פורום פסיכיאטריה - עמוד 1186
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אנטי פסיכוטיות
דינה 08/09/2013 | 13:21שלום רב כמה מ"ג אבילפי שווה ל10 מ"ג אולנזפין של טבע?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 09/09/2013 | 17:03לדינה שלום, מקובל לחשוב שזה שווה ערך ל-10 - 15 מ"ג אביליפיי. יחד עם זאת צריך להדגיש שלא בהכרח ניתן להחליף את האחד בשני. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
אנטי פסיכוטיות
דינה 09/09/2013 | 17:43תודה על התשובה אך לא הבנתי למה הכוונה כשאת כותבת שלא בהכרח ניתן להחליף את האחד בשני אני כרגע בחוסר איזון סוכר ומחפשת תרופה אנטי פסיכוטית שלא תשפיע על הסוכר. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 19:54שלום דינה, חלק מהמטופלים מגיבים מצויין לאביליפיי ואילו חלק אינם מגיבים טוב לתרופה זו. אינני מבינה מה עניין סוכר לאיבליפיי או לאולנזפין, כוונתך לרצון לאכול מתוק או כוונתך לאיזון סכרת? במידה והתגובה לאביליפיי איננה טובה, יש מקום לעשות ניסיון טיפולי עם ספריס. בברכה, דר' קרני רובין -
אנטי פסיכוטיות
דינה 11/09/2013 | 20:03השאלה שלי איזה תרופה משפיעה פחות על העלאת הסוכר בדם האפילביי או האולנזפין? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 17/09/2013 | 20:23שלום דינה, אף אחת מהתרופות. ההשמנה מעלה את הסוכר והאביליפיי פחות גורמת להשמנה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
הפסקת זיפרקסה וחזרה אליה
לירון 06/09/2013 | 13:53שלום רב לך ! שמי לירון. ראשית אני רוצה להגיד שאת עושה עבודת קודש בפורום הזה,בזה שאת עונה תמיד בהשקעה רבה ורצון לעזור ! :) אז ככה,אני סובל מOCD ,היום מקבל זיפרקסה 15 ופריזמה 60,אני יודע שהשאלה הנשאלת היא למה אני מקבל זיפרקסה,זה פשוט OCD שמעורב עם בעיה במחשבות ולכן הוחלט לתת לי תרופה אנטי פסיכוטית בנוסף לSSRI. השאלה שלי היא כזאת,לקחתי זיפרקסה במשך חמישה חודשים,היא די ייצבה אותי,אבל הOCD היה קיים ועוד איך,אבל לא ממש עם תסמינים פסיכוטיים לדעתי.(לא היו תסמינים פסיכוטיים כאשר הייתי מקבל זיפרקסה),בכל מקרה,יצא ככה שהרופאה שלי בקופת חולים הייתה חולה הרבה זמן,ורציתי מאוד שהOCD יעבור,לכן הלכתי לרופא באופן פרטי,והוא אמר שהזיפרקסה אולי מחריפה לי את האובססיות ,והוא החזיר אותי לריספרידל 1מ"ג שהייתי מקבל בעבר לפני הזיפרקסה. לקחתי שבועיים ריספרידל,קשה להגדיר את המצב ,אבל אני די משואר שמדובר בתסמינים פסיכוטיים ולא כOCD רגיל,המחשבות פשוט לא עובדות כמו שצריך,זה מעבר לאובססיות..(אולי אני טועה וזה עדין רק OCD..)אחרי ההעברה לריספרידל חזרתי מהר לזיפרקסה שראיתי שהכל נהיה כל כך קשה,ומה שהיה עוד בתחילת ההפרעה שלי לפני שהייתי מטופל ,חזר בעוצמה גדולה בכמה רמות ממה שהיה בהתחלה בהתחלה. היום חזרתי לזיפרקסה ואני כבר לוקח אותו 3 שבועות.המצב ממש ממש לא יציב.כל שעה אני חווה סוג אחר של בעיה,אני תמיד מחפש אינדקציה למה נכון לעשות במצב נתון,אבל אני יודע שהאינדקציה הזאת שאני מחפש לא שווה כלום,ואז אני אומר לעצמי אבל זה כן טוב,אבל זה לא טוב,אבל כן אבל לא ומבלבל לי את השכל ומרגיש כל כך רעעעעעע. האם כשמפסיקים תרופה כמו זיפרקסה ועוברים לריסרפידל למשך שבועיים ואז חוזרים אליה - עדיין לוקח זמן עד שהיא מייצבת?כי כשלקחתי אותה לפני ההפסקה היא 95% ייצבה אותי,אני לא מדבר על הטורדנות שהייתה קיימת,נשים אותה רגע בצד.פתח בחלון חדש-
תוספת
לירון 06/09/2013 | 18:59מה שאני מרגיש מהפן הפסיכוטי כיום זה לחץ מחשבות,בלבול מחשבות,חוזר איזון במחשבות,חוסר התארגנות בראש. ועוד הרבה דברים אחרים כמו זה שאני כל הזמן מתעסק בעצמי,ואז אני מגיע למסקנה שאני כל הזמן מתעסק בעצמי,אבל מצד שני אני יודע שכשהמחשבות שלי מאוזנות אני מסופק,אבל מצד שני אי אפשר להוית מסופק מדבר כזה,אני אמור להיות מסופק מדברים גדולים יותר שלא קשורים לפן הנפשי,אבל עם זה ככה אולי יש לי בעיה בתפיסה?פסיכוזה?אבל כששאלו אותי במיון את השאלות של הפשטת המציאות עניתי נכון,אבל אני בכל זאת חושב שיש לי פסיכוזה,אבל אולי זה בכלל טעות שאני חושב שיש לי פסיכוזה כי אני עושה לעצמי רע ככה,אבל אני כן מרגיש שמשהו לא תקין במחשבות,אז זה שתי הדברים ביחד ?זה רק טעימה קטנה מה"סשנים" של המחשבות שעוברות לי ביום-יום,כמובן שזה כל פעם משהו אחר..ואני ממש לא מבסוט..כשהייתי עם הזיפרקסה לפני ההפסקה ,גם היה ככה,אבל המחשבות היו מאוזנות יותר(נראלי..)ואני רוצה עוד להמשיך הרבה לפרט אבל אני עוצר את עצמי.את זה אני יעשה עם פסיכולוג :)מה את אומרת על השאלות והמצב שלי ?אשמח מאוד לתגובתך מחכה בקוצר רוח :) -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 09/09/2013 | 16:31ללירון שלום, צר לי לאכזב אותך, אך מה שאתה מתאר איננו פסיכוזה אלא מחשבות אובססיביות עם עוצמה קשה. OCD הינו למעשה או מעשים כפיתיים או מחשבות כפייתיות (אובססיות). מתאורך עולה כי, 60 מ"ג פריזמה (פרוזק) אינם מספיקים כדי למגר את המחשבות האובססיביות. זיפרקסה יש לה אפקט אנטי סרוטונרגי מסוים, אך כנראה שגם הוא איננו מספיק כתופסת לפרוזק בכדי להקל על לחץ המחשבות והספקות. אני לכשעצמי הייתי מעלה את הפרוזק (פלוטין, פריזמה) ל-80 מ"ג. לפעמים העוד קצת עושה את הטריק. יש כיום גם טיפול קוגנטיבי להפרעה אובססיבית וכדאי שתהיה מטופל על ידי מטפל שמכיר את השיטה הזו. לדעתי אחרי משך זמן כה ארוך של טיפול תרופתי יש מקום להוסיף את הטיפול הקוגנטיבי במחשבות האובססיביות. אני מקווה שתשובתי עזרה לך במידת מה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
רב תודות ,עוד משהו ,וסליחה על החפירה,אני זקוק לעזרה.
לירון 11/09/2013 | 16:39שלום. תראי, יש משהו נוסף שאני רוצה לשמוע את הדעה שלך עליו.בהתחלה חשבתי שאני אף פעם לא מסופק מההרגשה שלי,אבל זה טעות - כשאני מרגיש טוב אני יודע את זה חד משמעית.כשאני מרגיש טוב עדיין יש מחשבות למיניהם,כמובן בעוצמה נמוכה יותר ואני גובר עליהם.אני רק רוצה להבין משהו,כשאני מרגיש טוב אני יודע את זה,אני משתדל לא להתעסק יותר מדי ב-"מתי אני מרגיש טוב" ,כי הOCD שלי ישר יהפוך את זה לאובססיה כמו שכל משפט שאני אומר לעצמי בראש נמצא בסכנה להפוך לאובססיה. אבל ,אני באמת תוהה מה גורם לי להרגיש טוב כשאני מרגיש טוב,כי כשאני מרגיש טוב הבעיה עדיין קיימת אבל אני חי את החיים.אני מתמודד.אני לא נהרס.בעצם אני שואל מה הדבר שגורם לי להרגיש שטוב שבכך המחשבות שלי מתאזנות וחוזרות להיות נורמליות .אני כמעט בטוח שזה - קודם אני מרגיש טוב ואז המחשבות הטובות באות,כי כשאני לא מרגיש טוב קורה לי שיש מחשבה שאמורה להיות טובה ונורמלית ,אבל היא לא בהכרח משנה את המצב.מכאן - אני תוהה עם מדובר פה בטריגר של מצב רוח שגורם לי להרגיש טוב ולהתמודד יותר.ז"א אני חוטר לזה שאולי אני מקבל מצב רוח טוב ושמחה והרגשה פנימית טובה ואז - > אני מרגיש יותר טוב ומתמודד וחושב מחשבות טובות כלפי אנשים וכלפי עצמי. אבל עוד נקודה קטנה,זה לא בהכרח שבשאר הזמן שאני לא מרגיש טוב = יש לי מצב רוח רע,זה לא בהכרח..אני לא בטוח,אבל למשל אתמול בצהריים הרגשתי רע מבחינת המחשבות,אבל היה איזה תוכנית מצחיקה בטלוויזיה וצחקתי ,אבל למרות שצחקתי זה לא שכזה הרגשתי טוב בפנים,לא הרגשתי טוב מבפנים ..(בגלל המצב הנפשי),אבל צחקתי.. בקיצור,אני מנסה להבין את זה כי זה מאוד חשוב מבחינתי ,כשאני מרגיש טוב כל התמונה וכל המחשבות שלי משתנות ,ואני מאוד מאוד רוצה שזה יהיה כל הזמן ככה,כי קשה לנהל חיים שמשתנים כל הזמן.תודה רבה שוב ,אני מקווה שתוכלי להבין את הנקודה שלי ,שנה טובה,וגמר חתימה טובה .ד"א אני מקבל מייצב מצב רוח ליטיום 600 לפני כן נוסה גם דפלפט 500 ,1000 ..הייתי רוצה לדעת מה את חושבת על התוכן שאני מתאר,ומבחינת תרופות ,מדובר פה על מייצב מצב רוח שיעזור?(נשים בצד רגע את הOCD),ושוב,זה נורא מבלבל,כי אתמול לא הרגשתי טוב ,אבל צחקתי,אבל אני לא בטוח שהרגשתי כזה טוב מבפנים.. טיפול פסיכולוגי הוא לא בהכרח צעד נכון בשבילי כי כל מילה שעולה לי לראש נמצאת בסכנה אצלי להפוך לאובססיה,הלכתי לפני כמה שבועות לפסיכולוג בקשר לאובססיות והדברים שהוא אמר לי הפכו למחשבות טורדניות. ושוב,אני כל כך מודה לך על העזרה שלך ! :) -
זה כמו ש..
לירון 12/09/2013 | 15:29זה כמו שלפני שנה שהכל התפרץ ,כל הזמן הייתי יושב וחושב ומחפש מה הבעיה הנפשית שלי,זה היה כשהייתי בארצות הברית,ביום האחרון שלי לפני הטיסה ,אחרי שחודשיים שלמים העברתי באובססיות ובאותה בעיה רגשית שציינתי,אז ביום האחרון שלי שוב כתבתי וכתבתי,עד שפתאום,הרגשתי טוב עם עצמי בלב,ואז אני כאילו מסתכל על מה שאני כותב והכל נראה לי שטויות,כי אני מרגיש טוב בלב,ואז אני חזרתי להיות לירון שאני הייתי כל השנים הקודמות,ואז זה שוב פעם חזר ותקף אותי במטוס האובססיות האלה,עד שהתאשפזתי,קיבלתי Divalproex sodium 1500 ,וrisperdial 1.5 mg ,וזה ממש עזר לי,כי חזרתי להוית מי שאני,ומאז שאני שנה בארץ אני כל הזמן מנסה להיות אני ואני זוכה לזה רק לעיטים רחוקות(לא שאני חושב שאני מישהו אחר..) -
לא לעיטים רחוקות*
לירון 12/09/2013 | 15:57תיקון:לא לעיטים רחוקות ,אני כל יום מצליח למשך פרק זמן מסויים להרגיש טוב ככה כמו שאני מתאר -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 17/09/2013 | 20:21שלום לירון, אני עדיין באותה דעה שאתה סובל מ-OCD (מחשבות אובססיביות). אתה צודק ש-OCD יכול להופיע עם תנודות של מצב הרוח. מאחר והבעיה הבסיסית היא האובססיות, עיקר הטיפול לדעתי צריך להיות מכוון לכך ולכן הצעתי את העלאת המינון של הפריזמה ואולי לנסות את הפלוטין(לעלות ל-80 מ"ג). הזיפרקסה הוא אכן מייצב מצב רוח שוודאי יותר מתאים לך מאשר הליתיום. לא סתם כתבתי לך שאתה זקוק לטיפול קוגניטיבי ספציפי להפרעה אובססיבית. יש מעטים בארץ שמומחים לכך. אינני יודעת באיזה איזור אתה גר, לכן קשה להמליץ לך על מרכז. המרכזים שידועים לי שהתמחו בכך הם מחד הדסה בירושלים ומאידך תל השומר בתל אביב. במידה והטיפול אינו ספציפי קורה מה שאתה תיארת שזה יכול להגביר את האובססיות. במידה ותרצה תוכל לפנות אליי טלפונית למספר 0503242021, אם לא אענה אנא השאר הודעה ואחזור אליך. מקל עליי כשמתקשרים מהמספר אליו אני אמורה לחזור. כמו כן, ניתן לשלוח SMS. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
הפרעות בשינה
דייב 11/09/2013 | 08:54שלום דר׳ רובין אני בן 46 ואני כבר כמה שנים טובות לפחות 9 שנים, ( אף פעם לא הייתי אדם שישן הרבה) סובל מהפרעות שינה קשות. הייתי שמן מאוד כ 160 ק״ג וירדתי כ 70 ק״ג באמצעות ניתוח לקיצור קיבה וחשבתי שבעיית ההשמנה תיפטר אצליח לישון טוב יותר. הפרעות השינה מתבטאות בכך שאני בדרך כלל יכול להרדם אך מתעורר כעבור שעתיים שלום ולפעמים קצת יותר אך לא יותר מ 4 שעות בלילה ז״א שאני מתעורר ב 02:00 03:00 ולא נרדם יותר!! אני חושש מכדורי שינה השבוע לקחתי מחבר סטילינוקס אחד וישנתי מצויין בפעם אחרת לקחתי חצי כדור והתעוררתי כרגיל אחרי חצי לילה, כי כאמור אני נרדם אך מתעורר מוקדם מאוד. המליצו ל השבוע על סירקדין הייתי רוצה המלצה לטיפול ....בהקדם אני לא ישן כלל בימים האחרונים. תודה בהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 17/09/2013 | 20:07לדייב שלום, בהחלט הייתי ממליצה כי תטופל בצירקדין. צריך לדעת שהצירקדין אינו משפיע מיידית, אלא רק לאחר כשבועיים. מעבר לכך, האם אתה סובל מדיכאון? במידה ולא, הייתי ממליצה שתנסה 50 מ"ג פנרגן (שאיננו ממכר), כתוספת לצירקדין. יתכן אפילו שכדאי לקחת את הפנרגן מיד כשאתה מתעורר ב-2-3 בלילה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין
-
-
שלום דוקטור (לת)
מיכאל 13/09/2013 | 05:55הבעיה שלי היא שאיני מצליח להירדם. ניסיתי את הנקטורנו הוא היה טוב אבל לא הצלחתי לסבול את הצרבות והטעם הרע שהוא עושה. ניסיתי בונדורמין אבל לא הרגשתי שום השפעה ממנה. ניסיתי אסיוול 10 מ"ג בהתחלה הרגשתי טיפה שעוזר, היוםאני לוקח 30 מ"ג ולא מרגיש שום אפקט. התחלתי להשתמש באמביאן 12 מ"ג בהתחלה כדור 1 עשה את העבודה מצוין, היום אני לוקח 3 כדורים כאלה לאותו אפקט. מה לעשות אני מיואשפתח בחלון חדש -
פלוטין והפרעת פניאקה
יעל 07/09/2013 | 22:30שלום אני סובלת מהפרעת פניקה קשות כבר 8 שנים אני לוקחת קולנקס קבוע 0.5 בימים קשים מאוד לא קבוע ניסיתי בעבר ציפרלקס ריסטל סרוסקט לא עזר לי רק קולנקס השבוע הרופא נתן לי פלוטין שהוא אומא שזה כמו פרוזק והוא יעזור לי להפרעת פניקה אני קראתי על הפלוטין שהוא לדיכאון קשה ןךהפרעת כפיתית אני לא סובלת מזה אני רק בפאניקה כל הזמן מתרגשת מכל דבר דופק מואץ לא הולכת למפגשים אודה לך מאוד השאלה עם פלוטין יעזור לי להפרעה הקשה הזאת אפילו לרופאים אני פוחדת ללכתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 09/09/2013 | 16:49ליעל שלום, פלוטין הוא אכן פרוזק. לאחר תקופת הסתגלות לא קלה הוא מאוד יעיל נגד חרדות ונגד דיכאון כמו גם נגד מצב כפייתי. הקלונקס בהחלט יכול לעזור לך לגשר על התקופה של ההסתגלות לתרופה. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
פלוטין ופאניקה
יעל 09/09/2013 | 22:07הי למה את מתכוונת תקופה לא קלה כמה זמן זה יעבור ההסתגלות הזאת למה בגלל שהכדור הזה הוא לדיכאון מגורי בגלל זה אני פוחדת שלא יהיה לי דיכאון תודה אומרים פה בפורום שהוא כדור קשה אני קצת פוחדת -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 20:00ליעל שלום, תקופת ההסתגלות בדרך כלל עורכת כ-3 שבועות, עם כל העלאת מינון יכולה להיות נסיגה של מספר ימים. מכדור נוגד דיכאון לא מקבלים דיכאון ולכן אין לך שום סיבה לפחד. בין תופעות הלוואי של הכדור בתחילת הטיפול, יש עצבנות וכעסנות ולכן אולי אמרו בפורומים שזה טיפול לא קל. בהמשך הטיפול בפלוטין הוא מצויין. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תודה מקסימה
יעל 10/09/2013 | 22:20שתיהיה לך שנה נפלאה מקסימה מלאה בדבש הרבה אושר ושמחה את כל טובה ומתחשבת בזולת כל הכבוד מאחלת לך הרבה בריאות ושמחה כל חיייייייך
-
-
שאלה
מירי 04/09/2013 | 15:22שלום, שמעתי שמוטציות של MTHFR עלולות להיות קשורות למחלות פסיכיאטריות כגון דיכאון, סכיזופרניה ועוד. מה ידוע על כך, והאם פסיכיאטרים מתייחסים לנושא? האם היו נסיונות לשפר מצבים פסיכוטיים בעזרת מתילפולאט או תוספים אחרים הקשורים למטילציה? תודה ושנה טובה.פתח בחלון חדש-
תשובה חלקית
אהובה 04/09/2013 | 16:33שלום מירי, פסיכיאטרים לא מאבחנים כלל ע"פ בדיקות מעבדה, ובדיקות כאלו אינן בנמצא. כל תאוריה לגבי "קשר" בין גורמים פיזיים מסוימים להפרעות נפשיות היא בגדר תאוריה, ולא משהו שניתן לאבחן לפיו או לפעול לפיו. פסיכיאטרים מאבחנים ע"פ רשימות בדיקה של סימפטומים, אבחון המבוסס על דעות אישיות בלבד. -
לאהובה
מירי 04/09/2013 | 16:45תודה בעד ההתייחסות. אני לא חושבת שהקשר בין גורמים פיזיים להפרעות נפשיות הוא בגדר תאוריה. אולי בנושא הזה עדיין לא יודעים מספיק או שהנושא לא נחקר כראוי אבל אוכל לשלוח לך קישורים בנושא, אם תרצי. הכוונה שלי היתה לשאול אם במקרה של הפרעות פסיכיאטריות קשות, מומלץ לפציינטים לבדוק בעצמם אם הם נושאים מוטציות כאלו, בדומה לבעיות אחרות שרצוי לשלול, כגון בעיות בבלוטת התריס או מחסור ב ויטמין B 12. שנה טובה. -
לאהובה
מירי 04/09/2013 | 16:45תודה בעד ההתייחסות. אני לא חושבת שהקשר בין גורמים פיזיים להפרעות נפשיות הוא בגדר תאוריה. אולי בנושא הזה עדיין לא יודעים מספיק או שהנושא לא נחקר כראוי אבל אוכל לשלוח לך קישורים בנושא, אם תרצי. הכוונה שלי היתה לשאול אם במקרה של הפרעות פסיכיאטריות קשות, מומלץ לפציינטים לבדוק בעצמם אם הם נושאים מוטציות כאלו, בדומה לבעיות אחרות שרצוי לשלול, כגון בעיות בבלוטת התריס או מחסור ב ויטמין B 12. שנה טובה. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 09/09/2013 | 14:20למירי שלום, בהיפר-הומוציסטאינמיה שזה רמת דם מוגברת של הומוציסטאין, בניגוד למצב הנדיר של הומוציסטינוריה בו יש חסר של האנזים CBS, המצב הרווח יותר מבחינת כלל האוכלוסייה הוא מצב של יתר מתון של הומוציסטאין או hyperhomocysteinemia, בו רמות חומצת אמינו זו הן בטווח שבין 15 ל-100 מיקרומול' לליטר. באוכלוסייה לבנה בארצות מפותחות מקובלת היפר-הומוציסטאינמיה ב-4-5% מהנבדקים. הפגם הגנטי העיקרי הגורם לתרחיש של יתר- הומוציסטאין, נגרם על ידי המוטציה באלל C677T, בה יש שחלוף של חומצת האמינו alanine על ידי valine, בעמדה 677 של רצף חומצות האמינו של האנזים MTHFR. הקשר בין מוטציה זו לבין תחלואות שנות התגלה בשנת 1972, אם כי הגן המקודד לאנזים זה מופה לראשונה רק בשנת 1994 לכרומוזום 1. יש מובהקות אתנית ברחבי העולם לגבי שכיחות המוטציה C677T, שנעה בין 2% ל-42%, ובממוצע באוכלוסיות לבנות שכיחות המוטציה הזו מוערכת בין 12-15%, מה שהופך אותה למוטציה השכיחה ביותר בקרב בעלי חיים עילאיים. כ-40% באוכלוסייה הם הטרוזיגוטיים מבחינת הנשאות של מוטציה זו. מבחינת התופעות הקליניות, ההתבטאות שלהן מתרחשת באופן מובהק הרבה יותר בהומוזיגוטים לאלל הפגום. מקובל שהמוטציה הנקודתית המתוארת פגיעתה מתונה יחסית מבחינת הפעילות האנזימטית, באופן שהאנזים "הפגום" מאבד בערך רק מחצית מפעילותו התקינה, מה שאין בו בדרך כלל לגרום לפתולוגיה של ממש. כאשר רמת חומצה פולית בדם תקינה למעשה לא יורגש הפגם האנזימטי ב-MTHFR כלל ועיקר, שכן חומצה פולית המהווה קו-פקטור של MTHFR תסייע לו להשיג רמת תפעול פיזיולוגית תקינה גם בנוכחות המוטציה האמורה. באותם מקרים בהם גם רמת חומצה פולית ירודה, חסך בפעילות MTHFR וברמת הקו-פקטור שלו, עלולים להוריד את פעילות האנזים לרמה הפחותה מ-20% מפעילותו הנורמאלית, באופן שעלול לבוא לביטוי בילודים, בעיכוב בהתפתחות הפיזית והשכלית, להפרעות פסיכיאטריות שונות כגון סכיזופרניה, ולעתים גם להפרעות מוטוריות והתקפים דמויי אפילפסיה. פגמים מולדים העלולים להתרחש בפגיעה משמעותית בפעילות MTHFR קשורים לתעלה העצבית, כגון שדרה שסועה (spina bifida), שפה או חך שסועים (facial clefts), ואף לתופעות של אנאנצפאלי. כאשר יש הפרעות בהתפתחות, בודקים אף את הפרשת ההומוציסטאין. המשמעות הרבה ביתר באוכלוסייה הכללית, היא תופעת קרישיות-יתר (thrombophilia) הנכרכת לתופעות קרדיו-וסקולאריות ושבץ בגיל המוקדם, ולהפלות טבעיות בשיעור גבוה בנשים הרות. במצבים אשר בהם יש שבץ או התקף לב בגיל מוקדם ללא הסבר אחר, בודקים את רצת ההומוציסטאין ובמידה והיא גבוהה מטפלים בהוספת חומצה פולית. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 09/09/2013 | 14:24למירי שלום, הצדק איתך, בהחלט יש קשר בין גורמים פיזיים להפרעות נפשיות. ייתכן ויש מקום לבדוק אצל חולים סכיזופרניים את הקשר למוטציה ב-MTHFR. הקשר בין תת-פעילות ויתר פעילות של בלוטת התריס ידוע ומוכר ובמצבים של דיכאון זו רוטינה לבדוק את הפעילות של הבלוטה. מחסור בויטמין B12 אכן גם הוא יכול לגרום לדיכאון ולתופעות נוירולוגיות. מחלות אוטואימוניות אף הן יכולות לגרום לתופעות פסיכיאטריות ויש מקום לשלול אותן במיוחד כאשר ההפרעה אינה שגרתית. בברכה, דר' קרני רובין -
לאהובה הסהרורית מהסיינטולוגיה
מ. 09/09/2013 | 22:54תפסיקי לבלבל פה ת'מוח. דעי לך שגם רון הבארד, אבי הסיינטלוגיה, השתמש בתרופות וכנראה ידע למה.. -
לד"ר רובין
מירי 09/09/2013 | 23:22תודה בעד ההסבר המפורט! -
המשך שאלה
מירי 10/09/2013 | 00:17תודה בעד התגובה. רציתי בבקשה לשאול אילו תופעות פסיכיאטריות עלולות להיגרם ממחלות אוטואימוניות. -
המשך שאלה
מירי 10/09/2013 | 00:17תודה בעד התגובה. רציתי בבקשה לשאול אילו תופעות פסיכיאטריות עלולות להיגרם ממחלות אוטואימוניות. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 20:05שלום מירי, קודם כל כל הכבוד לתגובתך לגבי הסהרורית הסנטולוגית שלנו. אשר לשאלתך, רואים שיש נטייה לגלים דיכאוניים אצל חולים הסובלים ממחלה אוטואימונית ויש כאילו התפרצויות של המחלה האוטואימונית במצבי סטרס. זה קצת כמו השאלה של מי הוליד את מי, הביצה את התרנגולת או התרנגולת את הביצה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
ד"ר רובין
מירי 10/09/2013 | 22:10תודה ושנה טובה!
-
-
הפרעה סכיזואפקטיבית
שלום 07/09/2013 | 19:47שלום, אני בן 33 וסובל מהפרעה סכיזואפקטיבית. אני מטופל בסוליאן 400 מ"ג. אני סובל מירידה בחשק המיני ופגיעה בזקפה. בנוסף אני סובל מעייפות קשה ויושן מידי יום לפחות 12 שעות ומרבה להירדם גם בזמן פעילות. כיצד אני יכול לשפר את התסמינים לעיל ולשפר את איכות חיי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 09/09/2013 | 16:54לשלום שלום, נראה לי כי מן הראוי היה להתייעץ עם הרופא המטפל או עם פסיכיאטר נוסף לגבי האפשרות להחליף את הטיפול לאור הסבל מתופעות הלוואי שתיארת. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
המשך לשאלה
ר. 09/09/2013 | 21:28אכן התייעצתי עם הרופא המטפל שאמר שכדאי לשקול את החלפת התרופה והציע מגוון תרופות חלופיות אך ברצוני לדעת מה היא התרופה המומלצת ביותר לפי דעתך. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 19:57שלום ר, אינני מכירה אותך ואפילו אינני יודעת האם אתה בעודף משקל או לא ולכן קשה להצביע על התרופה המועדפת. ככלל, הייתי שוקלת אפשרות של לנסות אביליפיי ואם תרופה זו לא תתאים אז את הספריס. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
המשך לשאלה
ר. 10/09/2013 | 20:53תודה רבה על התשובה. ברצוני לחדד ולהוסיף שאכן לפני כשנה (חצי שנה לאחר שהתחלתי ליטול את הסוליאן) עליתי במשקל כ-13 קילו וכיום אני שוקל 88 קילו וגובהי 1.82 (אני סובל מעודף משקל קל). האם יש לכך משמעות מבחינת המלצתך? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 21:30שלום ר., במקרה כזה הייתי בהחלט מנסה את האביליפיי ואם הוא אינו מתאים, עוברת לספריס, אשר בשניהם הסיכוי הוא שתרד במשקל. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
האם הגוף יכול להתרגל לתרופה?
נחמד 10/09/2013 | 15:35ולהגיע למצב שאי אפשר להפסיק לקחת את התרופה גם אם עושים זאת בהדרגה ואז צריך לקחת אותה לכל החיים? ישנו אתר באינטרנט אשר טוען כך. אבל הוא מציג את הדברים באופן מגמתי ולא יודע עד כמה אפשר לסמוך עליו. קישור מצורף: http://www.cchr.org.il/%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%9C%D7%A7%D7%A1_%D7%AA%D7%95%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%99פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 21:29לנחמד שלום, הבעיה היא שמדובר בהפרעות כרוניות, שיש בהן גליות. תרופות נוגדות הדיכאון והחרדה הן יכולות למסך את הדיכאון כמו תרופה נוגדת כאבים, כאשר נותנים אותה בזמן התקף אפנדיציפ. כאשר מפסיקים את התרופה נוגדות הדיכאון במצב זה, כל הסימפטומים חוזרים. באותה מידה יתכן מצב שמורידים את התרופה והכל בסדר למספר חודשים ולאחר מכן יש חזרה של כל הסימפטומים. זה לא עניין של הסתגלות של הגוף, אלא בעיה של מצב כרוני כמו סכרת, שדורש המשך טיפול. אני מקווה שעניתי לך על שאלתך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
החלפה מציפרלקס ללוסטרל
נופר 10/09/2013 | 13:03שלום שמי נופר אני בת 25 לקחתי במשך חצי שנה ציפרלקס בעקבות חרדות ועכשיו בגלל תופעת לוואי אמרו לי להחליף ללוסטרל. הפסיכיאטר אמר לי פשוט להחליף... האם לא צריך קודם להוריד את מינון בציפרלקס ורק אז להתחיל במינון נמוך של לוסטרל כדי שהגוף יתרגל? אני מודאגת. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 21:24שלום נופר, הפסיכיאטר שלך צודק. ניתן או להפסיק את הציפרלקס ולהתחיל מיידית את הלוסטרל במינון מקביל, או לעשות הצלבה ביניהם. הפסקת הציפרלקס ורק אז העלאת הלוסטרל עשויה לגרום לנסיגה במצב. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
-
וורטיגו וחרדה
רועי 10/09/2013 | 12:50שלום, אני מזה שנים סובל מדיכאון וחרדות קשים. ללא תגובה לטיפול תרופתי. לאחרונה הופיעו לי סחרחורת שאובחנו מסוג וורטיגו( BVVP) אם תנודות עיניים. הסחרחורות לא עוזבות אותי למרות טיפול תרופתי וטיפול פיזוטרפיה, הם הולכים וחוזרים. האם הוורטיגו יכול ונוצר כתוצאה מהבעיה שתוארה לעיל? אן כן, מה השכיחות לכך? תודה רבה ושנה טובה רועיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/09/2013 | 21:21שלום רועי, ורטיגו אינו נגרם ואינו קשור לדיכאון ולחרדה. הוא נובע מהפרעה באבני האוזן הפנימית. הטיפול בורטיגו הוא פיזיותרפיה, שהיא כנראה יעילה למדי וכן תרופה מסוג אגיסרק 16. כשאתה אומר שלא הייתה לך תגובה לתרופות נוגדות דיכאון, אילו תרופות קיבלת, באיזה מינון ולמשך כמה זמן? מניסיוני הרבה פעמים הטיפול שניתן אינו ברמה מספקת או במשך זמן מספיק, או שניהם. בנוסף, במידה ואין תגובה באמת לתרופות, ניתן לעשות שילובים שבמרבית המקרים עוזרים. בדיכאון עמיד באמת, הטיפול היעיל ביותר הוא בנזעי חשמל. כיום יש גם אפשרות לטפל במגנטים עמוקים. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד