פורום פסיכיאטריה - עמוד 1188
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
כדורים שיר 04/09/2013 | 22:13שלום אני שיר בת 25 גרה בהוסטל 3 שנים לוקחת כדורים בוקר ערב בוקר נאפטיל טרגרטול סרקול ערב נאפטיל טרגטול ברקול לומינל כדור לעצירות אין לי תופעות לואי אני חולה מגיל 14 אשפוזים בטירה אומרים שיש לי פסכוזה מניה דפרסיה מצבי רוח הפרעות אכילה היתי 40 קילו אני סובלת גם OCD עובדים איתי בהוסטל על CBT תפקוד המצב שלי יותר טוב אני רגועה במשך היום מגיל 14 אשפוזים עד גיל 21 טירה צפת נהריה מחלקה סגורה אני ילדה חמודה טובה אשפזו אותי היה לי התקפי זעם התפרצות על ההורים לא אכלתי עכשיו בסדר כדורים לכל החיים אני לא נראית חולה החיים שלי לא טובים מה שאני עוברת ביום יום צריך לתפקד יש לי אופססיה טקסים קשה לצאת מהטקסיםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת דר' קרני רובין 09/09/2013 | 14:35לאור או שיר שלום, מסיפורך העצוב עולה שאת סובלת כיום בעיקר ממצב כפייתי. האם יש סיבה שאינך מקבלת טיפול גם עם SSRI'S במינון גבוהה? בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
סרוקסט keren 04/09/2013 | 21:38אני לוקה בדיכאון וחרדה, לפני 6 שבועות עברתי מציפרלקס לסרוקסט. במשך שלושת השבועות הראשונים במהלך החפיפה בין התרופות המצב היה נהדר, פשוט פרחתי. לפני 3 שבועות עברתי למינון של 30 מ"ג לפני השינה, הפסיכיאטרית אמרה שהוא מרדים ואכן הוא מרדים אותי, הבעיה היא שהעייפות מתמשכת במשך היום ולא פעם נירדמתי בעבודה. רציתי לדעת האם יש כדור שיכול לאזן את המצב. שמעתי מאנשים בפורום על כדור וולבוטרין שעזר להם במצב, האם הוא יכול לעזור גם לי? יש לציין שירדתי מ-3 כדורי לוריוון לכדור ליום.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 09/09/2013 | 14:32לקרן שלום, בדרך כלל הרדימות מהסרוקסט חולפת לאחר כ-6 שבועות של טיפול. הכדור המומלץ הוא סבלנות. בברכה, דר' קרני רובין
חרדות לולה 04/09/2013 | 15:30אני בחורה בת 25 נשואה ואמא לילדה . לפני כשנה סבלתי מחרדות כנראה כתוצאה מלחץ נפשי עקב קשיים בזוגיות . נטלתי ציפרלקס 10 מ״ג למשך 8 חודשים ולפני 3 חודשים הפסקתי. לפני שבוע חזרו החרדות ובגלל שאני עובדת ואני לא רוצה שזה יפגע לי בעבודה חזרתי ליטול ציפרלקס 5 מ״ג . תוך כמה זמן אני ארגיש שיפור ? והאם כדאי להעלות את המינון ל 10 ? האם זה מצב שיחלוף ?? יכול להיות שבעיות בזוגיות ולחץ נפשי גרמו לחזרת החרדות ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 09/09/2013 | 14:28ללולה שלום, גם בפחד וגם בדיכאון מופרש אדרנלין לדם וגורם לאותם סימפטומים. באנשים המפתחים התקפי חרדה, על פי רוב אלו לא התקפי חרדה אלא כעס אשר מסיבות שונות לא ניתן לתת לו ביטוי. מסיבה זו, בהחלט ייתכן קשר בין בעיות הזוגיות ומצבך. מניסיון בדרך כלל יש הכרח לעלות למינון שסייע בעבר. כלומר, במקרה שלך לעלות ל-10 מ"ג ציפרלקס וייתכן אף ל-15 מ"ג. השיפור צפוי כמו בפעם הראשונה לאחר 4 - 6 שבועות. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
תרופות לחרדה והריון סיון 03/09/2013 | 20:54שלום. בעקבות לידה ראשונה טראומטית וכעת הריון מתקדם שאינו תקין, אני חווה התקפי חרדה. רציתי לדעת אם יש כדורים שניתן לקחת בהריון באופן ספציפי לפני הלידה למשל (ולפני בדיקות שעלי לעבור) ולא באופן יומיומי? וכמה הם יעילים? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 03/09/2013 | 21:01שלום סיוון, ככלל,ניתן לקחת במהלך ההריון תרופות מקבוצת הבינזודיאזיפינים כמו לוריוואן וקסנגיס. אלו תרופות הרגעה יעילות אשר פעילותן נמשכת כ-4 שעות. בברכה, דר' קרני רובין
עוד משהוסיגלית 03/09/2013 | 21:17הי סיוון, כדורי הרגעה הם מאד ממכרים, אם כבר לוקחים אז באופן מאד נקודתי.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 08/09/2013 | 21:56שלום סיגלית, ברצוני להעיר שאנשים הסובלים מחרדות בדרך כלל אינם מתמכרים לבינזודיאפינים ועדיף שתקחי אותם מאשר שתסבלי במהלך ההריון מחרדות. חרדה משנה את זרימת הדם לעובר וזה הרבה יותר מזיק, מאשר לקיחת הכדורים. בברכה, דר' קרני רובין
ייעוץ טלפוני keren 03/09/2013 | 15:01ניתן ליצור איתך קשר לצורך ייעוץ טלפוני או בפקס. בתקווה לתשובה חיובית. בתודה מראש ובברכת שנה טובה ומתוקה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 08/09/2013 | 21:54שלום קרן, את יכולה לכתוב לי למייל שכתובתו היא : karny.rubin@gmail.com. בברכה, דר' קרני רובין
החלפת טיפול תרופתי מלפונקס ל xeplion שלומי - אבא מודאג 03/09/2013 | 13:52שלום רב בני מטופל ע"י לפונקס כ 15 שנים ועקב בעיות לוואי קשות החליט יחד עם הרופאה המטפלת לתת לו בשלב זה 100 מ"ג תוספת לשל קספליון ובמידה והמצב בעתיד ישתפר להוריד בהדרגה את הלפונקס ולהישאר רק עם התרופה החדשה קספליון שאלות : 1. האם את ממליצה על התהליך של החלפה כי כיודוע לנו מנסיון העבר קשה מאוד להחליף את הטיפול מלפונקס לתרופה אחרת . 2. בני מתלונן על בעיות הורמונליות שנגרמו לו עקב טיפול ע"י תרופה שנקראת סיליון בעת האשפוז במצב פסיכוטי לפני כ שנתיים , הבנתי שיש לתרופה קספליון תופעות של פגיעה הורמונלית ותחושת שדיים לגברים שנוטלים את התרופה האם המצב עלול להחמיר . 3. כיצד את ממליצה לטפל בתופעת הלוואי ההורמולית שבני סובל האם יש טיפול לנושא ? 4. בננו יקר לנו מאוד ואנו חוששים ומבולבלים ומבקשים את עצתך בהקדם תודה רבה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 08/09/2013 | 21:51לשלומי שלום, 1. חייבים להוריד את הלפונקס מאוד לאט: 25 מ"ג כל 3 או 4 ימים. במילים אחרות - לא יותר מ-50 מ"ג לשבוע. 2. הקספליון הינו למעשה דומה מאוד בפרופיל תופעות הלוואי לרספרידל קונסטה, אם כי נטען שמעט פחות. אני מבינה שאתה מדבר על תופעות לוואי של הפרשת פרולקטין גבוהה, שגורמת לגדילת השדיים ולעיתים להפרשת חלב. 3. ניתן להוסיף מינון נמוך של 5-10 מ"ג אביליפיי שהוא אנטי פסיכוטי ואף מוריד את הפרולקטין. זוהי הנוירולפטיקה היחידה שמורידה את הפרולקטין. מקווה שהייתי לך לעזר. בברכה, דר' קרני רובין
ייעוץ יערה 03/09/2013 | 03:30שלום אני סובלת מכמה "הפרעות" ביחד במשך שנים כולל שני אישפוזים ארוכים שמסתכמים ביותר משנתיים כולל טיפולי חשמל שרק עשו אותי יותר אובדנית וניסיתי להתאבד... בין היתר PTSD נרחב, דיכאון מג'ורי עמיד לתרופות, חרדה, הפרעת אכילה, הפרעת אישיות גבולית וכו'... מזה כמה שנים התחלתי להרגיש שמסתכלים עלי כל הזמן ומרגישה שיש עיניים בכל דבר ושהגוף לא שלי ושכל חלק ממנו הוא יישות בפני עצמה, למשל האצבעות והזרוע לא שייכים לאותו יצור... ושאין לי הורים, באתי בדרך אחרת... ואם אני מדברת עליהם או עושה משהו לא נכון מהחוקים אז יקרה משהו רע למישהו שאכפת לי ממנו... וההגשה הכי גרועה היא שאני נמצאת בעולם בין שני עולמות לבד, כמו חלום, סיוט, שמסרב להסתיים ושכל האנשים הם פרי דמיוני ושכל פעם שאני מדברת עם מישהו או כותבת אני מרגישה מטומטמת שאני מדברת עם יישות שלא קיימת באמת... אני חתכתי במשך 16 שנים וזה עזר לי להירגע, לנקות את הגוף קצת מבפנים, להתמודד עם הדחפים להתאבד, להירגע כשאני מתעצבנת, בקיצור בכל דבר... ומזה חודש וקצת הדברים האלה שמסתכלים עלי ואני מרגישה שמדברים איתי אבל זה לא קולות פיזיים יותר כמו מחשבות חופרים לי בראש ללא הפסקה מאיימים שייפגעו במישהו אם אני אפגע בעצמי... ואני לא מצליחה לישון יותר משעתיים רצוף בכל פעם לכן אני עייפה ועצבנית לרוב... אני לא יודעת מה קורה ולמה שום דבר לא עוזר, אני מקבלת תרופות והתחלתי לאחרונה אביליפיי בנוסף לוולבוטרין ולמיקטל אבל זה לא עוזר... ניסיתי כל תרופה אפשרית והדיכאון רק מחמיר את הקושי... אני רק חושבת על המוות כבר שנים מאז כיתה ג', בשנה בה חתכתי לראשונה ומאז ללא הפסקה... אני נלחמת עם הדחף להתאבד שרק מחמיר ומרים ראש כל יום מחדש... אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי קוצר נשימה ואני מתעייפת ממש מהר והדופק שלי תמיד גבוה ומורגש אפילו בבטן מעל הטבור... האם זה יכול להיות מהתרופות? ועוד שאלה: מה יכול להיות שיש לי? כי אין לי ירידה בקוגניציה ואני לא זזה לאט וכו', יש לי קצת בעיה בזיכרון ביחד לזיכרון שהיה לי בעבר ויותר קשה לי להתרכז בגלל העומס שיש לי בראש כתוצאה מה- ECT שעשו לי לפני שנתיים וזה מתחיל להשתפר... אז סביר להניח שזה לא סכיזופרניה ואני יודעת שהכל אמיתי וזה לא משהו שרק בראש שלי... כיום אני סטודנטית באוניברסיטה וזה קצת מקשה למרות שקיבלתי ממוצע גבוה יחסית לכיתה אני ממש מתקשה במיוחד עכשיו בחופש ורק בא לי להתאבד... אני בטיפול פסיכולוגי וגם מעקב פסיכיאטרי מזה שש שנים כי לפני אין אף אחד ששם לב בגלל שהצטיינתי בלימודים אז חשבו שהכל "בסדר" אצלי ואני הסתרתי גם... שני המטפלים שלי מקסימים אבל הם לא ממש רוצים להגיד לי שאני דפוקה וחוץ מזה שאני מרגישה שהם לא אמיתיים... תודה מראש וסליחה שזה יצא ארוך... יערהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 08/09/2013 | 21:44ליערה שלום, נראה לי שמעבר ל-PTSD המורכב ממנו את סובלת את סובלת בנוסף מ-OCD ומדיכאון מג'ורי. לדעתי, הטיפול בך היה צריך להיות במינונים גבוהים של SSRI'S (פבוקסיל או פלוטין) בשילוב עם אביליפיי ויתכן אף עם T3, אך זה דורש בדיקת דם לדעת מה רמת הT3 וה-T4 בנוסף ל-TSH. התחושה של חוסר אמיתיות לדעתי היא בעצם דראליזציה ודפרסונליזציה, אשר מקורה בלחץ וב-PTSD ממנו את סובלת. כמובן אי אפשר לתת טיפול תרופתי דרך האינטרנט ולכן הייתי ממליצה שתפני לייעוץ תרופתי נוסף. בברכה, דר' קרני רובין
יתר פעילות ו ssri (לת) אני 04/09/2013 | 02:08אם ה ssri מוריד את פעילות בלוטת התריס למה לא נותנים אותו במקרה שיש לאנשים יתר פעילות של בלוטת התריס?פתח בחלון חדש
אסטו שי 01/09/2013 | 21:08שלום קיבלתי אסטו 10 מג ביום האם יש לו השעפה על עייפות במשך היום כי אני מרבה לנהוג במסגרת העבודה האם ניתן לקחת את הכדור בערבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 02/09/2013 | 17:08לשי שלום, ניתן לקחת אותו בערב, אך מאחר והוא עשוי לגרום להפרעות בשינה הוא עלול בסיכומו של דבר לגרום לעייפות יותר גדולה כאשר לוקחים אותו בערב. העייפות אמורה לחלוף תוך שבועיים-שלושה. בכל מקרה, מדובר בדרך כלל עייפות שאיננה סיבה להמנע מנהיגה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
ציפרלקס שונית 02/09/2013 | 06:04היי, אני סובלת כבר מספר שבועות ממה שמסתמן כהתקף חרדה שגורם לי לסחרחורות קשות ובחילות ותחושת עילפון בעיקר כשהולכת או נוהגת. הרופא רשם לי ציפרלקס ואני לקחתי כבר 3 ימים (10 מ"ג)- אך מאז שהתחלתי לקחת- תחושותיי הפיסיות החמירו- בחילות קשות עד חוסר יכולת לתפקד, כאבי ראש, יובש בפה, וחולשה נוראית. הרופא אומר שזה אמור לעבור אך אני מתייסרת ומרגישה חולה מאוד (לוקחת גם ואבנים על מנת להיות מסוגלת ללכת ולהתגבר על המועקות). האם להמשיך עם הציפרלקס ולקוות לעבור את המשבר ה"ראשוני" או שזה סימן שהתרופה אינה מתאימה לי ולעעבור לבאה בתור? תודהפתח בחלון חדש
תשובהאילנית 02/09/2013 | 12:39שלום שוש, האם התקפי החרדה כוללים פחד וחרדה, או בעיקר תופעות גופניות? אני הייתי מציעה להמשיך לעשות בדיקות כדי לנסות לאתר בעיה גופנית. אם הרופא שלך לא מוצא, כדאי לנסות רופא אחר. דרך אגב, ייתכן מאד שאלו תופעות של חום ומחסור במלחים. אתה ממעיטה בצריכת מלחים? תזונאית אולי יכולה לעזור מהצד הדיאטטי. כפי שאתה רואה, ציפרלקס הוא כדור מסוכן. כשהגוף "מתרגל" אליו, הוא למעשה נכנע לכדור ולהשפעות שלו. חפשי בגוגל "ציפרלקס תופעות לוואי".
עברתי בדיקות מקיפות כולל סיטי מוחשוש 02/09/2013 | 14:41בדיקות דם, אף-אוזן-גרון, צילום ריאות ונוירולוג. אני מבינה שאת לא מאמינה בתרופות פסיכיאטריות, שזו כמובן זכותך. אני מוצאת שנוכחותך בפורום כזה היא התנהגות "טרולית" ולא מתחשבת בקהל הפורום, שכן את משתמשת בבמה של אנשים שסובלים מתחלואים שונים על מנת להפיץ את דיעותייך הלגיטימיות בצורה מיסיונרית.
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 02/09/2013 | 17:06לשונית שלום, כל תרופות ה-SSRI גורמות לתופעות לוואי שרובן חולפות תוך 3 שבועות ואלו כוללים בחילות במידה ולוקחים את התרופה ללא אוכל, אלו בחילות תלויות אוכל שמאוד מזכירות את הבחילות בתחילת ההריון. הבחילות חולפות תוך 3 שבועות. התיאור שלך של בחילות, סחרחורת ותחושת עילפון יכול להצביע על כך שאינך אוכלת ואינך שותה מספיק בגלל הבחילות, דבר שמגביר את הבחילות. אני שמחה שאת לוקחת כדברייך ואבנים. בתקופה קשה זו עד שתופעות הלוואי הקשות עוברות בהחלט יש מקום לקחת תרופה מרגיעה מקבוצת הבנזודיאזפינים. לעיתים, לוריוון או קסאנקס יעילים יותר. השאלה של איזה תרופה לקחת היא קצת השאלה של תכונות האופי כי חלק מהתרופות מעוררות כמו הציפרלקס והפלוטין ואחרות יותר מרגיעות כמו הפבוקסיל, הציפרמיל והלוסטרל. ייתכן והיית מסתדרת טוב יותר על לוסטרל, אך בסופו של דבר תסתדרי גם עם תרופה זו. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 02/09/2013 | 17:06לשוש שלום, יפה ענית לאילנית ואני "מורידה בפנייך את הכובע". בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד