פורום פסיכיאטריה - עמוד 1121
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
למיקטל מיקה 23/02/2014 | 03:50שלום רב, 1.אני נוטלת למיקטל 400מג כבר במשך מספר שבועות התחילו להיות לי בעיות ראייה ,מעט טישטוש(בדקתי אצל רופא עיניים שהמליץ בעקבות כך לעלות מעט את המספר) ובעיות בלזכור דברים אפילו טווח הקצר. זה לא היה לפני כן. האם הלמיקטל גורם לכך ? אם אפסיק האם התופעה תעלם או שזה גורם לנזק בלתי הפיך ולא יחול שינ ברגע שאפסיק את התרופה? מ 2.קראתי באינטרנט שלמוגין פחות מומלץ מקבוצת הלמיקטל עקב בעיות כליות שזהנגורם האם זה רלוונטי גם לשאר הסוגים ואין הבדל או האם יש הבדל ומומלץ לקחת תרופה אחרת מסוג הלמיקטל? 3.מה המינון המקובל ללמיקטל בהפרעת מצב רוח? אשמח לתגובתך בתודה מיקהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2014 | 22:40למיקה שלום, בדרך כלל המינון המקובל כטיפול להפרעות במצב הרוח הינו בין 75 מ"ג לבין 150 מ"ג. הטשטוש בראייה, יכול להגרם על ידי מינונים גבוהים. הורדת המינון מפסיקה את התופעה. גם בעיית הזכרון לטווח קצר, סביר להניח שמקורה בטשטוש הנגרם על ידי הלמיקטל. הדברים הפיכים, אך הייתי ממליצה על הורדה של המינון. לדעתי עליך להתייעץ עם פסיכיאטר נוסף. אין לי מושג על מה את מדברת לגבי בעיית הכליות כתוצאה מלמוג'ין. לגבי מצב רוח, אין הבדל בין התחליפים השונים ללמיקטל. לעומת זאת, כטיפול באפילפסיה, חשוב להשאר עם אותו תחליף או תרופת מקור ולא להחליף ביניהם. בברכה, דר' קרני רובין
סימני שאלה ביחס לטיפול במתבגר אמא של 22/02/2014 | 20:27שלום רב.בני בן 13.5 מאובחן עם אוסידי ודיכאון מתון. מצוי בטיפול סי.בי.טי עם אחד מהמומחים המובילים בתחום.לאחר חודש עם מינון עולה של פריזמה קיבל ב20 מ"ג היפומאניה קלה שחלפה ללא טיפול נוסף ועם הורדת המינון לחצי כדור.יש לציין כי מדובר בנער רגיש מאוד לתרופות עם הרבה תופעות אלרגיות.הפסכיאטר המליץ על תוספת אבילפיי 5 מ"ג ועליה איטית בחזרה עם הפרוזאק.בעיצה עם הבן החלטנו בשלב זה לא לקחת את האבילפיי ובהסכמת הפסכיאטר נשארנו על חצי כדור פריזמה משום שהבן טוען שהוא חש מאוזן יותר רגשית עם הכדור.שאלותי: האם לאור ההיפומאניה אין מקום לניסוי עם שום כדור אחר ממשפחת הssri?האם ייתכן כי החצי כדור נותן בכל זאת איזו השפעה או שמא מדובר בתופעת פלאצבו? וכן האם המשך השימוש בפריזמה במינון נמוך עשוי ליצור אפקט מצטבר שיביא שוב להיפומאניה?תודה רבה!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2014 | 22:12לאמא שלום, סביר להניח שהחלפת הכדור, לא תשנה לגבי הנטייה להיפומאניה. מאוד ייתכן שבשלב זה, 10 מ"ג פריזמה, מספיקים. אני לא חושבת שזה אפקט פלאצבו. מכל מקום, לא הייתי מורידה את החצי כדור מאחר ועשויה להיות נסיגה קשה. בשלב כלשהו אחר, ייתכן ומערכת הלחצים בחיים עשויה לגרום לגל נוסף של היפומאניה. יחד עם האמור, בשלב זה אינני סבורה שיש מקום לשנות דבר. בברכה, דר' קרני רובין
רסיטל והשמנה יקיר 18/02/2014 | 09:37שלום רב, הנני נוטל מזה כחצי שנה רסיטל במינון 40 מ"ג נגד חרדות,למרות פעילות ספורטיבית ותזונה נכונה עליתי במשקל כ-5 ק"ג, האם ירידה למינון 20 מ"ג תפחית את העליה במשקל? האם התרופה סורבון יעילה כמו רסיטל? בתודה מראשפתח בחלון חדש
אחת התופעות של ה ssri הוא השמנהאני 18/02/2014 | 20:12עקב האטה במטבוליזם של הגוף אם אתה בטוח שהתרופה אשמה ואתה חי אורח חיים בריא אז רצוי להחליף תרופה יכול להיות שלתרופה אחרת מה ssri לא תהיה את התופעת לוואי הזו לפני כן מומלץ לבדוק תפקודי בלוטת התריס לראות שהם תקינים ורצוי להמנע מפאקסט מכיוון שהוא ידוע שגורם במיוחד להשמנה ובממדים גבוהים מהשאר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 19:49ליקיר שלום, תשובתו של אני נכונה בעיקרה. ברצוני להוסיף כי הורדת המינון על פי רוב אינה משנה. אשר לסורבון, השפעתו אינדיווידואלית. ייתכן ועדיף עבורך לעבור לSNRI'S ובמיוחד לסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין
רסיטל והשמנהיקיר 25/02/2014 | 10:59תודה על תשובתך, יחד עם זאת כיצד הנני אמור ליטול את התרופה היות והנני מטופל כעת ברסיטל. בכבוד רב
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2014 | 22:08ליקיר שלום, אינני בטוחה שהבנתי את שאלתך. לדעתי, יש מקום לשקול או מתן פרוזק (פלוטין, פריזמה) או לוסטרל (סרטרליין), או SNRI'S. בברכה, דר' קרני רובין
התקף חרדה דנה 22/02/2014 | 12:06שלום רב אני כמעט חודש לאחר לידה ושבוע לאחר הלידה קבלתי התקף חרדה שלווה בגלים של חום יובש בפה פחד רעד ועוד ניסתי שיעבור לבד והיו לי כמה ימים טובים ואז לאחר שבוע קבלתי התקף נוסף בבוקר פניתי למיון פסיכיאטרי ושם קבלתי ציפרלקס וובאן לאחר כמה ימים פניתי שוב לפסיכיאטר של כללית שלא היה ממש סבלני אליי והוא העלה לי את המינון של הצפרלקס לכדור ביום 10 מ'ג ונתן לי טיפות של ריווטריל מאז תחילת הטיול עברו שבעה ימים ועדיין לא מרגישה טוב אתמול היה לי שוב התקף ובמשך כל היום יש לי חום בחזה את הטיפות ריווטריל לקחתי רק פעמיים במשך השבוע ולא יודעת אם כדי לקחת יותר מפחדת שזה יגרע את המצב שלי פעם אחת לקחתי שלוש טיפות ופעם אחת חמש האם אני אמורה להשתמש בהם כל יום? האם המצב שלי ניתן להחלמה אני מפחדת שזה לא יעבורפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/02/2014 | 20:02לדנה שלום, ראשית, טיפול בחרדה ודיכאון עם ציפרלקס או תרופה מאותה המשפחה עוזר רק לאחר כארבעה עד שישה שבועות. כך שזה נורמלי שטרם השתפר מצבך. יתרה מכך, ייתכן וידרש מינון גבוה יותר של הציפרלקס- 15-20 מ"ג. אשר לטיפות ריווטריל זה למעשה קלונקס. הריכוז של הקלונקס בטיפות הוא 2.5 מ"ג\מ"ל. לדעתי במצב שלך יש מקום ל5 טיפות. ככלל, אני מעדיפה טיפול בלוריוון או בקסנקס אך אין סיבה שתמנעי מעצמך הקלה ע"י הטיפות בתקופה שבה את לוקחת תרופה שגורמת לתופעות לוואי ועדיין לא עוזרת. בברכה, דר' קרני רובין
גילקס לטיפול בהפרעה אובססיבית כפייתית ליז 22/02/2014 | 16:16שלום, רצוני לדעת האם גילקס הוא טיפול יעיל למצב דיכאוני ובנוסף מצב אובססיבי כפייתי של מחשבות טורדניות? תודפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 24/02/2014 | 19:55לליז שלום, ג'ילקס איננה תרופה המתאימה לטיפול לדיכאון עם OCD. בברכה, דר' קרני רובין
גילקס לטיפול בהפרעה אובססיבית כפייתית ליז 22/02/2014 | 16:15שלום, רצוני לדעת האם גילקס הוא טיפול יעיל למצב דיכאוני ובנוסף מצב אובססיבי כפייתי של מחשבות טורדניות? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/02/2014 | 19:54לליז שלום, ג'ילקס איננה תרופה המתאימה לטיפול לדיכאון עם OCD. בברכה, דר' קרני רובין
האם מותר להניק כאשר צורכים 400 מג לפונקס ליום דורון אלקיים 12/02/2014 | 21:24אשתי צורכת לפונקס כבר יותר מעשר שנים במצב יציב יחסית מאוד רוצה להניק שמענו שיש חדש בנושא מבית חולים תל השומרפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 17:39לדורון שלום, למיטב ידיעתי התרופה איננה מומלצת בזמן הנקה. יחד עם זאת, הייתי ממליצה כי תתייעצו עם המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי, בטל' 02-5082825 או בפקס 02-6474822. בברכה, דר' קרני רובין
במידה ומישתמשים מה התופעות לווי האם זה פוגע במערכת החיסונית של התינוק האם צריך מעקב בדיקות דםדורון אלקיים 22/02/2014 | 20:05דחוף האם יש תחליף ללפונקס שמאפשר הנקה בטוחה יותר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/02/2014 | 19:51לדורון שלום, אני ממליצה שתפנה למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקת תרופות קוקו 17/02/2014 | 04:52שלום דוקטור אני מטופל בסימבלטה שנתיים בכרך ולפני חודש הועלה מ60 ל120 בנוסף מטופל בלמיקטל 150 כתומך. אני מאובחן כסובל מדכאון עמיד דיסתימיה מג׳ורי ועוד כל מיני שמות. בכל מקרה אני מרגיש שהתרופות לא עוזרות יקרות ושהפסיכיאטרית לא מספקת מענה ורק מעלה מינון כל פעם. רופא המשפחה גם ניטרלי ואומר שאם בא לי להפסיק הוא תומך ואם לא אז תומך גם כן. מה עליי לעשות? ואם את מביאה לי שמות של תרופות נוספות האם עליי להגיד למטפלת על זה?פתח בחלון חדש
עוד משהוקוקו 17/02/2014 | 04:54היא גם טענה שאני מכור לעצב ומכור לחיפוש מידע אודות הדיכאון. יש הגיון בזה?
וגם המליצה לשקול ריטליןקוקו 17/02/2014 | 05:00כי לטענתה יש לי סממנים של הפרעת ק״ר וזה יעזור לפיקוס. לקחתי כעשרה ימים הרגשתי שזה דוחף קצת. האם מומלץ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 19:17לקוקו שלום, הטיפול הטוב ביותר לדיכאון עמיד הוא בסימבלטה 90 - 120 מ"ג בשילוב עם אביליפיי 2.5 - 5 מ"ג. אינני מבינה לצורך מה אתה מקבל למיקטל. אם להפסיק- הייתי מפסיקה את הלמיקטל בהדרגה ומוסיפה 2.5 מ"ג של אביליפיי כמתגבר נוגדי דיכאון. לדעתי אין ברירה אלא לומר לרופאה שלך שהתייעצת וזו הייתה העצה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 19:18לקוקו שלום, כל מה שיש לי לומר על כך הוא שדיכאון זו הפרעה קשה ושאין להרים ידיים מהטיפול בה, כי בסופו של דבר ניתן לעזור לרוב המכריע של החולים. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/02/2014 | 19:21לקוקו שלום, ידוע כיום שאנשים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז אשר לא קיבלו טיפול לכך בילדותם מפתחים בגילאים מבוגרים יותר דיכאון וחרדות עמידים ביותר לטיפול. לעיתים קרובות, הוספה של ריטלין או אדרל משפרים אצלם את המצב. בברכה, דר' קרני רובין
תודה כל תגובתך. מחיר אביליפיי.קוקו 22/02/2014 | 13:41כפי שקראתי המחיר הינו 700 ש״ח אין הנחה למקרה כשלי? ואם כן כיצד משיגים? האם רופא המשפחה יכול לרשום לי את זה בלי שאלך לפסיכיאטרית?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/02/2014 | 19:50לקוקו שלום, אני חושבת שעלייך לפנות לפסיכיאטר כדי שימליץ על התרופה. במידה ואתה סובל מהפרעה בי-פולרית I או II התרופה בסל עבורך. בשל הצורך לעשות את האבחנה הנכונה יש ללכת לפסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
התנגשות השיניים בשינה גלית 21/02/2014 | 13:26עברתי טיפול שורש ארוך מלפני חודשיים. כשעשיתי את הטיפול אמרתי לרופא שבבוקר כואבת לי שן מסיומת, והוא אמר שכנראה יש לי שחיקת שיניים בלילה (לפני כן לא היה דבר כזה). לאחר שבוע, כאשר אני נרדמת מרגישה שהלסתות בצדדים נהיות נוקשות ואז מתרחשת קפיצה קטנה של השיניים בלסת התחתונה לכיוון מעלה, והשיניים פוגעות אחת בשנייה (כדמיון לנעילת לסת בפתאומיות) הייתי אצל אותו רופא שיניים שאמר לי שאולי יש לי שחיקה, הסברתי לו את התופעה,והוא אמר שזו לא שחיקת שיניים. הייתי בפה ולסת, ונאמר שאולי בסמוך לטיפול שיניים יכולה להתרחש תופעה כזו. מאותו יום שהרופא אמר לי שיש לי שחיקה, במשך חודשיים אני סובלת מאוד בלילה עם התנגשות וקפיצת הלסת התחתונה. אני נכנסת לחרדה מאוד חזקה כתוצאה מהעניין והמצב מחמיר, מכיוון שקראתי באינטרנט והבנתי שניקוש שיניים מתרחש כאשר הפה סגור ואצלי זה לא מתרחש כך. הסתכלתי באינטרנט וראיתי שיש תופעה כזאת שנקראת "מיקלונוס פציומנדיבולרי", מה שגרם לי לחרדה גדולה יותר. שאלתי היא האם יכול להיות שלאחר הרופא אמר לי שיש לי שחיקה התחלתי לפתח את הסיפטומים האלה? האם זו יכולה להיות באמת תופעת המיקלונוס? אם כן, האם אפשר לקבל הסבר בנוגע לתופעה הזו? עליי לציין שאסיבל עזר לי לתופעה אבל הפסקתי מכיוון שגרם לי לדיכאון. אודה לך על תשובה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/02/2014 | 16:41לגלית שלום, ניסיונותי למצוא באינטנרנט מיקלונוס פציומנדיבולרי עלו בתוהו. אולי תשלחי לי מראה מקום. מכל מקום, הייתי ממליצה שתפני למרפאת פה ולסת המתמחה בשחיקת שיניים, למשל באוניברסיטת תל אביב או בהדסה עין כרם ותבררי האם סד לילה לא יכול להרגיע את המצב. כמוכן, אולי כדאי לנסות לקחת כדור לוריוון לפני השינה שהוא מרפה שרירים ולראות האם זה עוזר. הדבר יכול להיות אבחנתי. יחד עם כל האמור, ייתכן שמדובר בעיסור כפייתי שגורם לתופעה שייתכן והיא תיק לחזור על עצמה. בברכה, דר' קרני רובין
התנגשות השיניים בשינהגלית 21/02/2014 | 17:36אני חושבת שנבהלתי יותר מידי מכל התיקים בזמן השינה בלסת וההתנגשות בשיניים וככל שאני מעמיקה בנושא זה רק מחמיר אני אקנה את הסד כמו שייעצת לי ומאוד מקווה שזה יחלוף מודה לך מאוד גלית
התנגשות השיניים בשינהגלית 21/02/2014 | 17:38אני חושבת שנבהלתי יותר מידי מכל התיקים בזמן השינה בלסת וההתנגשות בשיניים וככל שאני מעמיקה בנושא זה רק מחמיר אני אקנה את הסד כמו שייעצת לי ומאוד מקווה שזה יחלוף מודה לך מאוד גלית
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/02/2014 | 19:37לגלית שלום, אני חושבת שהחלטתך נכונה. בהצלחה, דר' קרני רובין
ציפרמיל במינון נמוך שרונה 21/02/2014 | 15:02שלום אני לוקחת חצי כדור ציפרמיל 10 מ"ג במשך חודש עקב לחץ נפשי, פחד מבדיקות רפואיות וקשיי התמודדות עם המצב הנוכחי בחיי ובנוסף pms. אני ביקשתי מהפסיכיאטר שירשום לי אותו כי הייתי לפני ממוגרפיה ומאד פחדתי. שאלותיי הן: (אשמח לתשובה בנפרד לכל שאלה) 1. האם ניתן להישאר עם מינוך כזה אם ההשפעה לטובה ורק לפני המחזור ובמחזור עצמו לעלות לכדור שלם ובסיומו לחזור לחצי? 2. יש לי שתי תופעות לוואי בינתיים והן: פיהוק ולעיתים אני נראית בהלם ומרגישה מוזרה. האם זה יעבור? 3. האם כזה מינון במשך תקופה ארוכה יכול לגרום לבעיות רפואיות כמו: סכרת, נזק לכבד, כליות או לסרטן (אם הסרטן אולי תורשתי). תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/02/2014 | 16:56לשרונה שלום, 1. בעיקרון ניתן להישאר עם מינון נמוך אך אינני בעד לעלות ולהוריד מינונים מאחר והדבר עשוי ליצור עמידות לכדור. לדעתי כדאי לך לעלות לכדור שלם ולקחת אותו לאורך זמן. 2. לפי העלון לצרכן אכן יכולים להופיע פיהוקים כתוצאה מתרופה זו. עלי לציין שטיפלתי בהרבה אנשים בתרופה זו ולא נתקלתי בכך. ייתכן וניתן להקל על התופעה באמצעות תוסף של מגנזיום מאחר ופיהוקים לפעמים מופיעים כתוצאה מרמות מגנזיום נמוכות. ניתן לבדוק את רמת המגנזיום בדם. מצד שני, הרבה יותר פשוט לנסות ולקחת תוסף של מגנזיום. לגבי תחושת ההלם והמוזרות, זה יכול להיות מהתרופה אך קרוב לוודאי שזה יחלוף. 3. ניתן לחיות שנים ארוכות עם 20 מ"ג ציפרמיל. אין לו בעיות רפואיות, הוא אינו גורם לסכרת, נזק בכבד, או לסרטן. לדעתי יש מקום לעשות בדיקה של המלחים בדם מאחר ולתרופה נטייה להוריד את רמת הנתרן בדם. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד