, דניאל נועם ואני שלום, אני מרגישה ממש מיותרת. ברצוני לציין שהיום לא כל כך מתייחסים למשקל, אלא יותר לאחוזי השומן החיצוני והפנימי ולכמות השריר והמים בגוף (יש מאזניים שמודדים זאת). אין ספק שהמשקל שציינת לעומת הגובה הינו נמוך, אך חשוב לדעת את הפרופורציות בין השומן, השריר והמים. מבחינת התרופות הפסיכיאטריות שגורמות להשמנה דניאל ואני כבר כתבו לך אילו גורמות להשמנה ואכן הסרוקסט, המירו והזיפרקסה הן מככבות בכך ובנוסף הקנאביס גורם לעלייה ניכרת בתיאבון. לא הייתי פונה לאמצעים אלה, אלא מנסה לבדוק כמה חלבון וכמה פחמימות אתה אוכל ביום. חשוב להדגיש שלעלות במשקל עד כמה שזה מפתיע, יותר קשה מאשר לרדת במשקל והתהליך צורך סבלנות רבה. בברכה, דר' קרני רובין -
אחוז שומן נמוך יחסית
אביב 15/11/2013 | 18:54פחות מ 10 אחוז שומן בגוף -
בהחלט יש אנשים כאלה
אני 15/11/2013 | 19:28שלא משמינים כי הגוף שלהם שורף את הקלוריות המיותרות על ידי ייצור חום של הגוף עשו מחקר על זה לפני כמה עשרות שנים לקחו אסירים אמרו להם תאכלו 10 אלף קלוריות ביום ורצו שהם ישימנו 25 אחוז ממשקל גופם בתוך כמה חודשים וחלק מהם לא הצליחו לעמוד במשימה למרות 10 אלף קלוריות ביום מה שהתרופות הפסיכיאטריות עושות(קראתי זאת באתר של רופא ) הם מונעות מהגוף לייצר חום וכך מורידות את המטבוליזם בעיקר ה ssri -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 18/11/2013 | 16:18לאביב שלום, השאלה היא מה אחוז השומן הפנימי שלך. 10 אחוז שומן חיצוני זה אכן נמוך. חשוב גם להבין מה אתה אוכל ביום. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 18/11/2013 | 16:20לאני שלום, זה שמשהו כתוב באתר של רופא, עדיין לא הופך את זה לעובדה מדעית. חבל שאתה כותב דברים לא מבוססים כעובדות. בברכה, דר' קרני רובין -
חייבת להשמין
אין 24/05/2014 | 19:54איך קוראים לכדורים האלו?
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד