פורום פסיכיאטריה - עמוד 1111
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קלונקס
אלון 18/03/2014 | 20:55שלום רב אני לוקח קלונקס 2 מ"ג במשך חודשיים רציתי לדעת כיצד ניגמלים מזה תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/03/2014 | 16:20לאלון שלום, איני יודעת לצורך מה אתה מקבל את הקלונקס אך בעיקרון מורידים את המינון לחצי, ומחכים שבוע שבועיים ואז שוב מורידים את המינון הפעם לרבע( ל0.5 מ"ג) ואחרי עוד שבוע שבועיים מפסיקים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טיקים וקשב וריכוז
גלית 18/03/2014 | 20:40שלום ד״ר קרני, אני אמא לילד בן שמונה וחצי. בני אובחן כסובל מבעיית קשב וריכוז. הרופא הנומרולוג אמר שהוא חושש להמליץ על טיפול תרופתי כי הילד סובל גם מטיקים שהולכים וחוזרים כבר ארבע שנים. רציתי לשאול מה הסכנה בלתת ריטלין או קונצרטה לילד? האם זה יקבע לו את הטיקים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/03/2014 | 16:18לגלית שלום, למרות הנטייה לא לתת סטימולנטים לילדים הסובלים מADHD ומטיקים נמצא במחקרים שונים שאין החמרה בטיקים כתוצאה מטיפול במטילפנידט (רטלין, רטלין LA, קונצ'רטה). לעומת זאת נמצאה החמרה בטיפול באדרל. ההמלצה היא להתחיל את הטיפול בהדרגה ולעשות מעקב קליני. רוב החוקרים טוענים שההפרעה החמורה זה הADHD המלווה בהפרעות התנהגות ולא הטיקים. לעיתים ניתן להקל על הטיקים עם קולנידין (קלוניריט). בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ויפאקס 7 חודשים - שינוי בתחושה הרגשית
שירה 15/03/2014 | 20:57שלום רב, אני לוקחת ויפאקס 150 מ"ג XR כ- 7 חודשים, כתוצאה מדיכאון, פעם שנייה בחיי ועל פי בקשתי מהפסיכיאטר, שחשב שזו תגובה של הסתגלות, מה שלא היה אלא דיכאון. לגופו של עניין, אני בת 49 ומתחילים גלי חום, וחוסר שינה. בעבודה אני מתפקדת מצוין, אך לאחר מכן, לא מעניין אותי כלום. נראה לי שהתרופה לא כל כך עוזרת....האם זה אפשרי? מודה לך מאדפתח בחלון חדש-
ויפאקס 7 חודשים - שינוי בתחושה הרגשית
שירה 17/03/2014 | 21:43אפשר לענות בבקשה... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 17:29לשירה שלום, קודם כל זה בהחלט אפשרי. המינון של 150 מ"ג ויאפקס XR איננו מינון גבוה. בד"כ בויאפקס נדרשים כ-225 מ"ג עד 300 מ"ג לפחות. קיימת אפשרות להעלות את המינון של הויאפקס ולחילופין להחליפו. הרבה פעמים עוזר הוספה של תחליפי הורמונים. יש כיום עבודות המעידות שהוספה של הורמונים יכולה לכעצמה להפסיק את הדיכאון או להוריד את הכמויות של נוגדי הדיכאון הנדרשים. מכל מקום אני בדעה שיש לטפל במצב באופן אקטיבי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 18:56לשירה שלום, אינני יכולה לענות יותר מפעם לפעמיים בשבוע. מסיבה זו אין טעם לנסות לתזכר או לנסות להקפיץ את השאלות. בברכה, דר' קרני רובין -
ויפאקס 150 מ"ג והוספת הורמונים
שירה 22/03/2014 | 07:00ד"ר קרני שוב שלום רב, אני מבינה. יש לדעתך להוסיף הורמונים, או להעלות את המינון של ויפאקס. לצערי, אני מעשנת בנוסף, אני מתקשה להירדם ונוטלת לוריוון ושוב מתעוררת בלילה ושוב לוריוון כדי להירדם. התרופה ויפאקס גורמת לעצירות אז לדעתך כדאי להתייעץ גם עם רופא נשים? כמה חבל שבעבודה או לעבודה אתה נותן את כל כולך ולעצמך כלום. תודה רבה על ההתייחסות. שירה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/03/2014 | 21:59לשירה שלום, העובדה שאת מתעוררת מספר פעמים בלילה מדברת בעד עצמה שאת עדיין בדיכאון. אם אינך יכולה לקחת הורמונים אז חד משמעי יש מקום להעלות את המינון או להחליף את הכדור. אפשרות טובה יותר היא להפסיק את העישון, למשל עם צ'מפיקס שניתן לקחת אותו יחד עם סימבלטה. אינני מבינה את הקשר בין עצירות לבין רופא נשים. עצירות זה בתחום של גסטרואנטרולוגים. בברכה, דר' קרני רובין -
ויפאקס וצ'אמפיקס
שירה 27/03/2014 | 01:40תודה רבה לך ד"ר קרני. האם ניתן לשלב בין ויפאקס וצ'אמפיקס? תודה רבה שירה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/03/2014 | 00:27שלום שירה, ניתן לשלב בין שתי התרופות כי מנגנוני הפעולה שלהם שונים האחד מהשני. בברכה דר' קרני רובין
-
-
תופעות לוואי
לילך 17/03/2014 | 21:56שלום, נאמר לי שתופעות לוואי מכדורים קורות רק בתחילת השימוש, אני משתמשת כבר יותר משנה בסימבלטה ויש לי תופעות שרשומות בעלון, אני הולכת לרופאים, משלמת כסף ואומרים לי שאין לי כלום, אני כמעט בטוחה שקשור לתרופה. בנוסף, רציתי לדעת אם ידוע לך אם מחקר והדמייה של המוח מבוסס על ניסויים בבעלי חיים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 19:01ללילך שלום, לא ניתן לענות לך מאחר ולא כתבת על אילו תופעות שאת חושבת שהן קשורות לסימבלטה, את מתלוננת. דיכאון אכן נחקר במוחות של בע"ח וכך גם גריה מגנטית טיפול בנזעי חשמל וכ'ו. למה את מתכוונת כשאת שואלת "אם מחקר והדמייה של המוח מבוסס על ניסויים בבעלי חיים?" בברכה, דר' קרני רובין -
התופעות:
לילך 21/03/2014 | 19:24כאבי שרירים, כאב מאחורי הברך שמורגש כבר מספר חודשים, ריח בבית השחי למרות שימוש בדיאודורנט (בעלון רשום משהו על שיבוש פעולת בלוטת התריס. לגבי מחקר והדמייה של המוח - נתקלתי בזה באינטרנט אז עניין אותי לדעת. במחקר דכאון גורמים לבעלי החיים דכאון בשביל לחקור את זה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/03/2014 | 21:54ללילך שלום, יכולה להופיע הזעת יתר בתגובה לכל אחד מנוגדי הדיכאון, ואולי זה הריח שאת מריחה. אשר לכאבי השרירים מאחורי הברך, התופעה אינה מוכרת לי כתגובה לטיפול בסימבלטה. יתרה מכך, סימבלטה הינה תרופה שהיא נוגדת כאבים ולגן זה לא סביר שזה מהתרופה. אולי כדאי שתבדקי את רמת הקלציום והמגנזיום ושתפני לאורטופד או לנויורולוג. בברכה, דר' קרני רובין -
הריח בבית השחי + הכאבים ברגל
לילך 25/03/2014 | 20:17בעלון של התרופה רשום שעלולים להיות שינויים בתפקודי בלוטת התריס + כאבי שרירים
-
-
חרדה מאירועים
לילי 13/03/2014 | 15:25הי אני סובלת מחרדה מאירועים מתרגשת ברמות רק מזמינים אותי לאירוע נגיד בעוד שבועיים אני מתחילה להתרגש אפילו שזה לו קרוב לי ואני חייבת ללכת אני לחוצה נכנסת לחרדה לא אוכלת פשוט רע לי לוקחת קולנקס להרגעה הפיסיכטר נתן לי פרוזק תופאות לואי קשות לא יכולה לתפקד הולכת לפסכולוג מאוד קשה לי כי אני נשואה עם ילדים ובעל מקסים ואז יש לי קשים עם בעלי כי אני שולחת אותו לבד מה עושים מאוד קשה לי תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2014 | 19:33ללילי שלום, את מתארת בעצם חרדה עם התניה למשל: אם אדם מקבל התקף חרדה באוטובוס מאותו רגע אוטובוס הוא שווה ערך להתקף חרדה. כלומר, רק המחשבה שמא ישתמש באוטובוס גורמת לו לחרדה. ההמנעות מהאוטובוס מנציחה את המעגל. הטיפול בSSRI'S מאוד יעיל בהורדת החרדה. פרוזק הינו SSRI וככזה הוא יעזור בהפסקת החרדה. הבעיה היא שפרוזק בתחילת הטיפול יכול להעצים את החרדה ובמצב כזה כדאי לקחת באמת קלונקס/לוריבן/קסנגיס. אשר לטיפול פסיכולוגי, מרגע שיחול שיפור במצבך יש מקום לטיפול התנהגותי קוגנטיבי בכדי להתגבר על ההמנעויות. בברכה, דר' קרני רובין -
חרדה מאירועים
לילך 18/03/2014 | 20:51וזה נקרא מחלת נפש לכל החיים אני צריכה כדורים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2014 | 02:15ללילך שלום זה נקרא הפרעת חרדה עם המנעויות. בדרך כלל כשמדברים על מחלת נפש (זה לא מונח רפואי) מתכוונים למחלו קשות ובעיקר לסכיזופרניה שאין לך. לגבי הטיפול התרופתי במרבית המקרים יש צורך בטיפול תרופתי ממושך . השאלה היא האם את רוצה לחזור לחיים או להמשיך ולחיות בצל החיים. בברכה דר' קרני רובין -
תודה מקסימה עוד שאלה
לילך 20/03/2014 | 09:37הבעיה היא שאני לוקחת את הפלוטין ואני משמינה וזה מכניס אותי ללחץ כמה זמן עד שאני יירגע עם החרדות תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/03/2014 | 21:48ללילך שלום, חשוב שתבדקי את פעילות בלוטת התריס אצלך כי זה מאוד נדיר שמשמינים מפרוזק. לוקח לשיפור של החרדות עם פרוזק כשישה שבועות במידה והמינון הוא מספיק. ל-OCD לוקח לשיפור בין 8 ל-12 שבועות על מינונים גבוהים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פלוטין והמופתיה
דניאל 17/03/2014 | 21:41שלום ברצוני להתעייץ איתך אני לוקחת פלוטין 20 מ"ג לחרדות ואני רוצה מאוד לשלב הומופתיה האם מותר לשלב טיפול הומופתיה כי אני רוצה בעתיד להפסיק עם הכדורים ולהמשיך עם ההומופתיה תודה עוד שאלה אני לוקחת 20 מ"ג שנה לחרדות קהל ההאם זה ממכר אני מאוד פוחדת ורוצה להיכנס להריון אבל אין מצב שאני יהיה בהריון עם כדורים תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 18:54לדניאל שלום, סביר להניח שאפשר לשלב טיפול הומאופתי עם פרוזק. הבעיה היא שאין לי מושג על אילו חומרים מדובר. הטיפול בSSRI'S בפרוזק בכללם איננו ממכר אך הוא גם אינו מרפא כפי שאנטיביוטיקה מרפא מדלקת ריאות. זה יותר דומה לריפוי של סכרת עם אינסולין. בהרבה מקרים כשמפסיקים את הטיפול ההפרעה חוזרת. אשר להריון מומלץ לא להשתמש בפרוזק ובמקרה כזה עוברים לטיפול בלוסטרל שאין בעיה לקחתו במשך ההריון. בברכה, דר' קרני רובין -
דניאל
דניאל 18/03/2014 | 20:44אז את אומרת זה כן ממכר הם אני יפסיק בעתיד את התרופה של החרדות אז ההפרעה כן תחזור לי הכדור כן ממכר איזה פחד -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2014 | 02:04שלום דניאל אם יש לך סכרת ואתה לוקח אינסולין והסוכר מאוזן ואחר כך אתה מפסיק את האינסולין והסוכר ישוב ויעלה - האם זו התמכרות? שטויות. מה שזה אומר שזה מאזן ולא מרפא. התמכרות זה דבר שונה לגמרי - זה שהיום אתה צורך X מ"ג ואחרי שבוע אתה צורך 2X מ"ג ואחרי שבועיים נוספים אתה צורך 4X מ"ג כדי לקבל את אותו אפקט. מה שזה גם אומר שחרדה היא הפרעה כרונית. בחלק מהמקרים ניתן להתגבר על הפרעה זו על ידי טיפול התנהגותי קוגניטיבי שמלמד אותך איך להתמודד ולהתגבר על החרדה. בברכה דר' קרני רובין -
תודה אישה מקסיייייייייייייייימה
מקסימה 20/03/2014 | 09:43פשוט אדם מדהים תודה רבה
-
-
קלונקס וטרשת נפוצה
טל 17/03/2014 | 22:29שלום רב ד"ר קרני, אני חולה בטרשת נפוצה וסובלת מספסטיות קשה בעיקר בלילה. הומלץ לי על קלונקס להרפיית שרירים אך אני מבינה שזו תרופה פסיכיאטרית. האם אכן יש בה כדי לעזור לספסטיות והאם כדאי לקחת תרופה פסיכיאטרית כזו. אודה על תשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 19:12לטל שלום, קלונקס שייך לקבוצות הבנזודיאזפינים, אשר כמעט לכולם יש תכונה מרפת שרירים. הקלונקס עצמו הינו מחד, אנטי אפילפטי ומאידך, מרגיע ומרפה שרירים. לדעתי כדאי לך לנסות טיפול בקלונקס. בנוסף אולי את יכולה להיעזר בטיפול משונה, של שתיית כוס טוניק-ווטר של שוופס או ביטר-לימון של חברה זו. יש בהם כמות מיזערית של כינין אשר לעיתים קרובות עוזרת נגד העוויתות. אפשרות נוספת היא להשתמש בגבא-פנטין (כ-600 מ"ג לפני השינה). בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה
טל 18/03/2014 | 20:49ד"ר קרני, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת ועזרתך -
תודה רבה
טל 18/03/2014 | 20:49ד"ר קרני, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת ועזרתך -
תודה רבה
טל 18/03/2014 | 20:49ד"ר קרני, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת ועזרתך
-
-
מיואש דחוף
חן 18/03/2014 | 08:41שלום ד״ר אני בן 38 ומזה 15 שנים סובל מחרדות מאחר ואני חוזר אליך שוב מפני שאני בוטח בך , אני מאובחן בחרדה ואוסידי ועכשיו הדיכאון שולט לי על החיים אני מטופל אצל פסיכיטרית אחת הטובות לוקח מזה חצי שנה סרוקסט שלקחתי בהדרגה 5 חודשים הגעתי ל2 כדורים ואני כבר חודש ימים עם 3 כדורים ו2 כדורים קלונקס אך ללא השפעה בעצבות ואפילו העצבות החמירה ואני מוצא את עצמי כל היום בוכה טומרחם על עצמי . נכנסתי לכזה לופ ששום טיפול לא מטיב איתי ניסיתי גרייה ולא עזר ניסיתי טיפול קונגויטיבי ולא עזר אני כעט נמצא בטיפול nlp מה לא ניסיתי אני מאד סובל , וכל המישפחה שלי סובלים כי התחלתי כבר להשים אותם שהם לא אוהבים אותי . כעט הורי לוקחים אותי ל3 חודשים לצרפת לאחי שנמצא שם , הייתי מבקש ממך עיצה האם כדאי לי לנסוע והאם כדאי להתחיל ציפרלקס ואיזה מינון אפשר לעט לעט כדי שאוכל לעבור מפני שהסרוקסט גורם לי לעצבות בבקשה ממך תעזרי לי . כי הרופא שלי לא עונה לי ואני מיואש. אני מאד פוחד להתאשפז אני כבר הפסקתי ללכת לעבודה תעזרי לי בבקשה ביעוץ ואם אפשר לבוא אליך ? תכתבי לי במ״ל מס הטלפון בתודה מראש חןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 19:21לחן שלום, טיפול נוגד דיכאון בסרוקסט לוקח כ6 שבועות ולפני שיפור יכולה להופיע החמרה. כאשר מופיעה החמרה כזו אני תמיד מסבירה שזה מצויין כי זה מראה שהתרופה עובדת. זו טעות להפסיק בשלב כזה. טיפול בOCD לוקח כחודשיים עד שלושה. עד שמתחיל שיפור גם כאן יכולה להופיע החמרה. מוכרחים להתמיד בטיפול כדי להשיג תוצאה. סרוקסט בהחלט טיפול יעיל במינון של 60 מ"ג. את החודשיים שלושה צריך להתחיל לספור מרגע שהגעת למינון זה. בOCD אין קיצורי דרך. ריצה מתרופה לתרופה לא תועיל, זה רק יחמיר את המצב. אני ממליצה לך בכל לשון להמשיך את הטיפול. אינני בטוחה שזה רעיון טוב לנסוע כעת לחו"ל כי את התחושה הרעה תיקח איתך מפה לשם. אם אתה מעוניין באפשרותך להתקשר אלי לטלפון הנייד 0503242021. אם לא אענה אנא השאר הודעה ואחזור אליך בהקדם האפשרי. עוזר לי כאשר מתקשרים מהמספר אליו רוצים שאני אחזור. ניתן גם לשלוח אס אמ אס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קלונקס וטרשת נפוצה
טל 17/03/2014 | 22:28שלום רב ד"ר קרני, אני חולה בטרשת נפוצה וסובלת מספסטיות קשה בעיקר בלילה. הומלץ לי על קלונקס להרפיית שרירים אך אני מבינה שזו תרופה פסיכיאטרית. האם אכן יש בה כדי לעזור לספסטיות והאם כדאי לקחת תרופה פסיכיאטרית כזו. אודה על תשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 19:11לטל שלום, קלונקס שייך לקבוצות הבנזודיאזפינים, אשר כמעט לכולם יש תכונה מרפת שרירים. הקלונקס עצמו הינו מחד, אנטי אפילפטי ומאידך, מרגיע ומרפה שרירים. לדעתי כדאי לך לנסות טיפול בקלונקס. בנוסף אולי את יכולה להיעזר בטיפול משונה, של שתיית כוס טוניק-ווטר של שוופס או ביטר-לימון של חברה זו. יש בהם כמות מיזערית של כינין אשר לעיתים קרובות עוזרת נגד העוויתות. אפשרות נוספת היא להשתמש בגבא-פנטין (כ-600 מ"ג לפני השינה). בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה לגבי ריספרדל ואנרפרניל
רועי 07/03/2014 | 11:37שלום הינני התחלתי אשפוז יום בבית החולים קפלן שברחובות ביום רביעי, הפסיכיאטר ששמו ד״ר טלמון אם את מכירה, הוריד לי את הפרפנאן 4 מ״ג והביא לי במקום זה רספרידל 1 מ״ג והעלה לי אנפרניל מ 150 מ״ג ל 225 מ״ג, בלילה הראשון של הרספרידל הרגשתי סחרחורת בחילות והתקף חרדה חזק, למחרת לא לקחתי את הרספרידל כי חששתי, הלכתי לרופא משפחה כי היה לי בנוסף כאב חניכיים לאחר שבוע של עקירת שן וכאבי גרון והוא הביא לי אנטיביוטיקה אוגמנטין, באותו יום מה שהרגיע לי את החרדה זה לוריוון, והפסיכיאטר אמר להשתדל לא לקחת לוריוון כל פעם אבל משום מה זה הוריד לי את רמת החרדה, אתמול לקחתי את הריספרידל ביחד עם הלוריוון וצלחתי את זה יותר טוב, יכול להיות שזה השפעה של הלוריוון עשתה זאת או האנטיביוטיקה ? ועכשיו מה לגבי המחשבות הטורדניות שמציפות אותי האם המינון 225 אנפרניל יעזור לי? ואם האבחנה שלי היא ocd למה רספרידל הרי זה לסכיזופרניה. חשוב גם לציין שהיה לי בעבר סיפיליס ונרפאתי ואני חושש שזה גרם לי נזק מוחי והייתי רוצה לדעת אם לכל ההתפרצות של המחלת נפש יכול להיות קשר גם לזה. אודה לך לגבי תשובה על השאלות שמטרידות אותי בבקשהפתח בחלון חדש-
לגבי ההודעה הקודמת הופסק הטיפול ברספידל
רועי 11/03/2014 | 10:07וחזרתי ליטול פרפנאן 8 מ״ג אודה לך לגבי תשובה בבקשה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/03/2014 | 19:08לרועי שלום, הרבה פעמים לוריוון מנטרל את תופעות הלוואי האקסטרפירמדיליות שגורמות לאי-שקט בין השאר מהאנטי פסיכוטיים ובכך הוא עוזר לקחת אותן. אנפרניל הינה התרופה הראשונה שבה הראו את הצורך בתרופה סרוטונרגית בכדי להתגבר על הOCD. המינון הנדרש לצורך כך הוא 225 - 300 מ"ג ליום. מאחר ומאוד קשה לקחת תרופה זו במינונים כאלו, ניתן לפעמים להעזר בדרלין שמונע את דפיקות הלב המהירות. כידוע לך, עד שרואים את ההשפעה של הטיפול התרופתי בOCD זה יכול לקחת כשלושה חודשים. כאשר יש OCD קשה, יש עוצמה גבוהה של חרדה ויש רופאים שנותנים בתקופה זו תרופות אנטי פסיכוטיות מהדור החדש אשר יש להן אפקט סרוטונרגי מסוים. אני מוכרחה לציין שאני מעדיפה להתמודד עם החרדה של המטופל ולא לתת אנטי פסיכוטיים. השלב השלישי של העגבת מופיע לאחר שנה או אף לאחר חמישים שנה, אצל כ-30% לערך מהחולים אשר אינם מטופלים (הדגש הוא על אלו אשר אינם מטופלים), מאחר ואתה טופלת לא ייתכן שנכנסת לשלב השלישי שבו מופיע בין השאר הנזק המוחי. מהסיבות האמורות אינני סבורה שההתפרצות אצלך קשורה לכך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/03/2014 | 19:09לרועי שלום, אני סבורה שזוהי החלטה טובה. בברכה, דר' קרני רובין -
יש לי גם קושי בהטלת שתן
רועי 11/03/2014 | 20:15האם זה מהשילוב של הפרפנאן והאנפרניל האם תופעת לוואי זאת תחלוף בהמשך הטיפול, הדופק שלי במנוחה הוא 115 120 פעימות לדקה ואני מפחד לקבל התקף לב, ובמרפאה הם אומרים שזה מהחרדה, אני ממש נואש וסובל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/03/2014 | 18:47לרועי שלום, אחת מתופעות הלוואי של אנפרניל במינון גבוה היא הטכיקרדיה. מהניסיון שלי דבר זה אינו משתפר אך ניתן להעזר בהוספה של דרלין שמוריד את הדופק ומגן על הלב. המינון שעוזר הוא של 10-30 מ"ג שזה מינון מזערי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה נוספת
ד"ר קרני רובין 16/03/2014 | 18:50לרועי שלום, הקושי בהטלת השתן הוא קרוב לוודאי תוצאה של טיפול באנפרניל. במקרה כזה אין ברירה אלא להחליף את הטיפול. אני ממליצה שתפנה לייעוץ נוסף לפסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין -
הטיפול שונה ללוסטרל וסרוקוול
רועי 17/03/2014 | 15:39שלום לך דר קרני רובין, לאור המצב הייתי במיון בקפלן עשו לי בדיקות והכל יצא תקין ואפילו בדקה אותי פסיכיאטרית והפסיכיאטר הפרטי שלי שינה לי לגמרי את הטיפול, הוריד לי לגמרי את האנפרניל והביא לי לוסטרל בוקר וערב של 50 מג לכדור + סרוקוול 100 מ"ג, האם השינוי הוא טוב ? וגם החמירו לי הטקסים פתאום עוד יותר מאז הפסקת האנפרניל בבדיקת דלתות וברזים פתוחים, האם הטיפול החדש יעזור גם לזה ? -
הטיפול שונה ללוסטרל וסרוקוול
רועי 17/03/2014 | 15:40שלום לך דר קרני רובין, לאור המצב הייתי במיון בקפלן עשו לי בדיקות והכל יצא תקין ואפילו בדקה אותי פסיכיאטרית והפסיכיאטר הפרטי שלי שינה לי לגמרי את הטיפול, הוריד לי לגמרי את האנפרניל והביא לי לוסטרל בוקר וערב של 50 מג לכדור + סרוקוול 100 מ"ג, האם השינוי הוא טוב ? וגם החמירו לי הטקסים פתאום עוד יותר מאז הפסקת האנפרניל בבדיקת דלתות וברזים פתוחים, האם הטיפול החדש יעזור גם לזה ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 18:32לרועי שלום, 225 מ"ג אנפרניל, אינם שווי ערך ל100 מ"ג לוסטרל. החזרת הטקסים והבדיקות לדעתי הם תוצאה ישירה של המעבר מ225 מ"ג אנפרניל ל100 מ"ג לוסטרל. אין לי ספק שיש צורך להעלות את המינון של הלוסרטל ל200 מ"ג. במידה וזה לא יספיק יש צורך להחליף את הלוסטרל לפבוקסיל (פלובוקסאמין) 300 מ"ג או לפרוזק (פלוטין פרייזמה) 60-80 מ"ג. למעט הפבוקסיל ניתן לקחת את כל המינון בבוקר, דבר שהוא הרבה יותר נוח. בפבוקסיל כשהמינון עולה על 150 מ"ג יש הכרך להתחיל לפצל לשניים את המנה. אשר לסרקוול הוא בהחלט מרגיע ועשוי לסייע לך בתקופה הקשה עד להשגת שיפור במצב. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 18/03/2014 | 18:33לרועי שלום, 225 מ"ג אנפרניל, אינם שווי ערך ל100 מ"ג לוסטרל. החזרת הטקסים והבדיקות לדעתי הם תוצאה ישירה של המעבר מ225 מ"ג אנפרניל ל100 מ"ג לוסטרל. אין לי ספק שיש צורך להעלות את המינון של הלוסרטל ל200 מ"ג. במידה וזה לא יספיק יש צורך להחליף את הלוסטרל לפבוקסיל (פלובוקסאמין) 300 מ"ג או לפרוזק (פלוטין פרייזמה) 60-80 מ"ג. למעט הפבוקסיל ניתן לקחת את כל המינון בבוקר, דבר שהוא הרבה יותר נוח. בפבוקסיל כשהמינון עולה על 150 מ"ג יש הכרך להתחיל לפצל לשניים את המנה. אשר לסרקוול הוא בהחלט מרגיע ועשוי לסייע לך בתקופה הקשה עד להשגת שיפור במצב. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד