פורום פסיכיאטריה - עמוד 1181
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פלוטיו ולחץ דם
מיכל 27/09/2013 | 12:16שלום ברצוני לשאול אני סובלת מחרדות קהל ואני מקבל פלוטין כבר 3 שבועות אבל יש לי לחף בראש לחץ דם כאילו מושכים לי את הראש ודקירות חזקות בעיניים לוקחת גם קולנקס מדדי לחץ דם שאף לא היה לי 150/110 שזה מאוד גבוהה אני לא יודעת מ ה מה לעשות ניסתי .בעבר ציפרלקס רסיטל ועוד מאוד מיואשת אני כבר 3שבועות סובלת מתופאות לוואי אני לא יודעת מה לעשות אין לי כוח לכל הכדורם השאלה הם הפלוטין באמת עוזר לחרדות קשות בעיקר קהל תודה מכל הלבפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2013 | 19:31למיכל שלום, איני יודעת בת כמה את. ככלל, פלוטין (פרוזאק) אינו גורם לעליה של לחץ דם. הוא כן יכול לגרום לכאבי ראש קשים בתחילה שנעלמים בהמשך. בארה"ב יש הנותנים אותו כתרופה אנטי מיגרנותית מאחר ולאחר כ-3-4 שבועות הוא גורם להיעלמות המיגרנות. אשר לכאבי הראש, ניתן לקחת כדורים נגד כאבי ראש. במידה ואין לך יתר לחץ דם, קרוב לוודאי שלחץ הדם המוגבר נובע מהחרדה שלך מתופעות הלוואי וירגע כאשר המצב ישתפר. נתן להעזר בשלב זה בכדורים נוגדי חרדה כמו לוריוואן או קסנגיס. פלוטין בהחלט מביא לשיפור בהתקפי חרדה וגם לאימת קהל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
??דיכאון??
נוטל עצה מן החכמים 26/09/2013 | 19:08שלום , כבר מימי עלומיי , כילד בכיתה א' , הייתי מאוד חכם , העניין הוא שבמשך השנים סבלתי מחוסר אונים ועצבות , "נתקעתי" עם מראה שאינו נאה , לאט לאט הרגשתי שאני לא מצליח לזכור דברים ("חי" פחות), מותש מאוד , לא מסוגל אחרי בית הספר לעשות כלום , רץ הביתה במהירות הבזק , נכון להיום אני לא מצליח לתפקד , בקושי אני זוכר באיזו שנה אנחנו , שאני רואה את התאריך היומי אני לא מצליח לקשר בין החודש שכתוב לחודש שאנחנו נמצאים בו. בסופו של תיכון , הצלחתי במזל לא מוסבר לסיים עם ממוצע תלת ספרתי בבגרות.(אחרי בונוסים) למרבה הפלא , ספורט משפר לי את הריכוז לאין-שיעור. ממש מחזיר אותי למציאות , ההשפעה אינה ארוכת-טווח. אם תוכלי להסביר לי למה לי לקחת טיפול בכדורים? אני לא רוצה להיכנס למעגל התלותי הזה. שגם בבריאות הוא פוגעני.פתח בחלון חדש-
מבין בתחום
ר.צ. 26/09/2013 | 20:59שלום לך, משתמע מדבריך ומעצם כתיבתך פה, שקיבלת עצה ליטול תרופות נוגדי דיכאון. בנוסף, אתה מתאר תמונה של אדם שנאבק בחיים במקום ליהנות מהם, הן בילדות והן כיום. על אף זאת, אתה מצטייר כאדם עם יכולות אינטלקטואליות גבוהות והישגיך בלימודים מעידים על כך. מוכרים לי 4 מקרים של אנשים בסביבתי הקרובה בעלי סימנים דומים. שלושה מהם חלו במחלות כרוניות עם השנים, מחלות שנקשרות עם מתח נפשי. גיליתי מקריאה שענין הקשר בין מחלות כרוניות אלו לדיכאון נחקר בשנים האחרונות. המסקנה מכך וממידע נוסף שקראתי, שדיכאון פוגע בבריאות שכן הוא מייצר מתח רב וגוזל משאבים נפשיים/רגשיים מהאדם ועלול לפגוע לבסוף בבריאות הגוף. מכאן, שטיפול בדיכאון דווקא טוב לבריאות ולא להפך! (כלומר המשפט האחרון בדבריך שגוי ומבוסס על דעה קדומה) - הטיפול מוריד מתח ומקטין הסיכון למחלות כרוניות שונות, כולל סרטן, מחלות לב, דלקות כרוניות, מחלות עור ועוד. בנוסף, טיפול יעיל יעלים את תחושת הריחוף אותה אתה מתאר, ישפר ריכוז, יהפוך אותך לפעיל יותר ועשוי לשנות את חייך. קשה לך להאמין מתוך מצבך, אבל ימים יוכיחו לך אחרת , אם תבחר בטפול. סימנים נוספים לדיכאון - בדוק אם התשובה חיובית: האם יש לך בעיות בריאות כיום? במשפחה הקרובה יש רקע של דיכאון / מצבי רוח / עצבנות? מגורים לבד? אירוע משברי שחל לאחרונה (כגון פרידה / פיטורין, מוות של אדם קרוב)? חג שמח! -
תגובה
נוטל עצה מן הזקנים 26/09/2013 | 22:59אנסה להשיב על ראשונה ראשונה. אכן אני נאבק על חיי, הן כדי להיות שמח , הן כדי להיות מרוכז. אבל יש לציין שאני בעל חוש הומור , אני צוחק , אני כן מסוגל ליהנות מדברים, אני לא מרגיש מאוד מדוכא , למדתי להשלים עם המצב שלי ועם המראה שלי , אבל כל זה כנראה לא מספיק בשביל תפקוד תקין , שכן גם אם ביום אני מתגבר , יכול להיות שהעצב בא לידי ביטוי דווקא בשינה עצמה בלי שאני מרגיש בכלל.(לא מרגיש סיוטים וכו') לעניין , אם מה שעובר עליי פוגע לי בבריאות אני לא יודע , יכול להיות ואולי מאוד יכול להיות. אבל מכיוון שהדבר אינו בגדר של ודאי , קשה לי לקחת כדורים שבאופן ודאי יאטו לי את המטבוליזם בגוף , וודאי לטווח-ארוך הם לא בריאים. בכל אופן , תודה על תגובתך. ואם יש לך עוד מידע לחלוק אני יודה לך אם תכתוב. -
מידע נוסף..
ר.צ. 27/09/2013 | 01:43שוב שלום, דיכאון 'לובש' מספר צורות. אחת מהצורות היא דיכאון כרוני בעצימות נמוכה, כזו שאפשר לחיות איתו אך איכות החיים נפגעת משמעותית (נקרא גם "דיסתימיה"). דיכאון דיסתימי שכזה הופך אותך פגיע לדיכאון מג'ורי, שהוא דיכאון בעוצמות גבוהות הרבה יותר שמחייב טיפול תרופתי כדי לתפקד. דיסתימיה קשה יותר לאבחון כי הסימפטומים מורגשים בעוצמות פחותות. בנוסף, האדם בד"כ לא ניגש לטפל עקב חוסר מודעות ודעות קדומות , ולומד להשלים עם המצב (כפי שציינת לגביך), על אף שהוא מרגיש די חסר אונים ושהחיים קשים לו. לעיתים, עקב אירוע משברי, אותו אדם מידרדר בקלות לדיכאון המג'ורי ורק אז זוכה לטיפול במחלתו. לא ברור לי ענין המטבוליזם שציינת. באופן כללי, התרופות הינן בטוחות ביותר (יש ניסיון של עשרות שנים לחלקן) ומה שבטוח הוא, שהדיכאון עצמו נחשב מזיק הרבה יותר מהתרופות (אם בכלל ניתן לייחס להן נזק) כפי שציינתי בהודעה קודמת. לילה טוב -
אתה צודק
אביב 27/09/2013 | 20:29שלום נוטל-עצה, החשש שלך מכדורים פסיכיאטריים הוא מאד מוצדק. הגישה של לטפל בקשיים נפשיים בעזרת כימיקלים למוח היא שטחית ולא רצינית. חפש בגוגל "תרופות נגד דיכאון תופעות לוואי". -
אביב שלום,
ר.צ. 27/09/2013 | 21:23תהיה ישר ותזדהה כחבר בכת הסיינטולוגיה. לידיעתך, אתה גורם נזק לאנשים חולים בכך שמנסה להסיט אותם מכוונתם לטפל במחלתם. מציע שתתרכז במחלותיך שלך בלבד. רק בריאות -
ר.צ. שלום,
אביב 28/09/2013 | 11:20שלום ר.צ., אנשים חולים? לכולנו יש קשיים נפשיים. האם יש הוכחה למחלה גופנית? לא, אין. האם יש הוכחה גופנית לצורך בכדורים? לא, אין. זו שטיפת מוח. לי יש מחלות? ובכן, תודה על האיבחון הפסיכיאטרי הטיפוסי (שטחי ולא מדעי), אך אני לא מעוניין. טוב שעדיין קיים חוק זכויות החולה, המאפשר לסרב לאיבחון או טיפול. ומה האינטרס שלך לסמם אנשים בכדורים? איזה רווח יש לך מזה? אתה עוסק בתחום בצורה כלשהי? דרך אגב, לצעוק "סיינטולוג" זה להסית את הדיון מהנושא עצמו, וזה לא נכון בכלל. -
תגובה לר.צ
נוטל עצה מן החכמים 28/09/2013 | 19:06שלום לך , איני חבר בשום כת , בטח שלא סיינטולוגית(שאגב זו הפעם הראשונה שאני שומע עליה). בוודאי שאיני מתנגד לנטילת כדורים פסיכיאטרים, ובמקרים מסוימים בטוח אני שהם מצילים חיים. אני שאלתי שאלה אישית את הפסיכיאטרית , שבה פרטתי על חיי האישיים, על האופי שלי , ועל ההתלבטות שלי, לכן ולפיכך ברור שאיני מנסה להסית אף אחד ובוודאי שאיני גורם נזק לאנשים אחרים. נ.ב - גם הפסיכיאטרים אומרים שטיפול בכדורים הוא במצבים מחייבים,נחוצים ואף הכרחיים , ולכן במסגרת השאלה שלי ניסיתי לפרט על מצבי,ובכך לבחון האם הם הכרחיים בשבילי. תודה ומחכה לתגובה מהרופאה. -
ל-נוטל עצה
ר.צ. 29/09/2013 | 01:24תשובתי לא הופנתה אליך, אלא לזה המכונה "אביב" ומדבר/ת פה מטעם הכת הסיינטולוגית. ההתלבטות שלך לגיטימית וכך גם השאלות שלך, ובוודאי שאינך גורם נזק לאיש. תרגיש טוב -
אביב היקר/ה
ר.צ. 29/09/2013 | 01:30לתשומת לבך, פה בפורום לא מנהלים דיון - כפי שרשמת - על לגיטימיות הטיפולים הפסיכיאטריים. לפה נכנסים אנשים שרוצים להתייעץ. את הדעות שלך נגד הרפואה המודרנית תפיץ/תפיצי במקום אחר, הפורום הזה לא מיועד בשביל זה. -
אני מצטרף לר.צ בקשר לאביב
נוטל עצה מן החכמים 29/09/2013 | 08:52הפורום הזה לא נועד לדיונים מן הסוג הזה -
אציין שאני בן 26.5
נוטל עצה 29/09/2013 | 21:32אם זה חשוב. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2013 | 19:24לנוטל עצה מן החכמים שלום, ראשית, ברצוני לציין שכדורים נוגדי דיכאון של ימינו אינם יוצרים תלות ואינם פוגעים בבריאות. מעבר לכך, ברצוני לשאול, כשאתה כותב ש"נתקעת עם מראה שאינו נאה" במה זה בא לידי ביטוי? האם הבנתי נכון שמדובר היה בהתעסקות כפייתית בנושא זה? אם זה כך, הפרעה זו נקראת כיום הפרעה דיסמורפית והיא שייכת לקבוצת ההפרעות הכפייתיות . האם זה עדיין מפריע לך? האם כיום עיקר ההפרעה מתבטאת בהפרעה במצב רוח וחוסר תפקוד? או בדברים כפייתיים אחרים? אשר לספורט - הוא משחרר אדרנלין ואנדורפינים הגורמים לתחושה של הנאה ולכן הספורט משפר את מצבך ומחזיר אותך למציאות. במידה ואכן תחושתי שמדובר בהפרעה כפייתית/ דכאונית נכונה, אז אין ספק שתרופות מקבוצת ה-SSRI'S יכולות לתת לך שמחת חיים ולהקל על תחושה שלך שאינך נאה. בניגוד לספורט, תרופות אלה גורמות לשיפור ממושך ולא לשיפור חולף תוך זמן קצר. במידה ותכתוב יותר פרטים, אוכל לענות לך בצורה יותר מדוייקת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2013 | 19:26לר.צ. שלום, רציתי רק לומר ישר כוח. נראה לי שהמלחמה שלכם בסיינטולוגים שפלשו לאתר הזה הרבה יותר יעילה מאשר המלחמה שלי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס ואומפרידקס
טלי 26/09/2013 | 10:16שלום רב, ניורלוגית המליצה לי על ציפרלקס לחרדות בשילוב טיפול למיגרנות אימיטרקס. חשוב לציין שאני לוקחת אומפרידקס באופן קבוע-האם אפשרי ציפרלקס ואומפרידקס יחד? בברכת מועדים לשמחה. פתח בחלון חדש הדפסת ההודעהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 03/10/2013 | 19:08שלום טלי, ככלל, לא רצוי לתת נוגדי דיכאון מהסוג של SSRI'S, כמו פלואוקסטין, פלובוקסאמין, סרטראלין או ציפרלקס, מאחר ובמקרים נדירים דווח על חוסר קואורדינציה וחולשה במתן משולב עם האימיטרקס. לגבי האומפרדקס - אולי כדאי לקחת אותו שעתיים\שלוש לפני או אחרי הציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובת מומחה
,תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 23:25????
-
-
בעיה דחופה
אמא מתמוטטת 25/09/2013 | 23:34בתי בת 26 חמישה חודשים במצב נפשי גרוע בוכה וצורחת כל היום תוקפנית לבני המשפחה כל היום הראש שלה באוכל חושבת שלא אוכלת מספיק אך אני רואה שאוכלת בסדר קמה מהמיטה בשעות הצהרים מתחילה עם הצרחות נכנת למטבח ולא יודעת מה להכיר לה לאכול בתי השנייה לא מסוגלת לשמוע יותר את הבכי היא מתמוטטת וכן גם אני אמא שלה היא לא מוכנה ללכת לאף מקום בטענה שאף אחד לא עוזר לה היא חושבת שיש לה רק בעיה עם האוכל אך לי זה נראה כבר יותר כבעיה נפשית חמורה מה לעשות היא מתנגדת לכל טיפול והורסת לעצמה ולנו את החיים אני ואחותה נמצאות בגהנום איתה תני לא עצה בבקשהפתח בחלון חדש-
המשך
אמא מתמוטטת 25/09/2013 | 23:37היא היתה בטיפול אצל פסיכיאטרית של הקופה שנתנה לה למיקטל 100 וציפרלקס 20 כרגע היא אמרה להוריד לחצי ולהפיסק הפסיכיאטרית התייאשה ממנה ולא מוכנה לטפל בה יותר שלחה אותה לאישפוז יום ובתי חושבת שלא מתאימ לה -
ניסיון אישי
סים 27/09/2013 | 01:40שלום, ההודעה שלך החזירה אותי קצת אחורה, בגיל 16 חוויתי את אותם חוויות שבתך חווה, לפחות כך אני חושבת ממה שאת מתארת. עברתי שנתיים של גיהנום נוראי. חשבתי שכלום כבר לא יעזור, והרגל שלי לא הייתה דורכת מחוץ לבית. בת דודה שלי הציעה לאמא שלי לקחת אותי לפסיכולוג,בגלל שהייתי כל כך מיואשת ולא היה לי מה להפסיד הלכתי. ועם הזמן הכל השתפר, עד כדי נעלם. כמובן שזה לקח זמן, שנתיים. אז לא הייתי מוכנה גם לקחת כדורים, שזה ממש היה חבל. אז מה שאני אוכל לייעץ לך מנסיון זה לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי, גם אם היא אומרת שזה לא עוזר ורק יושבת שם ושותקת. והמלצה חמה לכדור בשם: פריזמה. לכמה חברות שלי הוא בכלל העלים כל זכר של הפרעת אכילה. עד שהכל יגמר, תחזיקי חזק ותדעי שעוד אנשים עברו את זה ושרדו, וחיים חיים נורמטיבים אחריי. רק תהיו חזקים. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 22:06לאמא המתמוטטת שלום, לדעתי מדובר בהפרעה כפייתית של צורך באכילת יתר. יש תסמונת גנטית אשר בה נפגע מנגנון השובע. יש מצבים שמחקים תסמונת זו שנובעים מבעיה מוחית. מהסיבות האמורות, לדעתי יש צורך שנוירולוג יבדוק אותה ושיבוצע MRI. מכל מקום, גם אם הסיבה היא אורגנית, הטיפול היחיד שישנו הוא כפי שכתבה לך סים במינון גבוה של SSRI. לדעתי במצב כזה הטיפול הטוב ביותר הוא באמת בפרוזאק (פריזמה, פלוטין). מדובר במינונים של 60-80 מ"ג ליום. תחת טיפול זה מופיע שיפור לאחר כחודשיים-שלושה. בנוסף, כאשר תחול רגיעה במצבה, יש מקום לטיפול התנהגותי. כדאי לך לפנות למרכזים שעוסקים ב-OCD כמו בתל השומר, הדסה עין כרם, גהה וכו'. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 22:07שלום סים, תשובות כמו שלך לדעתי הינם חלק מהריפוי לסובלים מהפרעה קשה זו. בתודה, דר' קרני רובין
-
-
תרופות SSRIs ואוסטאופורוזיס
רונית 25/09/2013 | 09:28בעלון לצרכן של התרופות מקבוצת SSRIs ובכתבות בנושא קראתי שהתרופות גורמות להחמרה באוסטאופורוזיס. איזה תרופות אפשר לקחת במקום? אני בגיל 60.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 21:51לרונית שלום, בכתב העת היוקרתי האמריקני PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), ב-31/10/2006, התפרסם מאמר של הקשר בין דיכאון ואוסטאופורוזיס, אשר הדגים כי תרופות נוגדות דיכאון מונעות או משפרות תהליך זה. (בדיוק ההפך ממה שאת טוענת). במעבר על עלון לצרכן של לוסטרל, לא מצאתי אזכור לטענתך. מניסיוני הקליני, אין שום בעיה של הגברת אוסטאופורוזיס בשל טיפול עם SSRI'S. אם תוכלי לכוון אותי למקור ממנו קיבלת את המידע הזה, אשמח לבדוק את הדבר. בגיל 60 ובכלל, חשוב מחד לקבל ויטמין D ומאידך, לעשות פעילות גופנית ובמידה ומתחילה אוסטאופניה, לקחת תכשיר שמונע התפתחות של אוסטאופורוזיס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ציפרלקס
נתי 25/09/2013 | 02:11אני נוטלת ציפרלקס כבר 5 שנים ברציפות. 10 מג מידי בוקר. תגובה טובה. בשל עייפות רבה ותיפקודי כבד גבוהים מעוניינת: 1. להוריד המינון ל 5 מג 2. ליטול הכדור בערב במקום בבוקר. האם יש לכך התוויות נגד או השלכות שעלי לדעת עליהן? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובה
רקפת 25/09/2013 | 18:41חפשי בגוגל "ציפרלקס תופעות לוואי" -
רקפת, שעשעת אותי !!
רודף צדק 26/09/2013 | 01:24ציפרלקס זו אחת התרופות הבטוחות ביותר לטיפול בדיכאון (ובהפרעות נוספות). נראה לי ששימוש באקמול או אופטלגין ייחשב מסוכן יותר... באופן כללי אודות התרופות נןגדות הדיכאון: עד תחילת שנות השמונים של המאה הקודמת, הטיפול בדיכאון היה כרוך בתופעות לוואי די מציקות ולא קלות. בין השאר, נטילת מינון-יתר עלולה הייתה לגרום למוות ומכאן שהיה קיים חשש בקרב הרופאים לרשום אותן למדוכאים, פן ייעשה בהן שימוש לרעה ע"י חולים מסוימים עם נטיות אובדניות. (משפחת התרופות הטריציקליות) אבל- בתחילת שנות ה80 חלה תפנית משמעותית ביותר והחלו מופיעות התרופות ממשפחת ה -SSRI והראשונה היא הפרוזק. בהמשך הופיעו התרופות ממש' ה- SNRI (כמו אפקסור) ובנוסף תרופות חדישות נוספות שאינן מ-2 הקב' הללו (אדרונקס, מירו כד'). והחדשות הטובות הן, שכל התרופות בטוחות ביותר לשימוש - תופעות הלוואי אינן מסוכנות ולרוב חולפות לאחר מס' שבועות של אי נוחות מסוימת ותו לא. רוב רובם של החולים אינם מרגישים לאחר מס' שבועות בתופעות לוואי. עוד נמצא, כי התרופות החדשות יעילות לא פחות מהתרופות הישנות, אשר השימוש בהן הפך נדיר כיום. רקפת, התרשמתי מתגובות קודמות שלך שאת מטיפה לרעיונות של הכת הסיינטולוגית. ניתן אפוא להניח, שהנך סובלת מהפרעה נפשית כלשהי וחוששת ליטול תרופות, והחשש שלך מצא צידוק לקיומו ברעיונות הכת הסיינטולוגית. תקוותי, שהמידע המפורט מעלה אודות התרופות יסייע לך להתגבר על החשש שלך מפני תרופות ולפנות לסיוע מקצועי. האמיני לי, תוכלי להרגיש אחרת בתוך מס' שבועות ותברכי את מדע הרפואה שמסייע למיליונים בעולם, ובתוכם אנוכי. בהצלחה!! -
הי
רקפת 26/09/2013 | 01:45חפשו בגוגל "תרופות נגד דיכאון תופעות לוואי". -
כפי שרשמתי לך, נסי בכל כוחך להתגבר על הפחד ולקבל טיפול תרופתי בהקדם!
רודף צדק 26/09/2013 | 09:15בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 21:30שלום נתי, 1. יתכן ו-5 מ"ג ציפרלקס יחזיקו אותך, אך תיתכן נפילה ושאז יהיה צורך לעלות במינון מעבר ל-10 מ"ג. אני ככלל, דוגלת בכך שאין להחליף סוס מנצח. 2. אין בעיה לקחת את הכדור בערב במקום בבוקר, כאשר נמצאים במצב של איזון כה ממושך. 3. כדאי לבדוק אם אין סיבה אחרת לעייפות ממנה את סובלת. בדרך כלל, אין עליה באנזימי הכבד מתרופות ה-SSRI'S. האם יתכן שעברת מחלה כמו מחלת הנשיקה או CMV? יש גם לשלול תת תפקוד של בלוטת התריס, רמת ויטמין D נמוכה, רמת ברזל נמוכה, רמת ויטמין B וחומצה פולית נמוכות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 21:36לרודף הצדק שלום, נהנתי מדברייך. ברצוני לציין כי היסטורית, יחד עם התרופות הטריציקליות, הופיעו גם התרופות מעכבות ה-MAO, אשר לכשעצמן דורשות דיאטה מיוחדת ויכולות להיות מסוכנות. בנוסף, ה-SSRI הראשון היה דווקא הפבוקסיל ורק לאחריו הופיע הפרוזאק. ה-SNRI'S הם אפקסור, סימבלטה ואיקסל. האדרונקס הינו NRI (הוא מעכב ספיגה בחזרה של נוראדרנלין). אתה צודק שתרופות אלו אינן מסוכנות ולכן קל יותר לטפל בהן בחולים אובדניים. לדאבוני, כאשר אנשים ננעלים ונעשים פנטיים מאוד קשה לשכנעם עם עובדות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטראל
אורית 24/09/2013 | 22:19שלום רב, האם התרופה לוסטראל במינון 50 מ"ג עלולה לגרום לנשירת שיער? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 21:01שלום אורית, למיטב ידיעתי, לוסטרל אינו גורם לנשירת שיער. חשוב שתבדקי את תפקוד בלוטת התריס. בנוסף, תכשירים עם אבץ מסייעים בשיפור המצב. כמו גם תכשיר הנקרא פור קפיל. נשירת שיער על פי רוב מצביעה על תזונה לקויה, עם כמות חלבון בלתי מספקת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלות
דודו 111 08/09/2013 | 23:10אני ממשיך מעקב אצל הפסיכיאטר שלי בהלל יפה כשהמצב שלי לא מאוזן , מרגיש דיכאון , לא שקט ולא רגוע ,ויש גם מרכיבים חרדתיים ודכאוניים ואובססיביים , הפסיכיאטר כתב שהאבחנה שלי היא : Schizophrenia vs Schizoaffective Disorder ונתן לי את הטיפול הבא : Seroquel XR 600 mg \ ביום Modal 150 mg \ ביום Ambien CR 12.5 mg \ ביום לשינה Depalept Chrono לטיפול בהתפרצויות כעס \ זעם : להתחיל 500 מ"ג ולעלות ל 750 מ"ג ביום . להפסיק Viepax להתחיל Cipralex 10 מ"ג \ביום . להתחיל Clonex 0.5 מ"ג \ 2 פעמים ביום . אחרי הטיפול הזה ב 20 יום לא הרגשתי הטבה , ותחושת האי שקט הפנימי נמשכה (התחושה שהזכרתי למעלה) , כלומר עדיין מרגיש מצב דמוי אקטיזיה (חוסר מנוחה) , ואז חזרתי לרופא שלי למעקב בהלל יפה , הרופא כתב במכתב הביקור שאני סובל מהפרעה סכיזואפקטיבית באבחנה מבדלת עם סכיזופרניה . הוא כתב שישבתי בבדיקה ללא שום ביטוי של אי שקט פסיכומוטורי . ללא תכנים פסיכוטיים . הפסיכיאטר המליץ לי על הטיפול הבא שאני מקבל אותו עכשיו (כיום) : Seroquel XR 800 mg \ ביום Depalept Chrono 750 mg \ ביום להפסיק מודאל (modal) בטענה שלא עוזר לי , וגורם לי לתחושת האי שקט . להמשיך Viepax XR 300 mg ביום .(יש לציין שהפסקתי לקיחת viepax לפני כמעט חודשיים לאחר לקיחתו באופו ממושך למשך כמעט שנה וחצי , הפסקתי את viepax על דעת פסיכיאטר אחר שהתייעצתי איתו ונתן לי במקום viepax התרופה רסיטל שלקחתי אותה לתקופה של חודש ושבוע ולא עזרה לי בכלל , יש לציין שבאותה תקופה של החלפת ה viepax התחלתי להרגיש תחושת אי שקט פנימי קשה במיוחד (מצב דמוי אקטיזיה)) . לקחת Cipralex 10 מ"ג ביום . Clonex 0.5 mg \ 3 פעמים ביום . להתחיל Deralin 10 mg \ 2 פעמים ביום . להרגעת האי שקט . Ambien CR 12.5 mg לשינה . בימים אלו (כיום) אני מקבל את הטיפול הזה . לאחר חודש חזרתי עוד פעם למעקב אצל הפסיכיאטר שלי הוא כתב במכתב של הפגישה שהאבחנה שלי Schizophrenia F20.0 שכיזופרניה . הוא כתב שאני לא יציב מבחינה תרופתית וכל הזמן מתלונן על תחושות אי שקט . מרגיש כעסים ומתפרץ בזעם , ללא ביטוי פסיכוזה , ללא אובדנות . הפסיכיאטר המליץ לי : 1. להפסיק בהדרגה Viepax XR . 2. לעלות Cipralex עד 20 מ"ג\יום . 3. לעלות Deralin 10 מ"ג \ 3 ליום . 4. להמשיך Seroquel XR 800 mg \ ביום . 5. Depalept Chrono 1000 mg \ ביום . 6. להפסיק Ambien CR . 7. להתחיל Bondormine 0.25 מ"ג ביום לשינה . 8. להמשיך Clonex 0.5 מ"ג \ 3 ליום . היום אחרי 17 ימים מתאריך השינוי התרופתי האחרון (או מתאריך לקיחת הטיפול החדש עם השינוי האחרון) אין הטבה או שיפור במצבי הנפשי , להיפך יש התדרדרות במצבי הנפשי , אני מרגיש מדוכא ומתוסכל יותר מתמיד , לא אוכל , אין תיאבון , מרגיש כעס , כעוס , מרשל את עצמי את ההיגיינה שלי ואת המראה החיצוני , מתפרץ התפרציות כעס\זעם , משתולל , מקלל את ההורים ואת בני המשפחה שלי , זורק ושובר דברים וחפצים , לא מצליח לישון בלילה למרות שאני לוקח כדור שינה ואז אני ער בלילה וישן ביום , יום הפוך , סובל מהפרעת שינה כרונית , אין לי סדר יום , לא מתפקד , מעשן בשרשרת ושותה הרבה קפאין , עצבני יותר מתמיד , מרגיש תקוע בבוץ , מיואש , חסר תקווה , מרגיש חוסר אונים , מצב רוח רע וגרוע ביותר . 1- יש לי שאלה חשובה : רציתי לשאול האם יש סיכוי שתהיה הטבה במצבי הנפשי , מה אפשר לעשות מבחינה תרופתית על מנת שמצבי ישתפר , האם יש מקום להוספות \ שינויים מבחינה תרופתית על מנת לשפר את המצב ? יש לי גם מספר שאלות אחרות : 2- חוות דעת על הטיפול התרופתי שאני מקבל עכשיו ואיך הטיפול הזה עשוי להועיל לי אם בכלל ? 3- מה המינון המקסימלי של הדירלין לטיפול באי שקט פנימי נפשי ? 4- האם ה Depalept Chrono אמור למנוע את התפרצויות הכעס\זעם וכמה זמן צריך כדי שתורגש השפעתו במלואה ? 5- האם Modal 150 mg ביום יכול לגרום לתחושת אי שקט ? 6- האם אני יכול לוותר על ה Modal ולהסתפק ב Seroquel כתרופה אנטי-פסיכוטית ? 7- חוות דעת על האבחנה הפסיכיאטרית שלי ? 8- חוות דעת על האבחנה הפסיכולוגית שלי ? 9- חוות דעת על טיפול פסיכיאטרי מומלץ ? 10- חוות דעת על טיפול פסיכולוגי מומלץ ? 11- חוות דעת על אפשרויות שיקום דרך ביטוח לאומי ו\או סל שיקום ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 20:43שלום דודו, 1. אם אתה כתבת את כל המגילה הזאת, אינני סבורה שאתה סכיזופרני ואפילו לא סכיזואפקטיבי. אני נוטה לחשוב שאתה מאוד כפייתי, למרות שאין לי מספיק מידע דווקא על כך. 2. אחת מתופעות הלוואי של המודל היא עצבנות ואי שקט, הדפטלפט כרונו יכול לעומת זאת למנוע התפרצויות כעס וזעם ולייצב אותך. בדרך כלל הייצוב הוא תוך ימים ספורים מרגע שמגיעים למינון טיפולי. דרך אגב, כדאי היה לעשות רמת דם של הוולפורט (דפלפט). 3. דרלין ניתן לקבל עד 160 מ"ג. 4. לגבי השאר אינני יכולה לתת תשובה ברורה מאחר ואינני מכירה אותך. אני סבורה שמצבך יכול להשתפר בהרבה, יתכן עם טיפול מסוג שונה ואני סבורה שיש מקום שתנסה לקבל שיקום דרך הביטוח הלאומי. אינני בטוחה שהשיקום של סל השיקום מתאים לך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
אבל
דודו 111 11/09/2013 | 00:36אני מקבל טיפול אנטי דיכאוני בגלל שאני מדוכא וגם טיפול אנטי חרדתי בגלל החרדה החברתית או הפרעת אישיות נמנעת אז אני שואל האם האבחנה שלי היא דיכאון וחרדה ? אני גם מקבל טיפול להרגעת אי שקט פנימי נפשי וגם טיפול הרגעתי וגם טיפול להרגעת התפרצויות כעס הנובעות מתחושת דיכאון עמוקה ואני מקבל גם אנטי פסיכוטי ( בגלל מחשבות שאנשים מסתכלים עליי ולועגים ושאינני יכול לצאת מהבית ) אז בשביל מה אני מקבל את כל הטיפולים הללו ? האם זה דיכאון פסיכוטי ? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 17/09/2013 | 20:01שלום דודו, אני עדיין בדעה שאתה סובל מ-OCD המלווה לעיתים תכופות בדיכאון ובחרדה. העובדה שאתה יודע שהמחשבות לגבי האנשים אינן המציאות מעידה על כך שזה יותר שייך למחשבות כפייתיות. אינני סבורה שיש לך דיכאון פסיכוטי. הטיפול ב-OCD הוא טיפול נוגד דיכאון\חרדה בתרופות של ה-SSRI'S. יתכן ומתאים היה יותר טיפול בפבוקסיל במינון של 300 מ"ג במקום הציפרלקס. לגבי הטיפול בסרקוואל במינונים שכאלה, הייתי מבקשת לקבל חוות דעת שנייה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
עוד דברים
דודו 111 25/09/2013 | 14:04לפני שהתחלתי לקחת סרוקוול הייתי מסתגר בבית הסתגרות מוחלטת ולא יוצא בכלל (אני גר עם ההורים) אפילו לא הייתי יוצא לרחוב והייתי מרגיש שאינני יכול לעמוד מול אנשים ואינני מסוגל להיפגש עם אנשים וסבלתי מחרדה קשה והרגשתי שהרגליים שלי לא נושאות את הגוף שלי כאשר אני הולך ברחוב וסבלתי הרבה מפחד חברתי והסרוקוול עזר לי במישור הזה -
עוד
אליאנה 27/09/2013 | 07:06אני מאובחנת כסכיזואקטיבית אני נוטלת סוליאן עד שנטלתי סוליאן נטלתי סרקוואל 600 מג שלא עזרו . לפעמים צריך לנסות כמה תרופות עד שהגעתי לסוליאן נטלתי בדרך זיפרקסה רספירידל סרקוואל ועוד . יש המון ניסוי ותהיה . אכו צריך לחכות כ6 שבועות עד שהתרופה עוזרת לכל אחד זה שונה אבל מנסיון ,לא צריך להתייאש אלה פשוט לנסות שילובים שונים עד שמגיעים לתוצאה כמוני ץ זה לקח כ 7 שנים אבל כבר 3 שנים אני יציבה וחיה חיים מאושרים. -
עוד
אליאנה 27/09/2013 | 07:08אני מאובחנת כסכיזואקטיבית אני נוטלת סוליאן עד שנטלתי סוליאן נטלתי סרקוואל 600 מג שלא עזרו . לפעמים צריך לנסות כמה תרופות עד שהגעתי לסוליאן נטלתי בדרך זיפרקסה רספירידל סרקוואל ועוד . יש המון ניסוי ותהיה . אכו צריך לחכות כ6 שבועות עד שהתרופה עוזרת לכל אחד זה שונה אבל מנסיון ,לא צריך להתייאש אלה פשוט לנסות שילובים שונים עד שמגיעים לתוצאה כמוני ץ זה לקח כ 7 שנים אבל כבר 3 שנים אני יציבה וחיה חיים מאושרים. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 20:49לאליאנה שלום, לא יכולתי לכתוב יותר טוב ממה שאת כתבת. אני מסכימה עם כל מילה שכתבת ומאחלת לרבים אחרים שיגיעו למצבך ויחיו חיים יציבים ומאושרים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 20:49שלום דודו, אני לא מתווכחת עם הצלחות, אם סרקוואל עוזר לך תמשיך לקחת אותו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אשפוז מועיל? מתי ולמי?
חני 23/09/2013 | 20:05אבי, בן 72 סובל בחודשים האחרונים ממצב נפשי מידרדר והולך. הוא נתון בדיכאון עמוק, התקפי חרדה קשים, והתנהגות אובססיבית חסרת שליטה. במקביל חלה גם הידרדרות דרסטית בתפקודו הקוגנטיבי, הוא שרוי בבלבול נוראי, חוסר אונים ותלותיות מוחלטת. יש לציין כי על פי דברי הרופאים ותוצאות הבדיקות לא מדובר על דמנסיה או אלצהיימר אלא על תופעות לוואי של המצב הנפשי, (סוג של פסודודמנסיה), ולמעשה יכולותיו הקוגנטיביות לא נפגעו עד כדי כך (זאת ניתן אכן לראות בזמני רגיעה בהם הוא מתעסק בקריאה ועיון ומגלה הבנה וזיכרון מפתיעים). הוא מטופל בתרופות ונמצא במעקב פסיכיאטרי, אולם טרם נמצא ההרכב והמינון המתאימים ומעבר לשיפור קל בנושא הדיכאון, המצב רק מחמיר. ביומיום מטפלת בו אימי, שרתוקה אליו 24 שעות, בסיוע תורנויות של שאר בני המשפחה. בימים האחרונים חלה החמרה במצב והתקפי החרדה מלווים בהתפרצויות זעם אלימות, כולל בעיטות ברהיטים, הרמת ידיים על הסובבים וזריקת כסאות. כולנו הולכים על ביצים לידו ועושים הכל כדי שלא להעלות את חמתו, מפחד ההתקף הבא. אנו רועדים להשאיר את אימנו לבד בחברתו, מחשש שיפגע בה באופן חמור (עד עכשיו היו פגיעות קלות בלבד- מכות יבשות, שריטות שטחיות וכדו') אולם לא יודעים מה ניתן לעשות. אמא לא מוכנה בשום אופן לאשפז אותו מאחר וברור לה שבבי"ח יסממו אותו בזריקות הרגעה ותו לא. אשמח לשמוע דעה מבעלי ניסיון מה ניתן לעשות במצבים כאלו, והאם אשפוז בבית חולים עשוי לתת מענה מעבר להרגעה מקומית, עד לחזרה לתפקוד כמה שניתן.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/10/2013 | 20:45לחני שלום, לא כתבת אילו תרופות הוא קיבל, באיזה מינונים ובמשך כמה זמן. התיאור שתיארת בהחלט יכול להתאים לפסאודודמנסיה, אשר מגיבה בדרך כלל לטיפולים נוגדי דיכאון. באותם מקרים עמידים ובמיוחד במצב שתיארת, יש מקום לשקול טיפול בנזעי חשמל, אשר מאוד אפקטיבי במצב זה. לדאבוני, החוק מאוד מקשה על מתן הטיפול במצבו של אביך. טיפול נוסף אפשרי הוא טיפול במגנטים עמוקים, אשר אינו בסל ואשר עלותו כ-10,000 ש"ח לטיפול שנמשך כחודש. מכל מקום, לאחר מתן הטיפולים הללו יש צורך במתן תרופה נוגדות דיכאון שתהיה יעילה. יחד עם כל האמור, נראה לי כי לאור התקפי הזעם והאלימות, יש בכל זאת מקום לשקול אשפוז לצורך אבחון מדוייק וטיפול הולם. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד